Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 July 2020
07:22 uur

Buurtbewoners vrezen komst van nieuwe supermarkt: “Onze straat kan zo’n verkeersstroom niet aan”

Het Nieuwsblad

30/06/2020 - 06:16

De inwoners van de Zomerstraat in Torhout kanten zich tegen de komst van een nieuwe supermarkt. Ze vrezen voor de leefbaarheid in hun straat, maar volgens de projectontwikkelaar is die vrees ongegrond. “Ontsluiting via de Zomerstraat is perfect haalbaar.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Buurtbewoners Gooreind zien komst schietclub niet zitten: “Recht op rust” (21/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Commotie in het Wuustwezelse Gooreind. De buurtbewoners van de wijken rond natuurgebied Groot Schietveld zijn ongerust. Een Brasschaatse club heeft plannen om er te kleiduifschieten en heeft een aanvraag ingediend om een stand te bouwen. De buurtbewoners vrezen voor geluidsoverlast en dienen bezwaar in.
  [naar artikel]
 2. Buurtbewoners tegen komst nieuwe woningen: “We vrezen voor ons zonlicht” (10/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl de plannen voor de voormalige Hubo-site vorm krijgen, vrezen de omwonenden voor de impact. “Bijna alle bewoners willen meteen mee hun handtekening zetten”, zegt Veerle Deltomme, die een bezwaarschrift opstelt.
  [naar artikel]
 3. Ongerustheid over mogelijke komst gebedstempel in Knokke-Heist (28/08/2018 - VRT NWS)
  Buurtbewoners van de Hendrik Consciencestraat in Knokke-Heist maken zich zorgen over de mogelijke komst van een gebedstempel in hun straat. Ze vrezen onder andere geluidsoverlast én parkeerproblemen. "Zo'n vaart zal het niet lopen. Het gaat om een kleine gemeenschap", zegt burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen). Het openbaar onderzoek naar de aanvraag loopt nog volop. Zekerheid dat er effectief een gebedstempel komt in deelgemeente Heist, is er dus nog niet.
  [naar artikel]
 4. Buurtbewoners Charlottalei over bomenkap: “De grote bomen waren mooier, maar we moeten verder” (14/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is zondag dag op dag een jaar geleden dat de 54 kastanjebomen op de Charlottelei in Antwerpen gekapt zijn. Vandaag ziet de straat er helemaal anders uit. Hoe kijken de buurtbewoners naar hun nieuwe straat? “Nu zie je pas hoe lelijk de straat eigenlijk is”, zegt kapster Hiske Van den Wouwer.
  [naar artikel]
 5. Grootste Albert Heijn komt in Deurne: buurtbewoners vrezen overlast (06/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Herentalsebaan in Deurne volop gewerkt aan de nieuwe vestiging van Albert Heijn. Met een oppervlakte van 1.970 vierkante meter wordt het wellicht de grootste van Vlaanderen. De gemeentes Borsbeek en Wommelgem vrezen verkeersoverlast. Wij gingen polsen bij de buurtbewoners.
  [naar artikel]
 6. Banden van 22 auto’s lekgeprikt: vandaal teistert Nieuwe Kuilenweg in Genk al vijf jaar (30/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dertien buurtbewoners van de Nieuwe Kuilenweg hebben een aangifte gedaan van vandalisme. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een vandaal de banden van in totaal 22 wagens lekgestoken. Wat de dader bezielt, is onduidelijk. Vast staat wel dat het niet de eerste keer is dat de straat een bandenprikker over de vloer krijgt. Buurtbewoners klagen dat het probleem al vijf jaar gaande is. Eén van hen start nu een petitie om een mobiele camera in de straat te krijgen.
  [naar artikel]
 7. Buurtbewoners wel vaker boos om komst asielcentrum: ‘In Breendonk is een leuk kamp’ (12/11/2019 - De Morgen)
  De brandstichting in Bilzen mag dan een extreme reactie zijn, het is lang niet de enige plek waar buurtbewoners vol afschuw reageren op de komst van een asielcentrum. De angst voor de ander regeert, terwijl volgens Fedasil en het Rode Kruis er relatief weinig problemen opduiken eens zo’n centrum er effectief is.
