Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
12:54 uur

Oudste kerncentrale van Frankrijk definitief gesloten, nu 20 jaar ontmantelen

Het Belang van Limburg

30/06/2020 - 07:35

De kerncentrale van Fessenheim, de oudste nog in dienst zijnde kerncentrale van Frankrijk, is maandagavond definitief van het net afgeschakeld. Dat heeft uitbater EDF gemeld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oudste kerncentrale van Frankrijk wordt gesloten (09/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De oudste kerncentrale van Frankrijk, in Fessenheim in het oosten van het land, zal worden gesloten. Het decreet daaromtrent is verschenen in het
  [naar artikel]
 2. Oudste kerncentrale van Frankrijk wordt gesloten (09/04/2017 - De Redactie)
  De oudste kerncentrale van Frankrijk, in Fessenheim in het oosten van het land, zal worden gesloten. Het decreet daaromtrent is verschenen in het Franse staatsblad, zo maakte bevoegd minister van Milieu, Ségolène Royal, zondag bekend via Twitter.
  [naar artikel]
 3. Oudste kerncentrale van Frankrijk stap dichter bij sluiting (24/01/2017 - De Tijd)
  16:28 De kerncentrale in Fessenheim is jonger dan Doel 1 en 2, maar gaat mogelijk zeven jaar eerder dicht.
  [naar artikel]
 4. Sluiting oudste kerncentrale van Frankrijk mogelijk uitgesteld (31/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kerncentrale in het Franse Fessenheim, vlakbij de grenzen met Duitsland en Zwitserland, zal misschien nog blijven draaien tot de zomer van 2019....
  [naar artikel]
 5. Twee gewonden bij chemisch incident in oudste kerncentrale van Frankrijk (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Afschakeling reactor oudste nog werkende Franse kerncentrale gestart (21/02/2020 - VRT NWS)
  De procedure om de eerste reactor van de kerncentrale van Fessenheim in Frankrijk stil te leggen, is zoals gepland gestart vrijdagavond omstreeks 20.30 uur. Dat is vernomen bij de exploitant, het Franse energiebedrijf EDF.
  [naar artikel]
 7. Oudste kerncentrale van Frankrijk stilgelegd na waterlek (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de kerncentrale Fessenheim in het Franse departement Haut-Rhin is op 1 april het reactorblok 1 tijdelijk uitgeschakeld nadat een geringe hoeveelheid niet-radioactief water uit een leiding was gelekt. Dat deelde een woordvoerster van exploitant EDF maandag in Parijs mee. Ze bevestigde daarmee een bericht in de krant Dernières Nouvelles d’Alsace.
  [naar artikel]
 8. Tweede Fukushima-kerncentrale wordt ontmanteld (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Japanse energiebedrijf Tepco gaat de tweede kerncentrale in het district Fukushima ontmantelen. Fukushima Daini ligt sinds de aardbeving en...
  [naar artikel]
 9. Live uitgezonden op Zwitserse televisie: voor het eerst kerncentrale losgekoppeld van net (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na 47 jaar dienst is de kerncentrale in het Zwitserse Mühleberg vrijdag definitief losgekoppeld van het elektriciteitsnet. Reden was de hoge...
  [naar artikel]
 10. Al 50 jaar aan het roer, maar oudste burgervader van Frankrijk (97) wil er nog vijf jaar bij doen (04/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De oudste burgemeester van Frankrijk, die al sinds 1971 aan het roer staat van Saint-Seurin-sur-l’Isle (Gironde), stelt zich kandidaat voor een nieuw mandaat van vijf jaar.
  [naar artikel]
 11. Hollande wil Jungle van Calais 'volledig ontmantelen' (26/09/2016 - Knack)
  De Franse president François Hollande wil het vluchtelingenkamp in Calais 'volledig en definitief' ontmantelen. Dat zei hij maandag tijdens een bezoek aan het kamp.
  [naar artikel]
 12. Reactor oudste Franse kerncentrale uitgeschakeld (22/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste reactor van de kerncentrale van Fessenheim is zaterdag rond 02.00 uur, zoals gepland, losgekoppeld van het nationale elektriciteitsnet....
