Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 July 2020
07:10 uur

GEES wilde vasthouden aan bubbel van tien en ziet liever nog geen massa-events in september

De Morgen

30/06/2020 - 08:30

Massa-evenementen toelaten in september? Volgens de GEES moet daar toch nog eens serieus over nagedacht worden, zo blijkt uit haar laatste verslag aan de regering. De experts pleitten ook expliciet voor het behouden van de bubbel van tien, hoewel die intussen is uitgebreid naar vijftien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Renilde Gees spuit echt voedsel in de sonde van dochtertje Anna (6): “Die eerste pamper vol, dat was om te huilen van geluk” (08/12/2018 - De Morgen)
  De 6-jarige Anna is een ster op Twitter, maar dat zal ze nooit beseffen. Ze ziet amper, praat niet en ‘eet’ via een sonde. Op haar blog ‘Anna is anders’ schrijft mama Renilde Gees hoe ze nu ook echte voeding door die sonde jaagt. ‘Van de ene op de andere dag was ze van haar klachten verlost.’
  [naar artikel]
 2. Extra maatregelen tijdens massa-events (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Moeder en oud-manager van Bee Gees-zangers overleden (15/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De moeder van Bee Gees-zangers Robin, Maurice en Barry Gibb is overleden. Barbara Gibb werd 95 jaar oud. Samen met haar in 1992 overleden
  [naar artikel]
 4. "Verboden voor wie al veel jenever dronk": Brusselse cafébazin ziet liever geen kerstmarkt­bezoekers in haar café (05/12/2019 - VRT NWS)
  Een opmerkelijke affiche hangt sinds kort op de deur van café Daringman in Brussel: een afbeelding van een kerstmuts met een verbodsteken erbij. Cafébazin Martine Peeters ziet liever geen bezoekers van de kerstmarkt komen. "Zatte mensen die hier de boel op stelten komen zetten? Neen, dank u."
  [naar artikel]
 5. "De val: De bubbel barst" (12/09/2018 - VRT NWS)
  De eerste aflevering van de zesdelige docureeks waarin financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck tien jaar na de crisis de balans opmaakt van de financiële crisis van 2008 focust op "De bubbel barst". Van Droogenbroeck doet dat aan de hand van getuigenissen van hoofdrolspelers en slachtoffers in binnen- en buitenland. Hij gaat op zoek naar oorzaken en gevolgen, en kijkt ook vooruit: loert er een nieuwe crisis om de hoek?
  [naar artikel]
 6. Deze experts moeten nadenken over hoe maatregelen versoepeld kunnen worden (06/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De werkgroep met experten die de zogenaamde exit-strategie moet ontwikkelen, is samengesteld. Het doel van de werkgroep, de ‘GEES’, is een strategische visie te ontwikkelen voor de periode waarin de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld zullen worden. Erika Vlieghe zal de GEES voorzitten, meldt premier Sophie Wilmès maandag.
