Het venijn zit ‘m in de dure wijn, zo blijkt. Het is niet het goedkope kratje uit de supermarkt dat ons knallende hoofdpijn bezorgt, maar die dure... [naar artikel]
In de volksmond wordt gezegd dat je van goedkope wijn de dag erna een houten kop krijgt. Blijkbaar zal je portemonnee je niet kunnen redden van een kater, want dure wijn zou net voor hoofdpijn zorgen. Hoe ouder je wordt, hoe zwaarder de katers. Die probeer je te verhelpen door duurdere flessen wijn in te […] Het bericht Dure wijn bezorgt je meer hoofdpijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Muurverf nodig? Je hebt niet enkel keuze uit tientallen merken. Ook de prijsverschillen zijn navenant. Is er echt een verschil tussen die goedkope en dure pot? We vroegen een vakman om ons te helpen bij de aankoop: “Kijk niet naar de prijs per liter.” [naar artikel]
Heb je voor een etentje met vrienden niet in een dure wijn geïnvesteerd, dan kan je een goedkope fles alsnog opwaarderen. Presenteer er wat kaas bij en de smaak van de wijn verbetert. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het centrum voor smaak- en eetpatronen in het Franse Dijon, verschenen in het vakblad Food Science. [naar artikel]
07:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of wijn echt beter wordt met de jaren. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
Wijnexpert Frank Van der Auwera laat z’n, eigengereide, licht schijnen over de wijnactualiteit. Met de regelmaat van een klok verschijnen er studies die suggereren dat ‘dure’ wijn ook automatisch als ‘betere’ wijn gepercipieerd en gewaardeerd wordt. Ontbreekt die voorkennis van het prijskaartje, dan wordt het onderscheid al veel lastiger. Blijkbaar zitten vooroordelen diep verankerd tussen […] The post Het fetisjisme van de wijnprijs: is duur ook echt beter? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Goedkope wijn, te veel sulfieten, een allergie… Het zijn maar enkele van de populaire excuses die we gebruiken wanneer een avondje met veel alcohol ons met hoofdpijn opzadelt. Onze huissommelier Sepideh is duidelijk: “Ook dure wijn kan je hoofdpijn bezorgen.” Wat veroorzaakt dan precies die vervelende kater? [naar artikel]
Wijn heb je in prijscategorieën van spotgoedkoop tot peperduur. Iedere gastvrouw (of -heer) streeft ernaar om zijn gasten een lekker exemplaar [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Mascara, bronzer, foundation. Bij sommige merken kosten die drie producten samen je een klein fortuin. Maar hoe komt het dat het in andere winkels... [naar artikel]
Wijn per glas: het wordt in restaurants als een aanlokkelijke en goedkope optie aangeboden. Maar krijgt u wel de wijn die u beloofd werd? Hoelang staat hij al te verschralen in een geopende fles? En betaalt u er wel de correcte prijs voor? Een kritische doorlichting van een goed draaiende business. [naar artikel]
Wijn per glas: het wordt in restaurants als een aanlokkelijke en goedkope optie aangeboden. Maar krijgt u wel de wijn die u beloofd werd? Hoelang staat hij al te verschralen in een geopende fles? En betaalt u er wel de correcte prijs voor? Een kritische doorlichting van een goed draaiende business. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
Bij een grootschalige controle bleken 96,2 procent van de gecontroleerde benzine- en dieselstalen te voldoen aan de Europese normen. Dat maken Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) en Minister van Milieu Marie Christine Marghem (MR) bekend. Er is ook geen verschil in kwaliteit tussen goedkope en dure tankstations. [naar artikel]
Frans onderzoek bewijst het: wijn wordt beter van muziek. De druiven zouden er namelijk beter van worden. [naar artikel]
Goedkope wijn, te veel sulfieten, een allergie… Het zijn maar enkele van de populaire excuses die we gebruiken wanneer een avondje met veel alcohol ons met hoofdpijn opzadelt. Onze huissommelier Sepideh is duidelijk: “Ook dure wijn kan je hoofdpijn bezorgen.” Wat veroorzaakt dan precies die vervelende kater? [naar artikel]
Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]
In Frankrijk loopt een gerechtelijk onderzoek naar het bedrijf Raphaël Michel, dat wijn in bulk aankoopt van wijnboeren en wijndomeinen en die in [naar artikel]
Het leven van een eeuwige twijfelaar is niet gemakkelijk. Eet je als lunch een broodje of toch eerder een slaatje? Wat kijk je 's avonds op tv: een... [naar artikel]
Er komt strenger toezicht op de prijs van geneesmiddelen. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) duldt niet langer dat producenten bij hun prijsaanvraag bewust vaag blijven over hun reële kosten. De administratie krijgt nu het recht de boekhouding op te vragen. De maatregel komt er nadat is gebleken dat goedkope geneesmiddelen uit het buitenland hier soms als dure merkgeneesmiddelen op de markt komen. [naar artikel]
GenkMag een burgemeester uitgebreid tafelen met een bouwpromotor? Mag een schepen de dure wijn opdrinken die een aannemer hem rond Nieuwjaar opstuurt? Een ‘steunpunt integriteit’ moet lokale politici daar vanaf de zomer mee helpen. “We moeten af van het imago van zakkenvullers”, zegt Wim Dries, voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.