Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
18:52 uur

Reizigers vanaf zaterdag verplicht elektronisch formulier in te vullen

De Standaard

31/07/2020 - 12:34

Vanaf zaterdag zijn alle Belgen die terugkeren uit vakantie en toeristen die ons land binnenkomen verplicht een elektronisch formulier in te vullen, om contact tracing mogelijk te maken. Het formulier geldt voor alle transportmiddelen en alle kleurencodes.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht vanaf 2020 (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 januari 2020 wordt het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen voor ambulante patiënten verplicht. Het RIZIV stopt vanaf dat moment...
  [naar artikel]
 2. Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht vanaf 2020 (03/07/2019 - De Standaard)
  Vanaf 2020 wordt het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht. Het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) stopt vanaf dan met het leveren van voorschriftenboekjes.
  [naar artikel]
 3. Nieuw op 1 januari – Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht (27/12/2019 - Metro)
  Vanaf 1 januari 2020 wordt het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen voor ambulante patiënten verplicht. Het RIZIV stopt vanaf dat moment ook met het leveren van voorschriftenboekjes. Het verplicht gebruik van het elektronisch voorschrift voor ambulante patiënten geldt zowel voor huisartsen als voor artsen-specialisten. Artsen die ouder dan 64 jaar zijn worden hier echter van vrijgesteld. Ook op huisbezoek, tijdens een bezoek aan een instelling of in geval van overmacht mogen artsen nog op papier blijven voorschrijven. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 januari – Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Elektronisch voorschrift toch niet verplicht vanaf 1 juni, Riziv vraagt om wel te starten (28/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen wordt dan toch niet verplicht vanaf 1 juni 2018. Het Riziv vraagt echter aan de voorschrijvers om vanaf juni toch over te stappen op het elektronisch voorschrift om de positieve evolutie die werd ingezet, voort te zetten.
  [naar artikel]
 5. Elektronisch voorschrift toch niet verplicht vanaf 1 juni, Riziv vraagt om wel te starten (28/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen wordt dan toch niet verplicht vanaf 1 juni 2018. Het Riziv vraagt echter aan de voorschrijvers om vanaf juni toch over te stappen op het elektronisch voorschrift om de positieve evolutie die werd ingezet, voort te zetten.
  [naar artikel]
 6. Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen wordt verplicht vanaf 2020 (03/07/2019 - Metro)
  Vanaf 1 januari 2020 wordt het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen voor ambulante patiënten verplicht. Het RIZIV stopt vanaf dat moment dan ook met het leveren van voorschriftenboekjes. Dat meldt de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS). Artsen zullen volgend jaar geen papieren voorschrift meer mogen meegeven aan hun patiënten. Alles zal elektronisch moeten verlopen, en wel vanaf 1 januari 2020. Dat heeft de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten laten weten. Het verplicht gebruik van het elektronisch voorschrift voor ambulante patiënten geldt zowel voor huisartsen als voor artsen-specialisten, wijst de BVAS erop. Wel zijn er enkele uitzonderingen op de nieuwe regel. Artsen die ouder dan 64 jaar zijn worden hiervan vrijgesteld. Ook op huisbezoek, tijdens een bezoek aan een instelling of in geval van overmacht mogen artsen op papier blijven voorschrijven. Dit betekent ook dat het RIZIV stopt met het drukken en leveren van voorschriftenboekjes. Dokters zullen vanaf 1 januari 2020 dus niet langer geneesmiddelenvoorschriften in papieren formaat kunnen bestellen bij het RIZIV. Tot dan kunnen artsen een maximum van 25 boekjes bestellen, aldus het BVAS. Lees ook : Verzekeraar mag niet langer vragen of u geneesmiddelen slikt Het bericht Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen wordt verplicht vanaf 2020 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht vanaf 2020 (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 8. Auto wassen en zwembad vullen mag zaterdag opnieuw (29/06/2017 - De Tijd)
  11:46 Vanaf zaterdag is het weer toegestaan met drinkwater auto's te wassen, gazon's te besproeien en zwembaden te vullen.