  [naar artikel]
 7. EU-instellingen: ‘De Gewone Man? Die hoort hier helemaal niet’ (25/01/2017 - Express)
  Bestaat er zoiets als een ‘Brusselse bubbel’? En hoe ziet die eruit?’ De Nederlandse journaliste en documentairemaker Gabriella Adèr trok voor het magazine De Groene Amsterdammer 4 maanden lang naar Brussel, waar ze zich onderdompelde in de Europese gemeenschap. Adèr wilde te weten komen of de EU-gemeenschap (‘Brussel’, zoals het vaak in de rest van de Unie wordt genoemd) wel degelijk in een bubbel leeft en geen idee heeft wat zich in het werkelijke leven van de doorsnee Europeaan afspeelt. Om dat te weten te komen interviewde ze een honderdtal mensen binnen de instellingen – van verschillende nationaliteiten, leeftijden en met diverse functies’ Daddy knows best en de Gewone Man In een lang en lezenswaardig stuk wordt de indruk dat de Europese ambtenaren in een bubbel leven wel degelijk bevestigd: […] De EU-instellingen zitten vol met intelligente, hoogopgeleide kosmopolieten die vooral economisch-globalistisch denken. Maar de gemiddelde EU-burger woont in een dorp of kleine stad, vindt de snelle globalisering onzeker, wil geen interne markt en is bang zijn identiteit kwijt te raken. Wat er in de EU gebeurt interesseert ze eigenlijk niet veel. En dat is voor veel mensen in de EU-instellingen niet te begrijpen, ook omdat er vooral bij de Commissie een daddy knows best -mentaliteit heerst. ‘Ze geloven dat zij de wijsheid in pacht hebben, wat in stand wordt gehouden omdat ze zich continu in hun Europese, elitaire, witte, bevoorrechte bubbel bevinden’, oordeelt een Britse journalist. Tijdens een vrijdagmiddagborrel roddelt een ambtenaar met mij over een gezamenlijke kennis bij een andere EU-instelling. ‘Ineens gaan we dat soort mensen aannemen: de Gewone Man. Die horen hier helemaal niet’, zegt hij gekscherend. The post EU-instellingen: ‘De Gewone Man? Die hoort hier helemaal niet’ appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 8. Voetbalblind tot het eens misloopt (12/04/2019 - De Morgen)
  Peter Decuypere is eventmarketeer en auteur van We love Events en Holy Trinity Events.
  [naar artikel]
 9. Voetbalblind tot het eens misloopt (09/01/2018 - De Morgen)
  Peter Decuypere is eventmarketeer en auteur van We love Events en Holy Trinity Events.
  [naar artikel]
 10. Tien experts moeten België uit lockdown leiden (06/04/2020 - De Standaard)
  Premier Wilmès heeft de samenstelling van de GEES, de groep van experts die de exit-strategie moet uitwerken, bekendgemaakt. Het gaat om een verzameling van artsen, virologen en economen.
  [naar artikel]
 11. Erika Vlieghe wordt voorzitster expertengroep voor exit-strategie (06/04/2020 - Knack)
  De werkgroep met experten die de zogenaamde exit-strategie moet ontwikkelen, is samengesteld. Het doel van de werkgroep, de 'GEES', is een strategische visie te ontwikkelen voor de periode waarin de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld zullen worden. Erika Vlieghe zal de GEES voorzitten, meldt premier Sophie Wilmès maandag.
  [naar artikel]
 12. Peumans ziet N-VA liever in progressievere coalitie (17/05/2019 - Knack)
  Afscheidnemend Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans ziet N-VA na de verkiezingen liever in zee gaan met christendemocraten en socialisten, in plaats van dat er een nieuwe Zweedse coalitie zou komen. Hij laat zelfs de deur op een kier voor samenwerking met Groen, al zal er daarvoor veel water bij de wijn moeten. Dat heeft Peumans vrijdag verklaard op Radio 1.
  [naar artikel]
 13. Het mysterie van de massa van de Melkweg: 1,5 miljard miljard keer de massa van de zon (08/03/2019 - VRT NWS)
  Wat is de massa van onze Melkweg? Een vraag die astronomen al jaren bezighoudt en waar maar moeilijk duidelijkheid over te krijgen is. Amerikaanse en Europese astronomen hebben de meest accurate schatting tot nu toe kunnen maken: ons melkwegstelsel heeft een massa van 1,5 triljoen (miljard miljard) keer de massa van de zon.
  [naar artikel]
 14. Teslarijder mag gsm niet vasthouden in zelfrijdende auto, oordeelt Nederlandse rechter (08/11/2018 - De Morgen)
  Wie in Nederland in een Tesla met de Autopilot ingeschakeld rijdt, mag - net als andere automobilisten - geen mobiele telefoon vasthouden. De kantonrechter in het Nederlandse Utrecht bepaalde dat in een zaak in beroep. 
