Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 July 2020
12:01 uur

Erfbelasting moeten betalen op centen die u nooit kreeg? Onze geldexpert waarschuwt voor 'het meest verwerpelijke wetsartikel' uit de fiscaliteit

Het Laatste Nieuws

30/06/2020 - 07:01

Ken jij artikel 2.7.3.2.5 van de Vlaamse Codex Fiscaliteit al? Neen? Hoe kafkaiaans ook: dat artikel kan jou zuur opbreken als je een erfenis...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kind moet soms betalen voor erfenis die het nooit krijgt (28/09/2016 - De Tijd)
  01:00 Als het van de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) afhangt, dreigen de begunstigden van een levensverzekering, vaak de kinderen, erfbelasting te moeten betalen op sommen die ze mogelijk nooit ontvangen.
  [naar artikel]
 2. Terreurslachtoffers vrijgesteld van erfbelasting? (04/10/2016 - De Tijd)
  15:23 Vlaanderen en Brussel werken aan een gunstregeling zodat nabestaanden van terreurslachtoffers zoals van de recente aanslagen geen erfbelasting moeten betalen op hun erfenis. De Raad van State vindt da...
  [naar artikel]
 3. Erfbelasting kan oplopen tot 65% (maar dat wordt aangepast) (23/11/2017 - VRT NWS)
  Wie erft, moet op die erfenis erfbelasting betalen. Hoeveel die belasting bedraagt, hangt af van hoe groot de erfenis is en wat de band is met de overledene. Voor familieleden in recht lijn is de erfbelasting het laagst, voor wie geen bloedverwant is de belasting het hoogst en kan die oplopen tot 65 procent.
  [naar artikel]
 4. “Niet de bedoeling dat er belasting wordt betaald op erfenis die nooit komt” (28/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  “Het kan nooit de bedoeling zijn dat iemand belasting moet betalen op iets wat hij/zij niet krijgt.” Dat zegt Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open Vld) nu bekend is geraakt dat de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) begunstigden van een levensverzekering, vaak de kinderen, erfbelasting dreigt te doen betalen op sommen die ze mogelijk nooit ontvangen. Het verhaal staat woensdag in De Tijd. Indien nodig wordt de wetgeving aangepast.
  [naar artikel]
 5. Nooit meer betalen - Frederik De Bosschere (20/04/2017 - De Redactie)
  Na mobiel bankieren zal ook betalen met de smartphone ons leven makkelijker maken. Maar door technologische doorbraken zullen we nooit meer zelf moeten betalen. Dan hoeft u nooit nog de rekening te vragen op restaurant.
  [naar artikel]
 6. Gokreclame in voetbal ligt op het kapblok: moeten de clubs elders op zoek naar centen? (05/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Moeten onze voetbalclubs weldra elders op zoek naar centen? In het Vlaams Parlement wordt morgen de verdere beperking van gokreclame besproken, terwijl niet minder dan veertien eersteklassers én de overkoepelende Pro League erdoor gesponsord worden.
  [naar artikel]
 7. UW GELD TELT. Moeten we binnenkort echt betalen voor onze spaarrekening? (04/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgen zijn spaarders, en willen dat duidelijk ook blijven. Maar moeten we binnenkort echt betalen voor onze spaarboek? En wanneer stijgen die interesten eindelijk weer?
  [naar artikel]
 8. Erven wordt goedkoper, ook voor beste vriend (22/02/2018 - De Standaard)
  Wie erft als partner of ‘beste vriend’ zal allicht minder belastingen moeten betalen. Met een budget van 117 miljoen euro tracht de Vlaamse regering morgen de krijtlijnen van een nieuwe erfbelasting uit te tekenen.
  [naar artikel]
 9. 'Rechtvaardige fiscaliteit is vooral lagere fiscaliteit' (29/05/2017 - Knack)
  "In een land met zo'n hoge fiscale druk als België is een algemene belastingverlaging de beste weg naar een rechtvaardige fiscaliteit", zegt Alain Mouton, redacteur bij Trends.
