Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 July 2020
06:53 uur

Van “goed gedaan en sterke boodschap” tot “belangrijke stap”: politieke wereld reageert positief op spijtbetuiging Filip

Het Laatste Nieuws

30/06/2020 - 08:51

De brief van koning Filip met spijtbetuigingen voor de Belgische wandaden in Congo lokt positieve reacties uit politieke hoek uit op sociale media.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Peeters is welkom in Antwerpen.’ Of toch niet? (17/11/2016 - De Standaard)
  Na aankondiging van zijn Antwerps lijsttrekkerschap in 2018, reageert de politieke wereld op de komst van Kris Peeters (CD&V). N-VA, S.PA en Open VLD heten de vicepremier welkom. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter reageert sceptisch.
  [naar artikel]
 2. Amerikaanse regeringsverantwoordelijke vindt omstreden vonnis na dood Saudische journalist “belangrijke stap” (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een hoge Amerikaanse regeringsverantwoordelijke heeft het omstreden vonnis van een Saudische rechtbank naar aanleiding van de moord op de dissidente journalist Jamal Khashoggi “een belangrijke stap” genoemd en toonde zich daarmee gematigd positief.
  [naar artikel]
 3. MR reageert positief op demarche cdH (19/06/2017 - De Tijd)
  17:04 De MR, de partij van premier Charles Michel die op regionaal niveau in de oppositie zit, reageert positief op de beslissing van het cdH.
  [naar artikel]
 4. Een belangrijke boodschap van Evi (02/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De duo's krijgen een auto met GPS cadeau van Evi. Maar daar hoort een hele belangrijke boodschap bij.
  [naar artikel]
 5. Japan en Maleisië willen “sterke boodschap” naar Noord-Korea sturen (12/06/2018 - Metro)
  De Japanse premier Shinzo Abe en zijn Maleisische ambtgenoot Mahathir Mohamad zijn vandaag overeengekomen samen te werken tegenover het nucleaire en rakettenprogramma van Noord-Korea. “Ik zal nauw samenwerken met Mr. Mahathir om een sterke boodschap uit te sturen naar Noord-Korea”, zei Abe op een gezamenlijke persconferentie na hun ontmoeting in Tokio. Mahathir, die vorige maand zijn ambt als premier opnam, zei te hopen dat de Verenigde Staten en Noord-Korea “aanvaarden dat bij onderhandelingen beide zijden bereid moeten zijn toe te geven op bepaalde kwesties als ze tot een goed besluit willen komen”. “Verwachten dat slechts één zijde inbindt, zal geen erg positief besluit opleveren”, voegde de 92-jarige regeringsleider eraan toe. Abe zei dat Noord-Korea “rijk is aan grondstoffen en aan ijverige werkkrachten. Het gaat een mooie toekomst tegemoet als het het rechte pad bewandelt.” Bron: Belga   Het bericht Japan en Maleisië willen “sterke boodschap” naar Noord-Korea sturen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Japan en Maleisië willen “sterke boodschap” naar Noord-Korea sturen (12/06/2018 - Metro)
  De Japanse premier Shinzo Abe en zijn Maleisische ambtgenoot Mahathir Mohamad zijn vandaag overeengekomen samen te werken tegenover het nucleaire en rakettenprogramma van Noord-Korea. “Ik zal nauw samenwerken met Mr. Mahathir om een sterke boodschap uit te sturen naar Noord-Korea”, zei Abe op een gezamenlijke persconferentie na hun ontmoeting in Tokio. Mahathir, die vorige maand zijn ambt als premier opnam, zei te hopen dat de Verenigde Staten en Noord-Korea “aanvaarden dat bij onderhandelingen beide zijden bereid moeten zijn toe te geven op bepaalde kwesties als ze tot een goed besluit willen komen”. “Verwachten dat slechts één zijde inbindt, zal geen erg positief besluit opleveren”, voegde de 92-jarige regeringsleider eraan toe. Abe zei dat Noord-Korea “rijk is aan grondstoffen en aan ijverige werkkrachten. Het gaat een mooie toekomst tegemoet als het het rechte pad bewandelt.” bron: Belga   Het bericht Japan en Maleisië willen “sterke boodschap” naar Noord-Korea sturen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Japan en Maleisië willen “sterke boodschap” naar Noord-Korea sturen (12/06/2018 - Metro)
