Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
12:15 uur

Opnieuw drugstoerisme nu grenzen open zijn

VRT NWS

30/06/2020 - 07:44

Nu de grenzen weer open zijn, is ook het drugstoerisme opnieuw gestart. Het aantal drugstoeristen zit op hetzelfde peil als voor de coronacrisis, dat hebben ze in Voeren vastgesteld. De politie organiseerde daar het afgelopen weekend een actie tegen het drugstoerisme.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Turkije houdt grenzen open ‘tot EU aan alle eisen voldoet’ (12/03/2020 - De Morgen)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan houdt de grenzen met de Europese Unie open totdat de EU aan al zijn eisen voldoet. Sinds Turkije iedereen vrije doorgang verleent, zijn al duizenden vluchtelingen naar de grenzen getrokken.
  [naar artikel]
 2. Open grenzen gaan weer toe (12/04/2019 - De Morgen)
  Na Hongarije en Duitsland, wil nu ook het Verenigd Koninkrijk zijn grenzen strenger bewaken. Aanleiding is de aanhoudende vluchtelingenstroom, maar experts zien een trend bij de lidstaten van een open Europa die hun deur weer sluiten.
  [naar artikel]
 3. 31 aanhoudingen bij internationale actie in België tegen drugstoerisme en -handel (11/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Politie- en douanediensten uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk hebben van donderdag tot zondag een gezamenlijke internationale controleactie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme. Dat meldt de federale politie. In België werden 31 mensen gerechtelijk aangehouden en 10 voertuigen in beslag genomen.
  [naar artikel]
 4. WikiLeaks hackt toespraken van Hillary Clinton: 'Ik droom van een hemisfeer met open grenzen en open markten' (08/10/2016 - Knack)
  WikiLeaks heeft ruim 2.000 gehackte mails vrijgegeven waarin uittreksels te vinden zouden zijn van de toespraken, die Hillary Clinton in totaal 3 miljoen dollar hebben opgeleverd. In die fragmenten is ze pro-Wall Street, pro-pijplijn, pro vrije markt en open grenzen. Je moet in politiek een privé- en een publiek standpunt hebben, zei ze ook.
  [naar artikel]
 5. Niemand is voor open grenzen, maar wie wil grenzen bewaken? (27/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/rWShPPryB-4JGJdsBer8YYf1a7w/diocontent/117647220/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 6. Sp.a eist meer grenzen om EU te redden (21/05/2017 - De Tijd)
  06:54 De Europese Unie kan maar uit de crisis geraken als ze er weer in slaagt de Europeanen te beschermen, vindt de sp.a. Daarvoor zijn opnieuw meer grenzen nodig.
  [naar artikel]
 7. Fact Check: Tasten migranten sociale zekerheid aan? (25/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Links moet kiezen: open grenzen of een welvaartsstaat”, poneert N-VA-voorzitter Bart De Wever in een opiniestuk. Want als we de grenzen open zetten, dan eindigen we met een nog slechter afkooksel van de Amerikaanse sociale zekerheid en eindigt de droom van enkele ‘Gutmenschen’ in een nachtmerrie voor ons allen. Maar klopt dit ook? We puurden vijf stellingen uit zijn opiniestuk en legden die voor aan politici, professoren en een van de geviseerde ngo’s.
  [naar artikel]
 8. Erdogan dreigt met openzetten grenzen 'als EU verder gaat' (25/11/2016 - Knack)
  Turks president Erdogan heeft het stilaan gehad met de kritiek op zijn beleid vanuit de EU. Als de EU 'verder gaat', dan dreigt Erdogan de grenzen open te stellen. Daardoor zouden mogelijk miljoenen vluchtelingen ongecontroleerd de EU binnen kunnen. Erdogan dreigt met openzetten grenzen 'als EU verder gaat'
  [naar artikel]
 9. True or false: specialisten over de woorden van Bart De Wever, die van migratieproblematiek hét verkiezingsthema maakt (25/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever zette woensdag het debat over migratie nog maar eens naar zijn hand. Hij duwt de linkse partijen in een hoek en stelt ze voor een keuze: ofwel kiezen voor open grenzen ofwel voor een gul sociaal systeem. Zijn de twee onverenigbaar? En kiest er iemand voor open grenzen? Wij gingen bij specialisten te rade.
