Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
15:26 uur

Word in 3 weken zelf sommelier met Sepideh - Leer zelf wijnetiketten lezen aan de hand van ons fotovoorbeeld

Het Laatste Nieuws

30/06/2020 - 07:01

“Zodra je de ‘inhoudstafel’ van een klassiek etiket doorhebt, kan je daar heel wat waardevolle informatie uithalen.” Onze huissommelier Sepideh...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dit is de verboden droom van Sepideh (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sepideh Sedaghatnia, de bekende sommelier van Mijn Pop-uprestaurant, heeft een boek uit: '69 food & wine affairs'. Ze combineert gerechten uit
  [naar artikel]
 2. Sepideh stelt boek voor en onthult verboden droom (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sepideh Sedaghatnia, de bekende sommelier van Mijn Pop-uprestaurant, heeft een boek uit: '69 food & wine affairs'. Ze combineert gerechten uit
  [naar artikel]
 3. Sepideh stelt boek voor en onthult 'verboden droom' (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sepideh Sedaghatnia, de bekende sommelier van Mijn Pop-uprestaurant, heeft een boek uit: '69 food & wine affairs'. Ze combineert gerechten uit
  [naar artikel]
 4. Bubbels zonder alcohol? Met deze mocktails van Sepideh is het evengoed feest (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De zoektocht naar alcoholvrije bubbels die ook nog lekker zijn is moeilijk, weet sommelier Sepideh Sedaghatnia. Toch heeft ze waardige...
  [naar artikel]
 5. Chocolatier Neuhaus en sommelier Sepideh ontwikkelden pralines die perfect bij wijn passen: “Niet iedereen is fan van zoete dessertwijn” (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar...
  [naar artikel]
 6. Top sommelier Sepideh selecteert haar favoriete wijnen uit de supermarkt voor de feesttafel (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Welke wijnen u aan de feesttafel moet ontkurken??Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het u makkelijk. Op onze vraag schotelden de...
  [naar artikel]
 7. Betaalbare wijnen uit de supermarkt: de keuze van topsommelier Sepideh Sedaghatnia (23/01/2019 - De Morgen)
  Welke wijn je bij een speciale gelegenheid moet ontkurken? Sommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het je makkelijk. Op onze vraag schotelden de warenhuisketens haar hun beste betaalbare feest­wijnen voor. Daar kiest zij haar absolute aanraders uit. 
  [naar artikel]
 8. Kies zelf welk nieuws je wil lezen in 'Mijn Zone' (26/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Voortaan word je op Nieuwsblad.be nog beter op je wenken bediend. Naast het nieuws heet van de naald, sport- en andere verslaggeving nog verser dan de pers vind je hier nu immers ook uw eigen nieuwsplek die je zelf kan inrichten, in Mijn Zone.
  [naar artikel]
 9. Gebeten door de wijnmicrobe: William Wouters kiest vijf excellente Antwerpse sommeliers (10/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De organisator van het prestigieuze evenement ‘Beste Sommelier ter Wereld’ ademt zelf wijn. Samen met echtgenote Filipa Pato verbouwt William Wouters wijn, maar hij blijft ook sommelier in hart en nieren. Hij was beste sommelier van België in 1992 en haalde meer dan eens halve finales op het WK en EK. Hij is dus het best geplaatst om de topsommeliers van Antwerpen voor te stellen.
  [naar artikel]
 10. Veertiende Antwerpen Proeft met leading ladies Dagný Rós en Sepideh: “Ik maak een bloemkool sexy” (04/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen Proeft kijkt nu al uit naar zijn veertiende editie in het weekend van 1 mei. In deze eerste aankondiging wil het festival uitpakken met sommelier Sepideh Sedaghatnia en culinaire duizendpoot Dagný Rós Ásmundsdóttir. Zij zijn voorgesteld als leading ladies van de gastronomische driedaagse.