  [naar artikel]
 13. Noord-Korea gaat omstreden nucleaire infrastructuur onder toezicht ontmantelen (19/09/2018 - Metro)
  Noord-Korea is bereid om zijn grootste kerncentrale in Yongbyon te ontmantelen, een honderdtal kilometer ten noorden van hoofdstad Pyongyang. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in woensdag, na gesprekken met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Kim zou beloofd hebben daarvoor internationale experts het land in te laten. bron: Belga Het bericht Noord-Korea gaat omstreden nucleaire infrastructuur onder toezicht ontmantelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Kerncentrale Three Mile Island helemaal gesloten (21/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Veertig jaar na het grootste civiele nucleaire ongeluk in de Verenigde Staten is de laatste reactor van de kerncentrale op Three Mile Island buiten...
  [naar artikel]
 15. Kerncentrale in Franse Fessenheim sluit binnen het jaar (19/01/2018 - Metro)
  De Franse regering gaat ervan uit dat de omstreden kerncentrale in Fessenheim, nabij de grens met Duitsland, binnen het jaar stilgelegd wordt. Uitbater EDF is van plan de centrale “eind 2018, begin 2019” van het net te halen, aldus de Franse staatssecretaris voor Milieu Sébastien Lecornu vandaag op radiozender France Bleu Alsace. De beslissing over de precieze datum moet gebeuren door EDF, niet door de Franse regering. In Duitsland wordt opgelucht gereageerd op die aankondiging, maar in Frankrijk wordt gevreesd voor jobverlies. Lecornu was vandaag in Colmar, in de Elzas, om antwoorden te vinden op de vraag wat met de werkgelegenheid moet gebeuren na de sluiting van Fessenheim. De staatssecretaris heeft alvast een Duits-Franse commissie opgericht. In Fessenheim werken nu 1.200 mensen. Volgens Franse media werken in totaal 2.200 mensen rechtstreeks of onrechtstreeks voor de kerncentrale. Fessenheim is de oudste, actieve kerncentrale van Frankrijk. Bedoeling was de twee reactoren uit te schakelen als de nieuwe Europese hogedrukreactor in Flamanville, in Normandië, in werking treedt. Na talrijke vertragingen is dat gepland voor de jaarwissel 2018-’19. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 16. Reactor oudste nog werkende Franse kerncentrale afgeschakeld (22/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste reactor van de kerncentrale van Fessenheim is zaterdag rond 02.00 uur, zoals gepland, losgekoppeld van het nationale elektriciteitsnet. Dat meldt de exploitant, het Franse energiebedrijf EDF.
  [naar artikel]
 17. Deuren van waterpark Océade zijn definitief gesloten (30/09/2018 - VRT NWS)
  Na 30 jaar heeft Océade definitief de deuren gesloten. Océade is het grote waterpark met de 14 glijbanen op de Heizel in Brussel. Het is een populaire attractie van de hoofdstad: dit jaar alleen bezochten meer dan 300.000 mensen het park. De stad Brussel wil er een vastgoedproject met 700 woningen en een winkelcentrum neerpoten.
  [naar artikel]
 18. Nederlanders misnoegd dat België hen niet waarschuwde over lek in Doel (04/05/2018 - De Morgen)
  Het recente lek in de kerncentrale van Doel heeft voor grote ophef gezorgd in Nederlands Brabant. In Roosendaal en Bergen op Zoom klinkt de roep om de kerncentrale definitief te sluiten. 
  [naar artikel]
 19. Franse president belooft vluchtelingenkamp Calais volledig te ontmantelen (26/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president François Hollande heeft maandag naar aanleiding van een bezoek aan Calais beloofd het vluchtelingenkamp in de Noord-Franse stad “volledig en definitief” te ontmantelen. In het kamp, ook wel de “jungle” genoemd, verblijven 7.000 tot 10.000 illegalen.
