Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
14:55 uur

103-jarige dokter, die marathon stapt voor onderzoek naar coronavaccin, wordt ereburger in Rotselaar

VRT NWS

30/06/2020 - 07:29

Het gemeentebestuur van Rotselaar geeft de 103- jarige gepensioneerde huisarts Alfons Leempoels het ereburgeschap. De oudste dokter van ons land loopt momenteel de laatste kilometers van een marathon om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar een coronavaccin.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Arno toch ereburger van Oostende: "Ik heb een celebrale erectie" (01/05/2018 - VRT NWS)
  Arno wordt ereburger van Oostende. De muzikant heeft vanmiddag de eretitel aanvaard op de viering van Raoul Servais, de filmmaker die vandaag 90 wordt en ook ereburger is van Oostende.
  [naar artikel]
 2. 60-jarige Maasmechelaar loopt zijn 60ste marathon: "Nu wordt 75 het nieuwe streefcijfer" (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Oktober is de marathonmaand. Heel wat Limburgers doen volgende week zondag in Eindhoven een gooi naar titels en medailles op het Belgisch kampioenschap. Marc Quadflieg zoekt het wat verderop. Hij loopt zondag de 3-Länder- Marathon die van Duitsland naar Oostenrijk leidt en ook Zwitserland aandoet. Voor de 60-jarige Maasmechelaar wordt het de 60ste marathon uit zijn loopbaan. Daar start hij met borstnummer 1104. “Dat is 1+1+4. Samen 6 dus. Met een 0 erbij. 60 dus”, rekent de… zestigjarige.
  [naar artikel]
 3. Modeontwerpster Diane von Fürstenberg wordt ereburger van Brussel (14/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Diane von Fürstenberg wordt ereburger van de stad Brussel. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF vrijdagavond. De Europese hoofdstad wil met deze onderscheiding de 71-jarige modeontwerpster in de bloemetjes zetten omdat ze met haar modeontwerpen Brussel mee op de wereldkaart heeft gezet.
  [naar artikel]
 4. Nacer Chadli wordt ereburger van Luik (17/07/2018 - Metro)
  Luik zal Rode Duivel Nacer Chadli op donderdag 19 juli huldigen als ereburger van de stad. Dat maakte de Vurige Stede vandaag bekend. Chadli wordt na een uitstekend WK in de bloemetjes gezet door het Luikse stadsbestuur. “Omwille van het briljante parkoers dat de Rode Duivels in Rusland hebben afgelegd”, klinkt het. De 28-jarige vleugelspeler van West Bromwich Albion scoorde in de absolute slotefase van de achste finale tegen Japan het winnende doelpunt (3-2). Na een perfecte counter en dito overstapje van Romelu Lukaku zorgde Chadli voor het Belgische delirium. Het doelpunt is een van de 18 genomineerden voor Doelpunt van het Toernooi. Chadli is geboren en getogen in Luik. Hij genoot zijn opleiding bij Standard om nadien op zestienjarige naar Maastricht te trekken. bron: Belga Het bericht Nacer Chadli wordt ereburger van Luik verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Bondscoach van nationale elftal wordt ereburger van Waterloo (20/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach van de Rode Duivels Roberto Martinez wordt op 2 september uitgeroepen tot ereburger van Waterloo, de Waals-Brabantse stad waar de...
  [naar artikel]
 6. Arno wordt ereburger van Brussel (06/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De in Oostende geboren zanger Arno, die sinds jaar en dag in de hoofdstad woont, wordt ereburger van de Stad Brussel. Die beslissing moet maandag
  [naar artikel]
 7. Modeontwerpster Diane von Fürstenberg wordt ereburger van Brussel (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Diane von Fürstenberg wordt ereburger van de stad Brussel. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF. De Europese hoofdstad wil met deze...
  [naar artikel]
 8. Wanjiru verrast favorieten in marathon Amsterdam (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Keniaan Daniel Wanjiru heeft zondag de TCS Amsterdam Marathon gewonnen. De 24-jarige langeafstandsloper, een wereldtopper op de halve marathon, liep naar een chrono van 2u05:19, een parcoursrecord.
  [naar artikel]
 9. 90-jarige dokter uit Kortrijk vermoord (05/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De 90-jarige dokter Frans Debaille werd dit weekend vermoord teruggevonden in zijn woning in de Hoog Mosscher in Kortrijk. De man was een bekend chirurg in het AZ Groeninge. Er wordt gekeken naar een mogelijk familiaal drama.
