Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
03:27 uur

STAYCATION. De Napoleonroute: in het spoor van de Keizer

Metro

31/07/2020 - 20:01

Op zoek naar een portie vakantie en een dosis geschiedenis zonder België te verlaten? Wat dacht je van de Napoleonroute door Wallonië, die je meeneemt in het zog van de Franse Keizer en diens troepen tijdens hun laatste dagen voor de fatale Slag bij Waterloo… Iedereen kent de Slag bij Waterloo. Op 18 juni 1815 […] Het bericht STAYCATION. De Napoleonroute: in het spoor van de Keizer verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Op vakantie in eigen tuin: Maarten Vancoillie verkiest de staycation (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Je hoeft niet noodzakelijk op een vliegtuig te stappen om te genieten van de vakantie. De staycation is deze zomer weer helemaal terug van nooit...
  [naar artikel]
 2. Leven in 2019: zes ideeën voor een last minute staycation (28/06/2019 - Knack)
  Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: staycation-ideeën
  [naar artikel]
 3. Japanse keizer zinspeelt op aftreden, maar mag niet (08/08/2016 - De Redactie)
  In de Japanse grondwet is niet voorzien dat de keizer kan aftreden. Daarom wil de oude keizer dat zijn taken stilaan worden overgenomen, terwijl hij wel keizer blijft
  [naar artikel]
 4. Japanse keizer Akihito treedt af in april 2019 (01/12/2017 - VRT NWS)
  Op 30 april 2019 treedt de Japanse keizer Akihito af. Die datum is vastgelegd na een vergadering met onder andere de parlementsvoorzitter en prins Hitachi, de jongere broer van de keizer.  Op 1 mei 2019 wordt kroonprins Naruhito, de zoon van keizer Akihito, de nieuwe Japanse keizer.
  [naar artikel]
 5. Japanse keizer mag aftreden (19/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse regering heeft vrijdag een wet goedgekeurd die keizer Akihito toelaat om in december 2018 af te treden. De keizer, die kampt met
  [naar artikel]
 6. Voor het eerst een Japanse keizer op pensioen (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 82-jarige keizer Akihito van Japan wil in de komende jaren aftreden. Dit meldt de publieke omroep NHK. Als de keizer 'met pensioen gaat', zou
  [naar artikel]
 7. Het geschenk van de zonnegodin: de drie kroonjuwelen van de Japanse keizer (30/04/2019 - VRT NWS)
  De kroning van de Japanse kroonprins Naruhito tot keizer is volledig als hij de drie oude kroonjuwelen in ontvangst neemt. Die zijn voor de gelegenheid uit hun schrijnen elders in Japan gehaald. De laatste keer dat die nog samen waren, was bij de kroning van de keizer die nu aftreedt, keizer Akihito in 1989.
  [naar artikel]
 8. IN BEELD. Veel mooi volk op de inhuldiging van Japanse keizer Naruhito (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 59-jarige Japanse keizer Naruhito volgende zijn vader Akihito op 1 mei al op als keizer van Japan, maar werd pas vandaag met een eeuwenoude...
  [naar artikel]
 9. Weg ligt open voor Japanse keizer om af te treden (19/05/2017 - De Redactie)
  De Japanse regering heeft een wet goedgekeurd die keizer Akihito toelaat om in december 2018 af te treden. De keizer, die kampt met gezondheidsproblemen, had zelf in augustus vorig jaar laten weten dat hij graag zou aftreden.
  [naar artikel]
 10. Ajax stelt Marcel Keizer aan als nieuwe hoofdcoach (17/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ajax heeft bekendgemaakt dat Marcel Keizer komend seizoen de nieuwe hoofdcoach wordt. Keizer komt over van Jong Ajax en volgt Peter Bosz op, die al na één seizoen vertrok naar Borussia Dortmund. Keizer tekende als T1 een contract van twee jaar, met een optie op nog een extra jaar.
