Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:07 uur

Een waarschijnlijke afweging

Apache

31/07/2020 - 10:58

Waarschijnlijkheid is een wat ongrijpbaar begrip voor velen onder ons. We snappen weliswaar dat, als we een eerlijk muntstuk opgooien, de kans op kop (of munt) als resultaat ongeveer 50% is. Als we een dobbelsteen rollen, begrijpen we ook dat elk getal tussen 1 en 6 evenveel kans heeft de uitkomst te zijn. We zijn misschien zelfs in staat uit te rekenen dat, wanneer een collega ons meldt dat haar nieuwe buren drie kinderen hebben, de kans dat die alle drie hetzelfde geslacht hebben 1 op 4 is.Een beetje ingewikkelder echter, en we zijn algauw verloren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waarom is de F-35 de meest waarschijnlijke opvolger van de F-16?  (28/03/2018 - VRT NWS)
  Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) ontkent zijn voorkeur voor de F-35. Al blijkt uit werkdocumenten van 2015 dat er al in een vroeg stadium interesse was in dit gevechtsvliegtuig. VRT NWS-defensiespecialist Jens Franssen legt uit waarom de F-35 de meest waarschijnlijke keuze is.
  [naar artikel]
 2. De ene tol is de andere niet (09/06/2017 - Apache)
  Op de terugweg van enkele dagen aan zee informeerde Google ons dat het verkeer verderop in de knoop aan het lopen was, dus besloten we om niet voor de A-weg, maar voor de B-weg te kiezen. De afweging leek vanzelfsprekend genoeg: we zouden naar schatting 20 minuten eerder thuis zijn door de hoofdweg te verlaten. Maar in het algemeen is de afweging wel wat complexer.
  [naar artikel]
 3. Dodentol na instorting brug in Genua ligt op 40 bevestigde en 3 waarschijnlijke slachtoffers (18/08/2018 - De Morgen)
  Na de instorting van de snelwegbrug bij de Italiaanse stad Genua is de dodentol opgelopen tot 40 bevestigde en nog eens drie andere waarschijnlijke slachtoffers. Dat is vernomen uit officiële bronnen.
  [naar artikel]
 4. De Wever was op overleg “puur voor politieke afweging ontslag” (18/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de woordvoerder van N-VA-voorzitter Bart De Wever was de partijvoorzitter op een crisisoverleg na de aanslagen aanwezig voor een puur politieke afweging van het ontslag van minister Jan Jambon. Volgens de woordvoerder is er niets onregelmatigs gebeurd.
  [naar artikel]
 5. Lopende zaken meest waarschijnlijke optie voor regering-Michel (19/12/2018 - De Tijd)
  11:13 Buiten de N-VA ziet niemand vervroegde verkiezingen zitten. Een regering van lopende zaken is de meest waarschijnlijke optie.
  [naar artikel]
 6. Maddens: "Als de regering valt is een minderheidsregering het meest waarschijnlijke scenario" (04/12/2018 - VRT NWS)
  De val van de regering is nog moeilijk te vermijden, zegt politicoloog Bart Maddens(KU Leuven) in "De wereld vandaag" op Radio 1. Nadien ziet hij een minderheidsregering die de periode tot 25 mei moet overbruggen als het meest waarschijnlijke scenario.
  [naar artikel]
 7. De meest waarschijnlijke achtste finales op het WK: België loot verrassende tegenstander, toplanden bekampen elkaar (25/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn nog maar twee van de drie wedstrijden gespeeld in de groepsfase van het WK, maar de achtste finales hebben al aardig vorm gekregen. Ben Mayhew, hoofd data-analyse van Brits persagentschap Press Association, liet de cijfers hun werk doen en kwam tot de meest waarschijnlijke achtste finales van het WK voetbal op dit moment.
