De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Trump weigert te zeggen dat hij de uitslag zal accepteren als hij de verkiezingen verliest

Het Belang van Limburg

20/07/2020 - 10:04

Presidentskandidaat Joe Biden blijft het voorlopig beter doen dan Donald Trump volgens peilingen van verschillende Amerikaanse media. De huidige president is echter van mening dat de peilingen vals zijn en is niet van plan de uitslag te accepteren als hij de verkiezingen verliest.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Facebook neemt maatregelen voor als Trump uitslag verkiezingen verwerpt (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Facebook neemt voorzorgsmaatregelen voor het geval dat de Amerikaanse president Donald Trump na de verkiezingen in november weigert de uitslag te aanvaarden als hij verliest, meldt de krant The New York Times (NYT) vrijdag. Bronnen binnen het socialemediabedrijf zeggen dat er scenario’s klaarliggen die moeten voorkomen dat Trump Facebook gebruikt om de verkiezingsuitslag te delegitimeren.
  [naar artikel]
 2. Trump weigert vreedzame machtsoverdracht te garanderen indien hij de verkiezingen verliest (24/09/2020 - Express)
  President Trump weigert een vreedzame transitie of machtsoverdracht te garanderen indien hij de verkiezingen verliest. ‘We zullen moeten afwachten wat er gebeurt’, antwoordde Trump woensdag... The post Trump weigert vreedzame machtsoverdracht te garanderen indien hij de verkiezingen verliest appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Donald Trump: "Ik zal de verkiezingsuitslag aanvaarden... als ik win" (20/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Delaware, Ohio, zei Donald Trump vandaag dat hij de uitslag van de verkiezingen zal accepteren, op
  [naar artikel]
 4. Trump wil geen vreedzame machtsoverdracht garanderen als hij verkiezingen verliest (24/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  “We moeten eerst afwachten wat er gebeurt”, zei Trump woensdag tijdens een persconferentie in het Witte huis. De Amerikaanse president Donald Trump weigert een vreedzame machtsoverdracht na de verkiezingen in november te garanderen.
  [naar artikel]
 5. Wat als Trump het Witte Huis weigert te verlaten? (26/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens Donald Trump kan zijn tegenstander Joe Biden enkel winnen via massale stembusfraude. De president kondigde al aan dat hij de uitslag van de verkiezingen zou aanvechten als Biden wint. Voor het eerst in de geschiedenis is de vraag ‘wat als de president het Witte Huis weigert te verlaten?’ dus relevant.
  [naar artikel]
 6. May gokt en verliest: wat je nu moet weten over de uitslag van de Britse verkiezingen (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May heeft met haar gok om vervroegde verkiezingen uit te schrijven zwaar gegokt, maar ook zwaar verloren. Dat zeggen de
  [naar artikel]
 7. Trump weigert om vreedzame machtsoverdracht te garanderen na de verkiezingen (24/09/2020 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump weigert een vreedzame machtsoverdracht na de verkiezingen in november te garanderen. 'We moeten eerst afwachten wat er gebeurt', zei Trump woensdag tijdens een persconferentie in het Witte huis.
  [naar artikel]
 8. Biden en Trump verloren de midterms, maar geen van beiden lijkt dat te begrijpen (10/11/2022 - Express)
  Donald Trump (76) en Joe Biden (79) zijn het verleden; niet de toekomst. Beide interpreteren de uitslag van de tussentijdse verkiezingen verkeerd en lijken hun politieke doodstrijd nog even te willen rekken. Ook 2 dagen na het sluiten van de stembureaus blijft het wachten op de finale uitslag van de tussentijdse verkiezingen in de VS. […]
  [naar artikel]
 9. Kandidaat-vicepresident: “Trump zal de verkiezingsuitslag accepteren” (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks “de vooringenomenheid” van de media, zal Donald Trump de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen “absoluut” aanvaarden. Dat zei Mike Pence, de Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap, zondag in een gesprek met de nieuwszender NBC.
  [naar artikel]
 10. Wat als Trump uitgesloten wordt van de verkiezingen, opnieuw president wordt of verliest? Elk scenario is een risico (05/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Drie keer is ex-president Donald Trump nu aangeklaagd en zal hij voor de rechter moeten komen. Maar wat zou nu eigenlijk de meeste chaos veroorzaken? Als Trump, al dan niet veroordeeld, toch weer president wordt? Als hij de verkiezingen verliest? Of als hij alsnog niet mag meedoen?
