Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 July 2020
08:03 uur

Macron zit opgescheept met een veel te populaire premier

De Morgen

30/06/2020 - 07:03

Wegens succes ontslagen: het is nog niet zover maar premier Édouard Philippe van Frankrijk is niet meer zeker van zijn job. Hij is niet alleen te rechts voor de ‘groene bocht’ die president Macron wil maken, maar hij is bovendien zo goed, dat hij zijn baas in populariteit dreigt te overvleugelen. En dat komt Macron slecht uit, in het zicht van de naderende presidentsverkiezingen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Het grote vraagteken: wie wordt premier onder Macron? (08/05/2017 - De Redactie)
  Emmanuel Macron wordt president, maar minstens even belangrijk is de vraag wie hij zal aanduiden als premier en hoe hij zijn regering zal samenstellen. Voorlopig houdt Macron de lippen stijf op elkaar. Wat weten we al wél?
  [naar artikel]
 2. De Franse ex-premier Manuel Valls (PS) zal stemmen voor Macron (29/03/2017 - De Redactie)
  De Franse oud-premier Valls gaat tijdens de presidentsverkiezingen in Frankrijk stemmen voor centrumkandidaat Emmanuel Macron. Het is het eerste zwaargewicht uit de PS die zo openlijk zijn steun betuigt aan Macron.
  [naar artikel]
 3. Canadese premier kan niet wachten om samen te werken met Macron (08/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese premier Justin Trudeau heeft Emmanuel Macron gisteren gebeld om hem te feliciteren met zijn verkiezingsoverwinning. Hij kan naar
  [naar artikel]
 4. President Macron respecteert ontslag van zijn populaire minister Hulot (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron respecteert de beslissing van zijn populaire minister van Ecologische Transitie Nicolas Hulot. Die nam...
  [naar artikel]
 5. Macron: 'tijd voor moedig gebaar van Israël' (10/12/2017 - Knack)
  De Franse president Emmanuel Macron en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben elkaar ontmoet in Parijs. Tijdens een gemeenschappelijke persconferentie riep Macron de Israëlische premier op tot een "moedig gebaar" ten opzichte van de Palestijnen, zoals de bevriezing van het Israëlische nederzettingenbeleid .
  [naar artikel]
 6. Macron wil vrouwelijke premier (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Emmanuel Macron, de centrumkandidaat bij de Franse presidentsverkiezingen, zou het liefst een vrouwelijke premier benoemen als hij in mei
  [naar artikel]
 7. België zit opgescheept met massa aan diepvriesfrieten (08/04/2020 - Express)
  De Belgische aardappelsector kreunt onder de coronacrisis. Ons land is wereldkampioen in de export van diepvriesaardappelen, maar die uitvoer valt... The post België zit opgescheept met massa aan diepvriesfrieten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. LIVE: Persconferentie Franse president Macron en premier Michel (19/11/2018 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron is op staatsbezoek in ons land. Om 13 uur geeft Macron een persconferentie samen met premier Charles Michel. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 9. Macron wil kleine regering, Lagarde premier? (08/05/2017 - De Tijd)
  11:37 De pas verkozen Franse president Emmanuel Macron wil een regering met maximaal zestien leden die paritair verdeeld is. De naam van IMF-directrice Christine Lagarde circuleert voor de rol van premier.
  [naar artikel]
 10. Franse president Macron nodigt Iraakse premier uit (08/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Frans president Emmanuel Macron heeft de Iraakse premier Haidar al-Abadi naar Frankrijk uitgenodigd. De twee hadden maandag telefonisch contact
  [naar artikel]
 11. Ex-premier Valls is voorlopig niet welkom bij beweging van Macron (10/05/2017 - De Redactie)
  De socialistische ex-premier Manuel Valls krijgt bij de komende parlementsverkiezingen geen plaats op de lijst van La République en Marche, de beweging van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron.
  [naar artikel]
 12. Premier Michel “steunt” voorstellen Macron voor nieuw Europa (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Premier Charles Michel (MR) “steunt” de voorstellen die de Franse president Emmanuel Macron maandagavond lanceerde in een essay, dat gepubliceerd wordt in verschillende Europese kranten. Macron wil met de voorstellen een nieuw begin voor Europa bewerkstelligen.
  [naar artikel]
 13. Premier Michel “steunt” voorstellen Macron voor nieuw Europa (05/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Premier Charles Michel (MR) “steunt” de voorstellen die de Franse president Emmanuel Macron maandagavond lanceerde in een essay, dat gepubliceerd wordt in verschillende Europese kranten. Macron wil met de voorstellen een nieuw begin voor Europa bewerkstelligen.
