Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
15:14 uur

Vrees van scholen bleek niet nodig: coronacrisis heeft amper impact op leerachterstand

Het Belang van Limburg

30/06/2020 - 07:44

In het basisonderwijs liepen leerlingen geen grote leerachterstand op door corona. Dat blijkt uit de gestandaardiseerde toetsen die kinderen in het zesde leerjaar voorgeschoteld kregen. Nochtans maakten scholen zelf zich volgens de Vlaamse onderwijsinspectie wel grote zorgen over “de negatieve impact van corona op de leervorderingen” van hun leerlingen. Maar na een analyse van de proeven lijkt de situatie dus toch goed mee te vallen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Coronacrisis heeft impact op politiewerk: “Gezondheid is nu belangrijker dan flitsen” (17/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De strenge maatregelen die de overheid oplegt in de strijd tegen de coronacrisis, heeft ook een grote impact op de werking van de politie. Om te voorkomen dat een volledig korps besmet raakt door corona, staan er politiemensen op standby.
  [naar artikel]
 2. Wat als u corona-symptomen voelt? Dit zijn de noodnummers (22/03/2020 - De Morgen)
  De coronacrisis heeft een serieuze impact op ons leven. Waar kun je terecht als je vragen hebt over het coronavirus? Naar welk nummer bel je bij dringende hulp? En wat als je consulaire bijstand nodig hebt? Wij maakten een overzicht van alle telefoonnummers die je moet kennen tijdens de coronacrisis.
  [naar artikel]
 3. Weyts wil zomerscholen oprichten om leerachterstand weg te werken (09/04/2020 - De Morgen)
  Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) werkt samen met het onderwijsveld aan een scenario met zomerscholen om leerlingen die een grote leerachterstand hebben opgelopen door het coronavirus bij te spijkeren. Dat zou op vrijwillige basis gebeuren, zowel voor leerlingen, leerkrachten als scholen, benadrukte Weyts in een videoconferentie met de leden de commissie Onderwijs van het Vlaams parlement.
  [naar artikel]
 4. Bijna helft bouwbedrijven ligt volledig stil door coronacrisis (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis heeft een zware impact op de bouwsector. Bouwbedrijven behoren niet tot de sectoren waar sluiting verplicht is, maar 44 procent...
  [naar artikel]
 5. Dit zijn alle telefoonnummers die je moet kennen tijdens de coronacrisis (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis heeft een serieuze impact op ons leven. Waar kun je terecht als je vragen hebt over het coronavirus? Naar welk nummer bel je bij...
  [naar artikel]
 6. Dertien meldingen van radicalisering in Vlaamse scholen (16/11/2016 - De Redactie)
  In een jaar tijd kwamen in totaal 32 vragen binnen bij de islamexperten die het onderwijs bijstaan. In 13 gevallen bleek de vrees terecht en werd het gesprek aangegaan.
  [naar artikel]
 7. Lotus waarschuwt voor impact coronacrisis (03/04/2020 - De Tijd)
  08:40 Zelfs het bedrijf met de meest indrukwekkende staat van dienst van de Brusselse beurs, is niet immuun voor de perfecte storm die de coronacrisis is.
  [naar artikel]
 8. Wat betekent de coronacrisis eigenlijk voor het klimaat? "Naar een bruine of groene heropleving van de economie" (24/03/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis heeft een bijzonder bruuske impact op onze hele samenleving en op de economie. Maar wat betekent dit eigenlijk voor het klimaat? Want was 2020 geen scharnierjaar voor het klimaatbeleid? "Veel zal afhangen van hoe diep de economische crisis zal zijn en hoe lang ze zal duren, maar dit zal zeker ook mogelijkheden bieden." Of hoe een brutaal virus ook een impact heeft op iets waar het op het eerste gezicht helemaal niet aan gelinkt is: het klimaat.
  [naar artikel]
 9. Depressie of dipje? Dit is de impact van corona op je mentale gezondheid (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis heeft niet alleen een impact op de fysieke gezondheid, het laat zich ook voelen ‘in ons koppeke’. Veel mensen voelen zich somber,...
