Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 July 2020
11:26 uur

PORTRET. Buschauffeur Jim Vaes: “Mensen vinden dat we echte helden zijn”

Metro

30/06/2020 - 06:56

Het coronavirus blijft ons dagelijkse leven in haar greep houden, maar ondertussen tuffen de bussen en trams van De Lijn wel gewoon verder. Jim Vaes, die als buschauffeur verbonden is aan de stelplaats in Hasselt, deelt zijn ervaringen met ons. “Uit solidariteit met de passagiers draag ik ook een mondmasker.” “Ik heb nooit schrik gehad […] Het bericht PORTRET. Buschauffeur Jim Vaes: “Mensen vinden dat we echte helden zijn” verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Terwijl iedereen vluchtte voor de gruwel, gingen zij binnen om slachtoffers te zoeken en verzorgen. Dit zijn de echte helden van 22/03 (29/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De aanslagen van 22 maart waren zonder twijfel het dieptepunt van 2016, maar in helse omstandigheden stonden ook helden op. Medisch personeel, militairen, agenten en brandweermannen: zij konden door hun koelbloedige optreden een nog zwaardere tol voorkomen. Al blijven ze daar zelf – zoals het ­échte helden betaamt – heel bescheiden ­onder. “Een medaille? Nee, die moet ik niet. Tenzij voor iedereen. We deden dit samen.”
  [naar artikel]
 2. Passagiers helden van de dag nadat buschauffeur sterft tijdens rit (17/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Enkele passagiers op een bus in het Chinese Putian City hebben een hachelijke situatie op heldhaftige wijze opgelost. Op een bepaald moment stortte de buschauffeur zomaar in achter zijn stuur, maar de reizigers konden door snel te handelen veel erger voorkomen.
  [naar artikel]
 3. Parochianen vieren afscheid van pastoor Vaes (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Enkele weken na de viering van het zilveren priesterjubileum van E.H. Ludo Vaes, pastoor van de parochies Sint-Elisabeth Stokkem en Sint-Paulus Lanklaar, sijpelde het bisschoppelijk bericht door dat E.H. Vaes de parochies zou verlaten. Zijn nieuw werkterrein wordt verlegd naar Rapertingen-Diepenbeek.
  [naar artikel]
 4. De helden van 22/03: "De slachtoffers zijn de échte helden" (31/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ze hadden hier liever niet gestaan. Maar 22 maart veranderde ook hun leven. Ze zijn de mannen en vrouwen die op die vreselijke dinsdag en ook de
  [naar artikel]
 5. Ze blijven er bescheiden onder, maar dit zijn de échte ‘Helden van het Jaar’. “We hebben die dag ons werk gedaan. Het klinkt wat saai, maar zo is het gewoon.” (31/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De aanslagen van 22 maart waren zonder twijfel het dieptepunt van 2016, maar in helse omstandigheden stonden ook helden op. Medisch personeel, militairen, agenten en brandweermannen: zij konden door hun koelbloedige optreden een nog zwaardere tol voorkomen. Al blijven ze daar zelf – zoals het échte helden betaamt – heel bescheiden onder. “We hebben die dag ons werk gedaan. Het klinkt wat saai, maar zo is het gewoon.”
  [naar artikel]
 6. Mimar Sinan vzw draagt steentje bij: "Zorgpersoneel, zij zijn de echte helden" (29/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mimar Sinan vzw, vereniging van Turks-Belgische moslims uit Sint-Huibrechts-Lille (Pelt) heeft op zondag 29 maart het ziekenhuispersoneel van Pelt getrakteerd op pizza. De vereniging wil op deze manier de zorgverleners van het ziekenhuis bedanken en een hart onder de riem steken: "Zij zijn de echte helden".
  [naar artikel]
 7. ‘Helden van de Kinderkliniek’ krijgen superheldencape van Dokter Karel: “Nu zijn wij echte helden” (28/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De kinderen die te zien zijn in Helden van de Kinderkliniek op VTM, kregen gisteren in het UZA in Edegem een superheldencape van Dokter Karel, de pop met camera die in de realityreeks te zien is. “We zijn echt goede vrienden geworden”, zegt Khadija (4) uit Edegem.
  [naar artikel]
 8. OVERZICHT. Dit zijn de helden van corona in jouw gemeente (03/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Nieuwsblad gaat op zoek naar de helden van de coronacrisis in jouw buurt. Zo brengen we het verhaal achter de mensen die warmte, steun en zorg bieden in deze bijzondere tijden. Bekijk hieronder het overzicht van de helden die we al in de kijker hebben gezet.