  De Japanse premier Shinzo Abe en zijn Maleisische ambtgenoot Mahathir Mohamad zijn vandaag overeengekomen samen te werken tegenover het nucleaire en rakettenprogramma van Noord-Korea. “Ik zal nauw samenwerken met Mr. Mahathir om een sterke boodschap uit te sturen naar Noord-Korea”, zei Abe op een gezamenlijke persconferentie na hun ontmoeting in Tokio. Mahathir, die vorige maand zijn ambt als premier opnam, zei te hopen dat de Verenigde Staten en Noord-Korea “aanvaarden dat bij onderhandelingen beide zijden bereid moeten zijn toe te geven op bepaalde kwesties als ze tot een goed besluit willen komen”. “Verwachten dat slechts één zijde inbindt, zal geen erg positief besluit opleveren”, voegde de 92-jarige regeringsleider eraan toe. Abe zei dat Noord-Korea “rijk is aan grondstoffen en aan ijverige werkkrachten. Het gaat een mooie toekomst tegemoet als het het rechte pad bewandelt.” bron: Belga Het bericht Japan en Maleisië willen “sterke boodschap” naar Noord-Korea sturen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Limburgse veteraan heeft belangrijke boodschap voor Filip en Mathilde in Zuid-Korea (26/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Oudsbergenaar Raymond Behr vloog dinsdag naar Zuid-Korea om er te speechen voor koning Filip en koningin Mathilde tijdens een huldiging van oud-strijders van de Koreaanse oorlog.
  [naar artikel]
 9. Professor Filip Lardon schetst hoopvol beeld: “We zitten kanker op de hielen” (10/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “We staan op een kantelmoment in de kankergeneeskunde. Over tien jaar zullen we tot 80% van de patiënten goed kunnen behandelen, zelfs genezen. Nu is dat 60%, tien jaar geleden was dat minder dan 50%.” Filip Lardon, diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek, hoogleraar en vicerector aan de Universiteit Antwerpen, geeft in zijn nieuwste boek Naar een wereld zonder kanker? een hoopvolle boodschap over de behandeling van kanker.
  [naar artikel]
 10. Belangrijke stap vooruit? Wegwezen! (09/12/2017 - De Tijd)
  08:00 Laat de alarmbellen maar afgaan als u eufemismen als 'een belangrijke stap voorwaarts' in persberichten ziet opduiken.
  [naar artikel]
 11. Euro reageert goed op niet-overwinning Wilders (15/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De koers van de euro reageert positief op de eerste exitpolls bij de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen. Daaruit blijkt dat de VVD van de
  [naar artikel]
 12. Onderzoekers UHasselt zetten belangrijke stap in behandeling progressieve MS (05/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onderzoekers van de Universiteit Hasselt hebben een belangrijke ontdekking gedaan in het onderzoek naar progressieve MS. Dat is de tweede fase van de ziekte waarbij er geen herstel meer mogelijk is.
  [naar artikel]
 13. Koning Filip roept op tot "open en oprechte debatten" in aanloop naar de verkiezingen (24/12/2018 - VRT NWS)
  In zijn traditionele kerstboodschap -zijn zesde intussen al- roept koning Filip op tot "open en oprechte debatten" in aanloop naar de federale, regionale en Europese verkiezingen van mei. De koning kaart de politieke spanningen in ons land dan wel voorzichtig aan, de boodschap is duidelijk: Filip maant politici aan tot luisterbereidheid en dialoog "waarbij men elkaar respecteert", en vraagt nogmaals te handelen in het belang van het land en de bevolking. Met andere woorden: het gekibbel of de politieke spelletjes mogen achterwege blijven.
  [naar artikel]
 14. LIVE. Zet Lierse vanavond een belangrijke stap richting periodetitel? (21/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse is goed op weg naar de eerste periodetitel in 1B. Daarmee zou het een belangrijke stap zetten richting gedroomde promotie naar de hoogste voetbalklasse. De Pallieters kunnen dan vanavond best wel geen steek laten vallen in Tubeke, de huidige vierde in het klassement.
  [naar artikel]
 15. Koning Filip komt met 'boodschap van hoop' (24/12/2016 - De Tijd)
  13:39 Koning Filip geeft in zijn kerst- en nieuwsjaarstoespraak een 'boodschap van hoop' mee. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar doen twijfel rijzen over de toekomst, maar volgens de koning 'ligt een ...