  [naar artikel]
 10. ‘Nu angst of stress ervaren, is normaal.’ De psychische impact van de coronacrisis (08/04/2020 - De Standaard)
  De quarantainemaatregelen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus wegen bij velen onder ons zwaar door. Zo treft de coronacrisis niet alleen onze fysieke, maar ook onze mentale gezondheid.
  [naar artikel]
 11. Bijna 50 procent minder auto's op de weg sinds start coronacrisis (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de coronacrisis staan er nog amper files op de Belgische wegen. Vlamingen werken massaal van thuis en gaan niet meer de weg op. VRT Verkeer...
  [naar artikel]
 12. Coronacrisis: 'Winkelketens zonder duidelijke onlinestrategie zullen problemen krijgen' (17/03/2020 - Knack)
  Jean-Philip Vroninks, de CEO Belux van de vastgoedaviseur en -makelaar JLL, denkt dat de impact van de coronacrisis op vastgoed zal verschillen naargelang de sectoren.
  [naar artikel]
 13. Verzekeringssector biedt ook mogelijkheid tot betalingsuitstel tijdens coronacrisis (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de banksector, gaat ook de verzekeringssector een inspanning leveren om de negatieve impact van de coronacrisis te verzachten voor mensen die...
  [naar artikel]
 14. Kunnen we berekenen hoe lang de economie nodig heeft om zich van de coronacrisis te herstellen? (11/03/2020 - Express)
  De crisis van het coronavirus in de eurozone leidt zeker tot een daling van het bruto binnenlands product (bbp) in... The post Kunnen we berekenen hoe lang de economie nodig heeft om zich van de coronacrisis te herstellen? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Twee scholen uit Dilbeek gaan niet op sneeuwklassen naar Noord-Italië  (04/03/2020 - VRT NWS)
  De leerlingen van twee lagere scholen uit Dilbeek vertrekken niet op sneeuwklassen naar Noord-Italië. Normaal zouden zo'n 120 leerlingen nu vrijdag vertrekken, maar de scholen hebben in overleg met de gemeente beslist om thuis te blijven uit vrees voor het coronavirus.
  [naar artikel]
 16. Professor Koen Schoors over economische impact coronacrisis: "Recessie is onvermijdelijk, maar buffer is nodig" (20/03/2020 - VRT NWS)
  De economische steun van de overheid voor mensen en bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis zijn noodzakelijk om de economie niet in elkaar te laten storten, legt professor economie Koen Schoors uit in "Terzake". "We krijgen zeker en vast een recessie, maar de opgebouwde schulden zullen betaalbaar blijven door de lage rente", aldus Schoors.
  [naar artikel]
 17. Ceci n’est pas un taalbeleid (13/04/2019 - De Morgen)
  ‘De leerachterstand heeft veel te maken met de kennis van het Nederlands. Daar staat of valt echt alles mee’, reageerde Pascal Smet (sp.a) op het bericht over de groeiende leerachterstand bij vooral allochtone scholieren in Vlaanderen (DM 27/10). Pleitte de onderwijsminister afgelopen weekend nog voor ‘een beleid om het Nederlands te versterken’, dan liet hij een handvol dagen later de medewerkers van het Steunpunt Gelijke Onderwijskansen (GOK) weten dat de geldkraan dicht gaat.
  [naar artikel]
 18. FSMA: 'Communiceer zo snel mogelijk over corona-impact' (26/03/2020 - De Tijd)
  16:35 De beurswaakhond FSMA vraagt genoteerde vennootschappen zo snel mogelijk te communiceren over de gevolgen van de coronacrisis op hun activiteiten, ook al is die impact nog niet becijferbaar.
