Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 July 2020
06:29 uur

Cultuur in coronatijden: klein, intiem én veilig

Metro

30/06/2020 - 07:31

Het was met een bang hartje afwachten wat de zomer zou brengen voor de cultuurliefhebber, die zijn overvolle agenda de voorbije maanden steeds leger zag worden. Nu de coronaregels voor culturele evenementen deze zomer vaststaan, kunnen organisatoren zo goed en zo kwaad als mogelijk toch nog iets op poten zetten. Maar wat is nu precies […] Het bericht Cultuur in coronatijden: klein, intiem én veilig verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Veilig winkelen in coronatijden: hoe groot is het risico in de supermarkt en hoe neemt u een pakje in ontvangst? (28/03/2020 - De Morgen)
  De supermarkt is een van de weinige plekken die u in tijden van lockdown mag bezoeken. Maar hoe kunt u zich daar beschermen tegen het coronavirus? En hoe veilig zijn de alternatieven: afhaalmaaltijden en leveringen aan huis?
  [naar artikel]
 2. Koppel trouwt op plek waar niemand hen ooit voorging (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "We droomden altijd al van een klein, intiem huwelijk, maar we hadden nooit gedacht dat we zouden kunnen trouwen op een van de meest afgelegen
  [naar artikel]
 3. Veilig winkelen in coronatijden: hoe groot is het risico in de supermarkt en hoe neemt u een pakje in ontvangst? (29/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De supermarkt is een van de weinige plekken die u in tijden van lockdown mag bezoeken. Maar hoe kunt u zich daar beschermen tegen het coronavirus?...
  [naar artikel]
 4. Temptation Ken trakteert Kylie (17) op intiem concert (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 4.000 reacties kwamen er binnen nadat verleider Ken Stoffers (24) uit Temptation Island op Valentijn een intiem concert verlootte via
  [naar artikel]
 5. Van een opvouwbaar bad tot golfen op toilet: deze online gadgets zorgen voor klein geluk in coronatijden (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu we in ons kot moeten blijven, bestellen we met z’n allen veel meer bij webwinkels. Zo zag Bol.com de verkoop van laptops met 300% en...
  [naar artikel]
 6. Gentbrugge in coronatijden: Joris Hessels gaat weer op stap in zijn buurt. "Minder intiem als je op 3 meter afstand moet praten" (31/03/2020 - VRT NWS)
  Tv-maker Joris Hessels maakt een speciale aflevering van de reeks Gentbrugge. Hij gaat praten met de mensen die hij eerder portretteerde in de Canvas-reeks. Hoe beleven zij de coronacrisis?
  [naar artikel]
 7. Koppel zal trouwen op plek waar niemand hen ooit voorging (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "We droomden altijd al van een klein, intiem huwelijk, maar we hadden nooit gedacht dat we zouden kunnen trouwen op een van de meest afgelegen
  [naar artikel]
 8. Douane doet recorddrugsvangst in coronatijden: “Nog nooit zoveel drugs gevonden in bagage passagiers” (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In deze coronatijden draait de drugstrafiek wel nog altijd op volle toeren. Bij de controle van de laatste passagiersvliegtuigen naar Zaventem is...
  [naar artikel]
 9. Een intiem spel met Afghaanse vrouwen (04/04/2019 - De Morgen)
  Wie is er bang van Fatima Sultan? doorbreekt alle theatergrenzen. Als toeschouwer speel je een intiem gezelschapsspel met Afghaanse vrouwen. Zij vertellen over hun gebruiken, jij praat in ruil over jouw leven.
  [naar artikel]
 10. Waarom we in coronatijden massaal puzzelen tegen de verveling (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Puzzelen, alleen iets voor de kleinsten? Nonsens. In coronatijden zijn we er allemaal verzot op. En dat is logisch, zegt de bekende neuroloog...
  [naar artikel]
 11. Douane doet nog recorddrugsvangst in coronatijden (27/03/2020 - De Tijd)
  22:18 De topman van de douane waarschuwt dat de drugstrafiek op volle toeren draait in deze coronatijden. Bij de controle van de laatste passagiersvluchten naar Zaventem is zelfs nog een recordvangst gedaan...