  [naar artikel]
 11. Treedt de Japanse keizer af? Maandag wellicht meer duidelijkheid (05/08/2016 - De Redactie)
  De Japanse keizer Akihito spreekt maandag in een videoboodschap zijn bevolking toe. Dat heeft het officiële agentschap van het keizerlijk paleis aangekondigd. Een drietal weken geleden was het gerucht opgedoken dat de keizer zou willen aftreden.
  [naar artikel]
 12. Normaal gesproken sterft een Japanse keizer in het harnas, keizer Akihito trad vandaag af (30/04/2019 - De Morgen)
  De Japanse keizer Akihito heeft dinsdag tijdens een korte ceremonie in het paleis in Tokio afstand gedaan van de troon. ‘Ik bedank de mensen dat ze me hebben geaccepteerd in mijn rol als symbool van de staat.’
  [naar artikel]
 13. Japanse keizer Akihito start met rituelen voor aftreding (12/03/2019 - De Morgen)
  De Japanse keizer Akihito is vandaag gestart met de reeks ceremonies naar aanleiding van zijn aftreding, die volgende maand gepland is. Het is de eerste keer in 200 jaar dat er een keizer aftreedt.
  [naar artikel]
 14. Japanse keizer Akihito treedt vandaag af (30/04/2019 - De Morgen)
  De Japanse keizer Akihito treedt vandaag af tijdens een ceremoniële viering in het keizerlijke paleis in Tokio. Hij wordt de eerste Japanse keizer sinds Kokaku in 1817 die nog bij leven plaats maakt voor zijn opvolger, zijn zoon Naruhito. De keizer vertolkt een vooral ceremoniële rol in Japan, met een focus op publiek engagement met de burgers en de ontmoeting van buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders.
  [naar artikel]
 15. "Ik bid voor vrede": Historische troonsafstand van Japanse keizer Akihito (30/04/2019 - VRT NWS)
  Met een dag van rituelen en ceremonies is keizer Akihito (85) afgetreden als 125e keizer van Japan. Met de woorden "ik bid voor vrede" nam Akihito afscheid van de troon. Zijn oudste zoon kroonprins Naruhito (59) volgt hem morgen op. De troonsafstand is historisch: het is al meer dan 200 jaar geleden dat een Japanse keizer vrijwillig terugtreedt.
  [naar artikel]
 16. Piet Keizer, de legendarische linksbuiten van Ajax, is overleden (11/02/2017 - Sporza)
  Enkele maanden na Johan Cruijff is met Piet Keizer een tweede lid van de Gouden Ajax-generatie van de jaren 70 overleden. Piet Keizer leed al een tijdje aan een ongeneeslijke ziekte.
  [naar artikel]
 17. Neef van Ajax-legende Piet Keizer volgt Peter Bosz op in Amsterdam (17/06/2017 - Sporza)
  Marcel Keizer is de nieuwe coach van Ajax. De relatief onbekende Keizer had afgelopen seizoen Jong Ajax onder zijn hoede. Hij is de opvolger van Peter Bosz, die naar Dortmund is vertrokken.
  [naar artikel]
 18. Je hoeft niet ver om op vakantie te zijn. Tips voor een leuke ‘staycation’ (29/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ver hoef je niet te reizen om er even helemaal tussenuit te zijn. Want of het nu een citytrip, een weekendje uitwaaien aan zee of er helemaal tussenuit knijpen in de natuur is: je kan het ook in eigen land. Of in Nederland, als je echt naar het buitenland wil. De Nederlandse reisblogster Anne de Buck bundelt in haar nieuwste boek ‘Staycation’ de leukste adresjes in België en Nederland. Dit zijn enkele handige tips voor een tripje dicht bij huis.
  [naar artikel]
 19. Voormalig keizer Akihito van Japan verliest even bewustzijn (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalig keizer van Japan, Akihito, heeft vandaag kortstondig het bewustzijn verloren. De 86-jarige keizer-emeritus kwam echter snel weer bij...
  [naar artikel]
 20. Kondigt Japanse keizer maandag aftreden aan? (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse keizer Akihito zal zich maandag tot zijn bevolking richten. Dat kondigt het keizerlijk paleis aan. Vorige maand dook nog een gerucht op dat de keizer wil aftreden.
