Horeca Vlaanderen maakt zich zorgen over het sluitingsuur van 20 uur dat op tafel ligt voor de heropening van de horecaterrassen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in De Ochtend op Radio 1. [naar artikel]
Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De provincie Antwerpen kleurt oranje op de coronakaarten en dat betekent dat zelfs Nederlanders een negatief reisadvies kregen om naar onze provincie te komen. Alle niet-essentiële verplaatsingen worden sterk afgeraden. En wie er toch voor kiest naar onze regio te reizen, zal niet verzekerd worden. Bij de horeca in de grensgemeenten regent het al de hele dag annulaties. Ook in Antwerpen stad voelen ze de bui al hangen: in 2019 waren meer dan de helft van de 13 miljoen dagjestoeristen nog Nederlanders. [naar artikel]
Horeca- en hoteluitbaters aan de kust merken dat heel wat mensen hun reservatie voor volgende week annuleren. Horeca Middenkust wijt dat aan de invoering van het Covid Safe Ticket (coronapas) vanaf maandag in de horeca, een beslissing die genomen werd op het overlegcomité van dinsdag. [naar artikel]
Driekwart van Vlaanderen is ingekleurd als jachtgebied, vaak zonder toestemming of medeweten van de eigenaar. Dat zegt Vogelbescherming Vlaanderen dinsdag in een persbericht rond de campagne Schiet in Actie. Daarmee roept de organisatie burgers en openbare besturen op om hun terreinen te laten schrappen als jachtgebied. [naar artikel]
De UEFA denkt er serieus over na om de regel die voorschrijft dat uitdoelpunten dubbel tellen in Europese competities te schrappen. Bronnen bij de onderhandelingen bevestigden zaterdag aan DPA dat de UEFA Club Competitions Committee de aanbeveling heeft gegeven de regel te laten vallen. De eindbeslissing ligt bij de Uitvoerende Raad. [naar artikel]
Veel toeristen en dagjesmensen blijven weg uit Antwerpen. Bij restaurants, cafés en hotels regent het annulaties. Bij de restaurants komt het vooral door de kleinere, vaste bubbel die ingevoerd is in de provincie. Voor de hotels zorgt de berichtgeving in het buitenland rond de coronapiek in Antwerpen voor veel annulaties. [naar artikel]
De horeca in Vlaanderen vraagt om de mondmaskerplicht af te schaffen. De meeste klanten zijn gevaccineerd, en op veel evenementen hoeven mensen geen masker meer te dragen. Waarom moet het dan wél nog op café of op restaurant, vragen de uitbaters. Horeca Vlaanderen verwacht de volgende stap. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is ondertussen zo hoog, ook bij ons personeel. Wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld in Brussel. Eigenlijk is het een logische stap dat je het afschaft”, vertelt CEO Matthias de Caluwe. De zaak ligt op tafel bij het overlegcomité vrijdag. [naar artikel]
Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) heeft vragen bij de praktijk van autoverzekeraars om een hogere premie aan te rekenen aan mensen die in de horeca werken. Hij nodigt verzekeringskoepel Assuralia en Horeca Vlaanderen uit voor overleg. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. Vanaf dan zullen mensen met acht aan een tafel mogen zitten in de horeca, en het sluitingsuur verschuift naar 1 uur. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. De organisatie is tevreden dat het Overlegcomité logische beslissingen genomen heeft. De Belgische Brouwers zijn ook tevreden, en hopen dat tegen het einde van de zomervakantie een glas aan de toog weer kan. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt de volgende regering om fooien sociaal en fiscaal vrij te stellen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.... [naar artikel]
De uitbaters van grote vakantiewoningen in Vlaanderen zijn verward en ontstemd na de communicatie afgelopen weekend rond het ontvangen van grote(re) gezelschappen. Ze zien het aantal annulaties dan ook oplopen, klinkt het dinsdag bij Logeren in Vlaanderen. [naar artikel]
Een van de laatste stappen nemen richting totale vrijheid. Dát is de bedoeling van het Overlegcomité morgen. Op tafel ligt het schrappen van de regels in de horeca en de beperking op het aantal invitees thuis. Dansen op een lokaal feest zal weer kunnen door de uitbreiding van het Covid Safe Ticket. Al kunnen de regels wel regionaal verschillen. [naar artikel]
Sint-Jans-Molenbeek, de gemeente in Brussel die momenteel het hardst wordt getroffen door het coronavirus, voert extra maatregelen in. Zo is een tafel van vijf voortaan het maximum in de horeca. [naar artikel]
Een van de laatste stappen nemen richting totale vrijheid. Dát is de bedoeling van het Overlegcomité morgen. Op tafel ligt het schrappen van de regels in de horeca en de beperking op het aantal invitees thuis. Dansen op een lokaal feest zal weer kunnen door de uitbreiding van het Covid Safe Ticket. Al kunnen de regels wel regionaal verschillen. [naar artikel]
Een van de laatste stappen nemen richting totale vrijheid. Dát is de bedoeling van het Overlegcomité morgen. Op tafel ligt het schrappen van de regels in de horeca en de beperking op het aantal invitees thuis. Dansen op een lokaal feest zal weer kunnen door de uitbreiding van het Covid Safe Ticket. Al kunnen de regels wel regionaal verschillen. [naar artikel]
Horeca Antwerpen en de Antwerp Hotel Association vragen in een open brief om in de lage-emissiezone de regels voor buitenlanders te versoepelen. “Ze moeten meer tijd krijgen om zich in regel te stellen na een administratieve nalatigheid”, klinkt het. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité vandaag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Vanaf 1 of 3 mei mogen enkel de terrassen open, maar de steunmaatregelen blijven. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van ‘gesloten’ naar ‘open’ draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. ‘We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken ‘den blok’ op te leggen om de curve plat te slaan.’ [naar artikel]
"Het voelt als 'Freedom Friday'. Geen sluitingsuur meer, geen maximum aantal personen per tafel... Naar deze vrijheden heeft onze sector, na meer dan anderhalf jaar beperkingen, toegeleefd." Zo reageert Horeca Vlaanderen vrijdag op de versoepelingen die het Overlegcomité heeft aangekondigd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.