Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 July 2020
11:59 uur

Congo viert 60 jaar onafhankelijkheid, maar “de ellende is onbeschrijflijk”

Het Belang van Limburg

30/06/2020 - 06:54

De Democratische Republiek Congo viert vandaag 60 jaar onafhankelijkheid. Al is er niet veel reden om te vieren. Het land verzinkt in politieke chaos, het geweld in het oosten van Congo houdt aan, en daarbovenop komt de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Estland viert 100 jaar onafhankelijkheid, beter beschermd dan ooit (24/02/2018 - VRT NWS)
  Estland viert vandaag zijn honderdste verjaardag. De Baltische staat riep exact 100 jaar geleden, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, zijn onafhankelijkheid uit. In de twee eeuwen daarvoor behoorde het gebied tot het Russische rijk.
  [naar artikel]
 2. Congolese president Tshisekedi nodigt koning Filip uit voor viering van 60 jaar onafhankelijkheid (07/02/2020 - VRT NWS)
  Congo nodigt koning Filip uit voor de 60e verjaardag van de onafhankelijkheid eind juni. Dat is gezegd door premier Sophie Wilmès tijdens haar bezoek aan de Congolese president Félix Tshisekedi. De uitnodiging past in de verbeterde relaties tussen België en Congo.
  [naar artikel]
 3. Burgerverzet in Congo: 'Als we strijden, sterven we. Als we niet strijden ook' (04/10/2019 - Knack)
  Voor het eerst sinds de onafhankelijkheid in 1960 heeft de Democratische Republiek Congo een democratisch verkozen president: Félix Tshisekedi. Na negen maanden geniet hij nog steeds het voordeel van de twijfel, maar ondertussen groeit het burgerverzet. Knack trok naar het felgeplaagde Oost-Congo en sprak er met journalisten van Radio Maendeleo en activisten van La Lucha.
  [naar artikel]
 4. Oeganda viert vijftig jaar onafhankelijkheid (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. Dekoloniseer de VRT – begin met de Congo-desk (20/12/2018 - Apache)
  En toen werd het teveel voor Peter Verlinden, de journalist die voor de VRT op zijn eentje bijna alle berichtgeving over Congo en Midden-Afrika verzorgt. Verlinden is een man met een missie. Actief in de nevelvlek van oud-koloniale kringen, onder meer via zijn uitgever, het Davidsfonds, propageert de man de nostalgieke melancholie naar Belgisch Congo. En dan is iemand als Patrice Lumumba, de charismatische premier van Congo die de onafhankelijkheid van het land afdwong, natuurlijk de baarlijke duivel.
  [naar artikel]
 6. Congo (pas Belge) (11/04/2019 - De Morgen)
  Congo laat archeoloog en veelzijdig schrijver David Van Reybrouck niet meer los. Zijn vader heeft er vijf jaar gewoond, vlak na de onafhankelijkheid en enkele jaren voor de geboorte van zijn twee zonen. ‘Het land is met andere woorden een deel van mijn geboortedorp, van mijn ouderlijk huis’, zei David Van Reybrouck daarover ooit. In Congo. Een geschiedenis reconstrueert hij de roerige geschiedenis van het land, van 1850 tot nu.
  [naar artikel]
 7. Rohingya-crisis overschaduwt 70e verjaardag van onafhankelijkheid Myanmar (04/01/2018 - VRT NWS)
  Een jaar na India en Pakistan viert ook Myanmar de 70e verjaardag van zijn onafhankelijkheid. Op 4 januari 1948 deden de Britten afstand van wat toen nog Birma heette. Maar de verjaardag wordt volledig overschaduwd door de Rohingya-crisis. Zo'n 750.000 Rohingya zouden intussen op de vlucht zijn.
  [naar artikel]
 8. Polen viert onafhankelijkheid met omstreden mars (11/11/2018 - VRT NWS)
  Met een controversiële mars in de hoofdstad Warschau en herdenkingsplechtigheden elders in het land heeft Polen de honderdste verjaardag van zijn onafhankelijkheid gevierd.
  [naar artikel]
 9. Reeks bomaanslagen verstoort viering 100 jaar onafhankelijkheid van Afghanistan (19/08/2019 - VRT NWS)
  In Jalalabad in het oosten van Afghanistan zijn op korte tijd zeker tien bommen tot ontploffing gebracht. Er zouden tientallen gewonden zijn gevallen. De aanslagengolf komen op de dag dat Afghanistan de 100e verjaardag van zijn onafhankelijkheid viert en kort na een bloedige aanslag op een huwelijksfeest in de hoofdstad Kaboel.
