Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
13:00 uur

"Een wijnetiket kan je als een soort inhoudstafel lezen”: word op 3 weken tijd zelf sommelier met Sepideh

Het Laatste Nieuws

30/06/2020 - 07:01

Kan je op basis van het etiket te weten komen of de wijn kwalitatief is of niet? Wat betekenen termen als ‘AOC’ of ‘DOC’? Onze huissommelier...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Chocolatier Neuhaus en sommelier Sepideh ontwikkelden pralines die perfect bij wijn passen: “Niet iedereen is fan van zoete dessertwijn” (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar...
    [naar artikel]
  2. Dit is de verboden droom van Sepideh (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Sepideh Sedaghatnia, de bekende sommelier van Mijn Pop-uprestaurant, heeft een boek uit: '69 food & wine affairs'. Ze combineert gerechten uit
    [naar artikel]
  3. Sepideh stelt boek voor en onthult 'verboden droom' (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Sepideh Sedaghatnia, de bekende sommelier van Mijn Pop-uprestaurant, heeft een boek uit: '69 food & wine affairs'. Ze combineert gerechten uit
    [naar artikel]
  4. Sepideh stelt boek voor en onthult verboden droom (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Sepideh Sedaghatnia, de bekende sommelier van Mijn Pop-uprestaurant, heeft een boek uit: '69 food & wine affairs'. Ze combineert gerechten uit
    [naar artikel]
  5. Bubbels zonder alcohol? Met deze mocktails van Sepideh is het evengoed feest (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
    De zoektocht naar alcoholvrije bubbels die ook nog lekker zijn is moeilijk, weet sommelier Sepideh Sedaghatnia. Toch heeft ze waardige...
    [naar artikel]
  6. Top sommelier Sepideh selecteert haar favoriete wijnen uit de supermarkt voor de feesttafel (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Welke wijnen u aan de feesttafel moet ontkurken??Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het u makkelijk. Op onze vraag schotelden de...
    [naar artikel]
  7. Sepideh Sedaghatnia: "Bijna wekelijks maak je mee dat iemand je chanteert in je eigen zaak" (28/11/2018 - VRT NWS)
    "We laten ons niet onterecht intimideren, in naam van Hofke van Bazel en veel andere restaurateurs zijn we het beu dat bepaalde personen sociale media misbruiken als chantage of intimidatie." Dat was de eerste zin in een open brief van Gina Miurin van sterrenrestaurant Hofke van Bazel deze week. In "Van Gils en Gasten" kwam ze getuigen over de chantagemiddelen die sommige klanten vandaag de dag niet schuwen. Ook sommelier Sepideh Sedaghatnia van Divin by Sepi getuigde over haar eigen nare ervaringen.
    [naar artikel]
  8. Betaalbare wijnen uit de supermarkt: de keuze van topsommelier Sepideh Sedaghatnia (23/01/2019 - De Morgen)
    Welke wijn je bij een speciale gelegenheid moet ontkurken? Sommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het je makkelijk. Op onze vraag schotelden de warenhuisketens haar hun beste betaalbare feest­wijnen voor. Daar kiest zij haar absolute aanraders uit. 
    [naar artikel]
  9. Veertiende Antwerpen Proeft met leading ladies Dagný Rós en Sepideh: “Ik maak een bloemkool sexy” (04/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
    Antwerpen Proeft kijkt nu al uit naar zijn veertiende editie in het weekend van 1 mei. In deze eerste aankondiging wil het festival uitpakken met sommelier Sepideh Sedaghatnia en culinaire duizendpoot Dagný Rós Ásmundsdóttir. Zij zijn voorgesteld als leading ladies van de gastronomische driedaagse.
    [naar artikel]
  10. Alle vragen over wijn (die u nooit durfde te stellen) (15/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Exclusief voor HLN+ abonnees: jij stelt de vraag, onze experts antwoorden. Sepideh - door Gault Milau in 2016 nog verkozen tot sommelier van het...
    [naar artikel]
  11. De beste wijnen onder 10 euro. Tips om je wijn optimaal te bewaren. En nog veel meer wijntips (23/01/2019 - De Morgen)
    Wat zijn nu eigenlijk de beste wijnen onder 10 euro? En wat zijn de beste tips om wijn goed te bewaren? Sommelier Sepideh Sedaghatnia, sommelier Andy De Brouwer en Frank Van der Auwera geven enkele van hun mooiste wijntips.
    [naar artikel]
  12. GvA-abonnees brouwen topbier (17/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
    Het feestbier voor 125 jaar Gazet van Antwerpen is er. Sommelier Sepideh Sedaghatnia en smaakmaker Gene Bervoets proefden het en waren in de wolken. U kunt het vanaf morgen proeven op de Bollekesfeesten.