  [naar artikel]
 10. Ook marathon van Hannover kent Keniaanse winnaar (09/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Allan Kipkorir Kiprono heeft de marathon in het Duitse Hannover gewonnen. De 27-jarige Keniaan liep over de streep in 2u09:52. Hij is de tweede Keniaan die zondag een marathon wint, want zijn landgenoot Paul Lonyangata won eerder op de dag al de marathon van Parijs.
  [naar artikel]
 11. Bondscoach Roberto Martínez wordt ereburger van Waterloo (20/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach van de Rode Duivels Roberto Martínez wordt op 2 september uitgeroepen tot ereburger van Waterloo, de Waals-Brabantse stad waar de...
  [naar artikel]
 12. Onderzoek naar verdacht overlijden van 90-jarige dokter in Kortrijk (05/04/2020 - De Standaard)
  In Kortrijk werd een gerechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van het verdacht overlijden van een 90-jarige man. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.
  [naar artikel]
 13. Biotechdwerg klopt alle grote jongens met coronavaccin (28/02/2020 - Express)
  Moderna, een Amerikaanse biotechstart-up, kan zijn potentieel vaccin tegen het coronavirus covid-19 beginnen testen op mensen. Het had maar 42 dagen nodig om van concept naar testfase te gaan. Let wel: het heeft nog een hele weg te gaan voor het echt naar de markt kan. Maar als de snelheid waarmee het ontwikkeld is een […] The post Biotechdwerg klopt alle grote jongens met coronavaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Marieke Vervoort wordt allereerste ereburger van Diest (14/11/2019 - Metro)
  De stad Diest zal Marieke Vervoort, die op 22 oktober overleed, postuum ereburger maken. Dat zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Vld) vanavond in een gesprek met de regionale zender ROBtv. Het stadsbestuur overweegt ook een standbeeld of een andere manier om de rolstoelatlete te gedenken. Vervoort boekte haar grootste successen op de paralympische spelen in Londen in 2012 en in Rio in 2016, waar ze respectevelijk goud en zilver, en zilver en brons behaalde. Ze leed echter aan een ongeneeslijke spierziekte en koos voor euthanasie. Ze overleed op 22 oktober. Tijdens de gemeenteraad van 25 november zal Diest eerst een reglement goedkeuren om het ereburgerschap mogelijk te maken. Nog tijdens dezelfde zitting zal Marieke Vervoort vervolgens uitgeroepen worden tot ereburger. Zij zal dus de allereerste ereburger zijn van de stad. bron: Belga Het bericht Marieke Vervoort wordt allereerste ereburger van Diest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Frans Van Bergen ereburger van Brasschaat: “Ik wil tot mijn 90ste voetbaltrainer blijven” (22/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Brasschaatse gemeentebestuur heeft Frans Van Bergen benoemd tot ereburger van Brasschaat. De inmiddels 87-jarige Van Bergen organiseert al 45 jaar voetbaltornooien voor jeugd en scholen.
  [naar artikel]
 16. Deze stad maakt van Greg Van Avermaet een ereburger (30/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Wielrenner Greg Van Avermaet wordt ereburger van Dendermonde. Dat maakte burgemeester Piet Buyse (CD&V) gisteravond bekend in het tv-programma Van Gils en Gasten (Eén). “We wilden het geheim houden, opdat ook Greg zelf niets zou weten”, zegt Buysse. “Een gouden medaille winnen op de Olympische Spelen is iets waar we niet zomaar aan voorbij kunnen. En dat vinden alle fracties in de gemeenteraad. Dat Greg ereburger wordt van onze stad staat op de agenda van de eerstkomende raad, op 21 september.” Turnster Sigrid Persoons was de laatste Dendermondse die de titel kreeg. Zij ging naar de Spelen in Sydney in 2000. Ook Vanessa Chinitor prijkt op de lijst. Zij zong voor ons land op het Songfestival.
  [naar artikel]
 17. Ook notaris genoemd in onderzoek naar sjoemelende kredietmakelaar: “Ik ken de prijs van een huis in Limburg toch niet” (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het onderzoek naar kredietmakelaar Kris B. (55) uit Rotselaar, die overal in Vlaanderen huizen van kwetsbare mensen afsnoepte, komt nu ook een notaris in beeld. Bij zowat alle verkopen was notaris Jan D. betrokken. “Ik hoop dat ook zijn rol wordt uitgeklaard”, zegt Jan Sap, directeur-generaal van de koninklijke federatie van het Belgisch notariaat.