  [naar artikel]
 10. 'De Palestijnen zijn bang voor onafhankelijkheid' (20/10/2017 - De Morgen)
  Simona Frankel, Israëlisch ambassadeur in België, is het beu dat haar land de schuld krijgt voor de ellende van de Palestijnen. 'De Palestijnen zijn bang voor onafhankelijkheid, want dan moeten ze bewijzen dat ze een democratische overheid kunnen besturen.'
  [naar artikel]
 11. 'De Palestijnen zijn bang voor onafhankelijkheid' (13/04/2019 - De Morgen)
  Simona Frankel, Israëlisch ambassadeur in België, is het beu dat haar land de schuld krijgt voor de ellende van de Palestijnen. 'De Palestijnen zijn bang voor onafhankelijkheid, want dan moeten ze bewijzen dat ze een democratische overheid kunnen besturen.'
  [naar artikel]
 12. 'Eerst ellende, dan pas hoop' (14/04/2019 - De Morgen)
  Er was amper budget, maar toch maakte regisseur Alain Gomis een prachtfilm in Congo. Goed voor de Zilveren Beer in Berlijn en een brede release.
  [naar artikel]
 13. Oekraïne viert kwarteeuw onafhankelijkheid (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. Gezocht: Limburgse verhalen over Congo (30/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgend jaar is het precies zestig jaar geleden dat Congo onafhankelijk werd van België. Bacongo Limburg is daarom op zoek naar herinneringen aan Congo en Limburg tijdens die koloniale periode.
  [naar artikel]
 15. K3 bestaat 20 jaar en viert dat met een nieuwe videoclip en zaalshow (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  K3 viert dit jaar hun jubileum, ze bestaan al 20 jaar. Het begon in 1999 met Heyah Mama (dat eigenlijk voor een ouder publiek was bestemd), maar na...
  [naar artikel]
 16. VIDEO. K3 bestaat 20 jaar en viert dat met een nieuwe videoclip en zaalshow (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  K3 viert dit jaar hun jubileum, ze bestaan al 20 jaar. Het begon in 1999 met Heyah Mama (dat eigenlijk voor een ouder publiek was bestemd), maar na...
  [naar artikel]
 17. Politieke onrust Congo: dit jaar al meer dan 2.800 mensenrechtenschendingen in Congo (26/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de eerste zeven maanden van dit jaar heeft de VN intussen al meer dan 2.800 mensenrechtenschendingen geteld in Congo. De meeste schendingen
  [naar artikel]
 18. Kosovo viert tiende verjaardag van onafhankelijkheid, maar de Serviërs vieren niet mee (15/02/2018 - VRT NWS)
  Kosovo maakt zich op voor een feest. Zaterdag wordt de tiende verjaardag gevierd van de onafhankelijkheid, van de afscheiding van Servië. De Albanese Kosovaren vieren feest, maar niet de Serviërs, zo'n 5 procent van de bevolking. Zij zien 17 februari niet als een feestdag. Zij wonen in enclaves en in de noordelijke stad Mitrovica, die zelf verdeeld is in een Albanees en een Servisch deel. Een verslag van onze ploeg in Kosovo.
