Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
02:59 uur

Ondertussen in de Wetstraat: de lockdown van De Wever en Magnette

Apache

27/07/2020 - 16:39

20 en 21 juli leken wel de dagen van de hoop. Koning Filip droeg Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) op om een regering op de been te brengen, Charles Michel sleepte een akkoord uit de brand over een Europees relanceplan en de eerste testen op een nieuw coronavirus waren positief. Amper een


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Volgens De Wever is voorkeur Magnette duidelijk: “Er waart paars-groen spook door Wetstraat” (25/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Officieel praat informateur Paul Magnette (PS), wiens opdracht vandaag tot 9 december werd verlengd, nog altijd met tien partijen in de zoektocht...
  [naar artikel]
 2. Volgens De Wever is voorkeur Magnette duidelijk: ‘Er waart een paars-groen spook door de Wetstraat’ (25/11/2019 - De Morgen)
  Informateur Paul Magnette (PS), wiens opdracht vandaag tot 9 december werd verlengd, zegt nog altijd met tien partijen te praten in de zoektocht naar overeenstemming voor een volgende federale regering. Officieel is er nog geen zicht op een coalitie, maar N-VA-voorzitter Bart De Wever stelt vandaag in het ledenblad van zijn partij dat Magnette duidelijk een voorkeur heeft voor paars-groen.
  [naar artikel]
 3. Het een-tweetje van Magnette en De Wever: 'Euh ja... dat is een lichtpuntje' (video) (17/01/2020 - Knack)
  Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) speelden met hun nieuwjaarstoespraken een publiek een-tweetje met elkaar. Met als resultaat: de uitgesproken en gedecideerde bereidheid om in verder overleg te gaan. 'Dit is een lichtpuntje,' klonk het vanochtend bij de start van de federale ministerraad. Bij alle N-VA-toppers geldt nu een stiltegebod: het is aan de voorzitters Magnette en De Wever om elk...
  [naar artikel]
 4. PS-voorzitter Paul Magnette zwaar onder vuur, in eigen rangen en in de Wetstraat (20/03/2020 - Express)
  Nu het stof is gaan liggen na de onwaarschijnlijke regeringsvorming, wordt steeds duidelijker dat ook PS-voorzitter Paul Magnette maar bekaaid... The post PS-voorzitter Paul Magnette zwaar onder vuur, in eigen rangen en in de Wetstraat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Magnette verwijt Geens en De Wever 'persoonlijke aanvallen' (18/02/2020 - De Tijd)
  10:14 Terwijl de koning via consultaties met partijvoorzitters de rust probeert terug te brengen, vliegen in de Wetstraat de verwijten in het rond.
  [naar artikel]
 6. Magnette roept Geens en De Wever op tot ‘een beetje niveau’ (18/02/2020 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette roept Koen Geens (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) op om te stoppen met de persoonlijke aanvallen van de laatste dagen. ‘Dergelijke houding helpt niet om oplossingen te vinden’, zegt Magnette op Twitter.
  [naar artikel]
 7. De Wever: 'Magnette is gevlucht omdat hij zijn achterban de waarheid niet wil vertellen' (17/02/2020 - Knack)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever was er wel degelijk een toenadering tussen de PS en N-VA tijdens de onderhandelingen. 'Maar Magnette toont zich zwak en is gevlucht', zei De Wever maandagavond op Terzake.
  [naar artikel]
 8. Magnette bereid om samen met De Wever showrondje te lopen (31/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  PS-voorzitter Paul Magnette wil desnoods even informateur worden met Bart De Wever om te bewijzen dat een regering met de N-VA er niet in zit.
  [naar artikel]
 9. Magnette op bezoek bij De Wever (07/12/2019 - Knack)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zaterdagavond in Antwerpen een afspraak met federaal informateur Paul Magnette (PS). Dat meldt het Laatste Nieuws op zijn website.