  [naar artikel]
 19. Hervorming secundair onderwijs stuit op onbegrip: groeiend protest tegen “eenheidsworst” op scholen (31/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Uit vrees dat de klassieke colleges worden uitgehold, barst op verschillende plekken in Vlaanderen ­protest uit tegen de her­vormingsplannen van middelbare scholen. Vooral daar waar meerdere scholen willen samenwerken en alle leerlingen van de eerste graad in één campus les zullen krijgen. “Veel ouders en leerkrachten lusten die eenheidsworst niet”, zegt N-VA-onderwijsspecialist Koen Daniëls.
  [naar artikel]
 20. Zorgverleners voelen impact coronacrisis: meer dan helft is vermoeid, een op drie is bang (11/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn de eersten die met de coronacrisis worden geconfronteerd: de zorgverleners die in het veld staan in de strijd tegen het virus. Een strijd...
  [naar artikel]
 21. Afgelopen maand 40 procent minder vluchten op Brussels Airport door coronacrisis (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De impact van het coronavirus op de vluchten van en naar Brussels Airport laat zich heel duidelijk zien. Er vonden in maart amper 10.888 vluchten...
  [naar artikel]
 22. Voka schat economische impact op 16 miljard euro (18/03/2020 - De Tijd)
  07:34 Werkgeversorganisatie Voka verwacht dat de coronacrisis onze economie 1,5 procent groei zal kosten, goed voor een impact van 16 miljard euro. 'Alle bedrijven worden getroffen, groot en klein, niet enk...
  [naar artikel]
 23. Mensen in armoede grote slachtoffers van coronacrisis: Waar zijn de voedseloverschotten? Waar zijn de hulporganisaties? (18/03/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis heeft een grote impact op daklozen en gezinnen die in armoede leven. Zij kunnen nu niet meer rekenen op voedseloverschotten van supermarkten of restaurants. En er zijn ook minder vrijwilligers die hen komen helpen. Maar de vrijwilligers van Brothers of Solidarity staan wel nog voor hen klaar.
  [naar artikel]
 24. De coronacrisis treft ook de huizenmarkt (23/03/2020 - De Morgen)
  De coronacrisis neemt ook de vastgoedsector in de tang. Makelaars draaien met de vingers, terwijl notarissen nog amper aktes schrijven. Bouwwerven liggen nagenoeg stil en iedereen houdt de adem in wat dit betekent voor de prijzen.
  [naar artikel]
 25. OPROEP. Heb jij al aangeklopt bij het OCMW sinds de coronacrisis? (30/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De OCMW’s van de provincie Antwerpen verwachten tijdens de coronacrisis een stijging in het aantal mensen dat steun nodig heeft, of merken die nu al in de aanvragen. Het gaat om totaal nieuwe mensen, zoals studenten of zelfstandigen.
  [naar artikel]
 26. Argenta schat corona-impact op 20 miljoen (26/03/2020 - De Tijd)
  13:05 De Antwerpse bankgroep schat de impact van de coronacrisis op 20 miljoen euro. 'Dat is al bij al beperkt, maar er zijn nog veel onbekende factoren.'
  [naar artikel]
 27. Personeel van FedEx overweegt acties na collectief ontslag, vrees voor topje van ijsberg (10/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De werknemers van FedEx overwegen acties na het collectief ontslag bij het koeriersbedrijf in Steenokkerzeel. Dat bleek donderdag tijdens een personeelsvergadering, zo melden de vakbonden. De vrees leeft dat het niet bij 39 naakte ontslagen gaat blijven.
  [naar artikel]
 28. BBC stelt 450 ontslagen uit: “We hebben al onze medewerkers nodig vanwege coronacrisis” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  BBC News heeft de plannen om 450 banen te schrappen opgeschort. De Britse nieuwsdienst heeft de medewerkers nodig voor de berichtgeving over de...
