Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
17:40 uur

Marc Van Ranst genadeloos voor kritische dokter: “Hij zou gebuisd zijn op mijn examen virologie”

Metro

31/07/2020 - 21:44

Viroloog Marc Van Ranst is niet te spreken over de kritiek van een dokter van het UZ Brussel op het coronabeleid en het blindelings volgen van de adviezen van de experten. “Er zitten blijkbaar ook dokters bij de covid-ontkenners”, aldus Van Ranst. Frank Van Tussenbroek, afdelingshoofd Angio en Neuro Interventionele Radiologie, publiceerde enkele dagen geleden […] Het bericht Marc Van Ranst genadeloos voor kritische dokter: “Hij zou gebuisd zijn op mijn examen virologie” verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Twitteroorlog tussen Theo Francken en Marc Van Ranst escaleert: “Hij vervalst Facebook-posts” versus “Hij trekt mijn integriteit in twijfel” (12/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  De beledigingen vlogen al langer over en weer, maar nu is de Twitteroorlog tussen viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en staatssecretaris Theo Francken (N-VA) helemaal geëscaleerd. Francken noemt Van Ranst “Dokter Haat”. Die eist formele excuses. “Hij trekt mijn integriteit in twijfel. Dat kan niet”, zegt Van Ranst. “We excuseren ons als hij zelf sorry zegt voor zijn haattweets”, reageert N-VA.
  [naar artikel]
 2. N-VApocalypse now: “We zijn in crisismodus” (28/11/2018 - De Morgen)
  Marc Van Ranst is hoogleraar virologie aan de Katholieke Universiteit Leuven.
  [naar artikel]
 3. Viroloog Marc Van Ranst: ‘We zijn erin geslaagd om mensen bezorgd te maken, en dat was nodig’ (06/03/2020 - De Morgen)
  In tijden van coronavirus is Marc Van Ranst haast een kompas. Zijn stem is die waarnaar iedereen luistert, de overheid incluis. De professor virologie van de KU Leuven heeft ons de voorbije weken met opzet bezorgd gemaakt, zegt hij. ‘Het was de enige kogel in ons pistool. Als je geen vaccin hebt, moet je sensibiliseren.’
  [naar artikel]
 4. Viroloog Marc Van Ranst over coronavirus: ‘We zijn erin geslaagd om mensen bezorgd te maken, en dat was nodig’ (06/03/2020 - De Morgen)
  In tijden van coronavirus is Marc Van Ranst haast een kompas. Zijn stem is die waarnaar iedereen luistert, de overheid incluis. De professor virologie van de KU Leuven heeft ons de voorbije weken met opzet bezorgd gemaakt, zegt hij. ‘Het was de enige kogel in ons pistool. Als je geen vaccin hebt, moet je sensibiliseren.’
  [naar artikel]
 5. Dit was de week van viroloog Marc Van Ranst: ‘Een quarantaine kondig je beter meteen af’ (14/03/2020 - De Morgen)
  Hij noemt zichzelf al lachend een BV – een Bekende Viroloog. Van het lab tot de televisiestudio’s: dokter Marc Van Ranst voert een verbeten strijd met het coronavirus. Dit is zijn weekboek.
  [naar artikel]
 6. Twitteraccount van viroloog Marc Van Ranst offline: “Wellicht gerapporteerd door Vlaams Belang-jongeren” (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Twitteraccount van Marc Van Ranst, de viroloog die regelmatig zijn kritische mening over politiek geeft op sociale media, is sinds...
  [naar artikel]
 7. Dit was de week van viroloog Marc Van Ranst: “Een quarantaine kondig je beter meteen af” (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij noemt zichzelf al lachend een BV – een Bekende Viroloog. Van het lab tot de televisiestudio’s: dokter Marc Van Ranst voert een verbeten strijd...
  [naar artikel]
 8. Twitter-account van viroloog Marc Van Ranst verdwenen (23/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Twitter-account van Marc Van Ranst, de viroloog die op het sociale medium vaak zijn kritische mening geeft over politiek, is sinds gisterenmiddag verdwenen. “Geen idee wat er is gebeurd”, zegt de man.