  [naar artikel]
 8. Buurtbewoners reageren wel vaker boos op komst van asielcentrum: ‘In Breendonk is een leuk kamp’ (12/11/2019 - De Morgen)
  De brandstichting in Bilzen mag dan een extreme reactie zijn, het is lang niet de enige plek waar buurtbewoners vol afschuw reageren op de komst van een asielcentrum. De angst voor de ander regeert, terwijl volgens Fedasil en het Rode Kruis er relatief weinig problemen opduiken eens zo’n centrum er effectief is.
  [naar artikel]
 9. Protest van Vlaams Belang en buurtbewoners tegen asielcentrum in Grote-Spouwen (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Grote-Spouwen en ver daarbuiten is de komst van het asielcentrum in het vroegere gebouw van rusthuis Ark van Noé het gesprek van de dag. Niet alleen op sociale media woedden hevige discussies, ook op straat troepen bewoners van het kerkdorp met amper 1300 inwoners samen om hun mening kenbaar te maken. Met grote spandoeken en zwarte vlaggen maken ze duidelijk dat ze de komst van het asielcentrum niet zien zitten.
  [naar artikel]
 10. Buurtbewoners boos om straat die dag voor bouwverlof wordt opgebroken in Maasmechelen (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De wegenwerken aan de Rijksweg in Maasmechelen zijn een doorn in het oog voor fietsers en wandelaars. Zo begrijpen de buurtbewoners van de Kerkstraat niet waarom hun straat nog net voor het bouwverlof werd opgebroken. Fietsers moeten een omleiding van enkele kilometers volgen. En willen ze de straat toch nog oversteken, moeten ze halsbrekende toeren uithalen.
  [naar artikel]
 11. Nieuwe luxe-bioscoop verhit gemoederen: bewoners vrezen voor verkeersinfarct (13/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Tommy Pasteels, eigenaar van Cinema4you in Burcht, plant een nieuwe luxe-bioscoop in de recreatiezone in de Meylweg in Kontich. Maar dat is niet naar de zin van de omwonenden. Zij vrezen vooral het extra verkeer in hun smalle straat, die nu al erg belast is.
  [naar artikel]
 12. Buurtbewoners cc Ter Dilft liggen niet wakker van geruchten over onteigeningen: “Een storm in een glas water” (14/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag las u in deze krant dat een aantal buurtbewoners uit de Absveldstraat zich ongerust maken over de toekomstplannen van de gemeente Bornem met cultureel centrum Ter Dilft. Sommigen vrezen zelfs voor onteigeningen, iets wat door de bevoegde schepen Jurgen De Maeyer (IedereenBornem) werd tegengesproken. Onze reporter belde aan bij enkele mensen die in de betrokken huizen wonen.
  [naar artikel]
 13. Geplande paardenmanege zet kwaad bloed bij buurtbewoners (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De buurtbewoners van de Litsebeek in Eigenbilzen trokken gisteren massaal de straat op met grote protestborden. De toon is duidelijk: 'We willen geen manege in onze achtertuinen.’ De plannen van manege Moorskeshoeve om in het bebost gebied van de Kiep in Eigenbilzen een grote paardenmanege uit te bouwen stoot dus op flink wat verzet. “We hebben een actiecomité opgericht, want we willen absoluut niet dat dit stuk natuur voor grof geld wordt ingericht als manege. We verliezen met de bouw van een manege op deze plek niet alleen ons bos, maar ook onze gezonde woonomgeving, onze rust en privacy.”, aldus de strijdlustige actievoerders.
  [naar artikel]
 14. Vrees voor verkeersoverlast door mogelijke komst Plopsazwembad (11/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Inwoners van Deurne en Wijnegem zijn bezorgd over de komst van nieuwe Plopsaqua. Ze vrezen voor nog meer verkeersproblemen.
  [naar artikel]
 15. Charlottalei herkent zichzelf niet meer (18/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De ziel van onze straat”, zo noemden de buurtbewoners hun bomen vrijdag nog. Toen wisten ze al dat het einde nabij was: zaterdag- ochtend zijn de felbesproken kastanjes van de Charlottalei in Antwerpen dan toch gekapt. En herkent de straat zichzelf niet meer.
