Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
02:32 uur

Noorwegen en Slovenië kleuren oranje voor vertrekkende reizigers, Lissabon niet langer rood

De Standaard

31/07/2020 - 18:34

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft vrijdag Slovenië en Noorwegen een oranje kleurcode gegeven. Landgenoten die vanaf vannacht naar Noorwegen willen reizen moeten er verplicht tien dagen in quarantaine.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waarom heel wat Belgische gebouwen de komende weken oranje kleuren... (25/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Van 25 november tot 10 december kleuren een aantal officiële Belgische gebouwen, plaatsen en monumenten oranje. Hiermee vragen de Belgische Zonta clubs aandacht voor hun campagne “Zonta says no to violence against women”. Onder meer de Ghelamco Arena in Gent, het Sportpaleis in Antwerpen, het casino in Oostende en het Brusselse stadhuis zullen oranje kleuren.
  [naar artikel]
 2. Tegen 2030 kleuren bijna alle milieualarmen in Europa oranje of rood. Dit zijn de meest prangende problemen (04/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Als we er niet snel in slagen om het milieu beter te beschermen, de impact van de klimaatverandering te beperken en het gebruik van grondstoffen drastisch te verduurzamen, dan wordt het leven in ­Europa vanaf 2030 een stuk moeilijker.” Daarvoor waarschuwt het Europees Milieuagentschap (EEA) in een nieuw rapport. In totaal onderzochten ze 35 cruciale indicatoren. Vandaag krijgen er nog veertien een groen licht, veertien oranje en zeven rood. Maar zoals het er nu naar uitziet, blijven er in 2030 maar 2 groene over. Dan zullen 22 indicatoren een oranje code krijgen, en liefst 11 gaan in het rood. Dit zijn de tien opmerkelijkste of meest zorgwekkende problemen.
  [naar artikel]
 3. Huwelijk tussen Bas Dost en Oranje loopt definitief op de klippen (17/04/2018 - Sporza)
  Voor doelpunten hoeven ze bij Oranje niet meer op Bas Dost te rekenen. De spits van Sporting Lissabon zet een punt achter zijn carrière bij de nationale ploeg.
  [naar artikel]
 4. Noliko Maaseik verandert na 33 jaar van naam en kleuren (14/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volleybalclub Maaseik krijgt na 33 jaar een andere voornaam. Noliko verdwijnt en maakt plaats voor Greenyard. De kleuren veranderen ook: rood-wit wordt nu rood-groen.
  [naar artikel]
 5. Wat worden de nieuwe kleuren van Duitsland? (05/04/2019 - De Morgen)
  Zwart-geel, rood-rood- groen, ja zelfs zwart-blauw is mogelijk. Ziehier de combinaties die na de Duitse verkiezingen een coalitie kunnen kleuren. In de meeste scenario's blijft Angela Merkel bondskanselier, Peer Steinbrück (SPD) heeft een water-kansje.
  [naar artikel]
 6. Brandfase voor Antwerpse natuurgebieden verlaagd van rood naar oranje (25/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Antwerpse brandgevoelige natuurgebieden is de acute dreiging voor branden wat gaan liggen. Woensdag werd code rood ingesteld, zondag is code oranje opnieuw van kracht, zo staat op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos. De dreiging is nog niet van de baan, maar de toegang tot de gebieden wordt niet meer afgeraden. De meest gevoelige zones zijn naaldbos en heide en niet zozeer loofbos.
  [naar artikel]
 7. Aziatische beurzen kleuren opnieuw rood (12/03/2020 - Express)
  Na de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat de vluchten tussen de VS en Europa worden geschrapt om... The post Aziatische beurzen kleuren opnieuw rood appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Na weken trainen moedigt papegaai Julleke stamnummer 1 mee aan: “Rood en wit, de liefdevolle kleuren!” (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Rood en wit, liefdevolle kleuren”, klonk het toepasselijk voor de eerste keer uit de snavel van Jules de papegaai tijdens de match Antwerp - Club Brugge afgelopen zondag. Baasjes Conny Van de Broeck en Luc De Houwer uit Deurne hebben er wekenlang met hun papegaai op getraind.
