Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
17:06 uur

Fitch dreigt met knip in kredietwaardigheid VS

De Tijd

31/07/2020 - 23:23

23:17 De snel verslechterende staat van de Amerikaanse staatskas en het gebrek aan een plan om de door corona totaal ontspoorde begroting weer recht te trekken, baren het ratingbureau zorgen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fitch verlaagt Turkse kredietwaardigheid (28/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft gisteren de kredietwaardigheid van Turkije verlaagd van BBB- naar rommelstatus BB+, vanwege de instabiliteit na de
  [naar artikel]
 2. Fitch verlaagt kredietwaardigheid van België van AA naar AA- (24/12/2016 - Knack)
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft de Belgische kredietwaardigheid verlaagd van AA naar AA- vanwege "budgettaire ontsporingen". De vooruitzichten zijn wel stabiel, wat betekent dat Fitch geen nieuwe verlaging van de rating verwacht op middellange termijn.
  [naar artikel]
 3. Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid...
  [naar artikel]
 4. Fitch verlaagt kredietwaardigheid België (24/12/2016 - De Tijd)
  08:45 De kredietbeoordelaar Fitch verlaagt de Belgische kredietwaardigheid van AA naar AA- vanwege de 'budgettaire ontsporingen' in ons land.
  [naar artikel]
 5. Fitch verlaagt kredietwaardigheid België (26/12/2016 - De Standaard)
  De kredietbeoordelaar Fitch trekt conclusies uit de ontsporing van de Belgische begroting en verlaagt de kredietwaardigheid.
  [naar artikel]
 6. Belgische kredietwaardigheid verlaagd na “budgettaire ontsporingen” (24/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft vrijdag de Belgische kredietwaardigheid verlaagd van AA naar AA- vanwege “budgettaire ontsporingen”. De vooruitzichten zijn wel stabiel, wat betekent dat Fitch geen nieuwe verlaging van de rating verwacht op middellange termijn.
  [naar artikel]
 7. Fitch verlaagt kredietwaardigheid van België van AA naar AA- (26/12/2016 - De Redactie)
  De vooruitzichten zijn wel stabiel, wat betekent dat Fitch geen nieuwe verlaging van de rating verwacht op middellange termijn.
  [naar artikel]
 8. Fitch verhoogt kredietwaardigheid KBC (20/03/2017 - De Tijd)
  21:54 De kredietbeoordelaar Fitch verhoogt de rating voor de Belgische bank- en verzekeringsgroep KBC?met één trapje van A- naar A.
  [naar artikel]
 9. Kredietbeoordelaar Fitch verwacht sterke krimp VS maar snijdt niet in AAA-status (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ratingbureau Fitch handhaaft zijn oordeel over de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten. Te midden van de coronacrisis behoudt de grootmacht...
  [naar artikel]
 10. Fitch handhaaft Belgische kredietwaardigheid (05/10/2019 - Metro)
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft de Belgische rating bevestigd op ‘AA-‘, met stabiele vooruitzichten. Fitch waarschuwt wel voor de risico’s van een ‘no-deal brexit’ voor de Belgische economie. De kredietbeoordelaar wijst ook op de moeilijke politieke situatie in ons land, maar verwacht dat de komende weken mogelijk een akkoord over een federale regering uit de bus kan komen. Maar ook de mogelijkheid van nieuwe verkiezingen kan niet worden uitgesloten, schrijft het ratingbureau. Wellicht zal een brede coalitie worden gevormd. “Dat kan de opties voor substantiële wijzigingen van het economisch en fiscaal beleid limiteren”. Fitch houdt de vooruitzichten voor België stabiel, wat betekent dat het ratingbureau niet meteen uitgaat van ontwikkelingen die kunnen leiden tot een wijzigende kredietbeoordeling. bron: Belga Het bericht Fitch handhaaft Belgische kredietwaardigheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië (24/02/2019 - Metro)
  Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietwaardigheid van Italië. Volgens de firma speelt er de laatste tijd wel veel politieke onzekerheid in het Zuid-Europese land. Ook is de Italiaanse bankensector zwakjes, maar er zijn ook nog positieve punten. Het pensioenstelsel van de Italianen is bijvoorbeeld best duurzaam, vindt het ratingbureau. Eind januari kwam naar buiten dat Italië in het slot van vorig jaar in een recessie is beland. De populistische regering die op 1 juni in Italië aantrad, voert een expansief bestedingsbeleid. Er wordt onder meer extra geld vrijgemaakt voor de minderbedeelden, terwijl ook de pensioenleeftijd omlaag wordt gebracht. Vooralsnog houdt Italië bij Fitch de rating BBB, met een negatieve outlook. Veel kenners vonden het in aanloop naar het rapport al twijfelachtig of Fitch over zou gaan tot een afwaardering van Italië. Maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk zorgen over de vooruitzichten voor de Italiaanse economie in de studie zijn terug te vinden. De zittende coalitie in Rome verwacht dit jaar 1 procent economische groei, terwijl Fitch niet verder komt dan 0,3 procent groei voor 2019. Een lagere economische groei maakt het voor de regering lastiger om afspraken met de Europese Commissie na te komen over onder meer het terugbrengen van het begrotingstekort. Bron: Belga   Het bericht Fitch handhaaft kredietwaardigheid Italië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Fitch zegt België de wacht aan (03/04/2020 - De Tijd)
  22:59 De kredietbeoordelaar Fitch dreigt ermee de rating van ons land te verlagen, omwille van de ontsporende begroting.