  [naar artikel]
 19. Lang leve Fins design! Finland viert 100 jaar onafhankelijkheid, en de merken vieren mee (19/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/xMKBK-LjeEwDzRw1W0Qqgzqwz2Q/diocontent/113443726/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 20. Betoging voor Belgische ambassade in Kinshasa om lichaam Lumumba terug te eisen (28/06/2018 - Metro)
  De Congolese politie heeft donderdag een betoging van een kleine 300 jongeren voor de Belgische ambassade in Kinshasa uiteengedreven. De menigte kwam volgens de nieuwssite Actualité.cd de lichamen terugeisen van Patrice Lumumba, de eerste premier van het onafhankelijke Congo, en zijn metgezellen. De politie heeft volgens Actualité.cd een twintigtal jongeren gearresteerd. Lumumba was een van de belangrijkste figuren bij de onafhankelijkheid van Congo, dat van 1908 tot 30 juni 1960 een Belgische kolonie was. Na de onafhankelijkheid werd hij de eerste regeringsleider, tot hij op 17 januari 1961 werd vermoord in de provincie Katanga. De omstandigheden van die moord zijn tot op vandaag niet opgehelderd, maar ze gebeurde in aanwezigheid van Belgische functionarissen. Een Belgische parlementaire onderzoekscommissie concludeerde in 2001 dat België een “morele verantwoordelijkheid” draagt voor zijn dood, en bracht aan het licht dat zijn lichaam werd opgelost in zuur. De toenmalige Belgische regering bood Congo daarop haar excuses aan. De betoging vindt twee dagen voor de 58ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Democratische Republiek Congo (RDC) plaats. De relatie tussen Brussel en Kinshasa gaat momenteel door een diepe crisis. Op 27 november vorig jaar vond een gelijkaardige betoging plaats, zij het met zo’n vijftig deelnemers iets kleiner in omvang. Ze vond plaats toen de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) een persconferentie gaf tijdens de inhuldiging van het nieuwe Belgische ambassadegebouw in Kinshasa. bron: Belga Het bericht Betoging voor Belgische ambassade in Kinshasa om lichaam Lumumba terug te eisen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Congo Tales: het Congo-bekken en de mensen die er wonen door de lens van de fotograaf (13/01/2019 - De Morgen)
  In het hart van Afrika ligt het tweede grootste tropisch regenwoud ter wereld, het Congo-bekken. Net als het Amazonewoud is het gebied een vitale groene long tegen de klimaatverandering. Maar in tegenstelling tot de Amazone is het Congo-bekken veel minder bekend, hoewel het net zo kwetsbaar is voor ontbossing.
  [naar artikel]
 22. “Congo was een droom, maar ook verveling en eenzaamheid” (27/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  ‘Mijn Congo’ van Bart Demyttenaere is niet louter een verzameling (reis)impressies geworden. De Limburgse auteur, in Congo geboren, maakt er ook - soms meedogenloos eerlijk - een autobiografie van hemzelf en zijn naaste familie van. “Ik speelde al jaren met het idee om een boek over Congo te schrijven. Maar de directe aanleiding was een tip van een lezer: een verre oom van mijn vader heeft als scheepskapitein tweemaal de expeditie van de legendarische Stanley bevoorraad.”
  [naar artikel]
 23. De Schreeuw van Vlaanderen  (13/11/2019 - Apache)
  De Vlaming schreeuwt om onafhankelijkheid. De onafhankelijkheid om een krant of nieuwsmedium te kunnen lezen dat aansluit bij zijn of haar maatschappelijke oriëntatie. De onafhankelijkheid om uit een breed aanbod van kunst en cultuur dat boek, die voorstelling of die tentoonstelling te kiezen die past in zijn of haar smaak. De onafhankelijkheid om zelf te
  [naar artikel]
 24. 1 jaar Félix Tshisekedi in Congo: de president die in een keurslijf regeert (24/01/2020 - VRT NWS)
  Een jaar geleden vond de eerste vreedzame machtswissel ooit plaats in de Democratische Republiek Congo. Voor het Westen was de figuur van Félix Tshisekedi een verfrissing, na 18 jaar Joseph Kabila. Maar heeft Tshisekedi zijn beloftes van vernieuwing waargemaakt? Hij wil wel, maar hij kan niet en hij mag niet, is onze conclusie.
  [naar artikel]
 25. Congo houdt op 23 december 2018 presidentsverkiezingen (05/11/2017 - VRT NWS)
  Er zouden dan toch presidentsverkiezingen komen in Congo, maar wel pas eind december volgend jaar, dat wil zeggen ruim twee jaar later dan de oorspronkelijke geplande datum. Daardoor kan president Kabila alvast nog eens meer dan een jaar langer aan de macht blijven. Eigenlijk had hij half december vorig jaar al moeten opstappen.
  [naar artikel]
 26. Nieuwe president Congo wil armoede bestrijden, maar stuit op argwaan (10/01/2019 - De Morgen)
  Félix Tshisekedi lukt tot veler verrassing wat zijn vermaarde vader Étienne niet lukte in de meer dan dertig jaar dat hij oppositieleider was in Congo. In de nacht van woensdag op donderdag riep de kiescommissie Tshisekedi junior uit tot voorlopige winnaar van de wanordelijk verlopen en herhaaldelijk uitgestelde presidentsverkiezingen. Tshisekedi, 55 jaar, noemt armoedebestrijding als een van zijn prioriteiten in het immense, slecht bestuurde Congo, een land met ongeveer 80 miljoen inwoners.
