Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 July 2020
06:49 uur

Mondmaskers in rollercoasters, Covid-hulplijn en overal groene stippen: zo heropent ’t Plezantste Land de deuren

Het Nieuwsblad

30/06/2020 - 05:54

Aanschuiven op groene stippen en mondmaskers opzetten in rollercoasters. Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) neemt maatregelen om de heropening woensdag veilig te laten verlopen. “Bezoekers kunnen ook een speciale Covid-lijn bellen als ze iets verkeerd opmerken”, legt woordvoerster Peggy Verelst uit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De conciërge van ’t Plezantste Land: “Als Bobbejaanland gesloten is, is het park mijn hof” (28/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Spoiler alert voor liefhebbers van rollercoasters: conciërge zijn van een pretpark is niet jullie droomjob. “Ik heb ze allemaal getest, maar ik geniet meer van de reacties van de mensen”, vertelt Daniël Leunens terwijl hij ons meeneemt doorheen ‘zijn’ Bobbejaanland.
  [naar artikel]
 2. Bataclan heropent de deuren met concert van Sting: “Nood aan normaal leven” (12/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Met een concert van de Britse zanger Sting heropent de Parijse concertzaal Bataclan zaterdagavond de deuren. Zondag zal het een jaar geleden zijn dat bij een aanslag van terreurgroep IS 90 doden vielen. Sting omschreef die aanslag eerder op de dag, tijdens een interview met de Duitse zender N-TV, als een “nachtmerrie”.
  [naar artikel]
 3. Bataclan heropent de deuren met concert van Sting: “Nood aan normaal leven” (12/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Met een concert van de Britse zanger Sting heropent de Parijse concertzaal Bataclan zaterdagavond de deuren. Zondag zal het een jaar geleden zijn dat bij een aanslag van terreurgroep IS 90 doden vielen. Sting omschreef die aanslag eerder op de dag, tijdens een interview met de Duitse zender N-TV, als een “nachtmerrie”.
  [naar artikel]
 4. Van gratis oefenbundels tot zelfgestikte mondmaskers: Belg toont massaal burgerinitiatief in tijden van Covid-19 (16/03/2020 - De Standaard)
  Ondanks de aanbeveling om binnen te blijven, steken heel wat landgenoten de handen uit de mouwen om de minder fortuinlijken te helpen. Zowat overal te lande ontstaan spontaan burgerinitiatieven.
  [naar artikel]
 5. Nooit nog hottentottententententoonstelling: AfricaMuseum heropent met nieuw vocabularium (02/09/2018 - De Morgen)
  Woorden als ‘neger’, ‘slaaf’ of ‘hut’ zal u er niet meer tegenkomen. Wanneer het AfricaMuseum in Tervuren op 8 december de deuren heropent, zal de koloniale woordenschat zijn opgepoetst.
  [naar artikel]
 6. Chinese e-commercegigant schenkt ons land half miljoen mondmaskers "mede dankzij tussenkomst van de koning" (16/03/2020 - VRT NWS)
  Deze week ontvangt ons land een half miljoen mondmaskers en 30.000 testkits voor de strijd tegen Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Het materiaal wordt geschonken door de Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation, stichtingen die verbonden zijn met de Chinese e-commercegigant Alibaba.
  [naar artikel]
 7. Manchester Arena heropent met benefietconcert (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met Noel Gallagher als headliner heropent de Manchester Arena vanavond de deuren. Het liefdadigheidsconcert komt vier maanden na de aanslag,
  [naar artikel]
 8. Dienstencentrum Troempeelke heropent (15/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het dienstencentrum Troempeelke heropent na een deugddoende vakantie opnieuw haar deuren.
  [naar artikel]
 9. De Serre heropent dit weekend maar zoekt vaste stek (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Hasseltse jeugdproject De Serre heropent vrijdagavond feestelijk de deuren in de vroegere stadskantoren in de Dokter Willemsstraat. “We behouden de succesvolle invulling, maar vullen aan met creatieve nieuwe dingen.”
