Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
12:29 uur

Greta Thunberg geeft kritiek op alle wereldleiders die een selfie met haar willen nemen

Metro

30/06/2020 - 06:31

De klimaatactiviste Greta Thunberg is teleurgesteld in alle wereldleiders die een selfie met haar willen nemen om hun imago op te krikken. Dat vertelde ze tijdens een radio-interview in haar thuisland Zweden. De Duitse bondskanselier Angela Merkel is bijvoorbeeld een van de velen die met Thunberg op de foto wilde. In een interview op een […] Het bericht Greta Thunberg geeft kritiek op alle wereldleiders die een selfie met haar willen nemen verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Ik wil dat jullie panikeren”, zegt klimaatactiviste Greta Thunberg aan wereldleiders (25/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het vooruitzicht van de opwarming van de aarde zou alle wereldleiders angst moeten inboezemen en hen tot actie aanzetten. Dat heeft Greta Thunberg, de Zweedse tiener die op enkele weken tijd wereldwijd een icoon is geworden van het klimaatactivisme, op het Wereld Economisch Forum van Davos gezegd.
  [naar artikel]
 2. “Ik wil dat jullie panikeren”, zegt klimaatactiviste Greta Thunberg aan wereldleiders (25/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het vooruitzicht van de opwarming van de aarde zou alle wereldleiders angst moeten inboezemen en hen tot actie aanzetten. Dat heeft Greta Thunberg, de Zweedse tiener die op enkele weken tijd wereldwijd een icoon is geworden van het klimaatactivisme, op het Wereld Economisch Forum van Davos gezegd.
  [naar artikel]
 3. Greta Thunberg geeft wereldleiders veeg uit de pan: “Jullie hebben mijn jeugd gestolen met jullie lege woorden, jullie hebben gefaald” (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de klimaattop in New York heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg een niet mis te verstane boodschap aan de wereldleiders gegeven. “Hoe...
  [naar artikel]
 4. “Ik wil dat jullie panikeren. Voel de angst die ik elke dag voel”: Greta Thunberg heeft duidelijke boodschap voor wereldleiders in Davos (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het vooruitzicht van de opwarming van de aarde zou alle wereldleiders angst moeten inboezemen en hen tot actie aanzetten. Dat heeft Greta Thunberg,...
  [naar artikel]
 5. Greta Thunberg boos op wereldleiders: ‘Jullie hebben mijn dromen gestolen’ (23/09/2019 - De Morgen)
  Een zichtbaar boze en emotionele Greta Thunberg heeft maandag op de VN-Klimaattop in New York de wereldleiders berispt. Zij beschuldigde hen van het verraden van haar generatie door de uitstoot van broeikassen niet aan te pakken. ‘Hoe durven jullie’, zei de Zweedse tiener, die het wereldwijde gezicht is geworden van de groeiende jeugdbeweging tegen het gebrek aan actie voor het klimaat.
  [naar artikel]
 6. Greta Thunberg pakt met boze speech wereldleiders aan: “Jullie hebben mijn jeugd gestolen met jullie lege woorden, jullie hebben gefaald” (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de klimaattop in New York heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg een niet mis te verstane boodschap aan de wereldleiders gegeven. “Hoe...
  [naar artikel]
 7. Greta Thunberg op het WEF: 'Ik wil niet dat jullie wanhopen, ik wil dat jullie panikeren' (25/01/2019 - Knack)
  Het vooruitzicht van de opwarming van de aarde zou alle wereldleiders angst moeten inboezemen en hen tot actie aanzetten. Dat heeft Greta Thunberg, de Zweedse tiener die op enkele weken tijd wereldwijd een icoon is geworden van het klimaatactivisme, op het Wereld Economisch Forum van Davos gezegd.
  [naar artikel]
 8. Optimisme wereldleiders bij klimaattop stuit op woede van klimaatactivist Greta Thunberg (24/09/2019 - De Morgen)
  De wereld kwam gisteren samen in New York voor de Climate Action Summit van de Verenigde Naties. Landen en hun leiders werden ­ingedeeld in goodguys en badguys. Maar of Greta Thunberg vindt dat dat genoeg oplevert voor haar generatie?
