Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
03:06 uur

Testcapaciteit in Brussels Gewest neemt toe met meer dan de helft

Metro

31/07/2020 - 13:01

De totale wekelijkse coronatestcapaciteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt vanaf vrijdagnamiddag verhoogd. Dat zegt Alain Maron, de Brusselse minister van Volksgezondheid. De capaciteit – berekend in aantal openingsuren – wordt verhoogd van 255 uur tot 430 uur, of een toename met bijna 69%. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de weekends, aldus de minister. […] Het bericht Testcapaciteit in Brussels Gewest neemt toe met meer dan de helft verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. België zit op helft testcapaciteit (11/04/2020 - De Standaard)
  Vrijdag werden in heel België 5.515 testen op COVID-19 uitgevoerd, zo liet bevoegd minister Philippe De Backer zaterdagavond weten. Ons land zit daarmee ongeveer op de helft van de beschikbare testcapaciteit.
  [naar artikel]
 2. Europese Commissie neemt Brussels verbod op glyfosaat op de korrel (23/10/2018 - Metro)
  De Europese Commissie neemt de beslissing van het Brussels gewest over het verbod op glyfosaat op de korrel. Dat schrijft L’Echo vandaag. Volgens de Commissie kan het gewest zich niet baseren op het “voorzorgsprincipe” om de herbicide te verbieden. Dat zou een te abstracte overweging zijn, zo staat te lezen in een brief van de Commissie aan het gewest. Het Brussels gewest baseerde zich voor het verbod op de afwezigheid van een wetenschappelijke consensus over de schadelijkheid van het product. Maar die argumentatie kan de Europese Commissie niet overtuigen. Die komt op de proppen met een lijst van experten die aangeven dat “er geen reden is om glyfosaat te bestempelen als kankerverwekkend”. Het is niet de eerste episode in de discussie tussen het gewest en de Commissie over glyfosaat. Eerder dit jaar stapte het Brussels gewest zelf naar het Europees Hof van Justitie toen de vergunning voor glyfosaat werd verlengd. In die klacht wees het gewest net op het ontbreken van het voorzorgsprincipe. bron: Belga Het bericht Europese Commissie neemt Brussels verbod op glyfosaat op de korrel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Europese Commissie neemt Brussels verbod op glyfosaat op de korrel (23/10/2018 - Knack)
  De Europese Commissie neemt de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest over het verbod op glyfosaat op de korrel. Dat schrijft L'Echo dinsdag. Volgens de Commissie kan het gewest zich niet baseren op het 'voorzorgsprincipe' om de herbicide te verbieden. Dat zou een te abstracte overweging zijn, zo staat te lezen in een brief van de Commissie aan het gewest.
  [naar artikel]
 4. Bijna helft jobs in Brussels Gewest uitgevoerd door pendelaars (02/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bijna de helft van de jobs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt uitgevoerd door een pendelaar, die zijn woonplaats buiten de gewestgrens heeft. Het percentage jobs dat er uitgevoerd wordt door Brusselaars is weliswaar gestegen van 44 procent in 1999 tot 51,3 procent eind 2016. Dat blijkt maandag uit een synthese van Brussels Studies over de woon-werkverplaatsingen.
  [naar artikel]
 5. Brussels gewest neemt werking Samusocial over (08/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brussels gewest gaat Samusocial overnemen. De vzw wordt omgevormd tot een gewestelijk publiek orgaan. "Het werk van Samusocial is belangrijk
  [naar artikel]
 6. Bijna helft jobs in Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgevoerd door pendelaar (02/07/2018 - Knack)
  Bijna de helft van de jobs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt uitgevoerd door een pendelaar, die zijn woonplaats buiten de gewestgrens heeft. Het percentage jobs dat er uitgevoerd wordt door Brusselaars is weliswaar gestegen van 44 procent in 1999 tot 51,3 procent eind 2016, zo blijkt uit een analyse van Brussels Studies.
  [naar artikel]
 7. Ook Close wil meer bevoegdheden voor Brussels gewest (10/10/2018 - De Standaard)
  Een fusie van de Brusselse gemeenten is geen wondermiddel, maar meer samenwerking en meer bevoegdheden voor het Brussels Gewest, onder andere voor mobiliteit, zijn wel nodig. Dat heeft Brussels burgemeester Philippe Close gezegd in ‘Iedereen Kiest’ op Eén.