  [naar artikel]
 15. Dit zijn de meest dieronvriendelijke toeristische attracties (05/09/2019 - Metro)
  Wilde dieren oefenen een zekere aantrekkingskracht uit op de mens. Ze zijn exotisch, mysterieus en prachtig. De verleiding is dan ook groot om tijdens je vakantie een dierenactiviteit in te plannen. Denk bijvoorbeeld aan een olifantenrit of een bezoekje aan een dolfijnenshow. Maar hoe mooi ook, al die attracties doen de dieren geen goed. Om te wijzen op de schadelijke gevolgen voor de dieren vroeg de dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection aan de universiteit van Oxford om een onderzoek uit te voeren. Wetenschappers analyseerden 24 verschillende toeristische activiteiten met wilde dieren en selecteerden de vijf wreedste daarvan. Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan, neem dan zeker geen deel aan deze praktijken. Doneer liever wat geld aan een dierenbeschermingsorganisatie of boek een activiteit die de lokale economie op een verantwoorde manier steunt. Wreedste activiteiten Olifantenritten Selfies met tijgers Wandelen met leeuwen Zeeschildpadden vasthouden Dolfijnenshows Lees ook : Dierenpopulaties in wouden gehalveerd in halve eeuw Het bericht Dit zijn de meest dieronvriendelijke toeristische attracties verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Virtuele bubbel moet veilige afstand op werkvloer bewaken (10/04/2020 - De Tijd)
  22:26 Wie garandeert dat uw collega niet te dichtbij komt als u na de lockdown naar de werkvloer terugkeert? Misschien wel een bluetoothalarm, dat continu monitort of niemand uw virtuele bubbel betreedt.
  [naar artikel]
 17. Tienjarenplan om wilde bijen te redden (17/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er komt een actieplan voor tien jaar om wilde bijen, zweefvliegen en vlinders in België en Noord-Frankrijk in stand te houden. Dat meldt milieuorganisatie Natuurpunt, partner in het project in Vlaanderen. In tien jaar zullen 35 acties uitgevoerd worden om de wilde bestuivers te helpen.
  [naar artikel]
 18. Carrefour is eerste grote massa-ontslag na luw 2017 (25/01/2018 - De Tijd)
  17:57 Carrefour tekent met de donderdag aangekondigde sanering voor het eerste grote massa-ontslag sinds de herstructurering bij ING in september 2016.
  [naar artikel]
 19. Het powerplay van een Franse energiereus (29/09/2018 - De Tijd)
  01:00 ‘Events, my dear boy, events.’ Onvoorziene gebeurtenissen, dat was volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever het gevaar dat bij de start van centrumrechts om de hoek loerde. Op een zucht van de verkiezing...
  [naar artikel]
 20. Druk op CD&V over rookverbod stijgt (09/04/2019 - De Morgen)
  De CD&V-Kamerfractie blijft voorlopig vasthouden aan de invoering van een totaal rookverbod, ook in biercafés. Open Vld en PS zien liever een terugkeer naar het voorstel waarbij er vanaf 1 januari 2010 niet meer gerookt mag worden in eetcafés. Bijgevolg is er geen parlementaire meerderheid meer voor een algemeen verbod.
  [naar artikel]
 21. Jan Peumans ziet N-VA liever in coalitie stappen met SP.A en CD&V of zelfs Groen (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) zei vrijdagochtend in “Iedereen Kiest” op Radio 1 dat hij na de verkiezingen liever een coalitie ziet tussen N-VA en de christendemocraten en socialisten. En zelfs Groen sluit hij niet uit. “Ik zie dat Groen op andere plaatsen ook meedoet met N-VA en heb niet de indruk dat dat slecht loopt.”
