Op 3 juli, midden in de coronacrisis, opende Guylian Menten (23) zijn cocktailbar Le Notariat in Westerlo. Dat drie maanden later de horeca op slot moest, is een streep door de rekening. “Ik heb de maatregelen altijd strikt toegepast. Ik wilde niet meemaken dat de politie hier zou binnenvallen en uitgerekend bij een jonge gast een overtreding zou vaststellen”, zegt hij. “Of ik dit overleef? Ik denk het, ik hoop het. Mijn buffer is niet zo groot als bij een collega die al twintig jaar in het vak zit. Gezondheid gaat boven alles. Ik sta te popelen om er weer in te vliegen.” [naar artikel]
In de voormalige interieurzaak Y. Peeters in de Antwerpsestraat 120 in Lier openen vrijdag drie handelszaken: Lumina Lights & Gifts, Crèmerie en chocoladebar Guzy en hotel Guzy. Ze worden alle drie geleid door zaakvoerder Berat Yilmaz (22). “We zijn in Lier terechtgekomen, omdat we dit zo’n warme, aangename stad vinden”, vertelt de jonge ondernemer. [naar artikel]
Beloftevolle wielrenner opent cocktailbar: het is geen voorpaginanieuws. Beloftevolle wielrenner stopt na een verkeerde diagnose aan de knie met koersen, stampt in een paar jaar tijd in Antwerpen de beste cocktailbar van Europa uit de grond en wil naar de Olympische Winterspelen in het skeleton: dat is andere koek. Didier Van den Broeck (30) van Dogma Cocktails is dan ook geen gewone jongen. Hij fleurt uw zomer op met waanzinnig lekkere cocktails om te delen in goed gezelschap. [naar artikel]
Hou je ervan zelf te kiezen waar, wanneer en met wie je werkt? Dan zou jij wel eens een geboren ondernemer kunnen zijn. Hoe zet je de stap naar het ondernemerschap? Welke eigenschappen moet je zelf hebben? En wat als je onderneming faalt? Loopbaancoach en ondernemer Catherine Vanhullebusch geeft antwoorden in deze video. [naar artikel]
In de Pelgrimstraat opende de gloednieuwe cocktailbar Vertigo vrijdagavond voor het eerst zijn deuren. Nog niet voor het brede publiek, wel voor kennissen en handelspartners van kersvers eigenaar Savas Coskun. Zij kregen een eerste inkijk in het volledig vernieuwde etablissemen en reageren meteen enthousiast. “Wanneer je de trappen afdaalt, kom je in een volledig nieuwe wereld terecht.” [naar artikel]
Het gekende restaurant De Goei Goesting in Hasselt sluit de deuren op 12 maart. Dan wordt er voor het laatst eten geserveerd het etablissement van ondernemer Dirk Hendrickx. Zo’n 2 maanden later moet De Goei Goesting opnieuw opengaan, maar met een totaal ander concept. Het voorste gedeelte wordt dan een cocktailbar, annex club. Het achterste gedeelte zal een onderdeel worden van het naastgelegen L’Aperi Vino. [naar artikel]
Wanneer in 2021 de horecazaken weer open mogen, zal je Bram Van Geert (32), de sympathieke barman uit het tv-programma ‘First Dates’, ook in het echt achter de toog kunnen zien staan. Bram plant immers in januari een cocktailbar te openen op de Melkmarkt 23 in Antwerpen. Dat doet hij uit de doeken in het weekblad Story. [naar artikel]
De Limburgse ondernemer John Van Eckeren opent ondertussen al zijn dertigste dampshop. Het gaat snel, want pas vorig jaar opende hij samen met zijn broer hun eerste shop in Hasselt. [naar artikel]
De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft een uitbater gevonden voor het Sint-Michielskasteel in Elzestraat. Nail Kurum (38), een Mechels ondernemer die ook al het naburige Kasteel Tivoli runt, opent in het voorjaar van 2019 een bistro én een restaurant in het 19de-eeuwse kasteel. [naar artikel]
Een pop-up met cocktails, dat is Villa Loco. De cocktailbar opent donderdag de deuren in Eindhout. Voor Miette Dierckx uit Mijn Pop-Uprestaurant [naar artikel]
Na de succesvolle lancering van het restaurantconcept Giuliano in Maasmechelen Village, opent ondernemer Giuliano Bruno weldra zijn tweede vestiging. In Hasselt zal de voormalige Hollywood Studio, naast het bioscoopcomplex Kinepolis, volledig gerenoveerd worden tot een Italiaanse eetgelegenheid. [naar artikel]
