Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
01:45 uur

Europa neemt optie op 300 miljoen vaccins

De Tijd

31/07/2020 - 23:00

22:55 De Europese Commissie heeft 300 miljoen potentiële coronavaccins gereserveerd bij de Franse farmareus Sanofi. De Belgische vestiging van GSK, met wie Sanofi samenwerkt, speelt een hoofdrol in de produ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gates Foundation pompt 14 miljoen in Belgische vaccins (13/06/2019 - De Tijd)
  14:17 Univercells heeft 14,3 miljoen dollar ontvangen van de Bill & Melinda Gates Foundation om goedkope vaccins tegen mazelen en rodehond te produceren.
  [naar artikel]
 2. GSK zoekt vaccins voor wie al ziek is (04/04/2019 - De Tijd)
  16:23 De vaccinproducent GSK mikt eerder op therapeutische vaccins dan op de klassieke, preventieve vaccins. Het Britse farmabedrijf reikt dan ook de hand naar Belgische wetenschappers die innovatief onderz...
  [naar artikel]
 3. LIVE (19u20). Neemt AA Gent op het veld van Jagiellonia een optie op de volgende ronde in Europa League? (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  AA Gent neemt het in de derde voorronde van de Europa League op tegen Jagiellonia Bia?ystok. De Poolse vicekampioen kegelde in de vorige ronde het...
  [naar artikel]
 4. Miljoenen kinderen krijgen geen vaccins (15/07/2019 - De Morgen)
  Meer dan 20 miljoen kinderen wereldwijd hebben de noodzakelijke vaccins voor mazelen, difterie en tetanus niet gekregen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef. Onder andere de opmars van ‘anti-vaxxers’ dragen toe tot de stagnatie van het aantal gevaccineerde mensen.
  [naar artikel]
 5. Twijfelt u aan vaccins? Expert Pierre Van Damme (UAntwerpen) beantwoordt nu uw vragen (04/12/2019 - De Morgen)
  Steeds meer Vlamingen twijfelen over het nut van vaccins, zo blijkt uit onderzoek van De Morgen. Waarom is vaccinatie zo belangrijk? Zijn alle vaccins echt helemaal veilig? Professor Pierre Van Damme, vaccinoloog aan de Universiteit Antwerpen, beantwoordt nu uw vragen.
  [naar artikel]
 6. Twijfelt u aan vaccins? Expert Pierre Van Damme (UAntwerpen) beantwoordt nu uw vragen (04/12/2019 - De Morgen)
  Steeds meer Vlamingen twijfelen over het nut van vaccins, zo blijkt uit onderzoek van De Morgen. Waarom is vaccinatie zo belangrijk? Zijn alle vaccins echt helemaal veilig? Professor Pierre Van Damme, vaccinoloog aan de Universiteit Antwerpen, beantwoordt nu uw vragen.
  [naar artikel]
 7. Twijfelt u aan vaccins? Stel hier uw vraag aan expert Pierre Van Damme (UAntwerpen) (02/12/2019 - De Morgen)
  Steeds meer Vlamingen twijfelen over het nut van vaccins, zo blijkt uit onderzoek van De Morgen. Heeft u zelf vragen over vaccins? Stel ze dan via onderstaand formulier zelf aan professor Pierre Van Damme, vaccinoloog aan de Universiteit Antwerpen. Hij beantwoordt ze woensdagmiddag tijdens een DM Chat van 12 tot 13u.
  [naar artikel]
 8. ‘Nee, er zit geen DNA in vaccins’: uw vragen over vaccinatie beantwoord door expert Pierre Van Damme (UAntwerpen) (04/12/2019 - De Morgen)
  Steeds meer Vlamingen twijfelen over het nut van vaccins, zo blijkt uit onderzoek van De Morgen. Waarom is vaccinatie zo belangrijk? Zijn alle vaccins echt helemaal veilig? Professor Pierre Van Damme, vaccinoloog aan de Universiteit Antwerpen, beantwoordt uw vragen.