  [naar artikel]
 18. Ook notaris genoemd in onderzoek naar sjoemelende kredietmakelaar: “Ik ken de prijs van een huis in Limburg toch niet” (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het onderzoek naar kredietmakelaar Kris B. (55) uit Rotselaar, die overal in Vlaanderen huizen van kwetsbare mensen afsnoepte, komt nu ook een notaris in beeld. Bij zowat alle verkopen was notaris Jan D. betrokken. “Ik hoop dat ook zijn rol wordt uitgeklaard”, zegt Jan Sap, directeur-generaal van de koninklijke federatie van het Belgisch notariaat.
  [naar artikel]
 19. Bart Swings is voortaan ereburger in zijn thuisgemeente, maar daar blijft het niet bij (13/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Snelschaatser en Herentenaar Bart Swings heeft zijn naam in de annalen van de geschiedenis gebeiteld. Op het volksfeest ter ere van zijn olympisch zilver werd hij verheven tot eerste Herentse ereburger. En de nieuwe sporthal wordt naar hem vernoemd.
  [naar artikel]
 20. Vrouw en dokter van James Brown willen onderzoek heropenen: “Hij werd bewust gedrogeerd en vermoord” (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Weduwe Tomi Rae Brown en Marvin Crawford, de dokter van de zanger, blijven benadrukken dat ze het onderzoek naar het overlijden van James Brown...
  [naar artikel]
 21. Leerling Montfortcollege in Rotselaar opgepakt nadat hij online dreigt "met wapen naar school te komen" (21/02/2020 - VRT NWS)
  Aan het Montfortcollege in Rotselaar stond vanochtend veel politie aan de schoolpoort omdat een leerling ermee had gedreigd met een wapen naar school te komen. De 18-jarige jongen had de boodschap op het internet gezet.
  [naar artikel]
 22. Eerste vrouwelijk marathonloopster ooit loopt 50 jaar later opnieuw marathon van Boston uit (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kathrine Switzer heeft maandag op 70-jarige leeftijd de marathon van Boston uitgelopen. Switzer schreef in 1967 geschiedenis door als eerste vrouw ooit officieel in een marathon te starten en die ook uit te lopen. Ze liep de marathon van 2017 in 4 uur, 44 minuten en 31 seconden.
  [naar artikel]
 23. Heldhaftige politieman die zwaar ongeval kan voorkomen is ereburger van Diepenbeek (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Geert Vandeweyer, logistiek medewerker bij de politiezone LRH, is gisteravond door de gemeenteraad eenparig verkozen tot ereburger van Diepenbeek. Begin november 2018 redde hij een 80-jarige bestuurder op de Hasseltse Singel van een zwaar ongeval.
  [naar artikel]
 24. Geen miserie, miserie: acteur Jaak ‘Fernand’ Van Assche wordt ereburger (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Acteur Jaak Van Assche wordt ereburger in zijn gemeente Bonheiden. Daar was hij nu al ereschepen. De acteur, die vooral bekend is als Fernand Costermans uit FC De Kampioenen, en nu ook te zien is in Familie, wordt in juli 80 jaar. Vermoedelijk krijgt hij tijdens de gemeenteraad van juni een oorkonde.
  [naar artikel]
 25. Nacer Chadli wordt ereburger van Luik (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Luik zal Rode Duivel Nacer Chadli op donderdag 19 juli huldigen als ereburger van de stad. Dat maakte de Vurige Stede dinsdag bekend.
  [naar artikel]
 26. Johnson & Johnson wil nieuw coronavaccin in september op mensen testen (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Landen we in 2021 vroeger dan verwacht met een werkend coronavaccin? Farmareus Johnson & Johnson beweert eraan te sleutelen. In september kunnen de eerste testen op mensen van start gaan.
  [naar artikel]
 27. Chadli wordt ereburger van Luik na geweldig WK met Rode Duivels (17/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Luik zal Rode Duivel Nacer Chadli op donderdag 19 juli huldigen als ereburger van de stad. Dat maakte de Vurige Stede dinsdag bekend.
  [naar artikel]
 28. Straffe beelden: Keniaanse lijkt op weg naar triomf in marathon, tot ze op 800m van de streep vollédig instort (en hulp veel te lang uitblijft) (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Recho Kosgei ging afgelopen zondag van de hemel naar de hel in de marathon van Warschau. De 32-jarige Keniaanse leek onbedreigd naar de zege te...
