Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
01:50 uur

Lieven Danneels ‘De economie is geen gasvuur dat je aan en af zet'

De Tijd

01/08/2020 - 01:04

01:00 Als CEO van een techbedrijf dat wereldwijd actief is, weet de Televic-topman dat we niet nog eens zes maanden zo verder kunnen doen. ‘Het leven moet normaliseren.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Factcheck: 'Google kan je identificeren via de manier waarop je typt' (01/12/2017 - Knack)
  Dat schreef Lieven Danneels, ceo van Televic in De Tijd. Maar klopt die uitspraak?
  [naar artikel]
 2. Gelovigen groeten lichaam kardinaal Danneels in Mechelen (18/03/2019 - VRT NWS)
  Tientallen mensen zijn vandaan het lichaam van kardinaal Godfried Danneels komen groeten. Danneels overleed vorige week en ligt opgebaard in het Aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen. Gelovigen en sympathisanten schreven een boodschap in het rouwregister. Vrijdag om 11 uur wordt Danneels begraven in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.
  [naar artikel]
 3. Kardinaal Danneels (85) is overleden (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kardinaal Godfried Danneels is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Danneels is jarenlang aartsbisschop geweest van...
  [naar artikel]
 4. Kardinaal Danneels op 85-jarige leeftijd overleden (14/03/2019 - Metro)
  Kardinaal Godfried Danneels is vandaag in Mechelen overleden. Hij was 85 jaar. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel. Danneels overleed bij hem thuis in Mechelen. bron: Belga Het bericht Kardinaal Danneels op 85-jarige leeftijd overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. “Danneels durfde weleens buiten de lijntjes te kleuren, maar hij was geen rebel” (14/03/2019 - De Morgen)
  Godfried Danneels was een man met vele gezichten: progressief én conservatief, diplomaat én politicus, gewone man én studax.  Dat zegt z’n biograaf Peter Jan Bogaert, nu woordvoerder van Jongerenwelzijn.be.
  [naar artikel]
 6. Kardinaal Godfried Danneels is overleden (14/03/2019 - Metro)
  Kardinaal Godfried Danneels is donderdag in Mechelen overleden. Hij was 85 jaar. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel. Danneels overleed bij hem thuis in Mechelen. Later meer. Lees ook : Jozef De Kesel tot kardinaal gecreëerd Het bericht Kardinaal Godfried Danneels is overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Priester Rik Devillé: “Priesters die schuldig waren aan misbruik? Dat wou Danneels niet vatten” (15/03/2019 - De Morgen)
  Priester Rik Devillé verzamelde in de jaren 90 tientallen gevallen van mogelijk seksueel misbruik in de kerk. Hij trok hiermee naar zijn oversten, de bisschoppen en kardinaal Godfried Danneels, maar die hadden daar geen oren naar. Voor hen was Devillé iemand die de kerk ten gronde wou richten. “Danneels nam zijn verantwoordelijkheid. Spijtig genoeg voor de verkeerden.”
  [naar artikel]
 8. De advocaat van Godfried Danneels: 'Je moet geen slachtoffer van hem maken' (14/03/2019 - Knack)
  Fernand Keuleneer was de advocaat van kardinaal Godfried Danneels tijdens Operatie Kelk, het gerechtelijk onderzoek in 2010 naar kindermisbruik binnen de katholieke kerk. 'Hij is in zijn opdracht geslaagd. Met vallen en opstaan.'
  [naar artikel]
 9. Geen briefjes meer. Dan ook geen ziekenfondsen meer? (11/04/2019 - De Morgen)
  Lieven Annemans is hoogleraar in de gezondheids-economie aan de UGent.
  [naar artikel]
 10. Kardinaal Godfried Danneels overleden (14/03/2019 - De Standaard)
  Kardinaal Godfried Danneels, emeritus aartsbisschop van Mechelen-Brussel, is donderdagochtend overleden in Mechelen. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel. Danneels werd 85 jaar oud.