  [naar artikel]
 8. De meest waarschijnlijke achtste finales op het WK: België loot verrassende tegenstander, toplanden bekampen elkaar (25/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn nog maar twee van de drie wedstrijden gespeeld in de groepsfase van het WK, maar de achtste finales hebben al aardig vorm gekregen. Ben Mayhew, hoofd data-analyse van Brits persagentschap Press Association, liet de cijfers hun werk doen en kwam tot de meest waarschijnlijke achtste finales van het WK voetbal op dit moment.
  [naar artikel]
 9. Waarschijnlijke opvolger Kim Jong-un is goed bewaard geheim (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. ‘Panic rooms zijn overkill’ (01/03/2019 - De Standaard)
  Hoe ver moet u gaan om uw huis en uzelf te beveiligen? ‘Het is een afweging, maar meestal vermijden inbrekers contact met de bewoners.’
  [naar artikel]
 11. Recticel verwerpt bod van Kingspan (26/04/2019 - De Tijd)
  06:59 De Raad van Bestuur heeft 'na een zorgvuldige afweging' het ongevraagde bod van Kingspan 'unaniem' verworpen.
  [naar artikel]
 12. De macht van de geweerloop (28/03/2019 - De Morgen)
  De afweging die de Egyptische strijdkrachten momenteel maken, zo menen waarnemers, is hoe ze hun verregaande invloed en privileges kunnen veiligstellen zonder dat het land in totale chaos desintegreert.
  [naar artikel]
 13. Dodelijke ongevallen heropenen debat over aanpak vluchtmisdrijven (12/09/2017 - De Morgen)
  Zit vluchtmisdrijf in onze aard? Of is het vooral een rationele afweging die mensen aanzet om weg te rijden? 'De perceptie van de pakkans moet omhoog', zegt verkeerspsycholoog Ludo Kluppels.
  [naar artikel]
 14. Dodelijke ongevallen heropenen debat over aanpak vluchtmisdrijven (10/04/2019 - De Morgen)
  Zit vluchtmisdrijf in onze aard? Of is het vooral een rationele afweging die mensen aanzet om weg te rijden? 'De perceptie van de pakkans moet omhoog', zegt verkeerspsycholoog Ludo Kluppels.
  [naar artikel]
 15. Rajoy legt zich neer bij waarschijnlijke nederlaag in vertrouwensstemming (01/06/2018 - Metro)
  De Spaanse premier Mariano Rajoy lijkt zich al bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag in de vertrouwensstemming die vrijdag zal plaatsvinden. “Het was een eer om uw eerste minister te zijn”, zo verklaarde hij tijdens een korte toespraak voor het parlement. Rajoy kwam even voor 10.30 uur, anderhalf uur na de start van het debat over zijn positie, aan in het parlement. Hij nam vrijwel meteen het woord en maakte duidelijk dat hij zich al lijkt neer te leggen bij een nederlaag. “We mogen aannemen dat de motie van wantrouwen zal worden aangenomen. Daardoor zal Pedro Sanchez (de leider van de oppositiepartij PSOE, nvdr.) de nieuwe regeringsleider worden”, verklaarde hij. bron: Belga Het bericht Rajoy legt zich neer bij waarschijnlijke nederlaag in vertrouwensstemming verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Honderden doden, tienduizenden besmetten: het is wellicht de schuld van de vleermuis (04/02/2020 - De Morgen)
  Vleermuizen zijn de meest waarschijnlijke bron van het coronavirus (2019-nCoV) dat de huidige uitbraak veroorzaakt. Wat is het toch met dat nuttige beestje?
  [naar artikel]
 17. Stijging van zeespiegel kan deze eeuw nog miljoenen mensen op de vlucht jagen (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er bestaat een groot verschil tussen de meest waarschijnlijke zeespiegelstijging die als wetenschappelijke consensus naar voren wordt geschoven en...