  [naar artikel]
 10. Paul Magnette op bezoek bij Bart De Wever voor overleg (07/12/2019 - De Standaard)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zaterdagavond in Antwerpen een afspraak met federaal informateur Paul Magnette (PS). Dat liet De Wever verstaan op radiozender Joe en werd bevestigd aan Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 11. Magnette rekent af met De Wever: ‘N-VA is gevaarlijke partij voor België’ (12/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette rekent af met Bart De Wever en de N-VA. “Het is een gevaarlijke partij voor België en de sociale zekerheid”, aldus Magnette op de RTBF. Volgens de vorige informateur wou De Wever hem niet opvolgen. “Hij durft niet toegeven dat hij niet in een regering wil stappen, omdat hij geïsoleerd is.”
  [naar artikel]
 12. Bart De Wever (N-VA): “Ik zie ons afstevenen op een lockdown” (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bart De Wever (N-VA) ziet ons land afstevenen op een lockdown. “Waar bij het niet-essentiële leven stilvalt”, zei de Antwerpse burgemeester...
  [naar artikel]
 13. Lang uitgesponnen etentje tussen Geens, Magnette en De Wever, met zelfde analyse: ‘Dit wordt heel, heel moeilijk, maar wie weet …’ (06/02/2020 - Express)
  Koen Geens (CD&V) werkt in sneltempo verder richting Rode Duivel-coalitie. Wat gebeurt er precies? Koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) werkt naarstig z’n agenda af. Ondertussen heeft hij al een pak meetings achter de rug: met de twee sterke mannen Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) sprak hij al meerdere malen apart, maar ook […] The post Lang uitgesponnen etentje tussen Geens, Magnette en De Wever, met zelfde analyse: ‘Dit wordt heel, heel moeilijk, maar wie weet …’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Magnette en De Wever hadden gisteren discrete ontmoeting (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar woensdagvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de...
  [naar artikel]
 15. “Magnette en De Wever hadden gisteren discrete ontmoeting” (19/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar woensdagvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de...
  [naar artikel]
 16. De Wever haalt zwaar uit naar Magnette en “juichende voorzitters”: “Volledig misplaatst” (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zijn PS-collega Paul Magnette woordbreuk gepleegd door eerst akkoord te gaan met een volwaardige...
  [naar artikel]
 17. Magnette (PS): 'De Wever deed er alles aan om geen informateur te worden' (13/12/2019 - Knack)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er alles aan gedaan om niet tot informateur te worden benoemd. Dat zei PS-voorzitter Paul Magnette donderdag bij Jeudi en prime op RTBF. Magnette noemde N-VA een gevaarlijke partij, omdat ze het einde van België en van de sociale zekerheid zou willen.
  [naar artikel]
 18. Magnette rekent af met De Wever: “Hij weigert verantwoordelijkheid te nemen” (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter Paul Magnette rekent af met Bart De Wever en de N-VA. “Het is een gevaarlijke partij voor België en de sociale zekerheid”, aldus...
  [naar artikel]
 19. Hoe Magnette en De Wever toch op elkaar lijken: een portret van de man die er genoeg van had (22/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Eigenlijk hebben Bart De Wever en Paul Magnette wel wat gemeen. Ze hebben allebei gedoctoreerd, hebben vier kinderen (Magnette wel uit twee relaties), zijn populaire burgemeesters en de populairste politicus in hun landsdeel en ze delen ook een sterk gevoel voor, soms stekelige, ironie. Wat weten we eigenlijk nog over Magnette, de man die met zijn j’en ai marre – ‘ik heb er genoeg van’ – misschien voor een historisch keerpunt heeft gezorgd in dit land?