  [naar artikel]
 9. Griepvaccins zijn op: "We hebben goed gevaccineerd dit jaar, zo'n 2,7 miljoen vaccins verkocht" (24/12/2018 - VRT NWS)
  De griepvaccins zijn zo goed als helemaal op. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt aan onze redactie bevestigd. "We hebben goed gevaccineerd dit jaar, méér dan vorig jaar. De producenten hebben zo'n 2,6 à 2,7 miljoen vaccins verkocht", zegt viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 10. Europese aanbesteding moet voldoende vaccins verzekeren bij wereldwijde griepepidemie (01/02/2019 - Metro)
  België stapt in een Europese aanbesteding zodat ons land in geval van een wereldwijde griepepidemie tijdig over voldoende vaccins beschikt voor de bevolking. De ministerraad heeft daarvoor vandaag het licht op groen gezet. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voorziet twee miljoen euro op jaarbasis. Ons land zal intekenen op een Europese raamovereenkomst met twee producenten van vaccins. Zij moeten de tijdige beschikbaarheid en verdeling van pandemische griepvaccins garanderen bij een uitbraak. “Dankzij deze overeenkomst kunnen we ineens tot 6 miljoen doses van het vaccin ter beschikking stellen van onze burgers als dat nodig is”, aldus minister De Block. Een pandemische griep – dus geen klassieke seizoengriep – is een onverwachte griepepidemie die wereldwijd uitbreekt, zoals de griep A/H1N1 in 2009, beter bekend als de Mexicaanse griep. Een voorraad vaccins inslaan heeft geen nut omdat je op voorhand niet weet wat de biologische kenmerken van het pandemische virus zijn, legt De Block uit. bron: Belga Het bericht Europese aanbesteding moet voldoende vaccins verzekeren bij wereldwijde griepepidemie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Eén op de vijf Belgen gelooft niet dat vaccins veilig zijn (19/06/2019 - VRT NWS)
  21 procent van de Belgen denkt dat vaccins niet veilig zijn. België is daarmee een van de landen die de veiligheid van vaccinaties het meest in vraag stelt. Vooral in rijkere landen groeit de scepsis tegenover vaccins. Dat blijkt uit een wereldwijde studie in opdracht van de Britse medische ngo Wellcome.
  [naar artikel]
 12. Vragen over vaccins? Stel ze zelf aan expert Pierre Van Damme (UAntwerpen) (02/12/2019 - De Morgen)
  Steeds meer Vlamingen twijfelen over het nut van vaccins, zo blijkt uit onderzoek van De Morgen. Heeft u zelf vragen over vaccins? Stel ze dan via onderstaand formulier zelf aan professor Pierre Van Damme, vaccinoloog aan de Universiteit Antwerpen. Hij beantwoordt ze woensdagmiddag tijdens een DM Chat van 12 tot 13u.