  [naar artikel]
 13. Fitch handhaaft Belgische kredietwaardigheid (02/12/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/VyVKDzax_NLisGA_Eu72DcKDf9o/diocontent/115170261/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 14. Fitch hakt in kredietwaardigheid Turkije (14/07/2018 - De Tijd)
  09:21 Het ratingbureau is van mening dat de 'risico's voor de macro-economische stabiliteit van het land toegenomen zijn'.
  [naar artikel]
 15. Ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije vrijdag verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog...
  [naar artikel]
 16. Belgische kredietwaardigheid verlaagd van AA naar AA- door "budgettaire ontsporingen" (24/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft vandaag de Belgische kredietwaardigheid verlaagd van AA naar AA- vanwege "budgettaire ontsporingen". De
  [naar artikel]
 17. Spanje en Griekenland krijgen hogere ratings (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende...
  [naar artikel]
 18. Ratingbureau Fitch zet België een bank vooruit (10/04/2019 - De Morgen)
  Fitch dreigt niet langer de kredietscore van België te verlagen. Het ratingbureau verandert zijn outlook voor België van 'negatief' naar 'stabiel'. De kredietrating zelf blijft behouden op AA.
  [naar artikel]
 19. Ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid (18/08/2018 - De Tijd)
  08:33 De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije vrijdagavond verlaagd. Het Britse Fitch nam nog geen beslissing, maar liet verstaan dat de maatregel...
  [naar artikel]
 20. Fitch stelt geloofwaardigheid Belgisch begrotingsbeleid in vraag (26/12/2016 - Express)
  De opeenvolgende mislukkingen om de beleidsdoelstellingen te halen, hebben een negatieve impact op de geloofwaardigheid van het Belgische begrotingsbeleid. Dat heeft het ratingbureau Fitch gemeld. Het ratingbureau maakte dan ook bekend tot een verlaging van de kredietwaardigheid van het land te moeten overgaan. Tot nu toe had Fitch aan België nog een rating AA toegewezen, maar dat wordt nu tot AA- teruggebracht. Aan die nieuwe rating worden wel stabiele vooruitzichten gekoppeld, waardoor op middellange termijn geen nieuwe verlaging van de Belgische kredietwaardigheid moet worden verwacht. Fitch wijst erop dat België dit jaar met een begrotingstekort van 3 procent zal worden geconfronteerd, terwijl eerdere prognoses van een deficit van 2,7 procent gewag hadden gemaakt. Vluchtelingen Dat hoge tekort kan volgens Fitch onder meer worden toegeschreven aan de terugval van fiscale inkomsten door de taxshift en de verlaging van de loonkosten. Een aantal maatregelen bleken bovendien uiteindelijk tot verliezen in plaats van inkomsten te leiden. Tevens benadrukt het ratingbureau dat de opvang van vluchtelingen en de bijkomende veiligheidsmaatregelen na de aanslagen in Brussel tot extra uitgaven hebben geleid. Volgend jaar zal België volgens Fitch een begrotingstekort van 2,2 procent moeten registreren, terwijl eerder gewag werd gemaakt van een deficit van 1,8 procent. Opgemerkt wordt daarbij ook dat de gedecentraliseerde politieke structuur in België het moeilijker maakt de verhoopte doelstellingen te halen. Eerder dit jaar had ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) benadrukt bezorgd te zijn over de Belgische begroting. Opgeroepen werd tot meer hervormingen om het groeipotentieel te versterken en de efficiëntie van de openbare diensten te verbeteren. Fitch benadrukt wel dat de structurele hervormingen van de arbeidsmarkt en de pensioenen in de toekomst de potentiële groei van de Belgische economie zullen verhogen. The post Fitch stelt geloofwaardigheid Belgisch begrotingsbeleid in vraag appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 21. Vlaanderen heeft hogere kredietrating dan België (10/03/2020 - De Tijd)
  18:05 De kredietbeoordelaar Fitch geeft Vlaanderen een iets hogere score van kredietwaardigheid dan België.