  [naar artikel]
 29. Coronacrisis schakelt 195 miljoen arbeidskrachten uit (08/04/2020 - Express)
  Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar zal de impact van de corona-pandemie op de werkvloer de productiviteit van 195... The post Coronacrisis schakelt 195 miljoen arbeidskrachten uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Vier jaar leerachterstand in concentratieschool (29/04/2019 - Metro)
  Leerlingen die op een concentratieschool zitten, scoren ­ontstellend minder goed op de internationale PISA-test voor wiskunde dan wie in een ‘bevoorrechte’ school zit. “Het verschil loopt op tot 174 punten, wat ongeveer overeenkomt met vier schooljaren achterstand”, zegt hoogleraar Ides Nicaise (KU Leuven) vandaag in Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. De school is zelfs veel bepalender voor die score dan de thuissituatie van kinderen. Dat blijkt uit een analyse van de KU Leuven van vijftien jaar gelijkekansenbeleid in ons onderwijs. Nicaise voerde het onderzoek met doctoraatsstudente Emilie Franck. Uit die analyse blijkt ook dat de kloof tussen kansarme en kansrijke leerlingen tussen 2003 en 2015 een beetje is verkleind, maar dat de prestaties nog altijd afhangen van de plek op de sociale ladder. Wie het thuis minder breed heeft, lager opgeleide ­ouders heeft en thuis een andere taal spreekt, doet het gemiddeld veel slechter. “De overheid ­zou in ­alle scholen een hoge kwaliteit en een sociale mix moeten ­nastreven. Te veel kwetsbare kinderen komen op dezelfde scholen terecht.” bron: Belga Het bericht Vier jaar leerachterstand in concentratieschool verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Zelfs scholen blijven maandag dicht uit vrees voor storm Ciara (07/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een aantal scholen blijft maandag mogelijk gesloten als gevolg van het zware stormweer dat zondag wordt voorspeld. Dat wordt bevestigd door onder meer het Gemeenschapsonderwijs.
  [naar artikel]
 32. KBC: ‘Economische impact coronacrisis slechts tijdelijk’ (13/02/2020 - Express)
  Bank- en verzekeringsgroep KBC, een van de belangrijkste economische spelers van België, verwacht dat het coronavirus maar een tijdelijk effect zal hebben op de wereldeconomie. ‘De verspreiding van het coronavirus zal de Chinese economische groei naar verwachting doen afnemen en de wereldwijde toeleveringskanalen verstoren, waardoor ook in de ontwikkelde economieën de groei tijdelijk zal afnemen’, […] The post KBC: ‘Economische impact coronacrisis slechts tijdelijk’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Een op drie cafés en restaurants kan failliet gaan door coronacrisis (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer, die verwacht dat de heropbouw van onze zwaar geteisterde economie heel lang kan duren. “Een auto die met 120 kilometer per uur crasht, heeft ook herstellingen en tijd nodig om opnieuw op die snelheid te halen.”
  [naar artikel]
 34. Coronacrisis maakt thuiswerk mogelijk in 95 procent van de bedrijven, kwart van bedrijven vreest voor loonsverhogingen (24/03/2020 - VRT NWS)
  HR-consultant Hudson heeft 150 bedrijven ondervraagd over de impact van de coronacrisis. Een van de meest opvallende vaststellingen is dat thuiswerk vrij algemeen ingang heeft gevonden. Uit de bevraging blijkt ook dat 60 procent van de werkgevers gebruikmaakt van tijdelijke werkloosheid en dat er gevolgen zullen zijn voor de verloning: 27 procent van de bedrijven weet nog niet of de geplande loonsverhogingen zullen doorgaan. En 15 procent van de bedrijven laat weten dat de managers gaan inleveren.
  [naar artikel]
 35. Grote verkeerstoets in de helft van alle Vlaamse lagere scholen  (29/04/2019 - VRT NWS)
  Bijna de helft van alle Vlaamse lagere scholen neemt dit jaar deel aan de Grote Verkeerstoets. Daarmee testen kinderen uit het vijfde leerjaar hun kennis over de verkeersregels. Het is al de tiende keer dat de toets afgenomen wordt en het blijft nodig. Vorig jaar slaagde amper de helft van de leerlingen. Ons jongerenmagazine Karrewiet ging langs in basisschool 't Keperke in Dilbeek.