  [naar artikel]
 16. Buurtbewoners ongerust nadat wolven alpaca’s doodbeten: “Wat als onze kinderen ’s avonds willen gaan joggen?” (20/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een gevoel van angst en onveiligheid leeft bij heel wat buurtbewoners in Peer. Nu de wolven naast schapen ook grotere dieren zoals alpaca’s aanvallen, vrezen sommigen dat ook hun kinderen niet meer veilig zijn. Verschillende wolvenexperts hebben echter al verklaard dat wolven mensenschuw zijn en dus geen mensen zullen aanvallen.
  [naar artikel]
 17. Dit wordt de eerste ‘eetbare straat’ van de stad: “Onze saaie straat komt straks tot leven” (13/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Veldstraat in Roeselare wordt volgend jaar de eerste ‘eetbare straat’ van de stad. Samen met de landbouwschool en de buurtbewoners wordt de lange kale muur beplant met kruiden en fruitbomen.
  [naar artikel]
 18. Een GB voor en door het volk (13/04/2019 - De Morgen)
  De GB Groene Vallei, ingebed tussen drie massieve appartementsblokken aan de rand van Gent, moet de deuren sluiten, kondigde Carrefour twee weken geleden aan. Maar dat is buiten de buurtbewoners gerekend. Zij vrezen dat de wijk opnieuw zal verloederen als de winkel verdwijnt, en overwegen een coöperatieve, waarbij bewoners en personeelsleden een stukje van de supermarkt kopen.
  [naar artikel]
 19. Man breekt in bij supermarkt en stapt met volle winkelkar op straat weg (06/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De politie kon vrijdagavond een inbreker bij de kraag vatten. De 39-jarige man, geen onbekende voor de politie, werd opgemerkt terwijl hij op straat een vol winkelkarretje voortduwde. De politie kwam ter plaatse en rekende de man in. Op de terreinen van de supermarkt stond nog een karretje klaar.
  [naar artikel]
 20. Beroemde violist in de bres voor kerk die binnenkort supermarkt wordt: “Zelfs de duivel zou tegen de komst zijn” (07/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na de petitie met bijna 3.000 handtekeningen en de klachtenbrieven bij het bisdom, protesteert nu ook de Russische viool­virtuoos Mikhail Bezverkhny (71) tegen de komst van een supermarkt in de Sint-Annakerk. Hij wil van de beschermde kerk een concertzaal maken en treedt er vanaf vandaag elke dag een uur lang gratis op.
  [naar artikel]
 21. Buurtbewoners: “De Lakborslei moet terug een straat worden om te leven, niet om te gaan lopen” (19/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De buurtbewoners van de Lakborslei in Deurne hebben zaterdagochtend meer informatie gekregen over afgelopen oudejaarsnacht. Die liep volledig uit de hand in de buurt, met tientallen jongeren die de straten teisterden met vuurwerk en vandalisme. Onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever kwam alle vragen van de vele buurtbewoners beantwoorden.
  [naar artikel]
 22. Bewoners mobiliseren buurt in protest tegen komst Kontichse luxebioscoop (28/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Aan het Meylhof verzamelden zaterdag tientallen buurtbewoners om hun protest tegen de plannen voor een luxebioscoop in de Meylweg kracht bij te zetten. Zij vrezen voor de leefbaarheid van de wijk.
  [naar artikel]
 23. “Caravans tot bijna in onze tuinen” (08/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onrust bij de buurtbewoners van Hengelhoef in Houthalen-Helchteren. Het domein zou na de uitbreiding tot 12.000 verblijfstoeristen per dag kunnen aantrekken. Een ruime verdubbeling van Houthalen-Oost in de zomer. “Dat wordt hier alle dagen Pukkelpop in onze achtertuin”, vrezen de buren. Ze bereiden alvast bezwaarschriften voor tegen de plannen.
  [naar artikel]
 24. Buurtbewoners protesteren met kano tegen omstreden aanleg open grachten (08/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Pastorijstraat in Heultje (Westerlo) hebben buurtbewoners actie gevoerd tegen de rioleringswerken in hun straat.