  [naar artikel]
 27. Micronatie Sealand viert "50 jaar onafhankelijkheid met zilveren munt" (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zelfverklaarde nanostaatje Sealand voor de Britse kust bestaat vijftig jaar en herdenkt dit met een zilveren munt. Dat staat op de website van...
  [naar artikel]
 28. Het DNA van Carles Puigdemont ademt onafhankelijkheid (10/10/2017 - De Tijd)
  18:12 Carles Puigdemont werd eerder toevallig Catalaans premier. Maar het is niet toevallig dat hij de regio naar de onafhankelijkheid leidt. Onafhankelijkheid is met de paplepel ingegoten.
  [naar artikel]
 29. Geneviève Ryckmans, weduwe van vermoorde ambtenaar: "De dekolonisatie kwam te laat en te vroeg" (20/11/2018 - VRT NWS)
  In de Canvas-reeks "'De kinderen van de kolonie" geven Congolezen en Belgen hun visie op de kolonisatie en de onafhankelijkheid van Congo.  Geneviève Ryckmans (88) ging mee naar Belgisch Congo met haar man André in 1954. Hij was adjunct-districtbeheerder en werd vermoord in juli 1960. Geneviève vertelt met veel inzicht en empathie over hun tijd samen.  
  [naar artikel]
 30. Polen viert onafhankelijkheid met omstreden mars (11/11/2018 - Metro)
  Met een controversiële mars in de hoofdstad Warschau en herdenkingsplechtigheden elders in het land heeft Polen zondag de honderdste verjaardag van zijn onafhankelijkheid gevierd. Meer dan 200.000 mensen gaven gevolg aan de oproep van president Andrzej Duda en premier Mateusz Morawiecki om deel te nemen aan de mars doorheen de hoofdstad. Eerder deze week besloot de liberaal-conservatieve burgemeester Hanna Gronkiewicz-Waltz om de mars te verbieden, maar een rechter had het verbod geannuleerd. Gronkiewicz-Waltz wou de mars verbieden omdat de optocht vorig jaar werd ontsierd door racistische spandoeken en xenofobe leuzen. Ook nu zouden uiterst rechtse groeperingen het evenement mee organiseren, maar uiteindelijk besloot de regering van de conservatieve PiS de mars voor haar rekening te nemen. Voor 1918 was Polen opgedeeld tussen Pruisen, Oostenrijk-Hongarije en Rusland. Verscheidene deelnemers aan de mars beklemtoonden dat ze met hun aanwezigheid hun gehechtheid aan patriottisme en onafhankelijkheid wilden tonen. Maar er waren ook extreemrechtse symbolen te zien, ook vanuit het buitenland. Zo zag het Franse persbureau AFP een vlag van het Nederlandse ‘Identitair Verzet’. Vooraf had Duda voor ontsporingen gewaarschuwd. De president vroeg “een mars voor allen, waarin iedereen zich goed voelt en meestapt voor Polen”. Om dat te onderstrepen, nam ook Europees president Donald Tusk deel. Als oud-premier van de liberaal-conservatieve oppositiepartij Burgerplatform wordt hij aanzien als de belangrijkste politieke rivaal van de regering in Warschau. bron: Belga Het bericht Polen viert onafhankelijkheid met omstreden mars verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Venezolanen op de vlucht voor ellende creëren vluchtelingencrisis in Zuid-Amerika (28/08/2018 - VRT NWS)
  Duizenden Venezolanen ontvluchten de ellende in hun land, en dat geeft een nooit geziene vluchtelingencrisis in Zuid-Amerika. Maar vanuit Peru zijn een honderdtal Venezolanen maandag vrijwillig teruggekeerd, op uitnodiging van president Maduro. Ondanks alle ellende in Venezuela blijft toch een groot deel van de bevolking achter de sociale revolutie staan, die Maduro koste wat het kost in stand wil houden.
  [naar artikel]
 32. Kosovo maakt zich op voor groot feest om tien jaar onafhankelijkheid te vieren (17/02/2018 - VRT NWS)
  De Britse zangeres Rita Ora is de speciale gast op een groot feest om de tiende verjaardag van de Kosovaarse onafhankelijkheid te vieren in Pristina. De economische situatie in Kosovo is na tien jaar onafhankelijkheid niet rooskleurig. De Europese Unie investeert fors in het land om de grote emigratiestroom tegen te gaan.
