Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een... [naar artikel]
Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Genkse horeca-uitbater Kaatje Goyens verplicht haar klanten om vanaf vandaag om een mondmasker te dragen in haar beide restaurants. De voorzitter van Horeca Groot Genk wacht daarmee verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad niet af, en neemt zelf het heft in handen. “Om een tweede lockdown van de horeca te voorkomen, hoop ik dat concullega’s mijn voorbeeld zullen volgen”, vertelt de onderneemster. [naar artikel]
De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z’n allen in ons kot moeten blijven. Het... [naar artikel]
Minister van KMO en Middenstand Denis Ducarme (MR) lanceert maandag op sociale media een campagne om handelaars en horeca een hart onder de riem te... [naar artikel]
De Zweedse luisterboekenapp Storytel zet voet aan wal in ons land. Volgende week woensdag komt de app naar Vlaanderen. Wallonië... The post Het luisterboek, de nieuwe lockdown-ontspanning: app Storytel lanceert volgende week in Vlaanderen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Precies een jaar na de start van de eerste lockdown lieten horecazaken in heel Vlaanderen zaterdagavond tussen 19 en 20u even hun lichtjes branden. Zo ook op de Vismarkt in Mechelen, waar de uitbaters het bezoek kregen van Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
At last. De horeca heeft van de regering een steunplan gekregen. Het is een zoete zegepraal na een emotionele periode voor Matthias De Caluwe. De topman van Horeca Vlaanderen zag door het coronavirus niet alleen 60.000 horecazaken dichtgaan, hij verloor ook zijn vader na een korte strijd tegen kanker. Maar moeheid? Toch maar lekker niet. “Ik ga door tot het einde.” [naar artikel]
De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]
De impact van de lockdown voor de horeca berekenen, is moeilijk. Maar het omzetverlies zal hoe dan ook veel groter zijn dan vorig jaar. In 2019... [naar artikel]
“Die avondklok gaat de wereld rond, je kan je niet voorstellen welke impact dat heeft op de horeca.” Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen moet in twee dagen tijd even veel keer aan de alarmbel trekken. “Eerst de Veiligheidsraad, dan de maatregelen in de provincie Antwerpen: dat zijn zware klappen. We vragen dat er opnieuw steunmaatregelen komen zoals bij de lockdown in maart.” Ook bij middenstandsorganisaties Unizo en NSZ moesten ze gisteren even in hun ogen wrijven. “Die communicatie, dat Antwerpen te vermijden is, was vreselijk. Wie gaat dit betalen?” [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) lanceert een campagne om de woningkwaliteit in Vlaanderen te verbeteren. Daarvoor rekent hij op de website Woningkwaliteitswijzer. “Daarmee willen we op een laagdrempelige manier de kwaliteit van alle woningen in Vlaanderen verbeteren”, zegt hij. “Door te informeren, te sensibiliseren en ten slotte te stimuleren om waar nodig kleine of grotere ingrepen aan woningen uit te voeren.” [naar artikel]
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) lanceert een campagne over de normen waaraan een huis moet voldoen. [naar artikel]
Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]
Horeca-uitbaters zijn tevreden met de eerste week sinds de heropstart na de lockdown, blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen.... The post Horeca tevreden over eerste week na heropstart appeared first on Business AM. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
De horeca op de Mechelse Vismarkt stak zaterdagavond de lichtjes opnieuw even aan. Precies een jaar na de eerste lockdown riep Horeca Vlaanderen tot de actie op om aan de mensen te laten zien dat de uitbaters hun klanten missen. En of ze dat doen. Enthousiast en met heimwee tellen ze af naar de geplande heropening op 1 mei. [naar artikel]
Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele... [naar artikel]
Een tweede lockdown is onvermijdelijk om een totale ineenstorting van onze gezondheidszorg te voorkomen. Waar moeten we ons de komende weken en maanden op voorbereiden? Het ging razendsnel de voorbije dagen. Zondag (25/10) vroeg Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zich in het VRT-programma De Zevende Dag nog retorisch af waarom er al zou geblust moeten [naar artikel]
De horeca kreunt, en niet omdat ze bij dit heerlijke weer hun klanten op het terras niet bediend krijgen. Van dag één van de lockdown moest elk... [naar artikel]
Horeca-uitbaters zijn tevreden met de eerste week sinds de heropstart na de lockdown, zo blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen bij haar... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.