  [naar artikel]
 20. Kerncentrale Fessenheim in Elzas sluit tegen zomer 2020 (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden kerncentrale Fessenheim in de Elzas gaat tegen de zomer van volgend jaar definitief dicht. De eerste reactor wordt in februari 2020 al...
  [naar artikel]
 21. VK en Frankrijk pokeren over nieuwe kerncentrale (07/04/2019 - De Morgen)
  Het Verenigd Koninkrijk heeft op het laatste nippertje de bouw van de kerncentrale Hinkley Point tegengehouden. Slecht nieuws voor het Franse energiebedrijf EDF.
  [naar artikel]
 22. Vijf gewonden bij explosie in Franse kerncentrale (09/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een kerncentrale in het westen van Frankrijk is vanochtend een explosie geweest. Er zou geen gevaar voor straling zijn, dat bevestigt de
  [naar artikel]
 23. Bouw van Franse kerncentrale loopt nog eens 3 jaar vertraging op (26/07/2019 - VRT NWS)
  De ingebruikname van de kerncentrale van Flamanville, in Normandië, wordt minstens 3 jaar uitgesteld. Dat heeft de Franse elekticiteitsproducent EDF meegedeeld. De centrale van Flamanville is een kerncentrale van de derde generatie en had eigenlijk al in 2007 klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 24. Greenpeace-activisten steken vuurwerk af op site Franse kerncentrale (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Activisten van milieuorganisatie Greenpeace zijn vanochtend de kerncentrale van Cattenom in het oosten van Frankrijk binnengedrongen. Op Twitter...
  [naar artikel]
 25. Reactor kerncentrale Gravelines stilgelegd (18/10/2016 - De Redactie)
  Op last van de nucleaire waakhond ASN is een reactor van de kerncentrale in Noord-Frankrijk uit voorzorg stilgelegd voor onderzoek. Dat meldt de regionale krant La Voix du Nord.
  [naar artikel]
 26. Verschillende gewonden bij explosie in Franse kerncentrale (09/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een kerncentrale in het westen van Frankrijk is vanochtend een explosie geweest. Er zou geen gevaar voor straling zijn, aldus Franse media.
  [naar artikel]
 27. Theresa May stemt toch in met nieuwe kerncentrale (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Groot-Brittannië heeft samen met Frankrijk en China een contract getekend om een nieuwe kerncentrale te bouwen in Summerset. Het contract voor de
  [naar artikel]
 28. Explosie in Franse kerncentrale, 400 kilometer van de Belgische grens (09/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een kerncentrale in het westen van Frankrijk is vanochtend een explosie geweest. Er zou geen gevaar voor straling zijn, aldus Franse media.
  [naar artikel]
 29. Kerncentrale van Three Miles Island in Pennsylvania definitief stilgelegd (21/09/2019 - Metro)
  De laatste reactor van de kerncentrale van Three Miles Island, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, is vrijdag definitief stilgelegd. In de centrale deed zich veertig jaar geleden het grootste nucleair ongeluk uit de Amerikaanse geschiedenis voor. Reactor 1 van de centrale, die in dienst genomen werd in september 1974, is vrijdagmiddag plaatselijke tijd stilgelegd, aldus Exelon, beheerder van de centrale. Exelon had twee jaar geleden al laten weten dat het de kerncentrale, die al enkele jaren verlies draaide, in september van 2019 wilde sluiten. In de centrale in Harrisburg was nog maar één reactor actief. De centrale beschikt nochtans over de nodige licenties om nog tot 2034 operationeel te blijven. Hoewel heel wat inwoners van Pennsylvania voorstander zijn van een sluiting, hoopten politici echter op een reddingsplan. Zo’n plan moest de strijd tegen de CO2-uitstoot ten goede komen en soelaas bieden voor de zowat 675 banen die op het spel staan. Er kon echter binnen de vereiste tijdspanne volgens Exelon geen oplossing worden gevonden. Het bedrijf belooft dat alle werknemers die bereid zijn om te verhuizen, een baan aangeboden zullen krijgen op een andere site van de firma. In maart 1979 kwam het in de kerncentrale van Three Miles Island door een reeks van factoren tot een gedeeltelijke meltdown van één van de twee reactoren die de centrale toen rijk was. Dit zwaarste ongeluk in een civiele kerncentrale in de VS zorgde er samen met de ramp in Tsjernobyl in 1986 voor dat er wereldwijd meer vraagtekens kwamen rond de veiligheid van kernenergie. Bron: Belga   Het bericht Kerncentrale van Three Miles Island in Pennsylvania definitief stilgelegd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Bekende Gentse handtassenzaak na 75 jaar definitief gesloten (03/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De bekende handtassenzaak Maroquni, meer dan zeventig jaar lang een begrip in Gent, heeft afgelopen weekend voorgoed de deuren gesloten.