  [naar artikel]
 21. Voormalig keizer Akihito van Japan verliest even bewustzijn (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalig keizer van Japan, Akihito, heeft vandaag kortstondig het bewustzijn verloren. De 86-jarige keizer-emeritus kwam echter snel weer bij...
  [naar artikel]
 22. Botje keizer Karel I gestolen uit Sint-Jacobskerk (25/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Uit de Sint-Jacobskerk in Antwerpen is, waarschijnlijk vrijdag al, een relikwie gestolen. Het gaat om een fragment van het bot van keizer Karel I van Oostenrijk. De laatste Oostenrijkse keizer werd in 2004 zalig verklaard door Paus Johannes Paulus II.
  [naar artikel]
 23. Ajax stelt Marcel Keizer aan als nieuwe hoofdcoach (17/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ajax heeft vandaag bekendgemaakt dat Marcel Keizer komend seizoen de nieuwe hoofdcoach wordt. Keizer komt over van Jong Ajax en volgt Peter Bosz
  [naar artikel]
 24. Japanse keizer Akihito is afgetreden (30/04/2019 - De Morgen)
  De Japanse keizer Akihito is vandaag afgetreden tijdens een ceremoniële viering in het keizerlijke paleis in Tokio. Hij is de eerste Japanse keizer sinds Kokaku in 1817 die nog bij leven plaats maakt voor zijn opvolger, zijn zoon Naruhito.
  [naar artikel]
 25. Japanse keizer Akihito treedt vandaag af (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse keizer Akihito treedt vandaag af tijdens een ceremoniële viering in het keizerlijke paleis in Tokio. Hij wordt de eerste Japanse keizer...
  [naar artikel]
 26. Voormalig keizer Akihito van Japan onwel geworden (30/01/2020 - Metro)
  De voormalig keizer van Japan, Akihito, heeft donderdag kortstondig het bewustzijn verloren. De 86-jarige keizer-emeritus kwam echter snel weer bij positieven en had ontbijt zoals altijd, meldde het Japanse persbureau Kyodo. Verdere details over de gezondheidssituatie van de vorig jaar afgetreden keizer gaf het bureau dat de zaken van de keizerlijke familie beheert, niet. Akihito is in het verleden behandeld aan prostaatkanker en aan hartkwalen. Vanwege gezondheidsproblemen deed hij afgelopen jaar afstand van de troon. Zijn zoon Naruhito is hem afgelopen mei opgevolgd. Bron: Belga   Het bericht Voormalig keizer Akihito van Japan onwel geworden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Japanse keizer hint opnieuw op vertrek (08/08/2016 - De Tijd)
  08:36 In een videoboodschap heeft 82-jarige keizer Akihito laten weten dat het moeilijk wordt voor hem om zijn taken te blijven uitvoeren.
  [naar artikel]
 28. Japanse keizer Akihito op diplomatiek bezoek in Thailand (05/03/2017 - De Redactie)
  Thailand heeft de rode loper uitgerold voor de Japanse keizer Akihito. Die komt daar de banden tussen beide landen versterken en heeft eerder ook Vietnam bezocht. De keizer heeft enkel een symboolwaarde, maar het bezoek past in de Japans-Chinese invloedsstrijd in Zuidoost-Azië.
  [naar artikel]
 29. Geen verjaardagsfeest voor nieuwe Japanse keizer door coronavirus (17/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Japan blaast activiteiten af rond de verjaardag van de nieuwe keizer Naruhito. De hofhouding meldt dat het keizerlijk paleis omwille van de verspreiding van het nieuwe coronavirus niet toegankelijk zal zijn voor het publiek. Ook gaat een openbare verschijning van de keizer niet door die ‘s ochtends had moeten plaatsvinden.
  [naar artikel]
 30. Japanse keizer mag met pensioen (07/04/2019 - De Morgen)
  De 83-jarige Japanse keizer Akihito krijgt vandaag na negen maanden wachten zijn zin van het parlement: hij mag aftreden.
  [naar artikel]
 31. Archeologen stoten op schat in Mexico en denken dat ze allereerst graftombe Azteekse keizer op spoor zijn (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is zo een beetje de heilige graal voor iedereen die zich bezighoudt met de studie van de Azteken: het vinden van een koninklijke graftombe. Al...