  [naar artikel]
 11. Paus Franciscus: ‘Danneels had oog voor uitdagingen waarvoor kerk staat’ (14/03/2019 - De Standaard)
  Paus Franciscus drukt in een telegram zijn ‘diepste medeleven’ uit aan de nabestaanden van de donderdag overleden kardinaal Godfried Danneels. De paus roemt Danneels om zijn toegewijding voor de katholieke kerk.
  [naar artikel]
 12. Danneels: 'Jaloers op atheïstische pedofielen' (13/04/2019 - De Morgen)
  Kardinaal Godfried Danneels vindt het onrechtvaardig dat pedofiele geestelijken zwaarder worden aangepakt dan pederasten met een vrijzinnige achtergrond. 'Dat is discriminatie op basis van het geloof.'
  [naar artikel]
 13. “Danneels was ijverige pastoor” schrijft paus Franciscus in rouwtelegram (14/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Paus Franciscus stuurde een rouwtelegram uit na het overlijden van Godfried Danneels. Hij noemt Danneels daarin een “ijverige pastoor”
  [naar artikel]
 14. Kardinaal Godfried Danneels is overleden (14/03/2019 - VRT NWS)
  Godfried Danneels is overleden. Danneels was dertig jaar aartsbisschop van België en als dusdanig ook het gezicht van de katholieke kerk in ons land. Hij stond bekend om zijn progressieve uitspraken en stond in hoog aanzien, zowel binnen als buiten de Kerk. Tot in 2010 het pedofilieschandaal rond de Brugse bisschop Roger Vangheluwe uitbrak en zijn imago van onkreukbaarheid een flinke deuk kreeg.
  [naar artikel]
 15. Koninklijke familie en ministers nemen afscheid van kardinaal Danneels (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Mechelse Sint-Romboutskathedraal is de uitvaartplechtigheid aan de gang van kardinaal Godfried Danneels, die vorige week op 85-jarige...
  [naar artikel]
 16. Tapes drijven Danneels in het nauw (12/04/2019 - De Morgen)
  Kardinaal Danneels is ‘zwaar aangeslagen’ omdat geluidsopnamen van een gesprek tussen hem en het slachtoffer van bisschop Vangheluwe openbaar zijn gemaakt. Uit de tapes blijkt dat de gewezen aartsbisschop heeft geprobeerd het misbruik binnenskamers te houden en met de mantel der vergiffenis toe te dekken. ‘Er mag geen twijfel over bestaan dat de kerk ook andere gevallen probeerde stil te houden.’
  [naar artikel]
 17. Einde exclusiviteitscontracten? Ook Lieven Scheire op VRT en VTM (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Lieven Scheire, 'wetenschapsman' van de VRT, krijgt volgend voorjaar ook een show op VTM. Geen grote transfer met zes nulletjes, maar ook geen
  [naar artikel]
 18. Einde exclusiviteitscontracten? Ook Lieven Scheire op VRT en VTM (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Lieven Scheire, 'wetenschapsman' van de VRT, krijgt volgend voorjaar ook een show op VTM. Geen grote transfer met zes nulletjes, maar ook geen
  [naar artikel]
 19. 'Godfried Danneels was al jaren in de weer als king maker van paus Franciscus' (14/03/2019 - Knack)
  Naar aanleiding van het overlijden van Godfried Danneels haalt Knack het artikel uit het archief dat we publiceerden bij het verschijnen van zijn biografie.
  [naar artikel]
 20. Reacties op het overlijden van Godfried Danneels: "Niet minder dan een monument" (14/03/2019 - VRT NWS)
  "Kardinaal Danneels was niet minder dan een monument in de Belgische kerkgeschiedenis", zegt theoloog Jurgen Mettepenningen. Ook kardinaal Jozef De Kesel heeft al gereageerd op het overlijden van Godfried Danneels. 
  [naar artikel]
 21. ‘Danneels was wellicht te links om paus te kunnen worden’ (14/03/2019 - De Standaard)
  Als coauteur van een biografie over kardinaal Godfried Danneels typeert Jürgen Mettepenningen donderdag de overleden kerkleider als ‘een monument en een sterk merk van de rooms-katholieke kerk in België’, en als een ‘topdiplomaat’ internationaal gezien.
