Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
21:23 uur

Lezers over de verstrengde coronaregels: ‘Wij hebben dit volkomen aan onszelf te wijten’

De Morgen

29/07/2020 - 06:16

De provincie Antwerpen voert onder meer een algemene mondmaskerplicht en een avondklok in. Voor alle Belgen verkleint de sociale bubbel naar vijf vaste contacten per gezin. We vroegen u wat u vond van al die nieuwe maatregelen, en u antwoordde massaal. Een greep uit de lezersbrieven.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verstrengde Antwerpse maatregels fnuikten heropleving van horeca (26/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De avondklok, kleinere bubbels aan tafel, oproepen om weg te blijven uit Antwerpen… De verstrengde coronamaatregels in Antwerpen hebben heel wat impact gehad, niet in het minst op de horecasector. Loonberekenaar Acerta zag hoe de verstrengde maatregelen een heropleving van de sector meteen weer fnuikten.
  [naar artikel]
 2. België hanteert strengste coronaregels in Europa (28/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de nieuwe verstrengde maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad gisteren heeft aangekondigd, gelden in België veel strengere regels dan in...
  [naar artikel]
 3. In de wirwar van coronaregels kan zelfs de burgemeester niet meer altijd volgen (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De verstrengde maatregelen, die sinds begin november gelden, zijn ook voor burgemeesters vaak onduidelijk. Om definitief uitsluitsel te krijgen, hebben de Limburgse burgemeesters hun vragen gebundeld en voorgelegd aan het Provinciaal en Nationaal Crisiscentrum. Wij lichten er enkele uit.
  [naar artikel]
 4. 'Dat ik oud word? Af en toe een ontstekingsremmertje, hé' (12/04/2019 - De Morgen)
  Hij heeft het naar zijn zin bij Antwerp FC. Jelle Van Damme lacht luidop, jent én zwoegt op stage in Spanje. En straks met de Great Old naar play-off I? 'Als we het niet halen, hebben we het aan onszelf te wijten.'
  [naar artikel]
 5. 'Dat ik oud word? Af en toe een ontstekingsremmertje, hé' (11/01/2018 - De Morgen)
  Hij heeft het naar zijn zin bij Antwerp FC. Jelle Van Damme lacht luidop, jent én zwoegt op stage in Spanje. En straks met de Great Old naar play-off I? 'Als we het niet halen, hebben we het aan onszelf te wijten.'
  [naar artikel]
 6. Met deze verstrengde maatregelen wil België de tweede golf van het coronavirus indijken (27/07/2020 - De Morgen)
  De Nationale Veiligheidsraad is vervroegd samengekomen om strengere coronaregels in te voeren. Dit zijn de nieuwe maatregelen op een rij:
  [naar artikel]
 7. Studie brengt verspreiding Zwarte Dood in kaart en besluit dat niet ratten achter 50 miljoen doden zaten maar dat we het aan onszelf te wijten hebben (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een groep onderzoekers van de universiteit van Oslo heeft een opmerkelijk onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS. Ze...
  [naar artikel]
 8. 'België heeft een probleem met migratie en dat hebben we deels aan onszelf te wijten' (09/02/2018 - Knack)
  'Europa heeft een 'achtertuin eerst'-diplomatie nodig en landen als België zouden het voortouw moeten nemen', vindt Jonathan Holslag.
  [naar artikel]
 9. Oudsbergen past verstrengde maatregelen meteen toe (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Oudsbergen wacht niet tot vrijdag 18 uur om de verstrengde coronamaatregelen te laten ingaan. “ We passen de verstrengde maatregelen al vanaf vandaag toe”, zegt burgemeester Lode Ceyssens.
  [naar artikel]
 10. 'Dit kan morgen opnieuw gebeuren' (29/03/2019 - De Morgen)
  In en rond het mijnwerkersstadje Soma heerst volkswoede. Tegen de mijnuitbater, maar vooral tegen premier Erdogan. Tot die ter plekke verschijnt: dan wordt het stil. 'Deze ramp is het gevolg van het beleid van Erdogan. Maar we hebben dit ook aan onszelf te wijten.'