  [naar artikel]
 16. ACOD Spoor reageert voorzichtig positief op vervoersplan NMBS (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor reageert voorzichtig positief op het nieuwe vervoersplan van de NMBS voor de periode december 2020 tot december 2023. Dat het aanbod met 4,7 procent stijgt is goed, maar die ambitie “kan maar gerealiseerd worden als ze begeleid wordt met de onontbeerlijke middelen”, stipt de vakbond aan.
  [naar artikel]
 17. ACOD Spoor reageert voorzichtig positief op vervoersplan NMBS (14/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor reageert voorzichtig positief op het nieuwe vervoersplan van de NMBS voor de periode december 2020 tot december 2023. Dat het aanbod met 4,7 procent stijgt is goed, maar die ambitie “kan maar gerealiseerd worden als ze begeleid wordt met de onontbeerlijke middelen”, stipt de vakbond aan.
  [naar artikel]
 18. De speech van Filip: hartenkreet van een koning zonder regering (30/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip moest spitsroeden lopen in zijn nieuwjaarstoespraak voor de ‘gestelde lichamen’. Toch probeerde hij binnen de grenzen van zijn politieke neutraliteit een duidelijke boodschap mee te geven. Na acht maanden onderhandelen is het echt wel tijd om een federale regering te vormen. Dit waren de meest opvallende passages.
  [naar artikel]
 19. Filip Dewinter zet stap opzij in Antwerpse gemeenteraad (09/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na de Vlaamse verkiezingen van 26 mei stopt Filip Dewinter als fractieleider van het Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad. Dat kondigt Dewinter aan in een interview met Doorbraak.be. In 2024 zal hij ook geen lijsttrekker meer zijn, maar dat betekent niet het einde van zijn politieke carrière, benadrukt hij.
  [naar artikel]
 20. Meerderheid van de Gentenaars staat positief tegenover het circulatieplan (16/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het circulatieplan in Gent wordt positief geëvalueerd door het stadsbestuur en door de Gentenaar zelf, maar het krijgt een dertiental belangrijke aanpassingen. Dat zegt de Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw. “Uit een bevraging van duizend Gentenaars blijkt dat 55 procent het circulatieplan een goede zaak vindt. We hebben de stad veiliger, gezonder en aangenamer gemaakt.”
  [naar artikel]
 21. Gent evalueert circulatieplan positief maar maakt tiental belangrijke aanpassingen (16/03/2018 - Metro)
  Het circulatieplan in Gent wordt positief geëvalueerd door het stadsbestuur en door de Gentenaar zelf, maar het krijgt een dertiental belangrijke aanpassingen. Dat stelt de Gentse schepen van mobiliteit Filip Watteeuw. “Uit een bevraging van 1.000 Gentenaars blijkt dat 55 procent het circulatieplan een goede zaak vindt. We hebben de stad veiliger, gezonder en aangenamer gemaakt.” Het circulatieplan, het belangrijkste onderdeel van het Gentse mobiliteitsplan, ging op 3 april 2017 van start. De binnenstad werd in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40). In 77 straten werd de rijrichting omgewisseld en verschillende ‘knippen’ verhinderen bestuurders van de ene naar de andere sector te rijden. bron: Belga Het bericht Gent evalueert circulatieplan positief maar maakt tiental belangrijke aanpassingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Gent evalueert circulatieplan positief maar maakt tiental belangrijke aanpassingen (16/03/2018 - Metro)
  Het circulatieplan in Gent wordt positief geëvalueerd door het stadsbestuur en door de Gentenaar zelf, maar het krijgt een dertiental belangrijke aanpassingen. Dat stelt de Gentse schepen van mobiliteit Filip Watteeuw. “Uit een bevraging van 1.000 Gentenaars blijkt dat 55 procent het circulatieplan een goede zaak vindt. We hebben de stad veiliger, gezonder en aangenamer gemaakt.” Het circulatieplan, het belangrijkste onderdeel van het Gentse mobiliteitsplan, ging op 3 april 2017 van start. De binnenstad werd in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40). In 77 straten werd de rijrichting omgewisseld en verschillende ‘knippen’ verhinderen bestuurders van de ene naar de andere sector te rijden. bron: Belga Het bericht Gent evalueert circulatieplan positief maar maakt tiental belangrijke aanpassingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Coalitiepartner Merkel voorzichtig positief over uitkomst EU-migratietop  (29/06/2018 - VRT NWS)
  De CSU, de coalitiepartner van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, reageert voorzichtig positief op de uitkomst van de Europese top over migratie. Merkel stond onder zware druk van de CSU. Ze moest met concrete resultaten van de EU-top terugkeren, zoniet dreigde een politieke crisis in Duitsland. 