  [naar artikel]
 9. Klimaatspijbelaar Greta Thunberg spreekt wereldleiders toe: “Ik wil dat jullie panikeren” (25/01/2019 - De Morgen)
  De beroemde Zweedse klimaatspijbelaar Greta Thunberg (16) heeft op het Wereld Economisch Forum in Davos de wereldleiders toegesproken. “Ik wil niet dat jullie wanhopen, ik wil dat jullie panikeren”, pleitte ze.  
  [naar artikel]
 10. Het klimaatmeisje is een dancehit: The 1975 én Fatboy Slim dwepen met Greta Thunberg (10/10/2019 - De Morgen)
  Klimaatmeisje Greta Thunberg is beroemd en berucht. Haar optreden vorige maand in New York leverde haar bergen kritiek en haatreacties op. Maar er is ook steun, en veelal uit bepaald hippe hoek.
  [naar artikel]
 11. ‘Je bent moediger dan alle wereldleiders’: Anuna De Wever ontmoet Greta Thunberg (06/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Je bent een van de moedigste vrouwen die ik ken’. Het is een van de vele complimenten van Anuna De Wever gericht aan de Zweedse klimaatspijbelaar Greta Thunberg. Dinsdagavond hadden Anuna en companen een ontmoeting met de 16-jarige Greta via Skype. Tijdens dat gesprek wisselden ze ervaringen uit omtrent de klimaatbewegingen. Het gesprek verliep heel hartelijk, wat niet zo verbazingwekkend is aangezien Greta een heus rolmodel is voor de Belgische klimaatbetogers. De ontmoeting zal volledig te zien zijn tijdens het reportagemagazine Pano, van VRT.
  [naar artikel]
 12. “Je bent moediger dan alle wereldleiders”: Anuna De Wever ontmoet Greta Thunberg (06/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Je bent een van de moedigste vrouwen die ik ken”, is een van de vele complimenten die Anuna De Wever richt aan de Zweedse klimaatspijbelaar Greta Thunberg. Dinsdagavond hadden Anuna en companen een ontmoeting met de 16-jarige Greta via Skype. Tijdens dat gesprek wisselden ze ervaringen uit omtrent de klimaatbewegingen. Het gesprek verliep heel hartelijk, wat niet zo verbazingwekkend is aangezien Greta een heus rolmodel is voor de Belgische klimaatbetogers. De ontmoeting zal volledig te zien zijn tijdens het VRT-reportagemagazine Pano.
  [naar artikel]
 13. Greta Thunberg streng voor wereldleiders: 'Jullie hebben mijn dromen en mijn jeugd gestolen' (23/09/2019 - Knack)
  Op de Klimaattop in New York heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg een niet mis te verstane boodschap aan de wereldleiders gegeven. "Hoe durven jullie? Jullie hebben mijn dromen en mijn jeugd gestolen. Jullie hebben gefaald", aldus Thunberg.
  [naar artikel]
 14. Klimaatactiviste Greta Thunberg haalt uit naar wereldleiders op VN-klimaattop: "Hoe durven jullie?" (23/09/2019 - VRT NWS)
  De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft de wereldleiders toegesproken op de VN-klimaattop in New York. "Jullie hebben mij mijn dromen en mijn kindertijd ontnomen met jullie lege woorden. En dan ben ik nog een van de gelukkigen. Er zijn mensen die afzien en er zijn mensen die sterven. Hoe durven jullie?", zei een fel geëmotioneerde Thunberg.