  [naar artikel]
 10. Sting heropent vandaag Bataclan: "Die aanslag was een nachtmerrie" (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Met een concert van de Britse zanger Sting heropent de Parijse concertzaal Bataclan vanavond de deuren. Morgen zal het een jaar geleden zijn dat
  [naar artikel]
 11. Vanmorgen landen opnieuw 7 miljoen mondmaskers in ons land (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een nieuwe lading mondmaskers op weg naar ons land. Dat meldt Radio 1. De vracht komt uit China en wordt iets na 9 uur op de luchthaven...
  [naar artikel]
 12. Bataclan heropent een jaar na aanslagen (12/11/2016 - De Tijd)
  19:54 Een jaar na de aanslagen in Parijs heropent de concertzaal Bataclan zaterdagavond de deuren met een concert van de Britse zanger Sting.
  [naar artikel]
 13. Mondmaskers gaan viraal: voorraden bijna overal uitgeput in Vlaamse apotheken door stormloop (29/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Aziatische inwoners in ons land slaan massaal mondmaskers in om te versturen naar China en andere gebieden in het Oosten, die getroffen zijn door het coronavirus. Dat blijkt uit een rondvraag bij Vlaamse apotheken. “Elke keer als ik een ‘Chinees’ zie binnenkomen, weet ik al hoe laat het is”, zegt apotheek Geert Decloedt uit Gent.
  [naar artikel]
 14. Huisartsen in zwaarst getroffen regio smeken om mondmaskers: “Dit is onaanvaardbaar” (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Elf miljoen mondmaskers heeft de federale overheid de voorbije dagen al onder zorgverleners verdeeld, maar heel wat huisartsen wachten nog altijd op de eerste levering van beschermingsmateriaal. “En dat terwijl de ene na de andere collega ziekt uitvalt door Covid-19”, klinkt het gefrustreerd.
  [naar artikel]
 15. België vond aankoop mondmaskers na 2009 geen prioriteit (23/03/2020 - Apache)
  België is net als veel andere landen verwikkeld in een last-minute race om mondmaskers aan te kopen en te verdelen. Nochtans had ons land lange tijd een strategische voorraad van verschillende types mondmaskers. Die werd na 2009 niet meer aangevuld. Waarom? De verschillende regeringen van ons land werken nu samen om er voor te zorgen
  [naar artikel]
 16. 15 miljoen mondmaskers onderweg naar België, waaronder 1 miljoen FFP2-maskers (17/03/2020 - De Standaard)
  Er komen eind deze week twee nieuwe leveringen met mondmaskers aan in ons land: een met 5 miljoen chirurgische mondmaskers en daarnaast nog een met 9 miljoen chirurgische mondmaskers en 1 miljoen gespecialiseerde FFP2-maskers. Dat meldt het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).
  [naar artikel]
 17. Vlaamse bedrijven produceren vier miljoen mondmaskers per week: “We kunnen volledige Belgische bevolking voorzien van masker” (14/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Van Heurck en ECA, twee Belgische bedrijven, starten samen de productie op van chirurgische mondmaskers en FFP2-mondmaskers in eigen land....
  [naar artikel]
 18. Gepensioneerde aannemer maakt mondmaskers van bh's: "Beter dan de made-in-China papieren modellen" (11/03/2020 - VRT NWS)
  De mondmaskers die ons kunnen beschermen tegen het coronavirus zijn overal uitverkocht. En daarom maakt Johnny Van Campenhout ze nu zelf. Johnny is een gepensioneerde aannemer uit Opwijk, en hij is op het idee gekomen om mondmaskers te maken van de oude bh's van zijn vrouw.
  [naar artikel]
 19. 100.000 ongeschikte mondmaskers worden teruggeroepen (01/04/2020 - De Standaard)
  De 100.000 mondmaskers die de Vlaamse overheid vorige week verdeeld heeft onder de revalidatieziekenhuizen en die niet geschikt zijn om te gebruiken bij de rechtstreekse zorg van COVID-19-patiënten, worden allemaal teruggeroepen. Dat meldt Joris Moonen van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid dinsdagavond.
  [naar artikel]
 20. Live - Coronavirus: ons land vernietigde vorig jaar miljoenen mondmaskers: slecht gestockeerd (24/03/2020 - De Morgen)
  Wereldwijd, ook in België, worden drastische maatregelen genomen om het nieuwe coronavirus in te dijken. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 hier.
