Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 July 2020
08:19 uur

Granaat ontploft bij Antwerps pannenkoekenhuis

De Standaard

30/06/2020 - 08:19

In de Volkstraat op het Antwerpse Zuid heeft in de nacht van maandag op dinsdag een ontploffing plaatsgevonden. Het Antwerpse parket bevestigt dat het vermoedelijk om een handgranaat gaat.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opnieuw granaat ontploft in Antwerpen-Noord (18/03/2019 - De Standaard)
  Vannacht kort na 4 uur is in de De Pretstraat in Antwerpen-Noord een granaat ontploft. Een tweede granaat, die niet ontploft was, moest door de ontmijningsdienst DOVO onschadelijk worden gemaakt.
  [naar artikel]
 2. Granaat ontploft in ondergrondse garage in Zandvliet (09/03/2020 - VRT NWS)
  In Zandvliet is een granaat ontploft in een ondergrondse garage. Niemand raakte gewond. De garagepoort en een waterleiding raakten beschadigd. Het parket onderzoekt of de granaat iets met een afrekening in het drugsmilieu te maken heeft.
  [naar artikel]
 3. Granaat ontploft in Deurne (25/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er is opnieuw een granaat ontploft in Deurne. Deze keer gebeurde dat in de Victor De Langhestraat, zo bevestigt de federale politie. Er is schade aan ramen, een garage en auto’s, maar er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 4. Granaat ontploft onder tractor terwijl landbouwer ermee op zijn akker rijdt (15/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een obus (granaat) is ontploft onder de tractor van een landbouwer in het West-Vlaamse Wijtschate. Hij was aan het werk met de tractor op zijn akker toen de granaat plots werd bovengerakeld door het toestel en explodeerde.
  [naar artikel]
 5. Vermoedelijk opnieuw granaat ontploft in Antwerpen (22/07/2019 - Metro)
  In Antwerpen is er in de nacht van zondag op maandag opnieuw een explosie geweest. In de Marsstraat in Berchem is vermoedelijk een granaat op straat ontploft, zo meldt de VRT online. Het incident gebeurde rond kwart over drie. Een aantal auto’s raakten beschadigd en de straat is afgesloten. Dovo, de ontmijningsdienst van het leger is ter plaatse, en er wordt ook een explosievenhond ingezet. De laatste maanden zijn er in Antwerpen geregeld incidenten met granaten. bron: Belga Het bericht Vermoedelijk opnieuw granaat ontploft in Antwerpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Granaat ontploft in Willebroek: geen gewonden, wel veel schade (15/07/2019 - VRT NWS)
  In Willebroek is vanochtend een granaat ontploft. Ontmijningsdienst Dovo en de politie zijn ter plaatse voor een onderzoek. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 7. Vermoedelijk opnieuw granaat ontploft in Antwerpen (22/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Antwerpen is er in de nacht van zondag op maandag opnieuw een explosie geweest. In de Marsstraat in Berchem is vermoedelijk een granaat op straat ontploft, zo meldt de VRT.
  [naar artikel]
 8. Granaat binnengegooid in woning in Deurne, maar niet ontploft (28/11/2019 - Metro)
  In het Antwerpse district Deurne is in de nacht van woensdag op donderdag een granaat binnengegooid in een woning. Dat zegt de lokale politie. Het explosief kwam er echter niet tot ontploffing. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en stelde vast dat het te gevaarlijk was om de granaat (ver) te vervoeren. Ze werd daarom op een braakliggend terrein in de buurt gecontroleerd tot ontploffing gebracht. bron: Belga Het bericht Granaat binnengegooid in woning in Deurne, maar niet ontploft verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Granaat ontploft tegen garagepoort in Deurne (25/01/2020 - Metro)
  In de Victor De Langhestraat in het Antwerpse district Deurne is zaterdag een granaat ontploft die tegen een garagepoort terecht was gekomen. Dat bevestigt de Antwerpse politie. Bij het incident zouden geen gewonden gevallen zijn. Het incident gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.30 uur. Volgens de Antwerpse politie lijkt de schade wel mee te vallen. Het labo, de brandweer en de ontmijningsdienst DOVO zijn ter plaatse voor onderzoek. bron: Belga Het bericht Granaat ontploft tegen garagepoort in Deurne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Granaat ontploft tegen garagepoort in Deurne (25/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Victor De Langhestraat in het Antwerpse district Deurne is zaterdag een granaat ontploft die tegen een garagepoort terecht was gekomen. Dat bevestigt de Antwerpse politie. Bij het incident zouden geen gewonden gevallen zijn.