  [naar artikel]
 11. "Door zelf games te maken leer je in stapjes werken en goed nadenken" (04/01/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering wil de ontwikkeling van games in Vlaanderen stimuleren. Ook veel kinderen willen zelf leren hun eigen games te maken. Dat kunnen ze leren op het programmeerkamp van Skillz in Mechelen. "Door zelf games te maken leer je in stapjes werken en goed nadenken", zegt een van de leerlingen. "Op school leer je dat ook, maar dit is een leukere manier." 
  [naar artikel]
 12. Alle vragen over wijn (die u nooit durfde te stellen) (15/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Exclusief voor HLN+ abonnees: jij stelt de vraag, onze experts antwoorden. Sepideh - door Gault Milau in 2016 nog verkozen tot sommelier van het...
  [naar artikel]
 13. De beste wijnen onder 10 euro. Tips om je wijn optimaal te bewaren. En nog veel meer wijntips (23/01/2019 - De Morgen)
  Wat zijn nu eigenlijk de beste wijnen onder 10 euro? En wat zijn de beste tips om wijn goed te bewaren? Sommelier Sepideh Sedaghatnia, sommelier Andy De Brouwer en Frank Van der Auwera geven enkele van hun mooiste wijntips.
  [naar artikel]
 14. GvA-abonnees brouwen topbier (17/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het feestbier voor 125 jaar Gazet van Antwerpen is er. Sommelier Sepideh Sedaghatnia en smaakmaker Gene Bervoets proefden het en waren in de wolken. U kunt het vanaf morgen proeven op de Bollekesfeesten.
  [naar artikel]
 15. Leer zelf hoe je de nieuwe Hazard ontdekt (03/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Opvallend veel heren met een notitieblokje langs de kant van de jeugdwedstrijd op Jan Breydel. Vijftien enthousiastelingen waren er bezig met de workshop ‘Hoe word je voetbalscout’. “Veel mensen vinden het een interessant en vooral geheimzinnig beroep”, klinkt het.
  [naar artikel]
 16. Bijzonder akelig om zoiets te lezen als je zelf vluchteling bent (18/02/2018 - VRT NWS)
  “Blaming the victim."Of hoe plots alle migranten schuldig zijn. "Onlangs kon ik lezen dat ‘de migrant’ veel geld kost aan de Belgische samenleving, gemiddeld wel 43.000 euro over een hele levensloop. Bijzonder akelig om zoiets te lezen als je zelf vluchteling bent."
  [naar artikel]
 17. Lezen en voorlezen in coronatijden #hamleest (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het huisarrest door het coronavirus betekende een abrupt einde van de Jeugdboekenmaand. Gelukkig is er ook goed nieuws. We hebben nu veel tijd om voor te lezen of zelf te lezen.
  [naar artikel]
 18. Sepideh Sedaghatnia: "Bijna wekelijks maak je mee dat iemand je chanteert in je eigen zaak" (28/11/2018 - VRT NWS)
  "We laten ons niet onterecht intimideren, in naam van Hofke van Bazel en veel andere restaurateurs zijn we het beu dat bepaalde personen sociale media misbruiken als chantage of intimidatie." Dat was de eerste zin in een open brief van Gina Miurin van sterrenrestaurant Hofke van Bazel deze week. In "Van Gils en Gasten" kwam ze getuigen over de chantagemiddelen die sommige klanten vandaag de dag niet schuwen. Ook sommelier Sepideh Sedaghatnia van Divin by Sepi getuigde over haar eigen nare ervaringen.
  [naar artikel]
 19. 'Ambitie, ideeën en heel veel dromen' (28/03/2019 - De Morgen)
  Sepideh Sedaghatnia droomde van een carrière als piloot maar belandde in de wereld van de haute cuisine. Vanaf volgende week legt de sommelier van sterrenrestaurant 't Zilte de deelnemers van Mijn pop-uprestaurant! het vuur aan de schenen.