  [naar artikel]
 9. Tsjik tsjak, de Helden gaan meer dan ooit 'vollen bak' (13/04/2019 - De Morgen)
  Op Ketnet zijn de Helden al langer een fenomeen. Met hun tweede film proberen ze nu ook voor het eerst een langer verhaal te vertellen. Maar wat vinden de kinderen daar nu van? We gingen kijken met enkele fans.
  [naar artikel]
 10. Tsjik tsjak, de Helden gaan meer dan ooit 'vollen bak' (23/10/2017 - De Morgen)
  Op Ketnet zijn de Helden al langer een fenomeen. Met hun tweede film proberen ze nu ook voor het eerst een langer verhaal te vertellen. Maar wat vinden de kinderen daar nu van? We gingen kijken met enkele fans.
  [naar artikel]
 11. Echte Helden Bij Ongevallen (09/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  En, wat doet u als er vlak voor u iemand ­ineen stuikt, of als een kind op u komt ­afgelopen met een verschrikkelijke brandwonde? Amper één op de drie Vlamingen durft en kan gepast reageren in dat soort crisissituaties, zo blijkt. Misschien omdat we zo verschrikkelijk slecht zijn in EHBO: in amper de helft van de scholen leren ze kinderen de beginselen van eerste hulp aan. “Daar gaat mijn bloed van koken”, zegt Marc Desnouck. Hij redde zelf een vrouw van de verdrinkingsdood, dankzij de lessen eerste hulp die hij had gekregen. “Iedereen zou de basis van EHBO moeten leren en kunnen toepassen.” Het Rode Kruis heeft de eerstehulptechnieken nu een update ­gegeven en wil dit jaar 40.000 mensen ­bereiken met de opleidingen. Opdat er meer Marcs, Yves en Walters zijn, ­Echte ­Helden Bij Ongevallen.
  [naar artikel]
 12. [VIDEO] - Buschauffeur reageert als held en redt leven van drie mensen (15/08/2016 - De Redactie)
  Een Chinese buschauffeur heeft zijn eigen bus gebruikt om te voorkomen dat een auto met drie passagiers door een kolkende watermassa werd meegesleurd.
  [naar artikel]
 13. Buschauffeur (69) gaat tweede keer met pensioen: “Ik ga nog elke dag met plezier werken” (23/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Buschauffeur Fons Reynaerts (69) heeft maandag te horen gekregen dat hij vanaf 1 maart niet meer moet komen. Na 44 jaar dienst bij De Lijn mag hij er definitief een punt achter zetten. “Definitief? Dat zeiden ze in 2012 ook, om me na vier jaar terug te roepen om tijdelijk in te springen”, zegt Fons Reynaerts, die nu bijna 70 is. “Ach, we zien wel. Gelukkig heb ik mijn oude bussen nog.” Hij heeft het over échte voertuigen, die bij hem thuis staan. De buschauffeur rijdt er zelfs voor zijn plezier mee rond.
  [naar artikel]
 14. VIDEO. Echte helden: Spiderman verijdelt winkeldiefstal (04/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Gemaskerde helden bestaan dus niet alleen in stripverhalen en tekenfilms, ze waken echt over de veiligheid van hun stad. Deze Canadese straatartiest had zich voor Halloween als Spiderman uitgedost, wat hij wel vaker deed, maar op 31 oktober kreeg hij de kans om echt de held te zijn.
  [naar artikel]
 15. Buschauffeur rijdt mensen aan halte omver in Istanbul (03/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Turkse stad Istanbul is een buschauffeur met zijn voertuig op een halte ingereden. Daarbij raakten volgens een bericht van het persagentschap...
  [naar artikel]
 16. VIDEO. Frankrijk verdeeld nadat buschauffeur jongen in gezicht slaat (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een virale video waarin te zien is hoe een buschauffeur een 12-jarige jongen een mep in het gezicht geeft, verdeelt de Fransen. Velen vinden het...