  [naar artikel]
 9. Deze gif zet alle truien van Marc Van Ranst op een rijtje (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘s Lands beroemdste viroloog Marc Van Ranst is overal in het nieuws. Opmerkelijk: zijn kledingkeuze ontgaat tv-kijkend Vlaanderen niet. Van Ranst...
  [naar artikel]
 10. Marc Van Ranst: “Grenzen sluiten zou alles simpeler maken” (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de corona-epidemie in totaal zo’n 10 weken duren. Van Ranst waarschuwde vanavond in de studio bij VTM NIEUWS...
  [naar artikel]
 11. Viroloog Marc Van Ranst: ‘In mijn goorste fantasie ben ik een milde bioterrorist’ (19/01/2020 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Zevenentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Deze week: viroloog Marc Van Ranst (54). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 12. Coronateam Gents ziekenhuis kleedt zich in “Marc Van Ranst truien” als ode aan de viroloog: “We worden stilaan de Marc Van Ranst fanclub” (08/04/2020 - VRT NWS)
  Het kernteam dat in het Gentse Jan Palfijnziekenhuis de coronacrisis beheert, kleedde zich voor de gelegenheid in de truien die Marc Van Ranst doorgaans draagt. Het is niet alleen een ode aan de viroloog, maar ook een knipoog in deze treurige tijden.
  [naar artikel]
 13. Politieagenten applaudisseren voor huis Marc Van Ranst (14/04/2020 - VRT NWS)
  Politieagenten in Willebroek hebben gisterenavond geapplaudisseerd aan het huis van viroloog Marc Van Ranst. Ze wilden hem een eerbetoon brengen voor zijn werk de afgelopen weken. Van Ranst zelf was niet thuis, maar zijn vrouw en zoon wel en ze waren verrast met het bezoek.
  [naar artikel]
 14. De vijf boeken die het leven van "griepcommissaris" Marc Van Ranst hebben veranderd (20/10/2019 - VRT NWS)
  Sinds zijn aanstelling tot griepcommissaris tien jaar geleden is viroloog Marc Van Ranst wellicht al in menige quizvraag opgedoken. Dat hij allergisch is voor xenofobie en racisme, weet elke twitteraar. Maar wie had gedacht dat Marc Van Ranst ook een "pathologisch" verzamelaar van boeken is? Een gesprek over jongensdromen, een lab in de kelder en de Nobelprijs op jonge leeftijd.
  [naar artikel]
 15. Fans maken lied voor Marc Van Ranst: “Als het moet zet ik een stap van 1 meter opzij, als dat beter is” (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Viroloog Marc Van Ranst is alomtegenwoordig en klopt tegenwoordig lange dagen door het coronavirus. Het humoristische YouTubekanaal Supercontent vond dat hij weleens in de bloemetjes mocht worden gezet en maakte een liedje voor hem. “Mijn handen roken nog nooit zo fris”, klinkt het op de tonen van Marco Borsato’s ‘Hoe het danst’.
  [naar artikel]
 16. Karrewietreporter Milo (10), zoon van viroloog Marc Van Ranst, onderzoekt hoe België zich voorbereidt op coronavirus (29/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Samen tegen corona: Milo Van Ranst, de 10-jarige zoon van viroloog Marc Van Ranst, was gisteren te zien in Karrewiet, het journaal voor kinderen op...
  [naar artikel]
 17. Jeff Hoeyberghs haalt uit naar viroloog Marc Van Ranst, maar die kaatst bal terug (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs stuurde een tweet de wereld in waarin hij zwaar uithaalt naar viroloog Marc Van Ranst. Marc Van Ranst diende Jeff...
  [naar artikel]
 18. Ook Marc Van Ranst wil opnieuw deelnemen aan ‘De Slimste Mens’ (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst is vandaag de dag niet van het kleine scherm weg te denken. Zowat elke dag is hij te zien in het nieuws. Maar voor de...