  [naar artikel]
 13. LIVE. Neemt KRC Genk optie op groepsfase Europa League? (23/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  KRC Genk wil dolgraag naar de poules van de Europa League. Het moet daarvoor in de play-offs wel eerst de maat nemen van het Deense Brøndby IF. Vanavond staat in de Luminus Arena de heenwedstrijd op het programma. Kan blauw-wit winnen? Volg het hier live vanaf 20.30u
  [naar artikel]
 14. 70 vaccins tegen coronavirus in ontwikkeling (13/04/2020 - Express)
  Er zijn wereldwijd zeventig vaccins tegen het nieuwe coronavirus in ontwikkeling. Drie ondernemingen zijn al bezig met klinisch onderzoek met... The post 70 vaccins tegen coronavirus in ontwikkeling appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Tottenham licht optie in contract Alderweireld, die voor 25 miljoen pond weg kan (27/12/2018 - Metro)
  Tottenham zal de optie van een jaar in het aflopende contract van Toby Alderweireld lichten. Dat heeft clubmanager Mauricio Pochettino vandaag bevestigd, zo melden meerdere media. Door de optie te lichten activeren de Spurs een transferclausule die bepaalt dat Alderweireld deze zomer voor 25 miljoen pond (27,7 miljoen euro) de club mag verlaten. Voorwaarde is wel dat de overgang plaatsvindt ten laatste twee weken voor het einde van de transferperiode. Toby Alderweireld (29) speelt sinds de zomer van 2015 voor Tottenham. Daarvoor droeg de Rode Duivel het shirt van Ajax, Atletico Madrid en Southampton. Bron: Belga   Het bericht Tottenham licht optie in contract Alderweireld, die voor 25 miljoen pond weg kan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Vaccins redden miljoenen kinderlevens en leveren miljarden op aan besparingen (04/09/2017 - Express)
  Sinds 2001 heeft het vaccineren van kinderen in 73 arme landen daar miljoenen levens gered. Diezelfde vaccinaties hebben ook meer dan 1.000 miljard opgeleverd aan besparingen, blijkt uit een nieuw onderzoek van de universiteit van North Carolina. Tegen 2020 zullen vaccins tegen hepatitis B, het humaan papillomavirus, de mazelen, de gele koorts, het rotavirus, de rode hond, Japanse encefalitis en drie bacteriestammen die longontsteking en meningitis veroorzaken zeker 20 miljoen levens van kinderen hebben gered. Het cijfer ligt nog hoger in werkelijkheid, want de onderzoekers aan de Universiteit van North Carolina keken alleen naar de impact van Gavi (Global Alliance for Vaccines and Immunization). Gavi is een organisatie die zich in 2000 als doel heeft gesteld om kinderen in de armste landen ter wereld van de benodigde vaccins te voorzien. Er zijn al 580 miljoen kinderen in 73 arme landen door de inzet van de organisatie gevaccineerd. De onderzoekers keken naar de impact die een gaandeweg verbeterende dekkingsgraad van tien vaccins had. Vooral de vaccins tegen hepatitis B, de mazelen en twee bacteriën die longontsteking en meningitis veroorzaken, bleken niet alleen levens te redden, ze hebben ook grote economische voordelen. Vaccins leiden tot gigantische besparingen Elk van de landen die door Gavi gesteund werden in hun vaccinatieprogramma bleek tot 2020 gemiddeld vijf miljard dollar minder uit te moeten geven aan behandelingen van zieken. In diezelfde periode zijn er 500 miljoen minder ziektegevallen te melden en tegen 2020 zullen de vaccins in totaal 960 miljoen ziektejaren voorkomen hebben. Wat de vaccins aan productiviteit, kwaliteit van leven en andere economische en sociale voordelen opleveren, is al goed voor 820 miljard dollar in die 73 landen. “Vaccins worden doorgaans beschouwd als één van de meest kosteneffectieve interventies in de volksgezondheid,” concludeert hoofdonderzoeker Sachiko Ozawa. “En deze studie onderschrijft dat.” The post Vaccins redden miljoenen kinderlevens en leveren miljarden op aan besparingen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 17. Amper 1 op de 10.000 krijgt bijwerkingen van vaccins, meeste nog onschuldig ook (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Exact 989 meldingen heeft het geneesmiddelenagentschap FAGG de voorbije 10 jaar binnengekregen over bijwerkingen van vaccins bij kinderen en...
  [naar artikel]
 18. Ebola verspreidt zich snel in Congo: experimentele vaccins vechten eigen strijd op de achtergrond (02/08/2019 - De Morgen)
  Een jaar nadat de epidemie in het Oosten van Congo uitbrak, heeft ze nu Goma bereikt, een stad van een miljoen inwoners. Hulpverleners vechten er niet alleen tegen ebola, maar ook nog altijd tegen het wantrouwen van de bevolking. Met op de achtergrond nog een derde strijd: die onder de experimentele vaccins.