  [naar artikel]
 18. ‘Koste wat het kost doden vermijden zou onverantwoord zijn’ (31/03/2020 - De Standaard)
  Om een catastrofe en angst¬psychose te vermijden, was het verdedigbaar om bij de coronamaatregelen geen afweging te maken. Dat verandert stilaan, nu we beter kunnen voorspellen, zegt gezondseconoom Lieven Annemans.
  [naar artikel]
 19. "Hij bloedt als een rund!": laat passieve ref MMA-kamp hier te fel escaleren? (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  't Is geen eenvoudig beroep, scheidsrechter zijn in de MMA. De afweging maken tussen wat kan en wat niet of tussen wanneer een vechter al dan
  [naar artikel]
 20. School nooit ingelicht over pedoleraar (28/03/2019 - De Morgen)
  Voor Jean-Marie Berkvens, de procureur des Konings van Brugge, moet er een wettelijke regeling komen die vastlegt of en hoe werkgevers op de hoogte moeten worden gebracht van een lopend onderzoek tegen hun werknemer. ‘Want dat is nu een verdomd moeilijke afweging.’
  [naar artikel]
 21. 'We moeten alle zeilen bijzetten om apocalyps te voorkomen' (11/04/2019 - De Morgen)
  Zelfs in het meest gunstige scenario van volmaakt gehoorzame AI is chaos het meest waarschijnlijke gevolg. Dat concludeert neurowetenschapper en filosoof Sam Harris.
  [naar artikel]
 22. Trump president? Wat moet je als kleine belegger op dit moment doen? (09/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voor beleggers is de waarschijnlijke zege van Trump schrikken. Wat nu? Beleggen in goud en uit aandelen stappen? "Dat is het probleem, niemand
  [naar artikel]
 23. Premier Michel moet kiezen tussen pest en cholera (04/12/2018 - De Tijd)
  13:45 De N-VA heeft duidelijk gemaakt dat zij het pact van Marrakesh niet zal aanvaarden. De vraag is nu welke afweging de andere coalitiepartners maken, premier Charles Michel op kop.
  [naar artikel]
 24. Prinses Elisabeth kan voorlopig niet naar huis wegens corona-maatregelen in Wales (14/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het koningspaar staat voor een belangrijke afweging bij de studie van oudste dochter prinses Elisabeth (18) en haar verblijf op het Atlantic...
  [naar artikel]
 25. Vijf doden door voedselvergiftiging in rusthuis nabij Toulouse (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een waarschijnlijke voedselvergiftiging in een rust- en verzorgingstehuis in de buurt van Toulouse heeft een vijfde dodelijk slachtoffer geëist, zo...
  [naar artikel]
 26. Trump wil tegensprekende “naïeve” veiligheidschefs terug naar school sturen (31/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  washingtonPresident Trump heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar zijn inlichtingenchefs. Die spraken hem een dag eerder in de Senaat opvallend tegen in hun afweging van de grootste veiligheidsrisico’s voor de VS.
  [naar artikel]
 27. En weer is de vleermuis hoofdverdachte van verspreiding coronavirus. Hoe komt dat toch? (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vleermuizen zijn de meest waarschijnlijke bron van het coronavirus (2019-nCoV) dat de huidige uitbraak veroorzaakt. Wat is het toch met dat nuttige...
  [naar artikel]
 28. Na mislukte formatie in Nederland: op naar 'wankel' minderheidskabinet? (17/05/2017 - Knack)
  Staan onze noorderburen aan de rand van een politieke crisis? Den Haag zoekt voort naar nieuwe coalities. Een alternatieve optie: de minderheidsregering. 'Dat is de meest waarschijnlijke uitkomst.'
  [naar artikel]
 29. Wijsheid óf zekerheid (21/10/2016 - Apache)
  Telkens wanneer we besluiten geld uit te geven aan iets, besteden we een schaars middel, zoals economen dat noemen, op één bepaalde manier eerder dan op een andere. We hadden een boek kunnen kopen, maar we verkozen een koffie en een stuk taart. Elke aankoop is dus een afweging, bewust of onbewust.