  [naar artikel]
 22. Politieke wereld neemt afscheid van kardinaal Danneels (14/03/2019 - De Standaard)
  Verschillende politieke kopstukken hebben op twitter hun waardering geuit voor de overleden kardinaal Godried Danneels.
  [naar artikel]
 23. Vastgoedondernemer Hendrik Danneels stapt in verzekeraar Patronale (20/10/2018 - De Tijd)
  16:07 De Brusselse levensverzekeraar en kredietverschaffer Patronale Life krijgt een nieuwe aandeelhouder: Hendrik Danneels, een van de belangrijkste vastgoedspelers aan de kust.
  [naar artikel]
 24. "Als Godfried Danneels naar Kanegem kwam, dan kwam hij op vakantie en hij genoot ervan" (14/03/2019 - VRT NWS)
  De overleden kardinaal Godfried Danneels was afkomstig van het landelijke Kanegem, een deelgemeente van Tielt op de grens van West- en Oost-Vlaanderen. Danneels trok vrij snel weg uit het dorp om priester, bisschop en later kardinaal te worden. Maar verschillende van zijn dorpsgenoten herinneren zich hem nog levendig. Onze reporter sprokkelde enkele reacties. Bekijk zijn verslag hierboven.
  [naar artikel]
 25. Lieven Annemans over coronavirus: ‘We moeten hopen dat deze maatregelen voldoende zijn’ (13/03/2020 - De Morgen)
  De economie wordt eventjes on hold gezet om te voorkomen dat ons gezondheidssysteem crasht. Zijn onze ziekenhuizen hier wel klaar voor? ‘We moeten nadenken over hoe we, als het toch zover zou komen, patiënten goed kunnen spreiden’, stelt gezondheidseconoom Lieven Annemans (UGent).
  [naar artikel]
 26. Van bemiddelaar tot zondebok (13/04/2019 - De Morgen)
  Een doofpotoperatie, kopten de kranten eensgezind nadat de opnames van een gesprek tussen kardinaal Danneels en het slachtoffer van ex-bisschop Vangheluwe uitlekten. Maar hoe reageert men in kerkelijke kringen op de woorden van Danneels? ‘De benadering van de kardinaal is niet goed te keuren, wel te begrijpen.’
  [naar artikel]
 27. Ultieme test voor Danneels (12/04/2019 - De Morgen)
  Het geplande verhoor van kardinaal Danneels wordt de ultieme lakmoesproef voor het onderzoek naar schuldig verzuim in Operatie Kelk: heeft de kerkleider voldoende ondernomen om slachtoffers in nood te helpen?
  [naar artikel]
 28. Kist kardinaal Godfried Danneels naar Sint-Romboutskathedraal gedragen (22/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen begint om 11 uur de uitvaartplechtigheid voor kardinaal Godfried Danneels. De kist met het lichaam van Danneels is zonet vanuit het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen naar de Sint-Romboutskathedraal gedragen. De kardinaal overleed vorige week op 85-jarige leeftijd.
  [naar artikel]
 29. Kist kardinaal Godfried Danneels naar Sint-Romboutskathedraal gedragen (22/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen begint om 11u de uitvaartplechtigheid voor kardinaal Godfried Danneels. De kist met het lichaam van Danneels is zonet vanuit het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen naar de Sint-Romboutskathedraal gedragen. De kardinaal overleed vorige week op 85-jarige leeftijd.
  [naar artikel]
 30. Kardinaal Danneels op 85-jarige leeftijd overleden (14/03/2019 - Knack)
  Kardinaal Godfried Danneels is donderdag in Mechelen overleden. Hij was 85 jaar. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel.
  [naar artikel]
 31. VIDEO. Lieven Scheire imiteert Jef Van Echelpoel (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lieven Scheire, een rapper in wording? In ‘Kan Iedereen Nog Volgen?’, vanavond bij VTM, toont Lieven dat hij er iets van kan. Dat onder het...