  [naar artikel]
 19. Marc Van Ranst: “Ons advies was scholen niét te sluiten” (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Net nu er strengere regels zijn gekomen voor de opvang in het onderwijs, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) dat we die gewoon hadden moeten openhouden. “Kinderen zijn belangrijk om groepsimmuniteit op te bouwen.”
  [naar artikel]
 20. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt: “Er zullen ook jonge mensen sterven aan het coronavirus” (11/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dokter Marc Van Ranst vindt maatregelen die de regering voorstelt om de verspreiding van het coronavirus in te dijken nuttig, maar is ook van mening dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. De viroloog is ook niet verbaasd dat er in ons land mensen - oudere mensen met bestaande gezondheidsproblemen - sterven aan Covid-19, maar waarschuwt dat er uiteindelijk wel verrassingen zullen zijn: “Er zullen ook een aantal jongen mensen, voor redenen die we niet begrijpen, sterven.”
  [naar artikel]
 21. Politie verrast gezin Marc Van Ranst met eerbetoon (14/04/2020 - De Standaard)
  De lokale politie van Willebroek heeft het gezin van viroloog Marc Van Ranst maandagavond verrast met een eerbetoon. Van Ranst was zelf niet thuis, maar zijn echtgenote en zoon waren wel getuige van het 'hartverwarmende' gebaar.
  [naar artikel]
 22. Marc Van Ranst: 'Als we nu de regels niet volgen, dan moeten we het hele land platleggen' (12/04/2020 - Knack)
  Marc Van Ranst reageert op de laksere houding tegen de coronamaatregelen. 'Dit is hét moment om besmet te raken.'
  [naar artikel]
 23. Viroloog Mark Van Ranst: “Mijn zoontje ziet me maar een aantal uren per week” (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn drukke dagen, weken en wie weet zelfs maanden voor viroloog Marc Van Ranst. Zijn familie krijgt hem amper te zien, maar hij doet het...
  [naar artikel]
 24. Behalve viroloog lijkt Marc Van Ranst ook een bijzonder fijn mens (07/04/2020 - De Morgen)
  Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Marc Van Ranst in Gert Late Night op VIER.
  [naar artikel]
 25. Virtuele oorlog tussen griepcommissaris Marc Van Ranst en N-VA: “Dit is pure intimidatie” (12/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Marc Van Ranst kwam tot een jaar of twee geleden alleen in het nieuws als er iets over de griep te melden viel, maar sindsdien heeft de griepcommissaris zich ook als opiniemaker en luis in de pels van N-VA ontpopt. Ook de racistische taal van ­Yannick Dhondt is onder de aandacht gekomen omdat Van Ranst erover had getweet.
  [naar artikel]
 26. Marc Van Ranst: “Ziek gaan werken zullen we allicht nooit meer doen” (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst is gewonnen voor het idee om meer tests op het coronavirus uit te voeren in woon-zorgcentra. Bewoners blijken vaak...
  [naar artikel]
 27. Marc Van Ranst: “Ziek gaan werken, dat zullen we allicht nooit meer doen” (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst is gewonnen voor het idee om meer tests op het coronavirus uit te voeren in woon-zorgcentra. Bewoners blijken vaak...
  [naar artikel]
 28. Gebuisd maar toch naar volgende ronde examen voor hoofdcommissaris politie (01/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Uit schrik dat er over een paar jaar te weinig hoofdcommissarissen bij de politie zullen zijn, werden de bevorderingsprocedures versoepeld en konden zelfs gebuisde deelnemers aan het examen toch naar de volgende ronde van de selecties gaan.
  [naar artikel]
 29. Marc Van Ranst: “Epidemie zal zo’n 10 weken duren” (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de corona-epidemie in totaal zo’n 10 weken duren. Van Ranst waarschuwde vanavond in ‘Het Journaal’ ook dat de...
  [naar artikel]
 30. Viroloog Marc Van Ranst: “We moeten elk geval isoleren” (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus is uitgegroeid tot een wereldwijde epidemie, een pandemie zoals dat heet. En daar kunnen we maar beter op voorbereid zijn. Volgens viroloog Marc Van Ranst is dat ook het geval.