  [naar artikel]
 10. ‘Nachtwerk e-commerce is prijs die Peeters moet betalen’ (14/10/2016 - De Standaard)
  De regering-Michel heeft beslist dat e-commercebedrijven nachtwerk kunnen invoeren zonder dat de vakbonden daarmee akkoord moeten gaan, zo bericht De Tijd vrijdag. Volgens de krant is er hierover een akkoord, dat wel nog het definitieve fiat moet krijgen in het kader van het begrotingsoverleg. De socialistische bediendebond (BBTK) meent dat dit akkoord de prijs is die Kris Peeters (CD&V) moet betalen voor het binnenhalen van zijn trofee rond rechtvaardige fiscaliteit. ‘De nachtwerkers zullen de prijs betalen.’
  [naar artikel]
 11. “Nachtwerk e-commerce is prijs die Peeters moet betalen” (14/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De regering-Michel heeft beslist dat e-commercebedrijven nachtwerk kunnen invoeren zonder dat de vakbonden daarmee akkoord moeten gaan, zo bericht De Tijd vrijdag. Volgens de krant is er hierover een akkoord, dat wel nog het definitieve fiat moet krijgen in het kader van het begrotingsoverleg. De socialistische bediendebond (BBTK) meent dat dit akkoord de prijs is die Kris Peeters (CD&V) moet betalen voor het binnenhalen van zijn trofee rond rechtvaardige fiscaliteit. “De nachtwerkers zullen de prijs betalen.”
  [naar artikel]
 12. Gevreesde Loonse meesteroplichtster krijgt vrijspraken voor oplichten van ex-vriend (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Loonse meesteroplichtster I. L. (40) kreeg dinsdag voor de Tongerse correctionele rechter de vrijspraak voor het oplichten van haar ex-vriend door met valse beloftes geld van hem te lenen en de centen nooit terug te betalen. Ook voor het aankopen van verschillende Apple-producten met zijn bankkaart, werd ze vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Wel moet de vrouw een werkstraf van 110 uren uitvoeren omdat ze de naam van haar ex misbruikte voor de aankoop van 6.533 liter stookolie.
  [naar artikel]
 13. En deze keer bikkelen ze over... de erfbelasting (30/12/2017 - De Morgen)
  In 2018 zal de Vlaamse regering de erfbelasting hervormen. Dat die zal dalen, is duidelijk. Maar hoeveel en voor wie: daar heeft elke meerderheidspartij haar eigen idee over.
  [naar artikel]
 14. En deze keer bikkelen ze over... de erfbelasting (12/04/2019 - De Morgen)
  In 2018 zal de Vlaamse regering de erfbelasting hervormen. Dat die zal dalen, is duidelijk. Maar hoeveel en voor wie: daar heeft elke meerderheidspartij haar eigen idee over.
  [naar artikel]
 15. SP.A: "Tot 250.000 euro erven zonder belastingen te betalen" (14/02/2018 - VRT NWS)
  SP.A wil dat er geen belastingen meer geheven worden op erfenissen tot 250.000 euro. Tegelijkertijd moeten er volgens de socialisten dezelfde regels gelden voor schenkingen die iemand doet wanneer hij nog leeft. "Gewone mensen betalen vandaag veel erfbelasting", zegt Joris Vandenbroucke (SP.A) in "De ochtend" op Radio 1. "Grote vermogens doen een schenking bij leven en ontspringen zo te veel de dans."
  [naar artikel]
 16. “Vrachtwagens moeten ook op onze gewestwegen kilometerheffing betalen” (20/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “Vrachtwagens moeten vanaf september ook kilometerheffing betalen op gewestwegen.” Dat voorstel lanceert sp.a. Sinds april vorig jaar moeten vrachtwagens al betalen als ze de snelweg gebruiken. Daarom wijken zware vrachtwagens uit naar kleinere gewest-wegen. Gemeenten als Essen, Wuustwezel, Malle en Kalmthout zien op deze manier het sluipverkeer toenemen. Een bijkomende heffing zou dat moeten stoppen.
  [naar artikel]
 17. Belastingvrij erven van partner op tafel (08/01/2018 - De Tijd)
  19:09 Als uw partner overlijdt, hoeft u op de gezinswoning geen erfbelastingen te betalen. Als het van de Vlaamse regering afhangt, moet de overlevende partner zelfs helemaal geen erfbelasting meer betalen.