  [naar artikel]
 19. Ebola verspreidt zich snel in Congo: experimentele vaccins vechten eigen strijd uit op achtergrond (02/08/2019 - De Morgen)
  Een jaar nadat de epidemie in het Oosten van Congo uitbrak, heeft ze nu Goma bereikt, een stad van een miljoen inwoners. Hulpverleners vechten er niet alleen tegen ebola, maar ook nog altijd tegen het wantrouwen van de bevolking. Met op de achtergrond nog een derde strijd: die onder de experimentele vaccins.
  [naar artikel]
 20. ‘Ontwikkeling van vaccins gaat nu ontzettend snel’ (31/03/2020 - De Standaard)
  Met de aankondiging dat hij begin 2021 een vaccin tegen sars-CoV-2 kan hebben, zet farmareus Johnson&Johnson de wereldwijde zoektocht op scherp. Liefst 44 vaccins zitten in de pijplijn.
  [naar artikel]
 21. Onderzoek naar vaccins en medicatie draait op volle toeren, ernstig zieke Nederlanders kunnen experimenteel medicijn krijgen (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoeksinstituten en farmaceutische bedrijven zijn wereldwijd bezig om zo snel als mogelijk vaccins en behandelingen te vinden voor het...
  [naar artikel]
 22. Onderzoek naar vaccins en medicatie draait op volle toeren, ernstig zieke Nederlanders kunnen experiment medicijn krijgen (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoeksinstituten en farmaceutische bedrijven zijn wereldwijd bezig om zo snel als mogelijk vaccins en behandelingen te vinden voor het...
  [naar artikel]
 23. Belgische kinderen slikken samen 109 miljoen geneesmiddelen per jaar (14/03/2018 - Knack)
  Alle Belgische kinderen samen krijgen jaarlijks meer dan 109 miljoen pillen, druppels, siropen en vaccins toegediend. Tien jaar geleden waren dat er volgens het Riziv nog 89 miljoen.
  [naar artikel]
 24. Armoede in Europa neemt toe: 114 miljoen mensen in risicozone (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. Vlaamse hoogleraar trekt aan alarmbel over valse informatie vaccins: “Ik werd geblokkeerd op Facebook” (17/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Hoogleraar Rob Lavigne, die aan de KU Leuven het Laboratorium voor Gentechnologie leidt, trekt in een blog op de dagkrant van de universiteit aan de alarmbel over de valse informatie die circuleert rond vaccins en de onwetendheid van het grote publiek over de schade die virussen en bacteriën kunnen toebrengen. De hoogleraar verwijst naar een Brits onderzoek waaruit blijkt dat 21 procent van de Belgen van oordeel is dat vaccins niet veilig zijn.
  [naar artikel]
 26. KRC Genk met veel vertrouwen naar Noorwegen: “Het zal een kleine heksenketel worden” (03/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De spelers, de staf en de entourage van Racing Genk hebben woensdagochtend het vliegtuig genomen richting Noorwegen. Donderdagavond neemt Genk het in de tweede groepswedstrijd van de Europa League op tegen Sarpsborg. Als het team van Philippe Clement kan winnen tegen het op papier zwakke broertje uit de groep, neemt Genk met zes op zes een optie op een plaats in de volgende ronde.
  [naar artikel]
 27. LIVE EL: Wie neemt optie op finaleplek, Arsenal of Atlético Madrid? (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na het geweld op het kampioenenbal is het vanavond tijd voor de halve finales van de Europa League. Met Arsenal - Atlético Madrid staat er een...
  [naar artikel]
 28. Hasselt neemt optie op een finaleplaats in Beker van België (23/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van België handbal voor vrouwen versloeg Initia Hasselt voor eigen publiek Wezet met 32-25. Initia, dat aan de rust al leidde met 14-10, neemt hiermee een serieuze optie op een plaats in de finale. De terugwedstrijd wordt zondag in Wezet afgewerkt.
  [naar artikel]
 29. Amper 1 op de 10.000 krijgt bijwerkingen van vaccins, meeste nog onschuldig ook (03/05/2019 - Knack)
  Exact 989 meldingen heeft het geneesmiddelenagentschap FAGG de voorbije 10 jaar binnengekregen over bijwerkingen van vaccins bij kinderen en adolescenten. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen vrijdag.
