Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 July 2020
06:57 uur

REGERINGSBLOG. Crevits: ‘Geen vraag om Vlaamse regering te wijzigen’

De Standaard

30/06/2020 - 07:42

Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. REGERINGSBLOG. Hervorming secundair onderwijs op de schop (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lees hier alles over het uitgebreide Vlaamse regeerakkoord van de regering-Jambon. De Standaard brengt u een overzicht van de belangrijkste elementen uit de 300 pagina's van het akkoord.
  [naar artikel]
 2. Crevits: “Vlaamse regering tegen 23 september is haalbare kaart” (01/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs en CD&V-onderhandelaar Hilde Crevits is een nieuwe Vlaamse regering tegen 23 september nog...
  [naar artikel]
 3. CD&V stuurt Crevits, Beke en Dalle naar Vlaamse regering (02/10/2019 - Metro)
  CD&V stuurt Hilde Crevits, Wouter Beke en Benjamin Dalle naar de nieuwe Vlaamse regering. Na de algemene vergadering heeft nu ook de Vlaamse fractie daarvoor dinsdag in de late uurtjes het licht op groen gezet. Hilde Crevits blijft viceminister-president en wordt bevoegd voor Werk, Economie, Sociale Economie en Landbouw. Ontslagnemend voorzitter Wouter Beke krijgt de portefeuille Welzijn, terwijl neofiet Dalle bevoegd wordt voor Brussel, Jeugd en Media. Beke moet door zijn verhuis naar de Vlaamse regering ontslag nemen uit de federale regering, waar hij bevoegd was voor onder meer Werk, Economie en Consumentenzaken. Hij wordt in de federale regering vervangen door een vrouw. bron: Belga Het bericht CD&V stuurt Crevits, Beke en Dalle naar Vlaamse regering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Crevits hoopt op snelle vergadering van Vlaamse regering over intrekken boskaart (21/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-viceminister-president Hilde Crevits hoopt dat de Vlaamse regering snel bijeenkomt om te praten over de aankondiging van het intrekken van de boskaart door minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zonder bevoegd minister Joke Schauvliege daarin te kennen. Betreurenswaardig en hopelijk eenmalig, besloot Crevits in De Zevende Dag (één). Ook haar Open Vld-collega Bart Tommelein zei verrast te zijn en vond dat dit “beter niet gebeurd was”.
  [naar artikel]
 5. Crevits roept op tot kalmte in de Vlaamse regering: “Bel elkaar gewoon” (06/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viceminister-president voor CD&V Hilde Crevits roept de Vlaamse coalitiepartners op niet openlijk te ruziën. Dat deed ze in De Ochtend op Radio 1....
  [naar artikel]
 6. Voltallige Vlaamse Regering feliciteert jarige Crevits op Joe (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits wordt vandaag 50. Daarom trommelden Joe-ochtenddj's Sven Ornelis & Anke Buckinx de voltallige Vlaamse
  [naar artikel]
 7. Crevits en Somers wonen persconferentie bij via scherm, maar dat loopt niet zo vlot (18/03/2020 - De Standaard)
  De Vlaamse ministers Hilde Crevits en Bart Somers zitten in quarantaine omdat ze mogelijk met het coronavirus in aanraking zijn gekomen. Ze woonden de persconferentie van de Vlaamse regering toch bij via een videoscherm. Dat liep bij Crevits echter niet van een leien dakje. Bekijk het in de video hierboven.
  [naar artikel]
 8. Voorrang voor Nederlandstalige kinderen op scholen in Vlaamse Rand “juridisch onmogelijk” (07/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nederlandstaligen die hun kinderen inschrijven in een school in de Vlaamse Rand rond Brussel, zullen dan toch geen voorrang krijgen. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Vlaams parlementslid en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Het voorstel van Crevits is “juridisch niet mogelijk”, zegt ze.