  [naar artikel]
 18. Politie waarschuwt voor nieuwe golf van valse mails: “Dit is fraude” (03/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politie waarschuwt voor een nieuwe e-mail waarmee boeven aan uw geld proberen te geraken. In de mail staat dat u moet betalen om uw e-mailadres te kunnen behouden. “Ga er nooit op in”, aldus politiezone Arro Ieper.
  [naar artikel]
 19. Vakbonden hebben forse kritiek op hervorming erfbelasting (16/03/2018 - Metro)
  De vakbonden zijn niet te spreken over de hervorming van de erfbelasting die de Vlaamse regering wil doorvoeren. Ze bestempelen de hervorming als een “gemiste kans”. Ze betreuren dat de hervorming niet past in een breder debat over rechtvaardige fiscaliteit, hebben twijfels bij de financiering van de plannen en hekelen dat de regering de “legale ontwijkingsmogelijkheden” niet aanpakt. Eind februari bereikte de Vlaamse regering een akkoord over de hervorming van de erfbelasting. Daarbij werd onder meer afgesproken dat de hoogste schijf van 65 procent in de zijlijn wegvalt en dat de langstlevende partner een groter vrijgesteld deel krijgt. Wie jonger is dan 21 jaar en wees wordt, krijgt een vrijstelling tot 75.000 euro. Maar de vakbonden zien de plannen niet zitten. Zij spreken van “een gemiste kans”. Zo vinden ze het bijvoorbeeld jammer dat de hervorming niet past binnen “een breder maatschappelijk debat rond rechtvaardige fiscaliteit”. De vakbonden noemen de hervorming ook “veel te beperkt” en hebben – net als de Inspectie Financiën – vragen bij de financiering. Zo noemen ze de inkomsten uit de fiscale regularisatie en het toenemend aantal nalatenschappen in de zijlijn “hoogst onzeker”. “Het getuigt volgens ons dan ook niet van een verantwoord begrotingsbeleid wanneer een structurele lastenverlaging wordt gefinancierd met tijdelijke maatregelen”, klinkt het. Maar het “grootste manco” volgense de bonden is het feit dat er volgens hen “geen enkele poging werd gedaan om de legale ontwijkingsmogelijkheden in de erfbelasting aan te pakken”. In een eerste reactie op de kritiek van de bonden benadrukt minister van Financiën Bart Tommelein dat deze hervorming wat hem betreft nog maar “een eerste stap is” en dat de erbelasting volgende legislatuur verder moet hervormd en verlaagd worden. “Maar daar was nu geen financiële ruimte voor”, klinkt het. bron: Belga Het bericht Vakbonden hebben forse kritiek op hervorming erfbelasting verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Hoeven nabestaanden van terreurslachtoffers geen erfbelastingen te betalen? (05/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nabestaanden van slachtoffers van terreuraanslagen hoeven geen erfbelasting te betalen. Dat vindt de Vlaamse regering die hierover een voorstel
  [naar artikel]
 21. Dexia bang voor verkiezingen (11/04/2019 - De Morgen)
  Een al te lange regeringsvorming na 25 mei dreigt een pijnlijke zaak te worden voor de Frans-Belgische restbank Dexia. 'Als de Belgische 'spread' oploopt, dan zullen we meer moeten betalen voor onze leningen', waarschuwt CEO Karel De Boeck.
  [naar artikel]
 22. Dáárom is die waterfactuur zo hoog (01/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Curt Coleman zijn waterfactuur onder ogen kreeg, schrok hij zich een hoedje. Nog nooit had hij zoveel moeten betalen en hij kon zich niet
  [naar artikel]
 23. Politierechters pleiten voor lagere verkeersboetes: “De meesten betalen toch nooit” (07/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “De verkeersboetes die we nu moeten opleggen, zijn veel te hoog. Ze zijn zinloos, want velen betalen ze niet.” En dus doen twee politierechters een opmerkelijk voorstel: “Verlaag de boetes, maar dan moeten ze wel geïnd worden.”
  [naar artikel]
 24. Huisbaas uit Zonnebeke hangt bord uit met huurachterstand van bewoners (01/07/2019 - VRT NWS)
  Een huisbaaas uit Zandvoorde bij Zonnebeke heeft bordjes gehangen aan de gevel van zijn huurders, met daarop het bedrag dat de bewoners hem nog moeten betalen. Hij is het beu om op zijn centen te moeten wachten. Het Vlaams Huurdersplatform, een organisatie die opkomt voor de rechten van huurders, vindt de actie niet kunnen.