  [naar artikel]
 30. LIVE (20u45): Neemt Juve op eigen veld stevige optie op de Italiaanse landstitel? (05/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Juventus ontvangt om 20u45 Bologna. De 'Oude Dame' kan bij winst een stevige optie nemen op de titel. Lukt dat ook?
  [naar artikel]
 31. Marseille neemt optie op finale, maar over controversiële eerste treffer zal nog wel tijdje worden nagekaart... (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Olympique Marseille mag dromen van de Europa League-finale. De Fransen wonnen in de eigen Vélodrome met 2-0 tegen het Oostenrijkse RB Salzburg,...
  [naar artikel]
 32. Vaccins verplichten niet per se een sluitende oplossing: ‘Vals gevoel van veiligheid’ (04/12/2019 - De Morgen)
  In onze buurlanden gaan steeds meer stemmen op om vaccins verplicht te maken. En ook hier overwegen politici om de verplichting uit te breiden. Maar is dit de beste manier om ons tegen mazelen, rode hond of polio te beschermen?
  [naar artikel]
 33. VIDEO: Everton neemt optie op Europa League-ticket, Hajduk-hooligans breken uit vak (17/08/2017 - Sporza)
  Opdracht volbracht voor Everton. Dankzij treffers van Keane en Gueye klopte het Hajduk Split met 2-0. De Kroatische fans lieten zich in negatieve zin opmerken.
  [naar artikel]
 34. BC Oostende stunt weer en neemt flinke optie op volgende ronde Champions League, slordige Giants liggen eruit (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe stunt in Europa voor Oostende na een ijzersterke prestatie in en tegen het Litouwse BC Lietkabelis. Na de zege in de heenmatch won het team...
  [naar artikel]
 35. Een op de vijf Belgen vindt vaccins niet veilig (20/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSELEenentwintig procent van de Belgen denkt dat vaccins niet veilig zijn. Dat blijkt uit een internationale studie.
  [naar artikel]
 36. Waar komt die angst voor vaccins toch vandaan? (24/08/2018 - De Morgen)
  Als er één argument is dat voortdurend opduikt bij weigeraars van vaccins, is het wel deze: in het vooraanstaande artsenblad The Lancet is ooit aangetoond dat het combinatievaccin tegen bof, mazelen en rode hond (BMR) autisme veroorzaakt. En die studie zou vervolgens om politieke redenen onder het vloerkleed zijn geveegd.
  [naar artikel]
 37. Primoz Roglic wint uitgeregende koninginnenrit en neemt stevige optie op eindzege in Romandië (04/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Primoz Roglic heeft de koninginnenrit in de Ronde van Romandië gewonnen. In hondenweer toonde hij zich na een lastige finale de sterkste van een favorietengroep met een onweerstaanbare slotsprint. De Sloveen neemt zo een stevige optie op de eindzege. En vooral: hij profileert zich al dé te kloppen man voor de komende Ronde van Italië.
  [naar artikel]
 38. LIVE. Inreisverbod voor Europeanen blijft van kracht in VS - China start met testen vaccins op mensen - Frankrijk verlengt lockdown tot 11 mei (14/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • De Franse president Macron heeft een verlenging van de lockdown tot 11 mei aangekondigd. • Er zijn wereldwijd zeventig vaccins tegen het nieuwe...
  [naar artikel]
 39. Consumentenvertrouwen in vaccins daalt: "Nood aan correcte informatie en communicatie blijft groot" (04/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kind en Gezin en het Agentschap Zorg en Gezondheid zetten sterk in op informatie en communicatie over vaccins, die ernstige ziekten en epidemieën...
  [naar artikel]
 40. Waarom worden vaccins tegen pneumokokken amper gebruikt? (12/11/2019 - Knack)
  Pneumokokken kunnen ernstige levensbedreigende infecties veroorzaken, met honderden overlijdens per jaar als gevolg. Nochtans bestaan er vaccins, maar die worden haast niet gebruikt.
