Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 July 2020
12:04 uur

Circuit van Zolder perfect nagebouwd in race simulator Assetto Corsa Competizione

Het Belang van Limburg

30/06/2020 - 06:47

Er zijn racegames en er zijn simulatoren. That’s what separates the boys from the men. De consoleversie van Assetto Corsa Competizione wil van de broekventjes in de sofa alvast echte kerels maken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zonnewagens uitgeregend tijdens grote race op Circuit Zolder (23/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend vond op het Circuit van Zolder de iLumen European Solar Challenge plaats. Dit is de op één na grootste zonnewagenrace ter wereld.
  [naar artikel]
 2. DTM komt ook in 2020 naar Zolder: “Editie 2019 was groot succes” (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Groot nieuws voor Circuit Zolder, nu de DTM bevestigt dat het ook volgend jaar naar de Limburgse omloop komt. “De terugkeer van dit jaar was een groot succes voor ons”, aldus Achim Kostron van organisator ITR. “Circuit Zolder is een speciale locatie voor ons, een historische en meedogenloze racebaan die perfect aansluit op ons race-DNA. We zijn blij en enthousiast om onze uitstekende samenwerking op die basis voort te zetten.” Heerlijk deze actie ?? Gewoon even een dubbele inhaalactie op het rechte stuk van #Zolder bij de #DTM ! Dàt is autosport op z`n mooist pic.twitter.com/YQxZ64lmew— Meindert Acda (@MeindertAcdaF1) May 19, 2019
  [naar artikel]
 3. Start nieuw seizoen op Circuit Zolder (02/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het circuit van Zolder moet terug een ideale uitstap worden voor gezinnen. Dat is ambitie van het Circuit Zolder. Met de Blancpain series, met daarin Lamborghini’s, Ferrari’s en Masserati’s, start morgen het officiële raceseizoen voor het circuit. Het bestuur zag dat vooral jonge mensen de afgelopen jaren wegbleven, en daar willen ze nu dus volop op inzetten. Want Circuit Zolder is een toeristische topattractie, zeggen ze.
  [naar artikel]
 4. Phillip Eng wint in zijn BMW eerste DTM-race in Zolder (18/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijker Phillip Eng (BMW) heeft op het circuit van Zolder de eerste race van de tweede manche van het Deutschen Tourenwagen Masters...
  [naar artikel]
 5. Piloot landt helikopter op parking circuit Zolder (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens het New Race Festival afgelopen weekend landde een piloot uit Gent samen met een vrouw tussen de bomen van de VIP-parking van het Circuit van Zolder, ter hoogte van het Albertkanaal. Voorbijgangers passeerden er op slechts dertig meter.
  [naar artikel]
 6. Groen licht voor overdekte wielerpiste op Circuit Zolder (08/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De kogel is door de kerk: er komt een velodroom op de terreinen van Circuit Zolder. De vier partners (gemeente Heusden-Zolder, vzw Terlaemen, Sport Vlaanderen en vzw Cycling Friends) hebben gezamenlijk beslist ervoor te gaan. Dat is vorig weekend bekendgemaakt tijdens de start van het nieuwe seizoen van het circuit. “We zijn enorm blij met deze beslissing”, zegt Jacques Heynen, voorzitter van Circuit Zolder.
  [naar artikel]
 7. 3.000 tuningfans op Race Wars op Circuit Zolder (07/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Veel piepende lageprofiel bandjes, bonkende boxen, gepersonaliseerde nummerplaten, extra-large spoilers en uiteraard veel cool volk zondag in Zolder. Daar scheurden ruim drieduizend getunede wagens uit heel Europa in stijl het asfalt van Circuit Zolder op. En net als op de veertien vorige edities kon het rubber ook echt verdampen dankzij het droge weer, dat bovendien nog net warm genoeg was voor een beetje bikinicarwash.
  [naar artikel]
 8. 200 teams nemen deel aan 24 uren fietsen op Circuit Zolder (17/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend vond er op Circuit Zolder de Endurance Cycling Serie plaats. Maar liefst 24 uur lang kon je solo of in teamverband recreatief wielrennen. Sinds 2008 is Circuit Zolder volledig verlicht en dat geeft de mogelijkheid om ook ’s avonds op een afgesloten en veilig parcours te fietsen.