  [naar artikel]
 20. Federale formatie – Magnette op bezoek bij De Wever (07/12/2019 - Metro)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zaterdagavond in Antwerpen een afspraak met federaal informateur Paul Magnette (PS). Dat meldt het Laatste Nieuws op zijn website. De Wever was zaterdag op bezoek in het Christmas House van radiozender Joe FM in Antwerpen toen hij de vraag kreeg of hij de hand reikt aan paars-groen. “Misschien wordt er vanavond nog iets beslist”, antwoordde de N-VA-voorzitter. “Ik krijg nog bezoek”, aldus De Wever. “Niet van de kerstman, maar uit het zuiden.” Aan Het Laatste Nieuws is bevestigd dat De Wever op Magnette doelde. De informateur wordt maandag opnieuw bij de koning verwacht voor een verslag. Hij leek de voorbije weken vooral contact te hebben met de paars-groene partijen. Donderdag had Magnette ook opnieuw een gesprek met CD&V en cdH. bron: Belga Het bericht Federale formatie – Magnette op bezoek bij De Wever verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Magnette reageert op open brief De Wever: “Migratievraagstuk verdient beter dan karikaturen” (25/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Nee, mijnheer De Wever, er is niet aan de ene kant een rechts gehecht aan de natiestaat en het staatsburgerschap, en aan de andere kant een naïef, laks of ‘kosmopolitisch’ links, dat pleit voor het openen van alle grenzen”, zegt Paul Magnette (PS) in Le Soir, in een reactie op de open brief van Bart De Wever (N-VA) een dag eerder in De Morgen.
  [naar artikel]
 22. De Wever: "Magnette steekt Syriza links voorbij" (24/10/2016 - De Redactie)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te spreken over de beslissing van Paul Magnette (PS) om CETA niet goed te keuren.
  [naar artikel]
 23. Magnette verwijt Geens en De Wever "onwaarheden en persoonlijke aanvallen" (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  PS-voorzitter Paul Magnette reageert via Twitter scherp op de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever en gewezen koninklijk opdrachthouder Koen...
  [naar artikel]
 24. Gaan Bart De Wever en Paul Magnette alsnog dansen? (31/01/2020 - De Tijd)
  21:03 Steken Bart De Wever en Paul Magnette dan toch nog samen de Rubicon over? Uiterlijk dinsdag weten we het. Het is niet helemaal onmogelijk dat koning Filip de voorzitters van de N-VA en de PS dan een o...
  [naar artikel]
 25. Bart De Wever: 'Magnette is Vlaanderen nog liever kwijt dan wij de PS' (22/02/2020 - Knack)
  'Als je België zo snel mogelijk wilt doen barsten, dan doe je zoals PS-voorzitter Magnette heeft gedaan'. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 26. Bart De Wever (N-VA): 'Magnette is Vlaanderen nog liever kwijt dan wij de PS' (22/02/2020 - Knack)
  'Als je België zo snel mogelijk wilt doen barsten, dan doe je zoals PS-voorzitter Magnette heeft gedaan'. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 27. Paul Magnette op bezoek bij Bart De Wever (07/12/2019 - De Tijd)
  21:48 N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zaterdagavond in Antwerpen een afspraak met federaal informateur Paul Magnette (PS).
  [naar artikel]
 28. Magnette en De Wever hadden woensdag discrete ontmoeting (19/12/2019 - Knack)
  PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar woensdagvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de federale regeringsonderhandelingen onder auspiciën van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).
  [naar artikel]
 29. Bart De Wever (N-VA) krijgt informateur Paul Magnette (PS) vanavond over de vloer voor overleg (07/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er vindt vanavond overleg plaats tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en informateur Paul Magnette (PS). Dat liet De Wever verstaan op radiozender Joe en werd bevestigd aan Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 30. Bart De Wever krijgt informateur Paul Magnette vanavond over de vloer voor overleg (07/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er vindt vanavond overleg plaats tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en informateur Paul Magnette (PS). Dat liet De Wever verstaan op radiozender Joe en werd bevestigd aan Het laatste nieuws.
  [naar artikel]
 31. Bart De Wever (N-VA) krijgt informateur Paul Magnette (PS) vanavond over de vloer voor overleg (07/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er vindt vanavond overleg plaats tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en informateur Paul Magnette (PS). Dat liet De Wever verstaan op radiozender Joe en werd bevestigd aan Het laatste nieuws.
  [naar artikel]
 32. Paul Magnette (PS) over regeringsvorming: "Bart De Wever (N-VA) wou geen informateur worden" (12/12/2019 - VRT NWS)
  PS-voorzitter Paul Magnette heeft in "Jeudi en prime" op RTBF gezegd dat Bart De Wever (N-VA) nooit de intentie heeft gehad om informateur voor een nieuwe Belgische regering te worden. "Bart De Wever wil geen verantwoordelijkheid nemen. Daarom heeft hij de beledigingen en provocaties opgevoerd. Ik betreur dat, omdat de politiek beter verdient", aldus Magnette.