  [naar artikel]
 22. 'Het succes van naoorlogse kunst is geen bubbel' (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. "Pokerface" van Lady Gaga of "Stayin’ alive" van Bee Gees? Welk nummer kan worden gebruikt als ritme bij hartmassages?  (25/10/2019 - VRT NWS)
  In scholen leren kinderen al van jongsaf hoe ze een persoon in nood kunnen reanimeren. Als hulpmiddel voor het ritme wordt vaak gekeken naar "Stayin' alive" van de Bee Gees, maar in sommige scholen gebruiken ze "Pokerface" van Lady Gaga. Is dat nummer niet een stuk sneller?
  [naar artikel]
 24. Is deze migratiecrisis het keerpunt in de populariteit van Theo Francken? (21/09/2018 - De Standaard)
  'Events, dear boy, events.' Het zijn de woorden van Brits oud-premier Harold Macmillan. En het was zijn antwoord op de vraag wat zijn immense populariteit kon doen dalen. De laatste weken waren er misschien wel zo'n events voor Theo Francken met de kwestie rond de vrijgelaten transmigranten met een strafblad. Keert dit zich tegen Francken? Of redt hij zichzelf nog? Bart Brinckman heeft de antwoorden.
  [naar artikel]
 25. Is deze migratiecrisis het keerpunt in de populariteit van Theo Francken? (21/09/2018 - De Standaard)
  'Events, dear boy, events.' Het zijn de woorden van Brits oud-premier Harold Macmillan. En het was zijn antwoord op de vraag wat zijn immense populariteit kon doen dalen. De laatste weken waren er misschien wel zo'n events voor Theo Francken met de kwestie rond de vrijgelaten transmigranten met een strafblad. Keert dit zich tegen Francken? Of redt hij zichzelf nog? Bart Brinckman heeft de antwoorden.
  [naar artikel]
 26. Eedaflegging burgemeester As: “Geen fusie, liever meer subsidies voor kleinere gemeentes” (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tom Seurs heeft deze voormiddag de eed afgelegd als burgemeester van As. Hij benadrukte dat het niet makkelijk is om als kleine gemeente ambitieus te zijn. Ondanks de beperkte middelen, is As dat toch. Burgemeester Seurs ziet liever een oplossing in de subsidiëring van de kleine gemeentes dan wel in een verplichte fusie.
  [naar artikel]
 27. Vrouwen als "wenende babys" - Trui Moerkerke (20/11/2016 - De Redactie)
  Veel vrouwen in de Verenigde Staten zijn na de verkiezing van Trump met een kater wakker geworden. "Weet je wat het woord is dat ik afgelopen week het meest gebruikt heb? Bubbel! Ik leef blijkbaar in een bubbel en had niet door hoe groot de verdeeldheid in ons land is."
  [naar artikel]
 28. Weinig vlinders door te droge en te hete zomer (18/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Met temperaturen boven 25 graden zou het deze week uitstekend vlinderweer moeten zijn. Toch vliegen er momenteel opvallend weinig vlinders rond. Het contrast met vorige jaren, toen er in september massa’s dagpauwogen vlogen, is groot. Het ziet er naar uit dat de hitte en de droogte van de afgelopen zomer daarvoor verantwoordelijk is.
  [naar artikel]
 29. Kleine Noé is jarig op 2 september (27/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor sommige jonge Limburgers is de eerste schooldag extra speciaal dit jaar. Zeker voor Noé Massa uit Zoutleeuw: zij wordt drie jaar op 2 september. “Ze neemt cupcakes mee om het in de klas te vieren”, zegt mama Larisa.
  [naar artikel]
 30. Een dag uit het leven van een tv-omroeper (13/04/2019 - De Morgen)
  Omroeper (m/v) zijn, het lijkt zo simpel. Hoe vullen - of liever: vulden - die mensen in godsnaam hun dag? En hoe kondig je voor de duizendste keer het weerbericht aan? 'Staan is echt niet gemakkelijk als je niets mag vasthouden.'