  [naar artikel]
 14. Macron steunt "grondwettelijke eenheid van Spanje" (02/10/2017 - VRT NWS)
  Na onze premier Charles Michel is de Franse president Emmanuel Macron de tweede Europese leider die zich uitspreekt over de crisis tussen Spanje en Catalonië. Macron ziet het anders dan ons land.
  [naar artikel]
 15. Premier Michel feliciteert Macron: "Een opportuniteit voor Europa" (07/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft zondag Emmanuel Macron gefeliciteerd met zijn verkiezing tot president van Frankrijk. Hij noemt de verkiezing van de
  [naar artikel]
 16. LIVE. Macron brengt bezoek aan premier Michel (19/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in ons land. Rond de middag heeft hij er samen met premier Charles Michel een persconferentie. Volg hierboven alles live mee.
  [naar artikel]
 17. LIVE. Macron brengt bezoek aan premier Michel (19/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in ons land. Rond de middag heeft hij er samen met premier Charles Michel een persconferentie. Volg hierboven alles live mee.
  [naar artikel]
 18. Puistje? Rode vlekken? Ook daar is nu een app voor (31/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  We zouden allemaal graag een mooi huid hebben. Een egaal velletje, het is toch niet veel gevraagd? En toch zitten veel van ons opgescheept met
  [naar artikel]
 19. Ex-premier Valls schaart zich achter Macron: "Ik wil me inzetten voor zijn beweging" (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse ex-premier Manuel Valls wil de overstap maken van de PS naar de politieke beweging van pas verkozen president Emmanuel Macron. De
  [naar artikel]
 20. Hoe Macron en Rutte de sprint aantrokken voor meesterknecht Michel (06/07/2019 - De Tijd)
  01:02 Dat premier Charles Michel (MR) een Europese post zou krijgen, werd al enkele maanden geleden bedisseld met de Franse president Emmanuel Macron en de Nederlandse premier Mark Rutte. Op de Europese top...
  [naar artikel]
 21. Le Pen: ‘Macron, dat is Hollande!' (01/05/2017 - De Tijd)
  18:19 ‘Macron, dat is het systeem, Macron, dat is het geld, Macron, dat is Hollande’. Marine Le Pen, de extreemrechtse presidentskandidate, hakt ongenadig in op haar links-liberale rivaal, Emmanuel Macron.
  [naar artikel]
 22. Andere Franse presidenten struikelden ook over Engelse taal, maar Macron kon "lekkere" vrouw van Australische premier toch charmeren (03/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter lag op de loer toen de Franse president Emmanuel Macron de Australische premier en zijn echtgenote bedankte voor de hartelijke ontvangst....
  [naar artikel]
 23. Frans president Macron ontvangt morgen afgetreden Libanese premier Hariri (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron zal morgen om 12.30 uur de demissionaire Libanese premier Saad Hariri en zijn gezin op het Elysée in Parijs...
  [naar artikel]
 24. President Macron nodigt Iraakse premier uit naar Frankrijk (08/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Frans president Emmanuel Macron heeft de Iraakse premier Haidar al-Abadi naar Frankrijk uitgenodigd. De twee hadden maandag een telefonisch contact.
  [naar artikel]
 25. Italiaanse premier Conte gaat dan toch op bezoek bij Macron (14/06/2018 - VRT NWS)
  De Italiaanse premier Giuseppe Conte zal morgen dan toch naar Parijs gaan om de Franse president Emmanuel Macron te ontmoeten. Rome had er gisteren mee gedreigd om het bezoek te annuleren als Parijs zich niet zou excuseren voor de Franse uitlatingen over de Italiaanse weigering om het reddingsschip Aquarius op te vangen. Een "hartelijk" telefoontje tussen Macron en Conte heeft het tij doen keren.
  [naar artikel]
 26. Macron overtuigt de hesjes niet. Maar weten die eigenlijk wel wat ze willen? (11/12/2018 - VRT NWS)
  Veel blokkades in Frankrijk blijven ook na de toespraak van de Franse president Emmanuel Macron gewoon bestaan. En een oproep om ook volgende zaterdag in Parijs te betogen kent veel bijval op Facebook. 
