De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Boris Johnson ziet 'Australische' brexit wel zitten

De Tijd

08/07/2020 - 20:10

20:07 Boris Johnson bluft zijn land naar een brexit zonder akkoord: (g)een handelsrelatie, zoals tussen de Europese Unie en Australië, is nog zo slecht niet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boris Johnson heeft gegokt en gewonnen (12/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de exitpolls haalt de Conservatieve Partij een werkbare meerderheid in het Lagerhuis. De partij van Boris Johnson haalt 368 zetels, Labour blijft steken op 191. Het ziet ernaar uit dat Boris Johnson vlot werk kan maken van de Brexit die hij zo graag wil rondkrijgen.
  [naar artikel]
 2. Boris Johnson sluit achterpoortje Brexit in Noord-Ierland, maar daar denkt Europa anders over (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson is maandag naar Belfast in Noord-Ierland gereisd om een probleem met de ‘achterdeur’ naar de EU op te lossen. De Brexit-oplossing voor Noord-Ierland - dat tot het VK behoort, maar op het Ierse eiland ligt - blijkt vandaag onwerkbaar. Johnson wil het bestaande akkoord met de EU heronderhandelen, maar dat ziet Europa niet zitten.
  [naar artikel]
 3. Boris Johnson pokert alweer met brexit (07/09/2020 - De Tijd)
  23:10 De Britse premier Boris Johnson dreigt met een harde brexit en het negeren van het scheidingsverdrag met de Europese Unie. Is het een zoveelste staaltje blufpoker over de brexit? Europa lijkt alvast n...
  [naar artikel]
 4. Boris Johnson over Brexit-akkoord: “Het ziet er zeer, zeer moeilijk uit” (08/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De posities van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de Brexit liggen nog ver uiteen. Deze week een akkoord sluiten zal dan ook allesbehalve evident zijn. Die boodschap stuurde de Britse premier Boris Johnson dinsdag de wereld in.
  [naar artikel]
 5. Europese leiders aan Boris Johnson: ‘Morrel niet aan brexit-deal’ (07/09/2020 - Express)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en brexit-onderhandelaar Michel Barnier roepen de Britse premier Boris Johnson op om de voorwaarden... The post Europese leiders aan Boris Johnson: ‘Morrel niet aan brexit-deal’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Boris Johnson speelt hoog spel met de Brexit. En dat veroorzaakt onrust (10/09/2020 - De Standaard)
  Begin dit jaar leek het erop dat het uittredingsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU de weg vrij zou maken voor een ordelijke Brexit. Maar nu legt premier Boris Johnson daar een bom onder en komt een harde Brexit weer op tafel.
  [naar artikel]
 7. Boris Johnson heeft gegokt en gewonnen: Britse premier haalt absolute meerderheid (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de exitpolls haalt de Conservatieve Partij een ruime absolute meerderheid in het Lagerhuis. De partij van Boris Johnson behaalt volgens de recentste voorspellingen 357 zetels, Labour blijft steken op 201. Het ziet ernaar uit dat Boris Johnson vlot werk kan maken van de Brexit die hij zo graag wil rondkrijgen.
  [naar artikel]
 8. Boris Johnson waarschuwt EU: “Hoe bozer de Hulk wordt, hoe sterker hij wordt” (15/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er worden enorme vooruitgangen geboekt rond het Brexit-akkoord. Dat zegt de Britse premier Boris Johnson zaterdag aan de krant Mail on Sunday. Hij ziet wel opnieuw een partijgenoot vertrekken.
  [naar artikel]
 9. Live - Tories in Hogerhuis laten verzet tegen brexit-wet vallen, Johnson gaat in campagnemodus (05/09/2019 - De Morgen)
  De Conservatieve Partij van de Britse premier Boris Johnson laat haar verzet in het Hogerhuis tegen de wet die een no deal-brexit moet uitsluiten, vallen. Johnson beet gisterenavond in het zand toen die wet werd goedgekeurd in het Lagerhuis en het ziet er nu naar uit dat de tekst dus ook door het Hogerhuis zal aangenomen worden. De Conservatieven lijken ondertussen al in campagnemodus te zitten voor de eventuele vervroegde verkiezingen.