  [naar artikel]
 20. VBS De Bret zet in op lezen (11/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van VBS De Bret ontdekten verschillende vormen van lezen. Lezen op een plek die je zelf kan kiezen, geeft je meer zin. Daarom bouwde de school de hal van de bovenbouw om tot gezellige leeshoek.
  [naar artikel]
 21. Sommelier Sepideh proeft 7 rockwijnen: “Wijn van The Rolling Stones is seks in de fles” (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een biertje van Metallica? Of liever een wijntje van The Rolling Stones? Nu het festivalseizoen weer op volle toeren draait, pakken steeds meer...
  [naar artikel]
 22. Sommelier van restaurant The Jane beste sommelier van België (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de...
  [naar artikel]
 23. Sommelier van restaurant The Jane beste sommelier van België (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de...
  [naar artikel]
 24. Wijn lokaal kopen? Onze sommelier selecteert haar favorieten uit Belgische speciaalzaken (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én...
  [naar artikel]
 25. Leer je kind beter omgaan met emoties, en 4 andere tips om zelf meer veerkracht te ontwikkelen (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe leer je je kinderen goed omgaan met tegenvallers, moeilijkheden of problemen? Niet door hen af te schermen of alles in hun plaats te doen. Wel...
  [naar artikel]
 26. Wijn lokaal kopen? Onze sommelier selecteerde haar favorieten uit verschillende Belgische speciaalzaken (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én...
  [naar artikel]
 27. Zo leer je je kind om zelf z’n tanden te poetsen (05/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dat het belangrijk is om je tanden goed te verzorgen hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar hoe leer je een jong kind aan om zijn of haar...
  [naar artikel]
 28. Onze sommelier Sepideh proeft mosselwijnen uit de supermarkt: “Deze wijn is mossel noch vlees, te ‘cheap’ op alle gebied” (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Geen geslaagde mosselen zonder bijpassend wijntje, toch? Nu deze schelpdieren stilaan op hun best en grootst zijn schotelen onze warenhuisketens...
  [naar artikel]
 29. Onze sommelier Sepideh proeft mosselwijnen uit de supermarkt: “Deze wijn is mossel noch vlees, te ‘cheap’ op alle gebied” (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Geen geslaagde mosselen zonder bijpassend wijntje, toch? Nu deze schelpdieren stilaan op hun best en grootst zijn schotelen onze warenhuisketens...
  [naar artikel]
 30. Foodbijbel valt voor vrouwen (29/03/2019 - De Morgen)
  De keuken een bastion voor mannen? Niet volgens Gault&Millau, dat twee vrouwen bekroonde: Arabelle Meirlaen tot Chef van het Jaar en de Iraanse Sepideh Sedaghatnia van 't Zilte in Antwerpen tot Sommelier van het Jaar.
  [naar artikel]
 31. Nieuw juweel genoemd naar Sepi: Antwerps bedrijf ontwerpt armband (02/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Sommelier Sepideh Sedaghatnia heeft samen met het jonge bedrijf Untold een nieuwe armband van roggenleer ontworpen, afgewerkt met diamant. Het resultaat van een toevallige ontmoeting in Sepi’s bar.
  [naar artikel]
 32. Jasper Van Papeghem is beste sommelier van België (15/10/2017 - Metro)
  Jasper Van Papeghem mag zich de beste Belgische sommelier van 2017 noemen. De wijnkelner van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge won zondagavond in Brussel de finale van het Belgische kampioenschap, georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde. Van Papeghem haalde het in de finale van zijn collega’s Gianluca Di Taranto van het Antwerpse restaurant The Jane, die tweede werd, en Michel De Muynck van restaurant Bon Bon in Sint-Pieters-Woluwe. De drie wijnobers moesten zich bewijzen in acht proeven, theoretisch en praktisch, waarbij ze telkens werden beoordeeld door een jury van Belgische en internationaal gerenommeerde wijnkenners. Zo moest het drietal wijnen, ciders en champagnes blind herkennen en beschrijven, wijnetiketten identificeren en gasten aan tafel bedienen. Volgens Gido Van Imschoot, de voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers, haalde Van Papeghem het omdat hij “veel maturiteit” uitstraalde en “erg vlot omging met het publiek”. De Belgische Sommeliersgilde organiseert de wedstrijd al sinds 1960. Vorig jaar mocht de 29-jarige Joery De Lille zich de beste sommelier van België noemen. bron: Belga
  [naar artikel]
 33. Onze sommelier proeft de allerbeste wijnen en bubbels uit de speciaalzaak: “Topkwaliteit!” (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én...
