Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 August 2020
03:32 uur

De Zomerwandeling: België's jongste sterrenchef Philippe Heylen

De Tijd

01/08/2020 - 01:04

01:00 In elke shift verbruikt hij vijf mondmaskers. Soms zes. Zal koken ooit nog hetzelfde worden? Philippe Heylen, de jongste sterrenchef ooit, weet het niet. Gelukkig ligt nog veel voor hem. Bijna alles. ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Philippe (23) verbaast iedereen als jongste sterrenchef ooit, behalve zijn mama: “Voor zijn elfde verjaardag wou hij alleen kreeft” (20/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er ging gisteren een golf van verbazing door de zaal in Flanders Expo, toen Philippe Heylen van het Leuvense restaurant EED bij het krijgen van zijn eerste Michelinster zijn leeftijd vertelde: 23. “De jongste Belgische sterrenchef ooit”, zegt Werner Loens, hoofdredacteur van Michelin. “Straf wat die jongen al kan. Zeer straf.” Enkel zijn ouders keken niet verbaasd op toen zijn naam viel. “Het zat er altijd al in. Voor zijn elfde verjaardag wou hij maar één ding: kreeft gaan eten.”
  [naar artikel]
 2. Philip Heylen: “Ik, burgemeester van Antwerpen? Zeg nooit nooit” (30/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  “Elke dag wilde ik burgemeester van Antwerpen zijn.” Dat zegt Antwerps ereschepen Philip Heylen (49) in een interview in De Morgen. Heylen stapte in november op als schepen van Cultuur en stapte over naar de privésector. Dat hij ooit nog wel zijn grote droom zal waarmaken wil Heylen niet helemaal uitsluiten. In het interview doet Heylen nog een andere onthulling.
  [naar artikel]
 3. CEO Stef Heylen neemt afscheid van Janssen Pharmaceutica: “Dokter Paul zou fier zijn op het bedrijf” (08/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Met de lancering van het geothermieproject zette Janssen Pharmaceutica uit Beerse zich eind 2019 in de kijker als pionier in België. Het farmabedrijf is natuurlijk al jaren veel meer dan dat en is een van de belangrijkste werkgevers in de Kempen. Beersenaar Stef Heylen kwam in 2016 als CEO aan het roer en gaat in april van dit jaar met pensioen. “Dokter Paul zou nog altijd heel fier zijn op dit bedrijf”, zegt Stef Heylen.
  [naar artikel]
 4. Philip Heylen voerde indertijd Antwerpse sorteerstraten in: “Er nu mee stoppen is een stommiteit” (13/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De beslissing van het schepencollege om geen nieuwe sorteerstraten meer aan te leggen, botst op onbegrip bij Philip Heylen, de CD&V-schepen die ze invoerde. “Dit is een foute beslissing en een stommiteit”, zegt Heylen.
  [naar artikel]
 5. Kempens bedrijf Heylen Warehouses bouwt ‘gouden’ muntgebouw (13/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat de Kempense ondernemer Wim Heylen met zijn Heylen Group eerder al de Koninklijke Nederlandse Munt heeft overgenomen, schenkt het bedrijf onze noorderburen nu ook een nieuw muntgebouw. Dat de architectuur zal opvallen, staat vast: het stoere gebouw wordt bekleed met een gouden coating.
  [naar artikel]
 6. Sterrenchef Joël Robuchon verliest strijd tegen kanker (06/08/2018 - De Tijd)
  12:18 De Franse sterrenchef overleed vandaag op 73-jarige leeftijd in Genève, zo meldt Le Figaro.
  [naar artikel]
 7. Wim Heylen: Van dierenwinkels tot munten (22/11/2016 - De Tijd)
  17:29 Wim Heylen (45) startte in 1994 met de dierenwinkelketen Amizoo. Nu voegt hij de Nederlandse Munt toe aan een netwerk van bedrijvenclusters dat alle kanten uitgaat.
  [naar artikel]
 8. Kritisch raadslid Yves Heylen uit Antwerpse adviesraad ruimtelijke ordening gezet (28/11/2017 - De Standaard)
  Yves Heylen zetelt niet langer namens Unizo in de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro). Unizo neemt hem zijn kritische uitlatingen over het stadsbestuur kwalijk. ‘Ik zou mijzelf verloochenen als ik had gezwegen', zegt Heylen. 'Dat mij nu de mond wordt gesnoerd, beangstigt mij.'
  [naar artikel]
 9. Zo richt de jongste sterrenchef van ons land zijn ideale keuken in (17/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlakbij het historische stadscentrum van Tongeren ligt sterrenrestaurant Altermezzo. In de potten roert Jo Grootaers, door Gault&Millau en Michelin...