  [naar artikel]
 27. Populariteit Macron in vrije val (04/09/2018 - Metro)
  De populariteit van de Franse president Emmanuel Macron staat op het laagste punt sinds zijn verkiezing in mei 2017. In augustus stond amper 31 procent van de Fransen nog achter zijn beleid, tien procentpunt minder dan in juli, blijk uit de maandelijkse peiling van het bureau Ifop. Met dat resultaat doet Macron het zelfs slechter dan zijn voorganger François Hollande – die te boek staat als een weinig populaire president – in hetzelfde stadium van diens ambtstermijn. Vooral zijn economische beleid kan voor heel wat Fransen beter. Amper 32 procent vindt dat hij de economie goed leidt, 68 procent denkt dus het tegendeel. Verder staat de president ook te ver van het gewone volk, vinden ze. Amper 22 procent vindt dat hij zich bezighoudt met de dagelijkse bezorgdheden van de gemiddelde Fransman. De populariteit van Macron kreeg in juli al een knauw door de affaire-Benalla. Die draaide rond videobeelden van één van zijn persoonlijke lijfwachten, Alexandre Benalla, waarop te zien is hoe hij in politie-uniform een betoger in elkaar slaat. In augustus zou het vertrek van de populaire minister van Milieu Nicolas Hulot wel eens mee kunnen spelen in de dalende populariteit van de president. Ook premier Edouard Philippe verliest trouwens wat van zijn pluimen. Hij scoorde in juli nog goed bij 38 procent van de Fransen, een maand later was dat nog 35 procent. Bron: Belga   Het bericht Populariteit Macron in vrije val verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Ex-premier Valls is hard na afwijzing door Macron: “Hij is gemeen en heeft me vernederd” (14/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ex-premier Manuel Valls haalt zwaar uit naar de nieuwe president Emmanuel Macron. “Hij is gemeen en kent geen grenzen”, klinkt het scherp. En dat uitgerekend op de dag dat de nieuwe Franse president de sleutels van het Elysée overhandigt krijgt.
  [naar artikel]
 29. Ex-premier Valls is hard na afwijzing door Macron: “Hij is gemeen en heeft me vernederd” (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ex-premier Manuel Valls haalt zwaar uit naar de nieuwe president Emmanuel Macron. “Hij is gemeen en kent geen grenzen”, klinkt het scherp. En dat uitgerekend op de dag dat de nieuwe Franse president de sleutels van het Elysée overhandigt krijgt.
  [naar artikel]
 30. Macron weerlegt 'onwaarheden' over VN-migratiepact (19/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron steunt 'duidelijk' het Migratiepact van de Verenigde Naties. Dat heeft Macron maandag verklaard tijdens een gezamenlijke persconferentie met premier Charles Michel. De Franse president hielp ook enkele 'onwaarheden' over het pact de wereld uit.
  [naar artikel]
 31. Macron weerlegt 'onwaarheden' over VN-migratiepact (19/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron steunt 'duidelijk' het Migratiepact van de Verenigde Naties. Dat heeft Macron maandag verklaard tijdens een gezamenlijke persconferentie met premier Charles Michel. De Franse president hielp ook enkele 'onwaarheden' over het pact de wereld uit.
  [naar artikel]
 32. May en Macron leggen eerste steen van nieuw Brits herdenkingsmonument (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Theresa May hebben vandaag, precies 75 jaar na de landing van de geallieerde troepen...
  [naar artikel]
 33. Premier Michel feliciteert Macron: “Een opportuniteit voor Europa” (07/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Premier Charles Michel heeft zondag Emmanuel Macron gefeliciteerd met zijn verkiezing tot president van Frankrijk. Hij noemt de verkiezing van de pro-Europese centrumkandidaat “een duidelijke overwinning voor de verwerping van een project dat erin bestaat op zichzelf terug te plooien en Europa de rug toe te keren”.
  [naar artikel]
 34. Premier Michel feliciteert Macron: “Een opportuniteit voor Europa” (07/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Charles Michel heeft zondag Emmanuel Macron gefeliciteerd met zijn verkiezing tot president van Frankrijk. Hij noemt de verkiezing van de pro-Europese centrumkandidaat “een duidelijke overwinning voor de verwerping van een project dat erin bestaat op zichzelf terug te plooien en Europa de rug toe te keren”.
  [naar artikel]
 35. Zo zal regering-Macron eruitzien (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft vanmiddag zijn regering voorgesteld. Eergisteren duidde hij Edouard Philippe al aan als premier,
  [naar artikel]
 36. Israëlische premier Netanyahu bijt van zich af na ontmoeting met Franse president Macron (10/12/2017 - VRT NWS)
  Benjamin Netanyahu is in Parijs voor een tweede ontmoeting met Emmanuel Macron sinds die president is. Het bezoek lag al langer vast, maar werd overschaduwd door de recente beslissing van de Verenigde Staten om Jeruzalem te erkennen als Israëlische hoofdstad, een beslissing die veel onrust veroorzaakt in het Midden-Oosten.
  [naar artikel]
 37. Premier Ardern en president Macron lanceren campagne tegen extremisme op internet (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, en de Franse president, Emmanuel Macron, lanceren vandaag de campagne tegen terroristische inhoud en...