  [naar artikel]
 17. Buschauffeur rijdt mensen aan halte omver in Istanboel (03/11/2019 - Metro)
  In Istanboel in Turkije is een buschauffeur zondag met zijn voertuig op een halte ingereden. Daarbij raakten volgens een bericht van het persagentschap DHA minstens twaalf mensen gewond. Toen de bus tot stilstand was gekomen, stapte de chauffeur uit en viel hij een persoon aan met een mes. Nadien vluchtte hij richting de Bosporus en sprong in het water. De aanval speelde zich af in het centrum van de metropool, in de wijk Besiktas. De politie kon de man uit het water halen en pakte hem mee. Zijn motieven zijn niet bekend. Volgens het persagentschap Anadolu zijn zeker vijf gewonden naar het ziekenhuis gebracht. bron: Belga Het bericht Buschauffeur rijdt mensen aan halte omver in Istanboel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Buschauffeur rijdt mensen omver aan halte in Istanbul en valt dan iemand aan met mes (03/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Turkse stad Istanbul is een buschauffeur met zijn voertuig op een halte ingereden. Daarbij raakten volgens een bericht van het persagentschap...
  [naar artikel]
 19. Criminelen vs echte helden (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 20. Buschauffeur krijgt klappen van scholieren: minister Weyts eist meer controles en camera's (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 51-jarige buschauffeur van De Lijn is deze morgen in Heusden-Zolder in elkaar geslagen door enkele minderjarige scholieren. De buschauffeur
  [naar artikel]
 21. Waarom het grote publiek niet weet dat onze olympische helden vanavond landen op Zaventem (23/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Bij onze noorderburen worden de medaillewinnaars van Olympische Spelen als echte helden naar Schiphol gevlogen, geflankeerd door straaljagers en vergezeld van koning Willem-Alexander. Maar weet u wanneer onze Belgische helden naar huis komen? Vanavond, blijkbaar. Al is er een goede reden waarom dat niet uitgebreid aangekondigd werd en er al zeker geen festiviteiten gepland staan.
  [naar artikel]
 22. Gault&Millau rekent chocolatier Pieter Vaes (32) tot nationale top (11/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Pieter Vaes (32) uit Mechelen mag zich voortaan een van de beste chocolatiers van het land noemen. Met zijn zaak The Cacao Project op de Bruul is hij opgenomen in de Gault&Millau 2019 over chocolatiers. “Ik ben overweldigd door emoties. Dit is een beloning”, reageert hij.
  [naar artikel]
 23. De tragische helden van mei ’68? Kardinaal Suenens en ‘la squadra belga’ (29/05/2018 - Apache)
  De herdenkingen van ’50 jaar Mei ’68′ draaien op volle toeren. De oudstrijders van toen worden platgeïnterviewd, oude en nieuwe vetes worden opgerakeld. Maar wat als de Belgische aartsbisschop Leo-Jozef Suenens en een reeks Leuvense theologen en wetenschappers nu eens de échte helden van ‘Mei 68’, of beter juli ’68 waren? Ook al leden ze
  [naar artikel]
 24. Zilveren priesterjubileum voor E.H. Vaes (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Sint-Elisabethparochie van Stokkem vierde feest n.a.v. het 25-jarig priesterjubileum van E.H. Ludo Vaes, pastoor van de parochies Stokkem en Lanklaar. De parochiegemeenschap had het kerkgebouw van Stokkem, waar de plechtigheid plaatshad, opgesmukt met tientallen bloemenkransen en -slingers, zowel binnen als buiten.
  [naar artikel]
 25. Buschauffeur krijgt rake klappen van minderjarige scholieren (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 51-jarige buschauffeur van De Lijn is vanmorgen in Heusden-Zolder in elkaar geslagen door enkele minderjarige scholieren. De buschauffeur
  [naar artikel]
 26. Buschauffeur rookt sigaret aan halte en wordt overvallen met mes en pistool (22/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een buschauffeur van De Lijn is overvallen toen hij een pauze nam aan het ziekenhuis van Heusden-Zolder. Twee mannen met bivakmutsen eisten zaterdagavond de dagopbrengsten. Een dader toonde een revolver, de andere stak de buschauffeur met een mes.
  [naar artikel]
 27. Er zijn weinig echte helden, maar Dirk Van Duppen is er een. Zeker van (04/02/2020 - De Morgen)
  Mark Coenen is columnist.
  [naar artikel]
 28. ‘Helden van Hier: Corona’ geeft unieke inkijk op de zorgsector in coronatijden (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zijn de helden die het land draaiende houden terwijl het getroffen wordt door de coronapandemie? Met ‘Helden van Hier: Corona’ wil VTM Nieuws...