  [naar artikel]
 10. Brexit – Boris Johnson beklaagt de “stervende droom van de brexit” (09/07/2018 - Metro)
  De ontslagnemende Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson vindt dat zijn droom van de EU-scheiding van zijn land voorbij is. “De brexit-droom sterft, verstikt door onnodige zelftwijfel”, klinkt het in zijn ontslagbrief aan premier Theresa May. Johnson had maandag zijn aftreden aangekondigd, slechts enkel uren nadat brexit-minister David Davis zijn ontslag had gegeven. Beide ministers protesteren daarmee tegen Mays nieuwe brexit-plannen, die een volgens hen “te zachte” uitstap uit de EU voorzien. Wie Johnson als minister van Buitenlandse Zaken opvolgt, was maandagavond nog niet bekend. Het is ook onduidelijk of Johnson van plan is om May als regeringsleidster ten val te brengen. bron: Belga Het bericht Brexit – Boris Johnson beklaagt de “stervende droom van de brexit” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Boris Johnson waarschuwt Britse parlementsleden die Brexit willen blokkeren (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson heeft vrijdag de parlementsleden gewaarschuwd die pogingen ondernemen om de Brexit tegen te houden. “Dat kan het vertrouwen van de mensen in de politiek ernstig in gevaar brengen”, aldus Johnson vrijdagmiddag in een interview met Sky News.
  [naar artikel]
 12. “Boris Johnson stapt af van brexit zonder deal” (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson laat het idee van een brexit zonder overeenkomst varen. Dat schrijft hij in een verkiezingsmanifest voor zijn...
  [naar artikel]
 13. Live - Conservatieven in Hogerhuis laten verzet tegen brexit-wet vallen, Johnson gaat in campagnemodus (05/09/2019 - De Morgen)
  De Conservatieve Partij van de Britse premier Boris Johnson laat haar verzet in het Hogerhuis tegen de wet die een no deal-brexit moet uitsluiten, vallen. Johnson beet gisterenavond in het zand toen die wet werd goedgekeurd in het Lagerhuis en het ziet er nu naar uit dat de tekst dus ook door het Hogerhuis zal aangenomen worden. De Conservatieven lijken ondertussen al in campagnemodus te zitten voor de eventuele vervroegde verkiezingen.
  [naar artikel]
 14. Vier scenario's voor de brexit, nu Boris Johnson aan het roer van het Verenigd Koninkrijk staat (23/07/2019 - VRT NWS)
  Boris Johnson is de nieuwe leider van de Britse Conservatieve Partij, en dus de Britse premier. Wat zijn de gevolgen voor de brexit? Volgens politicoloog Hendrik Vos doet Johnson fantaseren over een eenvoudige afhandeling van de brexit. Maar feiten, studies en de politieke realiteit laten zien dat hij voor een verraderlijke en aartsmoeilijke klus staat.
  [naar artikel]
 15. Is dit het brexit-plan van Boris Johnson? “Wil truc met twee brieven uit zijn mouw toveren” (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering zou aan een plan werken waarbij premier Boris Johnson voldoet aan de wet die hem verplicht uitstel voor de brexit te vragen,...
  [naar artikel]
 16. DISCUSSIE. Verpletterende overwinning van Boris Johnson: zegen of nachtmerrie voor Brexit? (13/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Door de duidelijke verkiezingsoverwinning van de Conservatieve Partij “is er een einde gemaakt aan de ellendige dreigingen van tweede referendum” over de Brexit. Dat heeft de Britse eerste minister Boris Johnson verklaard in een overwinningstoespraak.
  [naar artikel]
 17. Boris Johnson: “Als maanlanding 50 jaar geleden kon, dan moet geregelde brexit ook lukken” (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse kandidaat-premier Boris Johnson blijft erbij dat een brexit mét akkoord tegen 31 oktober kan lukken. Dat schrijft hij vandaag in zijn...
