Knotsgekke taferelen in Sevilla: aanvaller wordt doelman en redt ultieme poging van… doelman

07/07/2020 - 08:34
"Wie een dol slot van een voetbalwedstrijd wilde meemaken, moest maandagavond in Sevilla zijn. De thuisploeg stond tegen Eibar bij het ingaan van de extra tijd 1-0 voor dankzij een doelpunt van Lucas Ocampos. Toen viel doelman Tomáš Vaclík uit en moest Ocampos, omdat Sevilla alle wissels had opgebruikt, keepershandschoenen aantrekken. Met succes. De Argentijnse aanvaller stopte bij de laatste corner van de wedstrijd een schot van Marko Dmitrovic, de doelman van Eibar nota bene."

1. Sevilla lijkt op weg naar zure nederlaag, tot doelman Bounou er zich diep in blessuretijd mee komt moeien (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Dolle taferelen in La Liga, gisteravond. Sevilla-keeper Yassine Bounou scoorde in de uitwedstrijd tegen Real Vallodolid diep in blessuretijd immers nog de gelijkmaker. De Marokkaanse doelman schoot in de 95ste minuut keurig de 1-1 binnen. [naar artikel]

2. Sevilla en Manchester United strikken elk een nieuwe doelman (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Topclubs Sevilla en Manchester United hebben zich beiden verzekerd van de diensten van een nieuwe doelman. Sevilla contracteerde de Tsjechische doelman Tomas Vaclik (FC Basel) voor drie seizoenen, Manchester United plukte de 35-jarige Lee Grant weg bij het gedegradeerde Stoke City. [naar artikel]

3. PSV-fan bestormt veld en deelt slag uit aan Sevilla-doelman, wedstrijd ligt even stil (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tumult in de slotfase van het Europa League-duel tussen PSV en Sevilla. Een jonge fan besloot het veld te bestormen. Hij duwde de doelman van de Spanjaarden, Marko Dmitrovic, maar werd vervolgens vakkundig naar de grond gewerkt. [naar artikel]

4. Sevilla kan op de valreep nog nederlaag vermijden dankzij… hun mee opgerukte doelman (21/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Een doelman die diep in de blessuretijd nog een belangrijke goal scoort: eens om de zoveel tijd gebeurt het wel een keertje in het voetbal. Zaterdagavond was het prijs voor Yassine Bounou, de doelman van Sevilla. De 29-jarige Marokkaan kwam in de 93ste minuut mee naar voren voor een corner in de match tegen Real Valladolid en slaagde er ook nog in om te scoren toen hij pardoes de bal in de voeten gescoord kreeg. Daarmee bracht hij de stand op 1-1 en bezorgde hij zijn team nog een puntje. [naar artikel]

5. PSV-fan bestormt veld en deelt slag uit aan Sevilla-doelman, wedstrijd ligt even minuut stil (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

6. Sevilla-doelman is na aanval van PSV-fan wéér slachtoffer van supportersgeweld (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Arme Marko Dmitrovic. De Sevilla-doelman, die onlangs werd aangevallen door een PSV-fan, was donderdagavond opnieuw het slachtoffer van supportersgeweld. [naar artikel]

7. VIDEO: spits redt doelman die tong inslikte na staalharde botsing (26/02/2017 - Sporza)

De Togolese spits Francis Koné heeft een ware heldenrol opgeëist tijdens een wedstrijd in de Tsjechische eerste klasse. De aanvaller van Slovacko was de reddende engel van Bohemians 1905-doelman Martin Berkovec, die zijn tong had ingeslikt na een stevige botsing. [naar artikel]

8. Osasuna verlost PSG-doelman Sirigu van bank bij Sevilla (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Salvatore Sirigu, de Italiaanse doelman van Paris Saint-Germain, trekt op huurbasis naar Osasuna. Dat maakte de Spaanse club dinsdag bekend. De 30-jarige Sirigu komt over van Sevilla waar hij sinds deze zomer op uitleenbasis speelde. [naar artikel]

9. Italiaanse doelman Sirigu gaat op zoek naar speelminuten bij Sevilla (26/08/2016 - Sporza)

FC Sevilla leent de Italiaanse doelman Salvatore Sirigu dit seizoen van Paris Saint-Germain. Sirigu verloor vorig seizoen zijn basisplaats bij PSG aan de Duitser Kevin Trapp. [naar artikel]

10. KIJK. Sevilla-keeper is niet alleen, ook Beveren-doelman ging ooit op de vuist met Antwerp-supporters: “Als ze naar je slaan, klop je instinc­tief terug” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een doelman die een hooligan hardhandig tegen de grond werkt? De beelden van Sevilla-PSV roepen ongetwijfeld herinneringen op bij Graham Stack, Ierse doelman die in 2002-2003 onder de lat stond bij SK Beveren. Voor video’s op het internet viraal konden gaan, ging hij al de wereld rond, toen hij een Antwerp-supporter met twee rake klappen op zijn plaats zette. [naar artikel]

11. VIDEO. “Ik hoopte dat de bal daar zou komen”: Lazio-doelman redt punt in Champions League (en was niet aan z’n proefstuk toe) (19/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Atlético Madrid verspeelde in het absolute slot een zege met het kleinste verschil bij Lazio. En hoe! De Madrilenen kwamen in de eerste helft op voorsprong via een afgeweken schot van Pablo Barrios, maar helemaal in de extra tijd kopte doelman Ivan Provedel als een volleerde aanvaller de 1-1 binnen. [naar artikel]

