Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
18:00 uur

Geen nood aan nieuw asbeststort: voldoende capaciteit en verwerken kan

Apache

28/07/2020 - 08:01

In het Oost-Vlaamse Balegem rijst protest tegen de komst van een nieuw asbeststort. Er is op de vijf bestaande stortplaatsen in Vlaanderen nochtans capaciteit zat voor de komende jaren. In tegenstelling tot onze buurlanden, lopen er evenwel geen proefprojecten rond asbestverwerking in Vlaanderen. Het Vlaams beleid wacht af, terwijl in Nederland verwerkingsfabrieken opschalen en zelfs


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Er zijn petities, een actiecomité en een akkoord van de stad maar toch zegt de provincie dat een sluiting van het asbeststort nog niet aan de orde is (14/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Actiecomité Asbeststort Dicht vraagt de bestendige deputatie om haar verantwoordelijkheid te nemen in het dossier rond het asbeststort van SVK. Op dit moment lijkt het alsof alle instanties de hete aardappel blijven doorschuiven. Het comité vreest dat het stort zo begin 2019 weer kan opengaan.
  [naar artikel]
 2. Nog voldoende capaciteit, maar hoeveel bedden zijn er nu echt beschikbaar op intensieve zorgen? (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Momenteel liggen er in ons land 381 coronapatiënten op intensieve zorgen. Volgens de laatste berichten zou er nog voldoende capaciteit zijn om een...
  [naar artikel]
 3. Inwoners vragen dringende sanering asbeststort vlak bij Tomorrowland (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlak bij het provinciedomein De Schorre, waar elk jaar Tomorrowland wordt gehouden, ligt een oud asbeststort. Kankerverwekkende asbestdeeltjes...
  [naar artikel]
 4. Werken aan Eternit-asbeststort vlak bij Tomorrowland stilgelegd (24/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het onbeschermd werken aan het Eternit-asbeststort in de kleiputten achter de Bosstraat blijft de gemoederen beroeren. De actiegroep Red Onze Kleiputten vraagt zich af hoe het kan dat de overheid dit toelaat.
  [naar artikel]
 5. Storm over asbeststort nog niet gaan liggen (18/09/2017 - Apache)
  Sint-Niklaas ijvert voor sluiting van een asbeststort nabij een woonbuurt. De stad telt gemiddeld meer asbestgerelateerde doden dan de rest van Vlaanderen. De fabriek die asbest produceerde, en tot voor kort het stort uitbaatte, werd politiek gesteund.
  [naar artikel]
 6. Creg ziet minder nood aan extra capaciteit na kernuitstap door uitblijven van strenge winters (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Is er extra capaciteit nodig om het licht te laten branden als de kerncentrales in 2025 dicht gaan? Netbeheerder Elia denkt van wel, terwijl de...
  [naar artikel]
 7. Stadsbestuur vraagt overleg met minister Schauvliege over asbeststort (18/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een verbaasd stadsbestuur heeft afgelopen vrijdag per brief minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) gevraagd om een overleg over het omstreden asbeststort van SVK.
  [naar artikel]
 8. “Nood aan nieuw avontuur” (18/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kurobe AquaFairies. We hadden er nog nooit van gehoord. Tot gisteren althans. Toen raakte bekend dat de Japanse club Freya Aelbrecht (29) had ingelijfd. “Ik heb geen seconde getwijfeld toen ze me een voorstel deden”, zegt de volleybalster. “Ik ken nochtans niks van de Japanse competitie, maar ik had na vier jaar Italië gewoon nood aan een nieuw avontuur.”
  [naar artikel]
 9. Sanering asbeststort op lange baan: wachten op Oosterweel (24/07/2019 - Apache)
  Een asbeststort gelegen in De Kleiputten Terhagen in Boom en Rumst moest al in 2014 gesaneerd worden, maar dat gebeurde niet. De bevoegde overheden wachten nu tot er 3 miljoen kubieke meter niet-verontreinigde grond van de Oosterweelwerken beschikbaar is voor de verplichte sanering. Buurtbewoners zijn het getreuzel zat en willen juridische stappen zetten.