  [naar artikel]
 24. Wie is Vincent Houssiau, de man die Koning Filip door politiek bange dagen loodst? (01/06/2019 - VRT NWS)
  Officieel zet koning Filip de schaakstukken uit tijdens de moeilijke federale formatieronde, maar de sterke man achter de schermen is zijn kabinetschef Vincent Houssiau. Hij werd in 2017 raadgever en politiek rechterhand van Filip, maar wie is hij precies? Van "Hij legt makkelijk contacten, werkt zeer hard en is intelligent, met ook een scherp inzicht in de politieke verhoudingen" tot "Er wordt directer gewerkt dan vroeger."
  [naar artikel]
 25. Slechts twee havenarbeiders testen positief op drugs of alcohol (15/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Goed nieuws over de havenarbeiders, die soms erg gevaarlijk werk op onze havenkaaien moeten uitvoeren. Bij een recente controle testten slechts 2 van 143 havenarbeiders positief. Bij Cepa reageert men tevreden.
  [naar artikel]
 26. Uitzonderlijk: paleis reageert op verhaal over 'dictator Filip' (05/04/2019 - De Morgen)
  Koning Filip werd in Dag Allemaal een dictator genoemd. Hij zou ook zijn ouders de toegang tot het kasteel van Ciergnon verbieden. Het paleis, dat normaal niet reageert op dergelijke persartikels, vindt het welletjes. 'Dit moéten we rechtzetten.'
  [naar artikel]
 27. Deze gamedesigner wil uw leven 'positief bekrachtigen': "We veranderen hoe je reageert op de wereld rondom je" (09/08/2018 - De Morgen)
  De mechanieken van een videogame, die vooral draaien rond voortdurende positieve bekrachtiging, kunnen volgens designer Jane McGonigal worden ingezet voor positieve levensveranderingen. Haar zelfhulp-app SuperBetter staat al op de smartphone van een miljoen gebruikers. Maar ze is ook al bezig aan de volgende stap: mensen via games leren om te gaan met een onzekere toekomst.
  [naar artikel]
 28. Tiener heeft mooie boodschap voor de wereld en maakt wonderlijk filmpje (14/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Caleb Jack, een tiener uit Nieuw-Zeeland, heeft als boodschap voor de wereld dat we elkaar allemaal een beetje liever moeten zien. Dit verpakte hij erg mooi door de glazen van een speciaal brilletje voor de lens van zijn camera te plakken. Het gevolg is dat elk lichtje dat hij filmt door een soort kaleidoscopisch effect een hartje van regenbooglicht wordt. Prachtig en knap gedaan van de jongeman!
  [naar artikel]
 29. 'De NAVO, de EU en de vrije wereld: ze zijn wel degelijk bedreigd' (21/11/2018 - Knack)
  Met leiders als Trump, Poetin en Orban is het niet makkelijk om positief te denken over het Westen, geeft Anne Applebaum toe. Het beste antwoord op fake news, corruptie en toenemend extremisme is een goed tegenverhaal, zegt de professor aan de London School of Economics. 'Ik geloof nog steeds dat een Europa dat sterke waarden verdedigt mensen kan inspireren.'
  [naar artikel]
 30. Damascus keurt akkoord voor bestand goed (10/09/2016 - De Redactie)
  Dat meldt het Syrische persbureau Sana, dat zich baseert op "goed geïnformeerde bronnen". Een woordvoerder van de oppositie reageert voorzichtig positief.
  [naar artikel]
 31. Filip Watteeuw (Groen): “Voor hetzelfde geld was het afgelopen met mij” (07/12/2018 - De Morgen)
  Met een omstreden circulatieplan zette hij in Gent zijn politieke carrière op het spel. Het pakte goed uit. Nu wordt hij superschepen naast burgemeester Mathias De Clercq. Filip Watteeuw (56) over de ranzige N-VA-campagne, politiek vertrouwen en het nadeel van 5.000 euro netto per maand.