  [naar artikel]
 33. De Wever (N-VA) sprak met informateur Paul Magnette (PS) (08/12/2019 - De Morgen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever voerde zaterdagavond overleg in Antwerpen met federaal informateur Paul Magnette (PS). Over de inhoud van het gesprek is niets bekendgemaakt, maar naar alle waarschijnlijkheid ging het om niet meer dan een beleefdheidsbezoekje.
  [naar artikel]
 34. Magnette en De Wever hadden gisteren discrete ontmoeting (19/12/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben elkaar woensdagvoormiddag ontmoet. Dat gebeurde buiten het kader van de federale regeringsonderhandelingen van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat werd door N-VA bevestigd aan Het Laatste Nieuws
  [naar artikel]
 35. PS-voorzitter Paul Magnette: “Zij die zeggen dat ze opening maken, moeten dat maar bewijzen” (17/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  PS-voorzitter Paul Magnette daagt N-VA-voorzitter Bart De Wever uit om zijn woorden hard te maken en zijn oprechtheid te tonen. Vijf dagen geleden reikte Bart De Wever in zijn nieuwjaarstoespraak de hand naar de socialisten. Maar op de PS-nieuwjaarsreceptie donderdag had Magnette volgende boodschap voor De Wever: “Zij die zeggen dat ze openingen maken, moeten dat maar bewijzen”, klonk het. Magnette bevestigde in zijn toespraak ook de band tussen zijn partij en de SP.A, een band die SP.A-voorzitter Conner Rousseau meteen bevestigde.
  [naar artikel]
 36. Peter De Roover: 'Magnette had met bezoek aan De Wever wellicht nog iets af te vinken' (08/12/2019 - Knack)
  N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover minimaliseert het belang van het bezoek van informateur Paul Magnette (PS) aan Bart De Wever en enkele andere leden van de N-VA-top.
  [naar artikel]
 37. De Wever: 'Magnette heeft zichzelf benoemd tot formateur' (01/12/2019 - Knack)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te spreken over de ontmoeting die informateur en PS-voorzitter Paul Magnette zaterdag heeft georganiseerd met de zes paars-groene partijen.K andidaat-CD&V-voorzitter Sammy Mahdi noemt het respectloos.
  [naar artikel]
 38. Informateurs praten afzonderlijk met De Wever (N-VA) en Magnette (PS) over nieuwe nota (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez praten vandaag met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette....
  [naar artikel]
 39. Bart De Wever: “Wie nu aan zet komt, start op -20” (09/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Deze crisis dreigt door het geknoei van Open VLD nog veel langer te duren.” Net voor het wekelijkse partijbestuur bij N-VA spaarde voorzitter Bart De Wever maandagmorgen zijn kritiek op Gwendolyn Rutten niet. De crisis is in de Wetstraat is nu compleet, beseft De Wever. “We zitten niet langer op nul, maar daar ver onder. Wie nu aan zet komt, start op -20. Mijnheer Magnette heeft de smaak van een rood-groene pap in de mond. Hij heeft gezien dat hij de Vlamingen uit elkaar kan spelen door postjes uit te delen. Open VLD is al bijna overstag gegaan.”
  [naar artikel]
 40. De Wever: “Ik was aan het koken van woede toen ik nota-Magnette las” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bart De Wever (N-VA) is diep teleurgesteld in de nota die ex-informateur Paul Magnette (PS) opgesteld heeft. “Ik was echt aan het koken toen ik die...
  [naar artikel]
 41. De Wever woedend: “Ik was aan het koken toen hij nota-Magnette las” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bart De Wever (N-VA) is diep teleurgesteld in de nota die ex-informateur Paul Magnette (PS) opgesteld heeft. “Ik was echt aan het koken toen ik die...