  [naar artikel]
 9. Hoe lang nog, CD&V? Hilde Crevits houdt deur voor N-VA open, Koen Geens slaat die stilaan liever dicht (10/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  CD&V blijft zich verzetten tegen een nood- of andere regering zonder N-VA. Dat 63 procent van de ondervraagde partijleden dat ook vindt, sterkt vooral het Vlaamse kamp-Crevits binnen de partij. “Het zou niet goed zijn voor de stabiliteit van de Vlaamse regering om federaal een andere samenstelling te hebben.”
  [naar artikel]
 10. CD&V draagt Crevits zondag voor als kandidate minister-president (26/04/2019 - De Standaard)
  Crevits moet de uitdager worden van Bart De Wever in de strijd om de leiding van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 11. Geen garantie over mensenrechten: Crevits wijst eerste Vlaamse islamschool af (30/08/2019 - De Morgen)
  Het Genkse Selam College krijgt van onderwijsminister Crevits geen erkenning. De school kan daardoor geen aanspraak maken op subsidies. ‘Mogen moslims in ons land dan geen scholen oprichten?’
  [naar artikel]
 12. Voorrang voor Nederlandstaligen op scholen in Vlaamse Rand juridisch onmogelijk (08/03/2019 - VRT NWS)
  Nederlandstaligen die hun kinderen inschrijven in een school in de Vlaamse Rand rond Brussel, zullen dan toch geen voorrang krijgen. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Vlaams parlementslid en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Het voorstel van Crevits is "juridisch niet mogelijk", zegt ze.
  [naar artikel]
 13. Trotse Hilde Crevits op huwelijk van zoon: "Vandaag wil ik genieten, morgen ben ik weer beschikbaar" (28/09/2019 - VRT NWS)
  In het stadhuis van Torhout heeft Hilde Crevits (CD&V) vanochtend het burgerlijke huwelijk van haar zoon Bram bijgewoond. De onderhandelingen voor het vormen van een nieuwe Vlaamse regering zijn nog niet afgerond, maar dat is vandaag bewust even geen prioriteit voor Crevits.
  [naar artikel]
 14. Crevits wijst eerste Vlaamse islamschool af (30/08/2019 - De Morgen)
  Het Genkse Selamcollege krijgt van onderwijsminister Crevits geen erkenning. De school kan daardoor geen aanspraak maken op subsidies. ‘Mogen moslims in ons land dan geen scholen oprichten?’
  [naar artikel]
 15. Vlaamse regering over economische impact corona: ‘Geen reden tot paniek’ (03/03/2020 - Express)
  De Vlaamse ministers Jambon (N-VA), Crevits (CD&V) en Demir (N-VA) zaten dinsdagmorgen samen met vertegenwoordigers van de werkgevers en werknemersorganisaties, zoals onder meer SERV, Voka, Verso en Horeca Vlaanderen. Samen overliepen ze de mogelijke maatregelen die Vlaamse bedrijven kunnen nemen om de economische impact beperkt te houden. Maar de baseline was vooral: rustig blijven. ‘Geen […] The post Vlaamse regering over economische impact corona: ‘Geen reden tot paniek’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Hilde Crevits: ‘Vlaamse regering tegen 23 september is haalbare kaart’ (01/09/2019 - De Morgen)
  Volgens ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs en CD&V-onderhandelaar Hilde Crevits is een nieuwe Vlaamse regering tegen 23 september nog mogelijk. ‘Het werk moet grondig gebeuren, maar ik denk dat 23 september een haalbare kaart is en ik zou het goed vinden als we dan rond zouden geraken’, zei ze vanmiddag in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 17. Hilde Crevits: “Vlaamse regering tegen 23 september is haalbare kaart” (01/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Volgens ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs en CD&V-onderhandelaar Hilde Crevits is een nieuwe Vlaamse regering tegen 23 september nog mogelijk. “Het werk moet grondig gebeuren, maar ik denk dat 23 september een haalbare kaart is en ik zou het goed vinden als we dan rond zouden geraken”, zei ze zondagmiddag in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 18. Onderwijsminister Hilde Crevits: 'Volgende Vlaamse regering moet in kleuter- en basisonderwijs investeren' (17/03/2019 - Knack)
  'Elke partij die deel uitmaakt van de volgende Vlaamse regering zal substantieel in het kleuter- en het basisonderwijs moeten investeren.' Dat zei Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) zondag in De Zevende Dag op Eén. Woensdag leggen de onderwijsvakbonden het werk neer.
