Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 July 2020
09:25 uur

Na de veiligheidswet: bekende activist stapt meteen op

VRT NWS

30/06/2020 - 08:32

Het Chinese parlement heeft de omstreden veiligheidswet in Hongkong aangenomen. De nieuwe wet heeft officieel tot doel om onder meer "separatisme" en "terrorisme" aan te pakken en voor stabiliteit te zorgen in Hongkong. Maar de wet doet vrezen voor onderdrukking van elke politieke oppositie in Hongkong. De bekende activist Joshua Wong stapt op.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Turks parlement keurt nieuwe veiligheidswet goed (25/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse parlement heeft haar goedkeuring gegeven aan alle onderdelen van een nieuwe veiligheidswet. Die moet een nieuw middel zijn in de strijd...
  [naar artikel]
 2. Turks parlement keurt nieuwe veiligheidswet goed (25/07/2018 - De Morgen)
  Het Turkse parlement heeft haar goedkeuring gegeven aan alle onderdelen van een nieuwe veiligheidswet. Die moet een nieuw middel zijn in de strijd tegen terrorisme, nadat vorige week na twee jaar de noodtoestand is opgeheven in het land.
  [naar artikel]
 3. Activist Bill Ackman heeft zelf last van activist (21/01/2019 - De Tijd)
  15:59 De bekende beleggersactivist Bill Ackman kampt zelf met een lastige aandeelhouder: British Empire Trust.
  [naar artikel]
 4. Bekende Gentse N-VA’er stapt over naar Vlaams Belang: “Enige partij die hier écht oppositie voert” (19/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Guido Meersschaut, de bekende vishandelaar en gemeenteraadslid voor N-VA, stapt over naar Vlaams Belang. Hij krijgt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de zesde plaats op de Belang-lijst.
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse marine noemt schip naar homo-activist (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse marine vernoemt een schip naar de bekende homo-activist Harvey Milk. Het gaat om een nieuwe olietanker. De homogemeenschap noemt
  [naar artikel]
 6. Duitse activist komt in Agfa-bestuur (13/11/2018 - De Tijd)
  08:37 Even snel als Klaus Röhrig deze zomer zijn belang in de beeldvormingsgroep opbouwde krijgt de activist nu ook een zitje in de raad van bestuur.
  [naar artikel]
 7. Activist verspreidt affiches in Borgerhout en Brussel: "Film de politie!" (27/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zelfverklaarde anarchistische activist Peter Terryn laat opnieuw van zich horen. Nadat hij vorig jaar nog tips gaf om de spoorwegen te
  [naar artikel]
 8. Telenet-CEO: 'Beschuldigingen activist zijn bullshit' (01/08/2018 - De Tijd)
  15:20 In de marge van de halfjaarresultaten veegde Telenet-CEO John Porter de beschuldigingen van activist Lucerne Capital van tafel.
  [naar artikel]
 9. Activist zet miljard in op Bayer (27/06/2019 - De Tijd)
  10:22 De activist Elliott Management heeft een belang bekendgemaakt van 1,1 miljard euro in de Duitse chemiegroep Bayer. Het aandeel reageert positief.
  [naar artikel]
 10. Belgische privacy-activist vormt front tegen slimme camera (28/01/2020 - Express)
  De bekende privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert lanceert de activistische stichting the Ministry of Privacy. Die zal onder meer actie voeren tegen slimme verkeerscamera’s. Wat is the Ministry of Privacy? De organisatie van jurist Matthias Dobbelaere-Welvaert is al enigszins bekend van haar verzet tegen de vingerafdrukken op de eID, en trok ook naar het Grondwettelijk Hof tegen […] The post Belgische privacy-activist vormt front tegen slimme camera appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Zit Kremlin achter antisepticum aanval op activist Alexey Navalny? (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische activist Alexey Navalny is blind aan één oog nadat hij vorige week donderdag werd aangevallen met een groene substantie. Het
  [naar artikel]
 12. Activist Elliott richt vizier op techreus SoftBank (07/02/2020 - De Tijd)
  16:42 Elliott Management heeft een belang van ruim 2,5 miljard dollar genomen in het Japanse SoftBank. De activist vraagt ingrepen om het aandeel te boosten.
  [naar artikel]
 13. Activist rukt snel op bij Agfa-Gevaert (28/08/2018 - De Tijd)
  07:23 De Aziatische beurzen spiegelen zich aan Wall Street, waar Nasdaq maandag voor het eerst boven 8.000 punten sloot. In Brussel is de Duitse activist AOC bij het kwakkelende Agfa aan een snelle opmars b...