  [naar artikel]
 11. Overzicht: deze verstrengde maatregelen heeft de Nationale Veiligheidsraad ingevoerd (28/07/2020 - De Morgen)
  De Nationale Veiligheidsraad is vervroegd samengekomen om strengere coronaregels in te voeren. Dit zijn de nieuwe maatregelen op een rij:
  [naar artikel]
 12. Meer dan 12 uur aanschuiven aan Sloveens-Oostenrijkse grens door verstrengde grenscontroles (23/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verstrengde grenscontroles in Oostenrijk hebben geleid tot kilometerslange files aan de Karawankentunnel, op de grens tussen Slovenië en...
  [naar artikel]
 13. Gevers en Schevenels dan toch niet naar Koppenbergcross (30/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dankzij het zij-aan-zij-project mochten Lies’l Schevenels (16, Lummen) en Hanne Gevers (16, Heusden-Zolder) zaterdag normaal bij de profs deelnemen aan de veldrit op de Koppenberg, maar de verstrengde coronaregels steken daar een stokje voor.
  [naar artikel]
 14. Tot 12 kilometer file door verstrengde grenscontroles tussen Slovenië en Oostenrijk (23/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verstrengde grenscontroles in Oostenrijk hebben geleid tot kilometerslange files aan de Karawankentunnel, op de grens tussen Slovenië en...
  [naar artikel]
 15. Vlaamse kranten bereiken meer lezers (17/09/2019 - Metro)
  De Vlaamse kranten bereiken iets meer dan 4 miljoen lezers. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de persbereikstudie van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). De studie is gebaseerd op een marktbevraging bij zo’n 10.000 Belgen. Daaruit blijkt dat de Vlaamse kranten en de Nederlandstalige versie van Metro 4.045.500 lezers bereiken. Het Laatste Nieuws-De Nieuwe Gazet blijft de nummer 1 en heeft een dagelijks bereik van 2.244.500 lezers. Dat is 11 pct beter dan in 2018. Het Nieuwsblad-Gentenaar maakt een sprong van 9 pct en bereikt 1.626.100 lezers. De Standaard heeft een dagelijks bereik van 715.100 lezers, of 6 pct beter dan in 2018. Gazet van Antwerpen klokt af op een dagelijks bereik van 628.800 lezers (+13 pct). Het Belang van Limburg ziet het bereik stijgen met 12 pct tot 538.400 lezers. De Morgen groeit met 12 pct en bereikt dagelijks 448.500 lezers. Metro heeft een dagelijks bereik van 378.800 lezers (+10 pct). De Tijd kent een stijging van 15 pct tot 305.500 lezers. bron: Belga Het bericht Vlaamse kranten bereiken meer lezers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Dit zijn de verstrengde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad op een rij (27/07/2020 - De Morgen)
  De Nationale Veiligheidsraad is vervroegd samengekomen om strengere coronaregels in te voeren. Dit zijn de nieuwe maatregelen op een rij:
  [naar artikel]
 17. Deense en Bulgaarse bekerfinales ontsporen: coronaregels overtreden, ook spandoek met ‘White Lives Matter’ ontrold (01/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bulgaarse voetbalfans hebben woensdag massaal de coronaregels overtreden bij de bekerfinale tussen Lokomotiv Plovdiv en CSKA Sofia. De meeste van...
  [naar artikel]
 18. Dit vinden de Antwerpenaren van de verstrengde maatregelen: “Een tweede lockdown zou degoutant zijn” (25/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf zaterdag zijn ze op alle openbare plaatsen verplicht: de mondmaskers. Burgemeester Bart De Wever kondigde eerder al aan dat hij de maatregelen in ’t Stad zou verstrengen. Maar kennen Antwerpenaren en toeristen de nieuwe coronaregels wel? Wij vroegen het op de man af.
  [naar artikel]
 19. Spel zonder grenzen (11/04/2019 - De Morgen)
  Het weekblad Story zoekt alsmaar vaker de controverse op. Dat is niet alleen te wijten aan het beleid van het blad, maar ook aan het gedrag van de lezers en concurrenten van Story. Sjoukje Smedts
  [naar artikel]
 20. “We hebben het onszelf moeilijk gemaakt” (25/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Felice Mazzu haalde achteraf opgelucht adem. “We hebben het onszelf nodeloos moeilijk gemaakt”, aldus de Genkse coach.“Na 10 seconden had de bal al tegen de netten moeten liggen en tien minuten later had het 0-2 moeten staan. Maar we (Odey, nvdr.) misten die kansen en dan weet je dat het een lastige avond kan worden.”