  [naar artikel]
 9. Blauw formulier na botsing wordt verleden tijd (10/04/2019 - De Morgen)
  Botsen is nooit leuk, maar aan één grote ergernis maken de verzekeraars een einde. Vanaf december is het niet langer nodig om bij blikschade een papieren aanrijdingsformulier in te vullen. Voortaan kun je met je smartphone meteen de schade claimen.
  [naar artikel]
 10. Vanaf 2020 geen papieren doktersvoorschrift meer (02/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De papieren voorschriften voor geneesmiddelen bestaan niet meer. Het elektronisch voorschrijven voor dokters is sinds gisteren verplicht. Het elektronisch voorschrift is maximum een jaar lang geldig in plaats van drie maanden. Ook alle voorschriften gemaakt voor 1 november 2019 vervallen eind januari.
  [naar artikel]
 11. 2017 wordt overgangsjaar voor elektronisch geneesmiddelenvoorschrift (23/12/2016 - De Standaard)
  Vanaf 1 januari 2018 zal enkel het elektronisch voorschrift geldig zijn. In afwachting zal het elektronisch voorschrift, dat al door veel artsen en tandartsen wordt gebruikt, vanaf 1 januari 2017 enkele wijzigingen ondergaan. Dat meldt het Riziv vrijdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 12. Ombudsman waarschuwt: “Verplicht alle gemeenten in Vlaanderen om in 2024 elektronisch te stemmen” (02/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Verplicht alle gemeenten in Vlaanderen om in 2024 elektronisch te stemmen. Doen we dat niet, dan dreigt er te weinig volk te zijn om de verkiezingen in goede banen te leiden.” Met die oproep hoopt Vlaams ombudsman Bart Weekers de politici straks aan te sporen sneller werk te maken van een volledige digitalisering.
  [naar artikel]
 13. Oudere artsen moeten niet elektronisch voorschrijven (04/12/2017 - Metro)
  Artsen ouder dan 62 jaar zullen niet verplicht worden om elektronisch geneesmiddelen te gaan voorschrijven. Dat is maandag beslist op het Verzekeringscomité van het Riziv, meldt artsensyndicaat BVAS. De uitrol van het systeem wordt bovendien uitgesteld naar 1 juni 2018. Over de invoer van het elektronisch voorschrijven – normaal voorzien voor 1 januari – bestond al een hele tijd discussie. Elektronische voorschriften worden in principe aangemaakt vanuit het elektronisch medisch dossier, maar niet alle zorgverstrekkers hebben daar zomaar toegang toe, klonk het afgelopen zomer nog. Bovendien vonden sommige dokters de software te duur, omdat ze maar zelden medicatie voorschrijven, en was het systeem voor bepaalde artsen op leeftijd gewoon te complex. BVAS vroeg daarom een uitstel naar 2021 – vanaf dan is ook het elektronisch globaal medisch dossier (EMD) verplicht – maar ving volgens voorzitter Marc Moens bot op het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), zei hij in november in de Artsenkrant. Op het Verzekeringscomité van het Riziv is nu wel beslist om de deadline te verschuiven naar 1 juni 2018. “Zonder meer een grote overwinning”, zegt Moens. Bovendien zullen artsen vanaf 62 jaar niet verplicht worden om elektronisch voor te schrijven: zij zullen op het moment dat het elektronisch globaal medisch dossier verplicht wordt, toch al op pensioenleeftijd zijn. Ook voor huisbezoeken en tijdens bezoeken in instellingen, geldt de verplichting om elektronisch voor te schrijven niet. “Een grote opluchting voor huisartsen”, zegt Moens. Wanneer het elektronisch voorschrijven wordt ingevoerd, krijgen patiënten geen papiertje meer mee voor bij de apotheker. Dokters laden hun voorschrift gewoon online op, waarna apothekers genoeg hebben aan de elektronische identiteitskaart van patiënten om alle nodige informatie te raadplegen. bron: Belga
  [naar artikel]
 14. Ook aannemers verplicht om aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten vanaf 1 juli (30/06/2018 - VRT NWS)
  Vanaf 1 juli 2018 zijn ook aannemers en studiebureaus verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren voor werken aan woningen of appartementen, nieuwbouw of renovatie, waarbij het verplicht is om een beroep te doen op een architect.