  [naar artikel]
 10. Tsunami van felicitaties op afscheidsfeest Ilse Heylen (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ilse Heylen is op haar afscheidsfeest als judoka in haar woonplaats Geraardsbergen bedolven onder de felicitaties met lovende sprekers ter plaatste en videoboodschappen uit de hele wereld. Met haar echtgenoot Olivier Berghmans maakte ze van de gelegenheid gebruik om de Ilse Heylen Judo Academy boven de doopvont te houden.
  [naar artikel]
 11. Sterrenchef vraagt 17,50 euro voor ... een koffie (08/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Franse sterrenchef Alain Ducasse verruimde zijn horizon en opende na tientallen restaurants ook een eigen koffiebar. En die ‘sterrenkoffie’ mag wel iets kosten.
  [naar artikel]
 12. Groep Heylen koopt gebouwen Henrad om industrie naast E313 te ontwikkelen (26/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het gaat hard voor Groep Heylen: na de aankoop eerder deze week van de Nederlandse Munt voegt het bedrijf nu ook de site van de radiatorenfabriek Henrad in Herentals aan zijn portefeuille toe. Samen met een aanpalend terrein, dat al in het bezit van Groep Heylen is, komt zo negen hectare industriegrond vrij voor ontwikkeling.
  [naar artikel]
 13. Kritisch raadslid Yves Heylen uit Antwerpse adviesraad ruimtelijke ordening gezet: “Dit beangstigt mij” (27/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Yves Heylen zetelt niet langer namens Unizo in de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro). Unizo neemt hem zijn kritische uitlatingen over het stadsbestuur kwalijk. “Ik zou mijzelf verloochenen als ik had gezwegen”, zegt Heylen. “Dat mij nu de mond wordt gesnoerd, beangstigt mij.”
  [naar artikel]
 14. Zulte Waregem heeft Michaël Heylen en Aaron Leya Iseka beet: "Hopelijk pak ik tegen Anderlecht meteen mijn eerste prijs" (21/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Michaël Heylen en Aaron Leya Iseka spelen volgend seizoen aan de Gaverbeek. Heylen ondertekende een driejarig contract (met één seizoen optie)
  [naar artikel]
 15. Schepen Philip Heylen: “We halen de Reuzen opnieuw naar Antwerpen” (22/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) wil “snel” ‘de Reuzen’ weer naar Antwerpen halen. Vorige zomer bracht de Franse straattheatergroep Royal de Luxe nog 900.000 mensen op de been met zijn reusachtige mechanische marionetten. Heylen hoopt dat succes over te kunnen doen.
  [naar artikel]
 16. Antwerps schepen Heylen: “Een campagne van gezond verstand en chaos in de VS” (08/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De hele wereld kijkt vanavond en vannacht naar Amerika. Uittredend schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) doet dat vanuit restaurant Sjalot en Schanul op de Oude Beurs in Antwerpen waar de presidentsverkiezingen op een groot scherm te volgen zijn. Op atv blikt Heylen terug op de campagnes van Hillary Clinton en Donald Trump en legt hij ook uit wat de gevolgen kunnen zijn voor ons.
  [naar artikel]
 17. Heylen bij onze videoman: "Zei tegen Roef: 'Awel, kon je 'm niet pakken?' (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlechthuurling Michaël Heylen beleefde met hekkensluiter Westerlo een fantastische avond in het Astridpark. De verdediger knikte de Kemphanen
  [naar artikel]
 18. Caroline Bastiaens volgt Philip Heylen op als Antwerpse schepen (28/09/2016 - De Redactie)
  Dat heeft het Antwerpse partijbestuur van CD&V vanavond beslist. Heylen stapt in november over naar de privésector.
  [naar artikel]
 19. Tv-maker Martin Heylen volgde Danneels tijdlang voor reportage: "Simpele fiere man, maar ook een mysterie" (14/03/2019 - VRT NWS)
  Programmamaker Martin Heylen portretteerde voor de reportagereeks "God en klein Pierke" op Eén een tiental jaar geleden verschillende bekende persoonlijkheden. Eén van hen was kardinaal Godfried Danneels. Heylen volgde de kerkleider in 2010 gedurende bijna een jaar. Tijdens die opnameperiode brak het misbruikschandaal rond Roger Vangheluwe uit. "Daarna mochten we hem nog één keer interviewen, op basis van het vertrouwen dat hij in ons had. Al bleef Danneels altijd een sfinx", zegt Heylen in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 20. De Wever reageert op ontslag Heylen: “Geen betere schepen voor cultuurhoofdstad Antwerpen” (24/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) prijst zaterdag in een eerste reactie ontslagnemend cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) voor zijn “onverdeelde, gedegen en enthousiaste inzet” de voorbije twaalf jaar. “Antwerpen is de onbetwiste cultuurhoofdstad van Vlaanderen, daar kan geen twijfel over bestaan”, stelt De Wever. “Er kon geen betere, meer plichtsgetrouwe schepen zijn dan Philip Heylen om dat uit te stralen.” De Wever bevestigt verder dat Caroline Bastiaens wellicht vanaf november de taken van Heylen overneemt.