  [naar artikel]
 25. Landbouwers bezorgd over komst Jumbo (07/11/2019 - Metro)
  De ambitieuze plannen van de Nederlandse supermarktketen Jumbo in België zorgen voor ongerustheid bij de Belgische landbouwers. Ze vrezen een prijzenoorlog in de sector, op de kap van de landbouwers. Jumbo opent vandaag een eerste supermarkt, in het Limburgse Pelt. Binnen vijf jaar hoopt de Nederlandse nummer twee – ze moeten er enkel Albert Heijn laten voorgaan – honderd winkels te openen in Vlaanderen. Jumbo kijkt ook richting Franstalig België. Vooral de lage prijzen die Jumbo in België belooft, baart de landbouwers zorgen. Ook al zegt de supermarkt geen prijzenoorlog te willen ontketenen met Colruyt. “De komende maanden zal moeten blijken of dat echt zo is. Want de bazen van Jumbo staan er in Nederland om bekend dat ze ‘verrassend’ uit de hoek kunnen komen”, aldus Sonja De Becker, voorzitter van de Boerenbond. De plannen van Jumbo baren dan ook “zorgen”, zegt ze. Ook bij landbouworganisatie ABS, het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), is er ongerustheid. “Hopelijk volgt er geen race om de laagste prijs, in het bijzonder voor de verse producten”, zegt ABS-voorzitter Hendrik Vandamme. Zo’n prijzenoorlog dreigt op de kap van de producenten, de landbouwers dus, te belanden, zo vrezen ze. “Promotie voeren voor producten is oké, ja zelfs broodnodig, maar onverantwoorde stuntprijzen en prijzenslagen die druk zetten op de eigen leveranciers en uiteindelijk ook op onze producenten zelf, dat is niet oké”, vindt De Becker. Bron: Belga   Het bericht Landbouwers bezorgd over komst Jumbo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Landbouwers bezorgd over komst Jumbo (06/11/2019 - Metro)
  De ambitieuze plannen van de Nederlandse supermarktketen Jumbo in België zorgen voor ongerustheid bij de Belgische landbouwers. Ze vrezen een prijzenoorlog in de sector, op de kap van de landbouwers. Jumbo opent vandaag een eerste supermarkt, in het Limburgse Pelt. Binnen vijf jaar hoopt de Nederlandse nummer twee – ze moeten er enkel Albert Heijn laten voorgaan – honderd winkels te openen in Vlaanderen. Jumbo kijkt ook richting Franstalig België. Vooral de lage prijzen die Jumbo in België belooft, baart de landbouwers zorgen. Ook al zegt de supermarkt geen prijzenoorlog te willen ontketenen met Colruyt. “De komende maanden zal moeten blijken of dat echt zo is. Want de bazen van Jumbo staan er in Nederland om bekend dat ze ‘verrassend’ uit de hoek kunnen komen”, aldus Sonja De Becker, voorzitter van de Boerenbond. De plannen van Jumbo baren dan ook “zorgen”, zegt ze. Ook bij landbouworganisatie ABS, het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), is er ongerustheid. “Hopelijk volgt er geen race om de laagste prijs, in het bijzonder voor de verse producten”, zegt ABS-voorzitter Hendrik Vandamme. Zo’n prijzenoorlog dreigt op de kap van de producenten, de landbouwers dus, te belanden, zo vrezen ze. “Promotie voeren voor producten is oké, ja zelfs broodnodig, maar onverantwoorde stuntprijzen en prijzenslagen die druk zetten op de eigen leveranciers en uiteindelijk ook op onze producenten zelf, dat is niet oké”, vindt De Becker. bron: Belga   Het bericht Landbouwers bezorgd over komst Jumbo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Maasmechelen kapt iconische bomen in Eisdense tuinwijk: “Herkennen onze eigen straat niet meer” (14/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  "Jarenlang woonden we in het typische groen van de tuinwijk, nu herkennen we onze eigen straat niet eens". Dat zeggen buurtbewoners van de Eisdense tuinwijk, nu alle oude bomen daar gekapt worden. Volgens het gemeentebestuur zijn de meeste bomen rot. Ze nog langer laten staan zou te gevaarlijk zijn. Alle bomen worden vervangen door jonge exemplaren.
  [naar artikel]
 28. Boeren dreigen op straat te komen tegen te lage prijzen in de supermarkt (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er dreigen nieuwe acties van de landbouwers tegen de erg lage prijzen in de supermarkt, in het bijzonder van rundvlees. Daarvoor waarschuwt Hendrik...