  [naar artikel]
 15. VIDEO. Klagende Greta Thunberg op haar plaats gezet door Thomas Cook-woordvoerder: “Strekenwijf” (25/09/2019 - Metro)
  Door het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook geraken veel reizigers niet meer thuis. De frustratie zit diep, ook bij Greta Thunberg… Iedereen zag hoe Greta Thunberg maandag op de VN-Klimaattop in New York de wereldleiders op de vingers tikte. De Zweedse tiener beschuldigde hen ervan haar dromen en haar jeugd afgenomen te hebben met hun loze woorden. Parodie De mensen achter ‘De Ideale Wereld’ plaatsen die beelden in de Thomas Cook-context, en dat levert een hilarische parodie op. Lees ook : VIDEO. Wat doet Dries Van Langenhove in de nieuwe ‘Thuis’-generiek? Het bericht VIDEO. Klagende Greta Thunberg op haar plaats gezet door Thomas Cook-woordvoerder: “Strekenwijf” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Greta Thunberg zegt sorry na uitspraak die wenkbrauwen deed fronsen: “Wereldleiders moeten tegen de muur gezet worden” (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De bekende Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft zich op Twitter verontschuldigd na een opvallende uitspraak die ze deed tijdens een speech...
  [naar artikel]
 17. Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie (12/02/2020 - Metro)
  De Zweedse klimaatactiviste, Greta Thunberg, krijgt haar eigen realityshow. Het programma zal de 17-jarige Thunberg volgen tijdens haar acties tegen de klimaatverandering.  Greta Thunberg, de 17-jarige klimaatactiviste uit Zweden, krijgt haar eigen tv-serie. Die zal gemaakt worden door de BBC Studios’ Science Unit. Het programma zal Thunberg volgen terwijl ze de wereld rondreist om de klimaatverandering aan te kaarten. Ook zal het oplossingen aanreiken om ons klimaat te redden. De serie zal daarnaast de persoonlijke kant van Thunbergs verhaal brengen: hoe het is om op te groeien in de spotlights, uitdagingen zoals speeches schrijven en wereldleiders ontmoeten. “De klimaatverandering is waarschijnlijk het belangrijkste waar we tijdens ons leven mee bezig zullen zijn. Het lijkt dus het juiste moment om een gezaghebbende serie te maken die de feiten onderzoekt en de wetenschap achter dit complexe onderwerp duidelijk uitlegt. Om zoiets te kunnen doen met Greta is een enorme eer. We krijgen de kans om te zien hoe het is om een globaal icoon en één van de bekendste mensen ter wereld te zijn”, aldus Rob Liddel, Executive Producer bij BBC Studios. Lees ook: Greta Thunberg en andere jonge klimaatactivisten eisen meer inspraak in Davos Het bericht Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Greta Thunberg steekt draak met Vladimir Poetin na harde kritiek (04/10/2019 - Metro)
  Klimaatactiviste Greta Thunberg heeft op eigenwijze manier gereageerd op de kritiek van de Russische president Vladimir Poetin. Dat deed ze door haar Twitterprofiel aan te passen. Vorige maand haalde Greta Thunberg op de VN-Klimaattop in New York uit naar de wereldleiders omdat “ze haar dromen en haar jeugd afgenomen hadden met hun loze woorden”. Intussen hebben heel wat bekende mensen gereageerd op haar uitlatingen, maar woensdag was het de beurt aan Vladimir Poetin. Afkeurende Poetin De Russische president noemde haar op een energieforum in Moskou een “slecht geïnformeerd meisje” dat gemanipuleerd werd om onrealistische eisen te stellen. “Ik ben er zeker van dat Greta een goedmoedig en zeer eerlijk meisje is, maar als iemand kinderen en jongeren in zijn belang misbruikt, kan dit enkel maar afgekeurd worden. Niemand heeft de tiener uitgelegd dat de moderne wereld complex en divers is”, klonk het. Twitter aangepast De 16-jarige milieuactiviste reageerde sarcastisch op de uitlatingen van het Russische staatshoofd. Ze paste haar biografie op Twitter aan naar “Een lieve, maar slechte geïnformeerde tiener”. Twitter / @GretaThunberg Reactie op Trump Onlangs deed Thunberg hetzelfde na een sarcastische opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump. Na Greta’s speech op de VN-Klimaattop reageerde hij als volgt op Twitter: “Ze lijkt me een erg vrolijk jong meisje die uitkijkt naar een zonnige en geweldige toekomst”. Even later veranderde Thunberg haar Twitterbio naar “Een erg vrolijk jong meisje die uitkijkt naar een zonnige en geweldige toekomst”. Twitter / @GretaThunberg Lees ook : Jeremy Clarkson haalt uit naar Greta Thunberg: “Hoe durf jij ons de les te spellen, verwend nest!” Het bericht Greta Thunberg steekt draak met Vladimir Poetin na harde kritiek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Greta Thunberg haalt uit na haatreacties: “Ik snap niet dat volwassenen kinderen gaan bedreigen” (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De jonge klimaatactiviste Greta Thunberg vindt het onbegrijpelijk dat zij de afgelopen dagen een stortvloed aan kritiek over zich heen heeft...