  [naar artikel]
 21. Judoka Ilse Heylen geeft startschot nieuwe carrière op groot afscheidsfeest (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ilse Heylen organiseert vrijdagavond in Geraardsbergen een groot afscheidsfeest voor al haar trouwe fans en geeft tegelijkertijd het startschot voor haar gloednieuwe zaak, de Ilse Heylen Judo Academy.
  [naar artikel]
 22. Belgische sterrenchef ging naar Thaïland “om God te zoeken”. Nu is hij manager van stripclub (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amper twee maanden geleden liet de succesvolle Waalse sterrenchef en tv-kok Max Dienst (26) alles in ons land achter. “Ik ga God zoeken”, zei hij...
  [naar artikel]
 23. Martin Heylen grote winnaar van tv-donderdag (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wellicht zullen de Rode Duivels vanavond voor het eerst op VTM met de beste kijkscore van de week gaan lopen, maar Martin Heylen scoorde, na...
  [naar artikel]
 24. Heylen komt defensie Westerlo versterken (31/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Westerlo heeft na Daniel Christensen en Nemanja Miletic een derde defensieve versterking gevonden. Michaël Heylen wordt voor één jaar gehuurd van Anderlecht.
  [naar artikel]
 25. Ilse Heylen in Warschau aanwezig om bij te scholen (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ilse Heylen en haar man Olivier Berghmans zijn op het Europees kampioenschap judo in Warschau van de eerste tot de laatste kamp aandachtig
  [naar artikel]
 26. Danni Heylen wil nog heel wat dromen verwezenlijken: “Net als een kat zou ik graag negen levens hebben” (21/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Danni Heylen (68) kruipt al dertig jaar in de huid van Pascale De Backer in ‘F.C. De Kampioenen’. In afwachting van het 22ste seizoen — dat Eén...
  [naar artikel]
 27. Heylen huilt om gemiste kans op tweede brons (05/04/2019 - De Morgen)
  Ilse Heylen (35) vocht op de Spelen, voor het brons en voor wat ze waard was. Net niet genoeg dus. Eén seconde verrast, geen medaille.
  [naar artikel]
 28. Hier is Martin Heylen bang van (17/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Is Martin Heylen een angstig man? “Ja, net als iedereen ben ik wel eens bang maar je moet een onderscheid maken tussen echte angsten en huis-tuin-en-keukenangsten.”
  [naar artikel]
 29. Met dit gedicht neemt Bart De Wever afscheid van schepen Philip Heylen (10/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  “Met pessimisme is nooit een slag gewonnen”, citeerde schepen Philip Heylen (CD&V) woensdag de Amerikaanse oud-president Dwight Eisenhouwer.
  [naar artikel]
 30. Lars (8) en Anouk (11) Heylen uit Ham: “Meer groentjes uit eigen tuin eten” (04/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Lars Heylen heeft samen met zus Anouk ingeschreven voor de klimaatconferentie door een foto te posten van een zelfgemaakt slaatje.
  [naar artikel]
 31. Een week goed nieuws: de jongste sterrenchef ooit en andere verhalen die je blij maken (25/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom...
  [naar artikel]
 32. Trainer reageert op lasterlijke aantijgingen van Ann Simons en Niki Heylen (30/05/2017 - Sporza)
  De judocoach die beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft gereageerd. De coach werd de voorbije week onder vuur genomen door ex-judoka's Simons en Heylen.
  [naar artikel]
 33. Dit meisje is jongste beiaardier van België (16/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dit meisje is jongste beiaard van België
  [naar artikel]
 34. Maaike De Rudder (25) krijgt sjerp ‘jongste burgemeester’ (10/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Maaike De Rudder (25) uit Sint-Gillis-Waas, die sinds 1 januari de nieuwe jongste burgemeester van ons land is, kreeg van de West-Vlaamse politicus Francesco Vanderjeugd (30) de sjerp van ‘jongste burgemeester van België’ overhandigd.