  [naar artikel]
 30. Camera's met gezichtsherkenning? 'Veel hooi maar weinig naald' (10/07/2019 - Knack)
  Voor we camera's met gezichtsherkenning installeren, moeten we als samenleving een afweging maken, zegt filosoof en auteur Ruben Mersch: hoeveel onschuldigen willen we ten onrechte verdenken om één schuldige te kunnen vatten?
  [naar artikel]
 31. En weer is de vleermuis hoofdverdachte van het nieuwe coronavirus. Hoe komt dat toch? (04/02/2020 - De Morgen)
  Vleermuizen zijn de meest waarschijnlijke bron van het coronavirus (2019-nCoV) dat de huidige uitbraak veroorzaakt. Wat is het toch met dat nuttige beestje?
  [naar artikel]
 32. ‘Neen, een politieman kan geen café uitbaten’ (07/08/2018 - De Standaard)
  In Aalst kan een politievrouw perfect podoloog zijn in bijberoep. Maar een café uitbaten, gaat te ver. ‘We maken telkens een heel concrete afweging’, zegt Christoph D’Haese (N-VA), burgemeester van Aalst.
  [naar artikel]
 33. ‘Neen, een politieman kan geen café uitbaten’ (07/08/2018 - De Standaard)
  In Aalst kan een politievrouw perfect podoloog zijn in bijberoep. Maar een café uitbaten, gaat te ver. ‘We maken telkens een heel concrete afweging’, zegt Christoph D’Haese (N-VA), burgemeester van Aalst.
  [naar artikel]
 34. Meer macht aan de verbeelding (30/11/2018 - Apache)
  Economie is meer dan enkel de economie. Heel wat menselijke interacties zijn een vorm van handel drijven: we geven iets op, en krijgen iets in ruil. Telkens wanneer we zoiets doen wordt er een afweging gemaakt.
  [naar artikel]
 35. Regering kiest maatregelen helemaal zelf (10/04/2019 - De Morgen)
  Bij terreurniveau 3 is een mogelijke en waarschijnlijke dreiging vastgesteld. Bij niveau 4 is de dreiging niet alleen ernstig, ze is ook zeer nabij. Maar welke maatregelen gaan daarmee gepaard?
  [naar artikel]
 36. Kopers rijden zonder betalen weg met tweedehands Mercedes in Bree (03/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vier mannen reden dinsdag rond het middaguur weg met een blauwe Mercedes C200 die te koop stond. De waarschijnlijke diefstal gebeurde in de Houbornstraat in Bree.
  [naar artikel]
 37. De Wilde gelooft dat Morioka ook bij paars-wit kan schitteren, op 1 voorwaarde: "Verban hem niet naar flank" (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ryota Morioka (26) bij Anderlecht. Match made in heaven of een risicovolle zet? Wie beter dan Filip De Wilde om de afweging te maken. "Hij kan...
  [naar artikel]
 38. Thailand rouwt jaar om Bhumibol, enige zoon (64) wordt opvolger (13/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De meer dan waarschijnlijke opvolger van de vandaag overleden koning Bhumibol Adulyadej, die meer dan 7 decennia op de Thaise troon zat, is
  [naar artikel]
 39. Thailand rouwt jaar om Bhumibol, enige zoon (64) wordt opvolger (13/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De meer dan waarschijnlijke opvolger van de vandaag overleden koning Bhumibol Adulyadej, die meer dan 7 decennia op de Thaise troon zat, is
  [naar artikel]
 40. Betekent brexit echt brexit? (07/10/2016 - Apache)
  De discussie rond het traject van het Verenigd Koninkrijk in het verlaten van de Europese Unie gaat de laatste weken vooral over de afweging tussen handel en migratie. Het congres van de Conservatieve partij bracht geen klaarheid, en het debat woedt verder. Waarom is dit zo’n complexe zaak en zo’n moeilijke keuze?