  [naar artikel]
 20. Greta Thunberg: het autistische Zweedse meisje dat een klimaatopstand ontketende (21/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Greta Thunberg (16) is in ons land vandaag: het koppige meisje uit Zweden, dat op haar negende bezeten raakte door het klimaat. Dat niet meer at of sprak, maar de eerste schoolstaker werd en nu wereldleiders de les spelt en tieners overal doet rebelleren voor het klimaat. “We moeten het systeem veranderen. Alsof we in crisis zijn, alsof er een oorlog is uitgebroken.”
  [naar artikel]
 21. Letterlijk: moeder van Greta Thunberg over hoe haar dochter CO2 “ziet” (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een opmerkelijke passage in het boek dat de moeder van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg schreef: “Greta is in staat te zien wat...
  [naar artikel]
 22. Waarom Greta Thunberg boos is op wereldleiders in Davos (24/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Elk jaar komt een groep politici, wereldleiders en zelfs een handvol celebrities samen op het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse skioord...
  [naar artikel]
 23. Moeder Greta Thunberg schept duidelijkheid: “Passage over ‘CO2 zien’ was figuurlijk bedoeld” (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een boek over haar gezin, schrijft de moeder van klimaatactiviste Greta Thunberg: “Greta behoort tot de weinige mensen die ons koolstofdioxide...
  [naar artikel]
 24. Geëmotioneerde Greta Thunberg spreekt het Europees Parlement toe (16/04/2019 - VRT NWS)
  De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg Thunberg vraagt alle volwassenen die mogen stemmen bij de Europese verkiezingen in mei om rekening te houden met de jonge klimaatspijbelaars en hun eisen, want zij mogen zelf nog niet stemmen. Onze toekomst staat op het spel, was haar emotionele boodschap in de milieucommissie van het Europees Parlement in Straatsburg. Thunberg kreeg er van veel parlementsleden een lang applaus. 
  [naar artikel]
 25. Greta Thunberg, het Zweedse klimaatmeisje dat vijf jaar lang weigerde te praten en nu wereldwijd over de tongen gaat (21/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Greta Thunberg (16) is in ons land vandaag: het koppige meisje uit Zweden, dat op haar ­negende bezeten raakte door het klimaat. Dat niet meer at of sprak, maar de eerste schoolstaker werd en nu wereldleiders de les spelt en tieners overal doet rebelleren voor het klimaat. “We moeten het systeem veranderen. Alsof we in crisis zijn, alsof er een oorlog is uit­gebroken.”
  [naar artikel]
 26. Jongen schermt Greta Thunberg af van fotografen (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Greta Thunberg krijgt overal waar ze komt enorm veel aandacht, tot haar eigen verveling toe. Een jongen zag dat Greta de fotografen beu was en schermde haar heel nobel af. In de video hierboven ziet u hoe ze geamuseerd toekeek.
  [naar artikel]
 27. Anuna De Wever: “Belachelijk dat de hele wereld debatten voert over communicatietechnieken van Thunberg” (29/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen heeft wel een mening over de emotionele speech van Greta Thunberg, die op de klimaattop in New York uithaalde naar de wereldleiders. Zo...
  [naar artikel]
 28. Federer slaat terug na kritiek van Greta Thunberg op zijn lucratieve sponsordeal met Credit Suisse (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Roger Federer heeft gereageerd na de kritiek van Greta Thunberg over zijn rol als ambassadeur voor Credit Suisse. De klimaatactiviste veroordeelt...
  [naar artikel]
 29. Federer verdedigt zich na kritiek van Greta Thunberg op zijn lucratieve sponsordeal met Credit Suisse (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Roger Federer heeft gereageerd na de kritiek van Greta Thunberg over zijn rol als ambassadeur voor Credit Suisse. De klimaatactiviste veroordeelt...