  [naar artikel]
 11. Opnieuw een explosie in Antwerpen, vermoedelijk granaat ontploft (22/07/2019 - VRT NWS)
  In Antwerpen is er vannacht opnieuw een explosie geweest, deze keer in de Marsstraat in Berchem. Vermoedelijk is er een granaat op straat ontploft. Een aantal auto's raakte daarbij beschadigd.
  [naar artikel]
 12. Granaat ontploft in Willebroek: geen gewonden, veel schade (15/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Willebroek is maandagochtend een granaat ontploft. Er is veel schade aan het geviseerde gebouw, maar er vielen geen gewonden. De politie en ontmijningsdienst DOVO zijn ter plaatse.
  [naar artikel]
 13. Opnieuw granaat ontploft op straat in Antwerpen (02/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Guldensporenstraat in het Antwerpse district Borgerhout is zondagnacht een explosief, vermoedelijk een handgranaat, ontploft.
  [naar artikel]
 14. Wie heeft het gemunt op de Antwerpse horecakoning? (20/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nadat er woensdag al een granaat was gevonden en brand was gesticht in park Den Brandt, is er vrijdag ook een granaat ontploft in het kasteel. Nog steeds is er geen duidelijkheid over het motief.
  [naar artikel]
 15. Granaat ontploft tegen garagepoort in Deurne (25/01/2020 - De Standaard)
  In het Antwerpse district Deurne is vannacht een granaat ontploft tegen een garagepoort. Dat bevestigt de Antwerpse politie.
  [naar artikel]
 16. Opnieuw granaat gegooid in Antwerpen, DOVO laat springtuig gecontroleerd ontploffen (28/11/2019 - VRT NWS)
  In Antwerpen is vannacht opnieuw een granaat gevonden. Die was binnengegooid in een huis in Deurne, maar niet ontploft. De ontmijningsdienst DOVO kwam de granaat ophalen en liet ze ontploffen op een braakliggend terrein aan de Merksemsesteenweg.
  [naar artikel]
 17. Ontploft springtuig in Berchem was wel degelijk granaat (23/09/2019 - Metro)
  Het springtuig dat zaterdagochtend ontplofte tegen de gevel van een huis in de Deken de Winterstraat in Berchem, was wel degelijk een granaat. Dat zegt het parket van Antwerpen. De politie was zaterdagochtend gebeld voor een mogelijke inbraak in de bewuste woning. Het glas in de voordeur was namelijk verbrijzeld. De inspecteurs die ter plaatse kwamen, hadden al snel door dat het om een ontploffing moest gaan. Wat er precies ontplofte, was toen nog niet helemaal duidelijk. De federale gerechtelijke politie en het lab kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek. Intussen blijkt dat het wel degelijk om een granaat ging. Het parket onderzoekt de zaak. bron: Belga Het bericht Ontploft springtuig in Berchem was wel degelijk granaat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Opnieuw granaat gegooid in O-VL (11/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Brakel, in Oost-Vlaanderen, is vannacht een granaat ontploft tegen de gevel van een huis. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen aan VTM
  [naar artikel]
 19. Granaat ontploft in shisha bar in Willebroek (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Willebroek is een granaat gegooid in een shisha bar. Dat heeft het parket bevestigd aan VTM Nieuws. Het incident gebeurde iets voor vijf...
  [naar artikel]
 20. Granaat ontploft in sisha bar in Willebroek (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Willebroek is een granaat gegooid in een sisha bar. Dat heeft het parket bevestigd aan VTM Nieuws. Het incident gebeurde iets voor vijf...
  [naar artikel]
 21. William (3) heeft geen armen en eet met voetjes. Manager pannenkoekenhuis vindt dat onhygiënisch en gaat confrontatie aan (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse vrouw is op Facebook in een Franse colère geschoten na wat ze meemaakte in een pannenkoekenhuis in Hot Springs, Arkansas. Toen ze...
  [naar artikel]
 22. Granaat ontploft in shishabar in Willebroek (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Willebroek is een granaat gegooid in een shishabar in de de August Van Landeghemstraat. Dat heeft het parket bevestigd aan VTM Nieuws. Het...
  [naar artikel]
 23. Explosief ontploft in restaurant kasteel Den Brandt in Antwerpen, enkele dagen nadat er al granaat gevonden werd (19/07/2019 - VRT NWS)
  Er is een ontploffing geweest in een restaurant van het kasteel Den Brandt, in Wilrijk bij Antwerpen. Enkele dagen geleden werd in hetzelfde restaurant ook al een granaat teruggevonden, die was toen niet ontploft. Wat de precieze omstandigheden zijn, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 24. Opnieuw granaat ontploft in Antwerpen Berchem (22/07/2019 - De Standaard)
  De voorbije nacht zijn vermoedelijk twee granaten ontploft in de Marsstraat in Berchem. Dovo kwam ter plaatse, de federale gerechtelijke politie leidt het onderzoek verder.