  [naar artikel]
 10. Vrijdag vonnis in zaak asbeststort Sint-Niklaas (28/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de zaak van het bedrijf SVK, dat het asbeststort in Sint-Niklaas uitbaatte, wordt vrijdag de uitspraak van de correctionele rechtbank van Dendermonde verwacht. De firma en de zaakvoerder riskeren slechts een beperkte geldboete, omdat de overtredingen in een lagere categorie van het sociaal strafrecht vallen aangezien er bij asbest niet onmiddellijk slachtoffers zijn.
  [naar artikel]
 11. Sint-Niklaas wil overleg met Schauvliege over omstreden asbeststort (17/07/2017 - De Standaard)
  Als alles goed gaat, zitten Vlaams minister Joke Schauvliege, het stadsbestuur van Sint-Niklaas en ‘alle andere betrokken instanties’ binnenkort samen over het omstreden asbeststort in Sint-Niklaas. Hoeft klokkenluider Johan De Vos weldra niet langer te vrezen dat het dossier onbestraft blijft?
  [naar artikel]
 12. Keep it cool: dit zijn de leukste zomeruitstapjes die voor afkoeling zorgen (06/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Je bent geen zonneklopper, maar de hele dag stilzitten onder een parasol is ook geen optie? Geen nood, er zijn voldoende leuke plekken in en rond de provincie waar je al fietsend, wandelen en spelend afkoeling kan zoeken.
  [naar artikel]
 13. Asbeststort Sint-Niklaas riskeert kleine geldboete voor blootstelling werknemers (18/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het bedrijf SVK, dat het asbeststort in Sint-Niklaas uitbaatte, en de zaakvoerder ervan, riskeren een geldboete van elk 8.000 euro. Dat bleek vrijdagnamiddag voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. “De werknemers werden bewust blootgesteld aan kankerverwekkende stoffen en de onveilige werkwijze werd wetens en willens volgehouden”, stelde de arbeidsauditeur. “De gevolgen zullen jammer genoeg maar binnen 20 of 30 jaar duidelijk zijn.”
  [naar artikel]
 14. Asbeststort Sint-Niklaas riskeert kleine geldboete voor blootstelling werknemers (18/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het bedrijf SVK, dat het asbeststort in Sint-Niklaas uitbaatte, en de zaakvoerder ervan, riskeren een geldboete van elk 8.000 euro. Dat bleek vrijdagnamiddag voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. “De werknemers werden bewust blootgesteld aan kankerverwekkende stoffen en de onveilige werkwijze werd wetens en willens volgehouden”, stelde de arbeidsauditeur. “De gevolgen zullen jammer genoeg maar binnen 20 of 30 jaar duidelijk zijn.”
  [naar artikel]
 15. Noordzee krijgt nieuw windmolenpark: verdubbeling van capaciteit (20/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt een nieuwe windmolenpark in de Noordzee voor onze kust. Het gaat om een verdubbeling van de huidige capaciteit. Het plan wordt straks...
  [naar artikel]
 16. "Nood aan nieuw crisishospitaal" (11/03/2020 - VRT NWS)
  Er is dringend nood aan een nieuw crisishospitaal in ons land. Dat blijkt uit documenten van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken die onze redactie kon inkijken. De plannen voor een crisishospitaal dateren wel al van voor de coronacrisis.
  [naar artikel]
 17. Unicef waarschuwt voor 2 miljoen kinderen in nood tijdens Jemenitische oorlog (02/01/2017 - De Redactie)
  De kinderrechtenorganisatie wijst op de humanitaire crisis in de Arabische golfstaat. Een belangrijk deel van de bevolking heeft er geen toegang tot voldoende voeding en zuiver water.