  [naar artikel]
 41. Nieuw vaccinatiedrama: Chinese baby's kregen ondermaatse vaccins (23/07/2018 - De Morgen)
  Honderdduizenden Chinese baby's lopen het risico te worden ingeënt met ondermaatse vaccins. De grootste farmaceutische fabriek van China blijkt maandenlang te hebben gesjoemeld met de kwaliteitseisen.
  [naar artikel]
 42. Bocholt neemt optie op derde ronde in EHF Cup (07/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Achilles Bocholt heeft zaterdagavond een optie genomen op kwalificatie voor de derde ronde van de EHF Cup na een 40-35 zege in de heenwedstrijd tegen het Finse Cocks.
  [naar artikel]
 43. KV Oostende neemt geen risico: optie in contract Milic wordt gelicht (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  KV Oostende zal de optie in het aflopende contract van Antonio Milic lichten. Zo ligt de 23-jarige verdediger, die de interesse van Anderlecht...
  [naar artikel]
 44. Covid-19: hoe verloopt de zoektocht naar geneesmiddelen en vaccins? (04/03/2020 - Knack)
  Er is nog geen enkele behandeling voor Covid-19, maar er wordt volop gezocht naar efficiënte geneesmiddelen en werkzame vaccins tegen het virus dat de ziekte veroorzaakt. De tijd dringt!
  [naar artikel]
 45. Goed nieuws van WHO: tientallen vaccins tegen coronavirus in de maak (13/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn wereldwijd maar lierfst zeventig vaccins tegen het nieuwe coronavirus in ontwikkeling. Drie ondernemingen zijn ook al bezig met klinisch onderzoek met proefpersonen. Dat blijkt uit een document van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
  [naar artikel]
 46. ‘Het afweersysteem van een baby lacht ons vierkant uit’: uw vragen over vaccinatie beantwoord (04/12/2019 - De Morgen)
  Steeds meer Vlamingen twijfelen over het nut van vaccins, zo blijkt uit onderzoek van De Morgen. Waarom is vaccinatie zo belangrijk? Zijn alle vaccins echt helemaal veilig? Professor Pierre Van Damme, vaccinoloog aan de Universiteit Antwerpen, beantwoordt uw vragen.
  [naar artikel]
 47. Farmabedrijven zetten alles op alles om als eerste een remedie te vinden: “Ontwikkeling van vaccins gaat nu ontzettend snel” (31/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Met de aankondiging dat er begin 2021 een vaccin tegen SARS-CoV-2 kan zijn, zet farmareus Johnson&Johnson de wereldwijde zoektocht naar een geneesmiddel op scherp. Liefst 44 vaccins zitten intussen al in de pijplijn.
  [naar artikel]
 48. “Jonge generatie meer wantrouwig ten aanzien van vaccins” (04/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Het vertrouwen in vaccins en vaccinatie is nog steeds zeer groot in ons land. Langzaam sluipt er echter een zeker wantrouwen binnen bij de jongere generatie los van hun opleidingsniveau”. Dat concludeert het gezondheidsmagazine Bodytalk uit een enquête over vaccinatie dat het blad dit voorjaar organiseerde en waaraan 4.416 Belgen participeerden.
  [naar artikel]
 49. “Jonge generatie meer wantrouwig ten aanzien van vaccins” (04/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Het vertrouwen in vaccins en vaccinatie is nog steeds zeer groot in ons land. Langzaam sluipt er echter een zeker wantrouwen binnen bij de jongere generatie los van hun opleidingsniveau”. Dat concludeert het gezondheidsmagazine Bodytalk uit een enquête over vaccinatie dat het blad dit voorjaar organiseerde en waaraan 4.416 Belgen participeerden.
  [naar artikel]
 50. Een op de vijf Belgen gelooft niet dat vaccins veilig zijn (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eenentwintig procent van de Belgen denkt dat vaccins niet veilig zijn. België is daarmee een van de landen die de veiligheid van vaccinaties het...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.