  [naar artikel]
 31. BREAKING: Antwerp sluit eind mei definitief sfeertribune 2 (10/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De mythische sfeertribune 2 van Antwerp FC wordt na afloop van dit voetbalseizoen, eind mei, definitief gesloten. Dat vernam Gazet van Antwerpen. De club nam die beslissing om het stadion conform te maken voor Europees voetbal. Daarnaast heeft de oudste nog overblijvende tribune in het Bosuilstadion zijn houdbaarheidsdatum bijna bereikt. De club wil het gros van de fans die er vandaag zitten naar de nieuwe en veel comfortabelere tribune 4 achter de goal verhuizen, die in de loop van juni klaar moet zijn.
  [naar artikel]
 32. Na 800 jaar verlaten de minderbroeders hun klooster in Sint-Truiden (03/03/2019 - VRT NWS)
  Het oudste minderbroederklooster van het land in Sint-Truiden wordt gesloten, omdat het financieel onhoudbaar is geworden het nog langer open te houden voor negen minderbroeders. Op 17 maart wordt de deur van het klooster na de laatste eucharistieviering definitief dichtgetrokken. "Er komt nu jammer genoeg een einde aan, want wij hebben sinds twintig jaar praktisch geen novicen meer gehad", zegt pater Bob Van Laer.
  [naar artikel]
 33. VIDEO. Greenpeace crasht drone met opzet tegen kerncentrale in Frankrijk (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Actievoerders van Greenpeace hebben een drone tegen een Franse kerncentrale laten crashen vlakbij Lyon. Dat deden ze om aan te tonen dat de...
  [naar artikel]
 34. In Japan zijn nog 2 kerncentrales actief; voor Fukushima waren er dat 54 (23/12/2016 - Express)
  Japan gaat de kerncentrale van Monju ontmantelen, die 22 jaar geleden werd geopend, maar in totaal slechts 250 dagen actief is geweest. De kerncentrale ligt in de stad Tsuruga in de prefectuur Fukui. Sinds de reactor in 2010 werd stilgelegd heeft de centrale de Japanse belastingbetaler ruim 9,8 miljard euro gekost. De verwachtingen waren nochtans hooggespannen, want bij zijn opening in 1995, was de reactor voorzien van spitstechnologie inzake de reductie van kernafval, Maar de reactor werd geconfronteerd met een reeks problemen. Na een ongeval waarbij een natriumlek een grote brand veroorzaakte, werd de reactor in 1995 stilgelegd. Het ging om het ergste incident in de nucleaire geschiedenis van het land, tot de ramp van Fukushima in 2011. Doofpotoperatie De heropstart liep grote vertraging op nadat een doofpotoperatie aan het licht was gekomen. Een half jaar na de heropstart in mei 2010 gebeurde alweer een ongeval, waarbij een tonnen wegend apparaat in het reactorvat viel. Pas een jaar later kon dit apparaat uit het vat worden opgetakeld. De Japanse regering heeft nu geoordeeld dat het goedkoper is (3,1 miljard euro) om de kerncentrale te ontmantelen dan ze aan de nieuwe veiligheidsnormen aan te passen (4,1 miljard euro), die na de catastrofe van Fukushima van kracht werden. Publieke houding tegenover kernenergie maakte na Fukushima een grote bocht Verder is de publieke houding tegenover kernenergie na de kernramp van Fukushima diepgaand veranderd. In totaal blijven in Japan nu nog 2 kerncentrales actief, een fractie van de 54 die tot aan het ongeluk in Fukushima operationeel waren. The post In Japan zijn nog 2 kerncentrales actief; voor Fukushima waren er dat 54 appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 35. Zwitserse kernreactor met haarscheurtjes in omhulsel, is opnieuw opgestart (20/03/2018 - Metro)