  [naar artikel]
 18. Buurt werkt samen aan pleintje om trauma ‘frituurmoord’ te verwerken (10/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Voor het tweede weekend op rij werkte een groep vrijwilligers aan wat straks een nieuw buurtpleintje moet worden aan de spoorwegovergang in de Weststraat in Sleidinge. Dat pleintje moet het trauma van de moord dertien jaar geleden helpen verwerken.
  [naar artikel]
 19. Eigenaar asbeststort voor rechter (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Eigenaar asbeststort voor rechter (30/12/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. Sint-Niklaas vraagt overleg over asbeststort (18/07/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. Sint-Niklaas vraagt overleg over asbeststort (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. CEO Belgische Voetbalbond: “Wij hebben nood aan een nieuw stadion” (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koen De Brabander, de CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB), heeft dinsdag aan persagentschap AP laten weten dat de Belgische voetbalbond absoluut nood heeft aan een nieuw stadion. Vorige week raakte bekend dat de UEFA en de KBVB in Brussel topoverleg hielden over het nog te bouwen Eurostadion.
  [naar artikel]
 24. Nieuw proces-verbaal tegen asbeststort in Sint-Niklaas (13/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse Milieuhandhaving van het departement Omgeving, de vroegere milieu-inspectie, heeft een nieuw proces-verbaal opgemaakt tegen het bedrijf SVK in Sint-Niklaas, omdat het materiaal op de geasfalteerde toegangsweg van de stortplaats asbest bevatte. Dat meldt woordvoerster Brigitte Borgmans van het departement Omgeving. Het bedrijf krijgt ook bijkomende maatregelen opgelegd als de stortactiviteiten van asbest weer opgestart worden.
  [naar artikel]
 25. Bogaert (CD&V) pleit voor versnelde uitbreiding gesloten centra (18/08/2018 - Metro)
  CD&V-er Hendrik Bogaert biedt staatssecretaris Theo Francken (N-VA) zijn “politieke steun” aan om de capaciteit in de gesloten centra tegen eind dit jaar naar 1.000 plaatsen te brengen, terwijl in het plan van Francken een uitbreiding naar slechts 700 plaatsen is voorzien. “Met de realiteit vandaag op het terrein in West-Vlaanderen wordt de capaciteit te traag opgebouwd”, vindt Bogaert. “Het moet herbekeken worden.” Bogaert noemt de situatie met transmigranten in West-Vlaanderen problematisch. “Het kan niet opgelost worden door van die mensen duimafdrukken te nemen en ze vervolgens een briefje mee te geven waarop staat dat ze het land moeten verlaten. Het loopt al jaren zo en het is geen oplossing”, aldus Bogaert. “Wie geen asiel wil aanvragen of uitgeprocedeerd is, moet naar gesloten centra (met voldoende capaciteit) en uitgewezen worden.” Staatssecretaris Francken wijst Bogaert op Twitter op het goedgekeurde masterplan van de regering. Dat voorziet in 700 plaatsen in gesloten centra tegen eind dit jaar en 1.150 plaatsen tegen 2021. “Capaciteit is echt niet het enige probleem”, aldus Francken. bron: Belga Het bericht Bogaert (CD&V) pleit voor versnelde uitbreiding gesloten centra verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Kerk in Nood: 'Geloofsgroepen moeten haat in eigen rangen bestrijden' (15/11/2016 - Knack)
  In haar jaarlijkse rapport rond godsdienstvrijheid in de wereld waarschuwt Kerk in Nood voor islamitisch hyperextremisme, een 'nieuw fenomeen van religieus gemotiveerd geweld'.
  [naar artikel]
 27. Je oude mascaraborsteltjes kunnen dieren in nood helpen (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat mascara onze wimpers in nood een nieuw en beter leven geven, dat wisten we al. Maar dat ook dieren er iets aan kunnen hebben? Dat is nieuws.