  [naar artikel]
 21. Plezantste Vereniging: jazzclub met amper zeven muzikanten haalt het van megagroepen (22/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Geen plezante gemeente zonder dito verenigingen. Daarom gingen Het Nieuwsblad en AXA op zoek naar de plezantste verenigingen van jouw gemeente. Meer dan 100.000 mensen brachten de afgelopen weken hun stem uit en kozen hun gemeentewinnaar. In Lendelede is GL-jazzclub de plezantste vereniging. Ze zijn amper met zeven muzikanten, maar hun aanhang is 64 keer zo groot.
  [naar artikel]
 22. OVERZICHT. Dit is het plezantste evenement in jouw gemeente (15/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Nieuwsblad gaat dit jaar op zoek naar De Plezantste Gemeente van Vlaanderen. Negen afleveringen lang leggen we de 300 gemeenten op de rooster. Starten doen we met een knaller: feest.
  [naar artikel]
 23. Hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens lanceert handleiding 'Start het gesprek' (02/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de lancering in mei 2017 is de hulplijn Stop it Now! 621 keer gecontacteerd. Die hulplijn richt zich naar iedereen die pedofiele gevoelens...
  [naar artikel]
 24. Een nieuwe week, een nieuwe hulplijn (06/04/2019 - De Morgen)
  1733, 1712, 1813. De ene hulplijn is nog niet voorgesteld of er volgt alweer een andere. Raakt u er nog wijs uit? Of begint u stilaan sympathie te voelen voor een hulplijn voor hulplijnen?
  [naar artikel]
 25. Maggie De Block (Open VLD) heeft oplossing voor tekort aan mondmaskers in ons land (08/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In België werden zaterdag 60 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekendgemaakt. Dat zet de teller voor ons land op 169. De cijfers stijgen dus, maar intussen heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) toch al één zorg minder: het tekort aan mondmaskers in ons land is bijna opgelost. Er is een producent gevonden en “de offerte ligt klaar om goedgekeurd te worden”. Al wil dat niet zeggen dat we nu massaal met mondmaskers moeten rondlopen.
  [naar artikel]
 26. Huisartsen smeken om mondmaskers: "Willen ze wachten tot er een dode valt?" (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Elf miljoen mondmaskers heeft de federale overheid de voorbije dagen al onder zorgverleners verdeeld, maar heel wat huisartsen wachten nog altijd op de eerste levering van beschermingsmateriaal. “En dat terwijl de ene na de andere collega ziekt uitvalt door Covid-19”, klinkt het gefrustreerd.
  [naar artikel]
 27. Café Kiebooms heropent deze week als restaurant: “En iedere donderdag hebben we livemuziek” (26/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Café Kiebooms op het De Coninckplein gooit de deuren na zo’n twee jaar opnieuw open. Deze week heropent het café als betaalbare bistro, uitgebaat door de sociale onderneming Het Rekreatief.
  [naar artikel]
 28. Veiligheid verscherpt maar toch vijftiental mondmaskers gestolen uit kinderziekenhuis (20/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola zijn sinds het begin van de Covid-19 epidemie mondmaskers verdwenen. Het gaat om een vijftiental stuks. Nochtans werden de veiligheidsmaatregelen verscherpt bij het begin van de epidemie.
  [naar artikel]
 29. Sting heropent Bataclan met minuut stilte voor slachtoffers: "We zullen hen nooit vergeten" (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Met een concert van de Britse zanger Sting heropent de Parijse concertzaal Bataclan vanavond de deuren. Voor hij begon te spelen droeg de zanger
  [naar artikel]
 30. Live - Coronavirus: opmars lijkt wat te vertragen in Italië, bestelling van 5 miljoen mondmaskers voor ons land gaat niet door (29/03/2020 - De Morgen)
  Wereldwijd, ook in België, worden drastische maatregelen genomen om het nieuwe coronavirus in te dijken. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 hier.
  [naar artikel]
 31. Belgische bedrijven gaan eigen mondmaskers produceren (14/04/2020 - De Morgen)
  Van Heurck en ECA, twee Belgische bedrijven, starten samen de productie op van chirurgische mondmaskers en FFP2-mondmaskers in eigen land. Dat bevestigen de bedrijven en het kabinet van minister Philippe De Backer (Open Vld).