  [naar artikel]
 21. Hoe zien de coronaregels er momenteel uit in onze buurlanden? (28/07/2020 - De Morgen)
  Met de nieuwe verstrengde maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad gisteren heeft aangekondigd, gelden in België veel strengere regels dan in andere Europese landen. In onze buurlanden is er van ‘bubbels’ geen sprake, en ook elders in Europa gelden bijna nergens dezelfde strenge maatregelen als bij ons.
  [naar artikel]
 22. Topics: 80.000 lezers stellen hun eigen krant samen (19/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Al meer dan 80.000 abonnees hebben zich de afgelopen maanden aangemeld op Topics, de exclusieve gratis dienst voor lezers van De
  [naar artikel]
 23. Stuivenberg: “We hebben onszelf vergeten te belonen” (01/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  In meer dan 190 minuten welgeteld één keer gescoord uit pakweg vijftien kansen. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om je te plaatsen voor een bekerfinale. “We hebben onszelf vergeten te belonen”, zuchtte Genk-coach Albert Stuivenberg. “Na een gemiste en niet gefloten strafschop krijg je het gevoel: het mag niet zijn.”
  [naar artikel]
 24. Josje Huisman roept op om te betogen tegen verstrengde maatregelen (03/08/2020 - Metro)
  Voormalige K3-zangeres Josje Huisman roept Antwerpenaren op Instagram op om te betogen tegen de coronamaatregelen. Dat doet ze nadat eerder ook in Duitsland duizenden mensen op straat kwamen. De verstrengde maatregelen blijven de gemoederen beroeren. Josje Huisman vindt dat het welletjes is geweest en dat de Antwerpenaren hun ongenoegen moeten uiten over de coronaregels. “Een avondklok. Verplichte mondmaskers. Je buren verklikken op aanraden van de politie… In Duitsland wéten ze dat het op die manier niet de goede kant op gaat. Wanneer staan we op in Antwerpen?”, schrijft de 34-jarige zangeres op Instagram. Afgelopen zaterdag hebben duizenden mensen in Berlijn gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Opvallend was dat de meesten daarbij geen mondmasker droegen. Coronacrisis samen aanpakken Maandagmorgen liet viroloog Steven Van Gucht nog weten dat hij begrijpt dat sommige mensen coronamoe zijn, maar dat de crisis wel degelijk reëel is en we het probleem samen moeten oplossen. “Veel mensen zijn coronamoe. Er is een tendens om schuldigen te zoeken, er is een tendens om kritiek te geven. Dat is begrijpelijk, maar ik wil het herhalen: een virus is niemand zijn fout. We gaan dit samen moeten oplossen. Sommigen die de maatregelen beu zijn, twijfelen soms aan de realiteit van de verspreiding van het virus en de ernst van de infectie. Er circuleren veel misvattingen op het internet en complottheorieën. Sommige mensen, veelal jongeren, voelen zich niet altijd betrokken bij het probleem, maar ze moeten er rekening mee houden dat ook zij allemaal oudere familieleden, vrienden of collega’s hebben die wel risico lopen. Deze reacties zijn volkomen begrijpelijk, het virus is een onzichtbare vijand, maar deze crisis is wel degelijk heel reëel en we moeten dit probleem samen oplossen. Hou vol, heb moed, aanvaard dat we nog enkele moeilijke maanden tegemoet gaan, maar ik heb er vertrouwen in dat we hopelijk volgend jaar terug kunnen keren naar een meer normale samenleving. Dit zal uiteindelijk voorbijgaan”, klonk het op de persconferentie van Sciensano. Instagram Stories / @josjecoos Lees ook: Josje Huisman over onbegrip rond ‘BLM’-betogingen: “Weer beslissen witte mensen voor donkere mensen” Het bericht Josje Huisman roept op om te betogen tegen verstrengde maatregelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Livestream: dit zijn de verstrengde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad op een rij (27/07/2020 - De Morgen)
  De Nationale Veiligheidsraad is vervroegd samengekomen om strengere coronaregels in te voeren. De sociale bubbel wordt teruggebracht naar 5 vaste contacten per gezin, zo is bevestigd aan onze redactie. Alle ogen zijn ook gericht op de hotspot Antwerpen. De hamvraag is of er specifieke maatregelen moeten komen voor de regio.