  [naar artikel]
 32. Hoofd van Keizer ligt op het kapblok na uitschuiver tegen Vitesse (24/09/2017 - Sporza)
  Geen Europees voetbal en pas 7e in de competitie na een 1 op 6: Ajax is in crisis en daar moet de onervaren Marcel Keizer mogelijk de prijs voor betalen.
  [naar artikel]
 33. Keizer Akihito richt zich laatste keer met nieuwjaarsboodschap tot Japanners (02/01/2019 - Metro)
  De Japanse keizer Akihito, die eind april zal aftreden, heeft voor het laatst zijn nieuwjaarswensen gericht tot zijn volk. Dat gebeurde in het paleis in Tokio in het bijzijn van duizenden landgenoten. Keizer Akihito, keizerin Michiko en andere leden van de keizerlijke familie wuifden naar de juichende menigte vanop het balkon van het paleis. “Bij het begin van het nieuwe jaar bid ik voor vrede en voor het geluk van ons volk en de wereld”, aldus Akihito (85) in zijn zwanenzang. Kroonprins Naruhito zal Akihito op 1 mei opvolgen. Hij en kroonprinses Masako waren ook aanwezig bij het uitspreken van de boodschap. Akihito zelf werd keizer op 7 januari 1989. Hij was toen 55 jaar oud en volgde toen keizer Hirohito op. Bron: Belga   Het bericht Keizer Akihito richt zich laatste keer met nieuwjaarsboodschap tot Japanners verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. De Brusselse romance van het Japanse keizerlijk paar, met dank aan Koning Boudewijn (26/04/2019 - VRT NWS)
  Op dinsdag 30 april zal keizer Akihito troonsafstand doen als 125ste keizer van Japan. Daarmee treden Akihito en zijn echtgenote keizerin Michiko terug ten voordele van hun zoon Naruhito. Wat weinig mensen weten is dat wijlen koning Boudewijn een rol speelde in de verloving van de keizer, toen nog kroonprins Akihito, met Michiko, de latere keizerin.
  [naar artikel]
 35. Naruhito wil strikt Japans keizerschap modernere invulling geven (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse kroonprins Naruhito (59) volgt woensdag zijn een dag eerder afgetreden vader keizer Akihito (85) op als keizer van Japan. De...
  [naar artikel]
 36. Zeug en zes biggen liggen te rusten in weide in Keizer Karelstraat (09/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het everzwijnenprobleem in Lommel-centrum lijkt te zijn opgelost. Een brandweerman die vanmorgen rond 6.30 uur terugkwam van een interventie trof de rotte aan in de Keizer Karelstraat.
  [naar artikel]
 37. Japanse keizer Naruhito richt zich in eerste nieuwjaarsspeech tot Japanners (02/01/2020 - Metro)
  De Japanse keizer Naruhito, die op 1 mei de troon betrad, heeft donderdag voor de eerste keer een nieuwjaarsspeech gehouden. Tienduizenden Japanners zakten daarvoor af naar het keizerlijk paleis in Tokio. De 59-jarige Naruhito werd op 1 mei de 126ste keizer van Japan, een dag nadat zijn vader Akihito troonsafstand deed vanwege gezondheidsproblemen. De toespraak werd bijgewoond door keizerin Masako en de voormalige keizer Akihito zijn vrouw Michiko. Het is de eerste keer dat zij in het publiek verschijnen sinds hij afstand deed van de troon. Keizer Naruhito verklaarde in zijn speech dat het zowel voor hem als voor de keizerin heel ontroerend was om zo veel verschillende mensen in Japan en in het buitenland te ontmoeten. Bron: Belga   Het bericht Japanse keizer Naruhito richt zich in eerste nieuwjaarsspeech tot Japanners verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Keizer zit gevangen op de troon (29/03/2019 - De Morgen)
  Hij nam het woord abdicatie niet in de mond, maar zijn boodschap was duidelijk. In de zeer uitzonderlijke tv-toespraak die hij gisteren hield gaf de Japanse keizer Akihito te kennen dat hij afstand wil doen van de troon.