  [naar artikel]
 29. Kroaten als helden ontvangen in Zagreb. “Meer euforie dan bij uitroepen onafhankelijkheid” (16/07/2018 - VRT NWS)
  De Kroatische voetballer zijn in hun land als helden onthaald. Gisteren verloren ze de finale van het wereldkampioenschap voetbal, maar voor hun landgenoten zijn zij de ‘morele’ winnaars. De terugkomst bracht honderdduizenden mensen op de been. Een ontmoeting met de presidente zat er niet meer in.
  [naar artikel]
 30. JAAROVERZICHT. Tien helden uit onze regio (27/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  2016 zal worden herinnerd als een jaar waarin aanslagen over de hele wereld weeldig tierden. Maar naast al die kommer en kwel zijn er ook het afgelopen jaar helden opgestaan. Mensen die geloofden in de goede zaak en zich verweerden tegen het kwaad, erger hebben voorkomen of anderen hebben getrakteerd op een moment van euforisch geluk. De volgende tien helden uit de provincie Antwerpen hebben voor eeuwig een plaats in ons hart veroverd.
  [naar artikel]
 31. Geen helden op de fiets vandaag, wel een ode aan alle helden uit de zorgsector op het parcours van de Ronde (05/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er is helaas geen Ronde van Vlaanderen dit jaar. Geen helden op de fiets dus, maar wél helden in de zorg. Daarom brengen we deze ode, niet toevallig op het parcours van de Ronde. Want aan alle zorgverleners: jullie zijn Vlaanderens mooiste.
  [naar artikel]
 32. In Brussel bedreigen dronken mannen buschauffeur met een mes (24/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Twee dronken mannen hebben donderdagavond een buschauffeur van de MIVB bedreigd met een mes. Dat meldt de MIVB vrijdag. De buschauffeur had hen eerder van de bus gezet omdat ze passagiers lastigvielen.
  [naar artikel]
 33. Aggressieve twintiger geeft buschauffeur karatetrap en slaat rij-examinatoren (06/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De 23-jarige V.B. uit Geel riskeert achttien maanden cel voor gewelddadige feiten. Maar liefst vijf keer op korte tijd sloeg en stampte hij verschillende mensen, waaronder een buschauffeur en twee rij-examinatoren. “Hij kampt met een extreme agressieproblematiek.”
  [naar artikel]
 34. ‘Helden van Hier: Corona’ geeft unieke inkijk op de zorgsector ten tijde van corona (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zijn de Helden die het land draaiende houden terwijl het getroffen wordt door de corona-pandemie? Met ‘Helden van Hier: Corona’ wil VTM NIEUWS...
  [naar artikel]
 35. Gamende buschauffeur speelt met het leven van zijn passagiers (05/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het gedrag van deze Japanse buschauffeur is bezwaarlijk verantwoordelijk te noemen. Terwijl hij met zo'n 60 kilometer per uur op pad is met zijn
  [naar artikel]
 36. Witte 'helden'-locomotief huldigt zorghelden én treinbestuurders (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmiddag is de witte 'helden'-locomotief ter ere van alle helden in de strijd tegen het coronavirus ingehuldigd in Antwerpen Main Hub, het tweede...
  [naar artikel]
 37. Tweede film 'De Helden' is best bezochte in Vlaanderen (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tsjik Tsjak Vollenbak, zo zullen De Helden van Ketnet gedacht hebben bij het zien van hun bioscoopcijfers. Hun tweede film 'Helden Boven...
  [naar artikel]
 38. Clint Eastwood verfilmt verijdelde terreuraanslag Thalys, drie "helden" spelen zichzelf (12/07/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse regisseur gaat een film maken over de verijdelde terreuraanslag op de Thalys van Brussel naar Parijs van bijna twee jaar geleden. Naast de drie "Thalys-helden" zullen er ook echte acteurs in meespelen.
  [naar artikel]
 39. Jan Vaes geeft lezing over Graafschap Loon en Prinsbisdom Luik (06/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 29 oktober organiseerde Heemkring Glatbeke een lezing van Jan Vaes over het Graafschap Loon en Prinsbisdom Luik in Den Ichter. Een 50-tal aanwezigen kwamen luisteren naar deze boeiende lezing.
  [naar artikel]
 40. ‘Mensen lachen niet de hele tijd, op foto's moet dat evenmin' (11/03/2018 - De Tijd)
  13:34 Is elk portret een zelfportret? De Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra denkt van niet. ‘Maar in elk portret zit wel herkenning.’ Vorig jaar won ze de prestigieuze Hasselblad Award, vanaf dit weekend...