  [naar artikel]
 14. Vier doden, onder wie bekende activist, bij aanslag in Benghazi (30/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een bomaanslag in Benghazi, in het oosten van Libië, zijn de voorbije avond vier mensen om het leven gekomen en 23 anderen gewond geraakt.
  [naar artikel]
 15. "Red de natuur: dood een kat": anarchistische activist laat weer van zich horen (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De zelfverklaarde anarchistische activist Peter Terryn heeft opnieuw toegeslagen. Vier maanden nadat hij een oproep lanceerde om overal in ons
  [naar artikel]
 16. Vier doden, onder wie bekende activist, bij aanslag in uitgaansbuurt Benghazi (30/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een bomaanslag in Benghazi, in het oosten van Libië, zijn de voorbije avond vier mensen om het leven gekomen en 23 anderen gewond geraakt.
  [naar artikel]
 17. Activist roept op om politie te filmen (27/06/2017 - De Standaard)
  Politiek activist Peter Terryn wil dat burgers na het incident op de Sinksenfoor massaal de politie gaan filmen. Hij start daarom met een affichecampagne. ‘Onze rechten en vrijheden mogen ze nooit afpakken’, zegt hij.
  [naar artikel]
 18. Turkse krant over Antwerpse activist: “Hij organiseert aanvallen op Turken” (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse krant Takvim schrijft dat de Antwerpse activist Peter Terryn de gevechten in de Brederodestraat zelf heeft georganiseerd.
  [naar artikel]
 19. Greenpeace-activist gearresteerd die over Trumps golfresort vloog (15/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 55-jarige Greenpeace-activist die gisteren met een paramotor over het golfresort van de Amerikaanse president Donald Trump vloog tijdens diens...
  [naar artikel]
 20. China ontstemd over Europese onderscheiding voor Oeigoerse activist: “Hij is veroordeelde misdadiger” (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft ontstemd gereageerd op de beslissing van het Europees Parlement om de Sacharovprijs toe te kennen aan de Oeigoerse activist Ilham...
  [naar artikel]
 21. Russische activist Navalny mag niet meedoen aan presidentsverkiezingen 2018 (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische activist Alexei Navalny mag geen gooi doen naar het presidentschap in 2018. Dat heeft de kiescommissie in Rusland gezegd. Reden is
  [naar artikel]
 22. Pussy Riot-activist: "Rusland zit achter mijn vergiftiging" (27/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Pjotr Verzilov, Kremlin-criticus en Pussy Riot-activist, werd gisteren ontslagen uit het ziekenhuis in Duitsland. Hij lag daar sinds vorige week...
  [naar artikel]
 23. Chinese activist niet naar cel voor tweet (10/04/2019 - De Morgen)
  Na negentien maanden in voorarrest is de Chinese mensenrechtenadvocaat en -activist Pu Zhiqiang veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar. De straf is opvallend veel lager dan de acht jaar gevangenis die Pu had kunnen krijgen. Wel is het hem verboden nog als advocaat te werken.
  [naar artikel]
 24. Gevoelige noorderburen voor buitenlandse koopinteresse in een monumentaal Nederlands bedrijf (22/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het aandeel van Philips steeg deze week tot de hoogste koers in 15 jaar na het gerucht dat een activist zijn zinnen heeft gezet op het bedrijf. Een activist? Jawel. Om te begrijpen wat die doet geven we even een inleiding in de hiërarchische structuur van een bedrijf.
  [naar artikel]
 25. “Immens verlies voor Syrië”: Gewapende mannen doden Syrische activist (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gewapende mannen hebben een belangrijk boegbeeld voor het Syrische verzet gedood. Raed Fares was een prominent activist die een onafhankelijk...
  [naar artikel]
 26. Belgisch politiek activist opgepakt in India (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van de Indiase deelstaat Jharkhand hebben politiek activist Jean Drèze gearresteerd. De Belgisch-Indiase econoom werd opgepakt omdat hij...
  [naar artikel]
 27. Activist dreigt met juridische actie tegen Nationale Bank (23/05/2018 - De Tijd)
  15:34 Activist Jaak Van Der Gucht stelt de bestuurders van de Nationale Bank in gebreke om een hoger dividend af te dwingen. Hij dreigt met nieuwe juridische stappen over drie weken.
  [naar artikel]
 28. “Immens verlies voor Syrië”: gewapende mannen doden prominente Syrische activist (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gewapende mannen hebben een belangrijk boegbeeld voor het Syrische verzet gedood. Raed Fares was een prominent activist die een onafhankelijk...
