Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
14:26 uur

Software contactonderzoek kan maar tien contacten aan

De Morgen

30/06/2020 - 07:06

Het zo al delicate contactonderzoek bij mensen met ­Covid-19 wordt bemoeilijkt door software die achterop loopt. Dat schrijft De Standaard vandaag. Zo kan het digitale platform dat de ‘call agents’ gebruiken, maximaal tien contactpersonen registreren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgische slimme software laat mensen vlotter netwerken (27/09/2016 - De Tijd)
  18:27 U bezoekt soms een congres, maar u bent geen netwerker? Twee Belgische start-ups passen daar een mouw aan met slimme software die u met relevante contacten moet ‘matchen’.
  [naar artikel]
 2. Leuvense software spoort longziektes op (10/09/2019 - De Tijd)
  13:53 De start-up Artiq ontwikkelde software om data uit longtesten bliksemsnel te analyseren en een diagnose te stellen. 'De software doet dat dubbel zo nauwkeurig als artsen zelf', klinkt het.
  [naar artikel]
 3. Software voor bibliotheken kost tien banen (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Software voor bibliotheken kost tien banen (20/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. iPhone X: hebben we al die innovatieve software wel nodig? (18/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De iPhone X is een mooi ding, maar hebben we hem nodig? Volgens John Harris leveren we ons over aan de genade van systemen die we nauwelijks begrijpen. “Apple blijft maar met software-innovaties uitpakken, maar kan daarmee steeds minder gebruikers echt boeien.”
  [naar artikel]
 6. Ruim 23.000 contacten met kinderen en jongeren voor Awel (19/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Awel, de voormalige Kinder- en Jongerentelefoon, heeft vorig jaar 23.239 contacten met kinderen en jongeren geregistreerd, blijkt woensdag uit het jaarverslag. De meeste contacten verlopen nog steeds via de telefoon, al blijft het aantal afnemen.
  [naar artikel]
 7. Digi-assistent bibliotheek over software (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor computervragen over hardware en software ben je morgen, donderdag 1 februari, van 10 tot 11 uur welkom in de bibliotheek. Dan houdt de digi-assistent spreekuur. Vanaf nu gebeurt dat wel themagericht. Morgen ligt de focus op de keuze van software.
  [naar artikel]
 8. Moeilijkheden met Velo’s door software-update (28/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Van vrijdag op zaterdag voerde A-vélo een software-update uit die het systeem beter moet doen draaien. Maar verschillende klanten melden problemen met de service.
  [naar artikel]
 9. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (16/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (17/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Matteo Simoni: “Mijn rol van Dennis Black Magic, dat moet mijn ‘Rundskop worden” (25/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Matteo Simoni verhuisde voor enkele dagen naar de Duitse hoofdstad voor het 68ste Filmfestival van Berlijn. Hij was immers geselecteerd voor een Shooting Star, als een van de tien meest beloftevolle Europese acteurs. Een eer die grote namen als Daniel Craig, Alicia Vikander en “onze” Matthias Schoenaerts al te beurt viel. Maar het betekent ook: dagen van contacten leggen, recepties, persconferenties en interviews. Een druk programma, maar de ‘Patser’-acteur onderging alles als een veteraan die nooit iets anders gedaan had.“Ik probeerde van het contacten leggen een sport te maken”, lacht Matteo.
  [naar artikel]
 12. Nieuwe digitale bouwaanvraag kan niet verwerkt worden, want er is geen software (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op 23 februari moet in Vlaanderen de digitale bouwaanvraag (omgevingsvergunning) van start gaan, maar er bestaat geen software die de gemeenten
  [naar artikel]
 13. Groot veiligheidsprobleem blootgelegd: “Al tien jaar risico met Intel-chips” (03/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Alle computers die de afgelopen tien jaar gebruikmaakten van Intel-computerchips, zijn kwetsbaar voor hackers. Met bepaalde software zou men toegang kunnen krijgen tot bijvoorbeeld paswoorden, schrijft de Britse gespecialiseerde website The Register.
  [naar artikel]
 14. Hernieuwde kennismaking met de Tesla Model X: hard- en software vernieuwd (20/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla heeft zijn grote SUV, de Model X, grondig vernieuwd. Deze keer moest niet alleen de software, maar ook de hardware eraan geloven.
  [naar artikel]
 15. Nieuwe software laat leerlingen betalen met hun handpalm (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Perfect ID, een Kempense start-up, ontwikkelde voor de Sint-Bavoschool in Gent de software die het mogelijk maakt een broodje of een frisdrank via een handpalmscan te betalen. “Het is maar een van de vele mogelijkheden die deze biometrische technologie biedt”, zegt medezaakvoerder Gust Dierckx.