  [naar artikel]
 29. Buurtbewoners ’t Dokske klagen ongedierteplaag en slechte staat van straat aan: “Er zat een rat in de was” (04/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Al weken kruipen de ratten uit de riolering en lopen ze richting de afvalzakken in de tuinen”, klinkt het bij de buurtbewoners van de Doelhofstraat in de wijk ’t Dokske in Merksem.
  [naar artikel]
 30. Parkeerbedrijven vrezen nieuwe app niet: “Je zal heel hard moeten lopen om te winnen van onze scanauto” (08/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op de smartphone een waarschuwing krijgen wanneer de parkeerwachter uw wagen nadert. Het kan een besparing zijn voor wie liever geen geld in de parkeermeter steekt of fout parkeert. Maar parkeerplaatsbeheerders vrezen de concurrentie van de app niet echt. “Tenzij je heel hard kan lopen, zal onze scanauto altijd winnen.”
  [naar artikel]
 31. Matig enthousiasme voor plannen Paardenmarkt: “In deze straat wordt amper gewandeld...” (13/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Als de buurtbewoners van de Paardenmarkt instemmen met het voorstel van het district, mogen fietsers binnenkort gebruikmaken van de wandelboulevard in de straat. Handelaars ontvangen dit voorstel maar met matig enthousiasme. “Natuurlijk is die wandel- en fietsboulevard een stap in de goede richting, maar het verhelpt onze problemen nog niet”, klinkt het bij Jan De Schepper (49) van café Clodette.
  [naar artikel]
 32. Nieuwe aardgasinfrastructuur zet kwaad bloed: “We willen geen gasramp zoals in Gellingen” (29/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Buurtbewoners van de Alfons Lenaertsstraat zijn niet te spreken over de komst van een nieuw drukreduceerstation van Fluxys op een veld tussen de ring en hun woningen. Zij zijn vooral bezorgd over hun veiligheid. De nieuwe installatie werd bovendien gepland, zonder hen te informeren.
  [naar artikel]
 33. 50 vuilniszakken gedumpt op straat: “De stank is niet te harden” (26/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan 50 vuilniszakken zomaar gedumpt op straat, in de brandende zon. Dat brengt een hoop stank en ongedierte met zich mee. De buurtbewoners van de Constant de Jongstraat in Merksem zijn niet te spreken over de situatie. Volgens hen zijn de schuldigen tijdelijke arbeiders die in de straat appartementen huren en het niet zo nauw nemen met de regels. De omwonenden achten de huisbaas verantwoordelijk voor het stort.
  [naar artikel]
 34. Supermarktenoorlog op til in Rijkevorsel: vijfde én zesde supermarkt op komst in gemeente (13/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Na de gevestigde Carrefour en Lidl, de Aldi, de nieuwe Albert Heijn en de naburige Delhaize, verwelkomt Rijkevorsel komende week al de zoveelste supermarkt. Het Nederlandse Jumbo zet voet aan wal en wordt zo de eerste vestiging in de provincie Antwerpen. In 2020 volgt ook nog eens een Okay. Heeft een dorp van 14.000 inwoners wel zeven supermarkten nodig? De reacties bij de klanten zijn zeer verschillend.
  [naar artikel]
 35. Middelvingers en applaus tijdens betoging tegen nieuwe moskee in Kortrijk (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van Voorpost en Vlaams Belang en enkele buurtbewoners betoogden deze namiddag tegen de mogelijke komst van een nieuwe moskee van zo’n 5...
  [naar artikel]
 36. Buurt Konijnenwei is kwaad: “Is De Lijn dan zo onbeschoft om ons niet in te lichten?” (31/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoners van de Montignystraat tegenover de Konijnenwei in Antwerpen zijn bezorgd over de bouw van een busbuffer in hun straat. De bussen van De Lijn zullen op die plaats stoppen. Passagiers moeten dan overstappen op de tram. Maar omwonenden vrezen voor lawaai, vervuiling en bijkomende verkeersdruk. De Lijn was tot grote verwondering van de buurtbewoners maandag al begonnen met de werken, maar die zijn dezelfde dag nog stil gelegd.
  [naar artikel]
 37. Buurtbewoners vechten uitbreiding kippenkwekerij Bocholt aan (01/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van landbouw Joke Schauvliege heeft een milieuvergunning afgeleverd voor de uitbreiding van de kippenhouderij Egro in Bocholt. De buurtbewoners willen deze vergunning aanvechten bij de Raad van State. Ze vrezen voor meer stank en meer verkeershinder.