  [naar artikel]
 32. Peter Van Hulle kweekt runderen voor Antwerpse restaurants: “De koeien hier gaan pas na vier of vijf jaar naar het slachthuis” (02/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Overal glooiende groene hellingen, met in de verte gezapig bewegende stippen. Kleine kuddes runderen, met de hemel boven hen en eeuwige grasvelden onder hen. Ooit zijn ze bestemd voor een aantal betere Antwerpse restaurants, nu leven ze als een goddelijke koe in la France profonde. Op bezoek op het Plateau de Millevaches.
  [naar artikel]
 33. Maggie De Block heeft oplossing klaar voor tekort aan mondmaskers in ons land: 'Nog langer wachten is geen optie' (08/03/2020 - De Standaard)
  In België werden zaterdag 60 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekendgemaakt. Dat zet de teller voor ons land op 169. De cijfers stijgen dus, maar intussen heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) toch al één zorg minder: het tekort aan mondmaskers in ons land is bijna opgelost. Er is een producent gevonden en 'de offerte ligt klaar om goedgekeurd te worden'. Al wil dat niet zeggen dat we nu massaal met mondmaskers moeten rondlopen.
  [naar artikel]
 34. De Munt heropent deuren in september met 'Pinocchio' (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. De strijd is gestreden: dit is de Plezantste Vereniging van jouw gemeente (21/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan 102.000 mensen trokken twee weken lang naar de virtuele stembus in onze zoektocht naar de Plezantste Vereniging. Buren en collega’s kozen hun favoriet, mama’s en papa’s voerden enthousiast mee campagne, leden haalden alles uit de kast om de titel in de wacht te slepen. Maar de strijd is gestreden, de resultaten zijn daar. Kijk hier welke groep zich “de Plezantste Vereniging” van jouw gemeente mag noemen.
  [naar artikel]
 36. Meer dan 5 miljoen mondmaskers onderweg naar ons land (mede dankzij de koning) (16/03/2020 - De Morgen)
  Een leverancier uit het Oost-Vlaamse Zulte zou maar liefst 5 miljoen mondmaskers op de kop kunnen tikken in China. Dat heeft N-VA-kamerlid Kathleen Depoorter gezegd aan VTM NIEUWS. Het zou de dreigende nood aan beschermingsmateriaal moeten lenigen. Intussen werd ook bekend dat ons land een half miljoen mondmaskers krijgt van de Chinese miljardair Jack Ma, de oprichter van internetwinkel Alibaba. En dat dankzij een persoonlijke tussenkomst van onze koning.
  [naar artikel]
 37. Ziekenhuisarts slaakt noodkreet over slechte mondmaskers: "Geef ons degelijk materiaal, in ons en uw eigen belang" (12/04/2020 - VRT NWS)
  In een open brief aan politici en het brede publiek slaakt ziekenhuisarts E. Van Looy een noodkreet over de ondermaatse kwaliteit van de mondmaskers waarmee ze Covid-19-patiënten moet verzorgen. "Het heeft amper zin om ze op te zetten want ze beschermen ons duidelijk niet."
  [naar artikel]
 38. Maggie De Block (Open VLD) heeft oplossing klaar voor tekort aan mondmaskers in ons land: “Nog langer wachten is geen optie” (08/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In België werden zaterdag 60 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekendgemaakt. Dat zet de teller voor ons land op 169. De cijfers stijgen dus, maar intussen heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) toch al één zorg minder: het tekort aan mondmaskers in ons land is bijna opgelost. Er is een producent gevonden en “de offerte ligt klaar om goedgekeurd te worden”. Al wil dat niet zeggen dat we nu massaal met mondmaskers moeten rondlopen.
  [naar artikel]
 39. Ga mee op zoek naar de Plezantste Vereniging in jouw gemeente: stem je favoriet naar de top (03/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Is jouw vereniging de plezantste van allemaal? Dan is jouw tijd gekomen. Het Nieuwsblad gaat op zoek naar de Plezantste Vereniging in elke gemeente. Een wedstrijd over heel Vlaanderen geeft je de kans om jouw favoriet naar de top te stemmen. Een jeugdbeweging, een sportvereniging, een ouderenteam, een theatergroep of zelfs een snorrenclub? Iedereen maakt kans om de eretitel mee naar huis te nemen.