  [naar artikel]
 28. Winterplan van Samusocial begin 2019 op volle capaciteit (28/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Winterplan van daklozenorganisatie Samusocial zal in de eerste dagen van 2019 op volle capaciteit draaien. Momenteel zijn er al 908 bedden ter beschikking en begin januari zullen alle 1.200 opvangplaatsen voor daklozen beschikbaar zijn dankzij de opening van een nieuw centrum in Evere met 300 plaatsen.
  [naar artikel]
 29. Plaatsgebrek Everberg – Werken gestart voor extra capaciteit (24/03/2018 - Metro)
  De capaciteit van de gesloten instelling voor jongeren in Everberg zal de komende jaren verdubbelen tot een tachtigtal plaatsen. De werken zijn gestart en de eerste bijkomende bedden zijn er in 2019. Dat zei Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen zaterdag in De Ochtend op Radio 1 in reactie op de kritiek van het Antwerpse parket over plaatsgebrek in Everberg. Het Antwerpse parket trok aan de alarmbel omdat alweer jongeren die doorverwezen werden naar de gesloten instelling van Everberg geen plaats in de instelling kregen, zo meldde VTM NIEUWS vrijdagavond. “De laatste 10 jaar is de capaciteit in onze gemeenschapsinstellingen met bijna 100 plaatsen toegenomen. Er is ook een gemengde commissie van ambtenaren en magistraten die de toegang daartoe regelt. En op dit moment zijn de bouwwerken gestart in Everberg om de capaciteit opnieuw te vergroten”, reageert Vandeurzen bij Radio 1. “Dat betekent dat in 2019 er al een stukje capaciteit zal bijkomen. Maar eigenlijk is het bedoeling om de capaciteit in Everberg op een aantal jaren tijd te verdubbelen. We gaan dan tot ongeveer 80 plaatsen in Everberg.” De opvangproblemen wegwerken zal altijd een moeilijke oefening zijn, klinkt het nog. De CD&V-minister verwijst hierbij naar de gemengde commissie die de toegang tot de gesloten centra moet managen. Ook is er het nieuwe jeugddelinquentierecht, dat maatregelen beschrijft die mogelijk zijn tegen jongeren die misdrijven plegen. “Daarin gaan meer alternatieven verschijnen die rechters kunnen opleggen.” Zo moet de capaciteit van de gesloten instellingen maximaal voor de juiste doeleinden ingezet worden en zijn voldoende alternatieven voor handen, klinkt het. bron: Belga Het bericht Plaatsgebrek Everberg – Werken gestart voor extra capaciteit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Sofie Goos heeft voldoende sponsors voor comeback na steekincident (16/12/2016 - Sporza)
  Triatlete Sofie Goos kan opnieuw dromen van haar comeback. BMC-Etixx Team had geen plekje meer voor haar, maar ze vond voldoende sponsors voor een nieuw seizoen.
  [naar artikel]
 31. Windmolens op zee leveren dit jaar stroom aan 1,3 miljoen huishoudens (04/01/2019 - Metro)
  In 2019 zullen de zes windmolenparken op de Belgische Noordzee genoeg elektriciteit leveren om het jaarverbruik van zowat 1,3 miljoen huishoudens te dekken. Dat is vergelijkbaar met de elektriciteit die wordt opgewekt door een grote en kleine kerncentrale samen. Het voorbije jaar werd een belangrijke kaap gehaald: de 274 windturbines in de vijf bestaande windparken op de Belgische Noordzee – samen goed voor 1.186 MW aan capaciteit – produceerden 3.408 gigawattuur aan elektriciteit. Of het jaarvebruik van een miljoen gezinnen. In de tweede helft van dit jaar zal het zesde windmolenpark (Norther) – momenteel in opbouw – ook stroom leveren. Dat brengt de teller op 1.556 MW capaciteit: evenveel capaciteit als kernreactoren Doel 1 en Tihange 1 samen. Die zes parken zullen daarmee voldoende elektriciteit produceren om het verbruik van zowat 1,3 miljoen gezinnen te dekken. Tegen 2020 komen er nog eens twee parken bij, wat de capaciteit op 2.262 MW capaciteit zal brengen: goed voor de helft van het stroomvebruik van de gezinnen en 10 procent van het totale Belgische stroomverbruik. Bron: Belga   Het bericht Windmolens op zee leveren dit jaar stroom aan 1,3 miljoen huishoudens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Windmolens op zee leveren dit jaar stroom aan 1,3 miljoen huishoudens (04/01/2019 - Metro)