  [naar artikel]
 11. Weduwe van John McAfee weigert “zelfmoordverhaal” van haar man te accepteren (07/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Weduwe van John McAfee weigert “zelfmoordverhaal” van haar man te accepteren Janice, de weduwe van John McAfee, plaatst vraagtekens bij het officiële verhaal van de dood van haar man. Ze beweert dat er geen sprake was van een zelfmoordbriefje toen ze zijn bezittingen uit de gevangenis ophaalde. In het nieuws: De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee, de bedenker van het gelijknamige antivirusprogramma, is onlangs dood aangetroffen in […] Lees dit artikel: Weduwe van John McAfee weigert “zelfmoordverhaal” van haar man te accepteren
  [naar artikel]
 12. Pence spreekt voormalige baas Trump tegen: ‘Ik had recht niet om uitslag verkiezingen te vernietigen’ (05/02/2022 - De Morgen)
  Voormalig Amerikaanse vicepresident Mike Pence zei vrijdag dat Trump het volledig bij het verkeerde eind heeft als hij zegt dat Pence de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 had kunnen blokkeren.
  [naar artikel]
 13. Pence: "Trump zal verkiezingsuitslag accepteren" (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks "de vooringenomenheid" van de media, zal Donald Trump de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen "absoluut" aanvaarden. Dat zei
  [naar artikel]
 14. Hoorzitting bestorming Capitool: "Trump zette druk op Justitie om uitslag verkiezingen te laten veranderen" (24/06/2022 - VRT NWS)
  Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft geprobeerd om het departement Justitie te gebruiken om de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020 te laten veranderen. Dat was de conclusie op de vijfde hoorzitting over de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar. “Trump zette grote druk op de zittende minister van Justitie Rosen om het gerucht te verspreiden dat de verkiezingen gestolen en corrupt waren”, vertelt VS-correspondent Björn Soenens.
  [naar artikel]
 15. Wouter Beke (CD&V): “Uitslag noopt tot bescheidenheid” (26/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Deze uitslag noopt ons tot bescheidenheid”. Zo reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke op de uitslag van de verkiezingen. CD&V verliest fors en moet positie als twee partij van Vlaanderen afstaan aan Vlaams Belang. “We zullen bescheiden zijn, maar zullen ook verantwoordelijk zijn de komende dagen als we gevraagd worden”.
  [naar artikel]
 16. Trump weigert belastingaangiften aan parlement te geven (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse oud-president Donald Trump weigert om zijn belastingaangiften aan het parlement over te dragen, hoewel justitie vindt dat hij dat wel moet doen. Advocaten van Trump zeggen in nieuw verschenen rechtbankdocumenten dat het ministerie van Justitie een fout maakt en dat het oordeel onwettig is.
  [naar artikel]
 17. Justitieminister VS ziet geen bewijs van verkiezingsfraude die uitslag verandert (01/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geen bewijs gevonden van wijdverbreide verkiezingsfraude die de uitslag van de presidentsverkiezingen zou veranderen. Trump weigert nog steeds zijn nederlaag te erkennen.
  [naar artikel]
 18. Pence: "Trump zal verkiezingsuitslag accepteren" (17/10/2016 - De Redactie)
  Ondanks "de vooringenomenheid" van de media, zal Trump de uitslag van de presidentsverkiezingen aanvaarden. Dat heeft "running mate" Mike Pence gezegd.
  [naar artikel]
 19. Dit is de strategie waarmee Trump toch nog aan de macht wil blijven (16/11/2020 - De Morgen)
  De Republikeinse leiders in vier cruciale swingstaten zeggen zich niet voor de kar van Donald Trump te laten spannen in een poging de uitslag van de verkiezingen nog in zijn voordeel te veranderen. Trump en zijn dichtste medestanders hopen via een schimmige maar volgens hen legale route toch aan de nodige 270 kiesmannen te geraken. De hordes om het zover te laten komen, zijn echter bijzonder groot.
  [naar artikel]
 20. Dit is de strategie waarmee Trump toch nog aan de macht wil blijven (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Republikeinse leiders in vier cruciale swingstaten zeggen zich niet voor de kar van Donald Trump te laten spannen in een poging de uitslag van de verkiezingen nog in zijn voordeel te veranderen. Trump en zijn dichtste medestanders hopen via een schimmige maar volgens hen legale route toch aan de nodige 270 kiesmannen te geraken. De hordes om het zover te laten komen, zijn echter bijzonder groot.
