Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
17:00 uur

Chaos aan station van Oostende: duizenden toeristen op elkaar gepakt door stilstaande trein, politie moet ingrijpen

De Standaard

31/07/2020 - 22:25

Op sociale media worden beelden verspreid waarop duizenden gestrande dagjestoeristen in Oostende te zien zijn. Door een stilstaande trein kon niet iedereen onmiddellijk naar huis vertrekken, wat zorgde voor heel wat wachtende reizigers in en rond het station.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Drugsdealer springt uit stilstaande trein in Kalmthout om aan controle te ontsnappen (10/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De spoorwegpolitie van Antwerpen heeft vorige week een drugsdealer kunnen vatten die op de trein zat van het Nederlandse Roosendaal naar Antwerpen. Toen de politie hem wou controleren aan het station van Kalmthout, sprong hij uit de stilstaande trein en zette het op een lopen.
  [naar artikel]
 2. Man dreigt met bom op Beneluxtrein (24/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie heeft zaterdag in een stilstaande trein in het station van Roosendaal een man uit Schiedam gearresteerd. Hij had geroepen dat hij een bom zou laten afgaan. Uiteindelijk werd er niets gevonden. Het station werd korte tijd gesloten en het treinverkeer stilgelegd.
  [naar artikel]
 3. Man dreigt met bom op Beneluxtrein (24/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse politie heeft zaterdag in een stilstaande trein in het station van Roosendaal een man uit Schiedam gearresteerd. Hij had geroepen dat hij een bom zou laten afgaan. Uiteindelijk werd er niets gevonden. Het station werd korte tijd gesloten en het treinverkeer stilgelegd.
  [naar artikel]
 4. Achthonderd reizigers geëvacueerd uit stilstaande trein in Leuven (05/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een trein is woensdag in de vooravond tot stilstand gekomen bij het binnenrijden van het station in Leuven. Een 800-tal reizigers werd door de spoorwegpolitie geëvacueerd. Het nieuws werd bevestigd door de politie van Leuven.
  [naar artikel]
 5. 800 reizigers geëvacueerd uit stilstaande trein in Leuven (04/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een trein is vandaag in de vooravond tot stilstand gekomen bij het binnenrijden van het station in Leuven. Een 800-tal reizigers werd door de...
  [naar artikel]
 6. Stilstaande trein met 50 mensen aan boord wordt gesleept naar Luik (19/01/2020 - Metro)
  Op de hst-lijn tussen Luik en en Leuven staat sinds iets voor 7 uur zondagochtend een IC-trein met 50 mensen aan boord in panne. De NMBS stuurt een hulplocomotief om de trein weg te halen naar Luik, meldt de woordvoerder van de spoorwegmaatschappij. De dienstverlening verloopt er over één spoor. Het gaat om de IC-trein van Oostende naar Eupen. “De IC-trein staat stil op de hst-lijn tussen Luik en Leuven, ter hoogte van Hoegaarden”, zegt woordvoerder Bart Crols. De trein staat sinds iets voor 7 uur vast op het spoor. “We gaan een hulplocomotief sturen om de trein weg te halen.” De trein heeft 50 mensen aan boord. Rond 8.30 uur staat de hulplocomotief al tegen de trein. “Die wordt dan naar het station van Luik verplaatst.” De treinpanne zorgt voor vertraging op de spoorlijn, al valt de hinder mee aangezien het zondagochtend is. bron: Belga Het bericht Stilstaande trein met 50 mensen aan boord wordt gesleept naar Luik verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Eén dode bij ontploffing op lege stilstaande trein in Nijmegen (14/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een ontploffing op een lege stilstaande trein in het Nederlandse Nijmegen is één persoon om het leven gekomen. De politie doet onderzoek naar het vreemde ongeval, maar gaat niet uit van een misdrijf.
  [naar artikel]
 8. Zestiger op trein in elkaar geslagen door dieven die hem eerder beroofden in Brussel (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 66-jarige man is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een vechtpartij op een trein in het Brusselse Centraal Station. De man kwam in de trein...
  [naar artikel]
 9. Zestiger op de trein in elkaar geslagen door dieven die hem eerder beroofden in Brussel (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 66-jarige man is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een vechtpartij op een trein in het Brusselse Centraal Station. De man kwam in de trein...