  [naar artikel]
 42. De Wever woedend: “Ik was aan het koken toen ik nota-Magnette las” (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bart De Wever (N-VA) is diep teleurgesteld in de nota die ex-informateur Paul Magnette (PS) opgesteld heeft. “Ik was echt aan het koken toen ik die...
  [naar artikel]
 43. Sloten De Wever en Magnette écht een ‘herenakkoord’? (07/04/2020 - Apache)
  Hoe waarheidsgetrouw zijn de journalistieke reconstructies van de regeringsonderhandelingen? En dus: welk akkoord sloten partijvoorzitters Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) op 12 maart? Over één conclusie zijn vriend en vijand het eens: de regering-Wilmès II, een minderheidskabinet van MR, Open Vld en CD&V, dat regeert met gedoogsteun van PS, sp.a, N-VA, Ecolo,
  [naar artikel]
 44. De Wever (N-VA): ‘Magnette heeft ons in de kou gelaten’ (11/12/2019 - De Morgen)
  Bart De Wever (N-VA) is “diep teleurgesteld” in de nota die ex-informateur Paul Magnette (PS) opgesteld heeft. “Ik was echt aan het koken toen ik die nota zondagmorgen las”, zegt de N-VA-partijvoorzitter aan VTM Nieuws. “Hij moest met iedereen praten, maar heeft ons gewoon in de kou laten staan.”
  [naar artikel]
 45. De Wever: “Magnette gaf toe dat land onbestuurbaar is” (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft PS-voorzitter Paul Magnette vorige week toegegeven dat het land onbestuurbaar is en dat het zinloos is...
  [naar artikel]
 46. Paul Magnette is duidelijk voor N-VA: 'Sommigen zeggen dat ze openingen maken, dat ze dat dan maar bewijzen' (16/01/2020 - Knack)
  PS-voorzitter Paul Magnette daagt N-VA-voorzitter Bart De Wever uit om zijn woorden hard te maken en zijn oprechtheid te tonen. Vijf dagen geleden reikte Bart De Wever in zijn nieuwjaarstoespraak de hand naar de socialisten. Maar op de PS-nieuwjaarsreceptie donderdag had Magnette volgende boodschap voor De Wever: 'Zij die zeggen dat ze openingen maken, moeten dat maar bewijzen', klonk het.
  [naar artikel]
 47. Koning ontvangt Magnette (16.30u) en De Wever (18.30u) in audiëntie (04/11/2019 - Metro)
  Koning Filip ontvangt maandag nog de voorzitters van PS en N-VA in audiëntie. PS-voorzitter Paul Magnette komt om 16.45 uur als eerste langs op het paleis, zijn N-VA-collega Bart De Wever volgt om 18.30 uur. Maandagnamiddag had het staatshoofd de twee preformateurs Geert Bourgeois en Rudy Demotte ontvangen voor het verslag van hun werkzaamheden. In tegenstelling tot wat eerder verwacht was, stond in het communiqué van het paleis niet dat ze van hun opdracht werden ontslagen. Wel werd gemeld dat de koning zijn antwoord in beraad hield en consultaties zou aanvatten. bron: Belga Het bericht Koning ontvangt Magnette (16.30u) en De Wever (18.30u) in audiëntie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Magnette wil desnoods even informateur worden met De Wever (31/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  PS-voorzitter Paul Magnette wil desnoods even informateur worden met Bart De Wever om te bewijzen dat een regering met de N-VA er niet in zit.
  [naar artikel]
 49. Paul Magnette (PS) over Bart De Wever: “Hij heeft alles gedaan om geen informateur te worden” (12/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er alles aan gedaan om niet tot informateur te worden benoemd. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette donderdag gezegd bij Jeudi en prime op RTBF. Magnette noemde N-VA een gevaarlijke partij, omdat ze het einde van België en van de sociale zekerheid zou willen.
  [naar artikel]
 50. Paul Magnette (PS) over Bart De Wever: “Hij heeft alles gedaan om geen informateur te worden” (12/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er alles aan gedaan om niet tot informateur te worden benoemd. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette donderdag gezegd bij Jeudi en prime op RTBF. Magnette noemde N-VA een gevaarlijke partij, omdat ze het einde van België en van de sociale zekerheid zou willen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.