  [naar artikel]
 32. Kardinaal Danneels overleden (14/03/2019 - De Tijd)
  12:39 Kardinaal Godfried Danneels is op 85-jarige leeftijd thuis in Mechelen overleden.
  [naar artikel]
 33. Kist kardinaal Godfried Danneels naar Sint-Romboutskathedraal gedragen (22/03/2019 - De Standaard)
  In de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen begint om 11 uur de uitvaartplechtigheid voor kardinaal Godfried Danneels. De kist met het lichaam van Danneels is vanuit het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen naar de Sint-Romboutskathedraal gedragen. De kardinaal overleed vorige week op 85-jarige leeftijd.
  [naar artikel]
 34. Godfried Danneels: hoe een potentiële paus ten onder ging aan ‘de verzoening te veel’ (15/03/2019 - De Morgen)
  Kardinaal Godfried Danneels is op 85-jarige leeftijd overleden. Lange tijd werd hij gezien als een verruimer binnen de kerk, tot het echt nodig was. Operatie Kelk hing als een molensteen om zijn hals.
  [naar artikel]
 35. 'Franciscus vindt de kerk een beetje te muf rieken' (04/04/2019 - De Morgen)
  De uitspraken van Danneels en Léonard over het homohuwelijk zijn geen toeval. Sinds de komst van Paus Franciscus heerst een hervonden vrijmoedigheid binnen de katholieke kerk. Dat zegt theoloog Jürgen Mettepenningen (KU Leuven), biograaf van Danneels en ex-woordvoerder van Léonard. 'Franciscus vindt de kerk een beetje te muf rieken.'
  [naar artikel]
 36. Tablet geeft onze jeugd steeds meer rugproblemen (19/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tien procent van de Belgische jongeren tussen 15 en 24 jaar zegt te kampen met rugklachten. Vijf jaar geleden was dat 6 procent. “Het is de eerste generatie die is ­opgegroeid met de tablet”, zegt professor Lieven ­Danneels (UGent). “Dat heeft gevolgen.”
  [naar artikel]
 37. Dossier kindermisbruik in de Kerk: de smet op het blazoen van Danneels (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het dossier van het kindermisbruik in de Kerk vormt wellicht het grootste dieptepunt uit de jarenlange loopbaan van Godfried Danneels, die vandaag...
  [naar artikel]
 38. Bisschop Hoogmartens zal overleden kardinaal Danneels herinneren als “grote meneer voor Belgische kerk” (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vijf maanden geleden zocht de Hasseltse bisschop Patrick Hoogmartens de toen al fel verzwakte kardinaal Godfried Danneels nog op. Voor het laatst, zo bleek donderdag. De voormalige aartsbisschop, geliefd in België en Rome tot ‘Operatie Kelk’ al dat goede in de schaduw zette, overleed op 85-jarige leeftijd. “Danneels was een grote meneer voor de Belgische kerk, die bovendien een bijzondere band had met Limburg”, zegt Hoogmartens.
  [naar artikel]
 39. STANDPUNT. De laatste rekening van Danneels (15/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een interview met biograaf Peter-Jan Bogaert in 2007, toen de etterbuil van de pedofiele misbruiken nog niet was opengebarsten, zei kardinaal Godfried Danneels over de prijs van het celibaat: “Ja, tijdens mijn begrafenis zal de eerste rij leeg zijn. Daarachter zullen een aantal kanunniken en wat bisschoppen zitten. Dat zal het zijn.”
  [naar artikel]
 40. Aartsbisschop De Kesel over overlijden Danneels: "Ging elke zaterdag aperitief drinken” (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Aartsbisschop Jozef De Kesel reageert op het overlijden van kardinaal Danneels. Hij zag hem regelmatig, ook vandaag nog. De Kesel heeft het onder...