  [naar artikel]
 10. Erdogan roept Griekenland op grenzen open te stellen voor migranten: “Laat ze naar andere Europese landen gaan” (08/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Griekenland opgeroepen om de grenzen open te stellen voor migranten. "Hé, Griekenland. Ik doe een...
  [naar artikel]
 11. Grenzen meer open of dicht? Veel meningen, maar hebben de partijen ook oplossingen? (07/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Moeten we onze grenzen meer openen of sluiten voor migranten? Het is een vraag die op dit moment ook ver buiten onze landsgrenzen dagelijks aan bod...
  [naar artikel]
 12. Grenzen meer open of dicht? Veel meningen, maar hebben de partijen ook oplossingen? (07/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Moeten we onze grenzen meer openen of sluiten voor migranten? Het is een vraag die op dit moment ook ver buiten onze landsgrenzen dagelijks aan bod...
  [naar artikel]
 13. Europese Commissie maant lidstaten: houd grenzen zoveel mogelijk open (16/03/2020 - De Morgen)
  De Europese Commissie maant de lidstaten de grenzen zoveel mogelijk open te houden voor het transport van goederen. Het huidige rijverbod voor vrachtwagen in het weekend kan tijdelijk worden opgeschort om de economische gevolgen van de coronapandemie te verzachten.
  [naar artikel]
 14. Europese Commissie maant lidstaten aan: ‘Houd grenzen zoveel mogelijk open’ (16/03/2020 - De Morgen)
  De Europese Commissie maant de lidstaten de grenzen zoveel mogelijk open te houden voor het transport van goederen. Het huidige rijverbod voor vrachtwagen in het weekend kan tijdelijk worden opgeschort om de economische gevolgen van de coronapandemie te verzachten.
  [naar artikel]
 15. 31 aanhoudingen bij internationale actie in België tegen drugstoerisme en -handel (11/02/2019 - Metro)
  Politie- en douanediensten uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk hebben van donderdag tot zondag een gezamenlijke internationale controleactie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme. Dat meldt de federale politie. In België werden 31 mensen gerechtelijk aangehouden en 10 voertuigen in beslag genomen. De speurders controleerden in ons land 2.175 personen, van wie er 241 in het bezit bleken van drugs en 19 onder invloed van drugs waren. Daarnaast werden 1.366 voertuigen gecontroleerd. 10 voertuigen werden na afloop in beslag genomen. Ook de spoorwegpolitie nam deel aan de actie en controleerde 9 treinen. Op het vlak van inbeslagnames leverde het Belgische luik van de actie ruim 8 kilo marihuana, 3 kilo cocaïne, 269 gram hasjiesj, 264 gram amfetamines, 104 gram ketamine, 30 gram paddenstoelen, 11 gram heroïne, 133 xtc-tabletten, 384 cannabiszaden en 45 joints op. Er werden ook 14 wapens en 26.815 euro aan cash geld in beslag genomen. bron: Belga Het bericht 31 aanhoudingen bij internationale actie in België tegen drugstoerisme en -handel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. De vraag: grenzen meer open of dicht? Veel meningen, maar hebben de partijen ook oplossingen? (07/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Moeten we onze grenzen meer openen of sluiten voor migranten? Het is een vraag die op dit moment ook ver buiten onze landsgrenzen dagelijks aan bod...
  [naar artikel]
 17. Bart De Wever: 'Links moet kiezen tussen open grenzen en sociale zekerheid' (24/01/2018 - Knack)
  Als de 'linksen' de grenzen poreus blijven maken door hun activisme, kan de sociale zekerheid in haar huidige vorm nooit blijven bestaan.
  [naar artikel]
 18. Lang vervlogen grenzen (12/04/2019 - De Morgen)
  Zowel Hongarije als Kroatië sluit z'n grenzen. Als de vluchtelingencrisis blijft aanhouden, denkt Theo Francken (N-VA) dat België zal moeten volgen. Wij zochten met een toer langs de laatste Belgische douanekantoren de 'grenzen' even op.