  [naar artikel]
 33. Verkiezingen in Congo voorbij, wanorde nog niet (31/12/2018 - De Morgen)
  Na meer dan twee jaar vertraging was het zo ver: de Democratische Republiek Congo mocht stemmen voor een opvolger van president Joseph Kabila. Congo maakt zijn eerste democratische machtswisseling mee sinds het land in 1960 onafhankelijk werd van België. In theorie.
  [naar artikel]
 34. Voetbal vervoermiddel voor dromen (09/04/2019 - De Morgen)
  Zoals elke bookmaker zal bevestigen, is de kans heel klein dat Zuid-Afrika op 11 juli zal worden gekroond tot wereldkampioen voetbal. Maar ook zonder grote successen op het veld, is het een triomf dat dit land zo’n gigantisch evenement heeft georganiseerd. En eigenlijk kan dit worden meegevierd op het hele Afrikaanse continent, waar dit jaar naast Congo nog 16 landen de vijftigste verjaardag van hun onafhankelijkheid vieren.
  [naar artikel]
 35. Frans jubileum in mineur: voor Renault is het ook dit Formule 1-seizoen vooral ellende troef (23/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend viert Renault ­tijdens de Grand Prix van Frankrijk de veertigste verjaardag van zijn eerste overwinning in de Formule 1. Heel veel feestgedruis hoeft u niet te verwachten, want de Franse constructeur blijft dit jaar onder de zelf opgelegde verwachtingen.
  [naar artikel]
 36. Dag op dag 100 jaar geleden: in de VS mag geen druppel alcohol meer verkocht worden, "het begin van een hoop ellende" (17/01/2020 - VRT NWS)
  Dag op dag 100 jaar geleden werden de Verenigde Staten "drooggelegd". Geen druppel alcohol mocht er nog geproduceerd, getransporteerd of verkocht worden. 13 jaar later zag de overheid de enorme sociale en economische gevolgen van de drooglegging in en werd het verbod in de prullenmand gegooid. "Als je iets verbiedt waar mensen behoefte aan hebben, creëer je alleen maar een hoop andere ellende."
  [naar artikel]
 37. Hoe KV Oostende transformeerde tot KV Ellende (02/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de jaren onder Marc Coucke stond iedereen bij KV Oostende nog op de tafels te dansen, maar nu zit KVO in zwaar weer. 2 op 24 en als de club tegen begin 2020 geen 2?miljoen euro vindt, krijgt het geen proflicentie meer. Het bestuur werkt aan oplossingen, maar KV Oostende is KV?Ellende geworden.
  [naar artikel]
 38. Tienduizenden Schotten demonstreren voor onafhankelijkheid (11/01/2020 - De Morgen)
  Tienduizenden demonstranten zijn vandaag in de stad Glasgow in de regen de straat opgegaan om hun steun te betuigen voor de Schotse onafhankelijkheid. De groep All Under One Banner (AUOB) had opgeroepen tot de protestmars in de Schotse industriestad. AUOB wil een tweede Schots referendum over de onafhankelijkheid voor het einde van het jaar.
  [naar artikel]
 39. Peiling: meerderheid Schotten wil onafhankelijkheid als brexit plaatsvindt (08/12/2019 - Metro)
  Een meerderheid van de Schotten is voorstander van onafhankelijkheid als het Verenigd Koninkrijk de brexit doorvoert. Maar mocht het land toch in de Europese Unie blijven, dan zou een meerderheid van de Schotten tegen onafhankelijkheid stemmen. Dat blijkt uit een peiling van The Sunday Times. De peiling werd deze week gehouden en toont aan dat 51 procent van de Schotten voor onafhankelijkheid zou stemmen bij een brexit. Maar als het UK toch in de Europese Unie zou blijven, slinkt het aantal Schotten dat voor onafhankelijkheid is tot 42 procent. Tijdens het brexit-referendum van 2016 koos 62 procent van de Schotten voor lidmaatschap van de EU. In heel het Verenigd Koninkrijk was er een kleine meerderheid (52 procent) voorstander van een vertrek of brexit. Als Boris Johnson de verkiezingen van volgende week donderdag wint, wil hij tegen 31 januari volgend jaar uit de EU stappen. bron: Belga Het bericht Peiling: meerderheid Schotten wil onafhankelijkheid als brexit plaatsvindt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Meerderheid Schotten wil onafhankelijkheid als brexit doorgaat (08/12/2019 - De Morgen)
  Een meerderheid van de Schotten is voorstander van onafhankelijkheid als het Verenigd Koninkrijk de brexit doorvoert. Maar mocht het land toch in de Europese Unie blijven, dan zou een meerderheid van de Schotten tegen onafhankelijkheid stemmen. Dat blijkt uit een peiling van The Sunday Times.