  [naar artikel]
 16. De Block helpt oudere artsen met software voor voorschriften (23/07/2017 - De Redactie)
  Vanaf 2018 worden alle artsen verplicht om medicatie elektronisch voor te schrijven. Maar de bestaande software is voor sommige dokters te complex. Daarom komt er nu een nieuw computerprogramma.
  [naar artikel]
 17. Michaël Van Droogenbroeck aan vooravond Wereld Economisch Forum: “Nu contacten, contracten zijn voor later” (22/01/2018 - VRT NWS)
  De Belgische delegatie gaat vooral voor het netwerkevent op het Wereld Economisch Forum naar Davos in Zwitserland. “Onder anderen premier Michel en Vlaams minister-president Geert Bourgeois zien hier veel bedrijfsleiders uit de hele wereld. Maar heel veel zal hier niet beloofd worden, maar hier worden wel contacten gelegd. Daarnaast wordt hier een stand van zaken van de wereldeconomie opgemaakt. Daarover is er veel optimisme. Dat is heel lang anders geweest. De voorbije tien jaar was de financiële en economische crisis hier dominant”, aldus Van Droogenbroeck.
  [naar artikel]
 18. Tessenderlo test software uit tegen inbraken (09/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Tessenderlo gaat voor het eerst in Limburg de software be-alert worden ingezet in een buurtinformatienetwerk. Met be-alert kan op een snelle manier een grote groep mensen verwittigd worden. In Baalberg, een buurt in Tessenderlo, willen ze met de software inwoners zo snel mogelijk waarschuwen bij bijvoorbeeld een inbraak. Later moet de technologie ook werken als er iets misgaat in een bedrijf in de buurt.
  [naar artikel]
 19. Opzijgeschoven directeur BBI verhoord over contacten met politici en pers (25/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  BBI-directeur Karel Anthonissen is aan de tand gevoeld voor zijn contacten met politici en journalisten, niet als getuige, maar als verdachte. Daarvoor werd in Anthonissens mails en andere privéberichten gesnuffeld, schrijft De Tijd dinsdag.
  [naar artikel]
 20. Opzijgeschoven directeur BBI verhoord over contacten met politici en pers (25/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  BBI-directeur Karel Anthonissen is aan de tand gevoeld voor zijn contacten met politici en journalisten, niet als getuige, maar als verdachte. Daarvoor werd in Anthonissens mails en andere privéberichten gesnuffeld, schrijft De Tijd dinsdag.
  [naar artikel]
 21. Teamleader lanceert investeringsfonds van 1 miljoen euro (15/05/2018 - De Tijd)
  18:04 Het fonds moet software-ontwikkelaars over de streep trekken om hun software te laten aansluiten op het Marketplace-platform van Teamleader.
  [naar artikel]
 22. Nieuwe wet al meteen in koelkast: software digitale bouwaanvraag niet af (01/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op 23 februari voert Vlaanderen de digitale bouwaanvraag in, maar er bestaat geen software die de gemeenten toelaat om die aanvragen te verwerken. Lokale overheden die op het nieuwe systeem hadden gerekend, dreigen zo een achterstand op te lopen in het behandelen van de dossiers.
  [naar artikel]
 23. ‘Economische macht verschuift naar software-eigenaars' (05/08/2017 - De Tijd)
  08:00 Het kapitalisme zal ingrijpend veranderen, met de controle over software als cruciale uitdaging en de 15-urige werkweek als mogelijke beloning. Dat zegt de Britse topeconoom Jonathan Portes.
  [naar artikel]
 24. Ook u kunt nu hacken zoals de NSA (25/08/2016 - De Standaard)
  Tien dagen geleden lekte bijzonder krachtige software die de Amerikaanse inlichtingendienst NSA gebruikt om te spioneren. Een deel ervan is vrij beschikbaar via het internet. Het is een blamage voor de Amerikanen, maar zet ook in ons land de veiligheidsdiensten op scherp. ‘De impact kan heel ernstig zijn.’
  [naar artikel]
 25. Besmette personen en hun contacten opsporen kan met een app. Maar willen we zo’n app wel? (27/03/2020 - De Morgen)
  Een app die onze sociale contacten in kaart brengt, kan de sleutel zijn om het nieuwe coronavirus te overwinnen. Singapore doet het. Zuid-Korea doet het. China doet het. En viroloog Marc Van Ranst liet verstaan in De afspraak dat hier in België ook zo’n app ontwikkeld wordt.