  [naar artikel]
 30. Anuna De Wever: “Belachelijk dat de hele wereld debatten voert over Greta Thunbergs communicatietechnieken” (29/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen heeft wel een mening over de emotionele speech van Greta Thunberg, die op de klimaattop in New York uithaalde naar de wereldleiders. Zo...
  [naar artikel]
 31. Greta Thunberg richt met prijzengeld eigen stichting op (21/02/2020 - Express)
  Klimaatactiviste Greta Thunberg heeft de geldprijs die ze recent won, gebruikt om de nonprofit-organisatie Greta Thunberg Foundation op te richten. Thunberg won de Right Livelihood Award in december 2019. Die staat gekend als de ‘alternatieve Nobelprijs’. Op donderdag heeft de organisatie achter die prijs bekendgemaakt wat de jonge winnares met het prijzengeld zal doen: een […] The post Greta Thunberg richt met prijzengeld eigen stichting op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Franse conservatieven willen toespraak Greta Thunberg 'boycotten' (22/07/2019 - Knack)
  De Franse partij Les Républicains roept alle parlementsleden op om een toespraak van klimaatactiviste Greta Thunberg te 'boycotten'. De conservatieven vinden de 16-jarige Zweedse een 'apocalyptische goeroe'.
  [naar artikel]
 33. Greta Thunberg, het Zweedse klimaatmeisje: “Ze is onredelijk en luistert niet. Maar soms is dat het enige verstandige ding om te doen” (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Greta Thunberg (16) is in ons land vandaag: het koppige meisje uit Zweden, dat op haar ­negende bezeten raakte door het klimaat. Dat niet meer at of sprak, maar de eerste schoolstaker werd en nu wereldleiders de les spelt en tieners overal doet rebelleren voor het klimaat. “We moeten het systeem veranderen. Alsof we in crisis zijn, alsof er een oorlog is uit­gebroken.”
  [naar artikel]
 34. Wie is Greta Thunberg? Een eigengereide klimaatmessias? Of de marionet van haar markante familie? (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Greta Thunberg, de Zweedse initiatiefneemster van de schoolstaking, staakt al sinds de zomervakantie voor het klimaat. Wie is zij?
  [naar artikel]
 35. LIVE. Greta Thunberg geeft persconferentie tijdens klimaattop in Madrid (06/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg nog maar enkele uren geleden aankwam in Madrid, maakt ze zich alweer op om de menigte toe te...
  [naar artikel]
 36. Greta Thunberg: ‘Wat jullie doen is geweldig! Doe voort’ (24/01/2019 - De Standaard)
  Greta Thunberg kon haar geluk niet op toen we vertelden dat er 35.000 scholieren en studenten in België betoogden. ‘Het voelt ongelooflijk.’
  [naar artikel]
 37. Eurowings biedt Greta Thunberg gratis vlucht aan op weg naar klimaattop in Madrid (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Greta Thunberg zeilde van Europa naar Amerika om deel te nemen aan de klimaatconferentie in Chili. Maar die bijeenkomst is inmiddels afgelast...
  [naar artikel]
 38. Greta Thunberg reageert op haatreacties: ‘Ze verzinnen elke denkbare leugen’ (26/09/2019 - De Morgen)
  De jonge klimaatactiviste Greta Thunberg heeft voor het eerst gereageerd op de stortvloed aan kritiek die ze de afgelopen dagen kreeg. ‘De haters gaan over elke grens om de aandacht af te leiden van het klimaat’, klinkt het op Twitter.
  [naar artikel]
 39. Greta Thunberg dient patent op eigen naam in (30/01/2020 - Express)
  De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een aanvraag ingediend om haar eigen naam en die van haar beweging ‘Fridays For Future’ te beschermen als merknaam. Op die manier wil ze commercieel misbruik tegengaan, verklaarde ze woensdag op Instagram. Die beslissing maakt mogelijk om juridische stappen te ondernemen tegen personen of bedrijven die haar naam […] The post Greta Thunberg dient patent op eigen naam in appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Greta Thunberg kondigt aan te stoppen met acties maar het is aprilgrap (01/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg kondigde onverwacht op haar Twitter en Instagram aan dat ze haar spijbelactie zou stopzetten. Later voegde ze eraan toe dat het om een aprilgrap ging.