  [naar artikel]
 12. Liefde in coronatijden: New Yorks koppel getrouwd door vriend vanuit flatraam (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In coronatijden moet je creatief zijn, dacht het Amerikaanse koppel Reilly Jennings (28) en Amanda Wheeler (38). De twee improviseerden hun...
  [naar artikel]
 13. Ben Weyts beantwoordt uw vragen over ons onderwijs in coronatijden: “Komen er nog examens? Laat ons hopen van wel” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De uitzonderlijke coronatijden waarmee we geconfronteerd worden, hebben ook een grote impact op ons onderwijs. De lessen zijn opgeschort - minstens...
  [naar artikel]
 14. Franse minister van Cultuur heeft Belgische roots (18/05/2017 - De Tijd)
  00:39 De nieuwe Franse regering kleurt ook een klein beetje Belgisch, want de nieuwe Franse minister van Cultuur, Françoise Nyssen, heeft roots in ons land.
  [naar artikel]
 15. Samen met je vrienden bingewatchen in coronatijden? Dat kan toch nog met Netflix Party (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je gescheiden van je lief in deze lastige coronatijden? Of wil je met een groepje vriend(inn)en toch blijven bingewatchen? Weet dan dat je je...
  [naar artikel]
 16. Handige thuiswerktips in coronatijden (18/03/2020 - Express)
  Nu het coronavirus stevig om zich heen slaat, en de federale regering thuiswerken als norm ziet, maken veel werknemers hun... The post Handige thuiswerktips in coronatijden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Intiem Blijf in uw kot-concert met Chantal Acda: “Bizarre tijden vol vragen maar ook hoop op verandering” (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag gaan we helemaal de intieme tour op met ons Blijf in uw kot-concert. De erg sympathieke Nederlands zangers Chantal Acda laat ons meegenieten van enkele intieme nummers. De kwetsbare muziek van Chantal Acda past dan ook helemaal in deze moeilijke coronatijden. Acda zingt immer over veranderingen en de hierbij gepaard gaande twijfels die nooit zullen verdwijnen.
  [naar artikel]
 18. Golfen in coronatijden? Gareth Bale doet dat gewoon thuis in zijn eigen imposante tuin (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Gareth Bale naast voetballer ook gepassioneerd golfer is, liet de Welshman al meermaals uitschijnen. Ook in coronatijden slaat de...
  [naar artikel]
 19. Bart Kaell en Luc Appermont schitteren in theathershow Intiem (05/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 3 november vond de theaterschow van Bart en Luc Intiem plaats in cc De Velinx in Tongeren. Bart en Luc deelden intieme verhalen met het publiek. Het was een theatervoorstelling waar gezellige huiskamergesprekken werden afgewisseld met liedjes uit de carrière van de twee artiesten. Zij waren heel eerlijk en toonden het leven zoals het is tijdens de show.
  [naar artikel]
 20. VTM dient klacht in tegen man die journaliste live op wang kust (14/03/2020 - De Standaard)
  Journaliste Evelyne Boone werd tijdens een live fragment in het VTM Nieuws van 19.00 uur door een passant op de wang gekust. VTM roept iedereen op om journalisten hun werk veilig te laten. ‘Dis is niet alleen een aanranding van de eerbaarheid, ook is dit in coronatijden onverantwoord gedrag.’
  [naar artikel]
 21. Nog maar handvol tickets voor intiem concert bluesgigant (23/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De uit Portland Oregon afkomstige bluesgigant Monti Amundson treedt donderdag 25 januari op tijdens een exclusief en intiem concert in Oud-Turnhout. Daar is nog een handvol tickets voor te krijgen.
  [naar artikel]
 22. Brandweer staat paraat, ook in coronatijden (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Merkwaardig beeld op C-mine. Met een lang uitgeschoven ladderwagen pogen brandweerlieden het losgekomen sierelement boven op de toren boven C-mine Crib te stabiliseren. Dat komt nog bovenop de talrijke bijkomende taken die de brandweer in coronatijden heeft.