  [naar artikel]
 35. Martin Heylen door brandweer bevrijd uit lift (01/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Martin Heylen kreeg het even benauwd toen hij kwam vast te zitten in een lift. Omdat er absoluut geen beweging meer in te krijgen viel, moest de
  [naar artikel]
 36. Speler pakt ref hardhandig aan: “Geen kopstoot, maar hand in gezicht” (23/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Net voor de pauze van de match Poederlee-Bouwel (tussenstand 1-1) incasseerde thuisspeler Jeffrey Heylen een rode kaart. Heylen ging door het lint en pakte de scheidsrechter hardhandig aan.
  [naar artikel]
 37. CD&V stil over opvolger van Heylen: “We hebben talent om dit op te vangen” (26/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft uitsluitend lovende woorden voor de vertrekkende Philip Heylen. Maar wat betekent het vertrek van de schepen voor de Antwerpse CD&V?
  [naar artikel]
 38. Heylen: 'Liever een jaar te veel judo, dan een jaar te weinig' (13/04/2019 - De Morgen)
  Er zit al wat sleet op de carrosserie, maar toch is judoka Ilse Heylen (37) nog niet van plan te stoppen. De Antwerpse hoopt vandaag op het WK in Rusland zelfs voor het eerst het podium te halen in haar gewichtsklasse.
  [naar artikel]
 39. Ilse Heylen mocht toch naar Rio: "Uitnodiging heeft wonde opengereten" (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ilse Heylen (39) kreeg gisterenavond nog een late e-mail van de Internationale Judofederatie waarin ze werd uitgenodigd om alsnog deel te nemen
  [naar artikel]
 40. 'Toque Tok': sterrenchef Roger Van Damme opent kiprestaurant (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant
  [naar artikel]
 41. Franse sterrenchef Joël Robuchon (73) overleden (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse sterrenchef Joël Robuchon is vandaag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de krant Le Figaro op zijn website.
  [naar artikel]
 42. 6.000 euro boete voor belager sterrenchef (01/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Olivier T., de belager van de Gentse sterrenchef Michael Vrijmoed (foto), is dinsdag in beroep veroordeeld tot een boete van 6.000 euro.
  [naar artikel]
 43. Brussels Airlines haalt sterrenchef Tim Boury aan boord (26/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tim Boury gaat samenwerken met Brussels Airlines. De jonge sterrenchef treedt in de voetsporen van onder anderen Peter Goossens, Geert Van Hecke en Yves Mattagne.
  [naar artikel]
 44. Sterrenchef Sergio Herman ruilt zijn keuken even in voor het witte doek (10/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sergio Herman is een kei in de keuken maar hij houdt ook van acteren, zo blijkt. De Zeeuwse sterrenchef heeft een rol in de Nederlandse romantische komedie ‘Weg Van Jou’, die ook bij ons in de zalen speelt.
  [naar artikel]
 45. Ilse Heylen mocht toch naar Rio, maar kan niet: "Uitnodiging heeft wonde opengereten" (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ilse Heylen (39) kreeg gisterenavond nog een late e-mail van de Internationale Judofederatie waarin ze werd uitgenodigd om alsnog deel te nemen
  [naar artikel]
 46. Martin Heylen toont geboortestreek in onlinereeks (11/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op Eén vormt de Belgisch-Nederlandse grens bij de Westerschelde het decor van ‘Grenslanders’. Reportagemaker Martin Heylen (63) woont tegenwoordig in Oostende, maar groeide wel op in dat grensgebied. Daarom heeft de VRT bij hem aangeklopt om de online minireeks ‘Het grensland van Martin’ te maken.
  [naar artikel]
 47. Judoka Ilse Heylen krijgt morgen groot afscheidsfeest (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ilse Heylen organiseert vrijdagavond in Geraardsbergen een groot afscheidsfeest voor al haar trouwe fans en geeft tegelijkertijd het startschot
  [naar artikel]
 48. Zulte Waregem heeft Michaël Heylen beet (21/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Michaël Heylen verlaat Anderlecht en trekt naar Zulte Waregem. De 23-jarige centrale verdediger ondertekende vandaag een driejarig contract (met
  [naar artikel]
 49. Philip Heylen neemt ontslag als Antwerpse schepen (24/09/2016 - De Tijd)
  09:40 De Antwerpse schepen van Cultuur en Economie, Philip Heylen (CD&V), legt zijn ambt neer en stapt in november over naar Ackermans & Van Haaren.
  [naar artikel]
 50. Nog een Belgische sterrenchef stopt met zijn restaurant (18/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Luc Bellings en zijn vrouw stoppen met hun tweesterrenrestaurant in Hasselt. Ze broeden op iets kleiners en rustiger. Bellings is intussen al de negende sterrenchef in drie jaar tijd die zijn sterren weggeeft, aldus Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.