  [naar artikel]
 41. Greta Thunberg aangekomen in New York (28/08/2019 - De Morgen)
  De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is aangekomen in New York. Dat liet ze weten via Twitter. De tiener is per zeilboot naar de VS gevaren om er deel te nemen aan de VN-klimaattop.
  [naar artikel]
 42. Greta Thunberg verklaart haar woeste blik toen Trump binnenwandelde: “Ik was in shock” (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als blikken konden doden, dan zat Amerika nu zonder president. Het gezicht van de jonge klimaatactiviste Greta Thunberg stond maandag op onweer...
  [naar artikel]
 43. Greta Thunberg onderwerp van nieuwe BBC-documentaireserie (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De BBC gaat met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg een documentaireserie maken over haar internationale campagne. Dat meldt BBC Studios op...
  [naar artikel]
 44. Moeder Greta Thunberg reageert op commotie: "Natuurlijk kan Greta geen CO2 zien" (03/05/2019 - VRT NWS)
  Malena Ernman, de mama van de Zweedse klimaatactivitste Greta Thunberg, heeft een boek geschreven over haar dochter en haar strijd voor meer aandacht voor het klimaat. Eén bewuste passage wekt verbazing. Daarin zou Malena beweren dat Greta als één van de weinigen koolstofdioxide (CO2) zou kunnen zien. Maar klopt dat wel? En wat staat er echt in het boek?
  [naar artikel]
 45. Greta Thunberg onderwerp van nieuwe documentaireserie door BBC (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De BBC gaat met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg een documentaireserie maken over haar internationale campagne. Dat meldt BBC Studios op...
  [naar artikel]
 46. Klimaatactiviste Greta Thunberg ontvangt Duitse Golden Camera-award (31/03/2019 - De Morgen)
  De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in Duitsland de Golden Camera-award gekregen voor haar activisme. Dat gebeurde zaterdagavond tijdens een plechtigheid op de Tempelhof-luchthaven in Berlijn. Thunberg was naar Duitsland afgereisd om er onder andere deel te nemen aan een optocht in de metropool. Ook had ze in het Instituut voor Onderzoek naar Klimaatimpact in Potsdam een ontmoeting met wetenschappers.
  [naar artikel]
 47. Waarom Greta Thunberg is wie ze is (22/02/2019 - De Standaard)
  Na de doortocht van Greta Thunberg in Brussel stonden sociale media bol van warme steunbetuigingen aan de Zweedse activiste. Mara het regende ook zure opmerkingen. Opvallend: vooral haar autismespectrumstoornis bleek een mikpunt van spot.
  [naar artikel]
 48. Waarom Greta Thunberg haar naam plots verandert naar “Sharon” (04/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Greta Thunberg heeft van tegenstanders al allerlei bijnamen gekregen, maar “Sharon” was daar nooit bij. Tot nu.
  [naar artikel]
 49. LIVE. Klimaatactiviste Greta Thunberg geeft speech in Europese Commissie (21/02/2019 - De Standaard)
  De Zweedse Greta Thunberg (16) geeft rond 10 uur een speech in de Europese Commissie, waar ze tijdens de treinrit naar Brussel nog druk aan werkte. 'We zijn begonnen met het opruimen van jullie rotzooi', schrijft ze op Twitter. 'En we zullen niet stoppen tot we klaar zijn.'
  [naar artikel]
 50. Greta Thunberg keihard voor politici over gebrek aan klimaatactie: ‘De klimaateisen zijn volledig genegeerd’ (24/01/2020 - De Morgen)
  De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft politici wereldwijd de mantel uitgeveegd voor hun gebrek aan klimaatactie. Dat deed ze op een afsluitende persconferentie op het World Economic Forum in Davos. De kritiek van onder meer Amerikaans president Donald Trump trekt Thunberg zich naar eigen zeggen niet aan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.