  [naar artikel]
 31. Viroloog Marc Van Ranst was deze week overal: “Bedoeling was om de bezorgdheid over corona te doen toenemen” (29/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hij draagt nooit een jas, heeft geen (geldig) rijbewijs en loopt het land rond gewapend met een rugzakje met enkel een iPad, telefoon en pen en papier. Viroloog Marc Van Ranst (54) heeft er een ongelooflijk drukke week opzitten – “Al is het al veel langer bezig: mijn kerstboom staat nog, hoe zielig.” – en slaapt amper een uur of vier per nacht. De andere uren houdt hij de touwtjes van de crisiscommunicatie stevig in handen. “Het was mijn bedoeling om de bezorgdheid wat te doen toenemen.”
  [naar artikel]
 32. Wie Marc Van Ranst niet wil erkennen als nationale held is onze ziekenzorg niet waard (07/04/2020 - De Morgen)
  Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Marc Van Ranst in Gert Late Night op VIER.
  [naar artikel]
 33. Marc Van Ranst: “Ons advies was scholen niét te sluiten. Kinderen konden mee bijdragen aan ontwikkelen van groepsimmuniteit” (19/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Net nu er strengere regels zijn gekomen voor de opvang in het onderwijs, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) dat we die gewoon hadden moeten openhouden. “Kinderen zijn belangrijk om groepsimmuniteit op te bouwen.”
  [naar artikel]
 34. Aalstenaar schrijft hit over Marc Van Ranst: “Hopelijk brengt het wat verlichting in deze moeilijke tijd” (18/03/2020 - VRT NWS)
  Twee vrienden uit Aalst en Brugge hebben een lied geschreven over Marc Van Ranst. Het nummer, een parodie op “Hoe Het Danst” van Marco Borsato, is intussen al zo’n 80.000 keer bekeken.
  [naar artikel]
 35. Marc Van Ranst vreest dat voetbalseizoen voorbij is: “Misschien nog bekerfinale zonder publiek, maar competitie is moeilijk te redden” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Van Ranst ziet het somber in voor dit voetbalseizoen. Volgens de viroloog zullen massa-evenementen nog lang vermeden worden, wat het afwerken...
  [naar artikel]
 36. Twee toekomstige collega’s van Didier Reynders (MR) al gebuisd vóór examen echt begint (01/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nog één keer slapen en dan staat Didier Reynders frisgewassen tegenover de Europarlementsleden. Die zullen hem aan een stevig kruisverhoor onderwerpen, als test of hij geschikt is voor zijn job als Europees commissaris. Zijn dat al zeker niét: zijn Roemeense en Hongaarse collega. Die mogen door een reeks dubieuze affaires zelfs geen examen afleggen.
  [naar artikel]
 37. Marc Van Ranst: “Als de politiek het niet wil zeggen, dan doe ik het: verbied alle evenementen” (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor viroloog Marc Van Ranst is het duidelijk: alle evenementen moeten verboden worden. En bij uitstek die waar ouderen en jongeren samenkomen,...
  [naar artikel]
 38. Marc Van Ranst over N-VA: “Sympathie voor nazi-aanhangers wordt openlijk geëtaleerd en verdedigd” (08/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op zijn Facebookpagina trekt de Leuvense viroloog Marc Van Ranst hard van leer tegen Karlijn Deene, N-VA-gemeenteraadslid in Gent en kabinetsmedewerkster van Geert Bourgeois. Aanleiding is een Facebookpost van Deene over het bijwonen van een kerstfeestje van een vereniging Oostfrontstrijders.
  [naar artikel]
 39. Marc Van Ranst over N-VA: “Sympathie voor nazi-aanhangers wordt openlijk geëtaleerd en verdedigd” (08/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op zijn Facebookpagina trekt de Leuvense viroloog Marc Van Ranst hard van leer tegen Karlijn Deene, N-VA-gemeenteraadslid in Gent en kabinetsmedewerkster van Geert Bourgeois. Aanleiding is een Facebookpost van Deene over het bijwonen van een kerstfeestje van een vereniging Oostfrontstrijders.