  [naar artikel]
 10. Man komt om bij ontploffing stilstaande wagon in Nijmegen (14/04/2019 - Metro)
  In Nijmegen in Nederland is zondag na een ontploffing in een lege stilstaande trein op een rangeerterrein een overleden man aangetroffen. De politie gaat niet uit van een misdrijf. Ook zouden er geen andere mensen bij betrokken zijn. De melding over een explosie kwam rond 09.45 uur binnen bij de hulpdiensten. Eenmaal bij de passagierstrein vonden de hulpverleners het slachtoffer. Uit voorzorg werd een groot gebied rond de trein afgezet, omdat niet duidelijk was of er nog gevaar bestond. Specialisten hebben de trein onderzocht op gevaarlijke stoffen, maar die bleken er niet te zijn. De politie zet het onderzoek voort, om vast te stellen wat er precies is gebeurd. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Het rangeerterrein op het Ridderspoor ligt bij het station van Nijmegen. Er staan onder meer lege oude dieseltreinen, te wachten op transport naar een ander Europees land. Het terrein wordt niet gebruikt voor de dagelijkse dienstregeling. Getuigen spraken op sociale media van een grote knal en trillende ruiten. Bron: Belga   Het bericht Man komt om bij ontploffing stilstaande wagon in Nijmegen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Spoorarbeider sterft na aanrijding trein (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het station van Oostende is een spoorarbeider om het leven gekomen, toen hij werd aangereden door een trein. De 23-jarige man die in
  [naar artikel]
 12. Duizend mensen vast door stilstaande trein in Deinze, medisch interventieplan afgekondigd (09/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Wontergem, een deelgemeente van Deinze (Oost-Vlaanderen), zitten naar schatting duizend mensen vast door een stilstaande trein. Het medisch
  [naar artikel]
 13. Twintiger gegrepen door trein omdat hij te vroeg begon te werken (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Aan het station van Oostende is een twintiger gisterochtend gegrepen door een trein. Arne Willaert (23), nog maar net afgestudeerd als
  [naar artikel]
 14. Spoorarbeider gestorven na aanrijding trein (21/09/2017 - Metro)
  Na een aanrijding door een trein in Oostende is een spoorarbeider om het leven gekomen. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Roeselare, bevestigt het West-Vlaams parket. De werknemer was voorbereidende metingen aan het uitvoeren voor toekomstige werken, weet Het Nieuwsblad. Aangezien er op dat moment geen werken waren, waren de sporen niet buiten dienst gesteld. Treinverkeer onderbroken De man werd iets over 7 uur door een trein aangereden die het station van Oostende uitreed. Het parket onderzoekt de precieze omstandigheden. Sindsdien is het treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Brugge.  Als alternatief legt de NMBS vervangende bussen in. Lees ook : Stiptheid treinen daalt door treinongeval Leuven
  [naar artikel]
 15. Treinverkeer onderbroken na aanrijding (21/09/2017 - VRT NWS)
  Het treinverkeer tussen Oostende en Brugge is sinds halfacht vanmorgen onderbroken. Er is een werknemer van een onderaannemer van Infrabel aangereden. De man bevond zich op het spoor toen een trein het station uitreed. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse en het treinverkeer werd stilgelegd. Van aan het station van Oostende rijden pendelbussen van De Lijn naar het station van Brugge. Het is onduidelijk hoe lang de hinder nog zal aanhouden.
  [naar artikel]
 16. Duizend oververhitte passagiers gestrand in Gent-Sint-Pieters na evacuatie uit bomvolle trein: “Het was de hel” (25/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De hitte leidt ook tot chaos bij het treinverkeer. In het station Gent-Sint-Pieters zijn vier mensen naar het ziekenhuis afgevoerd nadat ze onwel werden in een overvolle trein vanuit Blankenberge. Een duizendtal mensen zit vast in het station. Het medisch interventieplan is afgekondigd.
  [naar artikel]
 17. Stilstaande trein zorgt voor gesloten overwegen (07/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het station van Diepenbeek staat sinds 8.20 uur vanmorgen een defecte trein op de lijn Maastricht-Luik-Hasselt stil. Daardoor ontstond een ‘Groot alarm’ op enkele naburige overwegen waardoor enkele belangrijke wegen in de gemeente onderbroken zijn.