  [naar artikel]
 31. Wat een afscheid! Tom Boonen luidkeels bezongen door massa: “Ik wist niet dat het zo erg zou zijn” (09/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het is dan toch niet gelukt: Tom Boonen heeft Parijs-Roubaix geen vijfde keer gewonnen. Hij eindigde uitgerekend op de dertiende plaats en reed na zijn aankomst omringd door een enorme massa meteen richting ploegbus. Even later kwam hij met een brede glimlach weer tevoorschijn, luidkeels bezongen door een massa fans. Van Lore en de kinderen was toen al geen spoor meer: zij doken meteen na de finish de auto in.
  [naar artikel]
 32. Ook september wordt buitenbeentje: geen regen meer komende tien dagen (31/08/2018 - De Standaard)
  Na de bijzonder hete en droge vakantiemaanden wordt ook september een buitenbeentje. De komende tien dagen worden immers zonniger en droger dan normaal. En de regen? Die is ook weer voor een tijdje voorbij. De noodplannen voor de droogte kunnen nog niet opgeborgen worden.
  [naar artikel]
 33. Twee Belgische juristen dood in Zuid-Afrika: Rwandees complot of ‘wilde speculaties’? (10/08/2018 - De Standaard)
  De twee Belgische juristen die onlangs in Zuid-Afrika dood werden aangetroffen, kenden elkaar goed. De familie van de Belgisch-Rwandese Thomas Ngeze gaat uit van dubbel kwaad opzet en ziet er de hand in van de Rwandese geheime dienst. De vader van Pieter-Jan Staelens ziet geen verband. ‘Ik ben bang van wilde speculaties. Mogelijk was het een stom ongeval.’
  [naar artikel]
 34. Twee Belgische juristen dood in Zuid-Afrika: Rwandees complot of ‘wilde speculaties’? (10/08/2018 - De Standaard)
  De twee Belgische juristen die onlangs in Zuid-Afrika dood werden aangetroffen, kenden elkaar goed. De familie van de Belgisch-Rwandese Thomas Ngeze gaat uit van dubbel kwaad opzet en ziet er de hand in van de Rwandese geheime dienst. De vader van Pieter-Jan Staelens ziet geen verband. ‘Ik ben bang van wilde speculaties. Mogelijk was het een stom ongeval.’
  [naar artikel]
 35. Liever condoom dan abortus (04/04/2019 - De Morgen)
  Het hoofd van de katholieke kerk zet de deur open voor anticonceptie. Zo ziet paus Franciscus vrouwen die besmet zijn met het zikavirus liever een condoom of de pil gebruiken, dan dat ze abortus plegen.
  [naar artikel]
 36. Veel standhouders en bezoekers op ‘Tweedehands Kinderbeurs’ Vliermaal Events (19/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vliermaal Events organiseerde in het ontmoetingscentrum ‘Het Vlierhof’ Leopold III-straat in Vliermaal een erg succesvolle tweedehandsbeurs met: kinderkleding, allerlei accessoires en speelgoed. De belangstelling was groot.