    [naar artikel]
  13. Lezen en voorlezen in coronatijden #hamleest (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
    Het huisarrest door het coronavirus betekende een abrupt einde van de Jeugdboekenmaand. Gelukkig is er ook goed nieuws. We hebben nu veel tijd om voor te lezen of zelf te lezen.
    [naar artikel]
  14. 'Ambitie, ideeën en heel veel dromen' (28/03/2019 - De Morgen)
    Sepideh Sedaghatnia droomde van een carrière als piloot maar belandde in de wereld van de haute cuisine. Vanaf volgende week legt de sommelier van sterrenrestaurant 't Zilte de deelnemers van Mijn pop-uprestaurant! het vuur aan de schenen.
    [naar artikel]
  15. Sommelier Sepideh proeft 7 rockwijnen: “Wijn van The Rolling Stones is seks in de fles” (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Een biertje van Metallica? Of liever een wijntje van The Rolling Stones? Nu het festivalseizoen weer op volle toeren draait, pakken steeds meer...
    [naar artikel]
  16. Gebeten door de wijnmicrobe: William Wouters kiest vijf excellente Antwerpse sommeliers (10/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
    De organisator van het prestigieuze evenement ‘Beste Sommelier ter Wereld’ ademt zelf wijn. Samen met echtgenote Filipa Pato verbouwt William Wouters wijn, maar hij blijft ook sommelier in hart en nieren. Hij was beste sommelier van België in 1992 en haalde meer dan eens halve finales op het WK en EK. Hij is dus het best geplaatst om de topsommeliers van Antwerpen voor te stellen.
    [naar artikel]
  17. Bijzonder akelig om zoiets te lezen als je zelf vluchteling bent (18/02/2018 - VRT NWS)
    “Blaming the victim."Of hoe plots alle migranten schuldig zijn. "Onlangs kon ik lezen dat ‘de migrant’ veel geld kost aan de Belgische samenleving, gemiddeld wel 43.000 euro over een hele levensloop. Bijzonder akelig om zoiets te lezen als je zelf vluchteling bent."
    [naar artikel]
  18. Sommelier van restaurant The Jane beste sommelier van België (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de...
    [naar artikel]
  19. Sommelier van restaurant The Jane beste sommelier van België (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de...
    [naar artikel]
  20. Wijn lokaal kopen? Onze sommelier selecteert haar favorieten uit Belgische speciaalzaken (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én...
    [naar artikel]
  21. "Achterflap" met Sven Speybrouck op Langzullenwelezen.be moet "goesting" geven om te lezen (23/04/2019 - VRT NWS)
    Vandaag, op Wereldboekendag, begint op Langzullenwelezen.be, het boekenplatform van de VRT,  "Achterflap". Sven Speybrouck gaat in die reeks videogesprekken met lezers op zoek naar een goed boek. En Langzullenwelezen.be zelf wordt een soort "VRT NU voor boeken". 
    [naar artikel]
  22. Wijn lokaal kopen? Onze sommelier selecteerde haar favorieten uit verschillende Belgische speciaalzaken (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én...
    [naar artikel]
  23. Onze sommelier Sepideh proeft mosselwijnen uit de supermarkt: “Deze wijn is mossel noch vlees, te ‘cheap’ op alle gebied” (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Geen geslaagde mosselen zonder bijpassend wijntje, toch? Nu deze schelpdieren stilaan op hun best en grootst zijn schotelen onze warenhuisketens...
    [naar artikel]
  24. Onze sommelier Sepideh proeft mosselwijnen uit de supermarkt: “Deze wijn is mossel noch vlees, te ‘cheap’ op alle gebied” (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Geen geslaagde mosselen zonder bijpassend wijntje, toch? Nu deze schelpdieren stilaan op hun best en grootst zijn schotelen onze warenhuisketens...
    [naar artikel]
  25. Foodbijbel valt voor vrouwen (29/03/2019 - De Morgen)
    De keuken een bastion voor mannen? Niet volgens Gault&Millau, dat twee vrouwen bekroonde: Arabelle Meirlaen tot Chef van het Jaar en de Iraanse Sepideh Sedaghatnia van 't Zilte in Antwerpen tot Sommelier van het Jaar.
    [naar artikel]
  26. Sergio Herman bedroefd over overlijden van sommelier Lotte Wolf (32): "Ik ben je eeuwig dankbaar" (12/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
    De Nederlandse sommelier Lotte Wolf is op 32-jarige leeftijd onverwachts overleden. Dat heeft het Amsterdamse restaurant Bridges bekendgemaakt. De...