  [naar artikel]
 9. We hangen massaal de tricolore buiten, maar “de Belgische vlag is ongrondwettelijk” (01/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De officiële volgorde van de kleuren op de Belgische vlag is zwart-geel-rood, maar volgens de grondwet klopt die niet. “De Belgische natie kiest als kleuren rood, geel en zwart”, staat daarin.
  [naar artikel]
 10. We hangen massaal de tricolore buiten, maar “de Belgische vlag is ongrondwettelijk” (01/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De officiële volgorde van de kleuren op de Belgische vlag is zwart-geel-rood, maar volgens de grondwet klopt die niet. “De Belgische natie kiest als kleuren rood, geel en zwart”, staat daarin.
  [naar artikel]
 11. We hangen massaal de tricolore buiten, maar “de Belgische vlag is ongrondwettelijk” (01/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De officiële volgorde van de kleuren op de Belgische vlag is zwart-geel-rood, maar volgens de grondwet klopt die niet. “De Belgische natie kiest als kleuren rood, geel en zwart”, staat daarin.
  [naar artikel]
 12. Standbeelden kleuren rood voor Duivelse Jan Vertonghen (30/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een tiental standbeelden in het dorpscentrum hebben sinds begin deze week een supporterstruitje aan voor de Rode Duivels. Met die ludieke actie wil supportersvereniging Temst Jupporters iedereen aansporen om het dorp rood te laten kleuren ter ere van de honderdste Duivels-wedstrijd van Jan Vertonghen komende zondag, tijdens de oefenwedstrijd tegen Portugal.
  [naar artikel]
 13. Reist u naar Slovenië of Kroatië? Kijk dan uit voor lange files op zaterdag (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mobiliteitsorganisatie Touring waarschuwt voor zware verkeersproblemen op zaterdag voor reizigers van en naar Slovenië en Kroatië. Op de
  [naar artikel]
 14. Maasmechels gemeentehuis straalt in vier kleuren (23/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Speciaal voor Kerstmis 2019 heeft het gemeentebestuur van Maasmechelen het gemeentehuis verlicht in vier kleuren. De kleuren rood, groen, blauw en paars sieren de voorgevel. Dat is mogelijk gemaakt door het aanbrengen van een extra lantaarnpaal op het gemeenteplein, voorzien van een verstraler.
  [naar artikel]
 15. Brussels Airport haalt voor het eerst kaap van 25 miljoen reizigers (21/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airport heeft vrijdag, aan de start van de kerstvakantie, voor het eerst in zijn bestaan de kaap van 25 miljoen reizigers behaald. Het record werd op de luchthaven van Zaventem vrijdag gevierd met de vertrekkende reizigers.
  [naar artikel]
 16. Aha! Daarom is een tijger oranje (03/06/2019 - Metro)
  Waarom hebben tijgers een oranje vacht terwijl hun jachtomgeving volledig groen is? Op die vraag vonden Dr. John Fennell en zijn team van de Universiteit van Bristol een antwoord door middel van computertechnologieën. De prooien van de tijgers blijken immers kleurenblind te zijn wat ervoor zorgt dat de dieren helemaal niet oranje, maar wel groen lijken in hun ogen. Het is een vraag waar vele wetenschappers al het hoofd over gebroken hebben: waarom zijn tijgers oranje? De opvallende kleur staat in schril contrast met het groen waartussen het roofdier sluipt. Dr. John Fennel en zijn team van onderzoekers aan de Universiteit van Bristol kwamen tot de conclusie dat het succes van de tijger niet ligt aan de kleur van zijn vacht, maar wel aan de kleurenblindheid van zijn prooien. In het wetenschappelijke tijdschrift Royal Society Journal Interface schrijft Fennel: “Kijk naar de vacht van een tijger. Voor iemand die niet kleurenblind is, ziet de vacht er oranje uit in plaats van groen, terwijl dat net een essentiële camouflagekleur is wanneer je je in een bos bevindt.” Rood-groenkleurenblindheid Mensen die een normaal kleurenpalet kunnen waarnemen, zien rode, blauwe en groene kleuren. Dat is weliswaar niet het geval bij alle zoogdieren. Herten kunnen bijvoorbeeld enkel blauwe en groene kleuren herkennen. De kleuren die behoren tot het rode spectrum kunnen de dieren niet waarnemen, net zoals de mensen die last hebben van rood-groenkleurenblindheid. Voor de prooi ziet de tijger er dus groen uit waardoor die perfect samensmelt met zijn omgeving. Om dit aan te tonen maakte Dr. Fennell gebruik van computertechnologieën die nagaan hoe detecteerbaar het dier is voor zijn prooien. “Door de wereld te zien vanuit de ogen van de dieren met rood-groenkleurenblindheid, kunnen we kijken wat de ideale kleuren zijn voor zowel camouflage als zichtbaarheid”, stelt Fennell. Groene vacht De vraag blijft wel waarom tijgers dan niet gewoon van nature een groene vacht hebben. Dr Fennel en zijn team menen dat zoogdieren gewoonweg niet in staat zijn om een groene vacht te groeien. Om dat te bereiken, zou de biochemie van een zoogdier drastisch moeten veranderen. Er is slechts één dier dat een ‘valse’ uitzondering vormt op de regel en dat is de luiaard. Zijn vacht oogt groen vanwege de algen die daarin groeien. Het kenmerk dat de camouflage van een tijger wel bevordert, zijn zijn zwarte strepen. Die verstoren het silhouet en maken het moeilijker om de tijger te spotten. Zelfs voor mensen en dieren die niet kleurenblind zijn. Lees ook : Indiase rangers proberen tijger te vangen met mannenparfum Het bericht Aha! Daarom is een tijger oranje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Niagarawatervallen kleuren zwart-geel-rood voor Belgische nationale feestdag (21/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Niagarawatervallen hebben zondag voor de allereerste keer de kleuren zwart-geel-rood aangenomen ter ere van de Belgische feestdag. Dat meldt de Belgische ambassade in Canada.
  [naar artikel]
 18. Bunkers Stadspark geven binnenkort licht (20/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf vandaag kleuren de bunkers van het Stadspark fluorescerend geel, oranje, roze en blauw. “Je kunt ze niet langer negeren als ze zo opvallend zijn. Op die manier wordt het oorlogsverleden van de stad opnieuw zichtbaar”, vertelt Bruno Herzeele.
  [naar artikel]
 19. Winterprik – Toestand stilaan weer normaal op Brussel Airport (03/03/2018 - Metro)
  Op de luchthaven Brussels Airport is de toestand zaterdagochtend nog niet optimaal, maar stilaan wel weer normaal. Dat zegt woordvoerster Florence Muls. Vrijdag moesten door het winterweer ongeveer 130 vluchten worden geschrapt en werden er 380 veldbedden uitgeklapt om te gestrande reizigers te slapen te leggen. “De temperaturen zijn aan het stijgen en we kampen niet met een tekort aan mensen en materieel, dus kan je zeggen dat de situatie stilaan weer normaal aan het worden is”, zegt Muls. Toch zijn er nog vertragingen en annuleringen te verwachten, het is op dit ogenblik niet mogelijk te zeggen om hoeveel vluchten het gaat. Volgens de website van Brussels Airport is een tiental vliegtuigen zaterdag niet kunnen landen op de luchthaven in Zaventem. Het gaat om vluchten uit New York, Hannover, Nantes, Marseille, Birmingham, Dublin, Edinburgh, Milaan en Lissabon. Wat de vertrekkende vliegtuigen betreft, kunnen vluchten richting Milan, Dublin en Lissabon niet doorgaan. Vrijdagavond werden in een terminal van Brussels Airport en in een hotel op de luchthaven 380 bedden gezet om de gestrande reizigers op te vangen. Ze kregen te eten en te drinken, zegt woordvoerster Florence Muls. Andere passagiers die vastzaten op de luchthaven werden door hun luchtvaartmaatschappij opgevangen. Wie zijn of haar bagage wil recupereren, wordt gevraag een formulier op de website van Brussels Airport in te vullen. bron: Belga
  [naar artikel]
 20. Roularta duikt diep in het rood (02/03/2018 - De Tijd)
  09:03 De aandeelhouders gaan mee profiteren van de verkoop van het belang in Medialaan. Maar de cijfers bij de magazine- en bladentak kleuren verder rood.
  [naar artikel]
 21. Oranje licht ook straks na rood? (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als verkeerslichten oranje worden, om aan te geven dat het groen gaat worden, dan verloopt het verkeer een pak vlotter. Onderzoekers van de
  [naar artikel]
 22. NMBS wijzigt vertrekprocedure treinen: alle deuren dicht 30 seconden voor vertrek (01/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De NMBS wijzigt de vertrekprocedure van haar treinen: vanaf 10 juni zullen treinbegeleiders niet langer ter controle één deur van een vertrekkende trein open laten, maar alle deuren simultaan sluiten. Daarom zal de openbaarvervoersmaatschappij er via een campagne bij haar reizigers op aandringen om op tijd te komen.
  [naar artikel]
 23. Football Talk. Steegen opnieuw perschef van Anderlecht - Sporting Lissabon geeft coach Marcel Keizer zijn C4 (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlander Marcel Keizer is niet langer trainer van Sporting Lissabon. Sporting leed het voorbije weekend een 2-3-thuisnederlaag tegen Rio Ave....
  [naar artikel]
 24. Niagara watervallen kleuren Belgisch (21/07/2019 - De Morgen)
  De Niagara watervallen hebben ter ere van de Belgische feestdag voor het eerst de kleuren zwart-geel-rood aangenomen.
  [naar artikel]
 25. Van Marwijk stapt op bij Oranje (13/04/2019 - De Morgen)
  Bert van Marwijk (60) is niet langer bondscoach van Oranje. Hij liet na een hopeloos mislukt EK de eer aan zichzelf en besloot gisteren op te stappen.
  [naar artikel]
 26. ‘Gemeenten dreigen pensioenen van hun ambtenaren niet langer te kunnen betalen’ (13/10/2018 - De Standaard)
  Springt de federale overheid niet bij, dan dreigen de begrotingen van de nieuwe gemeentebesturen de komende jaren diep rood te kleuren. En dan komen de pensioenen van de gemeenteambtenaren in het gevaar, waarschuwt de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden (VVSG) in het VRT NWS-programma ‘De markt’.
  [naar artikel]
 27. ‘Gemeenten dreigen pensioenen van hun ambtenaren niet langer te kunnen betalen’ (13/10/2018 - De Standaard)
  Springt de federale overheid niet bij, dan dreigen de begrotingen van de nieuwe gemeentebesturen de komende jaren diep rood te kleuren. En dan komen de pensioenen van de gemeenteambtenaren in het gevaar, waarschuwt de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden (VVSG) in het VRT NWS-programma ‘De markt’.
  [naar artikel]
 28. TUINTIP. Genieten van indian summer in uw tuin (02/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt nu echt wel voorbij, die mooie zomer. Maar dat betekent ook dat u in uw tuin of op uw balkon binnenkort volop kan genieten van mooie, warme herfsttinten zoals rood, oranje, geel, purper… Tenminste als u gekozen heeft voor tuinplanten die u in de herfst trakteren op een explosie van vlammende kleuren. Enkele tips voor uw eigen ‘été indien’.
  [naar artikel]
 29. Rood naar Amerikaans banenrapport (02/12/2016 - De Tijd)
  07:33 De Aziatische beurzen kleuren rood. Met het Amerikaanse banenrapport op de agenda en het Italiaanse referendum voor de deur kiezen beleggers het zekere voor het onzekere.
  [naar artikel]
 30. IN BEELD. Explosie van kleuren door bloementapijt in Italiaanse vallei (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Prachtige beelden uit Italië: zomerbloemen kleuren de vallei van Castelluccio rood, geel en blauw. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen dat...
  [naar artikel]
 31. Groot, klein, rood, oranje ... “Kakofonie aan ‘pinkers’ veroorzaakt onduidelijkheid” (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe ergernis bij automobilisten is de kakofonie aan richtingaanwijzers op voertuigen. Grote, kleine, oranje, rode, statische, dynamische …...
  [naar artikel]
 32. Vlamingen in Noorwegen: 'Langer werken dan 16 uur wordt hier als iets negatiefs gezien' (28/03/2017 - Knack)
  Wat kunnen wij leren van 'de gelukkigste mensen ter wereld'? We vroegen het aan twee Vlamingen die het geluk vonden in Noorwegen. 'Die focus op de natuur zie ik niet zo meteen in Vlaanderen.'
  [naar artikel]
 33. De underdog is dood (04/04/2019 - De Morgen)
  België is zichzelf niet meer. Een generatie is opgestaan voor wie enkel goud blinkt. In Knokke, Lausanne en Genk spraken Rode Duivels met een Oranje randje. Ze zeggen niet langer: 'Mathematisch kan het nog.' Wel: 'We gaan voor de beker.' Of hoe België Oranje werd.
  [naar artikel]
 34. Vlamingen in Noorwegen: 'Langer werken dan 16 uur 's middags wordt hier als iets negatiefs gezien' (28/03/2017 - Knack)
  Wat kunnen wij leren van 'de gelukkigste mensen ter wereld'? We vroegen het aan twee Vlamingen die het geluk vonden in Noorwegen. 'Die focus op de natuur zie ik niet zo meteen in Vlaanderen.'
  [naar artikel]
 35. Noorwegen moet op zoek naar nieuwe bondscoach (16/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Per-Mathias Høgmo is niet langer bondscoach van Noorwegen. Beide partijen gaan in onderling overleg uit mekaar. De 56-jarige Høgmo stond sinds
  [naar artikel]
 36. Recordjaar voor Brussels Airport met meer dan 25 miljoen reizigers (21/12/2018 - VRT NWS)
  Brussels Airport heeft voor het eerst in zijn bestaan de kaap van 25 miljoen reizigers behaald. Het record werd op de luchthaven van Zaventem vrijdag gevierd met de vertrekkende reizigers. "Het is een absoluut record voor de luchthaven. Vorig jaar zaten we aan 24,8 miljoen passagiers en dit jaar overstijgen we dat ruim. Ik verwacht dat we op 25,5 miljoen zullen uitkomen op het einde van het jaar. Een belangrijke stap voor ons", vertelt CEO van Brussels Airport Arnaud Feist.
  [naar artikel]
 37. Monumenten kleuren wit, rood en blauw (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat monumenten kleurden gisteren in de kleuren van de Britse vlag. Zo wilden heel wat steden hun steun betuigen aan de slachtoffers van de
  [naar artikel]
 38. KMI: “Misschien eerste keer ooit code rood voor hitte” (22/07/2019 - De Morgen)
  Er komt een nieuwe hittegolf aan, met temperaturen die de komende dagen kunnen oplopen tot zo’n 37 graden. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd maar sluit de mogelijkheid op een code rood niet uit. Ook Touring waarschuwt voor de hitte met tips voor autobestuurders en fietsers.
  [naar artikel]
 39. Ines Rombouts ontkracht clichés over biseksualiteit: “Ik zou het liefst een X willen zijn” (13/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het teken van een campagne voor genderdiversiteit, kleurt de A van Antwerpen deze maand rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. De krant kleurt deze week mee. Zeg niet langer holebi maar LGBTQI: L voor lesbienne, G voor gay, B voor bi, T voor transgender, Q voor questioning en I voor intersekse. Vandaag: de B van bi. Morgen: de T van transgender.
  [naar artikel]
 40. Briels verlaat Dragons en keert terug naar Oranje Zwart (28/04/2017 - Sporza)
  Dragons neemt straks afscheid van Red Lion Thomas Briels. De 29-jarige Belg verdedigt volgend seizoen de kleuren van Oranje Zwart uit Eindhoven.
  [naar artikel]
 41. Nog ruim 10.000 valiezen op Brussels Airport na staking bij Swissport (25/08/2017 - Metro)
  Veertig procent van de 17.000 bagagestukken die op de luchthaven Brussels Airport geblokkeerd zaten door de staking van dinsdag, zijn al terugbezorgd aan hun eigenaars. Dat meldt de luchthaven. Door de werkonderbreking bij Swissport bleven 17.000 stuks bagage achter in Brussel. Ongeveer de helft daarvan was van vertrekkende passagiers, de andere helft van aankomende reizigers. Swissport zal de resterende 60 procent zo snel mogelijk bezorgen. Voor vertrekkende bagage krijgen de betrokken passagiers de raad om te wachten op een bericht van Swissport over de levering. Aankomende reizigers hebben de mogelijkheid om hun bagage zelf op te halen als ze niet willen wachten op de levering. De bagage van reizigers van Brussels Airlines wordt naar een externe locatie in de buurt van de luchthaven gebracht. In de loop van het weekend worden de passagiers verwittigd waar en wanneer ze hun bagage kunnen komen ophalen. Passagiers die hun bagage tegen maandagavond niet hebben opgepikt, zullen door Swissport worden gecontacteerd voor de levering.   Passagiers die met een andere maatschappij dan Brussels Airlines reisden, zullen worden gecontacteerd door Swissport van zodra hun bagage klaar is om te worden afgehaald in de terminal van de luchthaven. bron: Belga
  [naar artikel]
 42. Wisselweekend op de Europese wegen: waar en wanneer wordt de meeste drukte verwacht?  (02/08/2019 - VRT NWS)
  Naast de luchthaven van Zaventem zullen ook de Europese autowegen dit weekend veel vakantiegangers mogen ontvangen. Dit weekend "kleuren" de wegen oranje, rood of zelfs zwart. Een overzicht van de beste vertrektijden en de plaatsen waar de verkeersdrukte het grootst zal zijn.
  [naar artikel]
 43. Niet langer code rood op Kalmthoutse Heide (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Antwerpse brandgevoelige natuurgebieden is de acute dreiging voor branden wat gaan liggen. Woensdag werd code rood ingesteld, zondag is
  [naar artikel]
 44. Onzekerheid bij reizigers Brussels Airlines: "Hoe moet ik nu thuis geraken?" (11/05/2018 - VRT NWS)
  Door de geplande staking van de piloten bij Brussels Airlines weten duizenden reizigers niet hoe ze komende maandag en woensdag op hun bestemming zullen geraken. Rechtstreeks contact opnemen met Brussels Airlines blijkt geen gemakkelijke opgave en ook een vlucht omboeken is niet zo simpel als het lijkt. Dat kon ook VRT-journaliste Geertje Bal aan den lijve ondervinden in het Portugese Lissabon.
  [naar artikel]
 45. Dorianne Aussems (MNM) outte zich omdat lesbiennes rolmodellen nodig hebben (11/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het teken van een campagne voor genderdiversiteit, kleurt de A van Antwerpen kleurt deze maand rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. De krant kleurt deze week mee. Zeg niet langer holebi maar LGBTQI: L voor lesbienne, G voor gay, B voor bi, T voor transgender, Q voor questioning en I voor intersekse. Vandaag: de L van lesbienne. Morgen: de G van gay.
  [naar artikel]
 46. Noorwegen overweegt jarig Finland bergtop te schenken (28/07/2016 - De Redactie)
  De top van de Haltitunturi ligt straks mogelijk niet langer in Noorwegen, maar wel in Finland. Een Noorse gemeente wil de bergtop aan Finland cadeau doen naar aanleiding van de 100e verjaardag van het buurland.
  [naar artikel]
 47. Waarom de beurzen rood kleuren door het coronavirus: “Overdreven paniekreactie” (27/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wereldwijd openden de beurzen maandagochtend in het rood en de verliezen liepen almaar op naarmate de dag vorderde. De beleggers zijn er duidelijk niet gerust op nu het coronavirus almaar meer slachtoffers maakt en de Chinese overheid de zaken niet echt onder controle lijkt te hebben.
  [naar artikel]
 48. Noorwegen plant eerste tunnel voor schepen, een wereldprimeur (06/04/2017 - De Redactie)
  Noorwegen heeft woensdag het licht op groen gezet voor de bouw van een tunnel voor schepen. De tunnel gaat door een bergketen, zodat de boten niet langer een gevaarlijke passage langs het schiereiland Stad zullen moeten maken.
  [naar artikel]
 49. Primeur: Noorwegen plant eerste tunnel voor schepen (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Noorwegen heeft woensdag het licht op groen gezet voor de bouw van een tunnel voor schepen. De tunnel gaat door een bergketen, zodat de boten niet langer een gevaarlijke passage langs het schiereiland Stad zullen moeten maken.
  [naar artikel]
 50. Meer reizigerstreinen door rood gereden in 2016 (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar zijn op de hoofdsporen van het Belgische spoornet 91 reizigers-, goederen- en werktreinen voorbij een rood sein gereden. Dat is één
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.