  [naar artikel]
 37. Felipe Massa zet (opnieuw) punt achter F1-carrière (04/11/2017 - Metro)
  Felipe Massa is bezig aan zijn laatste weken in de Formule 1. Via de sociale media kondigde de Braziliaan vandaag zijn afscheid aan. Massa legt in een videoboodschap uit dat hij eigenlijk vorig seizoen al wilde stoppen, maar op vraag van Williams besloot hij er nog een jaar bij te doen. Nu is het vertrek definitief, al plant de 36-jarige Braziliaan wel om in de autosport actief te blijven. “Zoals jullie weten besloot ik vorig jaar mijn afscheid in de F1 aan te kondigen. Op vraag van Williams deed ik er nog een seizoen bovenop. Maar nu worden het mijn laatste races in Brazilië en Abu Dhabi”, zegt Massa. De GP van Interlagos staat volgende week zondag (op 12 november) geprogrammeerd, de slotmanche op het Yarina Marina Circuit twee weken later. Massa bedankt in zijn afscheidsboodschap zijn familie, sponsors en fans voor de steun. “Ik hoop dat ik volgend jaar of verder in de toekomst op jullie kan blijven rekenen in andere wedstrijden en categorieën.” Eind 2016 wilde Massa stoppen maar keerde hij op zijn stappen terug om bij Williams Valtteri Bottas te vervangen. Die was naar Mercedes overgestapt nadat wereldkampioen Nico Rosberg zijn (verrassende) afscheid had aangekondigd. Massa moest met zijn ervaring de jonge Canadees Lance Stroll bijstaan. Felipe Massa debuteerde in 2002 in de Formule 1. Hij won in totaal elf Grote Prijzen en stond zestien keer op de pole. In een Ferrari werd hij in 2008 vicewereldkampioen en in 2006 derde in de WK-eindstand. bron: Belga
  [naar artikel]
 38. Wat te doen? Ontdek de ‘big five’ in Oudsbergen of het Krokusfestival in Hasselt (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Van wandelingen en events tot festivals en cultuur: onze tien beste uittips voor dit weekend en de krokusvakantie.
  [naar artikel]
 39. Natuurfotograaf spot beertjes die 'pootjes vasthouden' (30/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt een haast menselijk tafereel: twee kleintjes die handjes vasthouden, terwijl hun moeder wat te eten haalt. Het gaat hier echter om een
  [naar artikel]
 40. Stoofpotje van slang of carpaccio van krokodil? Dat kan in dit restaurant (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wilde gok: tenzij u op safari bent, komt u liever geen slangen, krokodillen of bizons tegen. Maar wat als... ze op het menu zouden staan? Stap
  [naar artikel]
 41. Uw gazon besproeien met leidingwater? Nog snel de spons over uw auto? Vlaamse professor ziet het u liever nooit doen (03/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Met leidingwater het gazon besproeien of toch nog snel de spons over de auto halen? Dan heb je de voorbije weken onder een steen geleefd. Professor waterbouwkunde Patrick Willems (KU Leuven) ziet dit soort waterverspilling liever nooit gebeuren. “Droog of nat weer, eigenlijk moet het altijd code geel zijn.”
  [naar artikel]
 42. “Er is niets mis met de schulp”: onze redactrice steekt de loftrompet af voor introverte mensen (14/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een ode aan de introversie schrijven. Het voelt een beetje als uit de kast komen, in deze wereld van influencers, reality-tv en Enzo Knol. Nochtans is er niets mis met liever in je eigen rustige bubbel zitten. Een pleidooi voor de meest onderschatte karaktereigenschap van allemaal: introversie.
  [naar artikel]
 43. 10 uittips (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Van wandelingen en events tot festivals en cultuur: onze tien beste uittips voor dit weekend en de krokusvakantie.
  [naar artikel]
 44. VBO schiet financiering lagere bedrijfsbelasting aan flarden (27/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verbond van Belgische Ondernemingen ziet liever een vennootschapsbelasting van 24 procent en geen nieuwe vermogenswinstbelastingen dan nieuwe
  [naar artikel]
 45. Een strakke buik? Zo lang moet je echt planken. (21/11/2017 - Metro)
  Planken is een uitdaging. Elke seconde die tikt, maakt de challenge nog groter. Maar hoe lang moet je nu echt in die ongemakkelijke houding blijven staan voor zichtbare resultaten? Met één workout train je onmiddellijk de core-, bil- en beenspieren. Maar niet enkel de tijd die je plankt, speelt een belangrijke rol. Ook de houding waarin je staat, draagt bij aan de effectiviteit van de oefening. “Een plank heeft alleen zin als je techniek in orde is. Kun je de juiste vorm niet vasthouden, dan kun je beter even stoppen”, legt personal trainer Albert Matheny uit. Workout “Je begint best met kortere sets om deze vervolgens op te bouwen naar zestig seconden. Maar als je die houding niet zolang kunt vasthouden, wil dat nog niet zeggen dat het geen goede workout is.” Drie à zes setjes van tien seconden planken, met daartussen telkens tien seconden rust is volgens de personal trainer een goede oefening. Volgens hem zal je er dan uiteindelijk in slagen om zestig seconden vol te houden. Dat is volgens Matheny de ideale tijd, maar wie langer wil planken, kan dat uiteraard ook doen. “De plank langer dan een minuut vasthouden is pas echt een uitdaging. Wie daar makkelijk in slaagt, kan proberen de buik-, bil- en bovenbeenspieren meer aan te spannen.”