  [naar artikel]
 38. Bewoners vrezen verkeersinfarct door uitbreiding autoluwe zone: “Er worden levensgevaarlijke situaties gecreëerd” (04/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In een open brief uiten de bewoners van de Louizastraat in Mechelen hun ongerustheid over de geplande uitbreiding van de autoluwe zone in het stadscentrum. Volgens de buurtbewoners zal het extra verkeer dat te straat te slikken krijgt, zorgen voor erg gevaarlijke situaties.
  [naar artikel]
 39. Supermarkt nagelt dief aan schandpaal (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een supermarkt uit Berchem nagelt winkeldieven publiekelijk aan de schandpaal. Iedereen die de winkel passeert, ziet een bord op straat staan waar...
  [naar artikel]
 40. Supermarkt riskeert boete voor bord met winkeldieven (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een supermarkt uit Berchem nagelt winkeldieven publiekelijk aan de schandpaal. Iedereen die de Carrefour passeert, ziet een bord op straat staan...
  [naar artikel]
 41. Supermarkt riskeert boete voor bord met foto's winkeldieven (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een supermarkt uit Berchem nagelt winkeldieven publiekelijk aan de schandpaal. Iedereen die de Carrefour passeert, ziet een bord op straat staan...
  [naar artikel]
 42. Wegenwerkers hebben onaangename verrassing voor buurtbewoners (03/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de Kewithdreef in Gellik zijn vanochtend rioleringswerken gestart. Op zich al vervelend genoeg voor de bewoners, maar blijkbaar liep de communicatie met sommige buurtbewoners ook nog eens mank. Op Facebook blijkt dat ze niet op de hoogte waren dat hun straat zo vroeg al zo diep zou worden opgebroken, waardoor hun auto's nog gewoon stonden geparkeerd op hun oprit.
  [naar artikel]
 43. Buurtbewoners protesteren tegen geplande nieuwe weg voor Pairi Daiza (30/09/2017 - Metro)
  Aan de ingang van het dierenpark Pairi Daiza werd zaterdag actie gevoerd door een groepje buurtbewoners, uit protest tegen de aanleg van een nieuwe weg. “Neen aan de wegen tegen de natuur”, stond er op een spandoek. Ook enkele landbouwers betuigden hun steun met tractoren. Maar voor de eigenaars van het dierenpark is het juist belangrijk dat de nieuwe weg er komt, om de dorpen in de omgeving van het verkeer te ontlasten. De actie was georganiseerd door verschillende buurtcomités van Brugelette, Gibecq (Gibeek), Ghislenghien (Gellingen) en Hellebecq (Hellebeek). Ze deelden pamfletten uit aan bezoekers van Pairi Daiza. De nieuwe weg die zal worden aangelegd, komt er door huidig landbouwgebied. Volgens de buurtbewoners is de weg echter geen goede oplossing. Ze hekelen ook de kostprijs (20 miljoen euro) en betreuren dat ze niet werden geraadpleegd. Bovendien vrezen ze dat de nieuwe weg niet zal verhinderen dat bezoekers, afgaande op hun gps, nog steeds door de dorpen zullen rijden. Maar volgens de verantwoordelijken van het dierenpark krijgt het project de steun van het Waalse gewest en van de lokale overheden. “De belangrijkste doelstelling is om de dorpen te omzeilen en opnieuw rust en veiligheid te schenken aan de meeste bewoners”, aldus de woordvoerder. Aan de actie zaterdag namen enkele tientallen buurtbewoners deel, terwijl er meerdere duizenden betrokken partij zijn, luidde het nog. bron: Belga
  [naar artikel]
 44. Man sterft tijdens hevige ruzie op straat in Roeselare (26/02/2020 - VRT NWS)
  In Roeselare is gisteravond een man op straat gestorven. De ware toedracht is nog niet duidelijk, maar volgens getuigen en buurtbewoners gebeurde dat na een hevige ruzie.
  [naar artikel]
 45. VIDEO. We willen geen 10.000 kippen in onze buurt (06/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De buurtbewoners van de Brobosstraat, Rooi en de Hoogbrugstraat in Bilzen vrezen voor veel overlast wanneer de plannen voor de bouw van een kippenboerderij met 10.000 kippen in hun buurt wordt doorgevoerd.