  [naar artikel]
 39. Spaanse comeback Keizer Karel stut omzet Co.Br.Ha (29/03/2019 - De Tijd)
  19:06 De moedermaatschappij van Brouwerij Haacht kon haar bierverkoop vorig jaar flink optrekken dankzij de groeiende populariteit in het buitenland van speciaalbieren als Keizer Karel of Ommegang. Maar het...
  [naar artikel]
 40. Aftredende Japanse keizer ontmoette geliefde op tennisbaan tijdens ‘liefdesmatch’ en brak met eeuwenoude traditie (30/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De afscheidnemende Japanse keizer Akihito stapte op 10 april 1959 als toenmalige kroonprins in het huwelijksbootje met Michiko Shoda. De twee...
  [naar artikel]
 41. Wil Japanse keizer aftreden? (08/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse keizer Akihito (82) heeft gehint op een mogelijk aftreden. "Ik maak mij zorgen over de moeilijkheid om mijn functies uit te oefenen
  [naar artikel]
 42. Nainggolan keizer van Rome na heerlijke bom in derby (04/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  AS Roma mag zich ook in 2016 keizer van Rome noemen. De manschappen van coach Spalletti, met Nainggolan in de basis en Thomas Vermaelen op de
  [naar artikel]
 43. Tweehonderd jaar na de slag: Waterloo als massaspektakel (10/04/2019 - De Morgen)
  Johan Op de Beeck is de auteur van de tweedelige Napoleon-biografie Van strateeg tot keizer en Van keizer tot mythe, en van Waterloo. Laatste 100 dagen van Napoleon.
  [naar artikel]
 44. Schaf belasting op verdriet af: "6 december vond u dat dit nog te veel zou kosten" (10/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Reddite quae sunt Caesaris Caesari, et quae sunt Dei Deo. Geef aan de keizer wat de keizer toekomt, en aan God wat God toekomt. Als oppergodin van het Blauwe leger mag Gwendolyn Rutten (Open Vld) zondag dan wel het voorstel hebben gelanceerd om de “belasting op verdriet” af te schaffen, het is Jos Lantmeeters die als ongekroonde keizer van N-VA-Limburg vorig jaar als eerste het idee opperde om mensen na overlijden van hun partner vrij te stellen van de erfbelasting.
  [naar artikel]
 45. Keizer zit gevangen op de troon (09/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/keizer-zit-gevangen-op-de-troon/mruw6lzwheytknrzgyyc6rsxf43dimq/e6f126ede9d2f657a41edaa29622e728176dd827e2f649aa08b95a5902955d17/fitwidth_642x0_69156960.jpg?v=pTmqOqn
  [naar artikel]
 46. Japanse keizer Naruhito bestijgt de troon (01/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Japan heeft officieel een nieuwe keizer. De 59-jarige Naruhito heeft woensdag de Chrysantentroon bestegen en volgt zijn vader op die een dag eerder...
  [naar artikel]
 47. Japanse keizer Akihito treedt na 30 jaar af (01/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse keizer Akihito zal op 30 april 2019 terugtreden. Een speciale commissie, geleid door premier Shinzo Abe, heeft daartoe besloten. 
  [naar artikel]
 48. Japans parlement maakt weg vrij voor troonsafstand keizer Akihito (84) (02/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het lagerhuis van het Japanse parlement heeft een wetstekst goedgekeurd die keizer Akihito (84) moet toelaten om afstand te doen van de troon. De
  [naar artikel]
 49. Voor het eerst een vrouw aanwezig bij plechtigheid troonsbestijging nieuwe Japanse keizer (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse keizer Akihito (85) treedt morgen na een regeerperiode van dertig jaar en een wachttijd van bijna drie jaar af. Een dag later, op 1 mei,...
  [naar artikel]
 50. Japanse keizer mag aftreden (09/06/2017 - De Tijd)
  07:20 Het Japanse parlement heeft vrijdag de wet goedgekeurd waardoor keizer Akihito (83) zal kunnen aftreden
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.