  [naar artikel]
 19. CD&V stuurt Crevits, Beke en Dalle naar Vlaamse regering (officieel) (02/10/2019 - Metro)
  CD&V stuurt Hilde Crevits, Wouter Beke en Benjamin Dalle naar de nieuwe Vlaamse regering. Na de algemene vergadering heeft nu ook de Vlaamse fractie daarvoor dinsdag in de late uurtjes het licht op groen gezet. Hilde Crevits blijft viceminister-president en wordt bevoegd voor Werk, Economie, Sociale Economie, Innovatie en Landbouw. Ontslagnemend voorzitter Wouter Beke krijgt de portefeuille Welzijn, terwijl neofiet Dalle bevoegd wordt voor Brussel, Jeugd en Media. Beke moet door zijn verhuis naar de Vlaamse regering ontslag nemen uit de federale regering, waar hij bevoegd was voor onder meer Werk, Economie en Consumentenzaken. Hij wordt in de federale regering vervangen door een vrouw. Wie dat wordt, is nog onduidelijk. De algemene vergadering zette met 79 procent van de stemmen het licht op groen voor het trio. Binnen de Vlaamse fractie haalden ze de nodige tweederdemeerderheid. Die vergadering duurde wel een pak langer dan verwacht: liefst twee uur. Het was dus geen business as usual. Voormalig minister Joke Schauvliege werd lange tijd geciteerd als parlementsvoorzitster, maar zij viel naast de prijzen. Hetzelfde geldt voor Bianca Debaets, die over de tongen ging als potentiële minister bevoegd voor Brusselse Aangelegenheden. bron: Belga Het bericht CD&V stuurt Crevits, Beke en Dalle naar Vlaamse regering (officieel) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Kabinetschef Crevits heeft plan B aan unief (03/05/2019 - De Tijd)
  01:03 De Vlaamse regering benoemt nieuwe regeringscommissarissen in het hoger onderwijs. Opvallend is dat ook Raf Suys, de kabinetschef van Hilde Crevits (CD&V), deel uitmaakt van de benoemingsronde.
  [naar artikel]
 21. “Nachten wakker gelegen over beste keuze voor partij”, zegt Crevits (02/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hilde Crevits heeft “nachten wakker gelegen” over wat de beste keuze zou zijn voor de partij: opnieuw in de Vlaamse regering stappen of meedingen naar het CD&V-voorzitterschap. Ze belooft alvast haar “volle gewicht” in de schaal te werpen om de partij verenigd te houden, “en dat kan ook vanuit de regering”, verklaarde Crevits woensdag in “De Ochtend” op Radio 1.
  [naar artikel]
 22. CD&V schuift Hilde Crevits naar voren als kandidaat minister-president (26/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  CD&V zal komende zondag Hilde Crevits voordragen als kandidaat kandidaat minister-president. Crevits moet de uitdager worden van Bart De Wever in de strijd om de leiding van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 23. Caroline Gennez reageert op onderwijsbuis: "Crevits heeft unieke kans gemist om lat weer hoger te leggen” (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) en de Vlaamse regering hebben met de hervorming van de eindtermen en de “te minimale” modernisering van het...
  [naar artikel]
 24. Hilde Crevits daagt Bart De Wever uit voor minister-presidentschap (26/04/2019 - Knack)
  CD&V gooit Hilde Crevits in de strijd om de leiding van de Vlaamse regering. Daarmee wordt ze een uitdager van Bart De Wever (N-VA), die tot dusver de enige uitgesproken kandidaat minister-president was. Dat melden verscheidene Vlaamse media.
  [naar artikel]
 25. CD&V lanceert Hilde Crevits als kandidaat-minister-president (28/04/2019 - Knack)
  Zoals verwacht wordt Hilde Crevits de CD&V-kandidaat om de Vlaamse regering te leiden.
  [naar artikel]
 26. C&V lanceert Hilde Crevits als kandidaat-minister-president (28/04/2019 - Knack)
  Zoals verwacht wordt Hilde Crevits de CD&V-kandidaat om de Vlaamse regering te leiden.