  [naar artikel]
 41. Dronken buschauffeur die 30 kinderen moest ophalen uit het verkeer geplukt (19/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft gisternamiddag een buschauffeur betrapt met 0,9 promille alcohol in zijn bloed. De man was op weg
  [naar artikel]
 42. Buschauffeur stapt op bij De Polder na rel over Mohammed-cartoon (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De buschauffeur die bij busmaatschappij De Polder voor een heuse crisis zorgde nadat hij een spotprent van de profeet Mohammed op Facebook had gedeeld, werkt niet langer bij de onderaannemer van De Lijn. De Polder en de buschauffeur beslisten donderdagmiddag om de samenwerking te beëindigen. Het arbeidscontract werd met onderlinge toestemming verbroken.
  [naar artikel]
 43. Carrièreswitch: journalist wordt buschauffeur (17/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De start van het nieuwe jaar houdt voor heel wat mensen ook de start van een nieuwe job in. Voor de ene gaat het om een kleine verandering, terwijl de andere het roer drastisch omgooit. Zoals Toon Royackers die zijn carrière als journalist liet varen om… buschauffeur te worden. “Een beroep waar ik als jongere erg naar opkeek”, vertelt hij.
  [naar artikel]
 44. Mysterieus portret in Antwerpen: wie is de man in Chinese kleren in het MAS? (01/07/2018 - VRT NWS)
  Op de overzichtstentoonstelling van de 17e-eeuwse vergeten kunstenares Michaelina Wautier in Antwerpen hangt een bijzonder portret van een mysterieuze man in Oosterse kleren. Wie was hij, waarom staan er Chinese karakters op het portret en wat was zijn band was met Vlaanderen? 
  [naar artikel]
 45. Man uitgeroepen tot coolste buschauffeur nadat hij met eenvoudig gebaar aanrijding tussen motorrijder en voetganger voorkomt (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Londense buschauffeur is uitgeroepen tot coolste buschauffeur nadat hij op een nonchalante manier kan voorkomen dat een motorrijder een...
  [naar artikel]
 46. De schoonste sneakers ter wereld komen uit Brazilië (29/09/2018 - De Morgen)
  Met de eerste sneaker van Veja in 2005 ­bewees het Franse fairtradelabel dat clean ook cool kan zijn. Maar noem oprichters François-Ghislain Morillion en ­Sébastien Kopp geen helden. "De mensen die ze maken, dàt zijn helden." We gingen hen bezoeken in Brazilië.
  [naar artikel]
 47. 17-jarige opgepakt in onderzoek naar aanval op buschauffeur De Lijn (18/01/2020 - VRT NWS)
  De politie heeft een 17-jarige man opgepakt in het onderzoek naar de aanval op een buschauffeur van De Lijn. De buschauffeur werd op 9 januari aangevallen met een mes in het station van Kontich. Hij raakte levensgevaarlijk gewond, maar reed zijn rit toch nog uit.
  [naar artikel]
 48. Stephen Fry eert in ‘Helden’ de moedigste mensen uit de Griekse mythologie (16/01/2019 - De Morgen)
  Nadat Stephen Fry in Mythos de Griekse godenwereld weer tot leven had geroepen, concentreert hij zich in zijn nieuwste boek Helden op de menselijke, soms al te menselijke heldenverhalen uit de Griekse mythologie. En o ja, Freud heeft er niets van begrepen.
  [naar artikel]
 49. Buschauffeur Antwerp waarschuwt: "Björn Vleminckx zit vlak bij het bier!" (12/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tussen het feestje dat de Antwerp-spelers bouwden op Schiervelde en het overweldigende onthaal dat ze kregen op de Bosuil, zat ook een ongetwijfeld plezante busrit. Verantwoordelijk voor de veilige aankomst van de kersverse kampioenen in Antwerpen, is de buschauffeur van "The Great Old". Die had er het volste vertrouwen in dat hij Antwerpen terug zou vinden, al moest hij in al het feestgedruis dan misschien wel Bjorn "Party Animal" Vleminck tot de orde roepen.
  [naar artikel]
 50. Doek voor 450 euro gekocht via tweedehandssite blijkt echte De Kooning (22/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De makers van het BBC-programma‘Fake or Fortune’twijfelen niet meer. Het portret dat Turnhoutenaar Jan Starckx in november via 2dehands.be kocht, is een echte Willem de Kooning. In 2015 werd een werk van hem geveild voor 300 miljoen dollar, meteen het duurste schilderij ooit.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.