  [naar artikel]
 23. Rockouxtix opent Cultuur(b)uur(t) (29/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De cultuurraad van Geetbets wil (jong) talent uit de buurt een kans geven op het podium en tegelijk inwoners van cultuur laten genieten. Dat gebeurt met het nieuwe initiatief Cultuur(b)uur(t), dat morgen, donderdag 30 november, van start gaat met een concert in het buurthuis in Grazen.
  [naar artikel]
 24. Els de Schepper bedacht in deze coronatijden zelf een creatieve oplossing voor haar geblokkeerde nek en rug (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dikke pech voor Els de Schepper, want ze kampt momenteel met een blokkering in haar nek en rug, en in deze coronatijden is dat bijzonder lastig....
  [naar artikel]
 25. Als de Vlaamse cultuur al bedreigd wordt, is het van binnenuit (04/01/2018 - Knack)
  Jonathan Holslag vraagt zich af waarom we ons druk maken 'om een vermeende aanval op onze cultuur, als we zelf niet de minste moeite opbrengen om onze cultuur te versterken en heruit te vinden'.
  [naar artikel]
 26. Boeken lenen in coronatijden? Biebs houden boeken drie dagen in quarantaine (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Boeken lenen in in coronatijden? De Nationale Veiligheidsraad wil bieb-afhaaldiensten maar de Vlaamse bibliotheekvereniging houdt de boot af. Ingeleverde boeken gaan ondertussen 72 uur in quarantaine.
  [naar artikel]
 27. Kom op tegen Kanker organiseert webinar: ‘Kanker in coronatijden’ (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kom op tegen Kanker zal op dinsdag 14 april drie kankerspecialisten samenbrengen in het webinar ‘Kanker in coronatijden’. De specialisten zullen om...
  [naar artikel]
 28. Cultuur krijgt geen extra geld (04/04/2019 - De Morgen)
  Het departement Cultuur komt er erg bekaaid vanaf in de pas voorgestelde begroting van de Vlaamse regering. Na jaren van spaarzaamheid begint het kabinet-Peeters weer te investeren in extra beleidsruimte. Cultuur valt evenwel compleet uit de boot.
  [naar artikel]
 29. Advocaat pleit in coronatijden tegen eigen winkel: “Ga niet meteen naar de rechter” (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De bekende advocaat Jos Raets uit Wellen doet een opmerkelijke oproep. “Trek in deze coronatijden niet voor het minste naar de rechter, maar gebruik uw gezond verstand.”
  [naar artikel]
 30. Intiem filmpje toont dat JLo echt verliefd is (31/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn nieuwe filmpjes opgedoken van Jennifer Lopez (47) en haar toyboy Drake (30). Hoewel het nog steeds niet officieel verkondigd werd, duikt steeds meer bewijsmateriaal op van hun pril relatiegeluk. Dit keer zijn het video's waarop Jennifer Lopez en Drake heel intiem dansen en kussen.
  [naar artikel]
 31. Hamburgerketen introduceert ‘walk of fame’ om afstand te bewaren in coronatijden (17/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij Beastie Burgers in Antwerpen en Mechelen hebben ze een wel heel originele manier gevonden om afstand te bewaren in coronatijden. Elke klant die een hamburger komt afhalen, moet plaatsnemen op een ster in walk of fame-stijl.
  [naar artikel]
 32. Na de paashaas en de paasklokken, hoe gaat het met Sinterklaas in coronatijden? (11/04/2020 - VRT NWS)
  De 7-jarige Finn maakte zich zorgen over de gezondheid van Sinterklaas in coronatijden. De Sint hoort door zijn hoge leeftijd toch tot een risicogroep en hij woont in Spanje, een van de zwaarst getroffen landen. Hij deelde zijn bezorgdheid met viroloog Marc Van Ranst, en die zocht meteen het een en ander voor hem uit.