  [naar artikel]
 27. “CD&V kan enkel minister-president leveren in een Vlaamse regering zonder N-VA” (05/05/2019 - Metro)
  Naast N-VA-voorzitter Bart De Wever is ook CD&V-minister Hilde Crevits sinds kort kandidaat-minister-president. Maar De Wever wees ze vandaag in een rechtstreeks debat met Crevits in De Zevende Dag op dat in Vlaanderen de grootste partij altijd de regering heeft geleid. “CD&V kan alleen de minister-president leveren als rood en groen in de Vlaamse regering zitten, en dus niet met ons”, was de N-VA-voorzitter duidelijk. Het debat verliep erg hoffelijk op een sporadische oprisping na. Crevits verdedigde haar kandidatuur: ze was de afgelopen vijf jaar viceminister-president en voor haar kan het niet dat er maar één kandidaat is. “Bovendien kan Bart De Wever dan burgemeester van Antwerpen blijven, wat zijn eerste keuze was”, voegde ze eraan toe. De Wever herhaalde dat hij Crevits een goede kandidaat-regeringsleider vindt: “moest ik de CD&V zijn, ik zou hetzelfde gedaan hebben”. Maar in één adem wees hij erop dat Hilde Crevits enkel minister-president kan zijn van een Vlaamse regering zonder N-VA. Bart De Wever wees er ook op dat zijn kandidaat voor het minister-presidentschap er gekomen is als antwoord op het groen-rode front dat in Wallonië gevormd is. bron: Belga Het bericht “CD&V kan enkel minister-president leveren in een Vlaamse regering zonder N-VA” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Landbouwminister Crevits belooft nieuw plan tegen voedselverlies (23/10/2019 - Metro)
  Er komt een nieuw preventieplan voedselverlies voor de periode 2021-2025. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in de commissie landbouw geantwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Tom Ongena (Open Vld). De vorige Vlaamse regering had al een actieplan op poten gezet om het voedselverlies in Vlaanderen terug te dringen. De zogenaamde ketenroadmap Voedselverlies moet het voedselverlies in Vlaanderen tegen 2020 met 15 procent helpen terugdringen. De overheid doet dat in samenwerking met onder meer de Boerenbond, FEVIA Vlaanderen, Comeos Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. In antwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Tom Ongena (Open Vld) zei minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) vandaag dat er een nieuw plan komt voor de volgende periode tussen 2021-2025. Volgens de CD&V-minister blijft het voedselverlies in Vlaanderen al bij al beperkt. Het relatieve verlies in de visserij bedraagt 6 procent, in de retail gaat het om 2,6 procent, in de voedingsindustrie om 1,3 procent, bij de veilingen om 0,9 procent en in huishoudens om 8 procent. “Vooral in de visserij zien we een duidelijke daling omdat de focus meer ligt op het selectief vissen en het vermijden van ongewenste vangsten”, aldus minister Crevits. Volgens minister Crevits zijn de voorbereidingen voor het nieuwe actieplan al opgestart. De Vlaamse regering stelt in haar regeerakkoord dat ze het voedselverlies tegen 2030 wil halveren. “We streven naar een volledig circulaire economie, ook in de agrovoedingsketen. Een ambitieuze aanpak van de voedselverliezen is daarin een belangrijke pijler”, aldus minister Crevits. bron: Belga Het bericht Landbouwminister Crevits belooft nieuw plan tegen voedselverlies verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Crevits ziet geen graten in bezoek Jambon aan Orban (07/02/2020 - Metro)
  Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) ziet geen graten in het bezoek van minister-president Jan Jambon aan de Hongaarse premier Viktor Orban. In De Ochtend merkte ze op dat de ontmoeting er komt in het kader van een cultureel bezoek van de Vlaamse regeringsleider aan Boedapest. “Het kan ook een gelegenheid bieden om je bezorgdheden te uiten”, aldus Crevits vrijdag op Radio 1. Jan Jambon reist woensdag naar Hongarije voor een culturele trip, met een economisch en politiek luik. Het voornaamste doel is een expo met de Vlaamse meesters in Boedapest, maar Jambon zal ook een onderhoud hebben met de omstreden Orban. Vanuit de linkse oppositie kwam donderdag kritiek. Coalitiepartner CD&V maakt zich geen zorgen. “Niet spreken is ook geen optie”, vindt Crevits. bron: Belga Het bericht Crevits ziet geen graten in bezoek Jambon aan Orban verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Ook CD&V zet licht op groen voor Vlaamse formatiegesprekken (12/08/2019 - Metro)