  [naar artikel]
 25. Schade door explosie in Zandvliet: mogelijk granaat ontploft (09/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De politie voert een onderzoek naar een ontploffing die zich heeft voorgedaan in Zandvliet. Mogelijk gaat het om een granaat. Een appartementencomplex raakte beschadigd, maar er zijn geen gewonden.
  [naar artikel]
 26. Schade door explosie in Zandvliet: mogelijk granaat ontploft (09/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De politie voert een onderzoek naar een ontploffing die zich heeft voorgedaan in Zandvliet. Mogelijk gaat het om een granaat. Een appartementencomplex raakte beschadigd, maar er zijn geen gewonden.
  [naar artikel]
 27. Granaat ontploft in Borgerhout: vermoedelijk alweer gericht tegen familie van cokehandelaar (02/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Guldensporenstraat in Borgerhout (Antwerpen) is maandagmorgen even voor 4 uur een explosief, vermoedelijk een handgranaat, ontploft.
  [naar artikel]
 28. Granaat ontploft in Guldensporenstraat in Borgerhout (02/09/2019 - De Morgen)
  Vanmorgen om 3.40 uur is een handgranaat ontploft in de Guldensporenstraat in Borgerhout. Het doelwit zou de familie El H. zijn, bekend bij politie en gerecht voor hun rol in het Antwerpse drugsmilieu.
  [naar artikel]
 29. Granaat ontploft in shishabar in Willebroek: veel schade, maar geen gewonden (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Willebroek is een granaat gegooid in een shishabar in de de August Van Landeghemstraat. Dat heeft het parket bevestigd aan VTM Nieuws. De schade...
  [naar artikel]
 30. Ontploft springtuig in Berchem was wel degelijk granaat (23/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het springtuig dat zaterdagochtend ontplofte tegen de gevel van een huis in de Deken de Winterstraat in Berchem, was wel degelijk een granaat. Dat zegt het parket van Antwerpen.
  [naar artikel]
 31. Granaat ontploft in Colombiaanse nachtclub: zeker 36 gewonden (17/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Colombia zijn minstens 36 feestvierders gewond geraakt toen zaterdagavond een granaat ontplofte in een nachtclub in San Pedro, in het zuidwesten van het land. Dat hebben de autoriteiten gemeld. Twee gewonden zijn er erg aan toe.
  [naar artikel]
 32. Granaat ontploft in Colombiaanse nachtclub: zeker 36 gewonden (17/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Colombia zijn minstens 36 feestvierders gewond geraakt toen zaterdagavond een granaat ontplofte in een nachtclub in San Pedro, in het zuidwesten van het land. Dat hebben de autoriteiten gemeld. Twee gewonden zijn er erg aan toe.
  [naar artikel]
 33. Alweer granaat naar shishabar gegooid: ketst af op raam, ontploft op straat en veroorzaakt veel schade (15/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd is er een granaat gegooid naar een shishabar in het centrum van Willebroek. De granaat doorboorde het raam evenwel niet en viel op de straat. Daardoor was er niet alleen schade aan het geviseerde gebouw, maar ook aan de aanpalende panden. Voorlopig is er niets geweten over het motief.
  [naar artikel]
 34. Granaat ontploft tegen garagepoort in Deurne (25/01/2020 - Metro)
  In de Victor De Langhestraat in het Antwerpse district Deurne is vrijdagnacht een granaat ontploft die tegen een garagepoort terecht was gekomen. Dat bevestigt de Antwerpse politie. Bij het incident zouden geen gewonden gevallen zijn. “Rond 4.10 uur ontvingen de hulpdiensten verschillende meldingen over een ontploffing in de Victor De Langhestraat, ter hoogte van het appartementsgebouw op huisnummer 61”, zegt een woordvoerder bij de federale politie. “Het labo, de brandweer en Dovo zijn ter plaatse voor onderzoek.” De ontploffing veroorzaakte schade aan de garagepoort en gevel van het appartementsgebouw, en verschillende wagens die geparkeerd stonden in de straat. Het parket vorderde een onderzoeksrechter. “Of de ontploffing te maken heeft met geweld in het drugsmilieu, wordt op dit moment onderzocht.” Zaterdagochtend om 7.45 uur zijn de hulpdiensten nog steeds ter plaatse in Deurne. bron: Belga Het bericht Granaat ontploft tegen garagepoort in Deurne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Ontploffing in kasteel Den Brandt: motief nog onduidelijk, geen impact op Jazz Middelheim (19/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat er woensdag al een granaat was gevonden en brand was gesticht in park Den Brandt, is er nu ook een granaat ontploft in het kasteel. Nog steeds is er geen duidelijkheid over het motief.