  De kerncentrale van Beznau, in Zwitserland, heeft zijn reactor 1 opnieuw opgestart. Die reactor lag sinds 2015 stil, omwille van technische redenen. Net als in de reactor van Doel 3 waren er microscheurtjes ontdekt. De kerncentrale van Beznau, dicht bij de grens met Duitsland, levert sinds 1969 energie. Het is daarmee de oudste nog actieve kerncentrale ter wereld, sinds die in het Britse Oldsbury in 2012 werd gesloten. Reactor 1 lag sinds maart 2015 stil omwille van technische redenen. Het omhulsel van die reactor vertoonde 925 microscheurtjes met een omvang van 7,5 op 7,5 millimeter. De reactor is van hetzelfde type als die van Doel 3, waar ook haarscheurtjes zijn aangetroffen. Vandaag werd reactor 1 opnieuw aangesloten op het net, na een akkoord van de Zwitserse nucleaire inspectie (ENSI). Uitbater Axpo verzekerde dat er de voorbije drie jaar uitgebreide moderniseringswerken zijn gebeurd aan het omhulsel. Er werden ook verschillende testen uitgevoerd. Zwitserland telt vier kerncentrales (vijf kernreactoren), die ongeveer een derde van alle elektriciteit leveren. In mei vorig jaar besliste de Zwitserse bevolking in een referendum om op middellange termijn uit kernenergie te stappen. De bouw van nieuwe centrales werd toen verboden. bron: Belga   Het bericht Zwitserse kernreactor met haarscheurtjes in omhulsel, is opnieuw opgestart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Elk jaar kerncentrale vervangen tot 2050 (29/10/2017 - De Standaard)
  België moet van nu tot 2050 elk jaar 1.100 megawatt aan nieuwe elektriciteitscentrales bijbouwen, het equivalent van een grote kerncentrale, waarschuwt het Planbureau. Dat kost een fortuin.
  [naar artikel]
 37. Flamingo Bar van Tanja Dexters nog geen jaar na opening al gesloten (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse Flamingo Bar, waarvan Tanja Dexters lange tijd het uithangbord was, heeft na nog geen jaar definitief de deuren gesloten. Sinds begin...
  [naar artikel]
 38. Oudste man en oorlogsveteraan van de VS overleden op 112-jarige leeftijd (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is maar liefst 112 jaar oud geworden: Richard Overton, op het moment van zijn overlijden de oudste man in de Verenigde Staten en de oudste...
  [naar artikel]
 39. Flamingo Bar van Tanja Dexters finaal gesloten (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse Flamingo Bar, waarvan Tanja Dexters lange tijd het uithangbord was, heeft na nog geen jaar definitief de deuren gesloten. Sinds begin...
  [naar artikel]
 40. Was ‘oudste mens die ooit leefde’ de oudste bedriegster ter wereld? (02/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Arles/LaarneJeanne Calment is niet de oudste mens die ooit leefde, maar een ordinaire oplichtster die in 1934 de plaats van haar moeder innam om geen successierechten op haar erfenis te moeten betalen. Die conclusie zet Frankrijk, na uitvoerig Russisch onderzoek, nu op zijn kop.
  [naar artikel]
 41. West-Vlamingen dienen klacht in tegen Franse kerncentrale net over de grens (02/12/2017 - VRT NWS)
  Enkele tientallen inwoners van West-Vlaanderen gaan hun bezorgheid uiten over de mogelijke levensduurverlenging van de kerncentrale van Gravelines, in het noorden van Frankrijk. Ze dienen klacht in bij de politie van Duinkerke. De actie heeft de steun van de West-Vlaamse afdelingen van SP.A, Groen en van Greenpeace.