  Ook CD&V heeft deze middag het licht op groen gezet voor Vlaamse formatiegesprekken op basis van de startnota van informateur Bart De Wever. Dat bevestigden Hilde Crevits en Wouter Beke na afloop van het partijbureau. “We gaan nu onderhandelen met ons verkiezingsprogramma in de hand en met de Belgische en Europese regelgeving als kader”, zei Crevits. “Dat wordt voor ons een zeer belangrijke toetssteen voor de komende onderhandelingen. De uitdagingen in Vlaanderen zijn bijzonder groot. De antwoorden moet de juiste zijn.” Crevits noemde onder meer extra investeringen in basisonderwijs, welzijn en ambitieuze klimaatplannen. “Maar laat ons duidelijk zijn dat dit het startpunt is van onderhandelingen. De voorbije weken is het vertrouwen onderling tussen de partijen gegroeid om te praten en we willen voortgaan op deze constructieve en serene wijze”, zei Crevits, die verder geen inhoudelijke commentaar kwijt wou om de gesprekken niet te bemoeilijken. Beke zei dat er tijdens de gesprekken de voorbije weken drie belangrijke krijtlijnen waren voor CD&V, waarin volgens de partij ook de signalen vervat zitten waar de toekomstige Vlaamse regering een antwoord op moet bieden. Het gaat om een signaal van een gebrek aan nabijheid, een sociaal signaal, maar ook een van “rechten en plichten voor wie hier wil en mag komen”. “Ten tweede willen we meewerken aan een verbindende stijl. Wie in een regering stapt is loyaal aan de inhoud, de afspraken en de andere partijen”, zei Beke. Op de vraag of deze Zweedse coalitie geen coalitie van verliezers is, klonk het dat het “vooral de bedoeling is om een regering met ambitie te zijn”. Beke ontkende ook dat er afspraken zijn gemaakt tussen de partijen van de Zweedse coalitie om ook federaal blok te vormen. Op vragen over de onderwijsplannen van N-VA weigerde Crevits iedere commentaar. bron: Belga Het bericht Ook CD&V zet licht op groen voor Vlaamse formatiegesprekken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Crevits wil meer geld voor kleuter- en basisonderwijs (17/03/2019 - De Standaard)
  ‘Elke partij die deel uitmaakt van de volgende Vlaamse regering zal substantieel in het kleuter- en het basisonderwijs moeten investeren.’ Dat zei Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) in De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 32. Vlaamse regering voorziet 8,6 miljoen euro voor asbestverwijdering UZ Gent (28/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering geeft het Universitair Ziekenhuis (UZ) Gent een bedrag van 8,6 miljoen euro voor de verwijdering van asbest in enkele van zijn gebouwen. Dat hebben Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt na afloop van de ministerraad van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 33. Vlaamse Onderwijsraad schiet met scherp op onderwijsplannen Crevits (17/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) is bijzonder kritisch voor de plannen van de Vlaamse regering om het secundair onderwijs te hervormen. In een
  [naar artikel]
 34. Crevits ligt zelf wakker van het schoolkamperen maar kan er niets aan doen (13/03/2019 - De Standaard)
  Dat er aan verschillende scholen in Vlaanderen opnieuw gekampeerd wordt om leerlingen in te schrijven, is niet de schuld of verantwoordelijkheid van de Vlaamse regering. Dat heeft minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 35. Vlaamse regering vergadert via video: Crevits en Somers vanuit quarantaine (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het gezin van Vlaams minister Hilde Crevits werd corona vastgesteld. Bijgevolg werkt zij van thuisuit. Ook collega-minister Bart Somers blijft...