  [naar artikel]
 29. Bekende Britse acteur wordt politiek activist (18/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Michael Sheen (47) is van plan om zijn acteercarrière gedeeltelijk stil te leggen om zich te engageren in de strijd tegen rechtse populisme. Dat heeft de acteur zelf gezegd tijdens een interview met The Times om zijn nieuwste film te promoten.
  [naar artikel]
 30. Bekende Britse acteur wordt politiek activist (18/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Michael Sheen (47) is van plan om zijn acteercarrière gedeeltelijk stil te leggen om zich te engageren in de strijd tegen rechtse populisme. Dat heeft de acteur zelf gezegd tijdens een interview met The Times om zijn nieuwste film te promoten.
  [naar artikel]
 31. Nederlandse anti-Zwarte Piet-activist waarschuwt: “Ouders zullen wakker worden na nachtmerrie over kinderen onder de botsplinters” (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse anti-Zwarte Piet-activist en ex-krakerswoordvoerder Rogier Meijerink is door de politie in Utrecht aangehouden vanwege uitlatingen...
  [naar artikel]
 32. Bite Back-activist verpakt in vleesbakje om te wijzen op dierenleed (28/07/2019 - De Standaard)
  Op de winkelstraat Meir in Antwerpen heeft een activist van Bite Back zich zaterdag in cellofaan verpakt. Leden van de dierenrechtenorganisatie trakteren voorbijgangers op veganistische hapjes, om hen te wijzen op alternatieven voor de vleesindustrie.
  [naar artikel]
 33. Abou Jahjah stopt als politicus en activist (27/05/2019 - De Morgen)
  De omstreden Belgisch-Libanese publicist Dyab Abou Jahjah (47) stopt als politicus en activist. Hij wist met zijn partij Be.One geen zetel in het Brusselse parlement te bemachtigen. ‘Ik blijf wel mijn mening over politiek geven.’
  [naar artikel]
 34. Nederlandse anti-Zwarte Piet-activist opgepakt na krasse uitspraak: “Ouders zullen wakker worden na nachtmerrie over kinderen onder de botsplinters” (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse anti-Zwarte Piet-activist en ex-krakerswoordvoerder Rogier Meijerink is door de politie in Utrecht aangehouden vanwege uitlatingen...
  [naar artikel]
 35. Belgisch-Turkse activist dient klacht in tegen Erdogan-regime (05/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgisch-Turkse activist Bahar Kimyongür heeft vandaag aangekondigd dat hij een strafklacht heeft ingediend in Turkije tegen de Turkse
  [naar artikel]
 36. Cath Luyten zoekt het voortaan verder dan Nederland in ‘Buurman, wat doet u nu?’ (05/11/2019 - De Morgen)
  Nadat ze in de vorige vier seizoenen voornamelijk op de koffie ging bij bekende Nederlanders, pakt Cath Luyten (42) het in het nieuwe seizoen van ‘Buurman, wat doet u nu?’ iets anders aan. De presentatrice stapt binnenkort namelijk op het vliegtuig richting bekende Vlamingen in andere landen. De naam van het Eén-programma blijft wel behouden.
  [naar artikel]
 37. EU wil dat Chinese activist met leverkanker kans krijgt om zich te laten behandelen in buitenland (01/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie vraagt China om Nobelprijswinnaar en activist Liu Xiaobo de kans te geven zich medisch te laten behandelen, hetzij in China,
  [naar artikel]
 38. Opgesloten Oeigoerse activist wint Sacharovprijs van Europees Parlement (24/10/2019 - De Morgen)
  Het Europees Parlement heeft donderdag beslist om de jaarlijkse Sacharovprijs voor de vrijheid van denken toe te kennen aan de opgesloten Oeigoerse activist Ilham Tohti. Dat is vernomen bij de politieke fracties in het halfrond.
  [naar artikel]
 39. Europees Parlement kent Sacharovprijs toe aan opgesloten Oeigoerse activist en dat is sneer naar China (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Parlement heeft beslist om de jaarlijkse Sacharovprijs voor de vrijheid van denken toe te kennen aan de opgesloten Oeigoerse activist...
  [naar artikel]
 40. Bekende advocaat stapt uit het leven uit protest tegen milieuvervuiling (15/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een bekende Amerikaanse advocaat heeft zichzelf in een park in New York in brand gestoken om te protesteren tegen verontreiniging, zo blijkt uit een afscheidsbrief die hij voor zijn dood naar de media stuurde. Volgens The New York Times, die de politie aanhaalt, pleegde David Buckel zaterdagochtend zelfmoord in het Prospeckpark in Brooklyn en werd hij om 06.30 uur (plaatselijke tijd) doodverklaard.
