Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
20:31 uur

British Airways stuurt Boeing 747-toestellen met pensioen

Express

17/07/2020 - 09:09

Luchtvaartmaatschappij British Airways zet haar volledige vloot aan Boeing 747’s op pensioen, schrijft de Britse openbare omroep BBC vrijdag. De... The post British Airways stuurt Boeing 747-toestellen met pensioen appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. British Airways zet Boeing 747 op pensioen (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappij British Airways gaat haar volledige vloot Boeing 747's op pensioen zetten. Dat meldt de BBC. De pensionering wordt vervroegd...
  [naar artikel]
 2. Filmwereld redt Boeing 747 van British Airways van de schroothoop (22/10/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappijen nemen over de hele wereld hun vloot vliegtuigen van het type Boeing 747 uit dienst. De toestellen worden in... The post Filmwereld redt Boeing 747 van British Airways van de schroothoop appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Boeing 787 van British Airways maakt noodlanding in Istanboel (15/06/2019 - Metro)
  Een Boeing 787 van British Airways heeft een noodlanding gemaakt in de Turkse stad Istanboel. Het vliegtuig met 211 passagiers aan boord had een probleem met een motor. Dat meldt het Turkse persagentschap DHA. Het toestel was op weg van Chennai in India naar Londen en kreeg te kampen met een olielek aan de rechtermotor. De noodlanding verliep zonder problemen en er vielen geen slachtoffers. British Airways stuurt een ander toestel naar Istanboel om de passagiers op hun bestemming te krijgen. bron: Belga Het bericht Boeing 787 van British Airways maakt noodlanding in Istanboel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. British Airways stuurt 36.000 medewerkers de laan uit (02/04/2020 - Express)
  De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways gaat de werkzaamheden van 36.000 medewerkers opschorten, meldt de BBC. Het bedrijf heeft vanwege de... The post British Airways stuurt 36.000 medewerkers de laan uit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Boeing van British Airways moet noodlanding maken in Istanboel (15/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Boeing 787 van British Airways heeft zaterdag een noodlanding gemaakt in de Turkse stad Istanboel. Het vliegtuig met 211 passagiers aan boord had een probleem met een motor. Dat meldt het Turkse persagentschap DHA.
  [naar artikel]
 6. CEO British Airways stapt op (12/10/2020 - Express)
  Alex Cruz, de topman van British Airways, legt zijn functie met onmiddellijke ingang neer. Dat heeft de International Airlines Group,... The post CEO British Airways stapt op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Piloten British Airways staken: 850 vluchten geschrapt (09/09/2019 - VRT NWS)
  De piloten van British Airways dringen al een tijdje aan op een beter loon. Nu staken ze twee dagen op rij. De impact op luchtvaart-maatschappij British Airways is bijzonder groot. Zo’n 850 vluchten zijn vandaag geschrapt. Tienduizenden reizigers zijn aangeraden om vooral niet naar de luchthaven te trekken. Verwacht wordt dat de hinder bij British Airways zeker tot woensdag zal aanhouden.
  [naar artikel]
 8. British Airways wil tot 12.000 banen schrappen (28/04/2020 - Express)
  De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways wil tot 12.000 banen schrappen door de coronapandemie. Dat meldt moedergroep IAG dinsdag. Bij British... The post British Airways wil tot 12.000 banen schrappen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Willie Walsh trekt zich terug als baas van moederbedrijf British Airways (09/01/2020 - Express)
  De Ierse zakenman zet een stap achteruit als CEO van International Airlines Group (IAG). Dat is de eigenaar van British Airways, Iberia en andere luchtvaartmaatschappijen. De man heeft pensioenplannen. Walsh kondigde in november al aan dat hij bezig was zijn opvolging te regelen, aangezien hij van plan is om binnen de twee jaar op pensioen […] The post Willie Walsh trekt zich terug als baas van moederbedrijf British Airways appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. VIDEO. Wereldwijde chaos bij British Airways: “Cyberaanval” (27/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het IT-systeem van British Airways is zaterdag uitgevallen, wat tot grote vertragingen leidt. De grootste luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië verontschuldigde zich zaterdag op Twitter voor het probleem en liet weten dat eraan gewerkt wordt. Intussen bericht de BBC dat alle vluchten van British Airways
  [naar artikel]
 11. VIDEO. Wereldwijde chaos bij British Airways: “Cyberaanval” (27/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het IT-systeem van British Airways is zaterdag uitgevallen, wat tot grote vertragingen leidt. De grootste luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië verontschuldigde zich zaterdag op Twitter voor het probleem en liet weten dat eraan gewerkt wordt. Intussen bericht de BBC dat alle vluchten van British Airways
  [naar artikel]
 12. British Airways zet 350 piloten aan de deur (28/06/2020 - Express)
  British Airways, onderdeel van luchtvaartgroep IAG, ontslaat 350 piloten en plaatst nog eens 300 in een ‘pool’ om ze opnieuw... The post British Airways zet 350 piloten aan de deur appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. British Airways: “Nog enkele dagen hinder door staking” (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na de tweedaagse pilotenstaking bij British Airways, waarschuwt de luchtvaartmaatschappij woensdag dat er mogelijk nog enkele dagen hinder zal zijn voor de passagiers. “Bijna de helft van onze vloot van 300 toestellen, meer dan 700 piloten en 4.000 cabinepersoneelsleden starten de dag vandaag op een andere plaats dan voorzien”, klinkt het op de Britse zender BBC.