  [naar artikel]
 29. Dokter André Gyselbrecht in nauwe schoentjes: moord tot twee keer toe besteld (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het onderzoek naar de kasteelmoord zegt nu ook een tweede directe betrokkene dat Stijn Saelens wel degelijk vermoord moest worden. Voor dokter
  [naar artikel]
 30. Ex-roker met zware hoest gaat naar de dokter. Het resultaat van het onderzoek is verbijsterend (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een longtumor. De dokters konden weinig anders concluderen toen een 47-jarige ex-roker met een zware hoest zich aanbood voor een onderzoek in een...
  [naar artikel]
 31. Halenaars en Lummense brengen blikje cola naar vriend: coronaboete voor nodeloze verplaatsing (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een 18-jarige en een 22-jarige man, beiden uit Halen, en een 28-jarige vrouw uit Lummen kregen donderdagnamiddag rond 14.30 uur op de Westelsebaan in Averbode een pv voor het overtreden van het samenscholingsverbod en het maken van een nodeloze verplaatsing. Zij voerden aan dat zij een blikje cola naar een vriend gingen brengen. In de Fabrieksstraat in Diest plukte de politie donderdagavond een auto uit het verkeer omdat de 53-jarige bestuurster uit Rotselaar er een opvallende rijstijl op nahield. In haar auto zaten ook een 28-jarige vrouw uit Maasmechelen en een klein kindje. Zij kwamen van Rotselaar om in een warenhuis in Diest boodschappen te doen en kregen een PV voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Een 31-jarige man uit Diest werd donderdagavond rond 23.30 uur geverbaliseerd in de August Nihoulstraat in Scherpenheuvel-Zichem voor het maken van een nodeloze verplaatsing. De man kon geen aanvaardbare reden opgeven voor zijn verplaatsing. (tb)
  [naar artikel]
 32. FOTO en VIDEO: Francky Dury wordt benoemd tot ereburger van Zulte (19/03/2017 - Sporza)
  Voor zijn "uitzonderlijke verdiensten voor het voetbal, al tientallen jaren lang" mag Francky Dury zich voortaan ereburger van de gemeente Zulte noemen.
  [naar artikel]
 33. Freddy Loix wordt ereburger van Riemst (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ex-rallyrijder Freddy Loix uit Millen, beter gekend als Fast Freddy, krijgt de titel ‘Ereburger van Riemst’. Dat werd gisteren op de gemeenteraad beslist. In januari wordt hij op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op gepaste wijze gevierd. “Ik was zeer verrast, maar ik ben wel heel fier”, zegt de Limburgse ex-rallyrijder.
  [naar artikel]
 34. Ereburger Lei Gielen overleden (12/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagmorgen is pastoor en Opglabbeekse ereburger Lei Gielen (79) in rusthuis Ter Meeuwen in Meeuwen overleden. Pastoor Lei Gielen vierde in 2015 nog zijn gouden priesterjubileum en ontving toen uit erkentelijkheid,voor zijn jarenlange inzet in de drie Opglabbeekse parochie ’s en het verenigingsleven, de titel van ereburger.
  [naar artikel]
 35. Leerling dreigt met schietpartij op school in Rotselaar (21/02/2020 - De Standaard)
  Een leerling van het Montfortcollege in Rotselaar heeft vrijdag gedreigd met een schietpartij op zijn school. De politie voerde een huiszoeking uit bij de 18-jarige, maar trof er geen wapens aan. De leerling zei dat het om een grap ging.
  [naar artikel]
 36. Leerling dreigt met schietpartij op school in Rotselaar (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een leerling van het Montfortcollege in Rotselaar heeft vrijdag gedreigd met een schietpartij op zijn school. De politie voerde een huiszoeking uit bij de 18-jarige, maar trof er geen wapens aan. De leerling verklaarde dat het om een grap ging.
  [naar artikel]
 37. De Wever denkt na over A-lympische marathon met estafetteloop (19/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester Bart De Wever denkt eraan om in 2020 een speciale marathon te houden in Antwerpen, omkaderd met tal van activiteiten. Aanleiding is de honderdste verjaardag van de zevende Olympische Spelen die in 1920 in de Scheldestad plaatsvonden, maar de bijzondere marathon zou ook heel wat toeristen naar Antwerpen lokken. Voorlopig wordt er enkel nog maar gebrainstormd, maar wie weet binnenkort dus geen Olympische maar wel A-lympische marathon.