  [naar artikel]
 32. Brits parlement zet belangrijke stap richting brexit (09/01/2020 - De Morgen)
  Het Britse Lagerhuis rondt vandaag naar verwachting de behandeling af van de brexitwetgeving van premier Boris Johnson. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet richting het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, dat op 31 januari moet plaatsvinden.
  [naar artikel]
 33. Vlaamse regering straft lakse zorgkassen (13/02/2018 - De Standaard)
  Inefficiënte zorgkassen dreigen tot 20% van hun werkingskosten te verliezen. Een belangrijke stap naar een sterke Vlaamse sociale zekerheid, zegt de N-VA.
  [naar artikel]
 34. Zo reageert politieke wereld op debacle van Eurostadion: "Brusselse elite heeft dossier verknoeid" (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de bekendmaking van de schrapping van Brussel als gaststad voor Euro 2020 stromen de politieke reacties binnen.  Bij N-VA is men al langer...
  [naar artikel]
 35. Grote vraagtekens over wat boodschap van informateurs aan de koning zal zijn (12/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Maandag om 15 uur verwacht koning Filip de informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez voor een verslag van hun werkzaamheden. Het is hoogst onduidelijk wat de boodschap van het duo zal zijn en welke volgende stap het staatshoofd zal nemen. Is de tijd rijp voor een preformateur? Wordt de opdracht van de informateurs toch nog verlengd? Welke partijen worden weerhouden voor een volgende fase? Is er nog een kans op een meerderheid met de twee grootste partijen van hun gemeenschap, N-VA en PS?
  [naar artikel]
 36. Boerenbond reageert positief op onderwijshervorming (14/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Boerenbond reageert positief op de onderwijshervorming voor het secundair onderwijs die de Vlaamse regering vrijdag bekendmaakte. De organisatie waardeert de erkenning van de land- en tuinbouwsector als één van de acht aparte domeinen en de opsplitsing in de loop der jaren tussen zij die willen verder studeren om bedrijfsleider te worden en zij die willen gaan werken.
  [naar artikel]
 37. Boerenbond reageert positief op onderwijshervorming (15/01/2017 - De Standaard)
  Boerenbond reageert positief op de onderwijshervorming voor het secundair onderwijs die de Vlaamse regering vrijdag bekendmaakte. De organisatie waardeert de erkenning van de land- en tuinbouwsector als één van de acht aparte domeinen en de opsplitsing in de loop der jaren tussen zij die willen verder studeren om bedrijfsleider te worden en zij die willen gaan werken.
  [naar artikel]
 38. Maya vliegt de halve wereld rond (29/03/2019 - De Morgen)
  Met 102 landen zal de 3D-film rond Maya de Bij in de hele wereld te zien zijn. Een grote stap voorwaarts in de internationalisering van Studio 100. Al blijven twee belangrijke bastions moeilijk terrein: de VS en Groot-Brittannië.
  [naar artikel]
 39. Grote vraagtekens over wat boodschap van informateurs aan de koning zal zijn (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Deze namiddag om 15 uur verwacht koning Filip de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) voor een verslag van hun werkzaamheden. Het is hoogst onduidelijk wat de boodschap van het duo zal zijn en welke volgende stap het staatshoofd zal nemen. Is de tijd rijp voor een preformateur? Wordt de opdracht van de informateurs toch nog verlengd? Welke partijen worden weerhouden voor een volgende fase? Is er nog een kans op een meerderheid met de twee grootste partijen van hun gemeenschap, N-VA en PS?
  [naar artikel]
 40. Grote vraagtekens over wat boodschap van informateurs aan de koning zal zijn (13/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Deze namiddag om 15 uur verwacht koning Filip de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) voor een verslag van hun werkzaamheden. Het is hoogst onduidelijk wat de boodschap van het duo zal zijn en welke volgende stap het staatshoofd zal nemen. Is de tijd rijp voor een preformateur? Wordt de opdracht van de informateurs toch nog verlengd? Welke partijen worden weerhouden voor een volgende fase? Is er nog een kans op een meerderheid met de twee grootste partijen van hun gemeenschap, N-VA en PS?
  [naar artikel]
 41. Informateurs vanmiddag naar de koning: wordt hun opdracht verlengd? (13/01/2020 - Knack)
  Deze namiddag om 15 uur verwacht koning Filip de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) voor een verslag van hun werkzaamheden. Het is hoogst onduidelijk wat de boodschap van het duo zal zijn en welke volgende stap het staatshoofd zal nemen.