De jonge ondernemer Redouan Ahdour (27) heeft een klacht ingediend bij Unia tegen Bedrijvencentrum Waasland. Toen hij kantoorruimte zocht onder zijn eigen naam, was er geen plaats, onder een schuilnaam wel. [naar artikel]
De Kamer keurt vandaag zo goed als zeker een omstreden wetsontwerp van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) goed. Gevolg is dat buitenlanders die ‘een gevaar vormen voor de samenleving’ kunnen worden uitgezet, ook al zijn ze geboren in België of op jonge leeftijd in ons land komen wonen. Denk aan terrorist Salah Abdeslam – Fransman van origine, maar geboren en getogen in Molenbeek. [naar artikel]
Hasselt/TessenderloNatalie Vanderschaeghe (38) van het ingenieursbureau Macobo in Tessenderlo is gisteravond door JCI uitgeroepen tot Limburgse jonge ondernemer van het jaar. De belangrijke award werd al voor de 21ste keer uitgereikt aan een jonge en verdienstelijke ondernemer in de provincie. “Dat verdient een feestje”, aldus de geëmotioneerde winnares. [naar artikel]
Jaimy Appermans speelde in op de cocktailtrend en begon twee jaar geleden met een mobiele cocktailbar. “Ik werkte een hele poos in de horeca, onder meer bij Sané, El Bocado en Barabas”, zegt de 27-jarige Tongenaar. [naar artikel]
Al voor de elfde keer werden de beste zwembadbouwers en wellnessinrichters van het land gehuldigd tijdens de wedstrijd van Zwembaden Plus. Traditiegetrouw gingen een aantal Limburgse bedrijven met eremetaal aan de haal. In Ham behaalde de jonge ondernemer Hans Ollevier (25) twee keer goud met zijn zwemvijvers. [naar artikel]
In Lommel opent zaterdag een nieuwe Arenal Club. De voormalige schaatsbaan maakte de voorbije maanden plaats voor zeven padelvelden, een trampolinepark en twee binnenspeeltuinen. [naar artikel]
Op het voormalige terrein van de mijn van Zolder komen de voorbereidingen voor The Max, het megaproject van de Beringse ondernemer Tamer Cankurtaranoglu, stilaan in een eindfase. De ondernemer kocht de gebouwen voor meer dan 20 miljoen euro, goed voor een oppervlakte van meer dan 60.000 vierkante meter, als eerbetoon aan zijn overleden vader en alle andere mijnwerkers die ooit in de mijn hebben gewerkt. [naar artikel]
In juni 2016 openden Stijn Simonaitis (26) en zijn vriendin Shana in Genk cocktailbar WonderBar. “Voordien had ik een pop-upcafé met enkele vrienden. Daar kreeg ik de smaak voor de horeca te pakken”, verduidelijkt hij. [naar artikel]
Het oude hotel Temsica bruist opnieuw van leven. Op de benedenverdieping baat de jonge ondernemer Maarten Mertens sinds kort een pop-upbar met restaurant uit. [naar artikel]
“Onze kleinere zaken moeten we zelfs niet opstarten omdat we weten dat we dan geld gaan verliezen.” De Antwerpse horeca-ondernemer Wim Van der Borght heeft de berekening gemaakt. Om rendabel te blijven in het post-coronatijdperk, met nieuwe opgelegde maatregelen voor de horeca, kan hij vanaf volgende week slechts acht van zijn achttien bars en restaurants openen. “De schrik zit er goed in, we zullen goed moeten rekenen om het hoofd boven water te kunnen houden.” [naar artikel]
Cocktailbar Roots is al twee jaar gevestigd in het Green Hotel in Genk. “Maar ook niet-hotelgasten zijn welkom”, zegt headbartender Nick De Cock. [naar artikel]
Een gigantisch viersterrenhotel met zicht op zee, cocktailbar en een rooftopzwembad. ‘t Is voor Ronaldinho een fikse upgrade van de Paraguayaanse... [naar artikel]
18:58 Jobfixers, het jonge uitzendbureau van de bekende ondernemer Philip Cracco, opent komende vrijdag in zijn geboortestad Roeselare een vestiging die focust op vrouwen. [naar artikel]
Een gigantisch viersterrenhotel met zicht op zee, cocktailbar en een rooftopzwembad. ‘t Is voor Ronaldinho een fikse upgrade van de Paraguayaanse... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.