    [naar artikel]
  27. Nieuw juweel genoemd naar Sepi: Antwerps bedrijf ontwerpt armband (02/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Sommelier Sepideh Sedaghatnia heeft samen met het jonge bedrijf Untold een nieuwe armband van roggenleer ontworpen, afgewerkt met diamant. Het resultaat van een toevallige ontmoeting in Sepi’s bar.
    [naar artikel]
  28. Onze sommelier proeft de allerbeste wijnen en bubbels uit de speciaalzaak: “Topkwaliteit!” (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én...
    [naar artikel]
  29. Gentenaar is ‘Beste Sommelier van België’ (18/10/2016 - Het Nieuwsblad)
    De titel Beste Sommelier van België 2016–2017 is voor een rasechte Gentenaar. Joery De Lille (29) is sinds drie jaar aan de slag als sommelier van sterrenrestaurant Horseele in de Ghelamco Arena.
    [naar artikel]
  30. Wijn inschenken: de tips van sommelier Sepideh Sedaghatnia (23/01/2019 - De Morgen)
    Wijn inschenken volgens het boekje is niet zo makkelijk. Maar een ervaren kelner kan rodewijnspatten op het tafellaken of een verkeerde keuze van wijnglas moeiteloos vermijden. Met de juiste training én onze tips over hoe je wijn inschenkt, doe jij dat binnenkort als een pro.
    [naar artikel]
  31. Sepideh kiest haar favorieten uit 5 rosé-gins (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
    En of de zomerterrasjes roze kleuren nu steeds meer ginmerken uitpakken met een rosé-versie. Wij schotelden Sepideh Sedaghatnia de vijf makkelijkst...
    [naar artikel]
  32. Ondeugend lekker: Sepideh bereidt 5 kinky gerechten (04/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Ook Sepideh Sedaghatnia durft al eens buiten de lijntjes te kleuren. Dan kiest ze niet alleen de bijpassende wijnen, maar waagt ze zich zelfs aan...
    [naar artikel]
  33. “Ik word altijd week als ik zulke beelden van kinderen zie”: pedofielen op grootste kinderpornoproces ooit beseffen zelf dat ze weer zullen toeslaan (25/01/2020 - Het Nieuwsblad)
    De vijf pedofielen die terechtstaan in het grootste kinderpornoproces ooit in België zijn “onbehandelbaar” en “levenslang ­gevaarlijk”. Dat beseffen ze zelf ook. “Ik word altijd week als ik zulke beelden van kinderen zie. Het is een soort verslaving waar ik moeilijk onderuit kan.”
    [naar artikel]
  34. Welke wijn op de tuintafel? Sepideh kiest haar favorieten uit 25 wijnen voor minder dan 10 euro (05/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Vijf supermarktketens serveerden ons hun geliefde barbecuewijnen.?Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia hakt de knoop door.?
    [naar artikel]
  35. Sepideh Sedaghatnia viert Perzisch Nieuwjaar voor het eerst zonder familie door corona (20/03/2020 - VRT NWS)
    Vandaag vieren Iraniërs over de hele wereld Noroez. Dat is het Perzisch Nieuwjaar. Voor de Antwerpse Sepideh Sedaghatnia was het een heel bijzonder feest in tijden van corona. "Het is nog vroeg op de ochtend maar we hebben al twee flessen champagne gekraakt", zegt ze op Radio 2 Antwerpen.
    [naar artikel]
  36. Visblazen en alvleesklieren van koeien: "Wijnetiket moet alle ingrediënten vermelden" (30/10/2017 - De Morgen)
    https://images0.persgroep.net/rcs/WrJbC_0d_RkkG8_FgQXsPjsCoow/diocontent/114364136/_crop/0/0/1580/1437/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
    [naar artikel]
  37. Sommelier is knelpuntberoep, merkt ook vakschool PIVA: “Onze leerlingen worden van de schoolbanken geplukt” (07/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
    De lijst van knelpuntberoepen van de VDAB telt 22 nieuwkomers. Behalve technische jobs, leerkrachten en kinderverzorgers, valt het op dat ook in de horeca de nood aan personeel hoog is. De opvallendste in de lijst: sommelier. “Een complexe job die je niet enkel op school leert”, zegt Lucas Delforge, sommelier en docent aan de PIVA.
    [naar artikel]
  38. Topsommelier Sepideh testte 5 alcoholvrije schuimwijnen en was aangenaam verrast door de spotgoedkope wijn van Aldi (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Bubbels zonder alcohol: smaakt dat als mierzoete Kidibul of als duur spuitwater? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia heeft met ‘365 wijnen die...
    [naar artikel]
  39. Sepideh kiest haar favorieten uit 5 rosé-gins: haar aanraders en afknappers (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
    En of de zomerterrasjes roze kleuren nu steeds meer ginmerken uitpakken met een rosé-versie. Wij schotelden Sepideh Sedaghatnia de vijf makkelijkst...