  [naar artikel]
 19. Artsen zonder Grenzen opnieuw actief in Kunduz na Amerikaanse bombardementen (22/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Artsen Zonder Grenzen (AZG) heeft zaterdag een klein daghospitaal geopend in Kunduz, in het noorden van Afghanistan. Daarmee is de
  [naar artikel]
 20. De Wever: "Links moet kiezen: open grenzen of welvaartsstaat" (24/01/2018 - VRT NWS)
  Volgens N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever moet "links" kiezen tussen "open grenzen" of een welvaartsstaat. Dat schrijft hij in een opiniestuk in De Morgen. "Moeten we iedereen opvangen en moet die opvang via inwijking gebeuren? Mij goed, maar dan kunnen we ons sociaal systeem niet meer op het huidige niveau handhaven."
  [naar artikel]
 21. Turkije houdt grenzen open tot EU aan alle eisen voldoet (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat Turkije de grenzen met de Europese Unie openhoudt, totdat de EU aan alle eisen voldoet. Sinds...
  [naar artikel]
 22. "Wij pleiten niet voor open grenzen, hou op met zaaien van verdeeldheid": Dokters van de Wereld reageert op uitspraken De Wever (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Wij pleiten niet voor open grenzen, wel voor veilige en legale migratieroutes." Dat zegt Dokters van de Wereld in een reactie op uitspraken van...
  [naar artikel]
 23. Wouter Beke: “Nee, wij zijn niet voor open grenzen” (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft een lijn getrokken onder de tig afleveringen van de soap ‘Theo Francken en de teruggestuurde Soedanezen’. Ze gaan zijn kop niet vragen, ook niet als straks uit onderzoek blijkt dat er fouten zijn gebeurd. En vergis u niet, CD&V is ook niet de partij van de open grenzen. “We hebben de snel-Belg en de wet op de gezinshereniging van Paars verstrengd”, stipt Beke aan. Ondanks al het federale gekibbel is Beke trots op zaken als de lastenverlaging (min 3,3 miljard), de koopkrachtverhoging (plus 4,5 miljard), meer jobs (plus 278.000), trofeeën die elke regeringspartij zichzelf toedicht. Maar de CD&V-trofee voor eerlijkere fiscaliteit, staat voorlopig nog niet in de prijzenkast.
  [naar artikel]
 24. Bart de Wever dankt succes aan bange hardwerkende Vlaming (24/01/2018 - Apache)
  “Links moet kiezen tussen open grenzen en sociale zekerheid (…) Als de ‘linksen’ de grenzen poreus blijven maken door hun activisme, kan de sociale zekerheid in haar huidige vorm nooit blijven bestaan.”
  [naar artikel]
 25. Artsen zonder Grenzen redt straks weer drenkelingen met opvolger Aquarius (22/07/2019 - De Morgen)
  De ngo’s SOS-Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen gaan opnieuw drenkelingen redden op de Middellandse Zee. De organisaties starten met een nieuw schip een nieuwe campagne voor de Libische kust, melden ze.
  [naar artikel]
 26. Marine Le Pen beschuldigt EU van ‘stilzwijgen over coronavirus’ om grenzen open te houden (27/02/2020 - Express)
  ‘Laat een goede crisis nooit onbenut’, moet Marine le Pen over de Europese uitbraak van het coronavirus gedacht hebben. De leider van de Franse extreem-rechtse partij Rassemblement National, zei in een tv-interview op woensdag dat de EU ‘oorverdovend stil is wat betreft het coronavirus’. ‘We weten niet hun doelstelling is. Het enige wat de EU […] The post Marine Le Pen beschuldigt EU van ‘stilzwijgen over coronavirus’ om grenzen open te houden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. "Wij pleiten niet voor open grenzen" en "Hou op met zaaien van verdeeldheid": Dokters van de Wereld reageert op uitspraken De Wever (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Wij pleiten niet voor open grenzen, wel voor veilige en legale migratieroutes." Dat zegt Dokters van de Wereld in een reactie op uitspraken van...