  [naar artikel]
 40. Onderzoek naar fraude met grote bestelling mondmaskers aan ons land: “Kans lijkt miniem dat maskers nog geleverd worden” (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de bestelling van mondmaskers die ons land geplaatst heeft, is er mogelijk sprake van fraude door een producent in Turkije. Dat meldt minister...
  [naar artikel]
 41. 15 miljoen mondmaskers onderweg naar ons land (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de dreigende tekorten aan mondmaskers lijkt een voorlopige oplossing in zicht. Volgens het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De...
  [naar artikel]
 42. Levering 5 miljoen mondmaskers onzeker (15/03/2020 - Express)
  Een cruciale levering van 5 miljoen mondmaskers zal ons land wellicht niet bereiken. Waarschijnlijk is er fraude in het spel.... The post Levering 5 miljoen mondmaskers onzeker appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Bedrijf uit Zele bestelt extra mondmaskers om ons land te helpen (16/03/2020 - VRT NWS)
  Het bedrijf Drylock uit Zele had mondmaskers besteld voor het eigen gebruik, maar onderhandelt nu met de Chinese leveranciers om er 5 miljoen bij te bestellen en zo het tekort in ons land op te lossen. Of de bestelling zal lukken is nog niet zeker.
  [naar artikel]
 44. Hulplijn voor pedofielen werkt: al 12 mensen in behandeling (18/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een halfjaar na de start van Stop it Now!, de Vlaamse hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens, zijn al minstens twaalf van hen in een begeleidingstraject gestapt. In totaal kreeg de hulplijn meer dan 230 oproepen of mails, ofwel gemiddeld meer dan één per dag.
  [naar artikel]
 45. Vlaanderen gaat mondmaskers maken: ‘Een miljoen per week’ (11/04/2020 - De Morgen)
  Twee Vlaamse producenten gaan in overleg met het kabinet van minister Philippe De Backer (Open Vld) over tot de productie van mondmaskers in ons land. Na enkele misgelopen leveringen uit het buitenland, nam de roep om eigen productie toe. ‘In de opstartfase zal het gaan om een miljoen chirurgische mondmaskers per week.’
  [naar artikel]
 46. Zinnema in Anderlecht heropent met groot en gratis cultuurfeest (20/01/2018 - VRT NWS)
  Zaterdag heropent Zinnema aan de Veeweidestraat in Anderlecht, een cultuurhuis voor alle Brusselaars en Belgen. De infrastructuur is voor een groot deel gloednieuw. De renovatie moet niet alleen een boost geven aan het cultuurhuis, maar aan de hele wijk. De deuren staan open, het gebouw is letterlijk drempelloos.  
  [naar artikel]
 47. Q-dj's testen alle rollercoasters in Vlaanderen: “Maar ik doe dat écht niet graag” (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Q-dj Jan werd uitgedaagd om op één dag tijd alle rollercoasters in Vlaanderen te testen. “Niet alleen moeilijk omdat dat er meer dan twaalf zijn,...
  [naar artikel]
 48. Twee Belgische bedrijven starten productie op van mondmaskers (14/04/2020 - VRT NWS)
  Van Heurck en ECA, twee Belgische bedrijven, starten samen de productie op van chirurgische mondmaskers en FFP2-mondmaskers in eigen land. Dat meldt federaal minister Philippe De Backer (Open VLD).
  [naar artikel]
 49. Zeventig procent meer oproepen over geweld bij hulplijn 1712 sinds lockdown (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In 2019 kreeg de hulplijn 1712 exact 5.409 oproepen over 7.402 mensen. Hiermee hielp de hulplijn 53 procent meer (mogelijke) slachtoffers ten...
  [naar artikel]
 50. Al meer dan 120 oproepen op hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens: "Hulplijn sterk media-afhankelijk" (18/09/2017 - VRT NWS)
  "Stop it Now!", de hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens, heeft in bijna vier maanden tijd 127 telefoontjes en mails gekregen. 60 procent van de meldingen komt van mensen die zich zorgen maken over hun seksuele gevoelens voor minderjarigen. Maar ook heel wat partners, familie en vrienden nemen contact op met de hulplijn.  
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.