  [naar artikel]
 15. Alcoholslot verplicht vanaf 1,8 promille? "Dat zullen er gemiddeld 20 per week zijn" (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een overvloed aan alcoholsloten: dat is wat er wellicht vanaf 1 juli zit aan te komen. Vanaf dan wordt het immers verplicht voor al wie met 1,8...
  [naar artikel]
 16. Oudere artsen moeten niet elektronisch voorschrijven (04/12/2017 - De Standaard)
  Artsen ouder dan 62 jaar zullen niet verplicht worden om elektronisch geneesmiddelen te gaan voorschrijven. Dat is maandag beslist op het Verzekeringscomité van het Riziv, meldt artsensyndicaat BVAS. De uitrol van het systeem wordt bovendien uitgesteld naar 1 juni 2018.
  [naar artikel]
 17. Oudere artsen moeten niet elektronisch voorschrijven (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Artsen ouder dan 62 jaar zullen niet verplicht worden om elektronisch geneesmiddelen te gaan voorschrijven. Dat is maandag beslist op het Verzekeringscomité van het Riziv, meldt artsensyndicaat BVAS. De uitrol van het systeem wordt bovendien uitgesteld naar 1 juni 2018.
  [naar artikel]
 18. Uitstel verplicht elektronisch voorschrijven (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Uitstel verplicht elektronisch voorschrijven (05/12/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Beurs van New York sluit en gaat over op elektronisch beleggen (18/03/2020 - Express)
  Het Amerikaanse beursgebouw sluit tijdelijk de deuren. Alle beurshandel gebeurt vanaf maandag voor onbepaalde tijd alleen elektronisch. Dat meldt de... The post Beurs van New York sluit en gaat over op elektronisch beleggen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Website Tax-on-web onbereikbaar, net op dag van deadline (12/07/2018 - De Morgen)
  De online toepassing om uw belastingformulier in te dienen, tax-on-web, is momenteel onbereikbaar door een technische storing. Nochtans is vandaag de laatste dag waarop je elektronisch je formulier kan indienen. Verwacht werd dat nog 80.000 Belgen dat vandaag zouden doen.
  [naar artikel]
 22. Katholieke dopelingen krijgen “christelijke identiteitskaart” (27/12/2017 - Metro)
  Op 1 januari 2018 wordt de registratie van de doopsels in ons land ingrijpend gewijzigd, meldt de katholieke kerk van België. Elke katholieke dopeling krijgt vanaf dan een “christelijke identiteitskaart”. Voortaan wordt een doopsel alleen en uitsluitend ingeschreven in het register van de parochie waar het plaatsvindt. Tot nu moest het doorgestuurd worden naar de parochie van de ouders. Vanaf 1 januari 2018 hoeft dat niet langer en wordt het register waar de doop plaatsvond het basisregister. In dit basisregister worden ook het vormsel, het huwelijk en het wijdingssacrament of de eeuwige geloften ingeschreven. Ook nieuw is dat de ouders een ID (identiteitskaart) van een christen ontvangen waarin de gegevens van de doop worden genoteerd. Het is voor de ouders een tastbare herinnering aan het doopsel. Op deze “Identiteitskaart van een christen” is ook voldoende ruimte voorzien om later de eerste communie, het vormsel en het huwelijk in te vullen. De Bisschoppenconferentie van België heeft ook een nieuw formulier voor de aanvraag van de initiatiesacramenten gepubliceerd: doopsel, eerste communie en vormsel. Het wordt voor alle Belgische bisdommen van kracht op 1 januari 2018. Het vier pagina’s tellende formulier maakt de aanvraag voor een van de drie sacramenten eenvormiger en overzichtelijker. Het bevat bovendien een privacyverklaring, conform de wetgeving inzake de bescherming van de privélevenssfeer. Het formulier moet in het parochiesecretariaat worden bewaard als bewijsstuk. bron: Belga
  [naar artikel]
 23. Bodemonderzoek verplicht voor honderdduizend Vlaamse percelen (04/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eigenaars van grond met een risico op bodemverontreiniging zijn vanaf 2021 verplicht die te laten onderzoeken. Maar weinig mensen zijn ervan op de hoogte dat hun grond mogelijk vervuild is, schrijft De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 24. Bodemonderzoek verplicht voor honderdduizend Vlaamse percelen (04/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Eigenaars van grond met een risico op bodemverontreiniging zijn vanaf 2021 verplicht die te laten onderzoeken. Maar weinig mensen zijn ervan op de hoogte dat hun grond mogelijk vervuild is, schrijft De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 25. De Block helpt oudere artsen met software voor voorschriften (23/07/2017 - De Redactie)
  Vanaf 2018 worden alle artsen verplicht om medicatie elektronisch voor te schrijven. Maar de bestaande software is voor sommige dokters te complex. Daarom komt er nu een nieuw computerprogramma.