  [naar artikel]
 36. Drugsmilieu heeft geen monopolie op granaten (20/07/2019 - De Morgen)
  In het Grand Café van kasteeldomein Den Brandt is een granaat ontploft. Woensdag trof het personeel er al een niet-ontplofte granaat aan en bleek er brand gesticht in het restaurant ernaast. Het is niet het eerste incident met granaten in Antwerpen, maar deze keer denken onderzoekers niet aan een afrekening in het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 37. Granaat ontploft in Borgerhout: auto's en gevels beschadigd (02/09/2019 - VRT NWS)
  Er is afgelopen nacht opnieuw een explosie geweest in Antwerpen. In de Guldensporenstraat in Borgerhout ontplofte een granaat. Enkele auto's en gevels raakten beschadigd. "Maar pas wanneer de zon schijnt, zullen we kunnen zien hoe groot de totale schade is", zegt Willem Migom van de lokale politie.
  [naar artikel]
 38. Antwerpse Noorderlaan vrijgegeven na vondst van granaat (04/09/2019 - Metro)
  In het Antwerpse havengebied is de perimeter op en rond de Noorderlaan woensdagochtend opnieuw opgeheven, nadat er een niet ontplofte granaat was gevonden.  Ontmijningsdienst Dovo heeft het springtuig, waarvan de veiligheidspin nog niet verwijderd was, veilig meegenomen. De granaat zal nu verder worden onderzocht, onder meer op mogelijke sporen. Het ontruimde logistieke bedrijf is eveneens opnieuw toegankelijk. Onderzoek gestart Wie de granaat op straat achterliet en met welk motief is nog niet duidelijk. De federale gerechtelijke politie van Antwerpen is een onderzoek gestart. Dat zal onder meer moeten uitwijzen of er mogelijk een verband is met de vele soortgelijke incidenten met al dan niet ontplofte granaten in Antwerpen die kaderen in het aanhoudende geweld binnen het drugsmilieu. Lees ook : Bedrijf ontruimd na vondst van granaat op straat in Antwerps havengebied Het bericht Antwerpse Noorderlaan vrijgegeven na vondst van granaat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Bedrijf ontruimd na vondst van granaat op straat in Antwerps havengebied (04/09/2019 - Metro)
  In Antwerpen is woensdagochtend opnieuw een granaat gevonden op straat, ditmaal op de Noorderlaan in het havengebied. Dat zegt de federale politie. Er is een perimeter ingesteld en één bedrijf in de omgeving, logistiek dienstverlener Commodity Centre Belgium, is preventief ontruimd. “De granaat bevindt zich tussen een voertuig en een gebouw en de veiligheidspin zit er nog in”, zegt Sarah Frederickx van de federale politie. “We nemen echter het zekere voor het onzekere. Ontmijningsdienst DOVO komt ter plaatse, net als de federale gerechtelijke politie van Antwerpen en het labo.” Wie verantwoordelijk is voor het springtuig en wat het eventuele doelwit was, is niet bekend. Op de Noorderlaan is een 100 meter lange perimeter ingesteld tussen de Göteborgweg en Treurenborg. Het verkeer kan daar voorlopig niet passeren. bron: Belga Het bericht Bedrijf ontruimd na vondst van granaat op straat in Antwerps havengebied verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Antwerpse politie controleert extra in buurt waar granaat ontplofte: 78 voertuigen en 82 mensen tegengehouden (20/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag extra controles uitgevoerd in en rond Park Spoor Noord. Die controles werden dinsdag aangekondigd door burgemeester De Wever, nadat opnieuw een granaat was ontploft in de buurt. 78 voertuigen en 82 mensen werden vannacht gecontroleerd.
  [naar artikel]
 41. Handgranaat veroorzaakt veel schade in Borgerhout (02/09/2019 - De Standaard)
  Vannacht is in de Guldensporenstraat in Borgerhout een granaat ontploft. Ook nu weer wordt vermoed dat de aanslag drugsgerelateerd is.