  [naar artikel]
 41. Waarom de Britse chaos waarschijnlijk nog groter wordt na een tweede referendum (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweede brexitreferendum wordt stilaan een zeer waarschijnlijke optie nu de grootste Britse oppositiepartij (Labour) een plan steunt dat kan...
  [naar artikel]
 42. Opvolger F-16 moet nucleaire wapens kunnen dragen (15/02/2017 - Knack)
  België vraagt in het lastenboek voor de opvolger van de F-16 naar de mogelijkheid om nucleaire wapens te dragen. Dat zegt kolonel Harold Van Pee in een gesprek met Knack.be. Het criterium zal wel heel weinig gewicht hebben in de totale afweging, voegt hij er aan toe.
  [naar artikel]
 43. Openbare omroep serveert kritiek op Franckens migratieboek af (30/04/2019 - Apache)
  De kritiek van de Luikse en Leuvense onderzoekers, die ex-staatssecretaris Theo Francken (N-VA) intellectuele oneerlijkheid verwijten in zijn nieuwste boek dat raakvlakken met hun werk vertoont, sneuvelde op de redactievloer van de VRT. Een redactionele afweging, zegt de VRT, genomen na de weigering van Francken om te reageren, zegt Lafleur.
  [naar artikel]
 44. Daarom was De Wever op crisisoverleg aanwezig (18/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de woordvoerder van N-VA-voorzitter Bart De Wever was de partijvoorzitter op een crisisoverleg na de aanslagen aanwezig voor een puur politieke afweging van het ontslag van minister Jan Jambon. Volgens de woordvoerder is er niets onregelmatigs gebeurd.
  [naar artikel]
 45. Wet op naamgeving moet tegen 1 januari aangepast zijn (13/08/2016 - De Standaard)
  Wanneer ouders het oneens zijn over de achternaam van hun kind, wordt het in elk geval de naam van beide ouders, maar in alfabetische volgorde. Dat is het meest waarschijnlijke denkspoor dat op tafel ligt, klinkt het bij Koen Geens en Elke Sleurs.
  [naar artikel]
 46. Lekkende klep waarschijnlijke oorzaak explosie ruimtecapsule SpaceX (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een lekkende klep in het aandrijfsysteem heeft waarschijnlijk de explosie veroorzaakt van een Crew Dragon-ruimtecapsule van het ruimtevaartbedrijf...
  [naar artikel]
 47. Losgeslagen aanhangwagen meest waarschijnlijke oorzaak busongeval (10/04/2019 - De Morgen)
  Vier Belgen hebben zaterdag het leven gelaten bij een busongeval in het zuidwesten van Jordanië. Een losgeslagen aanhangwagen is de oorzaak.
  [naar artikel]
 48. "Rust op begrafenis Tshisekedi draagt bij tot verzoening" (10/02/2017 - De Redactie)
  Op die manier geeft Félix Tshisekedi, zoon van en meest waarschijnlijke opvolger van de overleden Congolese oppositieleider, aan dat de begrafenis in Kinshasa van zijn vader pas kan als er een regering van nationale eenheid onder leiding van de oppositie is.
  [naar artikel]
 49. 'België vraagt of opvolgers F-16 nucleaire wapens kunnen dragen' (15/02/2017 - Knack)
  België vraagt in het lastenboek voor de opvolger van de F-16 naar de mogelijkheid om nucleaire wapens te dragen. Dat zegt kolonel Harold Van Pee in een gesprek met Knack.be. Het criterium zal wel heel weinig gewicht hebben in de totale afweging, voegt hij er aan toe.
  [naar artikel]
 50. Vrijlating Leopold Storme verscheurt familie: "Ik aanbid mijn kleinzoon en zal dat blijven doen" (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De nu 29-jarige Léopold Storme, die in 2007 zijn ouders en oudere zus vermoordde in de Brusselse Marollen, zal bij zijn - waarschijnlijke -
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.