  [naar artikel]
 18. Trein kan niet stoppen in Centraal Station en ramt stootblok (15/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In het Centraal Station in Antwerpen heeft vrijdagavond een treinongeval plaatsgevonden. “De trein reed het station binnen en kon om een voorlopig onduidelijke reden niet op tijd stoppen”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de lokale politie. Drie personeelsleden raakten lichtgewond.
  [naar artikel]
 19. Trein met 200 passagiers staat uur in panne (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Om 13.45 uur is in Kortijs, deelgemeente van Gingelom, de IC-trein Oostende-Eupen in panne gevallen. Daardoor geraakte het treinverkeer op de hogesnelheidslijn tussen Leuven en Luik-Guillemins verstoord. Er zaten op dat moment 200 passagiers aan boord. Na een uurtje kon de defecte trein door een locomotief naar het station in Luik gesleept worden.
  [naar artikel]
 20. Waaghals die tussen twee rijdende treinwagons staat, opgepakt in station (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het station van Halle is vrijdagnamiddag omstreeks 16 uur een treinsurfer van de trein geplukt door de politie. Het was de treinbegeleider die...
  [naar artikel]
 21. Vakbondsman gooit zich voor stilstaande trein (04/04/2019 - De Morgen)
  De vele haatmails zijn José Dogniffe te veel geworden. De ACOD-leider had de treinreizigers egoïstische kakkerlakken genoemd, en de terugslag was enorm. Vanochtend heeft hij zich voor een stilstaande trein geworpen. De arme man stierf van ontbering.
  [naar artikel]
 22. Chaos aan station moet verdwijnen: hier kost een foutgeparkeerde fiets of step je voortaan tot 350 euro (24/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Met een sensibiliseringscampagne hoopt de stad Antwerpen orde te brengen in de chaos van fout geparkeerde fietsen, steps en scooters rond het Centraal Station. Wie hardleers blijft, riskeert zelfs een GAS-boete van maximum 350 euro.
  [naar artikel]
 23. Duitse politie schiet man dood na mesaanval op trein (30/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse politie heeft woensdagavond de dader van een mesaanval op een trein doodgeschoten. Bij de aanval in de trein, die in het station van Flensburg stond, raakten twee gewonden.
  [naar artikel]
 24. Duitse politie schiet man dood na mesaanval op trein (30/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Duitse politie heeft woensdagavond de dader van een mesaanval op een trein doodgeschoten. Bij de aanval in de trein, die in het station van Flensburg stond, raakten twee gewonden.
  [naar artikel]
 25. Waaghals staat tussen twee rijdende treinwagons, maar wordt opgepakt in station (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het station van Halle is vrijdagnamiddag omstreeks 16 uur een treinsurfer van de trein geplukt door de politie. Het was de treinbegeleider die...
  [naar artikel]
 26. Deze man voorkwam dat terrorist op volle trein kon stappen (22/06/2017 - De Standaard)
  Oussama Z. wilde dinsdagavond met een sprijkberbom zo veel mogelijk slachtoffers maken in het station Brussel-Centraal. Dat hem dat niet gelukt is, hebben we onder meer te danken aan Mohamed Charfih. De man uit Anderlecht zorgde ervoor dat de terrorist niet op een stilstaande trein kon stappen.
  [naar artikel]
 27. Trein kan niet stoppen in Centraal Station en ramt stootblok: drie gewonden (16/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  In het Centraal Station in Antwerpen heeft vrijdagavond een treinongeval plaatsgevonden. “De trein reed het station binnen en kon om een voorlopig onduidelijke reden niet op tijd stoppen”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de lokale politie. Drie personeelsleden raakten lichtgewond.
  [naar artikel]
 28. Waaghals staat aan hoge snelheid tussen twee treinwagons, maar wordt opgepakt in station (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het station van Halle is vrijdagnamiddag omstreeks 16 uur een treinsurfer van de trein geplukt door de politie. Het was de treinbegeleider die...
  [naar artikel]
 29. Spoorarbeider komt om het leven na aanrijding door trein in Oostende (21/09/2017 - De Standaard)
  Een werknemer van een onderaannemer van Infrabel is donderdagochtend tijdens werkzaamheden aangereden door een trein in Oostende. De man overleefde het arbeidsongeval niet.
  [naar artikel]
 30. Chaos bij NMBS blijft: helft minder treinen (15/05/2019 - De Morgen)
  Door de brand die gisterochtend ontstond in de buurt van het station Brussel-Noord rijdt ook vandaag tijdens de ochtendspits maar één trein op twee door de Noord-zuidas.