  [naar artikel]
 25. Hervorming erfbelasting: 'Kruimels en koterijen', vindt sp.a (23/02/2018 - Knack)
  De Vlaamse regeirng heeft vrijdag een akkoord gevonden voor de hervorming van de erfbelasting. De hoogste schijf van 65 procent in de zijlijn valt weg en de langstlevende partner krijgt een groter vrijgesteld deel.
  [naar artikel]
 26. “Iedereen moet onbelast tot 250.000 euro erfenis of schenking kunnen krijgen” (14/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Als het van SP.A afhangt, zal iedereen in de toekomst tot 250.000 euro onbelast mogen erven of krijgen via schenkingen. Met dat voorstel willen de Vlaamse socialisten de erfbelasting helemaal omgooien. “Geen gemorrel meer in de marge”, zegt SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke. “Vandaag betaalt de middenklasse de erfbelasting terwijl de grote vermogens ontsnappen. Door het invoeren van een belastingvrije som van 250.000 euro zorgen we ervoor dat het gros van de mensen geen erf- of schenkbelasting meer hoeft te betalen.”
  [naar artikel]
 27. Open VLD wil erfbelasting nog deze legislatuur aanpakken: “Belasting op verdriet moet omlaag” (07/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD wil nog deze legislatuur werk maken van een verlaging van de erfbelasting. Dat kondigde voorzitster Gwendolyn Rutten zondagmiddag aan in VTM NIEUWS. Rutten wees erop dat op federaal niveau het erfrecht al werd hervormd onder impuls van haar partij. Nu is het voor haar tijd om werk te maken van een verlaging van de erfbelasting die kan oplopen tot 65 procent.
  [naar artikel]
 28. Politie waarschuwt: Sluikstorten is nooit toegelaten (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken waarschuwt de bewoners dat sluikstorten nooit mag, ook niet nu de recyclageparken gesloten zijn. Ze laten weten dat de ophaaldiensten hun rondes voor huisvuil, gft, pmd en papier en karton afwerken zoals voorzien. Maar het materiaal dat voor het recyclagepark is bestemd, moet voorlopig thuis worden bijgehouden. Wie dat niet doet, riskeert een GAS-boete en zal moeten instaan voor de kosten van de opruiming.
  [naar artikel]
 29. Verlaging van de erfbelasting: wie profiteert van de nieuwe tarieven? (28/02/2018 - Knack)
  Het Belgische erfrecht verandert na de zomer. De Vlaamse erfbelasting moet volgen. De Vlaamse regering maakt van de gelegenheid gebruik een belastingverlaging door te voeren.
  [naar artikel]
 30. Van Overtveldt wil fiscaliteit op maat van bedrijven (08/03/2017 - Apache)
  Kamerlid Peter Vanvelthoven van oppositiepartij sp.a waarschuwt dat het systeem tot meer ontwijking en fraude zal leiden.
  [naar artikel]
 31. Waasland-Beveren moet 25.000 euro boete betalen na wangedrag van fans (16/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Waasland-Beveren zal de boete van 25.000 euro die de club kreeg van de Pro League gewoon moeten betalen. De Waaslanders waren tegen de geldstraf in beroep gegaan, maar kreeg ongelijk van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat bevestigde Martijn De Jonghe van Waasland-Beveren dinsdag.
  [naar artikel]
 32. Ontdoken erfbelasting regulariseren kan in Vlaanderen tot 2021 (07/10/2016 - De Tijd)
  13:35 De Vlaamse regering heeft het voorontwerp van decreet goedgekeurd waardoor Vlamingen eerder ontdoken erfbelasting kunnen witten. Met de opbrenst wil minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) zo...
  [naar artikel]
 33. Boudewijn Bouckaert: 'Verlaging erfbelasting is gemorrel in de marge' (10/01/2018 - Knack)
  'Als er één belasting moet blijven bestaan, dan wel de erfbelasting.' Dat vindt UGent-professor Boudewijn Bouckaert.