12. Maar liefst veertig jaar stadionverbod voor PSV-fan die veld bestormde en doelman van Sevilla aanviel (20/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Dylano K., de PSV-supporter die bij de Europa League-wedstrijd tegen FC Sevilla doelman Marko Dmitrovic van de Spanjaarden aanviel, heeft een stadionverbod van veertig jaar opgelegd gekregen door PSV. Dat betekent dat hij tot 2063 het stadion niet mag betreden. [naar artikel]

13. Franse doelman redt (met geluk) penalty in drie keer (02/10/2016 - Sporza)

Voor de parade van het weekend moeten we naar de tweede amateurliga in Frankrijk. De doelman van Vannes liet zich niet verschalken vanaf de stip. [naar artikel]

14. “Laat me niet alleen, ik kan niet leven zonder jou”: vrouw PSG-doelman Rico post emotionele boodschap nadat doelman zwaar ten val komt (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sergio Rico (29) is stabiel na een val van zijn paard drie dagen geleden. De PSG-doelman werd toen met een helikopter naar het ziekenhuis van Sevilla afgevoerd. Volgens een nieuwe update is hij stabiel, maar moet hij nog onder nauwlettend toezicht blijven. [naar artikel]

15. EUROPA LEAGUE. PSV uitgeschakeld ondanks assist en goal van Fabio Silva (ex-Anderlecht), Sevilla-doelman aangevallen door hooligan (23/02/2023 - Het Belang van Limburg)

PSV Eindhoven heeft in eigen huis FC Sevilla geklopt met 2-0, maar dat volstond niet om door te stoten naar de 1/8ste finales van de Europa League. De tweede treffer kwam op naam van Fabio Silva (ex-Anderlecht), die ook al de assist gaf voor de 1-0. In een geanimeerde slotfase werd de doelman van Sevilla nog aangevallen door een hooligan. [naar artikel]

16. Opvallend: Marokkaanse doelman Bounou zingt volkslied mee, maar staat toch niet tussen de palen (27/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als de Rode Duivels willen winnen van Marokko, zullen ze voorbij doelman Monir El Kajoui moeten. Dat is opvallend, want tijdens het volkslied stond eerste keeper Yassine Bounou nog op het veld. De doelman van Sevilla tastte tijdens de hymne echter naar het hoofd en verdween dan op mysterieuze wijze. [naar artikel]

17. VIDEO. Geniale lob of mislukte voorzet? Standard-doelman kansloos op verrassende poging van Zulte Waregem-aanvaller Alieu Fadera (19/03/2023 - Het Belang van Limburg)

De aansluitingstreffer van Zulte Waregem op het veld van Standard (2-2) kwam zaterdagavond letterlijk uit de lucht gevallen. Alieu Fadera verschalkte doelman Arnaud Bodart met een heerlijke lob na een hoekschop. Of was het een mislukte voorzet? [naar artikel]

18. Doelman wordt matchwinnaar met onwaarschijnlijke treffer vanuit eigen baklijn (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Dat een doelman zich nu en dan tot matchwinnaar kroont, is geen groot nieuws. De doelman CF Pozuelo de Alarcón - een club uit de Tercera Division [naar artikel]

19. QPR-doelman sleept in extremis punt uit de brand tegen Sunderland … door zelf te scoren in de 92ste minuut (14/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Een doelman die matchwinnaar wordt of punten redt voor zijn ploeg door geweldige saves, dat is niet uitzonderlijk genoeg moet de 27-jarige Senegalees Seny Dieng zaterdagmiddag gedacht hebben. Op bezoek bij Sunderland stond QPR op de derde speeldag van de Championship 2-0 in het krijt tot en met de 87ste minuut, maar doelman Dieng brachten met een doelpunt in de 92ste minuut de eindstand op het nippertje toch nog tot 2-2. [naar artikel]

20. LIVE. Sevilla-doelman Bono houdt Sevilla voorlopig recht tegen sterk Manchester United (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

• Stadion Köln (21u) [naar artikel]

21. Bizarre blunder gaat viraal: doelman van Slowakije is dé schemiel in Sevilla, Spanje haalt opgelucht adem (23/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van een vreemde fase gesproken. Martin Dubravka, de doelman van Slowakije, heeft Spanje met een enorme flater op weg geholpen naar de 1/8ste finales. [naar artikel]

22. Bizarre blunder gaat viraal: doelman van Slowakije is de schlemiel in Sevilla, Spanje haalt opgelucht adem (23/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

23. Bizarre blunder gaat viraal: doelman Slovakije is schlemiel in Sevilla, Spanje haalt opgelucht adem (23/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van een vreemde fase gesproken. Martin Dubravka, de doelman van Slovakije, heeft Spanje met een enorme flater op weg geholpen naar de 1/8ste finales. [naar artikel]

24. Anderlecht-manager: "Alle wensen van trainer vervuld" (27/01/2017 - Sporza)

Met de komst van de Spaanse doelman Martinez is het huiswerk van Herman Van Holsbeeck af. "De coach vroeg een aanvaller, een middenvelder en een doelman. Die heeft hij nu." [naar artikel]

25. Brandweer redt ex-doelman van Standard uit Maas na zelfmoordpoging: “Ik kan dit kl*televen niet meer aan” (12/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Volgens de informatie van het Franstalige ‘Sudinfo’ heeft Gilbert Bodart (61), voormalig Rode Duivel en ex-doelman van Standard, maandagavond een zelfmoordpoging ondernomen. [naar artikel]