  [naar artikel]
 9. Marieke Vervoort vervult laatste wens op Circuit Zolder (05/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Rolstoelatlete Marieke “Wielemie” Vervoort wil als laatste wens op donderdag 12 september meerijden met een Race Lamborghini Huracan Evolution op het Circuit van Zolder. De 40-jarige Vervoort, die strijdt tegen een ongeneeslijke spieraandoening, is momenteel bezig met het regelen van haar euthanasie.
  [naar artikel]
 10. Boonen 23ste in kwalificaties Zolder, Kumpen op pole in Nascar (15/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Belcar Endurance op Circuit Zolder ging de polepositie voor de derde race van het seizoen naar de DVB RACING Norma van Thiers-Thiers-Van
  [naar artikel]
 11. Circuit Zolder organiseert grootste Europese BMX-wedstrijd ter voorbereiding van WK (21/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zolder was dit weekend het strijdtoneel van de top in het BMX. In het hart van circuit Zolder werd dan ook de derde en vierde ronde van de UEC European Cup gereden. Te vergelijken met de Champions League binnen het voetbal. En de deelnemers wilden er niet alleen punten verdienen voor een Olympisch ticket. Ze kwamen er ook al eens het hertekende circuit testen dat in juli dienst doet voor het WK BMX.
  [naar artikel]
 12. 24u van Zolder stelt deelnemers voor in lange parade (19/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag 20 augustus begint de jaarlijkse uitputtingsslag op het circuit van Zolder. De 24u durende endurance-race is een hoogmis voor de raceliefhebbers. Vandaag kon je alle 60 racewagens bewonderen op het Heldenplein in Zolder. De voertuigen trokken onder begeleiding van een pace-car in een lange parade naar hun bestemming.
  [naar artikel]
 13. Directeur Pribylla verlaat Circuit Zolder (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  General manager Sven Pribylla gaat binnenkort weg bij Circuit Zolder. Dat heeft de raad van bestuur bevestigd aan madeinlimburg.be. Pribylla volgde in 2016 Thierry Deflandre op en bracht onder meer de DTM terug naar het Limburgse circuit. De zoektocht naar een opvolger is gestart, maar Pribylla blijft wel nog enkele maanden aan boord. Twee maanden geleden ging ook marketing manager Pascal Ursi weg op Circuit Zolder.
  [naar artikel]
 14. Tienduizenden autosportfans verwacht op Circuit Zolder: “Hopelijk files tot Keulen” (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Circuit Zolder verwacht volgend weekend zo’n 70.000 mensen. Niet voor een veldrit, wel voor wat het grootste autosportevenement op het Circuit in jaren moet worden.
  [naar artikel]
 15. Circuit Zolder investeert 1 miljoen euro in verbetering circuit (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Circuit van Zolder investeert 1 miljoen euro in de verbetering van het circuit en de renovatie van de asfaltlaag van de piste. Met de steun van Sport Vlaanderen wordt het project in 2020 verwezenlijkt.
  [naar artikel]
 16. Een kijkje achter de schermen van circuit Zolder (06/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag was de eerste maal dat vzw Toerisme Heusden-Zolder een rondleiding met begeleider organiseerde op circuit Zolder en er waren al onmiddellijk 80 personen die zich hiervoor inschreven. Vanuit Neerpelt, Overpelt en andere streken kwamen de eerste bezoekers.
  [naar artikel]
 17. Zonnewagens en Tesla’s nemen het in Zolder tegen mekaar op in 24 uren-race (24/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op het circuit van Zolder is zaterdag kort na 13 uur het startschot gegeven voor de ‘24 hours iLumen European Solar Challenge’, een race waarin twaalf zonnewagens die gefabriceerd werden door universiteitsstudenten wereldwijd het opnemen tegen twee elektrische Tesla’s. Een Belgisch team is van de partij: het Punch Powertrain Solar Team met studenten van de Leuvense Groep T (KU Leuven).