  [naar artikel]
 42. Granaat aangetroffen in Deurne (19/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de nacht van zaterdag op zondag is in Deurne vlakbij het Arenaplein een granaat onschadelijk gemaakt. Rond middernacht zag een voetganger het projectiel op straat liggen en verwittigde meteen de politie. Samen met de ontmijningsdienst DOVO hebben ze de granaat onschadelijk gemaakt. Volgens het parket is er geen aanwijzing van een link met het drugsmilieu. Hoe die granaat dan op straat is terechtgekomen, wordt momenteel onderzocht.
  [naar artikel]
 43. Granaat ontploft bij Antwerpse pitazaak (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de nacht van woensdag op donderdag is er een ontploffing ontstaan in de Antwerpse Stuivenbergbuurt. Er vielen daarbij geen gewonden. Het doelwit...
  [naar artikel]
 44. Granaat gevonden in Antwerps park, ook opzettelijke brandstichting in restaurant (17/07/2019 - VRT NWS)
  In een restaurant in het park Den Brandt in Antwerpen werd een granaat gevonden. Deze nacht ging er een inbraakalarm af en hing er rook in het restaurant. De politie gaat uit van een opzettelijke brandstichting. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en sloot de omgeving af maar deze is intussen terug vrijgegeven.
  [naar artikel]
 45. Varkensvet ontploft door hitte in Antwerps museum (20/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Door de snel oplopende hitte zijn in het M HKA een zestal vacuüm zakken varkensvet - een kunstinstallatie - ontploft. Net voor opening gisteren kreeg het museum de smurrie en stank weg.
  [naar artikel]
 46. Opnieuw granaat ontploft in Antwerpen (19/07/2018 - Knack)
  Aan een pitazaak in de Antwerpse Stuivenbergwijk is in de nacht van woensdag op donderdag een ontploffing geweest. De lokale politie Antwerpen vermoedt dat het om een granaataanval gaat.
  [naar artikel]
 47. Explosief ontploft in restaurant Kasteel Den Brandt in Antwerpen (19/07/2019 - Metro)
  Er is afgelopen nacht een explosief ontploft in een restaurant van het Kasteel Den Brandt, in Wilrijk bij Antwerpen. Enkele dagen geleden werd in hetzelfde restaurant ook al een granaat teruggevonden, die was toen niet ontploft. Wat de precieze omstandigheden zijn, is nog niet duidelijk. De politie kreeg de melding over de ontploffing rond 7.30 uur binnen, toen de schade werd vastgesteld. Wanneer het explosief precies is afgegaan, is niet duidelijk. “Ergens tussen sluitingstijd en het moment waarop de schade werd vastgesteld”, klinkt het. Er sneuvelden ramen en ook binnen is er wel wat schade, maar het gebouw is nog stabiel. De federale gerechtelijke politie is ter plaatse, alsook het gerechtelijk lab en de ontmijningsdienst DOVO. “De kasteelsite is afgesloten. In het belang van het onderzoek kan ik geen verdere details geven”, zegt Wouter Bruyns. Niet eerste keer Het kasteeldomein was ook woensdagmorgen een tijdje afgesloten, nadat er in het Grand Café een granaat werd aangetroffen. Er werd toen ook brand gesticht in restaurant Murni, dat eveneens op het kasteeldomein gelegen is. Over enkele weken vindt in het park Jazz Middelheim plaats. Lees ook : Belg wil frieten uitroepen tot cultureel erfgoed Het bericht Explosief ontploft in restaurant Kasteel Den Brandt in Antwerpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Hét voordeel van die granatenexplosies? 'Zo raken we eindelijk af van die salariswagens' (19/03/2019 - De Standaard)
  In Antwerpen is vannacht opnieuw een granaat ontploft onder een auto. Het is al de zevende aanslag in drie weken tijd. Maar Kamagurka weet wie er achter de explosies zit.
  [naar artikel]
 49. Granaat gevonden aan Antwerps park: domein afgesloten door politie (17/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het domein van Kasteel Park Den Brandt aan de Beukenlaan werd woensdagmorgen afgesloten door de politie nadat er een granaat werd gevonden in het restaurant Grand Café. Dat opende niet zo lang geleden in een vleugel van het kasteel. Eerder op de nacht was er ook een vermoedelijk opzettelijke brandstichting in restaurant Munri, in één van de koetshuizen.
  [naar artikel]
 50. Granaat gegooid in woning in Deurne: DOVO brengt explosief gecontroleerd tot ontploffing (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Van Heystveltstraat 16 in Deurne werd afgelopen nacht een granaat in een woning gegooid. Ontmijningsdienst DOVO liet de granaat rond vier uur...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.