  [naar artikel]
 42. Oudste vrouw van België (111) overleden (01/02/2020 - VRT NWS)
  In Anderlecht in Brussel is vorige week de oudste inwoner van ons land overleden. Het gaat om Elisabeth De Proost, ze werd 111 jaar. Eén dag voor haar dood overleed ook al de oudste man van ons land, Maurits Stael, hij is 108 geworden. De nieuwe oudste inwoner van België is nu een vrouw uit Gent, zij wordt eind dit jaar mogelijk 112.
  [naar artikel]
 43. Greenpeace laat Superman-drone tegen kerncentrale crashen in Frankrijk (03/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Greenpeace-activisten hebben een drone in de vorm van Superman over het terrein van een kerncentrale in de omgeving van Lyon gestuurd. De strip- en filmheld vloog tegen een gebouw met bassins voor de koeling van gebruikte brandstofelementen, deelde de organisatie, die tegen kernenergie is, dinsdag mee.
  [naar artikel]
 44. Greenpeace laat Superman-drone tegen kerncentrale crashen in Frankrijk (03/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Greenpeace-activisten hebben een drone in de vorm van Superman over het terrein van een kerncentrale in de omgeving van Lyon gestuurd. De strip- en filmheld vloog tegen een gebouw met bassins voor de koeling van gebruikte brandstofelementen, deelde de organisatie, die tegen kernenergie is, dinsdag mee.
  [naar artikel]
 45. Kerncentrale Doel 4 pas in 2019 weer operationeel (23/12/2018 - De Tijd)
  09:49 De kerncentrale Doel 4 blijft tot het einde van het jaar onbeschikbaar, zegt uitbater Engie Electrabel zaterdag op zijn website.
  [naar artikel]
 46. [VIDEO] - Nieuwe installatie om chemische wapens uit WO I te ontmantelen (19/04/2017 - De Redactie)
  Bij DOVO in Poelkapelle is vanmorgen een nieuwe installatie in gebruik genomen om chemische wapens uit de Eerste Wereldoorlog te ontmantelen. De vorige installatie was vijf jaar geleden al stuk gegaan. Defensie trok een kleine 17 miljoen euro uit voor de vervanging van het toestel.
  [naar artikel]
 47. Noodopvangcentrum Hechtel-Eksel sluit definitief de deuren (30/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag heeft het noodopvangcentrum voor asielzoekers in het Limburgse Hechtel-Eksel definitief de deuren gesloten. Het Rode Kruis-Vlaanderen heeft een jaar lang het opvangcentrum draaiende gehouden.
  [naar artikel]
 48. Franse kerncentrale onder versterkt toezicht (13/09/2017 - VRT NWS)
  De kerncentrale in het Franse Belleville-sur-Loire, in het centrum van Frankrijk, is onder versterkt toezicht geplaatst. "Het gaat om een bijzondere procedure, door de achteruitgang van het veiligheidsniveau sinds 2016," dat meldt de Franse autoriteit voor nucleaire veiligheid ASN.
  [naar artikel]
 49. Drie ex-topmanagers van kerncentrale in Fukushima vrijgesproken door rechtbank (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie voormalige topmanagers van het bedrijf Tepco, de uitbater van de kerncentrale in Fukushima, zijn donderdag door de rechtbank in Tokio vrijgesproken. Volgens de rechters kunnen zij niet schuldig gesteld worden voor de gevolgen van de kernramp acht jaar geleden in de kerncentrale als gevolg van een gigantische tsunami.
  [naar artikel]
 50. Turkije bouwt eerste kerncentrale met Russische steun (03/04/2018 - VRT NWS)
  Een Turkse droom gaat in vervulling met de hulp van Rusland.  Turkije is gestart met de bouw van een eerste kerncentrale  in de zuidelijke provincie Mersin, vlakbij de kust van de Middellandse Zee.  Tegen 2023 zal de kerncentrale bedrijfsklaar zijn.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.