  [naar artikel]
 18. Circuit Zolder wil dat Vlaanderen inzet op Super-WK in 2023 (23/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Heusden-ZOLDERDe Internationale Wielerunie (UCI) gaat vanaf 2023 om de vier jaar een Super-WK organiseren. De UCI kent dan de wereldkampioenschappen wegwielrennen, mountainbike, baanwielrennen, BMX, Urban Cycling, Para-Cycling, kunstfietsen, fietsbal en Gran Fondo toe aan dezelfde regio, waardoor één groot wielerfeest van zo’n drie weken ontstaat. Marc Wauters, cycling manager van Circuit Zolder, wil daarom dat Vlaanderen zijn kandidatuur voor het WK op de weg in 2021 intrekt en vol inzet op het Super-WK in 2023. “Als we twee jaar wachten krijgt Vlaanderen méér WK’s voor wellicht een gelijkaardig bedrag (7,5 miljoen euro), gespreid over de hele regio. En Circuit Zolder kan als locatie perfect talloze titelraces ontvangen.”
  [naar artikel]
 19. Gratis naar evenementen als inwoner van Heusden-Zolder (27/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ook dit jaar kunnen de inwoners van Heusden-Zolder gratis naar verschillende evenementen op circuit Zolder. Op vertoon van je identiteitskaart krijg je toegang op events zoals de 24 hours of Zolder en de Historic Grand Prix. Het management van het circuit en het gemeentebestuur zetten dus ook in 2018 de samenwerking met veel plezier verder.
  [naar artikel]
 20. UCLL vroemt mee op het circuit van Zolder (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Studenten lichamelijke opvoeding van de lerarenopleiding UC Leuven-Limburg staan opnieuw in voor de randanimatie tijdens de 26ste editie van de Vroemdag op het circuit van Zolder.
  [naar artikel]
 21. VIDEO. DTM strijkt neer op Circuit Zolder: “Autosport bloeit in België” (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Raceliefhebbers van het DTM kunnen in mei terecht op het circuit van Zolder. Eén van de grootste Europese racewagencompetities komt zo in 2019 naar...
  [naar artikel]
 22. Marieke Vervoort vervult laatste wens op Circuit van Zolder: “Dit was mijn laatste droom” (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Rolstoelatlete Marieke Wielemie Vervoort heeft donderdag haar laatste wens vervuld door op het Circuit van Zolder mee te rijden met een Race Lamborghini Huracan Evolution. De 40-jarige Vervoort, die strijdt tegen een ongeneeslijke spieraandoening, is momenteel bezig met het regelen van haar euthanasie. “Er zijn heel veel dromen die ik heb kunnen waarmaken. Dit was de laatste”, zei Vervoort.
  [naar artikel]
 23. Marieke Vervoort vervult laatste wens op Circuit van Zolder: “Dit was mijn laatste droom” (12/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Rolstoelatlete Marieke Wielemie Vervoort heeft donderdag haar laatste wens vervuld door op het Circuit van Zolder mee te rijden met een Race Lamborghini Huracan Evolution. De 40-jarige Vervoort, die strijdt tegen een ongeneeslijke spieraandoening, is momenteel bezig met het regelen van haar euthanasie. “Er zijn heel veel dromen die ik heb kunnen waarmaken. Dit was de laatste”, zei Vervoort.
  [naar artikel]
 24. Marieke vervult laatste wens van bucketlist: racen op circuit van Zolder (22/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Heusden-Zolder/DiestMarieke ‘Wielemie’ Vervoort (40) heeft donderdagmiddag in stijl de allerlaatste wens van haar bucketlist afgevinkt: meeracen met een Lamborghini Super Trofeo op het circuit van Zolder. “Onvergetelijk”, glunderde de Diestse na afloop.
  [naar artikel]
 25. Tom Boonen behaalt racelicentie op circuit van Zolder (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tom Boonen heeft woensdag het theoretisch en praktisch examen afgelegd op het circuit van Zolder om zijn racelicentie te behalen. Van 6 tot 9 juli staat de gewezen wielerkampioen immers samen met Anthony Kumpen, Bert Longin en Ruben Van Gucht aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps.
  [naar artikel]
 26. Stoffel Vandoorne in de Mercedes F1-simulator (23/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is niet alleen druk bezig in de Formule E, te midden van al het testgeweld op het Circuit de Barcelona-Catalunya kroop hij deze week voor het Mercedes F1 team ook in de simulator.
  [naar artikel]
 27. Circuit Zolder vervroegt werken door sluiting wegens corona (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Circuit Zolder maakt van de nood een deugd. Nu alle sportactiviteiten afgelast zijn wegens corona, is het vroeger dan gepland begonnen met grote werken aan het circuit. Die zullen 25 kalenderdagen duren.
