Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
10:39 uur

Akkoord over reddingsplan Brussels Airlines: 290 miljoen staatssteun in ruil voor toekomstgaranties

Het Laatste Nieuws

21/07/2020 - 13:25

Na maandenlang onderhandelen is een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De overheid zal Brussels Airlines 290 miljoen euro lenen...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Akkoord over redding Brussels Airlines: 290 miljoen staatssteun in ruil voor toekomstgaranties (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na maandenlang onderhandelen is een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. Dat meldt VRT NWS. De overheid zal Brussels Airlines 290...
  [naar artikel]
 2. Eigenaar Brussels Airlines verwacht snel akkoord over reddingsplan (04/05/2020 - Express)
  De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, verwacht binnenkort een akkoord met de Duitse regering over een reddingsplan.... The post Eigenaar Brussels Airlines verwacht snel akkoord over reddingsplan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Reddingsoperatie van 460 miljoen euro voor Brussels Airlines (22/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Geen staatssteun maar een lening van 290 miljoen euro, terug te betalen tegen 2026. Plus 170?miljoen euro vers kapitaal – in cash – van Lufthansa voor zijn Belgische dochter. Met de uitdrukkelijke voorwaarde dat het geld binnen Brussels Airlines blijft. Na meer dan drie maanden onderhandelen zijn de federale regering en Lufthansa het eens geworden over een reddingsplan voor Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 4. ‘Er komt heus geen blanco cheque’: Etienne Davignon over staatssteun Brussels Airlines (14/05/2020 - De Morgen)
  Er wordt gepokerd om Brussels Airlines. Volgens Etienne Davignon (87), tot voor kort covoorzitter bij de luchtvaartmaatschappij, ligt een akkoord tussen moedermaatschappij Lufthansa en de Belgische overheid voor het grijpen. ‘Natuurlijk moet België inspraak krijgen in ruil voor staatssteun.’
  [naar artikel]
 5. Europa keurt staatssteun aan Brussels Airlines goed (21/08/2020 - Express)
  De Europese Commissie gaat akkoord met een lening van 290 miljoen euro door de Belgische overheid aan de noodlijdende vliegtuigmaatschappij... The post Europa keurt staatssteun aan Brussels Airlines goed appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Brussels Airlines vraagt staatssteun (15/03/2020 - Knack)
  Brussels Airlines, de belangrijkste luchtvaartmaatschappij in Zaventem, vraagt staatssteun. Dat meldt Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines. 'Zonder staatssteun komen alle luchtvaartmaatschappijen in de problemen.'
  [naar artikel]
 7. Europa geeft fiat voor staatssteun aan Brussels Airlines (21/08/2020 - De Tijd)
  14:27 De Belgische overheid kan de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines 290 miljoen euro toestoppen. De Europese Commissie heeft de staatssteun goedgekeurd.
  [naar artikel]
 8. Brussels Airlines en TUI vragen staatssteun (18/03/2020 - Express)
  Brussels Airlines wil 200 miljoen euro steun van de federale regering. Ook TUI fly Belgium en Air Belgium kloppen aan... The post Brussels Airlines en TUI vragen staatssteun appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Brussels Airlines moet 16,8 miljoen euro staatssteun terugbetalen (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering vraagt de 19 miljoen euro staatssteun terug die in 2014 de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, TUI fly en Thomas
  [naar artikel]
 10. Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstand (27/05/2020 - De Tijd)
  01:00 De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 11. Redding Brussels Airlines: Belgische en Duitse onderhandelaars komen na drie maanden tot een akkoord (21/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Drie maanden heeft het geduurd, maar eindelijk hebben de onderhandelingsteams een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De Belgische overheid zal 290 miljoen euro lenen aan de vliegtuigmaatschappij in ruil voor stevige garanties over de toekomst van Brussels Airlines. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 12. Redding Brussels Airlines: Belgische en Duitse onderhandelaars komen na drie maanden tot een akkoord (21/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Drie maanden heeft het geduurd, maar eindelijk hebben de onderhandelingsteams een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De Belgische overheid zal 290 miljoen euro lenen aan de vliegtuigmaatschappij in ruil voor stevige garanties over de toekomst van Brussels Airlines. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 13. Redding Brussels Airlines: Belgische en Duitse onderhandelaars komen na drie maanden tot een akkoord (21/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Drie maanden heeft het geduurd, maar eindelijk hebben de onderhandelingsteams een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. De Belgische overheid zal 290 miljoen euro lenen aan de vliegtuigmaatschappij in ruil voor stevige garanties over de toekomst van Brussels Airlines. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 14. Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstand (27/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt volgens De Tijd en L’Echo uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 15. Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstand (27/05/2020 - Knack)
  De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt volgens De Tijd en L'Echo uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 16. Brussels Airlines moet staatssteun vragen (15/03/2020 - Express)
  De impact van het coronavirus op de luchtvaartmaatschappijen is immens. Daarom zal Brussels Airlines staatssteun vragen aan België. Etienne Davignon,... The post Brussels Airlines moet staatssteun vragen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Belgische en Duitse onderhandelaars bereiken akkoord rond redding Brussels Airlines (21/07/2020 - VRT NWS)
  Na meer dan drie maanden onderhandelen hebben de Belgische en Duitse onderhandelingsteams van Brussels Airlines, de Belgische overheid en luchtvaartmaatschappij Lufthansa een akkoord bereikt over de redding van Brussels Airlines. Dat heeft VRT NWS uit verschillende bronnen vernomen. De Belgische overheid zal, na akkoord van de regering, de noodlijdende luchtvaartmaatschappij een lening verstrekken van 290 miljoen euro in ruil voor stevige garanties over de toekomst van de luchtvaartmaatschappij.
  [naar artikel]
 18. “Vandaag nog akkoord over reddingsplan Brussels Airlines” (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag nog wordt een akkoord verwacht over de redding van Brussels Airlines. Dat meldt Travel Magazine. Het kernkabinet van de regering zou nu...
  [naar artikel]
 19. Duits akkoord met Lufthansa over reddingsplan brengt redding Brussels Airlines in stroomversnelling (21/05/2020 - Express)
  Er is een doorbraak in de gesprekken tussen de Duitse regering en Lufthansa over een steunpakket aan de luchtvaartgroep. Een... The post Duits akkoord met Lufthansa over reddingsplan brengt redding Brussels Airlines in stroomversnelling appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Belgische luchtvaartmaatschappijen moeten staatssteun terugbetalen (24/03/2017 - De Redactie)
  De federale regering vraagt de 19 miljoen euro staatssteun terug die Brussels Airlines, TUIfly en Thomas Cook Airlines in 2014 had ontvangen.
  [naar artikel]
 21. Brussels Airlines moet overheidssteun terugbetalen (24/03/2017 - De Tijd)
  16:58 De federale regering vraagt de 19 miljoen euro staatssteun terug die het in 2014 aan de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, TUI fly en Thomas Cook Airlines gaf.
  [naar artikel]
 22. Luchtvaartexpert Riadh Bahri over het reddingsplan voor Brussels Airlines: "Forse toegevingen van Lufthansa" (21/07/2020 - VRT NWS)
  De Belgische overheid heeft een akkoord bereikt met Lufthansa over een reddingsplan voor Brussels Airlines. Maar wat staat er nu juist in dat plan en wat betekent dit voor het voorbestaan van luchtvaartmaatschappij? Onze luchtvaartexpert Riadh Bahri geeft tekst en uitleg bij gastvrouw Hanne Decoutere.
  [naar artikel]
 23. Gevolgen van reddingsplan Lufthansa voor Brussels Airlines nog onduidelijk, maar tijd dringt (25/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wat de gevolgen zullen zijn voor Brussels Airlines van het akkoord dat gesloten werd tussen moedermaatschappij Lufthansa en de Duitse overheid, is nog niet bekend. Dat bevestigen de onderhandelaars van vakbonden en directie bij Brussels Airlines. Maandag vond een nieuwe ondernemingsraad plaats over de geplande herstructurering bij de Belgische luchtvaartmaatschappij.
  [naar artikel]
 24. Nog geen akkoord tussen regering en Lufthansa over staatssteun voor Brussels Airlines (15/05/2020 - De Morgen)
  De federale regering en de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa zijn vanmiddag uit elkaar gegaan zonder akkoord over overheidssteun voor Lufthansa-dochter Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 25. Brussels Airport zeer tevreden met reddingsplan Brussels Airlines (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airport is zeer tevreden met het akkoord over de redding van Brussels Airlines en met de steun van de Belgische overheid voor de...
  [naar artikel]
 26. Staatssteun voor Brussels Airlines kan steunpakket Lufthansa verkleinen (03/06/2020 - Express)
  De waarde van het steunpakket waarover de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa een akkoord heeft bereikt met de Duitse regering, hangt waarschijnlijk... The post Staatssteun voor Brussels Airlines kan steunpakket Lufthansa verkleinen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Hoog spel om Lufthansa houdt Brussels Airlines in spanning (25/06/2020 - De Morgen)
  Vandaag stemmen de aandeelhouders van Lufthansa over het reddingsplan tussen de Duitse regering en de luchtvaartgroep. De uitkomst is van levensbelang voor dochterbedrijf Brussels Airlines, dat inmiddels zijn sociaal akkoord rond heeft.
  [naar artikel]
 28. Europees groen licht voor staatssteun Brussels Airlines (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie heeft vrijdag ingestemd met de Belgische steunmaatregel voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij krijgt een lening van 287 miljoen euro en een kapitaalinjectie van 3 miljoen euro om de coronacrisis te trotseren.
  [naar artikel]
 29. Regering en Lufthansa bereiken geen akkoord over staatssteun voor Brussels Airlines (15/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering en de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa zijn vrijdagmiddag uit elkaar gegaan zonder akkoord over overheidssteun voor Lufthansa-dochter Brussels Airlines. De gesprekken gaan de komende dagen voort en beide partijen streven naar een “vruchtbaar akkoord”, zo staat in een gezamenlijk persbericht van de regering en Lufthansa.
  [naar artikel]
 30. De Croo: ‘Steunen Brussels Airlines niet zonder garanties over winstgevende groei’ (14/05/2020 - De Standaard)
  In de Kamer hebben alle politieke partijen harde garanties geëist in ruil voor staatssteun aan Brussels Airlines. Minister De Croo garandeerde die en zal morgen in zijn gesprek Lufthansa-ceo carsten Spohr een ‘duidelijk toekomstplan’ vragen.
  [naar artikel]
 31. Lufthansa talmt met garanties voor Brussels Airlines (05/05/2020 - De Tijd)
  01:00 Lufthansa-CEO Carsten Spohr wordt deze week in de Wetstraat verwacht voor de redding van Brussels Airlines. Al hoopt de federale regering eerst op toekomstgaranties.
  [naar artikel]
 32. Brussels Airlines vraagt 200 miljoen euro staatssteun (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines wil 200 miljoen euro steun van de federale regering. Ook TUI fly Belgium en Air Belgium kloppen aan voor hulp. Dat schrijft De...
  [naar artikel]
 33. Brussels Airlines redden of niet? (09/05/2020 - De Tijd)
  01:02 Brussels Airlines vraagt 290 miljoen euro staatssteun om de coronacrisis te overleven. Maar een deal tussen de federale regering en eigenaar Lufthansa blijft uit. Moet de belastingbetaler de onrendabe...
  [naar artikel]
 34. Brussels Airlines vraagt 200 miljoen euro staatssteun (17/03/2020 - De Tijd)
  15:17 Brussels Airlines wil 200 miljoen euro steun van de federale regering. Ook TUI fly Belgium en Air Belgium kloppen aan voor hulp.
  [naar artikel]
 35. Brussels Airlines kan twee extra langeafstandsvliegtuigen krijgen (23/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Als alles goed gaat, zal Brussels Airlines in 2026 kunnen beschikken over minstens twaalf langeafstandsvliegtuigen, twee meer dan nu. Dat heeft minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) donderdag gezegd in de Kamercommissie Financiën, waar er een gedachtewisseling plaatsvond over het reddingsplan van in totaal 460 miljoen euro van de federale regering en Lufthansa voor Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 36. CEO Brussels Airlines vertrouwt op redding luchtvaartmaatschappij: "Moederbedrijf Lufthansa gelooft in ons"  (12/05/2020 - VRT NWS)
  Moederbedrijf Lufthansa gelooft sterk in Brussels Airlines en steunt het herstructureringsplan dat de luchtvaardmaatschappij heeft voorgesteld. Dat zegt CEO Dieter Vranckx van Brussels Airlines in "Terzake". Nochtans is het lang niet zeker dat Lufthansa en de Belgische overheid een akkoord vinden over de staatssteun die Brussels Airlines nodig heeft om te overleven. De liberale vakbond denkt alvast het aantal (naakte) ontslagen te kunnen beperken.
  [naar artikel]
 37. Regering overlegt vrijdag met Lufthansa over staatssteun Brussels Airlines (16/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  De regeringstop zit vrijdag samen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines en haar moedermaatschappij Lufthansa om te onderhandelen over staatssteun. Na weken van radiostilte is er opnieuw digitaal overleg gepland, zo schrijft De Tijd donderdagavond.
  [naar artikel]
 38. Regering overlegt vrijdag met Lufthansa over staatssteun Brussels Airlines (16/07/2020 - Knack)
  De regeringstop zit vrijdag samen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines en haar moedermaatschappij Lufthansa om te onderhandelen over staatssteun. Na weken van radiostilte is er opnieuw digitaal overleg gepland, zo schrijft De Tijd donderdagavond.
  [naar artikel]
 39. Voorzitter Brussels Airlines: “gaan staatssteun krijgen” (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voorzitter van Brussels Airlines Etienne Davignon verwacht dat de luchtvaartmaatschappij staatssteun zal krijgen vanwege de coronacrisis. Dat zegt...
  [naar artikel]
 40. Brussels Airlines hoopt deze week nog op akkoord met regering (07/07/2020 - De Tijd)
  16:29 Brussels Airlines hoopt dat moederbedrijf Lufthansa en de Belgische regering nog deze week een akkoord over een reddingsplan bereiken.
  [naar artikel]
 41. “Belgische overheid wilde 390 miljoen euro in Brussels Airlines pompen” (12/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Brussels Airlines heeft dinsdag bekendgemaakt dat het ongeveer duizend banen wil schrappen. Nochtans waren er vergevorderde onderhandelingen tussen het Duitse moederbedrijf Lufthansa en de federale regering over een reddingsplan. Dat schrijft de Waalse krant La Libre.
  [naar artikel]
 42. Voorzitter Brussels Airlines verwacht staatssteun te krijgen: ‘Onderhandelingen aan de gang’ (10/04/2020 - De Morgen)
  Voorzitter van Brussels Airlines Etienne Davignon verwacht dat de luchtvaartmaatschappij staatssteun zal krijgen vanwege de coronacrisis. Dat zegt hij in La Libre Belgique.
  [naar artikel]
 43. Personeel Brussels Airlines levert in: 'De citroen is nu helemaal uitgeperst' (12/04/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines bespaart meer dan 100 miljoen euro, onder andere door het personeel de komende twee jaar voor hetzelfde loon 15 procent méér te laten werken. Afvloeiingen zijn niet voorzien in het reddingsplan.
  [naar artikel]
 44. Voorzitter Brussels Airlines verwacht staatssteun te krijgen: “Onderhandelingen aan de gang” (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voorzitter van Brussels Airlines Etienne Davignon verwacht dat de luchtvaartmaatschappij staatssteun zal krijgen vanwege de coronacrisis. Dat zegt...
  [naar artikel]
 45. Duitsland keurt Belgische steun aan Brussels Airlines goed (18/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De staatssteun van de Belgische regering voor Lufthansa-dochter Brussels Airlines is goedgekeurd door het Economisch Stabilisatiefonds (WSF) van de Duitse staat. Dat heeft het Duitse ministerie van Financiën aangekondigd en het bericht wordt bevestigd bij Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 46. Duitsland keurt Belgische steun aan Brussels Airlines goed (18/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De staatssteun van de Belgische regering voor Lufthansa-dochter Brussels Airlines is goedgekeurd door het Economisch Stabilisatiefonds (WSF) van de Duitse staat. Dat heeft het Duitse ministerie van Financiën aangekondigd en het bericht wordt bevestigd bij Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 47. Regering en Lufthansa bereiken (nog) geen akkoord over staatssteun voor Brussels Airlines: gesprekken gaan komende dagen voort (15/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De federale regering en de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa zijn vrijdagmiddag uit elkaar gegaan zonder akkoord over overheidssteun voor Lufthansa-dochter Brussels Airlines. De gesprekken gaan de komende dagen voort en beide partijen streven naar een “vruchtbaar akkoord”, zo staat in een gezamenlijk persbericht van de regering en Lufthansa.
  [naar artikel]
 48. “Belgische overheid wilde 390 miljoen euro in Brussels Airlines pompen” (12/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines heeft dinsdag bekendgemaakt dat het ongeveer 1.000 banen wil schrappen. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Duitse groep Lufthansa, zou de federale regering daarmee verrast hebben. Die twee partijen zouden namelijk in vergevorderde onderhandelingen over een reddingsplan voor de luchtvaartmaatschappij geweest zijn. Dat schrijft de Waalse krant ‘La Libre’.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.