  [naar artikel]
 36. Grof geschut om het virus te verslaan: scholen dicht, ook horeca toe (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Pas na uren vergaderen kwam de Nationale Veiligheidsraad gisteravond om iets voor elf dan toch met drastische maatregelen. Vooral het sluiten van de scholen bleek communautair een harde noot om te kraken. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert administratieve boetes.
  [naar artikel]
 37. Schoolfactuur vertelt veel te weinig (09/04/2019 - De Morgen)
  Een nieuwe schooljaar betekent rekeningen en een pak wrevel. Een onderzoek bewijst de uitwas aan vage kosten. Ook de verschillen tussen scholen springen meteen in het oog, ook bij gelijkaardige studierichtingen. Waardoor de vrees ontstaat dat scholen kansarme leerlingen weren door kosten kunstmatig hoog te houden.
  [naar artikel]
 38. Mag ik mijn kinderen nog naar school sturen? En hoe regel ik opvang? (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De lessen vallen stil, maar de scholen blijven wel open. Kinderen van werkende ouders zijn er daarom nog altijd welkom. Maar is het wel veilig om ze nog te sturen? En wat met de leerachterstand? In dit artikel sommen we alles voor u op.
  [naar artikel]
 39. Minstens zes miljard nodig voor renovatie scholen (29/08/2019 - Metro)
  Drie tot vier miljard euro voor het gemeenschapsonderwijs en nog eens 2,97 miljard voor het katholiek, provin­ciaal en gemeentelijk onderwijs. Zoveel geld is volgens de onderwijskoepels nodig voor de renovatie van school­gebouwen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op 1 januari 2018 stonden liefst 1.826 schoolbesturen op de wachtlijst van Agion. Samen vragen zij een bedrag van 2,97 miljard euro om een school te bouwen of te renoveren. Het Gemeenschapsonderwijs (GO! ) krijgt geld via een andere weg en zegt óók 3 à 4 miljard euro nodig te hebben. Samen is dat dus minstens 6 miljard euro. De reden waarom er zoveel geld nodig is, ligt bij het verouderde ­patrimonium. Zestig procent van de Vlaamse scholen is gebouwd vóór de jaren 70 en bijna één op de drie vóór 1950. Omdat er sinds de jaren 70 te weinig is ­geïnvesteerd, is er een structurele achterstand ontstaan. De scholen vragen extra investeringen en een efficiënter beleid. bron: Belga Het bericht Minstens zes miljard nodig voor renovatie scholen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Hoogbegaafde kinderen van Gentse school krijgen wél nieuwe leerstof aangeboden tijdens coronacrisis (02/04/2020 - VRT NWS)
  De Gentse school Arkades, een basisschool voor hoogbegaafde kinderen, heeft besloten om hun leerlingen toch nieuwe leerstof aan te bieden tijdens de coronacrisis. Bij het sluiten van de scholen werd leerkrachten op het hart gedrukt om geen nieuwe leerstof aan te bieden. “Maar zoiets is niet mogelijk bij onze leerlingen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 41. Sociale mix verschilt enorm in Antwerpse scholen: “Elitaire scholen lijken doelbewust niet solidair” (28/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wat sociale mix betreft, gaapt er een grote kloof bij de Antwerpse secundaire scholen. Dat blijkt uit cijfers van Onderwijs Vlaanderen. Opvallend is dat de scholen met een laag percentage indicatorleerlingen (zij die van huis uit weinig kansen krijgen), net die scholen zijn die niet wensen deel te nemen aan het online aanmeldingssysteem.
  [naar artikel]
 42. Sociale mix verschilt enorm in Antwerpse scholen: “Elitaire scholen lijken doelbewust niet solidair” (28/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wat sociale mix betreft, gaapt er een grote kloof bij de Antwerpse secundaire scholen. Dat blijkt uit cijfers van Onderwijs Vlaanderen. Opvallend is dat de scholen met een laag percentage indicatorleerlingen (zij die van huis uit weinig kansen krijgen), net die scholen zijn die niet wensen deel te nemen aan het online aanmeldingssysteem.