  [naar artikel]
 18. Eindelijk doorbraak? “Brexit-akkoord binnen bereik na belangrijk toegevingen Boris Johnson” (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft “belangrijke toegevingen” gedaan in de brexit-onderhandelingen en aanvaardt nu dat er een douanegrens komt in...
  [naar artikel]
 19. Brexit-poker bereikt stilaan hoogtepunt: “Boris Johnson plant verkiezingen op 14 oktober als hij stemming verliest” (02/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft vanavond tegengesproken dat hij verkiezingen wil uitroepen als een motie tegen een no-deal brexit wordt...
  [naar artikel]
 20. Over Boris Johnson en Brexit zijn de meningen (totaal) verdeeld in de Engelse kustplaats Bognor Regis (29/07/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson schreef ooit een geestige column over Bognor Regis aan de Engelse zuidkust. Een paar gesprekken over ‘Boris en Brexit’ in deze badplaats, op een zonnige zondagochtend, leggen de verdeeldheid van het Verenigd Koninkrijk bloot.
  [naar artikel]
 21. LIVE. Volg hier de persconferentie van Boris Johnson over de brexit (24/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson geeft naar verwachting vandaag een persconferentie over de brexit. Dat meldt BBC. Ervoor zal hij telefonisch overleg hebben met voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 22. Boris Johnson vraagt EU dan toch om brexit uit te stellen (20/10/2019 - De Morgen)
  EU-president Donald Tusk heeft de verwachte brief uit Londen ontvangen van Boris Johnson, waarin de Britse premier uitstel van de brexit vraagt. Dat laat hij in een tweet weten. Volgens bronnen binnen de Britse regering heeft Johnson de brief niet persoonlijk ondertekend.
  [naar artikel]
 23. Boris Johnson vraagt vervroegde verkiezingen op 15 oktober om Brexit-debacle te vermijden (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zoals verwacht wil Boris Johnson vervroegde verkiezingen houden in het Verenigd Koninkrijk op 15 oktober. De Britse premier zit in slechte papieren sinds de stemming van dinsdagavond. Uitstel voor de Brexit dreigt, maar Johnson wil het niet zo ver laten komen.
  [naar artikel]
 24. Brexit-onderhandelaars wachten op verklaring Boris Johnson: trekt hij de stekker uit de gesprekken? (16/10/2020 - De Morgen)
  Terwijl de Europese staatshoofden en regeringsleiders in Brussel enkele internationale dossiers bespreken, is het uitkijken naar de reactie van de Britse eerste minister Boris Johnson op de conclusies die de leiders gisteren goedkeurden over de brexit-onderhandelingen.
  [naar artikel]
 25. Boris Johnson: 'Er komt een brexit, maar we gaan Europa niet verlaten' (18/07/2016 - Knack)
  De nieuwe Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson maakt zich sterk dat zijn land ook na de brexit "een leidende rol" zal blijven spelen in de Europese samenwerking.
  [naar artikel]
 26. Vier vragen aan Flip Feyten over Boris Johnson: ‘Zonder ongelukken wordt hij premier’ (29/06/2019 - De Morgen)
  Felle brexit-uitspraken, een huiselijke ruzie en een warrig radio-interview. Boris Johnson, de Britse kandidaat-premier, heeft er niet meteen zijn leukste week op zitten. Maar vergis u niet, zegt VRT-journalist en anglofiel Flip Feyten. ‘Nothing is what it seems bij Boris.’
  [naar artikel]
 27. Boris Johnson plant groot Brexit-feest met aftelklok, lichtshow en speciale munt (18/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson heeft zijn plannen voor Brexit Day, de dag dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (EU) stapt, bekendgemaakt. Hij wil er een echt feest van maken, meldt BBC News. Met een lichtshow, een officieel aftelmoment, een speech van Johnson en een speciale Brexitmunt.
  [naar artikel]
 28. Boris Johnson weigert brexit-factuur te betalen (09/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Brits minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, de mogelijke opvolger van Theresa May als Brits premier, heeft gezegd dat hij weigert een “echtscheidingsrekening” van 39 miljard pond te betalen, tenzij betere brexit-voorwaarden worden aangeboden. Johnson deed de uitspraken in een interview met de Sunday Times.