  [naar artikel]
 41. Nefast voor economie en consument, of heisa om niets? (28/03/2019 - De Morgen)
  De bankenlobby waarschuwt voor een negatieve impact op onze economie als de Belgische regering de banken in ons land onder striktere regels plaatst dan de Europese richtlijn die in de maak is. Ook de consument zou dat voelen. Snijdt hun argumentatie hout of zijn het loze dreigementen? Lieven Desmet
  [naar artikel]
 42. Wat moet er gered worden: mensenlevens of de economie? (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na twee weken lockdown rijst de vraag wat er gered moet worden: mensenlevens of de economie? Gezondheidseconoom Lieven Annemans (UGent) bracht het moeilijke dilemma met een opiniestuk en een tv-debat voor het eerst ter sprake.
  [naar artikel]
 43. Zo zwaar is naar school gaan: 12 leerlingen laten hun boekentas wegen (09/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  5,6 kilo boekentas voor een meisje van 31,7 kilogram. Ook al is het gemiddelde gewicht van de boekentassen de laatste jaren gedaald, toch zeulen kinderen nog altijd te zware boekentassen mee naar school. “Ik stel me vaak de vraag: moet dat echt allemaal mee”, zegt expert Lieven Danneels.
  [naar artikel]
 44. Griekse gezondheid is de absolute ondergrens (07/04/2019 - De Morgen)
  Lieven Annemans is professor gezondheids-economie aan de Universiteit Gent.
  [naar artikel]
 45. Aartsbisschop De Kesel gaat kindermisbruik door geestelijken niet uit de weg tijdens uitvaart Danneels (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen vindt vrijdag de uitvaart plaats van kardinaal Danneels. Onder hen heel wat prominenten zoals een ruime delegatie van de koninklijke familie, maar ook heel wat gewone mensen. Zoals gelovigen die de overleden Danneels hun respect willen betuigen. “Hij was een eenvoudige, volkse mens”, zegt Diane Stabel. In zijn homilie ging kardinaal Jozef De Kesel de “zonde van het misbruik” niet uit de weg. Er werd ook gebeden voor de slachtoffers van terreuraanslagen, vandaag drie jaar geleden.
  [naar artikel]
 46. De zwarte bladzijde van de Daneels-tapes (14/03/2019 - De Standaard)
  Toen de neef van Roger Vangheluwe de Brugse bisschop van jarenlang misbruik beschuldigde, kwam ook kardinaal Godfried Danneels in de problemen voor zijn rol. Dat zal voor altijd een schaduw op zijn erfenis leggen. Lees hier alles over de Danneels-tapes.
  [naar artikel]
 47. Kardinaal Danneels verwerkt shock in alle stilte (12/04/2019 - De Morgen)
  Nadat hij dinsdag tien uur lang werd ondervraagd en in shock het gebouw van de Brusselse gerechtelijke politie verliet, probeerde kardinaal Godfried Danneels gisteren de gebeurtenissen in alle stilte op een rij te zetten.
  [naar artikel]
 48. Tv-maker Martin Heylen volgde Danneels tijdlang voor reportage: "Simpele fiere man, maar ook een mysterie" (14/03/2019 - VRT NWS)
  Programmamaker Martin Heylen portretteerde voor de reportagereeks "God en klein Pierke" op Eén een tiental jaar geleden verschillende bekende persoonlijkheden. Eén van hen was kardinaal Godfried Danneels. Heylen volgde de kerkleider in 2010 gedurende bijna een jaar. Tijdens die opnameperiode brak het misbruikschandaal rond Roger Vangheluwe uit. "Daarna mochten we hem nog één keer interviewen, op basis van het vertrouwen dat hij in ons had. Al bleef Danneels altijd een sfinx", zegt Heylen in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 49. Lieven Scheire over DNA proeven: “We moeten dringend over regelgeving praten” (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn nieuwe show wil Lieven Scheire de huidige thematiek rond DNA aan de man brengen. Je kan DNA aanpassen en daar is momenteel geen regelgeving...
  [naar artikel]
 50. Kardinaal Godfried Danneels (85) overleden (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kardinaal Godfried Danneels is deze voormiddag overleden in zijn woonplaats in Mechelen. Dat meldt kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel en voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.