  [naar artikel]
 34. “Moeten betalen voor wat we nooit wilden” (19/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  PEEROmdat de huurder van een appartement in Peer niet betaalde, zette de eigenaar hem buiten. Waarna Infrax alsnog een budgetmeter installeerde. Nu moet de eigenaar betalen voor het verwijderen van die meter...
  [naar artikel]
 35. Frank Vandenbroucke: 'campagne sp.a was de verkeerde' (02/06/2019 - De Tijd)
  18:04 Gewezen sp.a-minister Frank Vandenbroucke vindt dat de Vlaamse socialisten de verkiezingen verloren door te eenzijdig en negatief op centen, centen en nog eens centen te hameren.
  [naar artikel]
 36. Regering heeft akkoord over hervorming erfbelasting (23/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering heeft de krijtlijnen van de nieuwe erfbelasting uitgetekend. Om kwart over vier wordt er meer uitleg gegeven op een persconferentie.
  [naar artikel]
 37. Regering heeft akkoord over hervorming erfbelasting (23/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering heeft de krijtlijnen van de nieuwe erfbelasting uitgetekend. Om kwart over vier wordt er meer uitleg gegeven op een persconferentie.
  [naar artikel]
 38. Regering heeft akkoord over hervorming erfbelasting (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering heeft de krijtlijnen van de nieuwe erfbelasting uitgetekend. Om kwart over vier wordt er meer uitleg gegeven op een persconferentie.
  [naar artikel]
 39. N-VA wil kinderen tot 21 jaar onbelast laten erven (15/02/2018 - VRT NWS)
  Geef kinderen tot de leeftijd van 21 jaar een volledige vrijstelling van de erfbelasting. Dat is een van de voorstellen die de N-VA doet, nu de hervorming van de erfbelasting stilaan in de laatste rechte lijn zit.
  [naar artikel]
 40. N-VA wil kinderen tot 21 jaar onbelast laten erven (15/02/2018 - Knack)
  Geef kinderen tot de leeftijd van 21 jaar een volledige vrijstelling van de erfbelasting. Dat is een van de voorstellen die N-VA doet, nu de hervorming van de erfbelasting stilaan in de laatste rechte lijn zit.
  [naar artikel]
 41. N-VA wil kinderen tot 21 jaar onbelast laten erven (15/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Geef kinderen tot de leeftijd van 21 jaar een volledige vrijstelling van de erfbelasting. Dat is een van de voorstellen die N-VA doet, nu de hervorming van de erfbelasting stilaan in de laatste rechte lijn zit.
  [naar artikel]
 42. Erven wordt vanaf 1 september goedkoper: zo zit de vork in de steel (24/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  “We verlagen zoals beloofd de erfbelasting. De belastingdruk zal gevoelig dalen.” Triomfantelijk kondigde Vlaams finan­ciënminister Bart Tommelein (Open VLD) gisteren de hervorming van de erfbelasting aan. Kostprijs: 139 miljoen euro.
  [naar artikel]
 43. Centen voor tenten - Phara de Aguirre (28/09/2016 - De Redactie)
  Phara de Aguirre heeft twee zonen bij de Scouts. De jongste - kersverse leider - slaapt deze week in tenten. De oudste - kersverse penningmeester - ligt deze week wakker want er zijn heel veel leden maar te weinig centen om de tenten van het vakantiekamp te betalen.
  [naar artikel]
 44. Verlaging erfbelasting wordt geen sinecure (31/03/2017 - Knack)
  Minister van Begroting Bart Tommelein (Open Vld) wil sleutelen aan de erfbelasting. Maar het wordt een hele opdracht om die te verlagen zonder een gat in de Vlaamse begroting te slaan.
  [naar artikel]
 45. 'We moeten voorbereid zijn op Aziatische agressie' (04/04/2019 - De Morgen)
  Vandaag stelt Jonathan Holslag (VUB) zijn nieuwe Engelstalige boek voor. 'China's Coming War With Asia' waarschuwt dat de economische en militaire wedloop in Azië zal uitmonden in conflict. Maar het is Europa dat de zwaarste prijs zal betalen. 'Als we niet opletten, krijgen onze kinderen lagere lonen dan de Chinezen.'