  [naar artikel]
 46. Natuurkundigen creëren materie met een "negatieve massa" (21/04/2017 - De Redactie)
  De onderzoekers creëerden een Bose-Einsteincondensaat van rubidiumatomen, en stelden vast dat een aantal daarvan een negatieve massa hadden. Als je iets met een negatieve massa wegduwt, versnelt het naar je toe.
  [naar artikel]
 47. Jongeren willen na een casual vrijpartij knuffelen (21/10/2018 - Metro)
  Seks zonder al te veel gedoe en weinig gevoelens  wordt in de volksmond ook wel ‘casual seks’ genoemd. Toch willen jongeren meer dan alleen een vrijblijvend avontuurtje. Onderzoek toont aan dat jongeren een flink portie intimiteit verwachten, ook als ze naar bed gaan met een partner waar ze geen relatie mee hebben. Dit blijkt uit een onderzoek gepresenteerd in the Journal of Relationship Research. De onderzoekers keken hierbij naar hoe jongeren tegenover intimiteit en seks staan. Ze ondervroegen daarvoor 638 studenten van 25 jaar of jonger. Intimiteiten De meeste deelnemers waren hetero (83 procent) en gaven aan wel eens casual seks te hebben (63 procent). Aan de deelnemers werd gevraagd of ze de volgende vier intimiteiten met een partner en/of ‘casual seks-partner’ zouden doen: knuffelen, voorspel, in elkaars ogen kijken en al samen knuffelend slapen na de seks. Vrouwen knuffelen liever Negen op de tien deelnemers zou deze intimiteiten sowieso uitvoeren met een vaste partner. Ging het over casual seks, stonden de meeste mensen er nog steeds voor open: 79 procent wilde voorspel, 58 procent wilde knuffelen, 42 procent wilde bij de desbetreffende partner blijven slapen en 27 procent wilde in elkaars ogen kijken. Vrouwen wilden liever knuffelen en blijven slapen dan mannen, maar qua voorspel en in de ogen kijken was er geen verschil. Degenen die voor casual ontmoetingen kozen, deden dit vooral voor de intimiteit en niet per se voor de seks. Lees ook : Netflix is nefast voor ons seksleven Het bericht Jongeren willen na een casual vrijpartij knuffelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Financiële events sneuvelen door corona-epidemie (10/03/2020 - De Tijd)
  18:33 De Vlaamse Federatie van Beleggers stelt haar jaarlijkse Happening uit omdat ze bezorgd is om de gezondheid van haar leden. Andere financiële events worden geschrapt wegens afhakende sprekers of negat...
  [naar artikel]
 49. Bewezen: haar hand vasthouden tijdens bevalling verzacht de pijn (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Handjes vasthouden. Meestal een louter romantisch gebeuren, soms een liefdevolle actie om iemand zich beter te laten voelen. Wat blijkt nu? Het...
  [naar artikel]
 50. Handjes vasthouden verzacht de pijn (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Handjes vasthouden. Meestal een louter romantisch gebeuren, soms een liefdevolle actie om iemand zich beter te laten voelen. Wat blijkt nu? Het...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.