  [naar artikel]
 28. Nibali en Porte op Circuit Zolder (01/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wielerliefhebbers opgelet: woensdagmiddag komen vier teams op Circuit Zolder proefdraaien voor de 28 kilometer lange ploegentijdrit die zondag in de Brusselse lanen en avenues wordt uitgevochten.
  [naar artikel]
 29. De 24 uren van Zolder dit jaar live te volgen op televisie (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het weekend van 19 en 20 augustus vindt opnieuw de 24 uren van Zolder, een van de vijf races van het Belcar Endurance Championship, plaats in Circuit Zolder. Eleven Sports, een wereldwijd sportnetwerk dat internationale en lokale sporten op het scherm brengt, zal live vanop het Circuit het kampioenschap uitzenden.
  [naar artikel]
 30. Tom Boonen: “Nu komen Valentine en Jacqueline liever naar de race dan naar de koers. Dat belooft” (13/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tom Boonen stelde gisteren op Circuit Zolder de Ford Mustang V8 voor waarmee hij zondag zijn debuut maakt in de Belcar. Vijf weken later treedt hij met dezelfde bolide aan in de 24 Uur van Zolder.
  [naar artikel]
 31. F1-piloot Thierry Boutsen krijgt eigen chicane op Circuit van Zolder (22/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Circuit Zolder heeft de kleine chicane van haar circuit vernoemd naar Thierry Boutsen, één van onze meest succesvolle F1-piloten ooit. De 'kleine chicane' op het circuit werd omgedoopt tot de ‘Thierry Boutsen Chicane’.
  [naar artikel]
 32. Marieke Vervoort maakt zich klaar voor laatste wens op Circuit van Zolder: ‘de adrenaline stroomt door mijn lichaam’ (12/09/2019 - De Standaard)
  Rolstoelatlete Marieke Wielemie Vervoort heeft donderdag haar laatste wens vervuld door op het Circuit van Zolder mee te rijden met een Race Lamborghini Huracan Evolution. De 40-jarige Vervoort, die strijdt tegen een ongeneeslijke spieraandoening, is momenteel bezig met het regelen van haar euthanasie. “Er zijn heel veel dromen die ik heb kunnen waarmaken. Dit was de laatste”, zei Vervoort.
  [naar artikel]
 33. Circuit van Zolder noemt chicane naar Thierry Boutsen (21/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Circuit van Zolder heeft vandaag bekendgemaakt de kleine chicane op haar circuit voortaan de 'Thierry Boutsen Chicane' te noemen. Het...
  [naar artikel]
 34. Longin Jr. leidt na eerste uur in Zolder (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de 39ste editie van de 24 Hours of Zolder is de race goed een uur onderweg. Voor eivolle tribunes werd de race op gang geschoten en het was
  [naar artikel]
 35. BV’s vinden de weg naar Circuit Zolder (14/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Autosport zit weer in de lift, Circuit Zolder draait op volle toeren en - toeval of niet - ook BV’s vinden tegenwoordig weer de weg naar Terlaemen. Vandaag kwamen Tom Boonen, Philippe Geubels en Michaël Roskam racen op het Limburgse circuit, maar in een (ver) verleden gingen vele BV’s hen voor. Een greep uit onze archieven.
  [naar artikel]
 36. 24 Uur van Zolder: brute pech dwingt Tom Boonen tot opgave (20/08/2017 - Knack)
  Een ongelukkige samenloop van omstandigheden heeft zaterdagnacht voortijdig een einde gemaakt aan de 24 Uur-race van het Yokohama Power Racing-team en gastrijder Tom Boonen op het circuit van Zolder. De ontgoocheling was groot, aan inzet en goede wil van de piloten, mekaniekers en crewleden heeft het nooit ontbroken. Een ooggetuigenverslag.
  [naar artikel]
 37. Circuit Zolder krijgt toch nieuwe vergunning (13/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse deputatie heeft vandaag de vergunning voor het Circuit Zolder vernieuwd. In aanloop waren nochtans 132 schriftelijke bezwaren ingediend, meestal met betrekking tot geluidsoverlast en luchtvervuiling.