  [naar artikel]
 43. Welke tijd verliezen de scholen? (10/04/2020 - Apache)
  De coronacrisis lijkt bij momenten op scherp te stellen hoe we ons (willen) verhouden tot onze maatschappij. Het belang de economie tegenover de volksgezondheid wordt gewogen. Bepaalde beroepen worden begrepen als essentieel. Er klinkt een plotse appreciatie voor hoe noodzakelijk de zorgsector is. Ook legt de crisis bloot hoe we ons verhouden tot scholen.
  [naar artikel]
 44. Deze dieven hebben amper 30 seconden nodig om een Tesla te stelen (22/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Amper 30 seconden hebben deze twee mannen nodig om een Tesla te stelen. En de manier waarop is verbazingwekkend simpel. Het enige wat je nodig hebt, is een antenne.
  [naar artikel]
 45. Deze dieven hebben amper 30 seconden nodig om een Tesla te stelen (22/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Amper 30 seconden hebben deze twee mannen nodig om een Tesla te stelen. En de manier waarop is verbazingwekkend simpel. Het enige wat je nodig hebt, is een antenne.
  [naar artikel]
 46. Tien nieuwe scholen in amper vijf dagen: "Nooit eerder zoveel investeringen" (17/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In vijf dagen tijd worden in Vlaanderen liefst tien nieuwe scholen geopend, een investering van bijna 75,5 miljoen euro. Het gaat om scholen in
  [naar artikel]
 47. Helft scholen krijgt slecht rapport (04/04/2019 - De Morgen)
  Amper een op de twee scholen kreeg het voorbije schooljaar meteen een goed rapport van de inspectie. Vooral in het secundair hapert het: bij zeven op de tien onderwijsinstellingen zijn er opmerkingen. 'En dat ligt niet aan een strengere inspectie', zegt inspecteur-generaal Lieven Viaene.
  [naar artikel]
 48. Peter De Roover: “Nieuwe taaltesten nodig in Antwerpse scholen” (10/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe taaltesten voor kleuters zijn volgens Peter De Roover nodig in de Antwerpse scholen, dat zei hij vanmorgen tijdens het debat in Wakker op Zondag. Kleuters die het Nederlands onvoldoende onder de knie hebben zouden niet naar het eerste leerjaar mogen en een taalbad moeten volgen. Die kleuters komen vaak uit concentratiescholen en kunnen het Nederlands volgens De Roover dus niet leren van hun klasgenoten.
  [naar artikel]
 49. Vijf redenen waarom Vlaanderen islamitische scholen nodig heeft (20/09/2018 - VRT NWS)
  "Wordt het Mechelen of Genk? Als ik burgemeester Bart Somers of Wim Dries was, zou ik me vooral haasten om de eerste Vlaamse islamitische school binnen te halen en daarmee geschiedenis te schrijven. Want los van de populistische retoriek zijn er vooral veel rationele redenen waarom we in Vlaanderen islamitische scholen nodig hebben." Onderwijsspecialist Orhan A??rda? zet de belangrijkste redenen op een rij.
  [naar artikel]
 50. Onderzoek van Greenpeace onthult: luchtkwaliteit bij 61 procent van de onderzochte scholen zorgwekkend tot slecht (14/03/2018 - VRT NWS)
  Het onderzoek “Mijn lucht, mijn school” van Greenpeace, toont aan dat de luchtkwaliteit in te veel lagere scholen zorgwekkend is of ronduit slecht. Van de 222 Belgische scholen die vrijwillig meededen aan het onderzoek, noteerden amper zeven scholen een goede luchtkwaliteit. Bij 76 scholen is de lucht die kinderen inademen nog aanvaardbaar, maar bij de overige 143 onderzochte scholen is de lucht aan de schoolpoort ongezond voor de kinderen. Dat bevestigt ook Joeri Thijs van Greenpeace. Door de hogere uitstoot van uitlaatgassen, ligt de concentratie van stikstofdioxide bovendien 13 procent hoger tijdens de schooluren dan de jaargemiddelde waarden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.