  [naar artikel]
 36. Crevits ziet geen graten in cultureel bezoek van Jambon aan Hongaarse premier Orban (07/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) ziet geen graten in het bezoek van minister-president Jan Jambon (N-VA) aan de Hongaarse premier Viktor Orban. Crevits wijst erop dat de ontmoeting er komt in het kader van een cultureel bezoek van de Vlaamse regeringsleider aan Boedapest. “Het kan ook een gelegenheid bieden om je bezorgdheden te uiten”, aldus Crevits vrijdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 37. CD&V-toppers verhogen druk op Hilde Crevits om voorzitter te worden (03/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Binnen CD&V neemt de druk op Hilde Crevits toe om zich kandidaat-voorzitter te stellen. De zittende, oudere generatie wil dat zij Beke opvolgt. “Voor de stabiliteit van de partij”, klinkt het. Maar ook omdat er dan een ministerspost vrijkomt, als Crevits niet in de Vlaamse regering stapt. Veel jongeren daarentegen willen vernieuwing, met Vincent Van Peteghem als favoriet nieuw gezicht.
  [naar artikel]
 38. Onderwijshervorming uitgesteld tot 1 september 2019 (01/12/2017 - VRT NWS)
  De langverwachte onderwijshervorming zal pas doorgevoerd worden op 1 september 2019, een jaar later dan afgesproken binnen de Vlaamse regering. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) geeft zo gehoor aan de vraag van de onderwijskoepels tot uitstel.
  [naar artikel]
 39. Nog geen akkoord over reorganisatie studierichtingen (11/04/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering heeft nog geen akkoord over de geplande reorganisatie van de studierichtingen in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. 'Uitstel is geen afstel', zegt onderwijsminister Crevits.
  [naar artikel]
 40. Geen rookruimtes meer: Vlaamse scholen vanaf volgend schooljaar 24 uur op 24 rookvrij (23/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf volgend schooljaar komt er een algemeen rookverbod in de Vlaamse scholen. Dat voorstel van minister van Onderwijs Hilde Crevits keurde de Vlaamse regering goed tijdens de superministerraad die zaterdag tot in de vroege uurtjes duurde. Ook verschillende andere onderwijsplannen kwamen aan bod.
  [naar artikel]
 41. Crevits en Almaci in de clinch over sociaal gelaat van Vlaamse regering (27/09/2016 - Knack)
  Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) en Groen-voorzitster Meyrem Almaci zijn vanmiddag voor het eerst samen in debat gegaan in het VTM-programma De Meulemeester in Debat.
  [naar artikel]
 42. Crevits over intrekking boskaart zonder haar medeweten: 'Ik ben dit niet gewoon van Bourgeois' (21/05/2017 - Knack)
  CD&V-viceminister-president Hilde Crevits hoopt dat de Vlaamse regering snel bijeenkomt om te praten over de aankondiging door minister-president Geert Bourgeois (N-VA) over het intrekken van de boskaart, een bevoegdheid van collega-minister Joke Schauvliege (CD&V). Zowel Schauvliege als Crevits waren niet op de hoogte...
  [naar artikel]
 43. Onderwijsvakbonden stellen Vlaamse regering voor ultimatum (14/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De drie onderwijsbonden hebben dinsdag in gemeenschappelijk vakbondsfront een ultimatum aan de Vlaamse regering gesteld in verband met de lerarenloopbaan, waarover op deze Valentijnsdag met minister Hilde Crevits werd overlegd. Tot 10 maart krijgt de Vlaamse regering de tijd om in de nodige financiële middelen te voorzien. “Pas daarna kunnen de inhoudelijke besprekingen over de maatregelen worden aangevat.” De verklaring van dinsdag is ondertekend door vertegenwoordigers van COC, COV, Acod-Onderwijs en VSOA-Onderwijs.