  [naar artikel]
 8. Ook Close wil meer bevoegdheden voor Brussels gewest (10/10/2018 - De Standaard)
  Een fusie van de Brusselse gemeenten is geen wondermiddel, maar meer samenwerking en meer bevoegdheden voor het Brussels Gewest, onder andere voor mobiliteit, zijn wel nodig. Dat heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) gezegd in ‘Iedereen Kiest’ op Eén.
  [naar artikel]
 9. "Brussels Gewest neemt de leiding inzake goed bestuur" (28/11/2017 - VRT NWS)
  Het Brussels gewest heeft nieuwe regels over goed bestuur. Het zijn de strengste van het hele land, zo zeggen de tien politieke fracties die de nieuwe regels hebben voorgesteld in het Brussels Parlement.  
  [naar artikel]
 10. Brussels Gewest verbiedt enkele kattensoorten (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hybridekatten en vouwoorkatten zijn voortaan verboden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat heeft Brussels staatssecretaris Bianca Debaets...
  [naar artikel]
 11. Bijna helft jobs in Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgevoerd door pendelaar (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna de helft van de jobs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt uitgevoerd door een pendelaar, die zijn woonplaats buiten de gewestgrens...
  [naar artikel]
 12. CdH wil af van PS: MR neemt afwachtende houding aan (20/06/2017 - Knack)
  Nadat cdH-voorzitter Benoît Lutgen maandag een oproep gelanceerd heeft om alternatieve meerderheden - dus zonder de PS - te zoeken voor de regeringen van het Waals gewest, het Brussels gewest en de Franse gemeenschap, neemt de MR dinsdag een afwachtende houding aan.
  [naar artikel]
 13. Testcapaciteit gestegen tot 10.000 per dag (04/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De testcapaciteit voor het coronavirus is gestegen tot 10.000 per dag. Dat meldt het kabinet van minister Philippe De Backer. Er zullen dus meer...
  [naar artikel]
 14. Testcapaciteit in ons land gestegen tot 10.000 per dag (04/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De testcapaciteit voor het coronavirus is gestegen tot 10.000 per dag. Dat meldt het kabinet van minister Philippe De Backer. Er zullen dus meer...
  [naar artikel]
 15. Brussels Gewest zit vol verboden schildpadden (04/10/2018 - De Morgen)
  In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zitten veel waterschildpadden, waaronder heel wat verboden soorten.  Dat blijkt uit een monitoring die moet leiden tot de nieuwe atlas van amfibieën en reptielen in het Gewest.
  [naar artikel]
 16. MR neemt afwachtende houding aan na besluit cdH (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nadat cdH-voorzitter Benoît Lutgen maandag een oproep gelanceerd heeft om alternatieve meerderheden - dus zonder de PS - te zoeken voor de regeringen van het Waals gewest, het Brussels gewest en de Franse gemeenschap, neemt de MR dinsdag een afwachtende houding aan. Het is aan het cdH om duidelijk te maken wat het wil, luidt het bij de Franstalige liberalen.
  [naar artikel]
 17. Bijna helft jobs in Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgevoerd door pendelaar (02/07/2018 - De Morgen)
  Bijna de helft van de jobs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt uitgevoerd door een pendelaar, die zijn woonplaats buiten de gewestgrens heeft. Het percentage jobs dat er uitgevoerd wordt door Brusselaars is weliswaar gestegen van 44 procent in 1999 tot 51,3 procent eind 2016. 
  [naar artikel]
 18. Bijna helft jobs in Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgevoerd door pendelaar (02/07/2018 - VRT NWS)
  Bijna de helft van de jobs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt uitgevoerd door een pendelaar, die zijn woonplaats buiten de gewestgrens heeft. Het percentage jobs dat er uitgevoerd wordt door Brusselaars is weliswaar gestegen van 44 procent in 1999 tot 51,3 procent eind 2016.
  [naar artikel]
 19. Groenen ontgoocheld over wegstemmen zone 30 Brussels Gewest (17/04/2018 - De Standaard)
  Groen en Ecolo zijn teleurgesteld dat hun voorstel voor een algemene zone 30 in het Brussels Gewest, in de commissie Infrastructuur van het Brussels Parlement verworpen werd.
  [naar artikel]
 20. Groenen ontgoocheld over wegstemmen zone 30 Brussels Gewest (17/04/2018 - De Standaard)
  Groen en Ecolo zijn teleurgesteld dat hun voorstel voor een algemene zone 30 in het Brussels Gewest, in de commissie Infrastructuur van het Brussels Parlement verworpen werd.