  [naar artikel]
 14. Storing kostte British Airways meer dan 90 miljoen euro (15/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De enorme computerstoring waardoor British Airways eind mei honderden vluchten moest schrappen, heeft de Britse luchtvaartmaatschappij volgens een eerste schatting circa 80 miljoen pond (91 miljoen euro) gekost. Dat heeft Willie Walsh, de hoogste baas van IAG, het moederbedrijf van British Airways, donderdag gezegd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Madrid.
  [naar artikel]
 15. Topman British Airways: ‘Bedrijf vecht nog altijd om te overleven’ (17/09/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) verwacht door de coronacrisis nog altijd in totaal ongeveer 10.000 banen te zullen moeten schrappen. Dat... The post Topman British Airways: ‘Bedrijf vecht nog altijd om te overleven’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. British Airways steekt Atlantische Oceaan over in 5 uur (10/02/2020 - Express)
  Voor het eerst in jaren heeft een commercieel passagiersvliegtuig de Atlantische Oceaan overgestoken in minder dan vijf uur. Een vlucht van British Airways is op zondagochtend vertrokken op Heathrow Airport in Londen en kwam 4 uur en 56 minuten aan op JFK in New York. Dat is een nieuw record. Record Het is namelijk de […] The post British Airways steekt Atlantische Oceaan over in 5 uur appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. British Airways: “nog enkele dagen hinder na staking” (11/09/2019 - Metro)
  Na de tweedaagse pilotenstaking bij British Airways, waarschuwt de luchtvaartmaatschappij dat er mogelijk nog enkele dagen hinder zal zijn voor de passagiers. “Bijna de helft van onze vloot van 300 toestellen, meer dan 700 piloten en 4.000 cabinepersoneelsleden starten de dag vandaag op een andere plaats dan voorzien”, klinkt het op de Britse zender BBC. Volgens British Airways zal het dus nog enige tijd duren voor het vluchtschema weer op punt zal staan. Op Brussels Airport werd deze ochtend één inkomende en uitgaande vlucht geannuleerd. Maandag en gisteren werden als gevolg van de staking bijna alle vluchten van British Airways geannuleerd. Klanten die getroffen worden, kunnen kiezen om hun ticket terugbetaald te krijgen, of hun vlucht te herboeken. De staking zou het bedrijf naar schatting 40 miljoen pond per dag hebben gekost. De piloten willen opnieuw staken op 27 september, maar de directie hoopt dat te vermijden door nieuwe onderhandelingen op te starten. bron: Belga Het bericht British Airways: “nog enkele dagen hinder na staking” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Personeel British Airways voert actie voor hogere lonen (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een deel van het cabinepersoneel van British Airways (BA) is vandaag begonnen met een driedaagse werkonderbreking. De werknemers eisen onder meer
  [naar artikel]
 19. Personeel British Airways voert actie voor hogere lonen (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een deel van het cabinepersoneel van British Airways (BA) is vandaag begonnen met een driedaagse werkonderbreking. De werknemers eisen onder meer
  [naar artikel]
 20. British Airways breekt staking door vliegtuigen te huren bij concurrent (30/06/2017 - De Tijd)
  17:44 De Britse vliegtuigmaatschappij British Airways gaat negen vliegtuigen - mét bemanning - huren bij Qatar Airways om tijdens een staking van het eigen cabinepersoneel zijn klanten toch van dienst te zi...