  [naar artikel]
 38. Speelt Macron na de PS nu ook rechtse Républicains uit elkaar? (15/05/2017 - De Redactie)
  Toen de centrist Emmanuel Macron tijdens de kiescampagne zijn eigen weg ging met zijn beweging En Marche!, scheurde hij de socialistische PS van zijn voorganger François Hollande uit elkaar. Met de benoeming van de centrumrechtse politicus Edouard Philippe tot premier lijkt Macron nu hetzelfde te doen bij de conservatieve Les Républicains.
  [naar artikel]
 39. Meer dan zes op de tien Fransen tevreden over Macron (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De populariteitsgraad van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron bedraagt 62 procent, en die van zijn premier Edouard Philippe 55 procent.
  [naar artikel]
 40. Manuel Valls niet welkom bij partij van Macron (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse ex-premier kondigde dinsdag aan dat hij zich wil aansluiten bij de partij van de nieuwe president Emmanuel Macron. Maar nu blijkt dat
  [naar artikel]
 41. Macron gaat gele hesjes harder aanpakken (18/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft al betere weekends gekend. Terwijl anarchisten de Champs-Élysées in Parijs verbouwden, stond Macron op de latten in een skioord. Na een dag vol geweld kondigde hij “sterke bijkomende maatregelen” aan, maar volgens rechts had hij dat al veel eerder moeten doen.
  [naar artikel]
 42. Macron krijgt rondleiding van Rutte, met Nijntje in een centrale rol (22/03/2018 - VRT NWS)
  Aan de vooravond van de Europese Top in Brussel op donderdag en vrijdag ging de Franse president Emmanuel Macron op bezoek bij de Nederlandse premier Rutte. De twee bespraken al enkele belangrijke thema's die op de agenda staan. Voor hun diner in Den Haag kreeg Macron een rondleiding in "het Torentje", het kantoor van Rutte.
  [naar artikel]
 43. Britse pers vreest hardere onderhandelingen over brexit met Macron (08/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Emmanuel Macron kreeg dan wel hartelijke felicitaties van de Britse premier Theresa May, de verkiezing van deze overtuigde Europeaan tot nieuwe
  [naar artikel]
 44. President Macron nodigt Libanese ex-premier Hariri in Frankrijk uit (07/04/2019 - De Morgen)
  De naar eigen zeggen afgetreden Libanese premier Saad al-Hariri komt naar Frankrijk. President Emmanuel Macron heeft Hariri en zijn gezin daarvoor uitgenodigd.
  [naar artikel]
 45. Socialistische ex-premier Valls stemt voor onafhankelijke kandidaat Macron (29/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De socialistische ex-premier van Frankrijk Manuel Valls zal de onafhankelijke kandidaat Emmanuel Macron steunen in de race naar het Elysée, en niet de kandidaat van zijn eigen partij, Benoît Hamon. Dat heeft Valls woensdagochtend verklaard tijdens een interview met de Franse nieuwszender BFM TV.
  [naar artikel]
 46. Berlusconi flatert: vrouw van Macron is “bella mamma” (16/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi heeft met een denigrerende opmerking over de oudere echtgenote van de Franse president Emmanuel Macron een flater begaan.
  [naar artikel]
 47. Berlusconi flatert: vrouw van Macron is “bella mamma” (16/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi heeft met een denigrerende opmerking over de oudere echtgenote van de Franse president Emmanuel Macron een flater begaan.
  [naar artikel]
 48. Studenten verstoren debat met premier Michel en Macron aan Belgische universiteit (20/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het debat tussen de studenten van de Franstalige universiteit UCL en de Franse president Emmanuel Macron en premier Charles Michel is dinsdagochtend kort verstoord door een drietal actievoerders. Die hielden een spandoek omhoog en gooiden papier in het rond, maar konden snel door de veiligheidsdiensten worden weggebracht.
  [naar artikel]
 49. Studenten verstoren debat met premier Michel en Macron aan Belgische universiteit (20/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het debat tussen de studenten van de Franstalige universiteit UCL en de Franse president Emmanuel Macron en premier Charles Michel is dinsdagochtend kort verstoord door een drietal actievoerders. Die hielden een spandoek de lucht in en gooiden papier in het rond, maar konden snel door de veiligheidsdiensten worden weggebracht.
  [naar artikel]
 50. Britse premier Johnson wil gesprek met Merkel en Macron over brexitdeal (13/10/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson wil maandag een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Emmanuel Macron en EU-president Jean-Claude Juncker in een poging hun steun te krijgen voor zijn brexitdeal. Dat schrijft The Sunday Times.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.