  [naar artikel]
 21. Aantal daklozen in Brussels Hoofdstedelijk Gewest verdubbeld in amper tien jaar (09/05/2019 - VRT NWS)
  Het aantal personen dat in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in een precaire situatie leeft, is de afgelopen tien jaar fors toegenomen. Bij een telling in 2016 werden 3.386 daklozen geteld in het Brussels Gewest. Dat zijn er dubbel zoveel als in 2008.
  [naar artikel]
 22. Brussels Gewest stelt zich kandidaat als culturele hoofdstad van Europa voor 2030 (02/09/2016 - De Redactie)
  Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is kandidaat om in 2030 Europese culturele hoofdstad te zijn. Brussels minister-president Rudi Vervoort bevestigde dat het gewest zijn kandidatuur zal indienen bij de volgende oproep waarop België kan intekenen. Dat is in 2024.
  [naar artikel]
 23. De Lijn en Brussels Gewest voeren gesprekken over overlast aan Brussels Noordstation (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Lijn en de bevoegde diensten van het Brussels Gewest zaten gisteren rond de tafel over de problematiek van de halte aan het Noordstation. De...
  [naar artikel]
 24. Défi (ex-FDF) geen voorstander van Brusselse samenwerking met N-VA (12/03/2018 - VRT NWS)
  Brussels minister Didier Gosuin, lid van Défi (het vroegere FDF) wil het Brussels gewest niet besturen samen met N-VA. Dat zegt hij in een interview met Le Soir. "N-VA wil de klok in Brussel 30 jaar terugdraaien, naar de tijd dat het Brussels gewest niet bestond. Daar kunnen wij niet mee leven." Volgens Gosuin is het "gevaarlijk" dat Didier Reynders (MR) het Brussels gewest graag met N-VA wil besturen.
  [naar artikel]
 25. ‘Start Tour de France heeft Brussels gewest 4,5 miljoen gekost’ (07/10/2019 - De Standaard)
  Ook al waren de hotels niet volzet, toch blikt het Brussels gewest tevreden terug op de ‘Grand Départ’ van de Ronde van Frankrijk op 6 en 7 juli. ‘84 procent van de Brusselaars geeft aan nog méér grote evenementen in Brussel te willen’, aldus minister Sven Gatz (Open VLD).
  [naar artikel]
 26. Brussels Gewest gaat De Lijn op het matje roepen, omdat bussen niet meer stoppen aan Noordstation (23/11/2018 - VRT NWS)
  "De Lijn kan niet zomaar beslissen om wijzigingen aan haar lijnen aan te brengen zonder voorafgaandelijk akkoord van het Brussels Gewest. Wij zullen De Lijn dan ook convoceren".  Dat antwoordde minister-president Rudi Vervoort (PS) tijdens het vragenuurtje in het Brussels Parlement over de beslissing van de Vlaamse openbare vervoermaatschappij om vanaf maandag niet meer aan het Noordstation te stoppen.
  [naar artikel]
 27. Het Brussels gewest investeerde 4,5 miljoen in start van Tour, zijn geld meer dan waard volgens Brussels minister van Financiën Sven Gatz . (07/10/2019 - VRT NWS)
  In een eerste ruwe schatting heeft het Brussels gewest 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in de "Grand Départ" van de Tour in Brussel. Dat antwoordde de nieuwe Brusselse minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) vanmiddag in de commissie Financiën aan Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V).
  [naar artikel]
 28. Geen tijdelijke slachtvloeren in Brussels gewest voor Offerfeest (16/08/2018 - Knack)
  Over het hele Brussels gewest zullen er op dinsdag 22 augustus geen tijdelijke slachtvloeren zijn voor het Offerfeest. Noch het gewest, noch de lokale besturen organiseren zo'n slachtvloer, klinkt het bij Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V).
  [naar artikel]
 29. Geen tijdelijke slachtvloeren in Brussels gewest voor Offerfeest (16/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Over het hele Brussels Gewest zullen er op dinsdag 22 augustus geen tijdelijke slachtvloeren zijn voor het Offerfeest. “Noch het gewest, noch de lokale besturen organiseren zo’n slachtvloer”, klinkt het bij Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V).
  [naar artikel]
 30. Helft meer fietsers in Brussel in één jaar tijd (09/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tussen mei 2015 en mei 2016 is het aantal fietsers in het Brussels gewest met 50 procent toegenomen. Zo blijkt uit de eerste resultaten van de
  [naar artikel]
 31. Belgen gaan steeds vaker in ander gewest wonen (30/10/2019 - De Standaard)
  Inwoners van België verhuizen steeds vaker van het ene gewest naar het andere. Er is vooral sprake van een stijging van het aantal migraties tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Vlaams Gewest.
  [naar artikel]
 32. Zone 30 in heel Brussels Gewest? ‘Geen geloofwaardig voorstel’ (13/11/2017 - De Standaard)
  ‘Het hele Brussels Gewest zone dertig, dat is toch niet geloofwaardig’, zegt Didier Gosuin (Défi), Brussels minister van Economie en burgemeester van Oudergem. ‘En een regel met 10.000 uitzonderingen heeft ook geen zin.’
  [naar artikel]
 33. CD&V wil volledig Brussels Gewest als hoofdstad (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als het van CD&V afhangt, wordt niet langer Brussel-Stad maar het Brussels Gewest de hoofdstad van België. Zo zouden de 117 miljoen euro die...
  [naar artikel]
 34. Geen vervuilende auto's meer in heel Brussels Gewest vanaf 1 januari (17/11/2017 - VRT NWS)
  Vanaf 1 januari mag u met een vervuilende auto niet meer rondrijden in het Brussels Gewest. Alle negentien Brusselse gemeenten zullen vanaf dan één grote lage-emissiezone zijn. Het is de grootste lage-emissiezone van België, zes keer groter dan de lage-emissiezone in Antwerpen. Het Brussels parlement heeft de lage-emissiezone vandaag officieel goedgekeurd.
  [naar artikel]
 35. Autoverbod in Brussels Gewest bij zeer slechte luchtkwaliteit (01/10/2018 - VRT NWS)
  Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een nieuw noodplan bij vervuilingspieken. De maatregelen variëren van informatie, over gratis openbaar vervoer tot autoverbod. 
  [naar artikel]
 36. Controle Brussels Gewest op Samusocial is 'lege doos' (30/06/2017 - De Morgen)
  In de raad van bestuur van Samusocial zaten twee permanente vertegenwoordigers van het Brussels Gewest. Ze zijn aan de tand gevoeld in de bevoegde commissie.
  [naar artikel]
 37. Brussels gewest stelt zich kandidaat als culturele hoofdstad van Europa voor 2030 (02/09/2016 - De Standaard)
  Het Brussel gewest is kandidaat om in 2030 Europese culturele hoofdstad te zijn. Dat heeft Brussels minister-president vrijdag officieel aangekondigd op het Brussels Creative Forum in Bozar. Vervoort bevestigde voor een publiek van genodigden uit de creatieve en culturele industrie (CCI) dat het gewest zijn kandidatuur zal indienen bij de volgende oproep waarop België kan intekenen. Dat is in 2024.
  [naar artikel]
 38. Brussels gewest stelt zich kandidaat als culturele hoofdstad van Europa voor 2030 (02/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het Brussel gewest is kandidaat om in 2030 Europese culturele hoofdstad te zijn. Dat heeft Brussels minister-president vrijdag officieel aangekondigd op het Brussels Creative Forum in Bozar. Vervoort bevestigde voor een publiek van genodigden uit de creatieve en culturele industrie (CCI) dat het gewest zijn kandidatuur zal indienen bij de volgende oproep waarop België kan intekenen. Dat is in 2024.
  [naar artikel]
 39. Steeds meer Brusselse kinderen gaan naar school binnen het Brussels Gewest (29/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Uit een studie van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) blijkt dat maar liefst 96 procent van de Brusselse leerlingen in het schooljaar 2014-2015 binnen het Brussels Gewest naar school ging. De leerlingen gaan wel nog vaak naar een school die niet in de nabijheid van hun woning ligt
  [naar artikel]
 40. Steeds meer Brusselse kinderen gaan naar school binnen het Brussels Gewest (29/08/2016 - De Standaard)
  Uit een studie van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) blijkt dat maar liefst 96 procent van de Brusselse leerlingen in het schooljaar 2014-2015 binnen het Brussels Gewest naar school ging. De leerlingen gaan wel nog vaak naar een school die niet in de nabijheid van hun woning ligt
  [naar artikel]
 41. Brussels gewest start testfase met dodehoekverklikker op fietsen en vrachtwagens (16/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Brussels gewest wordt in de komende weken een testfase opgezet waarbij “SofAlert” gebruikt wordt. Dat systeem waarschuwt fietsers en vrachtwagenchauffeurs via geluidssignaal wanneer ze in een dode hoek dreigen te komen. Het pilootproject krijgt de steun van Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).
  [naar artikel]
 42. Brussels Gewest krijgt verbod op thuisslachten (19/12/2017 - Knack)
  Om het dierenwelzijn maximaal te garanderen wordt het thuisslachten binnenkort verboden in het Brussels gewest. De commissie Leefmilieu van het Brussels Parlement schaarde zich dinsdag unaniem achter een ontwerp van ordonnantie van staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V). De tekst moet nu nog door de plenaire vergadering goedgekeurd worden.
  [naar artikel]
 43. Meer mensen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verhuizen naar Vlaamse Rand (09/11/2017 - VRT NWS)
  Het aantal mensen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat verhuist naar een van de negentien Vlaamse randgemeenten is in de periode 2005-2015 gestegen van 11.043 naar 13.686 per jaar.  
  [naar artikel]
 44. Brussels gewest mag handelsattachés niet langer intimideren (16/03/2018 - Knack)
  Het Brussels gewest mag de handelsattachés van Brussel Invest & Export (BIE) niet langer intimideren, bedreigen of druk op hen uitoefenen om hen aan te zetten een nieuw contract te ondertekenen bij het pas opgerichte BAOB, ook wel hub.brussels. Dat heeft de arbeidsrechtbank in kort geding beslist.
  [naar artikel]
 45. Aantal ontdekte cannabisplantages gaat in dalende lijn (13/03/2019 - Metro)
  In de eerste helft van 2018 werden er in ons land 468 cannabisplantages ontdekt. Op jaarbasis zijn dat er 936, een lichte daling in vergelijking met voorgaande jaren. In 2005 werden er bijvoorbeeld nog 1.117 opgespoord, in 2016 1.159 en in 2017 1.095. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) op een schriftelijke vraag van Vlaams Belanger Guy D’haeseleer. Jaar na jaar worden de meeste cannabisplantages ontdekt in het Vlaams Gewest. In de eerste helft van 2018 was dat het geval met 292 plantages, tegenover 145 in Wallonië en 31 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Van de 3.839 plantages die in de periode 2015 tot en met de eerste helft 2018 werden opgespoord, situeerden er zich 2.375 (61,8 procent) in Vlaanderen, 1.214 (31,6 procent) in Wallonië en 250 (6,5 procent) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In de eerste helft van 2018 werden 453 verdachten van cannabisproductie geïdentificeerd, tegenover 1.178 in 2017, 1.383 in 2016 en 1.218 in 2015. Van het totaal van 4.239 unieke verdachten die in de periode 2015 tot de eerste helft 2018 werden opgespoord waren er 2.870 (67,7 procent) Belg en 1.369 (32,3 procent) niet-Belg. bron: Belga Het bericht Aantal ontdekte cannabisplantages gaat in dalende lijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. ‘Zone 30 voor heel Brussels Gewest’ (13/11/2017 - De Standaard)
  De maximale snelheid moet 30 kilometer per uur worden in het volledige Brussels gewest. Wel kunnen in overleg met politie en burgemeesters uitzonderingen worden gemaakt voor grote doorgangswegen. Dat staat in een plan van Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) en minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A), schrijft De Morgen maandag.
  [naar artikel]
 47. Brussels gewest kandidaat culturele hoofdstad van Europa voor 2030 (02/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brussels gewest is kandidaat om in 2030 Europese culturele hoofdstad te zijn. Dat heeft Brussels minister-president vandaag officieel
  [naar artikel]
 48. Brussels gewest gaat deel van Noordstation 's nachts afsluiten voor migranten (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brussels gewest gaat een deel van het Noordstation 's nachts afsluiten, zodat er geen transmigranten meer kunnen rondhangen of slapen, meldt...
  [naar artikel]
 49. Airbnb vecht belasting Brussels Gewest aan (20/07/2017 - De Tijd)
  07:31 Het Amerikaanse particuliere verhuurplatform Airbnb trekt naar de Raad van State om de belasting aan te vechten die het Brussels Gewest heft op toeristische verblijven.
  [naar artikel]
 50. Brussels Gewest sluit partnerschap met Seoel, prinses Astrid ereburger (12/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Seoel hebben in de Zuid-Koreaanse hoofdstad een vriendschap- en samenwerkingsakkoord gesloten. Prinses
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.