  [naar artikel]
 33. Wat het bankje van De Wever ons leert over politieke communicatie in coronatijden (14/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Net geen 160.000 euro. Zo veel hebben de zeven Vlaamse partijen tijdens de coronacrisis al uitgegeven aan advertenties op Facebook en Instagram. Tel daarbij nog de uitgaven van de voorzitters en enkele prominente politici en je komt aan bijna 240.000 euro. “Partijen proberen in deze coronatijden meer dan ooit om hun bereik te vergroten.”
  [naar artikel]
 34. Innovatieve ‘block cam’ op WK atletiek wordt gelimiteerd: “Te intiem met onze schaarse kledij” (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het WK Atletiek in Qatar kampt met een serieus imagoprobleem. Het gigantische stadion in Doha is zelfs bij de topnummers zo goed als leeg. Een innovatie om het toch wat aantrekkelijker te maken voor de kijkers en toeschouwers wordt nu ook gelimiteerd na een klacht van twee Duitse sprintsters: “De block cam is te intiem omdat we zo schaars gekleed zijn.”
  [naar artikel]
 35. Honderden fietsers gezegend door Onze-Lieve-Vrouw van de fietsers in Klein-Sinaai (09/03/2020 - VRT NWS)
  Gisteren werden er honderden fietsers gezegend door diaken Jacques van Daele in de Grot O.L.V van de Fietsers in Klein-Sinaai. Ieder jaar trekken wielerliefhebbers naar de unieke grot om het nieuwe wielerseizoen in te luiden. “Het geeft mij een veilig gevoel”, klinkt het.
  [naar artikel]
 36. Jaouad Alloul, moslim en dragqueen: 'Ik was een klein, dik Marokkaantje dat heel sierlijk bewoog' (10/04/2020 - Knack)
  Jaouad Alloul heeft hard moeten vechten om te kunnen zijn wie hij is: muzikant, moslim, dragqueen, queer. Ook in coronatijden is hij bezig met gezond eten en sporten. 'Ik boks nu thuis met mijn vriend.'
  [naar artikel]
 37. Families van overleden brandweermannen willen sereen en intiem afscheid (13/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De families van de twee overleden brandweermannen willen een sereen en intiem afscheid. Dat laat burgemeester Mario Borremans van Heusden-Zolder weten.
  [naar artikel]
 38. “Investeringen in cultuur verdienen zichzelf terug” (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Cultuur is meer dan enkel schone kunsten, voor mij is het een way of life. Cultuur zegt veel over wie we zijn en waar we naartoe willen. Het is ons kompas bij onze zoektocht naar steeds een nieuwe identiteit.” Dat zegt Patrick Dewael, die ook als geen ander beseft dat cultuur een multiplicatoreffect heeft en dat in zijn eigen stad Tongeren bewijst met het zomerfestival Moment. “Alle steden willen zich als shoppingstad profileren. Terwijl het vooral de steden die investeren in cultuur het meest aantrekkelijk zijn voor de mensen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 39. Editors op TW Classic: eindigen op mensenmaat (15/07/2018 - De Morgen)
  Editors sloot TW Classic afgelopen nacht klein en intiem af. Met frontman Tom Smith die solo en akoestisch 'No Sound But The Wind' kwam spelen, helemaal vooraan op een lange catwalk. Op de wei waar het Belgische publiek zijn lied acht jaar geleden al koesterde. Wat een immens verschil was het, met de pathos en duizend bommen en vuurwerkgranaten die er aan vooraf gingen.
  [naar artikel]
 40. Jambon I dwingt kunst en cultuur in een Vlaams-nationalistisch keurslijf (14/11/2019 - Apache)
  “Iedereen moet besparen, dus ook cultuur”, stelt minister van cultuur Jan Jambon (N-VA). Waarom besparen we dan niet op de royale uittredingsvergoedingen voor ex-politici? De Vlaamse regering bespaart de kunstensector gewoon kapot. Voor Jan Jambon is cultuur een protserig paradepaardje voor een nationalistisch Vlaanderen. Wie niet naar de pijpen van de N-VA danst, wordt monddood gemaakt.
  [naar artikel]
 41. Marvin Frey geeft concert in De Ploeg (29/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het jazz huistrio van De Ploeg wist de Duitse trompettist Marvin Frey naar Diepenbeek te halen voor een intiem jazz concert. De Ploeg bleek al vlug te klein voor zoveel belangstelling..
