Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
16:29 uur

Alle ogen gericht op Egbert Lachaert

De Tijd

31/07/2020 - 21:31

21:27 Dat Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) het nog een allerlaatste kans geven, is niet meer dan een wanhoopspoging. 'Nu stoppen zou bizar zijn, want er is echt vooruitgang tussen de twee grootste...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook Egbert Lachaert wil Gwendolyn Rutten opvolgen (30/01/2020 - De Standaard)
  Met een ‘running mate’ uit elke provincie stelt Kamerlid Egbert Lachaert zich kandidaat voor het voorzitterschap van Open VLD, wellicht vandaag al.
  [naar artikel]
 2. Egbert Lachaert wordt fractieleider Open Vld (27/06/2019 - Metro)
  Egbert Lachaert wordt de nieuwe fractieleider van Open Vld in de Kamer. Hij werd unaniem verkozen door de liberale fractie, zo kondigt Lachaert zelf aan via Twitter. Open Vld moest op zoek naar een nieuwe fractieleider, nu Patrick Dewael werd verkozen tot Kamervoorzitter. De 41-jarige Lachaert werd op 26 mei herverkozen in de Kamer en begint zo aan zijn tweede legislatuur in het federale parlement. Voordien zat hij korte tijd in het Vlaams parlement. bron: Belga Het bericht Egbert Lachaert wordt fractieleider Open Vld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Egbert Lachaert ook kandidaat-voorzitter Open Vld (30/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Egbert Lachaert zal zich donderdag kandidaat stellen om Gwendolyn Rutten op te volgen als ­partijvoorzitter. Hij gaat de strijd aan met Bart Tommelein en Els Ampe.
  [naar artikel]
 4. Alexander De Croo kiest kamp: 'Egbert Lachaert heeft wat de Open VLD nodig heeft' (10/03/2020 - Knack)
  In een interview in Knack spreekt vicepremier en oud-partijvoorzitter Alexander De Croo zich voor het eerst uit over de nakende voorzittersverkiezingen in zijn partij. Het is een full endorsment voor Egbert Lachaert: 'Egbert is een absolute topper.'
  [naar artikel]
 5. Egbert Lachaert (Open Vld) vraagt verschuiving van solden naar 15 augustus (05/04/2020 - Express)
  Omdat de retailsector nu volledig stilligt, vraagt Open Vld-fractieleider Egbert Lachaert om de solden te verschuiven. Die zouden dan moeten... The post Egbert Lachaert (Open Vld) vraagt verschuiving van solden naar 15 augustus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. “Geknipte Open VLD-voorzitter” Egbert Lachaert laat nog niet in kaarten kijken (24/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Egbert Lachaert heeft het geknipte profiel om de nieuwe voorzitter te worden van Open VLD. Dat zegt burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne in Het Laatste Nieuws. Lachaert schuift een beslissing voor zich uit: “Er is op dit ogenblik geen vacature voor voorzitter.”
  [naar artikel]
 7. Lachaert en Tommelein willen Open Vld-voorzitter worden: ‘Egbert wil zoveel mogelijk op N-VA lijken’ (06/03/2020 - De Morgen)
  Wie geeft Open Vld een nieuw elan? Kamerfractieleider Egbert Lachaert wil absoluut de N-VA-kiezer terugwinnen, Oostends burgemeester Bart Tommelein wil net het verschil maken met de Vlaams-nationalisten. ‘Egbert wil zoveel mogelijk op N-VA lijken.’
  [naar artikel]
 8. Stapt ook Egbert Lachaert in de race voor voorzitterschap Open Vld? (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Egbert Lachaert, federaal fractievoorzitter voor Open Vld, stelt zich hoogstwaarschijnlijk straks medekandidaat om Gwendolyn Rutten als voorzitter...
  [naar artikel]
 9. Egbert Lachaert is derde kandidaat om Gwendolyn Rutten op te volgen als Open VLD-voorzitter (30/01/2020 - Knack)
  Kamerlid Egbert Lachaert heeft in De Ochtend aangekondigd dat hij voorzitter van Open VLD wil worden.
  [naar artikel]
 10. Kandidaat-voorzitter Egbert Lachaert: 'Ik wil van de Open VLD geen rechts clubje maken' (11/02/2020 - Knack)
  De kans is niet onbestaande dat Egbert Lachaert op 27 maart de opvolger wordt van huidig Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten.
  [naar artikel]
 11. Egbert Lachaert kandidaat om Gwendolyn Rutten op te volgen als Open VLD-voorzitter (30/01/2020 - Knack)
  Kamerlid Egbert Lachaert heeft in De Ochtend aangekondigd dat hij voorzitter van Open VLD wil worden.