  [naar artikel]
 21. Amerika stemt: de tussentijdse verkiezingen die Trump II kunnen maken of kraken (04/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De belangrijkste verkiezingen ooit, zo worden de midterm elections van dinsdag in de VS omschreven. De uitslag zal in belangrijke mate de rest van het presidentschap van Donald Trump en zijn kansen op een herverkiezing in 2020 bepalen. Voor de Democraten is het een ultieme kans om de almacht van de Republikeinen en de president te breken.
  [naar artikel]
 22. Trump belooft het Witte Huis te verlaten als hij verkiezingen verliest (13/06/2020 - De Morgen)
  President Trump heeft verzekerd dat hij het Witte Huis zonder tegenstribbelen zal verlaten als hij de presidentsverkiezingen verliest. Eerder had zijn Democratische rivaal Joe Biden gesuggereerd dat Trump misschien zou weigeren zich neer te leggen bij de verkiezingsnederlaag in november.
  [naar artikel]
 23. Nu rechtszaken niets uithalen, probeert Trump via politieke weg te winnen (20/11/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump bemoeit zich steeds directer met de uitslag van de verkiezingen. Vandaag heeft hij de Republikeinse volksvertegenwoordigers uit Michigan in het Witte Huis uitgenodigd, die eigen kiesmannen kunnen aanwijzen als er twijfel bestaat over de uitslag in de staat (de kiesmannen bepalen uiteindelijk wie de nieuwe president wordt). Daarmee zet Trump een nieuwe stap op een pad dat staatsrechtelijk en strafrechtelijk steeds glibberiger wordt.
  [naar artikel]
 24. Wat als Trump uitslag niet erkent? (21/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  “Ik hou de suspense erin.” Dat is de zin die blijft hangen na het laatste presidentieel debat. Donald Trump zal de uitslag op 9 november afwachten voor hij beslist of hij die erkent of niet. Het is het hoogtepunt in Trumps steeds luider klinkende bewering dat Clinton de verkiezingen enkel kan winnen als ze vervalst worden. Een strategie waarvan niemand kan inschatten waarop die zal uitdraaien. Zelfs geweld is niet uitgesloten.
  [naar artikel]
 25. Nu rechtszaken niets uithalen, probeert Trump via politieke weg verkiezingsuitslag te beïnvloeden (20/11/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump bemoeit zich steeds directer met de uitslag van de verkiezingen. Vrijdag heeft hij de Republikeinse volksvertegenwoordigers uit Michigan in het Witte Huis uitgenodigd, die eigen kiesmannen kunnen aanwijzen als er twijfel bestaat over de uitslag in de staat (de kiesmannen bepalen uiteindelijk wie de nieuwe president wordt). Daarmee zet Trump een nieuwe stap op een pad dat staatsrechtelijk en strafrechtelijk steeds glibberiger wordt.
  [naar artikel]
 26. In Philadelphia is te zien wat er gebeurt als Trump zegt dat het tijd is voor actie: AR-15’s en een samoeraizwaard (06/11/2020 - De Morgen)
  Trump-aanhangers zullen geen andere uitslag accepteren dan een overwinning, en nooit zullen ze iemand anders dan Trump aanspreken met ‘president’. En in het slechtste geval grijpen ze, na een mailtje van Trumps campagneteam dat het tijd is voor actie, hun wapens, en gaan ze naar de stad. Dat heeft Trump al voor elkaar, nadat hij vier jaar het land heeft bedruppeld met venijn en zuur.
  [naar artikel]
 27. Wat nu met Trump, de VS en de wereld? Niets is echt zeker tot lang na de verkiezingen. (05/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Drie keer is ex-president Donald Trump nu aangeklaagd en zal hij voor de rechter moeten komen. Maar wat zou nu eigenlijk de meeste chaos veroorzaken? Als Trump, al dan niet veroordeeld, toch weer president wordt? Als hij de verkiezingen verliest? Of als hij alsnog niet mag meedoen?
  [naar artikel]
 28. Hoogste hof verwerpt ook laatste klacht Trump over verkiezingen (08/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De hoogste Amerikaanse rechtbank, het Hooggerechtshof in Washington, heeft ook de laatste klacht van voormalig president Trump over de uitslag van de verkiezingen verworpen. Daarmee is een einde gekomen aan de vergeefse juridische pogingen van de Republikein zijn verkiezingsnederlaag te voorkomen.
  [naar artikel]
 29. Volg de uitslag van de verkiezingen op kaart (08/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Welke staten veroveren Hillary Clinton en Donald Trump vannacht? Volg het op de interactieve kaart hierboven. Telkens er een uitslag bekend is wordt de kaart aangepast.