  [naar artikel]
 31. Trein geblokkeerd net buiten station Gent-Sint-Pieters (28/03/2017 - De Redactie)
  Het gaat om de trein van Oostende naar Eupen. De reizigers zitten er al bijna een uur vast. Andere treinen kunnen er momenteel slechts over 1 spoor rijden.
  [naar artikel]
 32. Dief sleurt vrouw uit rolstoel en gaat ermee vandoor, tot moedige passagiers ingrijpen (12/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Arizona heeft een man gearresteerd die een opmerkelijke diefstal probeerde te plegen op een stilstaande trein. De 26-jarige Brett Shurbutt zag eind november zijn kans schoon om de rolstoel van een vrouw te stelen. Dat ging echter niet van een leien dakje: toen hij na een stevige worstelpartij toch de rolstoel te pakken kreeg, werd hij vervolgens tegengewerkt door enkele moedige passagiers. Uiteindelijk moest hij zonder buit wegvluchten.
  [naar artikel]
 33. Trein rijdt door het rood in station Mechelen (26/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een trein die richting Brussel reed, is dinsdagochtend door een rood licht gereden in het station van Mechelen. De reizigers zijn veilig kunnen uitstappen.
  [naar artikel]
 34. VIDEO. Trein uit Hasselt kan niet stoppen in Antwerpen Centraal en ramt stootblok (15/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het Centraal Station in Antwerpen heeft vrijdagavond een treinongeval plaatsgevonden. “De trein reed het station binnen en kon om een voorlopig onduidelijke reden niet op tijd stoppen”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de lokale politie. De trein kwam vanuit Hasselt. Drie personeelsleden raakten lichtgewond.
  [naar artikel]
 35. Muiterij in het Lagerhuis (14/12/2017 - VRT NWS)
  Kort na het referendum verdedigde een oud-adviseur van David Cameron debeslissing van zijn baas met een metafoor: “De trein van het brexitreferendumis al in gang gezet in de jaren tachtig, in het station van Margaret Thatcher.De trein kwam toevallig tot stilstand in het station van David.” Alleen had destationschef er geen rekening mee gehouden dat de passagiers het over deeindbestemming grondig met elkaar oneens zijn.
  [naar artikel]
 36. Jonge ingenieur gegrepen door trein: “Hij was nog maar vier dagen aan de slag” (22/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een dramatisch ongeval aan het station van Oostende is Arne Willaert (23) uit Roeselare om het leven gekomen. De pas afgestudeerde industrieel ingenieur werd gegrepen door een trein. “Pas vier dagen geleden was hij beginnen te werken”, zegt zijn vader.
  [naar artikel]
 37. Jonge ingenieur gegrepen door trein: “Nog maar vier dagen aan het werk” (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een dramatisch ongeval aan het station van Oostende is Arne Willaert (23) uit Roeselare om het leven gekomen. De pas afgestudeerde industrieel ingenieur werd gegrepen door een trein. “Pas vier dagen geleden was hij beginnen te werken”, zucht zijn vader.
  [naar artikel]
 38. Jonge ingenieur gegrepen door trein: “Nog maar vier dagen aan het werk” (22/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een dramatisch ongeval aan het station van Oostende is Arne Willaert (23) uit Roeselare om het leven gekomen. De pas afgestudeerde industrieel ingenieur werd gegrepen door een trein. “Pas vier dagen geleden was hij beginnen te werken”, zucht zijn vader.
  [naar artikel]
 39. Razende trein veroorzaakt kleine ‘tsunami’ in station (23/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Pendelaars die woensdag stonden te wachten in een station in Mumbai, moesten plots dekking zoeken toen een trein aan een ijltempo over de ondergelopen sporen raasde. De geschokte passagiers kregen een enorme vloedgolf te slikken en beweren dat de trein het station binnenreed aan een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur. De drijfnatte passagiers waren woest en eisen een onderzoek van de Indiase regering.
  [naar artikel]
 40. Razende trein veroorzaakt kleine ‘tsunami’ in station (23/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Pendelaars die woensdag stonden te wachten in een station in Mumbai, moesten plots dekking zoeken toen een trein aan een ijltempo over de ondergelopen sporen raasde. De geschokte passagiers kregen een enorme vloedgolf te slikken en beweren dat de trein het station binnenreed aan een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur. De drijfnatte passagiers waren woest en eisen een onderzoek van de Indiase regering.