  [naar artikel]
 41. Martin Fayulu: 'Ik moet niet bewijzen dat ik de president van Congo ben' (17/03/2019 - Knack)
  Martin Fayulu moest het eind vorig jaar afleggen tegen Félix Tshisekedi, die Kabila als nieuwe president van de Democratische Republiek Congo (DRC) opvolgde. Met een wereldwijd charmeoffensief toont hij zich strijdvaardiger dan ooit. 'Ik ben verantwoordelijk voor de toekomst van Congo.'
  [naar artikel]
 42. Kosovo 10 jaar onafhankelijk: Een land dat ter plaatse blijft trappelen (17/02/2018 - VRT NWS)
  Op 17 februari 2018  is het precies tien jaar geleden dat Kosovo z'n onafhankelijkheid uitriep. Intussen hebben ruim 110 landen die onafhankelijkheid erkend, waaronder ook België. Maar door tegenstand van ondermeer Servië en Rusland kan Kosovo niet toetreden tot de VN.  En ook het lidmaatschap van de Europese Unie blijft een verre droom. Onze reportageploeg ging in Kosovo kijken hoe het land er tien jaar na de onafhankelijkheidsverklaring aan toe is. 
  [naar artikel]
 43. Dodental door ebola in Oost-Congo loopt op tot 44 (17/08/2018 - VRT NWS)
  In totaal zijn er nu al 78 gevallen van ebola geregistreerd in het oosten van Congo. 44 slachtoffers zijn intussen overleden, melden de Congolese overheid en de Wereldgezondheidsorganisatie. De epidemie in de buurt van Beni, in de provincie Noord-Kivu, is al de tweede ebola-epidemie die Congo dit jaar treft.
  [naar artikel]
 44. Emotionele De Croo viert 50e verjaardag als parlementslid (25/04/2018 - De Standaard)
  Herman De Croo (Open VLD) viert dit jaar twee bijzondere verjaardagen. Hij wordt 80 en viert ook zijn 50-jarig jubileum als parlementslid. Vandaag werd hij daarvoor geëerd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 45. Emotionele De Croo viert 50e verjaardag als parlementslid (25/04/2018 - De Standaard)
  Herman De Croo (Open VLD) viert dit jaar twee bijzondere verjaardagen. Hij wordt 80 en viert ook zijn 50-jarig jubileum als parlementslid. Vandaag werd hij daarvoor geëerd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 46. Britse koningin viert verjaardag maar stuurt sombere boodschap de wereld in (17/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Elizabeth viert vandaag haar officiële verjaardag. De Queen werd eigenlijk in april al 91 jaar maar traditioneel, en sinds 1748, wordt
  [naar artikel]
 47. Meer Catalanen tegen dan vóór onafhankelijkheid (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in bijna twee jaar zijn in de Spaanse regio Catalonië de tegenstanders van de onafhankelijkheid talrijker dan de voorstanders....
  [naar artikel]
 48. Na verwoestend vuur brengt regen soelaas én ellende in Australië (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Australië worden de bosbranden in snel tempo gedoofd door de stortregens van de voorbije dagen. Die zorgen echter voor nieuwe ellende, met...
  [naar artikel]
 49. 'In Congo is de grens tussen oppositie en meerderheid een beetje absurd geworden' (13/10/2017 - Knack)
  Lees een passage uit het nieuwe boek Congo's gewelddadige vrede van Congo-expert Kris Berwouts, over de acute politieke crisis in het land.
  [naar artikel]
 50. Redder van Paul Severs: “Hem na een halfuur in de gracht weer naar adem horen happen, was onbeschrijflijk” (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een gps die tilt sloeg, waarna hij in de verlaten velden van het Waals-Brabantse Saintes rechtsomkeer moest maken. En een cursus reanimeren die hij zich nog herinnerde van in de opleiding orthopedagogie. Dat charmezanger Paul Severs (70) zijn hartaanval op de fiets dinsdag overleefde, is te danken aan Michiel Goven (30), technicus bij Telenet. “Paul na een halfuur in de gracht opnieuw naar adem horen happen, was onbeschrijflijk. Nu hopen dat het ook echt goed komt met hem.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.