  [naar artikel]
 12. Alexander De Croo schaart zich achter Egbert Lachaert (10/03/2020 - Express)
  De voormalige voorzitter van Open Vld heeft zich uitgesproken over de opvolger van Gwendolyn Rutten. Hij kiest voor kamp-Lachaert en... The post Alexander De Croo schaart zich achter Egbert Lachaert appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Wil Egbert Lachaert (Open Vld) voorzitter worden? (13/01/2020 - De Morgen)
  Open Vld-fractieleider Egbert Lachaert postte een nieuwjaarsbrief op Facebook waarin hij zijn visie deelt over de koers die de Vlaamse liberalen moeten varen. Een duidelijk schot voor de boeg om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap.
  [naar artikel]
 14. Egbert Lachaert ook kandidaat-voorzitter Open VLD (30/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Egbert Lachaert zal zich donderdag kandidaat stellen om Gwendolyn Rutten op te volgen als ­partijvoorzitter. Hij wilde het nieuws gisteren nog niet officieel bevestigen maar we vernemen uit goede bron dat er donderdagochtend een aankondiging komt. Hij gaat de strijd aan met Bart Tommelein en Els Ampe
  [naar artikel]
 15. Egbert Lachaert (Open VLD): 'Tot 7000 euro per jaar in ruil voor uw bedrijfswagen' (27/02/2019 - Knack)
  'Eindelijk is er een financieel interessant alternatief voor de bedrijfswagen', zegt federaal parlementslid Egbert Lachaert (Open VLD).
  [naar artikel]
 16. Voorzittersverkiezingen Open Vld, Alexander De Croo: “Egbert Lachaert heeft wat Open Vld nodig heeft” (10/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In een interview in Knack spreekt vicepremier en oud-partijvoorzitter Alexander De Croo zich voor het eerst uit over de nakende voorzittersverkiezingen bij Open Vld. Hij kiest partij voor Egbert Lachaert: “Egbert is een absolute topper”, luidt het.
  [naar artikel]
 17. Voorzittersverkiezingen Open Vld, Alexander De Croo: “Egbert Lachaert heeft wat Open Vld nodig heeft” (10/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een interview in Knack spreekt vicepremier en oud-partijvoorzitter Alexander De Croo zich voor het eerst uit over de nakende voorzittersverkiezingen bij Open Vld. Hij kiest partij voor Egbert Lachaert: “Egbert is een absolute topper”, luidt het.
  [naar artikel]
 18. Ook Egbert Lachaert kandidaat-voorzitter Open Vld (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Egbert Lachaert, federaal fractievoorzitter voor Open Vld, heeft zich deze ochtend kandidaat gesteld voor het partijvoorzitterschap. Dat maakte hij...
  [naar artikel]
 19. Paars-geel of paars-groen: of Egbert Lachaert voorzitter wordt van Open VLD, zal die keuze mee bepalen (30/01/2020 - VRT NWS)
  Hij wil het zelf niet gezegd hebben, maar de kandidatuur van Egbert Lachaert om voorzitter te worden van Open VLD is weldegelijk bepalend voor de federale regeringsonderhandelingen. Lachaert is fractieleider van Open VLD in het federaal parlement, en staat voor de rechterflank van de partij. “Dat kan de tweedeling binnen Open VLD wel eens duidelijker maken”, zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder.
  [naar artikel]
 20. Open VLD-Kamerfractieleider Egbert Lachaert mengt zich mogelijk in de strijd voor voorzitterschap (13/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD-Kamerfractieleider Egbert Lachaert is “niet overtuigd” door wat hij tot nog toe hoorde van de twee kandidaat-voorzitters Els Ampe en Bart Tommelein. Er zal volgens hem “meer nodig zijn om de partij terug op het juiste spoor te brengen”.
  [naar artikel]
 21. Kamerfractieleider Egbert Lachaert is kandidaat-voorzitter voor Open Vld (30/01/2020 - Metro)
  Open Vld-Kamerfractieleider Egbert Lachaert is kandidaat-partijvoorzitter. Dat bevestigt hij vandaag, na weken van speculatie. De 42-jarige Oost-Vlaming zet in op drie kernthema’s: een duidelijk sociaal-economisch liberaal discours, veiligheid, en migratie en integratie. Lachaert vervoegt zo Bart Tommelein, de burgemeester van Oostende, en Vlaams parlementslid Els Ampe. Zij kondigden eerder al aan mee te dingen naar het voorzitterschap bij de Vlaamse liberalen. De Kamerfractieleider nam het in 2012 al eens op tegen huidig partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Hij haalde toen 40 procent van de stemmen. De voorzittersverkiezingen bij Open Vld vinden plaats in maart. bron: Belga Het bericht Kamerfractieleider Egbert Lachaert is kandidaat-voorzitter voor Open Vld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Egbert Lachaert: 'Durf kernuitstap in 2025 in vraag stellen' (03/03/2020 - Knack)
  'We zijn allesbehalve klaar voor de energietransitie', schrijft Egbert Lachaert, kandidaat-voorzitter van Open VLD, in zijn nieuwe e-book, dat Knack kon inkijken. De Oost-Vlaming heeft ook een noodoplossing voor de formatie klaar.