  [naar artikel]
 29. Hoe Boris Johnson de Britse Donald Trump werd (24/07/2019 - De Morgen)
  Twee biografen leggen uit hoe het ongelukkige kind Al Johnson veranderde in de snoevende politicus Boris Johnson. En hoe hij op een achternamiddag besloot voor de brexit te zijn. Het blijft de vraag of Johnson nu hij premier is, zoals hij roept, zijn land op 31 oktober uit de EU zal trekken.
  [naar artikel]
 30. Boris Johnson: “Geen brexit-uitstel, geen nieuwe verkiezingen” (02/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft tegengesproken dat hij verkiezingen wil uitroepen als een motie tegen een no-deal brexit wordt aangenomen....
  [naar artikel]
 31. Bijna één op drie Britten wil dat Boris Johnson wet overtreedt boven nieuw Brexit-uitstel (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bijna 30 procent van de Britten zou liever hebben dat premier Boris Johnson de wet breekt, dan dat hij de Europese Unie opnieuw om uitstel voor de Brexit gaat vragen. Dat blijkt uit een peiling van YouGov. De helft van de Britse bevolking vindt dat Johnson zich aan de wet moet houden.
  [naar artikel]
 32. Boris Johnson verliest stemming in Lagerhuis: ultieme poging om harde Brexit te vermijden (04/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het ziet ernaar uit dat de poging van de Britse premier Boris Johnson om het parlement opzij te schuiven, mislukt. De parlementsleden willen vandaag stemmen over een wet die Johnson verhindert om op 31 oktober zonder akkoord uit de EU te stappen. Om die stemming te kunnen houden was dinsdagavond een meerderheid in het parlement nodig. Die werd kort voor middernacht gevonden.
  [naar artikel]
 33. Boris Johnson gelooft in nieuwe Brexit-deal met EU voor 31 oktober (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Boris Johnson gaf maandagavond in een interview met de BBC toe dat hij de hulp van de EU nodig heeft om een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland te vermijden in het geval van een ‘no deal’-Brexit.
  [naar artikel]
 34. Eindelijk doorbraak? “Brexit-akkoord binnen bereik na belangrijke toegevingen Boris Johnson” (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft “belangrijke toegevingen” gedaan in de brexit-onderhandelingen en aanvaardt nu dat er een douanegrens komt in...
  [naar artikel]
 35. “Boris Johnson zal toch uitstel van Brexit aanvragen bij Europa” (19/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse premier Boris Johnson zal zaterdagavond een brief met een verzoek tot uitstel van de Brexit naar de Europese president Donald Tusk sturen. Dat zegt een Europese bron, die anoniem wil blijven.
  [naar artikel]
 36. “Boris Johnson zal toch uitstel van Brexit aanvragen bij Europa” (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson zal zaterdagavond een brief met een verzoek tot uitstel van de Brexit naar de Europese president Donald Tusk sturen. Dat zegt een Europese bron, die anoniem wil blijven.
  [naar artikel]
 37. EU bereid om Boris Johnson uitstel van brexit te verlenen (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie is bereid om Boris Johnson, die hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Britse premier wordt, een uitstel van de brexit te geven na 31...
  [naar artikel]
 38. De laatste zet van Boris ‘martelaar’ Johnson? Suggestie om wet te breken en zo no deal-Brexit forceren (07/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Brits premier Boris Johnson heeft vrijdagavond een brief geschreven naar alle Tory-leden waarin hij insinueert dat hij nog liever de wet breekt dan dat hij de EU zou smeken voor een uitstel voor de Brexit. Dat melden Britse media. De opties voor Johnson om tóch de EU te kunnen verlaten zonder akkoord zijn intussen nog verder afgenomen.
  [naar artikel]
 39. Boris Johnson ontkent financieel gesjoemel in brexit-campagne (25/03/2018 - Knack)
  De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, uithangbord van de brexit-campagne, ontkent dat zijn kamp de regels heeft overtreden op de campagnefinanciering bij het referendum in 2016. Hij noemde de beschuldigingen zaterdag 'belachelijk'.