  [naar artikel]
 30. Kan Trump uitslag afwijzen? (20/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het derde en laatste debat voor de presidentsverkiezingen wou Donald Trump niet zeggen of hij de verkiezingsuitslag zou erkennen. Hij is
  [naar artikel]
 31. "Boze Trump weigert advocaat Giuliani te betalen" (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Uittredend Amerikaans president Donald Trump weigert de rekeningen te betalen van zijn advocaat Rudolph Giuliani. Dat zeggen ingewijden tegen de krant The Washington Post. Giuliani reisde namens Trump het land door om te proberen de verkiezingsuitslag teruggedraaid te krijgen, maar slaagde niet in die missie.
  [naar artikel]
 32. Wat je nu moet weten over de uitslag van de Britse verkiezingen (09/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May heeft met haar gok om vervroegde verkiezingen uit te schrijven zwaar gegokt, maar ook zwaar verloren. Dat zeggen de
  [naar artikel]
 33. Verkiezingen Amerika: wat als Trump de verkiezingsuitslag niet aanvaardt? (02/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op 3 november kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. Maar voorspellen wie dat wordt, durft - na 2016 - niemand meer. Wat als Trump de verkiezingen verliest en niet uit het Witte Huis wil vertrekken? Onze journalist Timmie van Diepen bespreekt de mogelijke scenario’s.
  [naar artikel]
 34. OVERZICHT. Biden vergroot voorsprong in Pennsylvania, Georgia stevent af op hertelling, inhaalrace Trump in Arizona (06/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen na het sluiten van de stembureaus hebben de Amerikaanse verkiezingen nog altijd geen winnaar. In de cruciale strijdstaten Pennsylvania en Georgia is Joe Biden over Donald Trump gewipt. In Pennsylvania ligt Biden 13.371 stemmen voor met 96 procent van de stemmen geteld. Kiesautoriteiten daar zeggen dat nog dagenlang stemmen geteld zullen worden voordat de uitslag bekend is. Met winst in deze staat - goed voor 20 kiesmannen - overschrijdt de Democraat de grens van 270 kiesmannen en verzekert Biden zich van het presidentschap. In Georgia, waar de Democraat een voorsprong van 1.600 stemmen op Trump heeft, lijkt een hertelling onafwendbaar. De definitieve uitslag van die staat laat mogelijk tot eind november op zich wachten.
  [naar artikel]
 35. Trump: verkiezingsuitslag wordt waarschijnlijk zaak voor Hooggerechtshof (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Trump weigert om zich te committeren aan een vreedzame overdracht van de macht indien hij op 3 november de verkiezingen...
  [naar artikel]
 36. Rijke Duitsers verhuizen deel vermogen naar Zwitserland uit vrees voor uitslag Duitse verkiezingen (24/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rijke Duitsers verhuizen deel vermogen naar Zwitserland uit vrees voor uitslag Duitse verkiezingen Een opvallend groot aantal vermogende Duitsers hebben de voorbije periode een deel van hun vermogen naar Zwitserland overgeheveld. Wanneer er in Duitsland bij de verkiezingen een linkse coalitie tot stand zou komen, dreigen zij immers aan hogere belastingen te worden onderworpen. Dat beweren een aantal woordvoerders van Zwitserse financiële instellingen, die zeggen de voorbije maanden […] Lees dit artikel: Rijke Duitsers verhuizen deel vermogen naar Zwitserland uit vrees voor uitslag Duitse verkiezingen
  [naar artikel]
 37. “First lady Melania adviseerde Trump nederlaag te accepteren” (08/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Melania Trump heeft publiekelijk nog niet gereageerd op de verkiezingsuitslag in de VS, maar achter de schermen heeft ze haar echtgenoot Donald Trump wel al geadviseerd zijn nederlaag te accepteren. Dat vernam tv-zender CNN van een bron. Eerder raakte bekend dat ook Jared Kushner zijn schoonvader heeft aangesproken over het erkennen van diens verkiezingsnederlaag.
  [naar artikel]
 38. Verkiezingen 2018: en wat denkt u van de uitslag in uw gemeente? (14/10/2018 - De Morgen)
  Wat vindt u van de uitslag van de verkiezingen 2018 in uw gemeente? Laat het ons hier weten. Een selectie van de reacties publiceren we morgen in uw krant.
  [naar artikel]
 39. Fayulu vecht uitslag verkiezingen aan (12/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  KinshasaDe Congolese presidentskandidaat Martin Fayulu stapt vandaag (zaterdag) naar het Grondwettelijk Hof om beroep aan te tekenen tegen de uitslag van de verkiezingen. Volgens de Congolese katholieke kerk en mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is het niet Felix Tshisekedi maar Fayulu die de verkiezingen heeft gewonnen en Kabila als president van Congo mag opvolgen.