  [naar artikel]
 41. Bekende advocaat stapt uit het leven uit protest tegen milieuvervuiling (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een bekende Amerikaanse advocaat heeft zichzelf in een park in New York in brand gestoken om te protesteren tegen verontreiniging, zo blijkt uit een afscheidsbrief die hij voor zijn dood naar de media stuurde. Volgens The New York Times, die de politie aanhaalt, pleegde David Buckel zaterdagochtend zelfmoord in het Prospeckpark in Brooklyn en werd hij om 06.30 uur (plaatselijke tijd) doodverklaard.
  [naar artikel]
 42. Zanger en activist Johnny Clegg (66) overleden (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse zanger en activist Johnny Clegg is op 66-jarige leeftijd overleden. Hij werd als blanke artiest in Zuid-Afrika bekend vanwege...
  [naar artikel]
 43. Oostenrijkse activist Klaus Röhrig versterkt positie in Agfa-Gevaert (24/03/2020 - De Tijd)
  14:25 De Oostenrijkse activist Klaus Röhrig heeft zijn belang in Agfa-Gevaert de voorbije dagen met 1,26 procent uitgebreid.
  [naar artikel]
 44. Activist wil burgers informeren na agressie tegen agenten: “Film de politie” (27/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Binnenkort hangen de straten van Brussel en Borgerhout vol met de affiches van Peter Terryn, een 54-jarige politiek activist. Onder het motto ‘Film de politie’ informeert hij de burgers over hun rechten na het incident op de Sinksenfoor. “Onze rechten en vrijheden mogen ze nooit afpakken”, zegt hij.
  [naar artikel]
 45. Blinde dissident blijft toch in China (11/04/2019 - De Morgen)
  Activist Chen Guancheng blijft in China. Chen, die gisteren vertrok uit de VS-ambassade in Peking, heeft van de overheid de garantie gekregen dat hij een normaal leven kan leiden. Maar een andere activist zegt dat Chen de ambassade verliet omdat zijn vrouw werd bedreigd.
  [naar artikel]
 46. Nederlandse ‘pedo-activist’ Nelson M. opgepakt wegens bezit van kinderporno (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse pedo-activist Nelson M. (25) uit Lelystad is vanochtend gearresteerd. De man wordt verdacht van het bezit van kinderporno, zo heeft...
  [naar artikel]
 47. Pussy Riot-activist: "Rusland zit achter mijn vergiftiging" (27/09/2018 - De Morgen)
  Pjotr Verzilov, Kremlin-criticus en Pussy Riot-activist, werd gisteren ontslagen uit het ziekenhuis in Duitsland. Hij lag daar sinds vorige week met vergiftigingsverschijnselen. In de Duitse krant Bild wijst hij met een beschuldigende vinger naar zijn thuisland, Rusland.
  [naar artikel]
 48. GO! overweegt klacht na telefoontje van Dries Van Langenhove naar huis leerkracht (12/03/2019 - De Standaard)
  Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) bekijkt welke juridische stappen het kan ondernemen tegen Dries Van Langenhove. Die had een leerkracht op zijn privéadres opgebeld over een les rond racisme. Net vandaag kondigt Vlaams Belang aan dat de lijsttrekker zaterdag spreekt aan de zijde van een bekende Britse extreemrechtse activist.
  [naar artikel]
 49. ‘The Trial’ toont showproces tegen Oekraïense activist (13/10/2017 - Apache)
  Op Film Fest Gent is komende week een documentaire te zien over het politiek (show)proces tegen de Oekraïense documentairemaker en AutoMaidan-activist Oleg Sentsov. Die werd halverwege 2015 veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf op verdenking van het beramen van een aanslag. Maar de aanklacht is gebaseerd op twee getuigen die hun verklaring na een marteling aflegden.
  [naar artikel]
 50. Karen Damen stapt over naar VTM en krijgt rol in ‘Familie’ (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Karen Damen (44) verlaat de zenders Vier en Vijf en stapt over naar VTM, zo meldt Het Laatste Nieuws. De voormalige K3-zangeres krijgt meteen flink wat opdrachten: ze zal meedoen aan ‘Liefde voor muziek’, wordt mogelijk coach in ‘The voice senior’ én krijgt een dragende rol in ‘Familie’.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.