  In 2019 zullen de zes windmolenparken op de Belgische Noordzee genoeg elektriciteit leveren om het jaarverbruik van zowat 1,3 miljoen huishoudens te dekken. Dat is vergelijkbaar met de elektriciteit die wordt opgewekt door een grote en kleine kerncentrale samen. Het voorbije jaar werd een belangrijke kaap gehaald: de 274 windturbines in de vijf bestaande windparken op de Belgische Noordzee – samen goed voor 1.186 MW aan capaciteit – produceerden 3.408 gigawattuur aan elektriciteit. Of het jaarvebruik van een miljoen gezinnen. In de tweede helft van dit jaar zal het zesde windmolenpark (Norther) – momenteel in opbouw – ook stroom leveren. Dat brengt de teller op 1.556 MW capaciteit: evenveel capaciteit als kernreactoren Doel 1 en Tihange 1 samen. Die zes parken zullen daarmee voldoende elektriciteit produceren om het verbruik van zowat 1,3 miljoen gezinnen te dekken. Tegen 2020 komen er nog eens twee parken bij, wat de capaciteit op 2.262 MW capaciteit zal brengen: goed voor de helft van het stroomvebruik van de gezinnen en 10 procent van het totale Belgische stroomverbruik. bron: Belga   Het bericht Windmolens op zee leveren dit jaar stroom aan 1,3 miljoen huishoudens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Een helm alleen is niet voldoende: zo fietst je kind toch veilig naar school (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een nieuw onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat de meeste kinderfietshelmen niet voldoende beschermen tijdens een val. Aangezien de helmen
  [naar artikel]
 34. 'N-VA wil Vlaamse leeuw in nieuw logo VRT verwerken' (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. 'Gun kinderen een micro-siësta op school' (16/01/2017 - Knack)
  Voldoende slaap is belangrijk om wat we leren beter te verwerken en te onthouden. Het is verbazend hoe veel profijt kinderen halen uit een weldoend dutje.
  [naar artikel]
 36. België moet stoppen met aanmodderen, we hebben nood aan Belgian Technology 1.5 (10/07/2018 - VRT NWS)
  België moeten stoppen met aanmodderen. Het totale overheidsbezit aan gebouwen en infrastructuur kromp de voorbije twee decennia met 1/3 in verhouding tot het bbp. De kwaliteit van die kapitaalvoorraad hinkt achter op die van de buurlanden. De vooruitgang inzake digitalisering slabakt. We hebben nood aan een nieuw wervend verhaal. België heeft nood aan Belgian Technology 1.5.
  [naar artikel]
 37. Stroomtekort moeilijk af te wenden bij strenge winter (26/09/2018 - De Tijd)
  22:12 Het is alle hens aan dek om stroomtekorten te vermijden. Zelfs nadat de minister van Energie 750 megawatt aan extra capaciteit zegt te hebben gevonden, is er nood aan nog eens 1.000 megawatt om veilig...
  [naar artikel]
 38. Koffers vol met virussen (13/04/2019 - De Morgen)
  Op de luchthaven van Zaventem heerst onrust over het ebolavirus. De bagagisten weigeren nog koffers te verwerken die uit de getroffen West-Afrikaanse regio komen. 'De situatie is onhoudbaar, we hebben nood aan een gecoördineerde aanpak.'
