Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
18:12 uur

Hoe verloopt een coronatest en wanneer wordt die (niet) terugbetaald?

De Standaard

31/07/2020 - 13:27

Om verdere uitbraken van het coronavirus te voorkomen en de stijging van de cijfers te stoppen, spelen coronatesten een cruciale rol. Maar hoe verloopt zo’n test eigenlijk en in welke gevallen is zo’n test voor uw rekening?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe verloopt de coronatest precies? En wordt die ook terugbetaald? (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavirus grijpt in Europa alsmaar harder om zich heen en komt steeds dichter in onze buurt. Zo dook het virus voor het eerst op 16 kilometer...
  [naar artikel]
 2. Op coronajacht in Limburg (07/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dokter apotheker Deborah Steensels legt uit hoe de coronatest verloopt en waarom u soms lang op de uitslag moet wachten. “Ga niet zomaar in het ziekenhuis vragen om getest te worden. Bel eerst de huisarts!”
  [naar artikel]
 3. 'Morning-afterpil voor homo's' terugbetaald (27/05/2017 - Knack)
  Aidsremmer Truvada wordt voortaan ook terugbetaald aan wie niet besmet is met hiv.
  [naar artikel]
 4. Peperduur medicijn van zieke vader wordt plots niet meer terugbetaald: “Besparen mag, maar niet op de gezondheid van de mensen” (20/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het medicijn Jakavi wordt niet meer terugbetaald. Dat is slecht nieuws voor myelofibrose-patiënten zoals Marc Wouters uit Essen. De medicatie die...
  [naar artikel]
 5. Britten niet blij met ‘snelle’ coronatest van prins Charles: “Onze mensen in de zorg krijgen zo’n test niet” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britten zijn niet bepaald blij met de snelle coronatest die prins Charles (71) en zijn vrouw Camilla (72) hebben ontvangen. Er zijn namelijk...
  [naar artikel]
 6. Ook tweede coronatest Angela Merkel negatief (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de tweede coronatest afgenomen bij Duits bondskanselier Angela Merkel is negatief. De regeringsleider was begin deze week ook al getest, nadat...
  [naar artikel]
 7. Marcs medicijn wordt plots niet meer terugbetaald: “Besparen mag, maar niet op de kap van de gezondheid” (20/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Marc Wouters uit Essen lijdt aan myelofibrose, een zeldzame en ongeneeslijke ziekte van het ruggenmerg. Afgelopen week kreeg hij het bericht dat zijn medicatie niet meer terugbetaald wordt door de ziekteverzekering. Marcs dochters schreven een open brief aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
  [naar artikel]
 8. Vandaag wordt de volksjury samengesteld van het "euthanasieproces", maar hoe verloopt dat? (14/01/2020 - VRT NWS)
  Deze namiddag worden in het Gentse hof van assisen de twaalf burgers uitgeloot die de komende weken zullen moeten oordelen over de euthanasie van Tine Nys, de 38-jarige vrouw die in 2010 euthanasie kreeg wegens psychisch lijden. Maar hoe verloopt zo’n jurysamenstelling? Wanneer kunnen advocaten mensen uit de jury weren? En wat wordt er van de juryleden verwacht?
  [naar artikel]
 9. Marc’s medicijn wordt plots niet meer terugbetaald: “Zonder kan hij amper uit bed komen” (20/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Marc Wouters uit Essen lijdt aan myelofibrose, een zeldzame en ongeneeslijke ziekte van het ruggenmerg. Afgelopen week kreeg hij het bericht dat zijn medicatie niet meer terugbetaald wordt door de ziekteverzekering. Marc’s dochters schreven een open brief aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
  [naar artikel]
 10. Peperduur medicijn van zieke vader plots niet meer terugbetaald: “Besparen mag, maar niet ten koste van de gezondheid” (20/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het medicijn Jakavi wordt niet meer terugbetaald. Dat is slecht nieuws voor myelofibrose-patiënten zoals Marc Wouters uit Essen. De medicatie die...