  [naar artikel]
 26. Zulte kan corona-uitbraak al na een week inperken (25/08/2020 - VRT NWS)
  De gemeente Zulte heft al na een week de verstrengde coronaregels op, nu het aantal besmettingen opnieuw onder controle is. Vorige week werden er nog drie besmettingshaarden ontdekt. "Iedereen heeft vlot meegewerkt en daarom kunnen we de regels versoepelen", zegt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte).
  [naar artikel]
 27. Brusselse burgemeesters komen met eigen coronaregels (28/09/2020 - De Tijd)
  22:51 Brussel verstrengt zijn coronaregels door een saturatie van de covidbedden in de ziekenhuizen en een snel toenemend aantal besmettingen bij ouderen.
  [naar artikel]
 28. ‘Verstrengde maatregelen in Duitsland kunnen nog tot vijf maanden gelden’ (15/11/2020 - Express)
  De Duitse economieminister Peter Altmaier waarschuwt dat de verstrengde maatregelen in zijn lang nog een tijdje zullen gelden. ‘Alle landen... The post ‘Verstrengde maatregelen in Duitsland kunnen nog tot vijf maanden gelden’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. 26.120 lezers controleren hart met FibriCheck-app (02/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  hasseltMaar liefst 26.120 lezers hebben de voorbije weken deelgenomen aan de hartcontrole van onze krant in samenwerking met de app FibriCheck. Van hen werden er 410 (1,6%) doorverwezen naar de dokter omdat ze lijden aan voorkamerfibrillatie of een andere ernstige hartritmestoornis.
  [naar artikel]
 30. Herbekijk de aankondiging van een 'verstrengde lockdown' (30/10/2020 - Knack)
  Het Overlegcomité dat sinds 13 uur samenzat om belangrijke knopen door te hakken over een strengere aanpak, besliste een 'verstrengde lockdown'. Herbekijk de persconferentie.
  [naar artikel]
 31. LA Lakers NBA-kampioen, fans vergeten coronaregels (12/10/2020 - Express)
  De Los Angeles Lakers hebben zich voor de 17de keer gekroond tot NBA-kampioen. Het team van sterspeler LeBron James versloeg... The post LA Lakers NBA-kampioen, fans vergeten coronaregels appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. De volgende pandemie is maar een kwestie van tijd (24/04/2020 - De Standaard)
  Door ecosystemen te vernietigen en natuurlijke evenwichten te verstoren, heeft de mens zonder het te willen zelf de ideale omstandigheden gecreëerd om de uitbraak van het coronavirus een pandemie te laten worden. De verspreiding van het virus is dus lang niet alleen te wijten aan de vleermuis, maar ook aan onszelf.
  [naar artikel]
 33. Verstrengde maatregelen op komst voor publiek bij profvoetbal (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er komen verstrengde coronamaatregelen in de sport- en de cultuursector. Dit weekend zou er wel nog publiek worden toegelaten bij het profvoetbal in 1A en 1B, maar er zijn nieuwe voorwaarden.
  [naar artikel]
 34. STANDPUNT. Uiteraard volkomen onschuldig (02/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is weer zover. Er ligt weer eens een Belgische kernreactor stil wegens een defect. Uiteraard een volkomen onschuldig akkefietje, ver van het nucleaire gedeelte van de centrale, dat natuurlijk geen enkel gevaar inhoudt voor de bevolking.
  [naar artikel]
 35. Overtreding coronaregels kost 11 studenten in VS 30.000 euro (06/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Elf studenten aan de Amerikaanse universiteit Northeastern moeten een hoge prijs betalen omdat ze zich niet aan coronaregels hielden. Ze worden...
  [naar artikel]
 36. Buitensporig telefoongebruik bij studenten gelinkt aan meer sekspartners (08/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ah, de studentenjaren. We leren zoveel over onszelf: wat we wel en niet leuk vinden, hoe we onszelf moeten uitdrukken en wat onze interesses zijn,...
  [naar artikel]
 37. Nederlandse hoteliers omzeilen coronaregels met slaap- en dinerformules (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hotels in Nederlands-Limburg pakken met stuntacties uit om gasten in hun restaurants te krijgen, en zoeken zo bewust de grenzen op van de geldende coronaregels. In onze provincie loopt het nog niet zo’n vaart.