  [naar artikel]
 39. OPINIE. “Aan vrouwen met ballen heeft de wereld geen nood” (13/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eerst was er de MeToo-beweging waarbij miljoenen vrouwen zich kenbaar maakten als slachtoffer van seksueel overschrijdend gedrag. Sinds kort zijn we getuigen van een nieuw fenomeen: mannen wisselen onderling honderden naaktfoto’s van meisjes uit. Die reageren vol onbegrip als onthutste slachtoffers. Nergens scherper dan hier komen de grote verschillen tussen mannen en vrouwen – inzake seksualiteitsbeleving – aan de oppervlakte. De nood aan vorming is groot.
  [naar artikel]
 40. Winterplan van Samusocial begin 2019 op volle capaciteit met 1.200 bedden (28/12/2018 - De Morgen)
  Het Winterplan van daklozenorganisatie Samusocial zal tijdens de eerste dagen van 2019 op volle capaciteit draaien. Momenteel zijn er al 908 bedden ter beschikking en begin januari zullen alle 1.200 opvangplaatsen voor daklozen beschikbaar zijn dankzij de opening van een nieuw centrum in Evere met 300 plaatsen.
  [naar artikel]
 41. Elia vermindert capaciteit hoogspanningslijnen wegens hitte (24/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wegens temperaturen boven de dertig graden vermindert Elia de capaciteit van de hoogspanningslijnen. Er zou evenwel geen invloed zijn op de
  [naar artikel]
 42. Duivenbond Kanaalduif opent nieuw lokaal bij Jengske (13/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen maandag opende duivenmaatschappij De Kanaalduif Eigenbilzen haar nieuw lokaal bij café Jengske van uitbater Steven Kemp. Deze maatschappij, gesticht in 1932, kreeg vorig jaar een bittere pil te verwerken. “We dienden een nieuw onderkomen te vinden voor onze activiteiten en onze vijftig leden”, zegt voorzitter Johan Schils. Het werd absoluut geen simpele opdracht om een geschikte locatie te vinden, maar dankzij netwerking, doorzetting en goede gesprekken kwam er een fantastische oplossing uit de bus vallen.
  [naar artikel]
 43. Tom Meeuws: "Antwerpen heeft geen nood aan toeristische luchthaven" (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens sp.a Antwerpen heeft de stad geen nood aan een toeristenluchthaven. Dat zegt de partij nadat VLM Airlines gisteren aankondigde bijna alle...
  [naar artikel]
 44. Eurovisiesongfestival 2020 komt niet naar Amsterdam, maar er zijn nog 5 Nederlandse steden kandidaat (04/07/2019 - VRT NWS)
  Na de overwinning van Duncan Laurence met "Arcade" in het songfestival in Tel Aviv is het aan Nederland om de editie van 2020 te organiseren. Amsterdam lijkt dan een logische keuze. Maar er is daar in mei al genoeg te doen, de organisatoren vinden geen voldoende grote zaal. Geen nood, nog 5 andere steden staan te trappelen om het songfestival te ontvangen.
  [naar artikel]
 45. Macron en Trump willen ‘nieuw akkoord' met Iran (24/04/2018 - De Tijd)
  21:14 De Franse president Emmanuel Macron wil met zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump werken aan een nieuw akkoord over de Iraanse nucleaire capaciteit. Dat hebben ze verklaard tijdens het bezoek van M...