  [naar artikel]
 23. Ook Egbert Lachaert kandidaat-voorzitter Open Vld (30/01/2020 - De Morgen)
  Er is een derde kandidaat om voorzitter te worden van Open Vld. Egbert Lachaert maakte vandaag bekend dat hij mee in de voorzittersrace stapt.
  [naar artikel]
 24. Egbert Lachaert lonkt naar het Open Vld-voorzitterschap (13/01/2020 - De Morgen)
  Open Vld-fractieleider Egbert Lachaert postte een nieuwjaarsbrief op Facebook waarin hij zijn visie deelt over de koers die de Vlaamse liberalen moeten varen. Een duidelijk schot voor de boeg om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap.
  [naar artikel]
 25. Waarop wacht Egbert Lachaert (Open VLD) om z’n kandidatuur als voorzitter te lanceren? (07/01/2020 - Express)
  Voorlopig heeft Open VLD slechts één serieuze kandidaat als opvolger voor Gwendolyn Rutten: Bart Tommelein. Maar iedereen kijkt naar Egbert Lachaert. Wat gebeurt er precies? De zoveelste interne machtswissel doorkruist de federale onderhandelingen. Deze keer niet de minste: Open VLD. De details: De wissel is voor maart, het moment waarop het mandaat van Gwendolyn Rutten […] The post Waarop wacht Egbert Lachaert (Open VLD) om z’n kandidatuur als voorzitter te lanceren? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Egbert Lachaert (Open VLD): 'Kris Peeters was misschien beter premier geweest' (11/04/2017 - Knack)
  Ook al zitten christendemocraten en liberalen samen in de regering, toch lijkt CD&V vaak een andere agenda te hebben dan wat er in het regeerakkoord staat, vindt Egbert Lachaert (Open VLD). 'Sinds het aantreden van deze regering vertolkt Kris Peeters met luide stem de rol van de vakbonden.'
  [naar artikel]
 27. Egbert Lachaert (Open VLD) "Surrealistisch schouwspel van oppositie tegen aftredende regering" (09/07/2019 - VRT NWS)
  Tijdens een debat in de Kamercommissie Begroting heeft fractieleider Egbert Lachaert (Open VLD) zwaar uitgehaald naar PS en N-VA, die zich volgens hem al te zeer gedragen als oppositie tegen een aftredende federale regering. Tijdens het debat over de voorlopige twaalfden uitten beide partijen forse kritiek op een aantal aspecten van het regeringsbeleid, maar Lachaert vindt dit absoluut niet kunnen.
  [naar artikel]
 28. Egbert Lachaert over krakersdiscussie: "Wat Daniël Termont voorstelt, is het Vlaams Belang voorbij" (05/10/2017 - VRT NWS)
  Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert haalt zwaar uit naar de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A). Die vindt het wetsvoorstel om kraken strafbaar te maken, niet ver genoeg gaan. "Wat hij voorstelt, is het Vlaams Belang voorbij", stelt Lachaert, de initiatiefnemer van het wetsvoorstel, in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 29. Van Quickenborne bombardeert Oost-Vlaming tot kandidaat-voorzitter Open VLD: “Als Egbert Lachaert het niet doet, doe ik het zelf” (25/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Egbert Lachaert is kandidaat-voorzitter van Open VLD. Alleen heeft hij zichzelf (nog) niet kandidaat gesteld, zijn partijgenoot Vincent Van Quickenborne deed dat. “Hij is de geknipte man”, zegt de Kortrijkse burgemeester. “Als hij zich kandidaat stelt, heeft hij mijn steun.” Doet Lachaert het niet, dan zal Q wel zijn kans wagen.