  [naar artikel]
 41. Trein die Antwerpen-Centraal passeert in Breda doorzocht omwille van “verdachte situatie” (10/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse politie heeft donderdagavond een internationale trein in Breda onderzocht wegens de melding “van een verdachte situatie”. De passagiers in de trein moesten uitstappen. De trein vertrok vanuit Brussel en begaf zich via Antwerpen richting Amsterdam. Inmiddels is het onderzoek in het station afgerond, er bleek niets aan de hand, meldt de politie.
  [naar artikel]
 42. Dader aanslag Berlijn gefilmd in station van Milaan (27/12/2016 - De Redactie)
  De Italiaanse politie heeft een foto verspreid gemaakt door een bewakingscamera in het Centraal Station van Milaan, waar Anis Amri uit de trein vanuit Frankrijk was gestapt.
  [naar artikel]
 43. Anthraxalarm op trein in Denderleeuw: passagiers geëvacueerd en gedesinfecteerd (06/11/2019 - De Morgen)
  In het station van Denderleeuw is er een anthraxalarm afgekondigd op een trein. Brandweer en politie zijn massaal aanwezig. Het verdachte witte poeder wordt nog onderzocht door de civiele bescherming. De reizigers op de bewuste trein mogen na bijna drie uur afstappen, waarna ze worden gedesinfecteerd.
  [naar artikel]
 44. Beelden uit politiedossier treinongeluk: trein raast door buurtstation nabij Milaan (27/01/2018 - VRT NWS)
  De Italiaanse politie heeft beelden vrijgegeven van de trein die donderdag nabij Milaan uit de bocht ging. Op de beelden van een veiligheidscamera in het kleine station Pioltello-Limito is te zien hoe vonken van de trein afspringen wanneer hij er in dolle vaart langsrijdt.
  [naar artikel]
 45. Politie moet drie keer ingrijpen op treinstation Zwolle, man met bijl opgepakt (06/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Chaos op het treinstation van Zwolle: bij drie incidenten hield de politie vijf verdachten aan, onder hen een man met een bijl. Er zou ook een...
  [naar artikel]
 46. Passagiers trein Brussel-Amsterdam moeten uitstappen in Breda: politie geeft station opnieuw vrij (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De melding van een ‘veredachte situatie’ op de internationale trein Brussel-Amsterdam is loos alarm. Alle passagiers moesten in station Breda de...
  [naar artikel]
 47. “Met de trein de grens over moet makkelijker worden” (24/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met de trein de grens over moet in de toekomst makkelijker worden. Bijvoorbeeld met één ticketsysteem dat in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland geldig is. Ook moet er een eind komen aan de lange overstaptijden waar reizigers mee te maken krijgen zodra ze met de trein de grens over willen. De dienstregelingen moeten op elkaar afgestemd worden. Dat vindt het Beneluxparlement dat vrijdag op het gouvernement in Maastricht bij elkaar kwam.
  [naar artikel]
 48. Persoon aangereden door trein in station Leuven (21/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het station van Leuven is vrijdagvoormiddag een persoon aangereden door een trein. Dat meldt de NMBS op Twitter. Het spoorbedrijf verwacht belangrijke vertragingen en afschaffingen. Over de juiste omstandigheden van het incident zijn nog geen details bekend.
  [naar artikel]
 49. Meisje (15) aangereden door trein na negeren slagbomen aan station (05/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een 15-jarig meisje is gister­ochtend levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze werd aangereden door een trein. Dat gebeurde aan de overweg van het station in Booischot (Heist-op-den-Berg). De tiener was gehaast en had de slagbomen genegeerd.
  [naar artikel]
 50. Man hangt kilometers aan ruitenwisser van razende trein, maar kan pas in het volgende station gered worden (24/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Enkele Australische automobilisten werden zaterdag op een eigenaardig schouwspel getrakteerd toen ze over een autosnelweg nabij Perth reden. Een 23-jarige man hing aan de achterste ruitenwisser van een trein, die aan 120 kilometer per uur door het Australische landschap raasde. De beslissing van de treinmaatschappij om de jongeman pas in het volgende station van de trein te plukken, veroorzaakte ophef, en zal officieel worden onderzocht door de bevoegde minister.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.