Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
15:25 uur

Honderden foorkramers protesteren in Brussel: ‘Ofwel kermissen, ofwel steunmaatregelen’

De Standaard

31/07/2020 - 14:01

Honderden foorkramers uit heel België trekken al toeterend met hun vrachtwagens door Brussel. Met de protestactie willen ze hun moeilijke situatie aankaarten, want in tegenstelling tot pretparken of markten gaan vanwege de coronacrisis nergens in België nog kermissen door.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Foorkramers moeten kleine kermissen laten vallen (15/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het gaat niet goed met de kermisuitbaters. Steeds meer foorkramers stellen attracties niet meer op op kleine kermissen. Reden daarvoor zijn de hoge standgelden en de stijgende prijzen voor elektriciteit. Daardoor blijft het aantal foorkramers ieder jaar dalen, zegt het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen.
  [naar artikel]
 2. Rusland: 'Vergiftiging was ofwel terrorisme ofwel in scène gezet' (21/03/2018 - Knack)
  De vergiftiging van de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal in Engeland was ofwel een terroristische aanval, ofwel in scène gezet door de Britse autoriteiten. Dat zegt een van de topmensen binnen het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Vladimir Erakov.
  [naar artikel]
 3. "Ofwel geraak je niet meer uit die wereld, ofwel vlieg je de cel in, ofwel krijg je een kogel in je kop" (21/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/VL157NJ7g1agBOG46eA-2RiwIqg/diocontent/119295454/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 4. Wat Máxima gedaan heeft, is ofwel oliedom, ofwel in- en incynisch, ofwel beide (01/07/2019 - De Morgen)
  In plaats van de wisselcolumn van Coenen & Cafmeyer leest u tijdens de zomermaanden bijdragen van gastcolumnisten. Frank Heinen schrijft columns voor de Volkskrant, HP/De Tijd en andere media. U leest hem in De Morgen nog tot en met zaterdag.
  [naar artikel]
 5. Russische spion vergiftigd: "Ofwel terroristische aanval ofwel in scène gezet door Britse autoriteiten" (21/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vergiftiging van de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal in Engeland was ofwel een terroristische aanval, ofwel in scène gezet door de Britse...
  [naar artikel]
 6. Vader stelt zoon voor verscheurende keuze: “Ofwel hangt gij u op, ofwel stap ik uit het leven” (29/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 54-jarige Maaseikenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden met uitstel omdat hij in 2012 probeerde zijn toen achttienjarige zoon te wurgen met een koord. De vader stelde zijn zoon voor de onmogelijke keuze ‘ofwel hing hij zichzelf op, ofwel stapte de man uit het leven’.
  [naar artikel]
 7. Hoe goed is de derde generatie Porsche Cayenne? (05/09/2017 - Knack)
  Porsche blijft voorpaginanieuws. Ofwel wint het Duitse sportwagenmerk op een glorierijke wijze de 24 Uren van Le Mans ofwel moet het een aantal dieselmodellen terugroepen voor een software update ofwel lanceert het de derde generatie Cayenne.
  [naar artikel]
 8. CD&V: 'Ofwel grote staatshervorming, ofwel het einde van regering-Leterme' (28/03/2019 - De Morgen)
  Vlaamse meerderheid kibbelt nu al over bevoegdheden die ze nog moet krijgen
  [naar artikel]
 9. # (09/04/2019 - De Morgen)
  @MausMichel Ofwel gaat u i/d politiek, en dan mag u - zoals sp.a - dergelijke slogans gebruiken. Ofwel bent u objectieve prof. Make up your mind
  [naar artikel]
 10. 'Ofwel is De Grauwe van mening veranderd, ofwel maakt hij een denkfout' (05/04/2019 - De Morgen)
  Een verschuiving van patronale lasten op arbeid naar btw is wél een goed plan
  [naar artikel]
 11. Peeters tegen SP.A: "Ofwel hebt u geheugenverlies, ofwel bent u te kwader trouw" (25/07/2018 - VRT NWS)
  Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) pikt het niet dat hij kritiek krijgt van SP.A op het plan om werkloosheidsuitkeringen te doen dalen als mensen te lang werkloos zijn. "De vorige minister van Werk (Monica De Coninck, SP.A, red.) was voorstander van versterkte degressiviteit. Ofwel hebt u geheugenverlies, ofwel bent u te kwader trouw."