  [naar artikel]
 46. CEO KBVB: "Wij hebben nood aan een nieuw stadion" (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koen De Brabander, de CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB), heeft aan persagentschap AP laten weten dat de Belgische voetbalbond absoluut nood
  [naar artikel]
 47. “Deze winter geen tekort aan stroom” (06/09/2018 - Metro)
  Voor het eerst sinds 2014 wordt geen strategische stroomreserve aangelegd om de winter door te komen. Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) verwacht dat voldoende productie beschikbaar is om het licht in alle omstandigheden te laten branden, schrijft De Tijd dinsdag. In het voorjaar had Marghem nochtans aangekondigd dat voor deze winter een strategische reserve van 500 megawatt nodig zou zijn. Dat is te vergelijken met de helft van de capaciteit van een klassieke kernreactor. Marghem had tot 1 september de tijd om dat getal te herzien op basis van verdere analyses. De minister heeft nu beslist die 500 megawatt te verlagen naar 0. “Er is geen strategische reserve nodig omdat de binnenlandse productie en de importmogelijkheden uit het buitenland voldoende zijn”, klinkt het op haar kabinet. Door de beslissing van Marghem vervalt de aanbesteding voor noodcapaciteit. Stroomverbruikers zullen dan ook geen toeslag op de factuur meer krijgen voor de strategische reserve. Voor gezinnen ging het de voorbije jaren om enkele euro’s per jaar. Bron: Belga   Het bericht “Deze winter geen tekort aan stroom” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. “Deze winter geen tekort aan stroom” (04/09/2018 - Metro)
  Voor het eerst sinds 2014 wordt geen strategische stroomreserve aangelegd om de winter door te komen. Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) verwacht dat voldoende productie beschikbaar is om het licht in alle omstandigheden te laten branden, schrijft De Tijd dinsdag. In het voorjaar had Marghem nochtans aangekondigd dat voor deze winter een strategische reserve van 500 megawatt nodig zou zijn. Dat is te vergelijken met de helft van de capaciteit van een klassieke kernreactor. Marghem had tot 1 september de tijd om dat getal te herzien op basis van verdere analyses. De minister heeft nu beslist die 500 megawatt te verlagen naar 0. “Er is geen strategische reserve nodig omdat de binnenlandse productie en de importmogelijkheden uit het buitenland voldoende zijn”, klinkt het op haar kabinet. Door de beslissing van Marghem vervalt de aanbesteding voor noodcapaciteit. Stroomverbruikers zullen dan ook geen toeslag op de factuur meer krijgen voor de strategische reserve. Voor gezinnen ging het de voorbije jaren om enkele euro’s per jaar. bron: Belga   Het bericht “Deze winter geen tekort aan stroom” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Bart De Smet (Ageas): 'We kunnen nu heel grote pagina omdraaien' (12/12/2017 - De Tijd)
  15:33 Zelfs na een monsterschikking van 1,3 miljard euro om het grootste brok Fortis-puin te ruimen, heeft Ageas nog voldoende capaciteit om indien nodig het verzekeringsbelang van BNP Paribas Fortis over t...
  [naar artikel]
 50. Winterplan van Samusocial begin 2019 op volle capaciteit (28/12/2018 - Metro)
  Het Winterplan van daklozenorganisatie Samusocial zal in de eerste dagen van 2019 op volle capaciteit draaien. Momenteel zijn er al 908 bedden ter beschikking en begin januari zullen alle 1.200 opvangplaatsen voor daklozen beschikbaar zijn dankzij de opening van een nieuw centrum in Evere met 300 plaatsen. “De opvang zat al vol tijdens de kerstperiode, maar in de komende periode wordt het iets minder koud met positieve temperaturen. Daarom maken we ons nog niet te veel zorgen. Bovendien openen we begin januari een nieuw centrum in Evere dat goed is voor 300 plaatsen”, vertelt Samusocial-woordvoerster Marie-Anne Robberecht. Vanaf dan draait de winteropvang van Samusocial op volle capaciteit en zijn 1.200 bedden beschikbaar voor daklozen die de koude nachten niet op straat wil doorbrengen. Het quotum van de asielaanvragen dat ingevoerd werd door Theo Francken was ook bij de Brusselse daklozenorganisatie voelbaar. “Tijdens die periode merkten we dat we meer mensen die asiel aanvragen in onze centra hadden. Dagelijks vingen we ook één à twee families op die nog geen asiel konden aanvragen. Nu zijn we niet meer getroffen door die problematiek”, stelt Robberecht. De transitmigranten worden opgevangen door het Burgerplatform voor de steun aan vluchtelingen in hun opvangcentrum Porte d’Ulysse in Haren. bron: Belga Het bericht Winterplan van Samusocial begin 2019 op volle capaciteit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.