  [naar artikel]
 40. Viroloog Marc Van Ranst over coronavirus: ‘In werkelijkheid zijn er nog veel meer besmettingen’ (13/02/2020 - De Morgen)
  Het coronavirus heeft zijn piek bereikt en stabiliseert zich, zo klonk het gisteren. Maar dat blijkt niet te kloppen. Viroloog Marc Van Ranst geeft een stand van zaken.
  [naar artikel]
 41. Marc Van Ranst haalt uit naar N-VA: “Sympathie voor nazi-aanhangers wordt openlijk geëtaleerd” (08/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op zijn Facebookpagina trekt de Leuvense viroloog Marc Van Ranst hard van leer tegen Karlijn Deene, N-VA-gemeenteraadslid in Gent en kabinetsmedewerkster van Geert Bourgeois. Aanleiding is een Facebookpost van Deene over het bijwonen van een kerstfeestje van een vereniging Oostfrontstrijders.
  [naar artikel]
 42. Marc Van Ranst: ‘Dit virus is seizoensgebonden. Als het verdwijnt, zal het ook terugkomen’ (24/03/2020 - De Morgen)
  Voorlopig kan ons land de coronacrisis nog aan. Dat heeft viroloog Marc Van Ranst gezegd op Radio 1. Ook met de geleverde mondmaskers kan onze gezondheidszorg voorlopig verder: “Ze kwamen net op tijd om de meubelen te redden.”
  [naar artikel]
 43. Marc Van Ranst: “Niet de bedoeling om naar je lief in een dorp verderop te rijden” (29/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen ouderen, maar ook jongere generaties worden getroffen door het coronavirus. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) vandaag in de...
  [naar artikel]
 44. Marc Van Ranst: “Niet de bedoeling om naar je lief in een dorp verderop te gaan” (29/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen ouderen, maar ook jongere generaties worden getroffen door het coronavirus. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) vandaag in de...
  [naar artikel]
 45. Marc Van Ranst waarschuwt: ‘Het is niet verworven dat curve nu altijd naar beneden gaat’ (10/04/2020 - De Morgen)
  Het is bijzonder belangrijk dat we met zijn allen de maatregelen blijven naleven om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Dat zei viroloog Marc Van Ranst gisteravond in ‘De Afspraak’. De curve van het aantal hospitalisaties gaat nu naar beneden, maar dat kan veranderen als we ons niet langer aan de regels houden, zo waarschuwt Van Ranst.
  [naar artikel]
 46. Marc Van Ranst: ‘Ga deze zomer niet op reis’ (19/03/2020 - De Morgen)
  Viroloog Marc Van Ranst zegt in Het Laatste Nieuws dat in de zomer buitenlandse reizen in het gedrang kunnen komen door het coronavirus. Ook vindt hij het geen goed idee om de grote festivals te laten doorgaan. Hij betreurt wel dat de lessen op school zijn geschrapt.
  [naar artikel]
 47. Marc Van Ranst: Scholen gaan na paasvakantie niet open (10/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De kans dat de scholen na de paasvakantie opnieuw opengaan, is heel klein. Dat zei viroloog Marc Van Ranst vrijdag in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 48. Marc Van Ranst: “Scholen gaan na paasvakantie niet open” (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De kans dat de scholen na de paasvakantie opnieuw opengaan, is heel klein. Dat zei viroloog Marc Van Ranst vrijdag in VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 49. Viroloog Marc Van Ranst: 'Ga deze zomer niet op reis' (19/03/2020 - Knack)
  Viroloog Marc Van Ranst zegt in een interview met Het Laatste Nieuws dat ook in de zomer buitenlandse reizen nog in het gedrang kunnen komen door het coronavirus.
  [naar artikel]
 50. Viroloog Marc Van Ranst: “Reisadvies zal allicht nog uitgebreid worden” (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de overheid binnenkort waarschijnlijk niet anders kunnen dan het reisadvies naar gebieden waar het coronavirus...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.