  [naar artikel]
 22. Fitch dreigt met ratingverlaging (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. Ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid (18/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor’s (S&P) en Moody’s hebben vrijdagnacht hun rating van Turkije verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing, maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira “ontoereikend” zijn.
  [naar artikel]
 24. S&P dreigt met ratingverlaging voor Catalonië (05/10/2017 - Knack)
  Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings dreigt met een verlaging van de rating van de kredietwaardigheid van Catalonië. Reden is de gespannen situatie tussen Madrid en Barcelona na het referendum van afgelopen zondag.
  [naar artikel]
 25. Kredietbeoordelaar Fitch dreigt met bankroetstempel voor Griekenland (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Geld lenen duurder voor Eandis door gekelderde China-deal (14/12/2016 - De Tijd)
  18:07 Ratingagentschap Moody's schroeft de kredietwaardigheid van de grootste Vlaamse energienetbeheerder met twee stappen terug van A3 naar A1. De knip heeft te maken met de mislukte instap van het Chinese...
  [naar artikel]
 27. Ratingbureau Standard & Poor's dreigt met ratingverlaging voor Catalonië (05/10/2017 - Knack)
  Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings dreigt met een verlaging van de rating van de kredietwaardigheid van Catalonië. Reden is de gespannen situatie tussen Madrid en Barcelona na het referendum van afgelopen zondag.
  [naar artikel]
 28. Ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid (18/08/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira "ontoereikend" zijn.
  [naar artikel]
 29. Amerikaanse ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid (18/08/2018 - Knack)
  De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije vrijdag verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira 'ontoereikend' zijn.
  [naar artikel]
 30. Amerikaanse ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid (18/08/2018 - Knack)
  De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije vrijdag verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira 'ontoereikend' zijn.
  [naar artikel]
 31. Kredietwaardigheid VK brokkelt (beetje) af (23/09/2017 - De Tijd)
  09:15 Moody's, één van de grote drie ratingbureaus, verlaagt de kredietwaardigheid van de Britse langetermijnschuld.
  [naar artikel]
 32. Fitch dreigt ermee rating Verenigde Staten te verlagen (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid (18/08/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije vrijdag verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira "ontoereikend" zijn.
  [naar artikel]
 34. Charlize Theron en Lucy Hale gaan voor de bob: welke past bij jouw gezichtsvorm? (21/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Knip, knip, knip: een nieuw schooljaar, een nieuwe coupe. 1 september is voor velen een schone lei, een moment om het eens anders aan te pakken.
  [naar artikel]
 35. Iedereen zet zich schrap voor knip van de Leien: Zondagavond al ‘halve knip’ (04/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De echte knip van de Antwerpse Leien is voor de nacht van zondag op maandag, maar zondagavond is er al een ‘halve knip’. Vanaf 5 juni tot en met december 2018 worden de Leien onderbroken voor doorgaand verkeer tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat.
  [naar artikel]
 36. Abercrombie & Fitch sluit nog meer Amerikaanse filialen (19/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Na tegenvallende verkoopcijfers heeft kledingconcern Abercrombie & Fitch besloten nog eens 35 extra winkels te sluiten in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 37. Fitch spaart Italië van ratingknip (22/02/2019 - De Tijd)
  23:20 Fitch houdt de rating van Italië voorlopig op BBB, of twee trapjes boven de rommelstatus. Het ratingbureau toont zich wel bezorgd over de slabakkende economie, het oplopende begrotingstekort en de pol...