  [naar artikel]
 28. Weinig corona in Taiwan, ook al zijn scholen en horeca gewoon open: "Van bij begin strenge maatregelen aan grenzen" (02/04/2020 - VRT NWS)
  Taiwan, een eilandstaat in de Oost-Chinese Zee, heeft bijna 24 miljoen inwoners en tot op vandaag amper 329 bekende coronapatiënten. Er zijn ook weinig doden: nog maar 5 over het hele grondgebied. Dat komt onder meer doordat Taiwan van bij het begin van de epidemie streng gecontroleerd heeft aan de grenzen.
  [naar artikel]
 29. Turkije houdt grenzen open tot EU aan alle eisen voldoet, Erdogan vergelijkt Griekenland met “nazi’s” (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat Turkije de grenzen met de Europese Unie openhoudt, totdat de EU aan alle eisen voldoet. Sinds...
  [naar artikel]
 30. Zandstraat opnieuw open - Hoekstraat tot einde werken dubbelrichting (24/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De betonwerken in de Dorpsstraat zijn achter de rug. Momenteel worden de voetpaden aangelegd. Ter hoogte van de Zandstraat zijn deze al afgewerkt waardoor de Zandstraat opnieuw open is voor alle verkeer. De komende weken zullen ook de andere zijstraten geleidelijk aan weer open gaan.
  [naar artikel]
 31. Veel volk en open grenzen (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Artsen Zonder Grenzen beschuldigt politie opnieuw van geweld tegen migranten in EU (05/10/2017 - Knack)
  De politie van EU-lidstaten Kroatië, Hongarije en Bulgarije blijft zich schuldig maken aan geweld tegen migranten. Ook minderjarige migranten zijn daarvan het slachtoffer. Dat zegt Artsen Zonder Grenzen (AZG) in een persbericht.
  [naar artikel]
 33. België sluit grenzen voor toeristen (20/03/2020 - Express)
  De Belgische grenzen zijn gesloten voor niet-essentiële verplaatsingen. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem in een persbericht.... The post België sluit grenzen voor toeristen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Tabakswinkels in De Panne opnieuw open (17/03/2020 - VRT NWS)
  Om 12.00 uur deze middag zijn de handelszaken die tabaks- en alcoholproducten verkopen aan de grens in De Panne en Adinkerke opnieuw open gegaan.
  [naar artikel]
 35. Lidstaten mogen slechts in extreme gevallen de grenzen dichtgooien (10/04/2019 - De Morgen)
  Vijf dagen. Zo lang mogen de Europese lidstaten op eigen houtje hun grenzen sluiten. Frankrijk en Denemarken vroegen, maar krijgen in de nieuwste versie van het Schengenverdrag dus zeker niet meer macht over hun grenzen.
  [naar artikel]
 36. Marino Keulen over Nederlandse legalisering wietteelt: “Overlast zal in Lanaken weer toenemen” (08/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe Nederlandse regering wil een proefproject lanceren om de wietteelt te legaliseren. In 10 gemeenten zal er wiet worden verkocht die geteeld werd onder overheidstoezicht. De Lanakense burgemeester Marino Keulen (Open Vld) is niet blij met de beslissing. “Het drugstoerisme was aan het verdwijnen, nu zal de overlast en criminaliteit weer toenemen”, vertelde hij aan VRT.
  [naar artikel]
 37. ING Kortenberg gaat gedeeltelijk weer open (14/05/2018 - VRT NWS)
  Het bankkantoor van ING in Kortenberg gaat nu woensdag deels opnieuw open. Begin deze maand reed een vrachtwagen het gebouw binnen. Het linkergedeelte van het kantoor raakte niet beschadigd en kan opnieuw open.
  [naar artikel]
 38. Grenzen gaan wellicht op 1 mei open voor Oost-Europeanen (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Ngo’s varen met opvolger reddingsboot Aquarius opnieuw uit (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ngo's SOS-Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen gaan opnieuw drenkelingen redden op de Middellandse Zee. De organisaties starten met een nieuw...