  [naar artikel]
 42. Zo hou je sociale media veilig en leuk voor je kind én jezelf (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de virtuele ruimtes van Instagram en co. kan zowel klein als groot uren verdwalen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat 96% van de twaalf- tot...
  [naar artikel]
 43. Rik Verheye verklapt intiem geheim van Margriet Hermans (11/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Rik Verheye verklapt maandagavond een nogal intiem geheimpje van Margriet Hermans in De Slimste Mens ter Wereld. “Tijdens het ontbijt op de boot van Gert Late Night begon zij plots over haar vaginale droogtes”, klinkt het. “En ik ben er nog altijd niet vanaf”, antwoordde Hermans eerlijk. Kandidaten Chrostin, Ian Thomas en Mathieu Terryn konden er gelukkig goed om lachen.
  [naar artikel]
 44. Koen Vanmechelen één dag hoofdredacteur: "Vliegen als een kip" (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De krant die u vandaag zal lezen is een cultuurkrant. Niet dat de redactie enkel concertverslagen, theater en tentoonstellingen op u loslaat. Dat is de enge interpretatie van cultuur. Mijn uitgangspunt, als hoofdredacteur-ad-interim, is anders. Cultuur zit in alles en alles is cultuur. Hoewel culturele verschillen en achtergronden ons onderscheiden van vele andere mensengroepen, verbindt net cultuur ons met de rest van de mensheid. Het is de grondstroom in al wat menselijk is, van sport en ontspanning tot economie en politiek. Het is het vaak onzichtbare platform van nieuws.
  [naar artikel]
 45. Verdient wie in coronatijden buitenshuis werkt een premie? (25/03/2020 - Express)
  De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka wil een premie invoeren voor wie buitenshuis werkt. De grote distributieketens in Frankrijk geven er hun... The post Verdient wie in coronatijden buitenshuis werkt een premie? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Profileringsdrang in coronatijden: politieke spanning over ‘premies om gewoon te werken’ (25/03/2020 - Express)
  Sereniteit in de politiek, in tijden van corona? Vergeet het maar: het blijft een gevecht om in de kijker te... The post Profileringsdrang in coronatijden: politieke spanning over ‘premies om gewoon te werken’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. “Deze coronatijden zijn drukker dan Kerstmis” (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het was niet meteen het leukste seizoen bij Sporting Hasselt dat Dylan Swinnen meemaakte. Door een hartziekte moest hij een hele tijd aan de kant toekijken. Nu hij zich na acht hondstrouwe jaren opmaakt voor een nieuwe uitdaging bij Helson, is de 27-jarige doelman echter terug helemaal hersteld. Ondertussen heeft hij als postbode in deze coronatijden zijn handen meer dan vol.
  [naar artikel]
 48. Astrid Coppens geeft intiem concert voor haar dochtertje (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Astrid Coppens deelde dit weekend beelden van haar en haar pasgeboren dochtertje op Instagram. Op de beelden is te zien hoe ze teder het kinderliedje ‘In een klein stationnetje’ voor haar dochter zingt. Billie-Ray kan de zangkunsten van haar moeder wel appreciëren en geniet rustig van hun moment samen.
  [naar artikel]
 49. Liefde voor politiek: Tommelein intiem met Liesbeth Homans! (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Met 'Hoeveel Ik Van Je Hou' brengen politici Liesbeth Homans en Bart Tommelein een intiem duet voor 'Liefde voor politiek'.
  [naar artikel]
 50. "Van masturberen en seksspeeltjes op afstand tot virtueel dineren": Alles over liefde, seks en daten in coronatijden  (27/03/2020 - VRT NWS)
  Liefde, seks en daten in deze coronatijden, het is niet evident. Seksuologe Lotte Vanwezemael wordt dezer dagen op MNM en op sociale media overstelpt met vragen. Wat mag wel nog? Wat mag niet meer? Hoe kan je daten? En hoe maak je het uit? We zetten alles op een rijtje.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.