  [naar artikel]
 34. Gentenaar is ‘Beste Sommelier van België’ (18/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De titel Beste Sommelier van België 2016–2017 is voor een rasechte Gentenaar. Joery De Lille (29) is sinds drie jaar aan de slag als sommelier van sterrenrestaurant Horseele in de Ghelamco Arena.
  [naar artikel]
 35. Verspreid het leesvirus: nieuwe leer- en leescampagne in tijden van corona (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw leer- en leesplatform, verspreidhetleesvirus.be, moet kinderen, jongeren en hun ouders in deze coronatijden warm maken om te lezen....
  [naar artikel]
 36. Wijn inschenken: de tips van sommelier Sepideh Sedaghatnia (23/01/2019 - De Morgen)
  Wijn inschenken volgens het boekje is niet zo makkelijk. Maar een ervaren kelner kan rodewijnspatten op het tafellaken of een verkeerde keuze van wijnglas moeiteloos vermijden. Met de juiste training én onze tips over hoe je wijn inschenkt, doe jij dat binnenkort als een pro.
  [naar artikel]
 37. “Ik word altijd week als ik zulke beelden van kinderen zie”: pedofielen op grootste kinderpornoproces ooit beseffen zelf dat ze weer zullen toeslaan (25/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De vijf pedofielen die terechtstaan in het grootste kinderpornoproces ooit in België zijn “onbehandelbaar” en “levenslang ­gevaarlijk”. Dat beseffen ze zelf ook. “Ik word altijd week als ik zulke beelden van kinderen zie. Het is een soort verslaving waar ik moeilijk onderuit kan.”
  [naar artikel]
 38. Drink jij wijn zoals het hoort? Sommelier deelt vijfstappenplan om optimaal van je wijntje te genieten (10/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kijken, rondwalsen, ruiken, sippen en proeven. Wie optimaal van een glaasje wil genieten, houdt zich best aan dit vijfstappenplan die de gerenommeerde Australische sommelier Caitlyn Rees deelt. Volgens de wijnexperte kan iedereen aan de hand van deze eenvoudige methode tot een betere wijnappreciatie komen.
  [naar artikel]
 39. Sepideh kiest haar favorieten uit 5 rosé-gins (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  En of de zomerterrasjes roze kleuren nu steeds meer ginmerken uitpakken met een rosé-versie. Wij schotelden Sepideh Sedaghatnia de vijf makkelijkst...
  [naar artikel]
 40. Bewoner snoeit gemeentelijke haag zelf: “Want ze zorgt voor gevaarlijke situatie” (29/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het wachten beu op enige actie vanwege de Wijnegemse gemeentediensten, nam André Van Honsté deze week dan maar zelf de haagschaar ter hand.
  [naar artikel]
 41. Hij zou eigenlijk kinderboeken moeten lezen, maar Leon (10) maakt ze gewoon al zélf (07/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hij zou eigenlijk volop kinder­boeken aan het lezen moeten zijn, maar Leon Bullens (10) maakt ze gewoon al zélf. Uit zijn zwarte stift en vaste pols komen de tekeningen voor het boek Graaf Itti, dat hij samen met schrijfster Eef Rombaut (45) vandaag voorstelt én signeert in de bib van Aalst. “Toen de uitgeverij ‘ja’ zei, heb ik een hele nacht niet kunnen slapen.”