  [naar artikel]
 40. Kritiek op Trump binnen Republikeinse partij groeit: “Derde verkiezing op rij die hij verliest” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De grote overwinning van de Republikeinen in de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen of midterms van vorige week is uitgebleven. De Democraten slaagden er zelfs in de meerderheid in de Senaat te behouden, al lukt dat waarschijnlijk niet in het Huis van Afgevaardigden. Binnen de Republikeinse partij wijzen sommigen met de vinger naar senaatsminderheidsleider Mitch McConnell, maar velen ook naar Donald Trump als verantwoordelijke voor de teleurstellende uitslag. “Dit is de derde verkiezing op rij waar Trump ons stemmen kost”, zei Larry Hogan (66), gouverneur van Maryland.
  [naar artikel]
 41. “Waarom neem je geen ontslag?”: partijgenoot haalt uit naar May na desastreuze uitslag lokale verkiezingen (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May heeft gereageerd op de desastreuze uitslag van de lokale verkiezingen, die gisteren plaatsvonden in Engeland en...
  [naar artikel]
 42. Trump zal uitslag aanvaarden, "als ik win" (20/10/2016 - De Redactie)
  Tijdens het derde en laatste presidentiële debat weigerde de Republikein te zeggen dat hij de verkiezingsuitslag in het geval van een nederlaag zou erkennen. Tijdens een rally in Delaware vandaag beloofde hij de uitslag te aanvaarden, als hij tenminste zou winnen.
  [naar artikel]
 43. Zal Trump de verkiezingsuitslag in november aanvechten? (27/08/2020 - Knack)
  President Donald Trump zendt, zoals vier jaar geleden, signalen uit dat hij zich niet bij de uitslag van de verkiezingen zal neerleggen. Facebook en de Democraten bereiden zich voor.
  [naar artikel]
 44. Waarom claimt Trump nu al de overwinning? Hoelang kan de uitslag op zich laten wachten? Wij beantwoorden uw meest gestelde vragen over de Amerikaanse verkiezingen (04/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is gebeurd, de Amerikanen hebben gestemd, maar de uitslag is er nog niet en kan nog een tijdje op zich laten wachten. Waarom gaat het zo traag? Waarom is Florida zo belangrijk? En waarom zaten de peilingen er weer naast? Wij beantwoorden de komende uren continu uw meest gestelde vragen over de verkiezingen in de VS.
  [naar artikel]
 45. Rellen na verkiezingen Wit-Rusland, oppositie erkent uitslag niet (10/08/2020 - Knack)
  Na de verkiezingen in Wit-Rusland wordt in de hoofdstad Minsk en elders hevig gedemonstreerd. Daarbij braken rellen uit met de veiligheidsdiensten. Volgens de officiële exitpoll won president Alexander Loekasjenko de verkiezingen, een uitslag die door de oppositie niet wordt erkend.
  [naar artikel]
 46. Flynn weigert Senaat documenten te geven (23/05/2017 - De Morgen)
  Michael Flynn, de door Trump ontslagen nationale veiligheidsadviseur, weigert documenten rond de veronderstelde Russische inmenging in de VS- verkiezingen vrij te geven.
  [naar artikel]
 47. Flynn weigert Senaat documenten te geven (07/04/2019 - De Morgen)
  Michael Flynn, de door Trump ontslagen nationale veiligheidsadviseur, weigert documenten rond de veronderstelde Russische inmenging in de VS- verkiezingen vrij te geven.
  [naar artikel]
 48. Trump neemt publiekelijk afstand van justitieminister Jeff Sessions (20/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump zou Jeff Sessions nooit benoemd hebben tot minister van Justitie indien hij geweten had dat die zichzelf zou wraken van alles wat te maken heeft met het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de verkiezingen. Dat zegt hij woensdag in de New York Times. Volgens Trump had Sessions de job niet moeten accepteren vanwege zijn betrokkenheid bij de zaak.
  [naar artikel]
 49. Trump neemt publiekelijk afstand van justitieminister Jeff Sessions (20/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump zou Jeff Sessions nooit benoemd hebben tot minister van Justitie indien hij geweten had dat die zichzelf zou wraken van alles wat te maken heeft met het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de verkiezingen. Dat zegt hij woensdag in de New York Times. Volgens Trump had Sessions de job niet moeten accepteren vanwege zijn betrokkenheid bij de zaak.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy