Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
15:36 uur

De uitgestoken hand is niet meer

Apache

24/07/2020 - 08:02

In heel de poel van Covid-19 gerelateerde berichten die ons leren dat we asociale etters zijn als we nog maar durven twijfelen aan de aanpak van deze aanslepende crisis, is er één krantenartikel dat mij niet loslaat. Eén klein stukje verdwaald tussen de faits divers dat de doemdenker in mij wist te activeren: ‘Tijdelijk verbod


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vakbonden: uitgestoken hand Michel I is 'hypocriet' (11/04/2019 - De Morgen)
  De voorbije dagen hielden de vakbonden intern overleg, om de maatregelen van de regering-Michel I te evalueren. Vandaag steken de drie vakbondsbonzen de koppen opnieuw bij elkaar om hun strategie te bepalen. De uitgestoken hand aan de sociale partners zien ze eerder als lippendienst.
  [naar artikel]
 2. Francken slaat uitgestoken hand van Vlaams Belang weg (25/09/2018 - Knack)
  Als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) echt een ander migratiebeleid wil voeren, moet hij met het Vlaams Belang samenwerken. Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vandaag in De Ochtend. Maar Francken zelf gaat niet in op de uitgestoken hand.
  [naar artikel]
 3. ANALYSE. Is de uitgestoken hand van De Wever aan Van Besien een strategische zet en valt Groen te masseren? (15/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bart De Wever lonkt uitdrukkelijk naar Groen om in Antwerpen een coalitie te smeden, maar Wouter Van Besien slaat die uitgestoken hand (voorlopig?) af. Wat zijn de kansen dat de twee winnaars van de verkiezingen in Antwerpen toch samen zullen gaan besturen. Onze politiek redacteur vond het alvast opvallend dat Groen-voorzitter Meyrem Almaci maandagochtend het woord ‘veto’ niet meer in de mond nam.
  [naar artikel]
 4. Acteur Michael Pas na uitnodiging van Jambon: “Is dit een uitgestoken hand of een verdeel-en-heers-tactiek?” (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Is dit een uitgestoken hand of is dit een verdeel-en-heers-tactiek?” Dat vraagt acteur Michael Pas, tevens woordvoerder van de acteursgilde, zich...
  [naar artikel]
 5. N-VA houdt deur dicht voor Groen: uitgestoken hand Björn Rzoska maakt weinig indruk bij De Wever (07/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een ultieme wanhoopspoging of toch een uitgedachte strategie? Met de boodschap “Groen is nog steeds bereid om te praten” probeerde Björn Rzoska gisteren om zijn partij alsnog in de Vlaamse regering te loodsen. Bij N-VA moeten ze alvast niks weten van die uitgestoken hand. “Voor welk deel van de partij spreekt Rzoska? Met hem valt misschien te praten, maar niet met de hardliners.”
  [naar artikel]
 6. Hoe kiest Nederland morgen? "Het blijft spannend tot op het laatste moment" (14/03/2017 - De Redactie)
  Volgens politiek journalist Ferry Mingelen kan de Turkije-rel wel doorslaggevend zijn. "Rutte heeft toch het imago van een gladde dealmaker, die naar iedereen de hand uitsteekt. Maar nu Turkije zich zo heeft opgesteld, heeft hij geen uitgestoken hand, maar een uitgestoken vuist laten zien."
  [naar artikel]
 7. Hoe gemeend is de uitgestoken hand van N-VA naar de socialisten? "In oppositie heeft N-VA ook veel te verliezen" (12/01/2020 - VRT NWS)
  Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak gisteren had N-VA-voorzitter Bart De Wever twee belangrijke boodschappen: zijn partij wil federaal meebesturen en daarvoor zelfs toegiften doen op sociaal vlak, maar het is Open VLD die ervoor zorgt dat de gesprekken vastlopen. Is die uitgestoken hand van N-VA naar linkse partijen wel gemeend, of gaat het vooral om zwartepietenwerk?
  [naar artikel]
 8. Maggie De Block (Open VLD) neemt uitgestoken hand van Theo Francken (N-VA) aan om gezinshereniging strenger te maken (17/11/2019 - VRT NWS)
  N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft in “De zevende dag” de hand uitgestoken naar minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) om de regels voor gezinshereniging strenger te maken. De minister heeft aangekondigd dat ze haar partij het wetsvoorstel van Francken zal steunen, maar merkt op dat de maatregel er misschien al geweest was, als de N-VA vorig jaar niet uit de regering was gestapt.
  [naar artikel]
 9. Theo Francken: "Als Vlaams Belang uitgestoken hand zou menen, dat ze beginnen met eigen nest op te kuisen" (25/09/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) noemt de uitgestoken hand van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken "hypocriet". Samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang is volgens Francken "moeilijk" zolang "racisten als Filip De Man het grote woord hebben binnen Vlaams Belang". 
  [naar artikel]
 10. STANDPUNT. De Mechelse worsteling met de niet-uitgestoken hand illustreert de spanningen in de samenleving (09/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie ze precies zijn, weten we niet, maar er is dus een koppel in Mechelen dat alsnog zal mogen trouwen. Eerst hadden ze het stadhuis onverrichter zake weer moeten verlaten omdat de Mechelse N-VA-schepen Marc Hendrickx het huwelijk niet wilde voltrekken toen bleek dat de bruid hem de hand niet wilde schudden. Er zal wel geen feest meer geweest zijn die dag in de bewuste familie.
  [naar artikel]
 11. DISCUSSIE. Mag een schepen het huwelijk weigeren als bruid of bruidegom hem de hand niet schudden? (08/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Mechelen heeft eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) geweigerd om een huwelijk te voltrekken omdat de bruid hem geen hand wilde geven. Het ging om een moslima, die uitlegde dat ze de uitgestoken hand niet aannam vanwege haar geloof. Kan volgens u een schepen om deze reden weigeren het huwelijk af te sluiten?
  [naar artikel]
 12. Francken slaat uitgestoken hand van Vlaams Belang weg (25/09/2018 - Metro)
  Als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) echt een ander migratiebeleid wil voeren, moet hij met het Vlaams Belang samenwerken. Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vandaag in De Ochtend. Maar Francken zelf gaat niet in op de uitgestoken hand. Zolang figuren als Filip De Man “racistische posts” mogen verspreiden over Laurent Mutambayi, een adviseur van Francken, zal er van samenwerking niet veel in huis komen, zo reageert de N-VA-staatssecretaris. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken stelt vandaag zijn boek “Francken faalt” voor. Daarin neemt hij het asiel- en migratiebeleid van staatssecretaris Theo Francken op de korrel. Tegelijk wil Van Grieken niet alle bruggen met Francken opblazen. Want als Francken een ander – lees: nog strenger – migratiebeleid wil voeren, kan hij daarvoor best samenwerken met Vlaams Belang. “Als je kiest voor Theo Francken krijg je er gratis Kris Peeters bij. Als we naar het buitenland kijken, waar echte verandering qua migratiebeleid is zoals in Italië of Oostenrijk, dan loopt dat via partijen als de onze. Als Francken echte verandering wil, dan moet hij met ons samenwerken en niet altijd onze uitgestoken hand afwijzen”, zo zei Van Grieken op Radio 1. Maar zowel in De Ochtend als op Twitter wijst Francken die uitgestoken hand af. Hij verwijt het Vlaams Belang “schijnheiligheid”. Francken verwijst naar berichten van Filip De Man. “De Man, de hoofdredacteur van Vlaams Belang, is een sociale mediacampagne gestart tegen mijn rechterhand Laurent Mutambayi. Hij probeert die man kapot te maken met racistische praat. Dan is het bijzonder hypocriet om te vragen om samen te werken”, aldus Francken. “Enerzijds met de glimlach de hand uitsteken, anderzijds de eigen hoofdredacteur racistische posts over mijn raadgever Laurent laten verspreiden op sociale media. Hoe zouden ze dat in de eigen VB-huisstijl benoemen? Bende hypocriete huichelaars!”, voegt de N-VA-staatssecretaris er nog aan toe op Twitter. bron: Belga Het bericht Francken slaat uitgestoken hand van Vlaams Belang weg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Informateurs ploeteren voort bij gebrek aan alternatief (13/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Is de uitgestoken hand van de N-VA oprecht en hoe reageert de PS daarop? De informateurs krijgen twee weken extra om dat te onderzoeken. En zo slingert de regeringsvorming opnieuw wat meer richting paars-geel.
  [naar artikel]
 14. Informateurs ploeteren voort bij gebrek aan alternatief (13/01/2020 - De Standaard)
  Is de uitgestoken hand van de N-VA oprecht en hoe reageert de PS daarop? De informateurs krijgen twee weken extra om dat te onderzoeken. En zo slingert de regeringsvorming opnieuw wat meer richting paars-geel.
  [naar artikel]
 15. Bart De Wever reikt Groen de hand: “Als er hand wordt uitgestoken, moet je bereid zijn om uit loopgraven te komen” (15/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De dag na zijn verkiezingsoverwinning beseft Bart De Wever dat een coalitie vormen in zijn Antwerpen niet evident wordt. Hij gaat dan ook alle partijen uitnodigen. “Ik trek de deur voor niemand dicht”, zei hij bij Radio 1.
  [naar artikel]
 16. CD&V weigert uitgestoken hand sp.a en Groen (04/04/2019 - De Morgen)
  Als CD&V een meerwaardebelasting wil, dan kan ze daarvoor gerust terecht bij de oppositie, zeggen sp.a en Groen. Beide partijen bieden de christendemocraten een wisselmeerderheid aan. Maar CD&V wil er niet van weten.
  [naar artikel]
 17. Magnette lust zoete broodjes van Francken niet (24/09/2019 - De Tijd)
  22:32 De PS gelooft niet in de uitgestoken hand van Theo Francken. ‘Mocht de N-VA echt het signaal willen geven dat ze zaken wil doen, dan stuurde ze Francken naar de Vlaamse regering.’
  [naar artikel]
 18. Mee in één minuut: uitgestoken hand van De Wever, prinselijke baby op komst en de échte stemkampioenen (15/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
  [naar artikel]
 19. De Wever (N-VA) reikt de hand naar Groen: "Coalitie in Antwerpen verderzetten is niet evident" (15/10/2018 - VRT NWS)
  Als de huidige coalitie in Antwerpen verdergaat, wordt dat een krappe meerderheid met maar één zetel op overschot. "De centrumrechtse coalitie heeft krappe meerderheid. Dat is niet evident", zegt De Wever in "De ochtend". De Wever reikt de hand naar Groen voor een alternatieve coalitie: "Als er een hand wordt uitgestoken, moet je bereid zijn om uit de loopgravensfeer te treden."
  [naar artikel]
 20. Gwendolyn Rutten over paars-groen project: 'Heb mijn nek uitgestoken voor een regering' (31/01/2020 - Knack)
  'Ik heb eind vorig jaar mijn nek uitgestoken om een regering te vormen.' Dat heeft Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten vrijdag verklaard in De Ochtend. 'Als je een regering wil maken, dan doe je dat niet alleen met gelijkgezinden', zei ze. 'Ik ben daar niet beschaamd voor.'
  [naar artikel]
 21. Nieuwe opperrechter van Trump weigert uitgestoken hand van vader die dochter verloor (05/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De vader van een meisje dat het leven liet tijdens een schietpartij op een Amerikaanse school is kwaad omdat Brett Kavanaugh, die wellicht de nieuwe opperrechter wordt, hem de hand weigerde te schudden. De hoorzitting in de Amerikaanse Senaat draaide rond de benoeming van de 53-jarige Kavanaugh.
  [naar artikel]
 22. Wippen groenen sp.a uit Brusselse regering? (20/06/2017 - De Morgen)
  Als Ecolo-Groen toetreedt tot de Brusselse regering, zou dat weleens ten koste kunnen gaan van sp.a. Maar zover is het nog niet, want de groenen reageren eerder terughoudend op de uitgestoken hand van cdH.
  [naar artikel]
 23. Wippen groenen sp.a uit Brusselse regering? (10/04/2019 - De Morgen)
  Als Ecolo-Groen toetreedt tot de Brusselse regering, zou dat weleens ten koste kunnen gaan van sp.a. Maar zover is het nog niet, want de groenen reageren eerder terughoudend op de uitgestoken hand van cdH.
  [naar artikel]
 24. SP.A dient motie van wantrouwen in, ondanks vraag tot samenwerking van Michel (18/12/2018 - Knack)
  Premier Michel bood de oppositie een uitgestoken hand, maar de voorstellen blijven te vaag.
  [naar artikel]
 25. Michel gaat naar de koning om ontslag van regering in te dienen (18/12/2018 - Knack)
  Premier Michel bood de oppositie een uitgestoken hand, maar de voorstellen blijven te vaag.
  [naar artikel]
 26. Hoe reageert de wereld op de mislukte G7-top? (10/06/2018 - VRT NWS)
  De 7 rijkste industrielanden hebben nog niet gereageerd op het fiasco dat de Amerikaanse president Trump heeft veroorzaakt. De Russische president Poetin roept de G7 op tot eenheid en heeft zijn hand al uitgestoken naar Trump. 
  [naar artikel]
 27. 'Er was een afspraak om bij motie van wantrouwen te stoppen' (18/12/2018 - Knack)
  Premier Michel dient het ontslag van zijn regering in. Hij bood de oppositie in de Kamer een uitgestoken hand, maar de voorstellen blijven te vaag voor de socialisten en de groenen.
  [naar artikel]
 28. “Nissan ziet niks in nieuw fusieplan Renault” (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nissan gaat niet in op de uitgestoken hand van Renault om weer te praten over een fusie. De Japanners zien op dit moment niks in welk fusieplan dan...
  [naar artikel]
 29. Man de ogen uitgestoken op straat (07/11/2016 - De Standaard)
  In de nacht van zaterdag op zondag werd een 33-jarige man met bloedend hoofd aangetroffen op straat in Elsene. Zijn beide ogen waren uitgestoken. De politie kent voorlopig noch de dader noch het motief.
  [naar artikel]
 30. “Er is niet zoiets als een blauw-groene as” (11/01/2019 - De Morgen)
  Over één zaak zijn Bart Somers (Open Vld) en Kristof Calvo (Groen), de Mechelse posterboys van de blauw-groene droom, het eens. Een samenwerking tussen liberalen en groenen is – althans op federaal niveau – niet evident. Somers houdt de uitgestoken groene hand voorlopig beleefd af.
  [naar artikel]
 31. “Dit is een triomf voor Trump én Kim” (09/03/2018 - VRT NWS)
  Dat Donald Trump ingegaan is op de uitnodiging om Kim Jong-un te ontmoeten lokt positieve én negatieve reacties uit. Is Trump niet te snel ingegaan op de uitgestoken hand? En is het niet vooral Kim Jong-un die zijn slag thuishaalt? Amerikacorrespondent Björn Soenens  vat de eerste reacties samen.
  [naar artikel]
 32. “Liberaal bestuursakkoord en uitgestoken hand naar alle inwoners” (21/12/2018 - Metro)
  Antwerps Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer vindt niet dat zijn partij te weinig gewicht in de schaal heeft kunnen leggen tijdens de onderhandelingen voor een nieuw bestuursakkoord. Open Vld brengt slechts 2 van de 31 zetels aan in de coalitie en het leek de voorbije weken vooral over de tegenstellingen tussen N-VA en sp.a te gaan. “Dit is een liberaal bestuursakkoord”, zegt De Backer echter. “Het staat vol optimisme, is bijzonder ambitieus en vormt een uitgestoken hand naar alle inwoners.” De Backer stelt dat er in het ontwerp-bestuursakkoord rekening is gehouden met iedereen. “We hebben bijvoorbeeld goed begrepen dat je een stadscentrum best zoveel mogelijk autoluw maakt”, zegt hij. “Maar bereikbaarheid blijft wel essentieel, onder andere voor handelaars. We hebben daar een goed compromis in gevonden.” De Backer legde ook onder meer de nadruk op het aanpakken van de ongekwalificeerde uitstroom uit het onderwijs door werk en opleiding nog dichter bij elkaar te brengen en op de uitbreiding van het Area 2020-project van huidig Open Vld-schepen Claude Marinower, dat door middel van samenwerkingsverbanden op wijkniveau elk kind voldoende kansen wil bieden. Welke bevoegdheden Open Vld in de volgende legislatuur zal krijgen en wie die zal invullen is nog niet duidelijk, al bevestigde De Backer wel dat zijn partij anderhalf schepenmandaat krijgt – één volledig nu en een tweede halverwege de legislatuur. Sp.a zou 2,5 schepenambten krijgen, N-VA vijf. Opvallend: De Backer had een verjaardagscadeau – een Antwerps kookboek – meegebracht voor burgemeester Bart De Wever (N-VA), hoewel die blijkbaar gevraagd had dat zeker niet te doen. “Een eerste vertrouwensbreuk”, lachte De Wever. “En dat hij mij een kookboek geeft, wil zeggen dat er aan de kennis van elkaar nog gewerkt moet worden.” bron: Belga Het bericht “Liberaal bestuursakkoord en uitgestoken hand naar alle inwoners” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Oppositie dient motie van wantrouwen in, ondanks vraag tot samenwerking van Michel (18/12/2018 - Knack)
  Premier Michel bood de oppositie een uitgestoken hand, maar de voorstellen blijven te vaag.
  [naar artikel]
 34. Overleg over geluidsnormen zit muurvast (10/04/2019 - De Morgen)
  Een uitgestoken hand? Eerder een opgestoken middelvinger. Zo beschouwt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) het compromisvoorstel van het Brussels Gewest over de geluidsnormen rond Zaventem. Het dossier ligt vandaag op tafel van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 35. 2/3 van holebi’s durft niet hand in hand te lopen (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan twee derde van de Britse holebi’s durft niet hand in hand te lopen. Veertig procent werd al slachtoffer van homofoob geweld.
  [naar artikel]
 36. OPINIE: "Betrek ons bij het beleid, geef ons inspraak. Deze uitgestoken hand blijven weigeren, is bijna misdadig" (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De aanleiding voor dit stuk is het ontkennen van de meerwaarde van de jacht en jachtbeleving, door maatschappelijk relevante spelers in het...
  [naar artikel]
 37. Eritrea neemt uitgestoken hand Ethiopië nog niet aan, grensconflict duurt voort (19/06/2018 - Knack)
  Ethiopië kondigde deze maand plotseling aan zich volledig te willen conformeren aan het vredesakkoord van Algiers, dat inmiddels achttien jaar oud is. Het land is sinds 1998 in een grensconflict met Eritrea verwikkeld. Eritrea reageert tot nu toe terughoudend.
  [naar artikel]
 38. Coronavirus: mogen we de uitgestoken hand van China zomaar vertrouwen? (19/03/2020 - Knack)
  De solidariteit onder de Europese landen om de coronacrisis aan te pakken is schaars. Ze kwam uit onverwachte hoek: China. Maar hangen er aan die solidariteit ook weerhaken vast?
  [naar artikel]
 39. Aron Berger: “Hand geven aan een vrouw was nooit een optie” (19/04/2018 - Metro)
  Aron Berger was nooit van plan om vrouwen – al dan niet in het kader van zijn functie – een hand te geven. Dat zei hij vandaag in een interview met Terzake. “Een hand geven aan één vrouw gaat mij 2.500 stemmen kosten. Dat was niet de oplossing.” Aron Berger zou een plaats krijgen op de Antwerpse CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Zou, want Berger, een chassidische jood, besliste gisteren van die kandidatuur af te zien. Niet iedereen was even gelukkig met zijn plaats op de kieslijst, onder meer omdat hij had verklaard dat hij vrouwen om religieuze redenen geen hand kon geven. Ook de CD&V-top, bij monde van minister Hilde Crevits en Kamerlid Hendrik Bogaert, reageerde afwijzend. De partij, Antwerps lijsttrekker en federaal minister Kris Peeters op kop, pleegde spoedoverleg met Berger, waarna Peeters verklaarde dat hij ervan uitging dat Berger de uitgestoken hand van een vrouw “buiten zijn gemeenschap” niet zou weigeren. Maar Berger ontkent dat daar ooit afspraken over zijn gemaakt. “Een hand geven aan één vrouw zal mij 2.500 stemmen kosten, heb ik toen geantwoord”, zei hij vanavond in Terzake. “Ik was een beetje in een hoek gezet. Maar als je ergens voor staat en een punt hebt, heb je een punt. Ik besefte dat een hand geven aan een vrouw niet de oplossing was, en zag het niet meer zitten.” Over zijn veroordeling voor diefstal wilde Berger ook een en ander rechtzetten. “Ik heb een bejaarde persoon geholpen. Hij moest dialyse starten, de kostprijs liep op maar hij was niet in orde met de mutualiteit. Ik heb die kosten dan betaald en in onderling overleg later terug van zijn rekening gehaald. Maar ik had daar geen bewijs van, dus toen hij overleed kwamen er klachten van erfgenamen”, verklaarde hij. “Bij ons zeggen ze, als je niets doet, loopt er ook niets fout.” bron: Belga Het bericht Aron Berger: “Hand geven aan een vrouw was nooit een optie” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Aron Berger: “Hand geven aan een vrouw was nooit een optie” (19/04/2018 - Metro)
  Aron Berger was nooit van plan om vrouwen – al dan niet in het kader van zijn functie – een hand te geven. Dat zei hij vandaag in een interview met Terzake. “Een hand geven aan één vrouw gaat mij 2.500 stemmen kosten. Dat was niet de oplossing.” Aron Berger zou een plaats krijgen op de Antwerpse CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Zou, want Berger, een chassidische jood, besliste gisteren van die kandidatuur af te zien. Niet iedereen was even gelukkig met zijn plaats op de kieslijst, onder meer omdat hij had verklaard dat hij vrouwen om religieuze redenen geen hand kon geven. Ook de CD&V-top, bij monde van minister Hilde Crevits en Kamerlid Hendrik Bogaert, reageerde afwijzend. De partij, Antwerps lijsttrekker en federaal minister Kris Peeters op kop, pleegde spoedoverleg met Berger, waarna Peeters verklaarde dat hij ervan uitging dat Berger de uitgestoken hand van een vrouw “buiten zijn gemeenschap” niet zou weigeren. Maar Berger ontkent dat daar ooit afspraken over zijn gemaakt. “Een hand geven aan één vrouw zal mij 2.500 stemmen kosten, heb ik toen geantwoord”, zei hij vanavond in Terzake. “Ik was een beetje in een hoek gezet. Maar als je ergens voor staat en een punt hebt, heb je een punt. Ik besefte dat een hand geven aan een vrouw niet de oplossing was, en zag het niet meer zitten.” Over zijn veroordeling voor diefstal wilde Berger ook een en ander rechtzetten. “Ik heb een bejaarde persoon geholpen. Hij moest dialyse starten, de kostprijs liep op maar hij was niet in orde met de mutualiteit. Ik heb die kosten dan betaald en in onderling overleg later terug van zijn rekening gehaald. Maar ik had daar geen bewijs van, dus toen hij overleed kwamen er klachten van erfgenamen”, verklaarde hij. “Bij ons zeggen ze, als je niets doet, loopt er ook niets fout.” bron: Belga Het bericht Aron Berger: “Hand geven aan een vrouw was nooit een optie” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Informateur Paul Magnette praat weer met CD&V, ook N-VA krijgt uitnodiging (05/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Informateur Paul Magnette (PS) heeft donderdagmiddag weer gepraat met CD&V. Dat meldt VRT NWS. Ook N-VA kreeg een uitnodiging voor een gesprek, maar het is niet duidelijk of de Vlaams-nationalisten die uitgestoken hand ook zullen aanvaarden.
  [naar artikel]
 42. Staatshervorming na 2014 blijft het ultieme doel (11/04/2019 - De Morgen)
  'Mijn hand naar N-VA blijft uitgestoken.' Het is een opvallende uitspraak van Jean-Marie Dedecker, nu hij heeft besloten om zeker door te gaan in 2014, maar toevallig is hij allerminst.
  [naar artikel]
 43. Francken slaat uitgestoken hand van Vlaams Belang weg (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) echt een ander migratiebeleid wil voeren, moet hij met het Vlaams Belang...
  [naar artikel]
 44. Man ogen uitgestoken op straat (07/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een onwaarschijnlijk agressieve daad op straat heeft Brussel opgeschrikt. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 33-jarige man met bloedend hoofd aangetroffen op straat in Elsene. Zijn beide ogen waren uitgestoken. De politie kent voorlopig noch de dader noch het motief van deze gruweldaad.
  [naar artikel]
 45. Man ogen uitgestoken op straat (07/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een onwaarschijnlijk agressieve daad op straat heeft Brussel opgeschrikt. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 33-jarige man met bloedend hoofd aangetroffen op straat in Elsene. Zijn beide ogen waren uitgestoken. De politie kent voorlopig noch de dader noch het motief van deze gruweldaad.
  [naar artikel]
 46. Man ogen uitgestoken op straat (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een onwaarschijnlijk agressieve daad op straat heeft Brussel opgeschrikt. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 33-jarige man met bloedend hoofd aangetroffen op straat in Elsene. Zijn beide ogen waren uitgestoken. De politie kent voorlopig noch de dader noch het motief van deze gruweldaad.
  [naar artikel]
 47. Besparingen cultuursector: “Is dit een uitgestoken hand of een verdeel-en-heers-tactiek?” (14/11/2019 - Metro)
  “Is dit een uitgestoken hand of is dit een verdeel-en-heers-tactiek?”, vraagt acteur Michael Pas, tevens woordvoerder van de acteursgilde, zich hardop af. Daarmee reageert Pas op de uitnodiging van Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) om binnen de cultuursector overeen te komen over alternatieve besparingen in de sector. Zaterdag raakte bekend dat de Vlaamse regering gaat besparen in de cultuursector. De sector reageerde gechoqueerd en uitte hevige kritiek. Na een betoging vandaag toonde Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) zich dan toch bereid om in debat te gaan “als men binnen de sector een betere opdeling van de inspanningen overeenkomt”. Daar heeft acteur Michael Pas grote twijfels bij, zegt hij. “De grote cultuurhuizen zouden zogezegd de kleintjes kunnen helpen, maar zij zitten al op hun tandvlees.” Dat de besparingen al gelden voor het jaar 2020, en dus binnen anderhalve maand in voege gaan, kwam ook hard aan. “De cultuurhuizen hebben hun producties al opgemaakt. Dat betekent dat er waarschijnlijk bezuinigd moet worden op de loonkost”, aldus Pas. Op die manier zouden producties zo maar eens een decorontwerper of stage manager moeten ontslaan, verduidelijkt de acteur. Verder meldt Pas dat er waarschijnlijk nog acties zullen komen. “Creatieve mensen zijn daarmee bezig. We gaan bekijken wat haalbaar is”, aldus Pas. bron: Belga Het bericht Besparingen cultuursector: “Is dit een uitgestoken hand of een verdeel-en-heers-tactiek?” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Tom Lanoye: ‘Groen moet praten met De Wever' (24/10/2018 - De Tijd)
  08:27 Jarenlang zette schrijver Tom Lanoye zich af tegen het N-VA-beleid. Nu roept hij Groen op de uitgestoken hand te aanvaarden. ‘Je moet op zijn minst proberen die oorlog te overstijgen.’
  [naar artikel]
 49. Belang van hand geven duidelijk maken via dialoog, zegt Wouter Beke (09/05/2018 - Metro)
  Een hand geven aan de schepen of ambtenaar die je huwelijk sluit, is wettelijk niet verplicht en valt ook amper in juridische regels te gieten. Dat stelt CD&V-voorzitter Wouter Beke op zijn facebookpagina. Het maakt volgens hem echter deel uit van de waarden waarop onze samenleving is gebouwd en het is door dialoog dat we duidelijk kunnen maken dat dit belangrijk is in ons land. De voorbije dagen ontstond ophef nadat een Mechelse schepen geweigerd had een huwelijk te voltrekken omdat de bruid hem de hand niet wilde schudden. Het is alleszins geen wettelijke verplichting voor een huwelijk en CD&V-voorzitter Beke ziet een juridische verankering ook niet zitten. Vooreerst oppert hij een reeks praktische bezwaren die niet of nauwelijks in wetteksten te gieten zijn. “Gaan we vastleggen hoe lang de handdruk moet duren? Hoe stevig iemand moet knijpen? Of je op voorhand de handen moet wassen?” Maar iemand de hand schudden mag voor Beke vooral geen kwestie zijn van wetten, “maar van opvoeding, inburgering en respect”. “Een samenleving is niet enkel gebouwd op normen, die je kunt vastleggen in wetten. Ze vertrouwt ook, en misschien nog meer, op waarden. En een uitgestoken hand van iemand aanvaarden, lijkt me wel te passen in die waarden”, legt de christendemocratische voorzitter uit. Hij pleit er daarom voor om via dialoog mensen duidelijk te maken dat het geven van een hand net een teken van respect is. bron: Belga Het bericht Belang van hand geven duidelijk maken via dialoog, zegt Wouter Beke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 50. Belang van hand geven duidelijk maken via dialoog, zegt Wouter Beke (09/05/2018 - Metro)
  Een hand geven aan de schepen of ambtenaar die je huwelijk sluit, is wettelijk niet verplicht en valt ook amper in juridische regels te gieten. Dat stelt CD&V-voorzitter Wouter Beke op zijn facebookpagina. Het maakt volgens hem echter deel uit van de waarden waarop onze samenleving is gebouwd en het is door dialoog dat we duidelijk kunnen maken dat dit belangrijk is in ons land. De voorbije dagen ontstond ophef nadat een Mechelse schepen geweigerd had een huwelijk te voltrekken omdat de bruid hem de hand niet wilde schudden. Het is alleszins geen wettelijke verplichting voor een huwelijk en CD&V-voorzitter Beke ziet een juridische verankering ook niet zitten. Vooreerst oppert hij een reeks praktische bezwaren die niet of nauwelijks in wetteksten te gieten zijn. “Gaan we vastleggen hoe lang de handdruk moet duren? Hoe stevig iemand moet knijpen? Of je op voorhand de handen moet wassen?” Maar iemand de hand schudden mag voor Beke vooral geen kwestie zijn van wetten, “maar van opvoeding, inburgering en respect”. “Een samenleving is niet enkel gebouwd op normen, die je kunt vastleggen in wetten. Ze vertrouwt ook, en misschien nog meer, op waarden. En een uitgestoken hand van iemand aanvaarden, lijkt me wel te passen in die waarden”, legt de christendemocratische voorzitter uit. Hij pleit er daarom voor om via dialoog mensen duidelijk te maken dat het geven van een hand net een teken van respect is. bron: Belga Het bericht Belang van hand geven duidelijk maken via dialoog, zegt Wouter Beke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.