  [naar artikel]
 21. Piloten British Airways steunen loonvoorstel (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De piloten van British Airways (BA) hebben ingestemd met het recent bereikte cao-akkoord. Daarmee komt het dispuut over salarissen en...
  [naar artikel]
 22. British Airways krijgt recordboete voor datalek dat ruim 400.000 klanten trof (16/10/2020 - Express)
  De Britse privacytoezichthouder ICO heeft de luchtvaartmaatschappij British Airways een boete opgelegd van 22 miljoen euro. Volgens de toezichthouder is... The post British Airways krijgt recordboete voor datalek dat ruim 400.000 klanten trof appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Qatar versterkt greep op British Airways-moeder (19/02/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways heeft zijn belang in het consortium International Air Group (IAG), het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, verder verhoogd. Het Arabische bedrijf heeft in IAG nu een belang van ruim een kwart uitgebouwd. Met deze operatie breidt Qatar zijn portfolio in wereldwijde luchtvaartinvesteringen verder uit. Vijf jaar geleden dook Qatar […] The post Qatar versterkt greep op British Airways-moeder appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Moederbedrijf British Airways koopt Niki (30/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaans-Britse luchtvaartgroep International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, neemt voor 20...
  [naar artikel]
 25. Te veel vluchtuitval bij British Airways door te weinig investeringen in backupsystemen? (29/05/2017 - De Redactie)
  British Airways kampt nu al voor de derde dag op rij met vluchtuitval. Een gevolg van een wereldwijd informaticaprobleem na een stroomstoring. Hoe kan zoiets?
  [naar artikel]
 26. British Airways in opspraak na dood allergisch meisje tijdens vlucht (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wat gaat voor: het volgen van het veiligheidsprotocol of het helpen van een stervende passagier? De bemanning van een British Airways-vlucht is in...
  [naar artikel]
 27. British Airways vliegt ook vandaag niet op Brussel (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De staking van piloten van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways is vandaag haar tweede dag ingegaan. Net als gisteren moesten daardoor...
  [naar artikel]
 28. Piloten British Airways staken tweede dag op rij (10/09/2019 - Metro)
  De staking van piloten van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways is vandaag haar tweede dag ingegaan. Net als gisteren moesten daardoor zo goed als alle 850 geplande vluchten geannuleerd worden van en naar de luchthavens London Heathrow en Gatwick. Ook de twaalf British Airways-vluchten van en naar Brussels Airport van vandaag zijn geschrapt. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways, dat onderdeel is van de beursgenoteerde luchtvaartgroep IAG, zegt de piloten een “eerlijke” loonsverhoging te hebben geboden: +11,5 procent over drie jaar. De pilotenvakbond Balpa plant op 27 september een nieuwe staking. Hij schat dat elke stakingsdag de maatschappij meer dan 40 miljoen euro kost. Er zijn voorlopig nog geen nieuwe gesprekken gepland. De staking van gisteren en vandaag is de eerste pilotenstaking in veertig jaar bij British Airways. Bron: Belga   Het bericht Piloten British Airways staken tweede dag op rij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. British Airways haalt dronken piloot uit het vliegtuig (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een piloot van British Airways is vlak voor het toestel van Londen naar Maritius zou vertrekken uit de cockpit verwijderd. De man zou volgens zijn...
  [naar artikel]
 30. Air France en British Airways vliegen niet meer naar Iran (23/08/2018 - De Tijd)
  18:02 De luchtvaartmaatschappijen Air France en British Airways zetten hun vluchten op de Iraanse hoofdstad Teheran in de komende weken stop.
  [naar artikel]
 31. Chaos op Heathrow en Gatwick door technische storing British Airways (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) kampt met technische problemen met het inchecksysteem waardoor lange wachtrijen zijn
  [naar artikel]
 32. British Airways gedwongen om een gedeelte van zijn kunstcollectie verkopen (12/06/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft besloten om een deel van zijn kunstcollectie te verkopen. Die ingreep moet het bedrijf helpen... The post British Airways gedwongen om een gedeelte van zijn kunstcollectie verkopen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. British Airways gedwongen om een gedeelte van zijn kunstcollectie te verkopen (12/06/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft besloten om een deel van zijn kunstcollectie te verkopen. Die ingreep moet het bedrijf helpen... The post British Airways gedwongen om een gedeelte van zijn kunstcollectie te verkopen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Miljoenenboete dreigt voor British Airways na hacking (08/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er hangt de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways een boete van 183,4 miljoen pond (ruim 204 miljoen euro) boven het hoofd, nadat hackers...