  [naar artikel]
 42. Ondeugend lekker: Sepideh bereidt 5 kinky gerechten (04/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Sepideh Sedaghatnia durft al eens buiten de lijntjes te kleuren. Dan kiest ze niet alleen de bijpassende wijnen, maar waagt ze zich zelfs aan...
  [naar artikel]
 43. Gelukkiger zijn op je werk? 5 tips om het zelf aan te pakken (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We spenderen heel wat tijd op het werk. Het is dan ook van groot belang dat we ons daar goed voelen. Voor een deel hebben we dat zelf in de hand,...
  [naar artikel]
 44. Met letterkoekjes en rijmpjes leer je vlotter lezen (18/05/2019 - De Standaard)
  Leerkrachten en ouders kunnen alerter zijn bij de voorbereiding op lezen. Thuis rijmspelletjes spelen of letters zoeken in de krant kan helpen.
  [naar artikel]
 45. Zes weken staken na ontslag van één man, Ineos Phenol leed al 10 miljoen euro schade: “Het bedrijf heeft dit zelf gezocht” (19/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zes volle weken al wordt er bij Antwerpse chemiebedrijf Ineos gestaakt tegen het plotse ontslag van vakbondsafgevaardigde Chris De Wachter (56). Het dreigt één van de langste stakingen ooit te worden, waarbij een oplossing nog lang niet in zicht is. “Het bedrijf heeft dit zelf gezocht”, zegt De Wachter zelf. “Als je als directie de sfeer verziekt, ontstaat onder werknemers een grenzeloze collegialiteit.”
  [naar artikel]
 46. Welke wijn op de tuintafel? Sepideh kiest haar favorieten uit 25 wijnen voor minder dan 10 euro (05/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf supermarktketens serveerden ons hun geliefde barbecuewijnen.?Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia hakt de knoop door.?
  [naar artikel]
 47. Stagiair deels zelf verantwoordelijk voor verminking hand in plooimachine (17/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een leerling (19) van een Bilzense school krijgt een voorlopige schadevergoeding van 3.600 euro nadat hij zijn hand verminkte op zijn stageplaats in Diepenbeek. Hij verloor zijn rechterpink, meerdere vingers raakten beschadigd en zijn linkerpols werd ei zo na doorgesneden in een plooimachine. De rechtbank achtte de leerling deels zelf schuldig aan het ongeval.
  [naar artikel]
 48. Sommelier is knelpuntberoep, merkt ook vakschool PIVA: “Onze leerlingen worden van de schoolbanken geplukt” (07/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De lijst van knelpuntberoepen van de VDAB telt 22 nieuwkomers. Behalve technische jobs, leerkrachten en kinderverzorgers, valt het op dat ook in de horeca de nood aan personeel hoog is. De opvallendste in de lijst: sommelier. “Een complexe job die je niet enkel op school leert”, zegt Lucas Delforge, sommelier en docent aan de PIVA.
  [naar artikel]
 49. Drie weken protest eindigt met anticlimax: ontslagen restaurantmedewerker stapt zelf op (13/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Na drie weken zit het studentenprotest van de Sociale School Heverlee van UCLL erop. De studenten protesteerden tegen het ontslag van een werknemer die al 21 jaar in het restaurant van de school werkte. Drie weken lang boycotten personeel en studenten daarom het restaurant. Het protest eindigt nu omdat de medewerker in kwestie zelf vertrekt.
  [naar artikel]
 50. Topsommelier Sepideh testte 5 alcoholvrije schuimwijnen en was aangenaam verrast door de spotgoedkope wijn van Aldi (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bubbels zonder alcohol: smaakt dat als mierzoete Kidibul of als duur spuitwater? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia heeft met ‘365 wijnen die...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.