  [naar artikel]
 30. Egbert Lachaert: "Als het niet lukt tussen tussen PS en N-VA is Vivaldi mogelijk" (08/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wordt Egbert Lachaert straks de nieuwe voorzitter van Open Vld? De man die in november nog eigenhandig de paars-groene dromen van de partijtop dwarsboomde, sluit vandaag een Vivaldi-coalitie zonder N-VA niet langer uit. “De crisis in de Wetstraat is nu zodanig diep dat je niet meer op basis van een kleurenpalet dingen kunt uitsluiten.”
  [naar artikel]
 31. Egbert Lachaert (Open VLD): “Niemand heeft nu nood aan politieke spelletjes” (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert erkent dat de volmachtenwet geen “schoonheidsprijs” zal krijgen, maar dringt er wel op aan om snel vooruit te gaan met de wet. N-VA wil dat er ernstig rekening gehouden wordt met de kritiek van de Raad van State. Kamerlid Theo Francken (N-VA) vraagt zich op Twitter af of het wel “wijs” is om de wet donderdag al te stemmen. “Ik moet de rekening van de N-VA niet maken, maar niemand heeft nu nood aan technische of politieke spelletjes”, zo reageerde Lachaert donderdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 32. Egbert Lachaert (Open VLD) haalt uit naar CD&V'er Kris Peeters (11/04/2017 - Knack)
  In een interview met Knack is Open VLD'er Egbert Lachaert ongemeen hard voor CD&V'er en vicepremier in de regering-Michel Kris Peeters. 'Kris Peeters was misschien beter premier geweest van deze regering, dan had hij zelf naar eenheid moeten zoeken in plaats van steeds op de rem te gaan staan.'
  [naar artikel]
 33. De Croo steunt kandidatuur Lachaert (10/03/2020 - De Tijd)
  13:47 In de voorzittersverkiezingen bij Open VLD krijgt Egbert Lachaert de steun van vicepremier Alexander De Croo.
  [naar artikel]
 34. Egbert Lachaert (Open VLD) haalt uit naar CD&V'er Kris Peeters: 'Ik begrijp zijn positie niet' (11/04/2017 - Knack)
  In een interview met Knack is Open VLD'er Egbert Lachaert ongemeen hard voor CD&V'er en vicepremier in de regering-Michel Kris Peeters. 'Kris Peeters was misschien beter premier geweest van deze regering, dan had hij zelf naar eenheid moeten zoeken in plaats van steeds op de rem te gaan staan.'
  [naar artikel]
 35. Lachaert wil Open Vld eigenheid teruggeven (07/04/2019 - De Morgen)
  Met de nodige branie gooit Egbert Lachaert zich in de strijd om het leiderschap van de Vlaamse liberalen. De 35-jarige advocaat uit Merelbeke mikt op de stem van de ontgoochelde blauwe basis.
  [naar artikel]
 36. ‘Geknipte partijvoorzitter’ Lachaert laat nog niet in zijn kaarten kijken (24/08/2019 - De Morgen)
  Egbert Lachaert heeft het geknipte profiel om de nieuwe voorzitter te worden van Open Vld. Dat zegt burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne in Het Laatste Nieuws. Lachaert schuift een beslissing voor zich uit: ‘Er is op dit ogenblik geen vacature voor voorzitter’.
  [naar artikel]
 37. Kandidaat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert trapt Antwerpse campagne af in Schoten (03/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Egbert Lachaert, die vorige week bekendmaakte dat ook hij naast Bart Tommelein en Els Ampe kandidaat-voorzitter is bij Open Vld, trapte zijn Antwerpse campagne af in Schoten. De eerste schepen van Merelbeke kreeg in café Den Botermelk een bijzonder warm onthaal van plaatselijk Open Vld-boegbeeld Paul Valkeniers.
  [naar artikel]
 38. Lachaert vindt kernuitstap 2025 geen goed idee (03/03/2020 - De Tijd)
  08:25 Volgens Egbert Lachaert, kandidaat-voorzitter van Open VLD, is het onhaalbaar geworden in 2025 de kerncentrales te sluiten.
  [naar artikel]
 39. Lachaert: “CD&V treft ook schuld omdat speelveld enkel beperkt werd tot paars-gele piste” (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Egbert Lachaert, de kandidaat-voorzitter van Open Vld, ziet niet alleen bij PS maar ook bij CD&V een oorzaak van de mislukking van de opdracht van...
  [naar artikel]
 40. Van Quickenborne ziet Lachaert als voorzitter Open VLD (24/08/2019 - De Tijd)
  08:42 De burgemeester van Kortrijk schuift in een interview met Het Laatste Nieuws het liberale parlementslid Egbert Lachaert naar voren als de 'geknipte voorzitter'.