  [naar artikel]
 35. Storing bij British Airways kostte 91 miljoen euro (15/06/2017 - De Redactie)
  Door een menselijke fout viel het computercentrum van British Airways eind mei zonder stroom. Toen er opnieuw stroom was, veroorzaakte dat zware schade aan de systemen.
  [naar artikel]
 36. Vakbonden blazen nieuwe pilotenstaking bij British Airways af (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe staking van de piloten van British Airways op 27 september gaat niet door. Dat meldt de vakbond BALPA op zijn website. “Iemand moet het...
  [naar artikel]
 37. British Airways vliegt op huisvuil (10/04/2019 - De Morgen)
  De Britse vliegmaatschappij British Airways kan dankzij ons afval binnenkort zo'n 3.500 keer per jaar van Londen naar New York vliegen. De Britten bouwen een raffinaderij die gewoon huisvuil omzet in biokerosine.
  [naar artikel]
 38. British Airways annuleert op 27 september alle vluchten door staking (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways waarschuwt dat ze op 27 september opnieuw al haar vluchten zal moeten annuleren vanwege een...
  [naar artikel]
 39. Problemen met inchecken bij British Airways (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat passagiers van British Airways moeten vandaag geduld oefenen, door problemen bij het inchecken. "Hallo, we hebben deze morgen...
  [naar artikel]
 40. British Airways vliegt week niet naar Caïro (21/07/2019 - De Tijd)
  08:52 British Airways en Lufthansa schortten zaterdag omwille van veiligheidsredenen alle vluchten naar de Egyptische hoofdstad Caïro op.
  [naar artikel]
 41. British Airways lanceert veiligheidsfilmpje met Britse sterren (26/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In september lanceert British Airways in al zijn vliegtuigen een nieuw veiligheidsfilmpje met onder andere Rowan Atkinson (Mr. Bean), sir Ian
  [naar artikel]
 42. Gegevens van tienduizenden klanten van British Airways gehackt (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers hebben de voorbije weken financiële gegevens van mogelijk tot 380.000 klanten van British Airways bemachtigd. De Britse...
  [naar artikel]
 43. Moederbedrijf British Airways crasht harder dan verwacht in derde kwartaal (22/10/2020 - Express)
  Luchtvaartconcern IAG, dat onder meer British Airways en Aer Lingus onder haar vleugels heeft, rapporteert in het derde kwartaal een... The post Moederbedrijf British Airways crasht harder dan verwacht in derde kwartaal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Eerste staking in 40 jaar bij British Airways, net tijdens drukke zomerperiode? (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vakbondsleden hebben vandaag ingestemd met de eerste pilotenstaking bij British Airways in veertig jaar. De Britse luchtvaartmaatschappij probeert...
  [naar artikel]
 45. Vluchtschema British Airways zondag nog steeds verstoord (28/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) kampt zondag nog steeds met gevolgvertragingen en annulaties na een van de grootste stroompannes uit zijn geschiedenis. Dat heeft een woordvoerder gemeld.
  [naar artikel]
 46. Grote vertragingen bij British Airways door computerstoring, enkele vluchten geannuleerd (27/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het IT-systeem van British Airways is vandaag uitgevallen, wat wereldwijd tot grote vertragingen leidt. De luchtvaartmaatschappij heeft zich
  [naar artikel]
 47. British Airways laat passagiers boarden zonder paspoort, maar met gezichtsherkenning (25/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  British Airways voert op de Britse luchthaven Heathrow het gebruik van gezichtsherkenning in. Voor passagiers aan boord van een vliegtuig
  [naar artikel]
 48. Grote vertragingen bij British Airways door computerstoring (27/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het IT-systeem van British Airways is vandaag uitgevallen, wat tot grote vertragingen leidt. De luchtvaartmaatschappij heeft zich alvast
  [naar artikel]
 49. Hackers stelen gegevens van 380.000 British Airways-klanten (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) is getroffen door een grote dataroof. Hackers bemachtigden gegevens over 380.000 betalingen...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.