  [naar artikel]
 26. “Compleet absurd”: vanaf december enkel cashbetalingen verplicht afgerond (18/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat maar weinig handelaars de afrondingsregels voor rosse 1 en 2 eurocentjes tot nu toe toepassen, wordt het vanaf 1 december verplicht bij...
  [naar artikel]
 27. CD&V wil handelaars verplichten om elektronisch betalen aan te bieden: “Ongehoord” (05/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  CD&V-Kamerlid Leen Dierick dient een wetsvoorstel in dat ondernemingen verplicht om elektronische betalingen altijd te aanvaarden. “We evolueren naar een ‘cashless society’ waar niet iedereen steeds briefjes en muntstukken op zak heeft. De consument moet altijd de mogelijkheid hebben om zijn aankopen elektronisch uit te voeren”, vindt ze. Het Neutraal Zelfstandigensyndicaat NSZ noemt het voorstel “ongehoord”.
  [naar artikel]
 28. Staking spoor: NMBS werkt alternatieve treinregeling uit (21/06/2018 - Metro)
  De NMBS werkt op basis van de beschikbare medewerkers een aangepaste treinregeling uit voor de treinstaking van donderdag 22 uur tot en met zaterdag 30 juni. Reizigers kunnen de aangepaste regeling vanaf woensdagavond 27 juni om 22 uur raadplegen op de website van NMBS. Door een aangekondigde staking van de spoorbonden CGSP en ACOD tegen de pensioenplannen riskeert het treinverkeer vanaf donderdag 28 juni (22 uur) tot en met zaterdag 30 juni (22 uur) verstoord te zijn. De spoormaatschappij raadt haar reizigers aan om zowel de dag voor de staking als net voor het vertrek naar het station op de online routeplanner te kijken of hun trein effectief rijdt. Ook voor informatie over het internationaal treinverkeer kunnen reizigers terecht op de website van NMBS. bron: Belga Het bericht Staking spoor: NMBS werkt alternatieve treinregeling uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Ouders zijn niet verplicht vragenlijst scholen in te vullen (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Papieren voorschriften, oude 'doktersbriefjes' en SIS-kaart verdwijnen in 2017 (27/12/2016 - Knack)
  Vanaf 1 januari 2017 is het voor artsen en tandartsen verplicht om een elektronisch geneesmiddelenvoorschrift te gebruiken. Ook de oude doktersbriefjes en de SIS-kaart verdwijnen.
  [naar artikel]
 31. Fipronilcrisis: formulier voor getroffen bedrijven staat online (27/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de website van de federale overheidsdienst Financiën is een formulier online gezet waarmee ondernemingen die getroffen zijn door de
  [naar artikel]
 32. Meer dan 16.000 speedpedelecs ingeschreven, vanaf morgen is nummerplaat verplicht (10/12/2018 - VRT NWS)
  Vandaag is de laatste dag om een supersnelle elektrische fiets in te schrijven. Vanaf morgen is een nummerplaat verplicht, op straffe van een boete.
  [naar artikel]
 33. Sp.a wil kinderen drie dagen per week verplicht in de kleuterklas (17/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De sp.a wil dat kinderen minstens drie dagen per week verplicht naar de kleuterklas gaan. Vanaf het eerste levensjaar hebben de ouders recht op één dag gratis kinderopvang. Dat wordt twee dagen vanaf het tweede levensjaar. De leerplicht wordt verlaagd naar drie jaar. Dat is zaterdag beslist op het Go Left-congres van de partij in Antwerpen, waarvoor 1.300 mensen waren ingeschreven.
  [naar artikel]
 34. Sp.a wil kinderen drie dagen per week verplicht in de kleuterklas (17/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De sp.a wil dat kinderen minstens drie dagen per week verplicht naar de kleuterklas gaan. Vanaf het eerste levensjaar hebben de ouders recht op één dag gratis kinderopvang. Dat wordt twee dagen vanaf het tweede levensjaar. De leerplicht wordt verlaagd naar drie jaar. Dat is zaterdag beslist op het Go Left-congres van de partij in Antwerpen, waarvoor 1.300 mensen waren ingeschreven.
  [naar artikel]
 35. Doktersbriefjes binnenkort elektronisch (27/01/2018 - VRT NWS)
  Vanaf 6 februari kunnen huisartsen overstappen op een elektronisch getuigschrift of doktersbriefje. Dat schrijft het Nieuwsblad. De patiënt moet dan geen doktersbriefjes met daarop een gele klever meer opsturen naar het ziekenfonds om een terugbetaling te krijgen. Die terugbetaling zou dan ook sneller moeten verlopen.
  [naar artikel]
 36. CD&V wil handelaars verplichten om overal elektronisch betaalmiddel te aanvaarden (05/03/2019 - De Morgen)
  CD&V-Kamerlid Leen Dierick dient een wetsvoorstel in dat ondernemingen verplicht om elektronische betalingen altijd te aanvaarden. "We evolueren naar een 'cashless society' waar niet iedereen steeds briefjes en muntstukken op zak heeft. De consument moet altijd de mogelijkheid hebben om zijn aankopen elektronisch uit te voeren", vindt ze. Het Neutraal Zelfstandigensyndicaat NSZ noemt het voorstel "ongehoord".
  [naar artikel]
 37. Vanaf zomer verplicht alcoholslot voor betrapte chauffeurs (06/12/2016 - Knack)
  Dronken bestuurders krijgen vanaf de zomer van 2017 verplicht een alcoholslot opgelegd.
  [naar artikel]
 38. Van Aert: "Niet van plan om mijn formulier online te gooien" (27/01/2017 - Sporza)
  Wout van Aert is twee dagen voor het WK teruggekomen op de actie van enkele collega's die het formulier van hun dopingcontrole deelden met de wereld.
  [naar artikel]
 39. Syndicus registeren vanaf 1 april verplicht (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf april wordt het wettelijk verplicht om een syndicus in een appartementsgebouwen te registreren bij de FOD Economie. Dat staat in een
  [naar artikel]
 40. De Block helpt oude dokters uit de nood (23/07/2017 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) lanceert na de zomer nieuwe software om oudere dokters uit de nood te helpen. Dat schrijft het Nieuwsblad Zondag. Vanaf 2018 moeten alle artsen verplicht elektronisch medicatie voorschrijven, maar de bestaande software is voor sommigen te complex.
  [naar artikel]
 41. Elektronisch stemmen kan je oefenen (13/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst zal er in kieskanton Bree elektronisch worden gestemd. In september en oktober staat er daarom een proef-stemcomputer in de vier kerkdorpen. Medewerkers van gemeente en OCMW zullen iedereen die dit wenst wegwijs maken met het elektronisch stemmen:
  [naar artikel]
 42. Vlaanderen verplicht het verdoofd slachten van kalveren vanaf 2020 (01/03/2019 - De Morgen)
  Vlaanderen breidt het verbod op onverdoofd slachten uit. Sinds begin dit jaar is elektronarcose al verplicht bij het slachten van schapen, geiten en pluimvee. Vanaf 1 januari 2020 wordt die elektronarcose ook verplicht bij het slachten van kalveren. 
  [naar artikel]
 43. CD&V heeft wetsvoorstel klaar om overal elektronisch te kunnen betalen (06/03/2019 - VRT NWS)
  CD&V-Kamerlid Leen Dierick dient een wetsvoorstel in dat ondernemingen verplicht om elektronische betalingen altijd te aanvaarden. "We evolueren naar een "cashless society" waar niet iedereen steeds briefjes en muntstukken op zak heeft. De consument moet altijd de mogelijkheid hebben om zijn aankopen elektronisch uit te voeren", vindt ze. Het Neutraal Zelfstandigensyndicaat NSZ noemt het voorstel "ongehoord".
  [naar artikel]
 44. Winterprik – Toestand stilaan weer normaal op Brussel Airport (03/03/2018 - Metro)
  Op de luchthaven Brussels Airport is de toestand zaterdagochtend nog niet optimaal, maar stilaan wel weer normaal. Dat zegt woordvoerster Florence Muls. Vrijdag moesten door het winterweer ongeveer 130 vluchten worden geschrapt en werden er 380 veldbedden uitgeklapt om te gestrande reizigers te slapen te leggen. “De temperaturen zijn aan het stijgen en we kampen niet met een tekort aan mensen en materieel, dus kan je zeggen dat de situatie stilaan weer normaal aan het worden is”, zegt Muls. Toch zijn er nog vertragingen en annuleringen te verwachten, het is op dit ogenblik niet mogelijk te zeggen om hoeveel vluchten het gaat. Volgens de website van Brussels Airport is een tiental vliegtuigen zaterdag niet kunnen landen op de luchthaven in Zaventem. Het gaat om vluchten uit New York, Hannover, Nantes, Marseille, Birmingham, Dublin, Edinburgh, Milaan en Lissabon. Wat de vertrekkende vliegtuigen betreft, kunnen vluchten richting Milan, Dublin en Lissabon niet doorgaan. Vrijdagavond werden in een terminal van Brussels Airport en in een hotel op de luchthaven 380 bedden gezet om de gestrande reizigers op te vangen. Ze kregen te eten en te drinken, zegt woordvoerster Florence Muls. Andere passagiers die vastzaten op de luchthaven werden door hun luchtvaartmaatschappij opgevangen. Wie zijn of haar bagage wil recupereren, wordt gevraag een formulier op de website van Brussels Airport in te vullen. bron: Belga
  [naar artikel]
 45. Rookmelders zijn verplicht vanaf 2020: “Wie denkt dat hij het bij een brand wel kan redden zonder, is niet goed wijs” (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf januari moet iedereen verplicht minstens één rookmelder per verdieping in zijn woning hangen. Die toestellen zien er bijna allemaal hetzelfde...
  [naar artikel]
 46. Vanaf volgende zomer verplicht alcoholslot voor dronken chauffeurs (06/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dronken bestuurders krijgen vanaf de zomer van 2017 verplicht een alcoholslot opgelegd. Dat staat in een wetsontwerp van federaal minister van
  [naar artikel]
 47. Rookmelders verplicht vanaf 1 januari 2020: dit moet je weten (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning in Vlaanderen. Controles komen er niet, maar volgens Netwerk Brandweer speelt dat...
  [naar artikel]
 48. MR-politici worden verplicht al hun mandaten aan te geven (17/06/2017 - De Redactie)
  Ze hebben daarover een formulier ontvangen dat ze vóór 30 juni moeten terugsturen. Als ze voor een mandaat worden betaald, moeten ze dat melden.
  [naar artikel]
 49. De Block helpt oude dokters uit de nood (23/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Maggie De Block (Open VLD) lanceert na de zomer nieuwe software om oudere dokters uit de nood te helpen. Vanaf 2018 moeten ook zij verplicht elektronisch medicatie voorschrijven. Maar de bestaande software is voor sommigen te complex. De minister van Volksgezondheid grijpt nu in zodat ook dokters op leeftijd patiënten kunnen blijven behandelen.
  [naar artikel]
 50. U moet uw kat vanaf vandaag verplicht laten steriliseren (01/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vanaf vandaag wettelijk verplicht om nieuwgeboren katjes te laten steriliseren voor ze 5 maanden oud zijn. Minister van Dierenwelzijn Ben...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.