  [naar artikel]
 12. Technisch directeur Genk haalt uit naar ref: “Ofwel van slechte wil ofwel onbekwaam” (18/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Voor Racing Genk was scheidsrechter Jonathan Lardot de gebeten hond na de 0-2 nederlaag tegen Anderlecht. Een gefrustreerde technisch directeur Dimitri De Condé gaf dat na de wedstrijd in een interview aan. “De invloed van de scheidsrechter was veel te groot in de tweede helft. Als voetballiefhebber doet mij dat pijn”, aldus De Condé, die vooral doelde op de strenge rode kaart van Pozuelo. “Ofwel is de scheidsrechter van slechte wil, ofwel is hij onbekwaam. Ik hoop dat het het tweede is”, klonk het onverbloemd.
  [naar artikel]
 13. Van de Noord-Koreaanse denuclearisatie is geen sprake (08/08/2018 - Knack)
  'Ofwel krijgen we een echte strategische revolutie, ofwel dreigt opnieuw een militaire escalatie', waarschuwt Jonathan Holslag (VUB).
  [naar artikel]
 14. Foorkramers liggen niet wakker van knip van Leien: “Onze lokroep is sterk genoeg” (31/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdag is het opnieuw tijd voor de kermis der kermissen. Voor het derde jaar op rij vindt de Sinksenfoor plaats op de site van Park Spoor Oost. Elk jaar leren de foorkramers bij over de locatie.
  [naar artikel]
 15. Dit jaar nog nieuwe woning kopen? "Ofwel woonbonus, ofwel verlaagde registratie, niemand valt tussen mazen van net" (06/10/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verzekert dat iedereen die dit jaar een woning koopt ofwel nog de woonbonus krijgt, ofwel de verlaagde registratierechten. De voorbije dagen was onzekerheid ontstaan omdat de overgang tussen beide systemen op 1 januari volgend jaar was aangekondigd. Maar wie dit jaar nog een verkoopsovereenkomst ("compromis") ondertekent en pas volgend jaar de notariële akte, dreigt tussen de twee voordelen te vallen.
  [naar artikel]
 16. Onze redacteur probeert van Antwerpen-Centraal op Linkeroever te geraken: “Oh kijk, dan toch een steward” (13/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is een oud zeer: pendelaars die klagen over het openbaar vervoer. Ofwel verschijnen trein, tram of bus niet op tijd aan de halte. Ofwel is er geen Wifi aan boord. Ofwel wordt er niet voldoende gecommuniceerd. Donderdagochtend was het toch even een combinatie van bovenstaande hinderpalen. Het relaas van een moeizame tocht van Antwerpen-Centraal naar Linkeroever.
  [naar artikel]
 17. Wat als... je opeens een andere job aangeboden krijgt? (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Stel: krijgt een mooie jobaanbieding bij een ander bedrijf. Ofwel ga je erop in, ofwel blijf je bij je huidige werkgever. Maar ook in het laatste...
  [naar artikel]
 18. Wat extra file of grote chaos? (11/04/2019 - De Morgen)
  Ofwel veroorzaken de meer dan 500 truckers vandaag niet meer dan wat extra file op de invalswegen naar Brussel, ofwel draait hun protest uit op complete chaos. 'Het is niet de bedoeling om de hoofdstad te blokkeren.'
  [naar artikel]
 19. Wat moet je doen als je plots een andere job aangeboden krijgt? (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Stel: krijgt een mooie jobaanbieding bij een ander bedrijf. Ofwel ga je erop in, ofwel blijf je bij je huidige werkgever. Maar ook in het laatste...
  [naar artikel]
 20. Fake or Not Fake: onthutsende expo over schemerzone tussen restauratie en vervalsing (13/04/2019 - De Morgen)
  'In de kunstgeschiedenis stelt men het vaak simpel: ofwel is een werk echt, ofwel is het vals, maar zo eenvoudig is het niet'
  [naar artikel]
 21. Altruïst tot in de kist: bent u ook zo'n jaknikker? (26/04/2019 - Knack)
  Steeds meer mensen gebruiken de term te pas en te onpas: de pleaser. Ofwel als scheldwoord, ofwel omdat ze er zelf één zijn. Als dat voor u opgaat, kunnen we u geruststellen: u kunt zichzelf 'genezen'.
  [naar artikel]
 22. Staatssecretaris De Backer: "Ofwel verandert Unia, ofwel verspeelt het zijn bestaansrecht" (29/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/rwqdnSDdsruu3VLP0mfSlT91dUk/diocontent/75450907/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 23. In de ban van rebelse prinses: “Ofwel ben ik dood, ofwel zit ik in een heel slechte situatie” (23/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een bloedmooie prinses, een Franse ex-geheim agent, een Finse sportcoach, oorlogsschepen en helikopters. Dat zijn de basisingrediënten van een zaak die Dubai in de ban houdt.
  [naar artikel]
 24. Lorin Parys: “Het water is heel erg diep maar wij zijn bereid partijbelang te overstijgen” (05/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een federaal compromis tussen PS en N-VA is mogelijk als de PS bereid is ofwel sociaal-economische van koers te veranderen ofwel tegemoet wil komen...
  [naar artikel]
 25. De Wever: ‘Ofwel gaat regering opnieuw besturen, ofwel zie ik geen uitweg’ (14/12/2018 - De Standaard)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wil premier Charles Michel (MR) alleen nog steunen als die doet wat hij zegt. Van vervroegde verkiezingen is hij duidelijk niet bang.
  [naar artikel]
 26. “Ze rijden zelfs door als onze juf op straat staat” (21/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Basisschool Domino in Meldert heeft een veiligheidsprobleem. Dat wil zeggen: er staan weliswaar verkeerslichten maar ofwel werken die niet, ofwel trekken automobilisten er zich niets van aan. Tot woede van kinderen en ouders.
  [naar artikel]
 27. Orkaan Matthew zet 600.000 gezinnen zonder stroom in Florida (07/10/2016 - De Redactie)
  Het meest getroffen gebied is Brevard County. Experten gaan ervan uit dat het oog van de storm in de loop van de nacht ofwel zeer dicht langs de kust voorbijkomt ofwel boven land gaat.
  [naar artikel]
 28. Pintjes van Hillary smaken het best in Brugge (08/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In jeugdhotel De Snuffel in Brugge kon je kiezen: ofwel een pintje 'Hillary Clinton' aan 1,5 euro, ofwel een 'halve liter' Donald Trump aan 2,5
  [naar artikel]
 29. Eenpersoonskamer? Dan opereert de prof (16/02/2018 - De Tijd)
  13:36 Patiënten die in het UZ Leuven een operatie ondergaan, kunnen kiezen: ofwel een eenpersoonskamer en de garantie dat de prof de ingreep uitvoert, ofwel een meerpersoonskamer en de kans dat een arts-ass...
  [naar artikel]
 30. ‘Wie zegt dat de impasse communautair is, snapt er niks van' (22/02/2020 - De Tijd)
  01:02 ‘Ik ben tevreden dat Koen Geens de onmogelijkheid van paars-geel heeft uitgesproken’, zegt Georges-Louis Bouchez. De nieuwe regering wordt er volgens de MR-voorzitter ofwel een zonder de PS, ofwel een...
  [naar artikel]
 31. ‘Villa wordt veel duurder of compacter' (31/10/2017 - De Tijd)
  01:06 Van Vlaams minister Van Energie Bart Tommelein (Open VLD) mag u kiezen. Ofwel bouwt u vanaf volgend jaar compact, ofwel betaalt u zich blauw voor de villa van uw dromen.
  [naar artikel]
 32. Sarkozy: "De oorlog is totaal. Ofwel winnen wij, ofwel zij." (18/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nicolas Sarkozy heeft zich gisteravond tijdens een tv-interview in scherpe bewoordingen uitgelaten over de recente aanslagen in Frankrijk en de
  [naar artikel]
 33. Brigitte voelt zich gemanipuleerd: “Ofwel betaal je mij nu 440 euro cash, ofwel geen operatie” (03/12/2018 - De Morgen)
  Brigitte (50) moest naar het ziekenhuis voor een borstcorrectie. Nu zit ze opgezadeld met een factuur van 2.395,95 euro. “Dit is een maffiapraktijk.”
  [naar artikel]
 34. “Michel kan N-VA kleur doen bekennen: ofwel worden ze vernederd, ofwel krijgen ze de schuld voor nieuwe verkiezingen” (22/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De verdeeldheid over het Migratiepact houdt de federale regering al enkele dagen bezig. De MR van premier Charles Michel, Open Vld en CD&V willen...
  [naar artikel]
 35. “Ofwel zit je in een regering en verdedig je het resultaat, ofwel zit je niet in een regering” (08/08/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 36. Belgische uittredingsregeling is gunstigste in West-Europa (22/11/2018 - De Tijd)
  01:01 De uittredingsvergoedingen voor parlementsleden zijn in andere West-Europese landen ofwel veel korter, ofwel verminderen ze als de politici andere inkomsten hebben.
  [naar artikel]
 37. 'Geef gerust een pilletje, dat kalmeert' (13/04/2019 - De Morgen)
  Het aantal 'etiketkinderen' explodeert, net als de verkoop van Rilatine en consorten die kinderen braaf en aandachtig bij de les moeten houden. 'Ofwel zijn we massaal gestoord geworden, ofwel schort er iets aan de diagnose', zegt psycholoog Stijn Vanheule (UGent).
  [naar artikel]
 38. "Ofwel gaat het om afschuwelijke incompetentie, ofwel wou men mij doelbewust kapotmaken" (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bernard Wesphael spreekt in een emotioneel interview met  Terzake  over zijn proces, zijn lijdensweg en de 'hetze' tegen hem. Vooral voor het
  [naar artikel]
 39. Zuhal Demir (N-VA): "Ofwel ben je Turk, ofwel Belg" (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen van Turkse origine die in ons land geboren zijn, moeten kiezen welke nationaliteit ze aannemen. De dubbele nationaliteit is geen optie.
  [naar artikel]
 40. Rutten: 'Ofwel Van Cauter ofwel geen gouverneur in Oost-Vlaanderen' (06/11/2018 - Knack)
  Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is niet te spreken over het 'gebrek aan professionalisme' waarmee het dossier van de Oost-Vlaamse provinciegouverneur wordt behandeld.
  [naar artikel]
 41. 'Ofwel stapt Trump zélf op, ofwel sturen de Republikeinen hem met pensioen' (20/05/2017 - Knack)
  De recente bemoeienissen van de Amerikaanse president Donald Trump in het Ruslandonderzoek zijn geen belemmering van de rechtsgang. Dat zegt de vooraanstaande jurist en professor Richard Epstein in een gesprek met Knack.be
  [naar artikel]
 42. Parlement zet spoortop het mes op de keel (23/01/2019 - De Morgen)
  Vandaag worden spoorbazen Sophie Dutordoir en Luc Lallemand door het parlement op het matje geroepen over de lage stiptheid van de treinen. Zowel meerderheid als oppositie eisen nu echt een oplossing. “Ofwel kuisen ze dit op, ofwel trekken ze hun conclusies.”
  [naar artikel]
 43. “We mogen niet opgeven” (25/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zit de jaargang 2017-2018 er straks op? Of krijgen we ‘verlengingen’ op maandag? Gelko Hasselt heeft de sleutel in handen. Ofwel stunt het vanavond (21.15u) in Halle-Gooik en dwingt het een belle af in de play-off-finale. Ofwel vieren de Pajotters hun vierde landstitel op een rij en de dubbel. 
  [naar artikel]
 44. 'Wie eenpersoonskamer boekt, wordt geopereerd door de prof' (16/02/2018 - Knack)
  Patiënten die in het UZ Leuven een operatie ondergaan, kunnen kiezen: ofwel een eenpersoonskamer en de garantie dat de prof de ingreep uitvoert, ofwel een meerpersoonskamer en de kans dat een arts-assistent het scalpel hanteert.
  [naar artikel]
 45. Is uw dorpskermis plots ook veel kleiner geworden? Dat heeft allemaal te maken met een ‘late’ Pasen (21/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De voorbije weken zijn op veel plaatsen in Vlaanderen de dorpskermissen ofwel ­compleet in het water gevallen ofwel heel wat kleiner uitgevallen.
  [naar artikel]
 46. 'Sterven doen we sowieso' (07/04/2019 - De Morgen)
  Na vijf jaar oorlog heeft Syrisch president Assad het verzet in Aleppo gebroken. 'Ofwel geven we ons over en lopen we het risico op executie. Ofwel blijven we hier, maar dat betekent ook de dood', zegt journalist Bilal Abdul Kareem, die in de stad woont.
  [naar artikel]
 47. Trouw met uzelf: 'Ik besefte ik dat ik met iedereen was getrouwd, behalve met die ene juiste persoon' (24/02/2017 - Knack)
  Het feest van de liefde zit er weer op. Ofwel bent u nog helemaal warm van alle aandacht die u kreeg, ofwel helemaal koud van frustratie en verbittering. In dat laatste geval hebben we één advies: ga voor het solohuwelijk.
  [naar artikel]
 48. Trouw met uzelf: 'Ik besefte dat ik met iedereen was getrouwd, behalve met die ene juiste persoon' (25/02/2017 - Knack)
  Het feest van de liefde zit er weer op. Ofwel bent u nog helemaal warm van alle aandacht die u kreeg, ofwel helemaal koud van frustratie en verbittering. In dat laatste geval hebben we één advies: ga voor het solohuwelijk.
  [naar artikel]
 49. Dewael: 'Ofwel sluit N-VA zich aan, ofwel stappen ze op' (05/12/2018 - De Standaard)
  Voor Patrick Dewael (Open VLD) is het duidelijk. De regering hoeft helemaal niet meer samen te zitten over de Belgische steun aan het Migratiepact, de regering heeft dat immers al in september gedaan.
  [naar artikel]
 50. BINNENKIJKEN. Jennifer Lopez koopt nog maar eens een huis (voor 5,8 miljoen euro) (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ofwel hebben Jennifer Lopez (49) en haar vriend Alexander Rodriguez (43) de smaak van het kopen en verkopen van panden goed te pakken, ofwel weet...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.