  [naar artikel]
 38. Federer 'Meest Stijlvolle Man 2016' volgens lezers GQ (21/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De lezers van het mannenblad GQ hebben Roger Federer verkozen tot meest stijlvolle man van het jaar. De 35-jarige Zwitser haalde het in een
  [naar artikel]
 39. Verstrengde maatregelen op komst voor publiek bij het profvoetbal: geen bubbels meer van vier, wel van twee (22/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er komen verstrengde coronamaatregelen in de sport- en de cultuursector. Dit weekend zou er wel nog publiek worden toegelaten bij het profvoetbal in 1A en 1B, maar er zijn nieuwe voorwaarden.
  [naar artikel]
 40. VIDEO. Leuke beelden van onze lezers: kinderen genieten van de verse sneeuw (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met de slee naar school, mama of papa nog even bekogelen met verse sneeuwballen of eens goed glijden op straat: de kinderen van onze lezers hebben...
  [naar artikel]
 41. 26.120 lezers controleren hart met FibriCheck-app: "Immens succes" (01/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Maar liefst 26.120 lezers hebben de voorbije weken deelgenomen aan de hartcontrole van onze krant in samenwerking met de app FibriCheck. Van hen werden er 410 (1,6%) doorverwezen naar de dokter omdat ze lijden aan voorkamerfibrillatie of een andere ernstige hartritmestoornis.
  [naar artikel]
 42. Gratis controle FibriCheck-app spoort hartritmestoornissen bij 6.500 lezers op (02/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Liefst 6.500 lezers zijn hartritmestoornissen op het spoor gekomen door de hartcontrole van onze krant en Het Nieuwsblad in samenwerking met de app FibriCheck. In totaal namen liefst 63.000 personen deel. Van hen kregen 791 lezers de diagnose voorkamerfibrilatie te horen of de gevaarlijkste vorm van hartritmestoornissen.
  [naar artikel]
 43. André Rieu vreest voor bedrijf als coronaregels nog lang duren (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse violist André Rieu (70) is bang dat zijn orkest het niet redt als de coronaregels ook volgend jaar nog gelden. Dat zegt hij tegen de...
  [naar artikel]
 44. Biostatisticus Geert Molenberghs: “Zinvol om verstrengde maatregelen ook in rand rond Brussel te overwegen” (09/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Biostatisticus Geert Molenberghs sprak met onze redactie over de zorgwekkende stijging van de coronacijfers in ons land en de verstrengde...
  [naar artikel]
 45. Bekende Nederlanders doen #tochweermee met coronaregels (24/09/2020 - De Morgen)
  Een deel van de bekende Nederlanders die zich met de hashtag #ikdoenietmeermee tegen de coronaregels keerden, heeft de video's met kritiek weer verwijderd.
  [naar artikel]
 46. Onze opinie. Misschien niet fair, maar tenminste zijn de coronaregels voortaan duidelijk (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het cijfer vier staat centraal in de verscherpte coronaregels die de nieuwe regering zonet bekendgemaakt heeft, maar ook de aanpak zelf is even...
  [naar artikel]
 47. Veeg teken voor Cameron: 'The Sun' kiest voor brexit (13/04/2019 - De Morgen)
  'We moeten onszelf bevrijden van het dictatoriale Brussel (...) Ons land heeft een glorie- rijk verleden. Dit is onze kans om Groot-Brittannië nog groter te maken, om onze democratie te heroveren.' Onder de kop 'BeLEAVE in Britain' adviseert The Sun haar miljoenen lezers voor een brexit te stemmen.
  [naar artikel]
 48. Kim Jong-un, man van het jaar volgens 'Time'-lezers (13/04/2019 - De Morgen)
  De lezers van het Amerikaanse blad Time hebben de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un uitgeroepen tot man van het jaar. De op zijn minst opzienbarende keuze komt er luttele dagen voor ook de redactie met haar naam uitpakt.
  [naar artikel]
 49. Coronaregels versoepeld in Tour: pas bij 2 positieve renners kan organisator team naar huis sturen (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De UCI (Internationale Wielerunie) heeft een dag voor de start van de Tour de France de coronaregels aangepast. Nu kan organisator ASO pas een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.