    [naar artikel]
  40. Sommelier van het jaar Gianluca Di Taranto: "Wijn proeven is een echt beroep" (18/09/2019 - VRT NWS)
    België is veel meer dan bier, frieten en kermiskoersen. Vorige jaar kende ons land zelfs een topjaar in de wijnbouw. Maar liefst twee miljoen liter wijn vloeide voort uit onze bodem, een absoluut record. Gianluca Di Taranto, beste sommelier van het land, bespreekt samen met "De ideale wereld"-reporter en amateurwijnbouwer Luc Haekens de opkomst en plotse succes van Belgische wijn in "Vandaag" op Eén.
    [naar artikel]
  41. Kamal Kharmach laat kinderen 380 boeken lezen in vier weken: "Vroeger vond ik lezen saai" (02/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Vandaag lanceert de VRT de nieuwe campagne Lang Zullen We Lezen. “De VRT wilt met de campagne lezen en het plezier ervan promoten”, vertelt Myriam Blieck, coördinator van het project. “Hiervoor werken we samen met tien ambassadeurs, een van elk VRT-merk.” De ambassadeurs zijn onder andere Sofie Lemaire (Canvas), Tom de Cock (MNM) en Kamal Kharmach (één). Kamal gaf vandaag het startschot van de campagne in Borgerhout.
    [naar artikel]
  42. Kies zelf welk nieuws je wil lezen in 'Mijn Zone' (26/06/2018 - Het Nieuwsblad)
    Voortaan word je op Nieuwsblad.be nog beter op je wenken bediend. Naast het nieuws heet van de naald, sport- en andere verslaggeving nog verser dan de pers vind je hier nu immers ook uw eigen nieuwsplek die je zelf kan inrichten, in Mijn Zone.
    [naar artikel]
  43. Antwerpen zet wijnreus Bordeaux opzij en zoekt na 50 jaar weer naar beste sommelier ter wereld (18/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
    In de Koningin Elisabethzaal wordt midden maart het wereldkampioenschap sommelier betwist. Wijnfanaat en sommelier William Wouters wist Antwerpen te manoeuvreren als gaststad voor het driejaarlijkse evenement, vóór Bordeaux. Het kampioenschap wordt door tienduizenden geïnteresseerden gevolgd.
    [naar artikel]
  44. Enkele weken na zijn harde woorden: "Word lyrisch van deze prestatie van Van Keirsbulck" (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Ex-bondscoach, -ploegleider en analist Jose De Cauwer was een paar weken geleden nog hard voor Van Keirsbulck. "Het is geen vijf voor twaalf,
    [naar artikel]
  45. Enkele weken na zijn harde woorden: "Word lyrisch van deze prestatie van Guillaume Van Keirsbulck" (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Ex-bondscoach, -ploegleider en analist Jose De Cauwer was een paar weken geleden nog hard voor Van Keirsbulck. "Het is geen vijf voor twaalf,
    [naar artikel]
  46. Kies het perfecte wijnglas met de tips van deze wijnexperte (23/01/2019 - De Morgen)
    Voor wit een klein en voor rode wijn een groter glas. Hoewel de meeste mensen enkel daarop letten, komt bij de keuze van het ideale wijnglas zoveel meer kijken. Zelfs het steeltje en de glasrand zijn van belang. Sommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit waarop je moet letten bij het kiezen van het perfecte wijnglas.
    [naar artikel]
  47. Sepideh proeft 25 rode lentewijnen uit de supermarkt en speciaalzaak. Dit zijn haar absolute toppers (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Wat is er prettiger om die eerste lentezon te vieren dan met een bijpassend wijntje? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft rode wijnen uit...
    [naar artikel]
  48. Omdat Valentijn een heel weekend mag duren: Sepideh mixt vijf coctails met afrodisiacum (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Niet voldoende aan Valentijnsdag gisteren? Maak er gewoon een lekker lang liefdesweekend van. Deze vijf ‘love cocktails’ uit de shaker van Sepideh...
    [naar artikel]
  49. Vosselaarse kroont zich tot ‘Best Junior Sommelier of Belgium 2020’ (24/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
    Margaux Balemans (19) uit Vosselaar mag zich ‘Best Junior Sommelier of Belgium 2002’ noemen. Leerlingen van het zesde en zeven jaar hotel konden deelnemen aan het nationaal kampioenschap voor de Beste Junior Sommelier in Puurs. De Vosselaarse winnares doet haar laatste jaar in de hotelschool in Brugge.
    [naar artikel]
  50. De kandidaten leren wijn proeven (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Sepideh wil de kandidaten tonen dat niet elke wijn zomaar bij elk soort gerecht past.
    [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.