  [naar artikel]
 42. Eliot relativeert na zijn makke halve finale: "Het is een spel, dat kan gebeuren. Ik heb gedaan wat ik kon" (15/05/2019 - VRT NWS)
  Het verdict gisterenavond was onverbiddelijk: opnieuw geen finaleticket voor België op het Songfestival. Onze kandidaat Eliot (18) is uiteraard ontgoocheld, maar probeert het vooral positief te bekijken. "Het is een wedstrijd. Dat kan gebeuren. Ik probeer bij te houden wat ik allemaal bijgeleerd heb in de afgelopen periode. Het is een eer geweest om deel te nemen aan de grootste liedjeswedstrijd ter wereld", reageert hij nuchter vanuit Tel Aviv (Israël). 
  [naar artikel]
 43. Geen politieke advertenties meer op Twitter (31/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Twitter bant vanaf begin november wereldwijd politieke advertenties op zijn sociaal medium. Topman Jack Dorsey van Twitter is bang dat politieke advertenties op sociale media verkiezingen en democratische processen kunnen beïnvloeden. Hij legt in een reeks tweets ook uit dat hij vindt de kracht van een politieke boodschap verdiend moet worden. En dus niet gekocht. “Zo’n politieke boodschap wint aan kracht door de volgers van de boodschapper of retweets. Betalen voor publiek haalt die keuze weg en legt mensen perfect geoptimaliseerde en gerichte politieke berichten op.” Investeerders van Twitter reageerden slecht op de aankondiging. Het aandeel ging van het sociale medium ging omlaag.
  [naar artikel]
 44. Premier Michel over ontmoeting Juncker-Trump: "Stap in goede richting" (26/07/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel (MR) reageert optimistisch op het gesprek dat Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens de premier is het gesprek "een stap in de goede richting". Ook Nederland, Frankrijk en Duitsland reageren voorzichtig positief.
  [naar artikel]
 45. Reacties. ‘Diep medeleven’, ‘gruwelijke daad’ (29/05/2018 - De Standaard)
  De politieke wereld reageert ‘bedroefd en geschokt’ op de schietpartij in Luik.
  [naar artikel]
 46. zogezegd (12/04/2019 - De Morgen)
  'Tesla zet een belangrijke stap naar een nieuw energielandschap. Wat kan leiden naar een meer vreedzame wereld'
  [naar artikel]
 47. Red Panthers boeken belangrijke zege tegen China en zetten cruciale stap richting Tokio 2020 (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Red Panthers hebben een heel belangrijke stap gezet richting het Olympisch hockeytoernooi van Tokio 2020. De Belgen (FIH-12) haalden het met 0-1...
  [naar artikel]
 48. Koning Filip spreekt over “ernstige politieke spanning” in kerstboodschap: “Ons land gaat door een bewogen periode” (24/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koninklijke kerstboodschappen zijn doorgaans wollig en houden zich veilig ver van de politiek. Dit jaar niet. Koning Filip heeft het expliciet over de politieke crisis. Hij spreekt over een bewogen periode.
  [naar artikel]
 49. De vijf geboden van het politieke Facebookoffensief: met deze truken zetten politici hun tegenstanders buitenspel (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Je kunt op Facebook vlot je eigen boodschap meegeven. Maar de sociale media lenen zich minstens even goed om die van je tegenstander te bekladden. Je zit namelijk niet verveeld met een tegenwoord zoals in een debat. En als je het een beetje goed neerzet, pikt het publiek de boodschap bovendien vanzelf op. En de tegenstander? Die staat erbij en kijkt ernaar. Hoe politici dat aanpakken, laat zich samenvatten in de vijf geboden van het Facebookoffensief.
  [naar artikel]
 50. De vijf geboden van het politieke Facebookoffensief: met deze truken zetten politici hun tegenstanders buitenspel (20/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Je kunt op Facebook vlot je eigen boodschap meegeven. Maar de sociale media lenen zich minstens even goed om die van je tegenstander te bekladden. Je zit namelijk niet verveeld met een tegenwoord zoals in een debat. En als je het een beetje goed neerzet, pikt het publiek de boodschap bovendien vanzelf op. En de tegenstander? Die staat erbij en kijkt ernaar. Hoe politici dat aanpakken, laat zich samenvatten in de vijf geboden van het Facebookoffensief.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.