  [naar artikel]
 26. Poetin maakt komaf met 'staatsgevaarlijke' buitenlandse software (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Russische techbedrijven riskeren naast overheidsklussen te grijpen als ze buitenlandse software blijven gebruiken. Daarvoor waarschuwde de
  [naar artikel]
 27. Poetin maakt komaf met 'staatsgevaarlijke' buitenlandse software (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Russische techbedrijven riskeren naast overheidsklussen te grijpen als ze buitenlandse software blijven gebruiken. Daarvoor waarschuwde de
  [naar artikel]
 28. Poetin maakt komaf met 'staatsgevaarlijke' buitenlandse software (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Russische techbedrijven riskeren naast overheidsklussen te grijpen als ze buitenlandse software blijven gebruiken. Daarvoor waarschuwde de
  [naar artikel]
 29. Federale regering: informateurs Bouchez en Coens wijden komende dagen aan politieke contacten (03/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Federale informateurs Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens hebben hun consultaties met het middenveld donderdag voortgezet. Op het programma stonden gesprekken met onder meer de CEO’S van NMBS en Infrabel, de commissaris-generaal van de federale politie en de vertegenwoordigers van de Groep van Tien. De komende dagen wijden Coens en Bouchez zich aan de voortzetting van de politieke contacten, klinkt het.
  [naar artikel]
 30. Termont maakte geen deontologische fout, maar was onvoorzichtig in contacten (19/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) heeft geen deontologische fout gemaakt,  maar was onvoorzichtig in contacten met Optimagroep, zo stelt
  [naar artikel]
 31. Termont maakte geen deontologische fout, maar was onvoorzichtig in contacten (19/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) heeft geen deontologische fout gemaakt,  maar was onvoorzichtig in contacten met Optimagroep, zo besluit
  [naar artikel]
 32. Commissie onderzoekt Russische contacten van het Trump-kamp (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een speciale commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gaat onderzoek doen naar de mogelijke contacten tussen leden van de
  [naar artikel]
 33. Commissie onderzoekt Russische contacten van Trump-kamp (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een speciale commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gaat onderzoek doen naar de mogelijke contacten tussen leden van de
  [naar artikel]
 34. Digitale meter is nog niet zo slim als zou moeten: pas in 2020 is software klaar (26/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De digitale energie­meter zal begin volgend jaar al iets kunnen, maar nog lang niet alles. Pas in 2020 zal de nieuwe software klaar zijn.
  [naar artikel]
 35. De Block helpt oude dokters uit de nood (23/07/2017 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) lanceert na de zomer nieuwe software om oudere dokters uit de nood te helpen. Dat schrijft het Nieuwsblad Zondag. Vanaf 2018 moeten alle artsen verplicht elektronisch medicatie voorschrijven, maar de bestaande software is voor sommigen te complex.
  [naar artikel]
 36. 'Computers hebben nog steeds mensen nodig' (05/04/2019 - De Morgen)
  In uw computer en telefoon voltrekt zich een revolutie: de opkomst van kunstmatig intelligente software, die leert zoals een brein. De grootste sprong in software ooit, verzekert Google-wetenschapper Greg Corrado.
  [naar artikel]
 37. Belgen en Denen bundelen krachten in software voor bouwwerven (29/01/2019 - De Tijd)
  20:39 Het Brusselse softwarebedrijf Aproplan en het Deense GenieBelt smelten samen tot LetsBuild. De 120 man sterke combinatie wil de Europese nummer één worden in software voor de bouwsector.
  [naar artikel]
 38. Uber gebruikt software om aan ordediensten te ontsnappen (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Uber gebruikt geheime software om te vermijden dat chauffeurs gecontroleerd worden door de autoriteiten. Dat heeft het taxibedrijf vrijdag toegegeven.
  [naar artikel]
 39. Uber gebruikt software om aan ordediensten te ontsnappen (04/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uber gebruikt geheime software om te vermijden dat chauffeurs gecontroleerd worden door de autoriteiten. Dat heeft het taxibedrijf vrijdag toegegeven.
  [naar artikel]
 40. Vlaamse software beheert streaming bij Disney + (15/11/2019 - De Tijd)
  18:45 Mediagenix, dat wereldwijd al aan de top staat voor software voor het programmabeheer bij  tv-zenders, rukt nu ook op bij streamingbedrijven. Het pas gelanceerde Disney + is de laatste verovering.
  [naar artikel]
 41. Wat deed de consul met de KGB? (29/03/2019 - De Morgen)
  De Staatsveiligheid heeft een kwarteeuw verdachte contacten ontdekt tussen een 57-jarige Belgische diplomaat en de Russische KGB. De intussen uit Kopenhagen terug-geroepen consul spreekt van louter professionele contacten.