  [naar artikel]
 40. Boris Johnson ligt op ramkoers met Theresa May terwijl de kans op een no-deal brexit toeneemt (06/09/2018 - Knack)
  Het zit er weer bovenarms op tussen de Britse premier Theresa May en haar voormalige minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Twintig Conservatieve parlementsleden gaan hun krachten bundelen om een softe brexit tegen te werken.
  [naar artikel]
 41. Boris Johnson schetst somber beeld over brexit-gesprekken: ‘Het ziet er zeer, zeer moeilijk uit’ (08/12/2020 - De Morgen)
  De posities van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de brexit liggen nog ver uiteen. Deze week een akkoord sluiten zal allesbehalve evident zijn. Die boodschap stuurde de Britse premier Boris Johnson de wereld in. ‘We moeten optimistisch zijn. We moeten in de kracht van de rede geloven om dit te doen slagen, maar ik moet zeggen dat het er momenteel zeer, zeer moeilijk uitziet.’
  [naar artikel]
 42. Boris Johnson: “Brexit op 31 oktober is haalbaar” (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De koploper in de Conservatieve leiderschapsstrijd waarschuwt voor de gevolgen als de brexitdeadline weer wordt verlengd. Boris Johnson...
  [naar artikel]
 43. Opiniestuk Boris Johnson over "glorieuze brexit" veroorzaakt open oorlog onder Britse conservatieven (17/09/2017 - VRT NWS)
  Gerommel in Westminster. Verschillende Britse conservatieve parlementsleden eisen het ontslag van minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, na de publicatie van een omstreden opiniestuk gisteren. Daarin pleit Johnson voor een harde brexit, zonder medeweten van premier Theresa May. Een duidelijke provocatie, aldus de MPs. 
  [naar artikel]
 44. Wat betekent verkiezingsoverwinning van Boris Johnson voor de brexit? (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de eerste exitpolls in het Verenigd Koninkrijk heeft Boris Johnson te pakken waar hij op gehoopt had: met - voorlopig - 368 van de 650...
  [naar artikel]
 45. Joe Biden waarschuwt Boris Johnson voor de gevolgen van een Brexit voor Noord-Ierland (11/11/2020 - Express)
  De president-elect Joe Biden heeft aan de Britse premier Boris Johnson in een telefoongesprek gevraagd om het Goedevrijdagakkoord uit 1998... The post Joe Biden waarschuwt Boris Johnson voor de gevolgen van een Brexit voor Noord-Ierland appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Kritische burger drijft Boris Johnson in het nauw over de brexit: "U vertelt sprookjes" (14/09/2019 - VRT NWS)
  De brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, blijft de gemoederen heel erg beroeren. Eerste minister Boris Johnson kreeg gisteren enkele lastige vragen van een burger op een markt in Doncaster, in Noord-Engeland. De vrouw confronteerde Johnson met de vele beloftes die hij doet. En ze vroeg hem hoe hij denkt alles te kunnen betalen.
  [naar artikel]
 47. Boris Johnson speelt brexit hard en haalt slag thuis: parlement tot 14 oktober opgeschort (28/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft wat hij wou: het parlement wordt opgeschort in de aanloop naar de geplande brexit op 31 oktober. Daarmee kan...
  [naar artikel]
 48. Boris Johnson maakt belofte over brexit: “Krijgen het zeker voor Kerstmis gedaan” (14/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Brits parlement stemt nog voor Kerstmis de deal over de brexit die met de Europese Unie is bereikt. Dit heeft de Britse premier Boris Johnson zaterdag twee dagen na zijn klinkende overwinning in de parlementsverkiezingen verzekerd.
  [naar artikel]
 49. Wat als Boris Johnson op z'n Trumps kiest voor een forse aanpak van brexit-onderhandelingen ? (24/06/2019 - VRT NWS)
  Nu het er sterk op lijkt dat Boris Johnson de nieuwe Britse premier wordt, gaat Pieter Cleppe na of een forse aanpak de kans op succes van de brexit-onderhandelingen  vergroot.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy