Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
15:29 uur

Europese Commissie neemt optie op 300 miljoen vaccins van Sanofi

Express

31/07/2020 - 19:56

De Europese Commissie heeft voor de 27 lidstaten 300 miljoen potentiële coronavaccins gereserveerd bij de Franse farmareus Sanofi. Met andere... The post Europese Commissie neemt optie op 300 miljoen vaccins van Sanofi appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook Sanofi en GSK gooien zich in race om vaccin (14/04/2020 - Express)
  De Franse farmareus Sanofi en het Britse GSK, met hoofdkantoor vaccins in België, bundelen in de strijd tegen het coronavirus... The post Ook Sanofi en GSK gooien zich in race om vaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Sanofi neemt Ablynx over voor 3,9 miljard euro (29/01/2018 - VRT NWS)
   Het Franse farmaconcern Sanofi neemt het Gentse biotechbedrijf Ablynx over voor 3,9 miljard euro, of 45 euro per aandeel. Dat melden beide bedrijven. De overname werd unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van Sanofi en Ablynx. Begin januari deed het Deense farmabedrijf Novo Nordisk nog een bod op Ablynx, maar het is dus Sanofi die er nu mee aan de haal gaat. 
  [naar artikel]
 3. Sanofi en GSK werken samen aan vaccin en verwachten dit in tweede helft volgend jaar (14/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Franse farmareus Sanofi en het Britse GSK, met hoofdkantoor vaccins in België, bundelen in de strijd tegen het coronavirus hun krachten. De bedrijven brengen hun innovatieve technologieën samen om een geadjuveerd Covid-19 vaccin te ontwikkelen, zo melden ze dinsdag.
  [naar artikel]
 4. 'Ongekende uitbraken van mazelen': Europese Commissie wil vaccinatiegraad opkrikken (26/04/2018 - Knack)
  De Europese Commissie heeft de lidstaten een aantal aanbevelingen overgemaakt om de terughoudendheid van een deel van de Europeanen tegenover vaccins aan te pakken en de vaccinatiegraad te verbeteren.
  [naar artikel]
 5. Gents medicijn brengt 56 miljoen euro op voor farmareus Sanofi (06/02/2020 - Express)
  Het medicijn Cablivi was in heel 2019 goed voor een omzet van 56 miljoen euro wereldwijd. Dat meldt Sanofi donderdag. De Franse farmareus kreeg het medicijn in handen via de overname van het Gentse biotechbedrijf Ablynx. Sanofi nam in 2018 Ablynx over voor 3,9 miljard euro. Vooral omwille van het middel caplacizumab, merknaam Cablivi, was […] The post Gents medicijn brengt 56 miljoen euro op voor farmareus Sanofi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Eerste lamamedicijn levert Sanofi 20 miljoen euro op (29/07/2019 - De Tijd)
  22:43 De Franse farmareus Sanofi heeft dit jaar al 20 miljoen euro omzet gehaald uit Cablivi. Dat medicijn tegen een zeldzame bloedziekte werd door het Gentse Ablynx ontwikkeld op basis van antilichamen van...
  [naar artikel]
 7. Gentse medicijn tegen bloedstollingsziekte levert Sanofi 56 miljoen euro op (06/02/2020 - Metro)
  Het medicijn Cablivi was in heel 2019 goed voor een omzet van 56 miljoen euro wereldwijd. Dat meldt Sanofi donderdag. De Franse farmareus kreeg het medicijn in handen via de overname van het Gentse biotechbedrijf Ablynx. Sanofi nam in 2018 Ablynx over voor 3,9 miljard euro. Vooral omwille van het middel caplacizumab, merknaam Cablivi, was er interesse van farmaspelers voor de Gentse biotech. Het middel is een medicijn tegen de zeldzame en levensbedreigende bloedstollingsziekte TTP, waarbij kleine bloedstolsels ontstaan in de bloedvaatjes. Ablynx ontwikkelde het medicijn uit antistoffen van lama’s en andere kameelachtigen, de zogemaande nanobodies. De verkoop van Cablivi was in het vierde kwartaal goed voor een omzet van 16 miljoen euro, waarvan 10 miljoen in de VS. In vergelijking met derde kwartaal steeg het aantal behandelde patiënten met zowat een derde tot 150. Maar de omzet zit wel in dalende lijn, waarschuwt Sanofi. Dat komt onder meer door de lagere prijs in Europa die de Europese overheden bedongen voor het medicijn. In het derde kwartaal was er nog 20 miljoen euro omzet in totaal. In Europa is het middel inmiddels op de markt in België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Nederland. In Frankrijk is er een tijdelijke licentie. De totale omzet van Sanofi steeg vorig jaar 4,8 procent tot 36,1 miljard euro. bron: Belga   Het bericht Gentse medicijn tegen bloedstollingsziekte levert Sanofi 56 miljoen euro op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Sanofi neemt Ablynx over voor 3,9 miljard euro (29/01/2018 - De Tijd)
  08:24 Sanofi betaalt 45 euro per aandeel Ablynx, melden de twee bedrijven in een persbericht.
  [naar artikel]
 9. Europese Commissie belooft meer steun aan Spanje om de toegenomen migratiestroom op te vangen (01/08/2018 - VRT NWS)
  De Europese Commissie belooft meer steun aan Spanje. De migratie naar Spanje neemt al een tijdje toe, dit jaar kwamen er zelfs meer migranten en vluchtelingen naar Spanje dan naar Italië. Spanje had zondag 30 miljoen euro gevraagd aan Europa. De Europese Commissie wil helpen, maar weigert voorlopig een bedrag te noemen.
  [naar artikel]
 10. Europese Commissie neemt Brussels verbod op glyfosaat op de korrel (23/10/2018 - Knack)
  De Europese Commissie neemt de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest over het verbod op glyfosaat op de korrel. Dat schrijft L'Echo dinsdag. Volgens de Commissie kan het gewest zich niet baseren op het 'voorzorgsprincipe' om de herbicide te verbieden. Dat zou een te abstracte overweging zijn, zo staat te lezen in een brief van de Commissie aan het gewest.
  [naar artikel]
 11. Europese Commissie definieert harde brexit als ‘ramp’ en maakt 780 miljoen euro vrij voor meest getroffen landen (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie wil geld vrijmaken uit het Europese globaliseringsfonds en het Europese solidariteitsfonds om extra steun te bieden aan...
  [naar artikel]
 12. Europese aanbesteding moet voldoende vaccins verzekeren bij wereldwijde griepepidemie (01/02/2019 - Metro)
  België stapt in een Europese aanbesteding zodat ons land in geval van een wereldwijde griepepidemie tijdig over voldoende vaccins beschikt voor de bevolking. De ministerraad heeft daarvoor vandaag het licht op groen gezet. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voorziet twee miljoen euro op jaarbasis. Ons land zal intekenen op een Europese raamovereenkomst met twee producenten van vaccins. Zij moeten de tijdige beschikbaarheid en verdeling van pandemische griepvaccins garanderen bij een uitbraak. “Dankzij deze overeenkomst kunnen we ineens tot 6 miljoen doses van het vaccin ter beschikking stellen van onze burgers als dat nodig is”, aldus minister De Block. Een pandemische griep – dus geen klassieke seizoengriep – is een onverwachte griepepidemie die wereldwijd uitbreekt, zoals de griep A/H1N1 in 2009, beter bekend als de Mexicaanse griep. Een voorraad vaccins inslaan heeft geen nut omdat je op voorhand niet weet wat de biologische kenmerken van het pandemische virus zijn, legt De Block uit. bron: Belga Het bericht Europese aanbesteding moet voldoende vaccins verzekeren bij wereldwijde griepepidemie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Yvan Vindevogel slaat grote slag bij Sanofi (17/04/2018 - De Tijd)
  09:51 Cooper-Vemedia, het geesteskind van ondernemer Yvan Vindevogel, betaalt 158 miljoen euro aan Sanofi voor de overname van 12 merken in de wereld van voorschriftvrije geneesmiddelen.
  [naar artikel]
 14. Sanofi neemt Ablynx over: waarom is dit Gentse bedrijf 3,9 miljard waard?  (29/01/2018 - VRT NWS)
  Het Franse farmaconcern Sanofi neemt het Gentse biotechbedrijf Ablynx over voor 3,9 miljard euro. VRT-journalist Steven Rombaut schetst het profiel van beide bedrijven en legt uit waarom Ablynx bijna 4 miljard waard is.  
  [naar artikel]
 15. Europese Commissie dringt aan op Belgische plannen voor opslag kernafval (27/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Europese Commissie dringt er bij België op aan het kernafval te beheren in overeenstemming met de Europese regels. De Commissie heeft daarover een met redenen omkleed advies bezorgd aan de Belgische autoriteiten, de tweede etappe in een formele inbreukprocedure. Neemt België de komende twee maanden geen maatregelen, dan kan de Commissie de zaak doorverwijzen naar het Europees Hof van Justitie.
  [naar artikel]
 16. Europese Commissie dringt aan op Belgische plannen voor opslag kernafval (27/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie dringt er bij België op aan het kernafval te beheren in overeenstemming met de Europese regels. De Commissie heeft daarover een met redenen omkleed advies bezorgd aan de Belgische autoriteiten, de tweede etappe in een formele inbreukprocedure. Neemt België de komende twee maanden geen maatregelen, dan kan de Commissie de zaak doorverwijzen naar het Europees Hof van Justitie.
  [naar artikel]
 17. Gates Foundation pompt 14 miljoen in Belgische vaccins (13/06/2019 - De Tijd)
  14:17 Univercells heeft 14,3 miljoen dollar ontvangen van de Bill & Melinda Gates Foundation om goedkope vaccins tegen mazelen en rodehond te produceren.
  [naar artikel]
 18. Gents biotechbedrijf Ablynx wordt overgenomen door Sanofi (29/01/2018 - Knack)
  Het Franse farmaconcern Sanofi, en dus niet het Deense Novo Nordisk, neemt het Gentse biotechbedrijf Ablynx over. Het betaalt daarvoor 3,9 miljard euro, of 45 euro per aandeel.
  [naar artikel]
 19. Frans farmaconcern Sanofi neemt Gents biotechbedrijf Ablynx over voor 3,9 miljard euro (29/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Franse farmaconcern Sanofi neemt het Gentse biotechbedrijf Ablynx over voor 3,9 miljard euro, of 45 euro per aandeel. Dat melden beide...
  [naar artikel]
 20. Europese Commissie neemt Brussels verbod op glyfosaat op de korrel (23/10/2018 - Metro)
  De Europese Commissie neemt de beslissing van het Brussels gewest over het verbod op glyfosaat op de korrel. Dat schrijft L’Echo vandaag. Volgens de Commissie kan het gewest zich niet baseren op het “voorzorgsprincipe” om de herbicide te verbieden. Dat zou een te abstracte overweging zijn, zo staat te lezen in een brief van de Commissie aan het gewest. Het Brussels gewest baseerde zich voor het verbod op de afwezigheid van een wetenschappelijke consensus over de schadelijkheid van het product. Maar die argumentatie kan de Europese Commissie niet overtuigen. Die komt op de proppen met een lijst van experten die aangeven dat “er geen reden is om glyfosaat te bestempelen als kankerverwekkend”. Het is niet de eerste episode in de discussie tussen het gewest en de Commissie over glyfosaat. Eerder dit jaar stapte het Brussels gewest zelf naar het Europees Hof van Justitie toen de vergunning voor glyfosaat werd verlengd. In die klacht wees het gewest net op het ontbreken van het voorzorgsprincipe. bron: Belga Het bericht Europese Commissie neemt Brussels verbod op glyfosaat op de korrel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Europese Commissie schroeft financiële steun Ebola in Congo op (22/10/2018 - Metro)
  De Europese Commissie heeft nog eens 7,2 miljoen euro vrijgemaakt voor de bestrijding van de ebola-epidemie in de Democratische Republiek Congo. Dat heeft de Commissie meegedeeld. De epidemie heeft sinds augustus al 150 slachtoffers geëist en is nog steeds niet onder controle. Met de nieuwe enveloppe van 7,2 miljoen euro wordt de Europese bijdrage in de bestrijding van het ebolavirus meer dan verdubbeld. De totale steun voor 2018 bedraagt nu 12,8 miljoen euro. De steun omvat onder meer technische expertise, de organisatie van vluchten met medicijnen en hulpverleners, de financiering van onderzoek naar vaccins en humanitaire bijstand. De nieuwe Europese financiering moet partnerorganisaties extra ruimte bieden om hun capaciteit in de getroffen regio’s op te trekken en nieuwe besmettingen sneller op het spoor te komen. Het geld wordt ook besteed aan de sensibilisering van de lokale bevolking, die ingelicht moet worden over de risico’s en de wijze waarop de verspreiding van het virus verhinderd kan worden. De ebola-epidemie brak begin augustus uit in Mangina in de provincie Noord-Kivu, in het woelige oosten van Congo. Een tiental dagen geleden waarschuwden de Congolese autoriteiten nog dat het land geconfronteerd werd met een “tweede golf” van de epidemie. bron: Belga Het bericht Europese Commissie schroeft financiële steun Ebola in Congo op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar (23/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in het Waalse Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
  [naar artikel]
 23. Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar (23/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in het Waalse Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
  [naar artikel]
 24. Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar (23/03/2018 - Knack)
  De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
  [naar artikel]
 25. Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar (23/03/2018 - VRT NWS)
  De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
  [naar artikel]
 26. Europese Commissie neemt afstand van uitspraken Spaanse Eurocommissaris over 'Vlaams gerecht' (18/12/2019 - Knack)
  De Europese Commissie heeft woensdag afstand genomen van de 'persoonlijke' uitspraken van Josep Borrell, de Europese buitenlandminister. Maandag had hij kritiek geuit op hoe 'de Vlaamse gerechtelijke autoriteiten' het Europees aanhoudingsbevel toepassen.
  [naar artikel]
 27. GSK zoekt vaccins voor wie al ziek is (04/04/2019 - De Tijd)
  16:23 De vaccinproducent GSK mikt eerder op therapeutische vaccins dan op de klassieke, preventieve vaccins. Het Britse farmabedrijf reikt dan ook de hand naar Belgische wetenschappers die innovatief onderz...
  [naar artikel]
 28. Europese Commissie legt AB InBev boete van 200 miljoen euro op (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft biergigant AB InBev een boete van 200 miljoen euro opgelegd voor misbruik van zijn machtspositie op de Belgische...
  [naar artikel]
 29. Sanofi doet miljardendeal (09/12/2019 - De Tijd)
  07:21 De meeste Aziatische beurzen noteren maandagmorgen licht hoger. Sanofi kondigt een miljardenovername aan.
  [naar artikel]
 30. Europese Commissie wil 40 procent vrouwen in topmanagement (19/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie neemt bijkomende maatregelen om ervoor te zorgen dat 40 procent van haar managementfuncties binnen twee jaar door vrouwen wordt ingevuld. Het is één van de blikvangers van het nieuwe personeelsbeleid dat het dagelijks bestuur van de Europese Unie woensdag heeft goedgekeurd.
  [naar artikel]
 31. Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de...
  [naar artikel]
 32. België moest van Europa 700 miljoen euro terugvorderen van multinationals maar krijgt nu gelijk van Europese rechters. Wat nu? (14/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Gerecht van de Europese Unie heeft het besluit van de Europese Commissie over de Belgische ‘overwinstrulings’ vernietigd. Volgens de rechters besloot de Commissie ten onrechte dat de Belgische belastingregeling voor multinationals ongeoorloofde staatssteun was. Intussen betaalden 36 bedrijven zo’n 700 miljoen euro terug, zegt minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld).
  [naar artikel]
 33. "Niet 1 maar 2,7 miljoen Europeanen getroffen door privacyschandaal bij Facebook" (06/04/2018 - VRT NWS)
  Bij het Facebook-privacyschandaal zouden tot 2,7 miljoen Europese gebruikers betrokken kunnen zijn, en niet "maar" 1 miljoen zoals eerder gezegd. Dat laat een woordvoerder van de Europese Commissie weten. Het bestuur van Facebook heeft aan de Europese Commissie bevestigd dat het inderdaad om zo veel gedupeerde gebruikers van de sociaalnetwerksite zou kunnen gaan.
  [naar artikel]
 34. Europa legt AB Inbev boete op van 200 miljoen euro (13/05/2019 - VRT NWS)
  De Europese Commissie heeft biergigant AB Inbev een boete van 200 miljoen euro opgelegd. Het bedrijf heeft misbruik gemaakt van zijn machtspositie op de Belgische biermarkt, zegt de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 35. Dan toch (financieel) succes voor Real Madrid in Europa: 20,4 miljoen euro na dispuut met Europese Commissie (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Real Madrid heeft met succes een beslissing van de Europese Commissie aangevochten waarin de club werd veroordeeld tot het terugstorten van illegale overheidssteun. De Koninklijke krijgt zo 20,4 miljoen euro in de clubkas.
  [naar artikel]
 36. Europese Commissie wil 40 procent vrouwen in topmanagement (19/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie neemt bijkomende maatregelen om ervoor te zorgen dat 40 procent van haar managementfuncties binnen twee jaar door vrouwen
  [naar artikel]
 37. Reusachtig varken kijkt naar de Europese commissie voor verbod op kooien (08/10/2019 - Metro)
  Het Europese burgerinitiatief ‘Stop de Kooien’ heeft vandaag op de esplanade recht tegenover het Schumanplein in Brussel, in het zicht van het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie, een reusachtige sculptuur van een varken neergepoot. In het afgelopen jaar verzamelde Stop de Kooien 1,5 miljoen handtekeningen voor een verbod op het gebruik van kooisystemen in de Europese veehouderij. In Europa leven 300 miljoen dieren in kooisystemen en die willen de 170 organisaties die zich achter het Europese burgerinitiatief scharen definitief zien verdwijnen. De Europese Commissie kan hierover nieuwe regels uitvaardigen en dus plaatsten de dierenrechtenorganisaties de varkenssculptuur strategisch in het zicht van het Berlaymontgebouw. De aanhangers van ‘Stop de Kooien’ hopen dat de nieuwe Europese Commissie wel zal luisteren en het initiatief serieus neemt. “We moesten één miljoen handtekeningen verzamelen om officieel erkend te worden door de Commissie. De verplichte procedure is nu dat zij zich moeten buigen over de kwestie. We hopen dat dit een serieuze duw in de rug zal zijn om een einde te maken aan dit verschrikkelijke leven in kooien”, vertelt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. De sculptuur van een springend varken werd ontworpen door de Nederlandse kunstenares Jantien Mook en kreeg de naam “Ode aan het varken”. Vooraleer het in Brussel neerstreek, doorkruiste het al twaalf Nederlandse steden om aandacht te vragen voor de campagne. bron: Belga Het bericht Reusachtig varken kijkt naar de Europese commissie voor verbod op kooien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Europese Commissie wacht zwaar gevecht met Italiaanse populisten (23/10/2018 - De Tijd)
  10:46 De Europese Commissie maakt dinsdagmiddag duidelijk hoe ze het verzet van Italië tegen de Europese begrotingsregels wil breken. De Commissie rest in feite geen andere keuze dan te beslissen dat Rome e...
  [naar artikel]
 39. Europese Commissie verlengt vergunning glyfosaat met 5 jaar (12/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie heeft dinsdag de vergunning van glyfosaat zoals afgesproken met vijf jaar verlengd. Dat bevestigt ze in een zestien pagina’s tellend antwoord aan meer dan één miljoen Europese burgers die het omstreden bestrijdingsmiddel liever verboden willen zien.
  [naar artikel]
 40. Europese Commissie maakt 300 miljoen euro extra vrij voor bescherming van oceanen (29/10/2018 - Knack)
  Europa gaat 300 miljoen euro vrijmaken om nieuwe initiatieven voor de bescherming van de oceanen te financieren. Het gaat in het bijzonder over projecten tegen plasticvervuiling. Dat maakte de de Europese Commissie bekend op de conferentie 'Our Ocean' in Bali.
  [naar artikel]
 41. Sanofi: al jaren een ondermaatse belegging (29/01/2018 - De Tijd)
  17:20 De koers van Sanofi noteert grosso modo op hetzelfde peil als tien jaar geleden, terwijl rivaal Novo Nordisk over die periode verzesvoudigde.
  [naar artikel]
 42. Sanofi heeft Ablynx helemaal binnen (19/06/2018 - De Tijd)
  08:38 De Franse farmareus Sanofi heeft het Gentse biotechbedrijf volledig in handen na het verstrijken van de squeeze-out procedure.
  [naar artikel]
 43. Europese Commissie neemt maatregelen voor door droogte getroffen landbouwers (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft twee maatregelen genomen om de landbouwers te steunen in hun strijd tegen de droogte. Vandaag meldde de Boerenbond al...
  [naar artikel]
 44. EC wil ‘nucleaire optie’ inzetten tegen Polen (20/12/2017 - Express)
  Frans Timmermans, de vice voorzitter van de Europese Commissie, heeft bekendgemaakt dat hij de lidstaten heeft gevraagd  artikel 7 in werking te zetten tegen Polen. Europa is het beu dat “Polen geen gehoor geeft aan twee jaar van vergeefse pogingen om te voorkomen dat omstreden wetten zouden worden aangenomen die de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht aantasten in Polen”. Polen staat dus op het punt z’n stemrecht te verliezen in de Europese Raad. Dat zou een gevolg zijn van de toepassing van artikel 7 van de Europese Grondwet. Nooit eerder is een EU-land bedreigd met die “nucleaire optie”. Het besluit komt na twee jaar vergeefse pogingen om met het land in dialoog te gaan over wetswijzigingen die volgens Brussel de democratische rechtsstaat bedreigen. Nucleaire optie Artikel 7 omvat wat binnen de EU de nucleaire optie wordt genoemd: deze zwaarste strafmaatregel binnen de EU kan er uiteindelijk toe leiden dat de lidstaat zijn stemrecht in de Europese Raad verliest. De hele procedure om artikel 7 te activeren neemt wel veel tijd in beslag. Alle lidstaten moeten het er eerst over eens zijn, inclusief Hongarije, dat eerder al zei hier niet mee in te stemmen. De hoop is dat Polen in die tussentijd tot inkeer komt, luidt het in de wandelgangen van de EU. The post EC wil ‘nucleaire optie’ inzetten tegen Polen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 45. Europese Commissie: Britse regering moet ons informeren over volgende stap (19/10/2019 - Metro)
  De Britse regering “zal ons zo snel mogelijk moeten informeren over de volgende stappen”. Zo heeft de Europese Commissie vandaag gereageerd op het uitstel van de definitieve stemming in het Britse parlement over het echtscheidingsakkoord met de Europese Unie. “De Europese Commissie neemt akte van de stemming in het House of Commons over het zogenaamde Letwin-amendement, wat betekent dat het echtscheidingsakkoord zelf vandaag niet ter stemming wordt voorgelegd. Het is aan de Britse regering om ons zo snel mogelijk te informeren over de volgende stappen”, tweette de woordvoerster van de Commissie. bron: Belga Het bericht Europese Commissie: Britse regering moet ons informeren over volgende stap verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Belgische landbouw krijgt 11 miljoen van EU (18/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie heeft maandag een nieuw pakket van 500 miljoen euro gepresenteerd om de Europese landbouwers te ondersteunen in de huidige crisis, met name op de zuivelmarkten. De Boerenbond vindt het plan weinig ambitieus.
  [naar artikel]
 47. Belgische landbouw krijgt 11 miljoen van EU (19/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Europese Commissie heeft maandag een nieuw pakket van 500 miljoen euro gepresenteerd om de Europese landbouwers te ondersteunen in de huidige crisis, met name op de zuivelmarkten. De Boerenbond vindt het plan weinig ambitieus.
  [naar artikel]
 48. Belgische landbouw krijgt 11 miljoen van EU (18/07/2016 - De Standaard)
  De Europese Commissie heeft maandag een nieuw pakket van 500 miljoen euro gepresenteerd om de Europese landbouwers te ondersteunen in de huidige crisis, met name op de zuivelmarkten. De Boerenbond vindt het plan weinig ambitieus.
  [naar artikel]
 49. Europese Commissie komt met groots autoplan: 30 procent minder uitstoot tegen 2030 (08/11/2017 - VRT NWS)
  De autobouwers moeten de CO2-uitstoot van personenwagens tegen 2030 met 30 procent inperken. Dat stelt de Europese Commissie in een nieuw voorstel. Tegelijk wil de Commissie de autobouwers stimuleren om meer elektrische auto's te produceren en zelf 800 miljoen euro investeren in de uitrol van laadpalen.
  [naar artikel]
 50. Europese Commissie maakt 300 miljoen euro extra vrij voor bescherming van oceanen (30/10/2018 - VRT NWS)
  Europa gaat 300 miljoen euro vrijmaken om nieuwe initiatieven voor de bescherming van de oceanen te financieren. Het gaat in het bijzonder over projecten tegen plasticvervuiling. Dat maakte de Europese Commissie bekend op de conferentie "Our Ocean" in Bali.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.