  [naar artikel]
 42. 'Termont maakte geen deontologische fout, wel onvoorzichtigheid in contacten met Optimagroep' (19/10/2016 - Knack)
  De Gentse burgemeester heeft geen deontologische fout gemaakt, maar was wel onvoorzichtig in zijn contacten met de Optimagroep. Dat heeft de Optimacommissie in Gent beslist.
  [naar artikel]
 43. Informateurs wijden komende dagen aan politieke contacten (02/01/2020 - Metro)
  De federale informateurs Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens hebben hun consultaties met het middenveld vandaag verdergezet. Op het programma stonden gesprekken met onder meer de CEO’S van NMBS en Infrabel, de commissaris-generaal van de federale politie en de vertegenwoordigers van de Groep van Tien. De komende dagen wijden Coens en Bouchez zich aan de voortzetting van de politieke contacten, klinkt het. Informateurs Coens en Bouchez zijn al bijna twee weken op zoek naar andere oplossingen dan de paars-gele of paars-groene piste voor een federale regering. Daarbij consulteren ze ook opnieuw het middenveld, met het oog op een technische nota. Voorgangers Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hielden afgelopen zomer ook al een brede consultatieronde. Vandaag mocht de administrateur-generaal van het Riziv langs voor een gesprek over de uitdagingen in de gezondheidszorg, de commissaris-generaal van de federale politie en de directeur van de Dienst Vreemdelingenzaken mochten hun licht schijnen op de thema’s politie en migratie. Ook de CEO’s van de NMBS en Infrabel kwamen langs, net als de verschillende vertegenwoordigers van vakbonden en werkgevers in de Groep van Tien. De komende dagen staan opnieuw in het teken van politieke contacten. Op 13 januari brengen Coens en Bouchez verslag uit op het paleis. bron: Belga Het bericht Informateurs wijden komende dagen aan politieke contacten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Hackers verstoppen malware in de software CCleaner (18/09/2017 - VRT NWS)
  Hackers zijn erin geslaagd om via de populaire software CCleaner op 2,3 miljoen computers malware te plaatsen. Dat heeft het Britse bedrijf Piriform, dat de software ontwikkelt, bekendgemaakt. "Voor zover we weten zijn we erin geslaagd de dreiging uit te schakelen voor er schade kon worden aangericht", stelt het bedrijf.
  [naar artikel]
 45. Drie jaar na aanslagen in ons land: dure software om terroristen op te sporen werkt niet (22/03/2019 - De Morgen)
  Drie jaar na de aanslagen in Zaventem en Brussel werkt de speciale software die de regering een paar maanden na de aanslagen heeft aangekocht om terroristen op het internet op te sporen nog altijd niet. De software heeft 22 miljoen euro gekost. Dat heeft VTM Nieuws ontdekt.
  [naar artikel]
 46. De Block helpt oude dokters uit de nood (23/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Maggie De Block (Open VLD) lanceert na de zomer nieuwe software om oudere dokters uit de nood te helpen. Vanaf 2018 moeten ook zij verplicht elektronisch medicatie voorschrijven. Maar de bestaande software is voor sommigen te complex. De minister van Volksgezondheid grijpt nu in zodat ook dokters op leeftijd patiënten kunnen blijven behandelen.
  [naar artikel]
 47. Belgische software voor tv-zenders zet voet aan grond in VS (12/07/2018 - De Tijd)
  16:06 Het Belgische softwarebedrijf Mediagenix, dat in Europa marktleider is in software voor het beheer van televisie-content, wil nu ook de Amerikaanse markt op. Na kantoren in Bangkok en Singapore opent ...
  [naar artikel]
 48. BBI-directeur verhoord over contacten met politici en pers (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Karel Anthonissen, directeur van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), is aan de tand gevoeld voor zijn contacten met politici en journalisten.
  [naar artikel]
 49. Software voor alle Vlaamse leerlingen met dyslexie (13/10/2017 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft 90.000 euro klaar om voorleessoftware te ondersteunen. Op die manier zouden de zowat 60.000 Vlaamse leerlingen met dyslexie geholpen zijn. Een hele verbetering zou dat zijn want op dit moment heeft maar een kwart van die leerlingen toegang tot de software.
  [naar artikel]
 50. Vijf miljoen Duitse dieselwagens krijgen software-update (02/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Volkswagen, Daimler en BMW zijn overeengekomen om de software van meer dan 5 miljoen dieselwagens te updaten. Daarmee hoopt het een streep te kunnen trekken onder het dieselschandaal dat de sector al jaren treft.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.