  [naar artikel]
 38. Abercrombie & Fitch: van gespierde modellen tot slechte cijfers (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Winkelketen Abercrombie & Fitch vecht voor zijn bestaan. Na mislukte overnamegesprekken, werd een eventuele verkoop begin deze week afgelast. Zes
  [naar artikel]
 39. Iedere dag 14.000 auto’s minder in binnenstad sinds knip in de Leien (02/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het autogebruik in de stad is opvallend gedaald sinds de knip van de Leien in mei 2017. Dat blijkt uit de Antwerpse mobiliteitscijfers van het jaar 2018, die dinsdag werden bekendgemaakt. Sinds die knip rijden er op een gemiddelde weekdag gemiddeld 14.000 auto’s minder in de stad. Die knip gaf vooral de fiets een boost, want ook het aandeel gebruikers van openbaar vervoer daalde.
  [naar artikel]
 40. Ook ratingbureau Standard & Poor's verlaagt kredietwaardigheid Italië (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar S&P (Standard & Poor's) heeft zijn vooruitzichten voor de kredietwaardigheid van Italië naar beneden bijgesteld. Volgens S&P...
  [naar artikel]
 41. Zuid-Afrikaanse kredietwaardigheid zakt naar 'junk' (03/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ratingbureau Standard and Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Zuid-Afrika verlaagd tot de status van 'junk', nadat president Jacob Zuma
  [naar artikel]
 42. Weg logo's en felle kleuren, het nieuwe Abercrombie & Fitch ziet er totaal anders uit (03/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse modemerk Abercrombie & Fitch zit al een tijdje in slechte papieren. De kleurrijke kleding met het typerende A&G-logo op is niet
  [naar artikel]
 43. Fitch waarschuwt voor overhitting Belgische huizenmarkt (02/12/2017 - De Tijd)
  11:50 Kredietbeoordelaar Fitch heeft de Belgische kredietrating bevestigd op AA-. Wel wijst het ratingbureau op de gevaren van een oververhitting van de Belgische huizenmarkt.
  [naar artikel]
 44. Na de knip van de Leien nu ook knip in Deurne? (29/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ambitieus en open voor experimenten. Dat is volgens de nieuwe Deurnese bestuursploeg van N-VA, sp.a en Open Vld de rode draad van het bestuursakkoord. Een (tijdelijke) knip van de Frank Craeybeckxlaan is een van die mogelijke experimenten. “We gaan te veel uit van het theoretische kader, terwijl we meer moeten proberen”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).
  [naar artikel]
 45. Zelfs coole tieners willen Abercrombie & Fitch niet meer (11/07/2017 - De Tijd)
  18:14 Enkele jaren terug lokte Abercrombie & Fitch nog horden kooplustige tieners. Intussen vecht de Amerikaanse kledingketen voor zijn bestaan na een mislukte zoektocht naar een overnemer.
  [naar artikel]
 46. Moody's verlaagt kredietwaardigheid van China (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China voor het eerst sinds 1989 verlaagd. Het ratingbureau waarschuwt voor de
  [naar artikel]
 47. Jongeren lusten Abercrombie & Fitch niet meer (21/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Aanschuiven moest je vijf jaar geleden om binnen te kunnen in een winkel van Abercrombie & Fitch. Vandaag verkeert het Amerikaanse kledingmerk in zwaar weer. De verkoop zit al voor het vijftiende kwartaal op een rij in het slop. In de VS gaan opnieuw 35 winkels dicht.
  [naar artikel]
 48. Jongeren lusten Abercrombie & Fitch niet meer (21/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Aanschuiven moest je vijf jaar geleden om binnen te kunnen in een winkel van Abercrombie & Fitch. Vandaag verkeert het Amerikaanse kledingmerk in zwaar weer. De verkoop zit al voor het vijftiende kwartaal op een rij in het slop. In de VS gaan opnieuw 35 winkels dicht.
  [naar artikel]
 49. Knip of geen knip? Volgens VAB is knip positief voor leefbaarheid stadscentrum (09/06/2018 - VRT NWS)
  Het doorgaand verkeer in het stadscentrum beperken is een prima manier om de stad leefdbaarder te maken. Dat zegt verkeersdeskundige Maarten Matienko van automobilistenverniging VAB aan VRT NWS. Knippen in het doorgaand verkeer zoals in Antwerpen en Gent, bewijzen dat zegt hij.
  [naar artikel]
 50. Infrabel dreigt met zware knip in spoornet (27/07/2019 - De Tijd)
  01:00 De spoornetbeheerder grijpt naar communautair dynamiet in eis voor extra geld.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.