  [naar artikel]
 46. Obama: 'Kwaadaardige, berekende en verwerpelijke aanval' (08/07/2016 - Knack)
  De Amerikaanse president Barack Obama heeft een eerste reactie gegeven op de dodelijke schietpartij in Dallas (Texas), waar vijf agenten werden doodgeschoten door sluipschutters. "Dit is een kwaadaardige, berekende en verwerpelijke aanval", zei hij.
  [naar artikel]
 47. De meest eigenzinnige kerk is nu ook de meest ecologische: welkom in de eerste Ecokerk van het land (02/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Brugges meest eigenzinnige kerk is nu ook de meest ecologische. De Magdalenakerk investeerde zowat 100.000 euro in duurzame verlichting en verwarming. “Als we onze kerk willen herwaarderen, moeten we radicaal kiezen voor duurzame energie.”
  [naar artikel]
 48. Mogelijk belastingvrije erfenis voor nabestaanden aanslagen (05/10/2016 - Knack)
  Nabestaanden van slachtoffers van terreuraanslagen hoeven geen erfbelasting te betalen. Dat vindt de Vlaamse regering die hierover een voorstel klaar heeft.
  [naar artikel]
 49. Iedereen tot 250.000 euro onbelast uit erfenissen en schenkingen (14/02/2018 - Metro)
  Als het van sp.a afhangt, zal iedereen in de toekomst tot 250.000 euro onbelast mogen erven of krijgen via schenkingen. Met dat voorstel willen de Vlaamse socialisten de erfbelasting helemaal omgooien. “Geen gemorrel meer in de marge”, zegt sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke. “Vandaag betaalt de middenklasse de erfbelasting terwijl de grote vermogens ontsnappen. Door het invoeren van een belastingvrije som van 250.000 euro zorgen we ervoor dat het gros van de mensen geen erf- of schenkbelasting meer hoeft te betalen.” Wie erft, moet op die erfenis erfbelasting betalen. Hoeveel die belasting bedraagt, hangt af van hoe groot de erfenis is en wat de band is met de overledene. Voor familieleden in recht lijn is de erfbelasting het laagst, maar in andere gevallen kan het tarief oplopen tot 65 procent. Terwijl op federaal niveau gewerkt wordt aan de hervorming van het erfrecht, timmert Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) aan een hervorming van de erfbelasting. Oppositiepartij sp.a legt alvast haar voorstel op tafel. De partij wil het hele systeem omgooien. Kern van het voorstel is dat iedereen tijdens zijn leven 250.000 euro uit erfenissen of schenkingen mag ontvangen zonder dat hij/zij daar belastingen op hoeft te betalen. Wie boven dat bedrag van 250.000 gaat, wordt progressief belast. Hoe meer je verwerft bovenop dat bedrag, hoe meer je betaalt. Alle verschillende types van vermogen (roerende of onroerende goederen) worden gelijk behandeld en het maakt ook niet uit van wie je de schenking of erfenis ontvangt. Gedaan dus met de wirwar aan tarieven. Volgens Vandenbroucke is het sp.a-voorstel een pak “rechtvaardiger” dan het huidige systeem. “Door een hoge belastingvrije som in te voeren, ontzien we de vermogens die mensen bijeen hebben gespaard door te werken. Vandaag betalen zij wél erfbelasting vanaf de eerste eurocent. Daar maken we komaf mee.” Tegelijk willen de Vlaamse socialisten een aantal ‘achterpoortjes’ sluiten, zoals bijvoorbeeld gunstregimes voor familiebedrijven en de regeling voor duolegaten. En de beperkte groep grote vermogens, die nu te vaak ontsnappingsroutes zoekt, moet zijn deel betalen. “Vandaag ontsnappen zij te vaak. Daar maken we komaf mee”, klinkt het. bron: Belga
  [naar artikel]
 50. “Denk je nu dat elke militair een wapen heeft? Dat is al 15 jaar niet meer zo” (14/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Nog nooit heeft een generaal koffie voor mij gezet”, zegt de fotograaf. Nog wel de generaal die het noodlijdende Belgische leger moet redden. Crisismanager doopte de pers hem, al heet het officieel transitiemanager. Of hij optimistisch is? “Tuurlijk”, antwoordt Marc Thys. “Altijd. Ik zie de kwaliteit van onze mensen. Dat maakt mij optimistisch ondanks alles. En als de centen niét komen? Dan moeten we eens diep nadenken voor een wit blad papier.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.