  [naar artikel]
 38. Motorrijder overlijdt na crash op Circuit Zolder (29/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op het circuit van Zolder is donderdagmiddag een motorrijder om het leven gekomen. De man kwam rond 14 uur ten val en werd aangereden door een andere motorrijder die achter hem reed. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
  [naar artikel]
 39. Motorrijder overlijdt na crash op Circuit Zolder (29/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op het circuit van Zolder is donderdagmiddag een motorrijder om het leven gekomen. De man kwam rond 14 uur ten val en werd aangereden door een andere motorrijder die achter hem reed. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
  [naar artikel]
 40. Motorrijder overleden na crash op circuit van Zolder (29/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Op het circuit van Zolder is donderdagmiddag een motorrijder om het leven gekomen. De man kwam rond 14 uur ten val en werd aangereden door een andere motorrijder die achter hem reed. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
  [naar artikel]
 41. Chronisch zieke kinderen racen op circuit Zolder (06/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Acht kinderen van het Koningin Paolaziekenhuis in Antwerpen hebben deze ochtend uitzonderlijk mee mogen racen op het circuit van Zolder. De...
  [naar artikel]
 42. Tom Boonen behaalt racelicentie op circuit van Zolder (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Boonen heeft vandaag het theoretisch en praktisch examen afgelegd op het circuit van Zolder om zijn racelicentie te behalen. Van 6 tot 9 juli
  [naar artikel]
 43. VIDEO. Bas Leinders over het circuit in Monaco: “Eén van de meest iconische races ter wereld” (23/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In 2004 was Breeënaar Bas Leinders de derde rijder voor Minardi, en in die tijd reed die elke vrijdag de vrije trainingen mee. Bas heeft op de meeste circuits zelf nog geracet en die kennis deelt hij met jou in een filmpje: elke week raast zijn kennersblik op een simulator over het circuit. Vandaag: het circuit van Monaco.
  [naar artikel]
 44. VIDEO. Bas Leinders test het circuit in Silverstone (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ex-Minardirijder Bas Leiders kruipt in de simulator van Simtag en deelt zijn kennis van het circuit van Silverstone. Maggots, Becketts, Chapel, Abbey en the Hangar Straight hebben geen geheimen voor Bas uit Bree.
  [naar artikel]
 45. Eng, Visser, Derdaele en Magnus winnen op eerste DTM-dag op Circuit Zolder (18/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De grote comeback van het DTM-kampioenschap op Circuit Zolder werd een groot feest voor het Mechelse team RBM van Bart Mampaey. Het boekte een dubbelslag, want de Oostenrijker Philipp Eng won voor de Zweed Joel Eriksson.
  [naar artikel]
 46. Moeder en vriendin zijn getuige van noodlottige crash van Kempenaar op circuit van Zolder (30/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Gunther Schroven (41) uit Mol kwam donderdagmiddag om het leven bij een crash op het circuit van Zolder. Zijn omgeving is zwaar aangedaan door de tragische gebeurtenis.
  [naar artikel]
 47. Kan jij je cool behouden aan 200 km/u? Rij 1 virtueel rondje op circuit van Zolder win een 'ride along' van 3 laps met Anthony Kumpen (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Altijd al eens met Anthony Kumpen over het circuit van Zolder willen scheuren? Dan is dit je kans. De winnaar van onze wedstrijd gaat aan de haal...
  [naar artikel]
 48. VIDEO. Drie Porsches crashen al na 10 seconden racen in Zolder (07/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bestuurders van deze drie Porsches hadden zich de Historic Grand Prix op het Circuit van Zolder wel anders voorgesteld. Na amper tien seconden botsten de piloten zondag al tegen elkaar. De bestuurders bleven ongedeerd, maar hun race zat er wel al meteen op.
  [naar artikel]
 49. Silverstone wil 'omgekeerde' F1-race op haar circuit (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Stuart Pringle, directeur van het F1-circuit in Silverstone, heeft laten verstaan dat Silverstone bereid is om eventueel verschillende races te organiseren, ook een race in tegengestelde richting behoort daarbij tot de mogelijkheden.
  [naar artikel]
 50. VIDEO. Bas Leinders test het circuit van de GP van Bahrein: “Inhalen wordt hier makkelijker” (29/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In 2004 was Breeënaar Bas Leinders de derde rijder voor Minardi, en in die tijd reed die elke vrijdag de vrije trainingen mee. Bas heeft op de meeste circuits zelf nog geracet en die kennis deelt hij met jou in een filmpje: elke vrijdag raast zijn kennersblik op een simulator over het circuit. Vandaag: het circuit van Bahrein.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.