  [naar artikel]
 44. Bij CD&V kijkt iedereen naar Hilde Crevits (01/10/2019 - De Morgen)
  De onderhandelaars van N-VA, CD&V en Open Vld komen vandaag samen om de ministerposten in de Vlaamse regering te verdelen. Het is uitkijken naar de keuze van Hilde Crevits (CD&V). Als zij voor het ministerschap kiest, barst de strijd om de macht binnen haar partij los.
  [naar artikel]
 45. Minister Crevits: “Zaken die moeten sluiten, krijgen 4.000 euro” (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering maakt 100 miljoen euro vrij voor crisiswaarborgen voor ondernemingen. Dat heeft minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) gezegd...
  [naar artikel]
 46. Minister Crevits: “Horecazaken die moeten sluiten, krijgen 4.000 euro” (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering maakt 100 miljoen euro vrij voor crisiswaarborgen voor ondernemingen. Dat heeft minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) gezegd...
  [naar artikel]
 47. Groen: ‘Crevits kan zelf het verschil maken’ (06/03/2017 - De Standaard)
  Oppositiepartij Groen reageert ontgoocheld op wat ze de “vingerwijzing' noemt van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) aan het adres van ouders van leerlingen met een migratie-achtergrond. 'Waar blijft het engagement van de Vlaamse regering?', vraagt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman zich af.
  [naar artikel]
 48. Crevits roept op tot kalmte in de Vlaamse regering (06/01/2020 - Metro)
  Viceminister-president voor CD&V Hilde Crevits roept de Vlaamse coalitiepartners op niet openlijk te ruziën. Dat deed ze vandaag in De Ochtend op Radio 1. “Als coalitiepartners elkaar in de haren vliegen, hoe kun je dan verwachten dat mensen vertrouwen hebben in de ploeg? Dan denk ik: Bel elkaar gewoon.” Crevits verwees naar de discussie van vorige week tussen N-VA en Open Vld. Aanleiding waren de uitspraken van minister-president Jan Jambon (N-VA) in een portret in De Tijd. Daarin haalt hij een voorbeeld aan van een familie asielzoekers die met retroactief uitgekeerd kindergeld een huis zou hebben kunnen kopen, en zegt hij dat zijn partij met het Vlaams Belang had kunnen onderhandelen over een regeerakkoord. Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten reageerde met een furieuze Facebookpost. “Ik was zeer ongelukkig tussen kerst en nieuw”, zegt Crevits daarover. “Als coalitiepartners elkaar in de haren vliegen, hoe kan je dan verwachten dat mensen vertrouwen hebben in de ploeg?” Ook CD&V was niet blij met de uitspraken van Jambon, aldus Crevits, maar die strubbelingen zijn onderling uitgepraat. “Wij hebben geen grote Facebookposts geschreven, maar er zijn wel contacten geweest tussen Joachim Coens en Bart De Wever (de partijvoorzitters van CD&V en N-VA, red.). Je moet dat onder elkaar kunnen uitspreken.” Crevits, die bevoegd is voor Economie, Werk, Innovatie en Landbouw, hoopt dat de Vlaamse regering nu volop werk maakt van het regeerakkoord. “We moeten inzetten op een project waar Vlaanderen beter van wordt, daar wil ik mijn energie in steken.” bron: Belga Het bericht Crevits roept op tot kalmte in de Vlaamse regering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Vlaamse regering gaat 300 mogelijk vervuilde schoolgronden zelf onderzoeken (19/07/2017 - De Redactie)
  300 scholen die gebouwd zijn op vroegere fabrieksterreinen hadden de vraag al gekregen om een bodemonderzoek te laten uitvoeren. Amper 10% ging daarop in. Daarom trekken CD&V-ministers Crevits en Schauvliege het dossier naar zich toe en maken ze geld vrij om de bodemonderzoeken te financieren.
  [naar artikel]
 50. Vlaamse regering gaf al 5,7 miljoen aan tv-projecten (28/03/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering gaf sinds halverwege 2009 al 5,7 miljoen euro subsidie aan zenders en productiehuizen om haar beleidsthema's te ondersteunen. Verschillende projecten doen de vraag rijzen of dat geld wel goed besteed wordt. 'De Vlaamse regering verkwanselt geld', meent Bart Tommelein (Open Vld).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.