  [naar artikel]
 46. Na herhaaldelijk protest: plannen supermarkt in Sint-Annakerk toch nog mogelijk (24/02/2020 - VRT NWS)
  De waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen Didier Detollenaere heeft het bezwaarschrift van actiegroep SOS Sint-Anna verworpen. De groep zegt dat de procedure voorafgaand aan de herbestemming niet correct is gevolgd. Maar de gouverneur legt die aanklacht naast zich neer. De komst van een supermarkt in de kerk is dus nog steeds mogelijk.
  [naar artikel]
 47. Onze reporter ziet hoe buurtbewoners heel even thuis spullen mogen ophalen: "Maar ze zijn opnieuw moeten gaan lopen" (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook voor de buurtbewoners brengt de instorting van de Ponte Morandi de nodige gevolgen teweeg. Onze reporter ter plaatse stelde vast hoe inwoners...
  [naar artikel]
 48. Test-Aankoop waarschuwt: "Toch prijzenoorlog gestart in de supermarkt door komst Jumbo" (19/11/2019 - VRT NWS)
  Zo'n 10 dagen geleden opende de eerste Jumbo-supermarkt in ons land, in Pelt. Morgen gaat er al een tweede open in Rijkevorsel en op 4 december een derde in Lanaken. De supermarkt beloofde geen prijzenoorlog te ontketenen in ons land, maar aan "De inspecteur" zegt Test-Aankoop dat ze daar intussen anders over denken.
  [naar artikel]
 49. Verdacht pakket ontdekt in supermarkt in Moerbeke-Waas: ontmijningsdienst ter plaatse (02/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Oost-Vlaamse gemeente Moerbeke-Waas is een verdacht pakket ontdekt in een supermarkt. Dat meldt VTM Nieuws. De klanten en buurtbewoners werden geëvacueerd. De hulpdiensten en de ontmijningsdienst DOVO zijn aanwezig.
  [naar artikel]
 50. Ongeveer 250 betogers tegen moskee in Kortrijk (12/05/2018 - Metro)
  Ongeveer 250 mensen hebben vandaag betoogd tegen de komst van een grote moskee in Kortrijk. Het ging voornamelijk om mensen van het actiefront Voorpost en de partij Vlaams Belang, maar ook enkele tientallen buurtbewoners daagden op. Bij het begin van de legislatuur beloofde de stadscoalitie een nieuwe ruimte voor de moslimgemeenschap. Die werd gevonden in het pand waar tot op vandaag een vestiging van BioPlanet zit. Het stadsbestuur stelde wel twee voorwaarden: een goed onderbouwde vergunningsaanvraag met oog voor de buurt en de mobiliteit, en een erkenning door het Vlaamse gewest. Die is er vooralsnog niet, integendeel. Door staatsveiligheid werd zelfs een negatief advies gegeven. Vlaams Belang vreest echter dat beide voorwaarden los van elkaar staan. Zo is er al een moskee in Kortrijk die ook zonder erkenning functioneert. Tijdens de betoging werd er richting de locatie gestapt waar Wouter Vermeersch, lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Kortrijk, aandrong op de onmiddellijke stopzetting van de procedure. “Wij willen vooral de buurtbewoners steunen in hun strijd tegen de komst van de grootste moskee van Vlaanderen. Het stadsbestuur moet eindelijk eens luisteren. We willen ook dat het gebouw een handelspand blijft”, aldus Vermeersch. Tijdens de optocht werden enkele slogans gescandeerd zoals “Geen moskee in onze stad” en “Geen jihad in onze straat”. Op wat verbale krachtpatserij met omstaanders die het niet eens waren na verliep de optocht heel rustig en georganiseerd. Politiezone Vlas maakte met steun van de federale politie van de betoging gebruik om de inzet van een drone uit te testen. Tot op heden werd die vooral ingezet in de strijd tegen transmigranten in havens en parkings van snelwegen, maar ook op evenementen kan die nieuwe technologie hulp bieden. Zo kon er tijdens de betoging snel ingegrepen worden mocht dat nodig gebleken zijn. Ook voor de verkeersdoorstroming bieden de live-beelden een meerwaarde. bron: Belga Het bericht Ongeveer 250 betogers tegen moskee in Kortrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.