  [naar artikel]
 11. Peperduur medicijn van zieke vader plots niet meer terugbetaald: “Besparen mag, maar niet op de gezondheid van de mensen” (20/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het medicijn Jakavi wordt niet meer terugbetaald. Dat is slecht nieuws voor myelofibrose-patiënten zoals Marc Wouters uit Essen. De medicatie die...
  [naar artikel]
 12. Tot tien keer snellere coronatest onderweg (13/03/2020 - Express)
  De Zwitserse farmagroep Roche heeft een nieuwe test klaar die het coronavirus nog tien keer sneller kan identificeren dan de... The post Tot tien keer snellere coronatest onderweg appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Garantiefonds: “Mensen die niet kunnen vertrekken, worden terugbetaald” (24/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Garantiefonds Reizen laat weten dat klanten van Thomas Cook die niet kunnen vertrekken hun reissom honderd procent terugbetaald krijgen. Ook voor gestrande reizigers wordt een oplossing gezocht.
  [naar artikel]
 14. Lymepatiënten eisen terugbetaling ziekte (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Patiënten die lijden aan de ziekte van Lyme vragen dat hun behandeling terugbetaald wordt. Nu gebeurt dat enkel in het acute stadium wanneer de
  [naar artikel]
 15. Gentse Studentenraad wil dat sessie bij psycholoog anoniem kan worden terugbetaald: "Ouders moeten niet alles weten"  (22/08/2019 - VRT NWS)
  Voor studenten moet het mogelijk worden om anoniem een terugbetaling te krijgen na een sessie bij een psycholoog. Dat stelt de Gentse Studentenraad voor na een rondvraag over mentaal welzijn bij meer dan 4.000 studenten. Ouders van studenten worden via de administratie steeds op de hoogte gebracht wanneer een sessie bij een psycholoog wordt terugbetaald. "Maar wat als je ouders geen begrip tonen, of zij liggen net aan de basis van het probleem, dan wil je het daar niet over hebben", klinkt het bij de studentenraad.
  [naar artikel]
 16. Schuldeiser laat dwingende boodschap achter op rolluik (23/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is vervelend wanneer je iemand geld leent en het maar niet wordt terugbetaald. De de ander eraan herinneren kan het probleem soms uit de wereld helpen. Een Nederlandse schuldeiser besloot dit wel op heel onsubtiele wijze te doen.
  [naar artikel]
 17. Schuldeiser laat dwingende boodschap achter op rolluik (23/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het is vervelend wanneer je iemand geld leent en het maar niet wordt terugbetaald. De de ander eraan herinneren kan het probleem soms uit de wereld helpen. Een Nederlandse schuldeiser besloot dit wel op heel onsubtiele wijze te doen.
  [naar artikel]
 18. Kankerpatiënt uit Essen krijgt peperdure medicatie dan toch terugbetaald (21/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Goed nieuws voor Marc Wouters uit Essen. De man kreeg begin maart te horen dat zijn levensnoodzakelijke medicatie niet meer zou worden terugbetaald. Dat betekende dat hij iedere maand zelf 4.000 euro zou moeten ophoesten. Hij richtte het woord tot de minister en ook zijn dochters gaven nooit op. En met succes. Gisteren kreeg Marc het verlossende nieuws dat zijn medicatie toch wordt terugbetaald.
  [naar artikel]
 19. Crowdfunders Newsmonkey nog steeds niet terugbetaald (30/08/2016 - De Redactie)
  Ruim drie maanden nadat ze verplicht waren geworden om te verkopen, zijn de kleine investeers nog niet terugbetaald door crowdfundingplatform MyMicroInvest.
  [naar artikel]
 20. De ‘pil’ tot 25 jaar terugbetaald (13/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrouwen krijgen binnenkort anticonceptiemiddelen terugbetaald tot de leeftijd van 25 –?nu is dat nog tot 21. Experts noemen dat een goede zaak. “Contraceptie mag geen luxeproduct worden dat jonge vrouwen niet kunnen betalen”, zegt professor Petra De Sutter. De morning-afterpil wordt dan weer helemaal gratis, ongeacht de leeftijd.
  [naar artikel]
 21. Nieuwe generatie immunotherapie vanaf 1 juni terugbetaald (23/05/2019 - Knack)
  Vanaf 1 juni 2019 wordt de behandeling met CAR-T-cellen terugbetaald voor twee groepen patiënten.
  [naar artikel]
 22. Luxueus in quarantaine, inclusief coronatest voor 450 euro: maak kennis met Zwitsers hotel Le Bijou (02/04/2020 - Express)
  Een luxueus hotel in Zwitserland verhuurt kamers om in quarantaine te gaan. Alle snufjes zijn voorzien om niet met andere... The post Luxueus in quarantaine, inclusief coronatest voor 450 euro: maak kennis met Zwitsers hotel Le Bijou appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Verrassende wending: Mathis (1,5) krijgt therapie nu wél terugbetaald (25/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Mathis en acht kinderen met een neuroblastoom, krijgen de immuuntherapie antiGD2 volledig terugbetaald. Hun ouders krijgen eerstdaags een brief waarin dat bevestigd wordt.
  [naar artikel]
 24. Psycholoog wordt voortaan terugbetaald (05/04/2019 - De Morgen)
  Een consultatie bij de psycholoog of psychotherapeut zal worden terugbetaald, nu zij dankzij een nieuwe wet erkend zullen worden. Een gigantische aderlating voor de schatkist, al kent niemand de exacte cijfers.
  [naar artikel]
 25. 1,5 miljoen euro subsidies Ooit Tongeren moeten niet terugbetaald (18/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  TONGERENDe 1,5 miljoen euro Vlaamse subsidies voor het failliet gegane pretpark Ooit Tongeren, moeten niet worden terugbetaald. De raadkamer van Tongeren heeft maandag beslist dat de nv Plinius niet wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank wegens verjaring.
  [naar artikel]
 26. Immunotherapie wordt vanaf januari sneller terugbetaald (21/12/2016 - De Redactie)
  Immunotherapie biedt heel wat voordelen bij de behandeling van kanker. Ze wordt nu al terugbetaald voor patiënten met melanoom of huidkanker, maar Maggie De Block wil ze ook sneller ter beschikking stellen voor patiënten met andere types kanker.
  [naar artikel]
 27. Infoavond over asielcentrum in Bilzen verloopt sereen (21/11/2019 - VRT NWS)
  De infoavond over het toekomstige asielcentrum in Grote Spouwen (Bilzen) verloopt op een serene manier, op een handvol actievoerders na. Alleen inwoners van Grote en Kleine Spouwen zijn welkom op de infoavond om te vermijden dat er een manifestatie zou plaatsvinden. Het is nog niet duidelijk wanneer het asielcentrum de deuren opent. Een paar dagen geleden werd er brand gesticht.
  [naar artikel]
 28. Rookstopmiddel Champix wordt vaker en beter terugbetaald (31/12/2018 - De Morgen)
  Het geneesmiddel Champix, dat helpt bij het stoppen met roken, wordt voortaan vaker en beter terugbetaald. Het moet mensen helpen na een mislukte poging om te stoppen met roken. “Dit is zeker een stap vooruit, maar er zou nog meer kunnen gebeuren.”
  [naar artikel]
 29. Familie naar de rechter om levensreddend medicijn terugbetaald te krijgen (07/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Marc Wouters uit Essen lijdt aan een ongeneeslijke ziekte van het beenmerg en die kan alleen maar worden bestreden met een peperduur medicijn. Maar dat wordt niet langer terugbetaald. Toch is de reglementering voor de terugbetaling onlangs versoepeld. Maar nu blijkt dat Marc zijn aanvraag voor een tegemoetkoming te vróég heeft gedaan en hij er daardoor geen recht op heeft. “Dit is de wereld op zijn kop”, reageert de familie, die nu naar de rechter stapt om het medicijn wel terugbetaald te krijgen.
  [naar artikel]
 30. Na zes maanden al bijna 35.000 bloedtests om downsyndroom op te sporen terugbetaald (28/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De bloedtest om het syndroom van Down op te sporen bij foetussen wordt sinds juli vorig jaar bijna volledig terugbetaald. In de eerste zes maanden...
  [naar artikel]
 31. Duur geneesmiddel plots niet meer terugbetaald: “Gewoon leven kost me 1.500 euro per maand” (22/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Ilse Cardon (43) uit Aalst trekt aan de alarmbel. Ze lijdt aan een immuniteitsziekte en krijgt maandelijks een behandeling met het geneesmiddel Privigen maar dat wordt niet langer terugbetaald. “Als ik wil verder leven zal mij dat 1.500 euro per maand kosten”, zegt Cardon die ten einde raad een brief schreef aan minister Maggie De Block (Open VLD).
  [naar artikel]
 32. Meer dan 10.000 reizigers terugbetaald na faillissement Thomas Cook (03/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Garantiefonds Reizen heeft de voorbije twee maanden ongeveer een kwart van de terugbetalingsdossiers na het faillissement van touroperator Thomas Cook verwerkt. Er werd al zowat 8 miljoen euro terugbetaald aan 11.000 reizigers, aldus directeur Mark De Vriendt. Intussen lijkt het erop dat reizigers zich sinds het faillissement bewuster zijn van het belang van financiële bescherming wanneer ze een reis boeken.
  [naar artikel]
 33. Immuuntherapie Mathis volledig terugbetaald (25/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Mathis en nog acht andere kinderen met een neuroblastoom krijgen de immuun­therapie antiGD2 volledig terugbetaald. Hun ouders krijgen eerstdaags een brief waarin dat bevestigd wordt.
  [naar artikel]
 34. Immuuntherapie Mathis volledig terugbetaald (25/09/2019 - De Standaard)
  Mathis en nog acht andere kinderen met een neuroblastoom krijgen de immuun­therapie antiGD2 volledig terugbetaald. Hun ouders krijgen eerstdaags een brief waarin dat bevestigd wordt.
  [naar artikel]
 35. Duwtje in de rug voor wie wil stoppen met roken: dure rookstopmedicatie beter terugbetaald (29/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 februari wordt rookstopmedicatie beter terugbetaald. Rokers zullen dan minder betalen voor het starterspakket en kunnen meer dan twee...
  [naar artikel]
 36. Dure behandeling niet meer terugbetaald (05/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  50.000 patiënten die lijden aan lymfoedeem, krijgen hun behandeling niet meer terugbetaald door het RIZIV. Die mensen hebben een defect aan hun
  [naar artikel]
 37. Al meer dan 10.000 reizigers van Thomas Cook zijn terugbetaald (03/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Garantiefonds Reizen heeft de voorbije twee maanden ongeveer een kwart van de terugbetalingsdossiers na het faillissement van touroperator Thomas Cook verwerkt. Er werd al zowat 8 miljoen euro terugbetaald aan 11.000 reizigers, aldus directeur Mark De Vriendt. Intussen lijkt het erop dat reizigers zich sinds het faillissement bewuster zijn van het belang van financiële bescherming wanneer ze een reis boeken.
  [naar artikel]
 38. Al meer dan 10.000 reizigers van Thomas Cook zijn terugbetaald (03/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Garantiefonds Reizen heeft de voorbije twee maanden ongeveer een kwart van de terugbetalingsdossiers na het faillissement van touroperator Thomas Cook verwerkt. Er werd al zowat 8 miljoen euro terugbetaald aan 11.000 reizigers, aldus directeur Mark De Vriendt. Intussen lijkt het erop dat reizigers zich sinds het faillissement bewuster zijn van het belang van financiële bescherming wanneer ze een reis boeken.
  [naar artikel]
 39. Immuuntherapie Mathis volledig terugbetaald (25/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Mathis en nog acht andere kinderen met een neuroblastoom krijgen de immuun­therapie antiGD2 volledig terugbetaald. Hun ouders krijgen eerstdaags een brief waarin dat bevestigd wordt. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en De Standaard woensdag.
  [naar artikel]
 40. Vlaming hamstert neussprays nu ze nog worden terugbetaald (28/11/2016 - Knack)
  Binnen enkele maanden worden neussprays op basis van corticoïden niet meer terugbetaald. De Vlaamse apothekers zien nu het aantal voorschriften flink stijgen. 'Ik kan het begrijpen, maar niet goedpraten.'
  [naar artikel]
 41. Dure behandeling niet meer terugbetaald (06/03/2017 - De Standaard)
  50.000 patiënten die lijden aan lymfoedeem, krijgen hun behandeling niet meer terugbetaald door het RIZIV. Die mensen hebben een defect aan hun lymfen. Daardoor hoopt vocht zich op in hun ledematen, waardoor die opzwellen.
  [naar artikel]
 42. “Ik krijg dure tickets niet terugbetaald” (20/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  LommelIn juli 2017 zou Lien Mertens in Londen een concert bijwonen van Adele. Ze bestelde vier tickets bij Songkick. Een dag voor de afreis kreeg ze het bericht dat het concert niet zou plaatsvinden. Een jaar later heeft Songkick nog niet terugbetaald.
  [naar artikel]
 43. Rookstopmedicatie vanaf februari beter terugbetaald (27/01/2019 - Knack)
  Rookstopmedicatie wordt vanaf 1 februari beter terugbetaald. Rokers zullen dan minder betalen voor het starterspakket en kunnen meer dan twee terugbetaalde rookstoppogingen ondernemen.
  [naar artikel]
 44. Immunotherapie voortaan terugbetaald voor drie nieuwe kankers (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voortaan wordt de zogeheten immunotherapie (nivolumab) voor 3 nieuwe types kanker terugbetaald: longkanker, niercelkanker en Hodgkin-lymfoom. Op
  [naar artikel]
 45. Garantiefonds: ‘Mensen die niet kunnen vertrekken, worden terugbetaald’ (24/09/2019 - De Standaard)
  Het Garantiefonds reizen laat weten dat klanten van Thomas Cook die niet kunnen vertrekken hun reissom honderd procent terugbetaald krijgen.
  [naar artikel]
 46. Duwtje in de rug voor wie wil stoppen met roken: dure rookstopmedicatie beter terugbetaald (29/12/2018 - De Morgen)
  Vanaf 1 februari wordt rookstopmedicatie beter terugbetaald. Rokers zullen dan minder betalen voor het starterspakket en kunnen meer dan twee terugbetaalde rookstoppogingen ondernemen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block beslist.
  [naar artikel]
 47. Rookstopmedicatie vanaf 1 februari beter terugbetaald (29/12/2018 - De Standaard)
  Vanaf 1 februari wordt rookstopmedicatie beter terugbetaald. Rokers zullen dan minder betalen voor het starterspakket en kunnen meer dan twee terugbetaalde rookstoppogingen ondernemen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block beslist.
  [naar artikel]
 48. Julie Colpaert doet de coronatest bij Marc Van Ranst (30/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heb ik het coronavirus al gehad en ben ik dus nu immuun of niet? Het is een vraag die veel mensen zich tegenwoordig stellen. Ook VTM...
  [naar artikel]
 49. Rookstopmedicatie vanaf 1 februari beter terugbetaald (29/12/2018 - VRT NWS)
  Vanaf 1 februari wordt medicatie om te stoppen met roken beter terugbetaald. Rokers zullen vanaf dan minder betalen voor het starterspakket en kunnen meer dan twee terugbetaalde rookstoppogingen ondernemen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) beslist.
  [naar artikel]
 50. Kankerpatiënte krijgt behandeling van 2.750 euro niet terugbetaald (20/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Kankerpatiënte Kathleen Schepers (33) uit Turnhout is boos. Ze krijgt de pillen voor haar chemokuur niet terugbetaald. “Bovenop alle ellende moeten we 2.750 euro extra betalen”, zucht ze. “We hebben de verbouwing van ons huis al stopgezet.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.