  [naar artikel]
 38. 22 nieuwe fietsstraten en extra zones 30 in Rotselaar (28/08/2018 - VRT NWS)
  Wie in Rotselaar de baan op gaat met de wagen let best goed op. Op heel wat plaatsen mag je maar 30 km per uur rijden, daar waar dat tot voor kort nog 50 was.
  [naar artikel]
 39. Afscheidnemende Roger Vanden Stock wordt ereburger in Anderlecht (19/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Afscheidnemend Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock wordt door de gemeente Anderlecht uitgeroepen tot ereburger, zo maakte de gemeente vrijdag bekend. De ceremonie vindt dinsdagmiddag plaats op het gemeentehuis in Anderlecht.
  [naar artikel]
 40. Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht (19/01/2018 - Sporza)
  De gemeente Anderlecht zal de afscheidnemende voorzitter Roger Vanden Stock tot ereburger uitroepen. De officiële ceremonie vindt dinsdagmiddag plaats.
  [naar artikel]
 41. Gentse Marathon gaat niet door (12/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook de Gentse Marathon, die was gepland op 29 maart, wordt verplaatst naar een latere datum dit jaar omwille van het coronavirus.
  [naar artikel]
 42. Marieke Vervoort wordt allereerste ereburger van Diest (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De stad Diest zal Marieke Vervoort, die op 22 oktober overleed, postuum ereburger maken. Dat zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Vld) donderdagavond in een gesprek met de regionale zender ROBtv. Het stadsbestuur overweegt ook een standbeeld of een andere manier om de rolstoelatlete te gedenken.
  [naar artikel]
 43. Dodelijk ongeval in Rotselaar, vrouwelijke fietser overleden (26/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Rotselaar is dinsdagmiddag een zwaar ongeluk gebeurd. Een vrouw kwam daarbij om het leven.
  [naar artikel]
 44. Potentiële terrorist opgepakt in aanloop naar marathon Rotterdam (13/06/2017 - De Redactie)
  De ordediensten vreesden dat de 34-jarige man een aanslag wilde plegen op het sportevenement. Hij werd door de veiligheidsdiensten gevolgd, omdat hij IS-sympathieën zou hebben. Daarom werd na de marathon weer vrijgelaten.
  [naar artikel]
 45. Kunstfotograaf Dirk Braeckman is allereerste ereburger van Waarschoot (29/04/2018 - VRT NWS)
  Kunstfotograaf Dirk Braeckman is de eerste ereburger van Waarschoot. Braeckman wordt volgende maand 60 jaar. Vorig najaar was zijn werk nog te zien op de Kunstbiënnale van Venetië.
  [naar artikel]
 46. Ethiopiër Tamirat Tola wint marathon van Dubai, geen wereldrecord voor Bekele (20/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Ethiopiër Tamirat Tola heeft vrijdag de marathon van Dubai op zijn naam geschreven. De 25-jarige Tola werkte de marathon in de Golfstaat af in
  [naar artikel]
 47. Bouchikhi wordt knap zesde met PR in prestigieuze halve marathon NY (18/03/2018 - Sporza)
  Soufiane Bouchikhi heeft in New York een mooi verlengstuk gebreid aan zijn winterseizoen. De 27-jarige Belg eindigde zesde in een sterk bezette halve marathon in 1u03'03".
  [naar artikel]
 48. Marathon van Antwerpen wordt ‘Night Marathon’ en krijgt totaal nieuw parcours (14/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De marathon van Antwerpen krijgt een complete make-over. De editie van 2020 krijgt een heel ander parcours, vindt plaats op een andere datum en wordt op een ander moment van de dag georganiseerd, met name ’s avonds.
  [naar artikel]
 49. Jean-Marie Pfaff ereburger Lebbeke (27/11/2018 - VRT NWS)
  Bijna 65 jaar nadat hij er geboren werd, wordt Jean-Marie Pfaff ereburger van Lebbeke. De gemeenteraad moet de titel donderdag nog goed keuren, maar niets lijkt Pfaff nog in de weg te kunnen liggen.
  [naar artikel]
 50. Met de mini-auto naar de dokter (09/02/2018 - VRT NWS)
  In het AZ Turnhout kunnen kinderen voortaan met een mini-auto naar een onderzoek rijden. Het project zorgt ervoor dat kinderen met minder stress bij de dokter aankomen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.