  [naar artikel]
 40. Zuid-Amerikaanse landen vangen nog altijd Venezolanen in nood op: "De grenzen sluiten is geen oplossing" (31/08/2018 - De Morgen)
  Ondanks groeiende problemen aan de grenzen houden Zuid-Amerikaanse landen hun deuren open voor Venezolaanse migranten en vluchtelingen. "Wij hebben de plicht om mensenrechten van migranten te respecteren", luidt de slotverklaring van een regionaal overleg.
  [naar artikel]
 41. "Bijna had Angela Merkel de Duitse grenzen opnieuw gesloten" (05/03/2017 - De Redactie)
  Goed een week na haar intussen wereldberoemde "Wir schaffen das" zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel al sterk overwogen hebben om de Duitse grenzen voor asielzoekers te sluiten. Dat schrijft een Duitse onderzoeksjournalist in een nieuw boek.
  [naar artikel]
 42. België op slot door coronavirus, maar hoe waterdicht is het land na het sluiten van de grenzen? (23/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Onze grenzen worden door het coronavirus opnieuw scherper gecontroleerd. Hier en daar worden kleinere wegen zelfs geblokkeerd met containers of alles wat te groot of te zwaar is om te verplaatsen. Want wie hier niet moet zijn, mag er niet in. Maar kan je een land echt waterdicht krijgen?
  [naar artikel]
 43. Artsen Zonder Grenzen zoekt veilige haven voor 141 geredde migranten (12/08/2018 - Knack)
  Hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen vraagt Europa om snel de dichtstbijzijnde veilige haven ter beschikking te stellen voor de 141 migranten die vrijdag werden gered op de Middellandse Zee door de Aquarius. Intussen is het schip opnieuw aan een reddingsoperatie begonnen.
  [naar artikel]
 44. Opener grenzen, bittere noodzaak (10/04/2019 - De Morgen)
  Réginald Moreels is humanitair chirurg voor Artsen Zonder Grenzen en Artsen Zonder Vakantie, gewezen voorzitter van Artsen Zonder Grenzen, oud-staatssecretaris en oud-minister voor ontwikkelingssamenwerking
  [naar artikel]
 45. Ngo’s vragen Belgische ministers in open brief om “consistent” Europees beleid voor bootvluchtelingen (04/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dertien ngo's, waaronder 11.11.11, Amnesty International en Artsen Zonder Grenzen, vragen in een open brief aan Belgische ministers dringend actie...
  [naar artikel]
 46. CD&V en Open Vld niet onder de indruk van betoog N-VA voor inperking vrije meningsuiting (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Coalitiepartners CD&V en Open Vld zijn het niet eens met het N-VA-betoog om de grenzen van de vrije meningsuiting voor "collaborateurs van
  [naar artikel]
 47. Opnieuw ebolacentrum aangevallen in oosten van Congo (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gewapende aanvallers hebben woensdag opnieuw een ebolacentrum van Artsen zonder Grenzen in de Oost-Congolese stad Butembo aangevallen. Het centrum...
  [naar artikel]
 48. Links moet kiezen: open grenzen of de welvaartsstaat (24/01/2018 - De Morgen)
  Bart De Wever is voorzitter van N-VA en burgemeester van Antwerpen.
  [naar artikel]
 49. Eco-café opnieuw open: “Niet verwonderlijk dat klanten wegbleven met zo’n bouwput voor de deur” (26/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vorige week ging het Eco-café aan het Ecohuis in Borgerhout, na een jaar opnieuw open. De brasserie had danig te lijden onder de bouw van het kantoorgebouw in de voortuin van het Ecohuis. “Het waren zeer lastige maanden. Nu hopen we dat Borgerhout opnieuw zijn weg naar ons vindt”, zegt zaakvoerder Ambrozio Maldonado Garcia.
  [naar artikel]
 50. 31 aanhoudingen in België bij internationale actie tegen drugstoerisme en -handel (11/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Politie- en douanediensten uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk hebben van donderdag tot en met gisteren een gezamenlijke internationale...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.