  [naar artikel]
 41. Wie geeft Open Vld een nieuw elan? ‘Egbert gaat lopen met mijn ideeën’ (06/03/2020 - De Morgen)
  Wie geeft Open Vld een nieuw elan? Kamerfractieleider Egbert Lachaert wil absoluut de N-VA-kiezer terugwinnen, Oostends burgemeester Bart Tommelein wil net het verschil maken met de Vlaams-nationalisten. ‘Egbert wil zoveel mogelijk op N-VA lijken.’
  [naar artikel]
 42. Egbert Lachaert (Open VLD) reageert op bedenkingen Theo Francken (N-VA): “Niemand heeft nu nood aan politieke spelletjes” (26/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert erkent dat de volmachtenwet geen “schoonheidsprijs” zal krijgen, maar dringt er wel op aan om snel vooruit te gaan met de wet. N-VA wil dat er ernstig rekening gehouden wordt met de kritiek van de Raad van State. Kamerlid Theo Francken (N-VA) vraagt zich op Twitter af of het wel “wijs” is om de wet donderdag al te stemmen. “Ik moet de rekening van de N-VA niet maken, maar niemand heeft nu nood aan technische of politieke spelletjes”, zo reageerde Lachaert donderdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 43. Fractieleider Egbert Lachaert kandidaat-voorzitter bij Open VLD: "Het sociaal systeem is te toegankelijk voor nieuwkomers" (30/01/2020 - VRT NWS)
  Er is een derde kandidaat om de nieuwe voorzitter te worden bij de Vlaamse liberalen van Open VLD. Egbert Lachaert, die de fractie van de partij leidt in het federaal parlement, stapt in de race tegen de burgemeester van Oostende Bart Tommelein en Vlaams parlementslid Els Ampe. Het is nog onduidelijk of ook de huidige voorzitster Gwendolyn Rutten opnieuw kandidaat zal zijn. In maart kennen we de uitslag.
  [naar artikel]
 44. Lachaert: ‘Voorstel scholingsbeding ook goed voor werknemers’ (24/04/2018 - De Standaard)
  Kamerlid Egbert Lachaert (Open VLD) verdedigt zijn wetsvoorstel dat bedrijven moet motiveren om hun werknemers zelf beter op te leiden, na kritiek van coalitiepartners N-VA en CD&V.
  [naar artikel]
 45. Lachaert (Open VLD): ‘Voorstel ook goed voor werknemers’ (24/04/2018 - De Standaard)
  Liberaal Kamerlid Egbert Lachaert verdedigt zijn wetsvoorstel dat bedrijven moet motiveren om hun werknemers zelf beter op te leiden, na kritiek van coalitiepartners N-VA en CD&V.
  [naar artikel]
 46. Alle ogen gericht op Puigdemont vandaag (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Alle ogen zijn vanaf vanavond gericht op Barcelona, waar de Catalaanse minister-president Carles Puigdemont om 18 uur een toespraak houdt voor het...
  [naar artikel]
 47. Lachaert (Open Vld) wil uitstel solden tot 15 augustus (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld-fractieleider Egbert Lachaert heeft een wetsvoorstel ingediend om de solden met anderhalve maand uit te stellen, zo laat hij zondag weten....
  [naar artikel]
 48. ‘Lachaert is een van de laatste echte ideologen van de partij’ (29/11/2019 - De Standaard)
  Het gezicht van het liberale verzet tegen paars-groen is Egbert Lachaert, Kamerfractieleider van Open VLD. Zeven jaar na zijn eerste poging overweegt de donkerblauwe Oost-Vlaming een nieuwe gooi naar het voorzitterschap.
  [naar artikel]
 49. Lachaert smijt zich in voorzittersrace Open VLD (30/01/2020 - De Tijd)
  01:03 Na Bart Tommelein en Els Ampe stelt ook Kamerfractieleider Egbert Lachaert zich kandidaat om voorzitter te worden van Open VLD. Allicht kondigt hij vandaag zijn kandidatuur aan.
  [naar artikel]
 50. Bart Tommelein vs. Egbert Lachaert, kandidaat-voorzitters bij Open VLD: “Mensen willen iemand jonger. Sorry, Bart.” (14/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bart Tommelein – “de Kennedy van Oostende” – tegen Egbert Lachaert – intussen “de Macron van Merelbeke”. Je moet ze bij Open VLD niet leren om de twee grote kanshebbers voor het voorzitterschap in de kijker te zetten. Al lijkt hun strijd er vooral een van details. “Mensen willen iemand jonger. Sorry, Bart.” Tommelein: “We vragen aan mensen om tot hun 67ste te werken. Ik ben er maar 57.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.