Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
01:26 uur

De Balans | Patrick De Groote

De Tijd

01/08/2020 - 01:04

01:00 Patrick De Groote (58) is de artistiek directeur van Zomer Van Antwerpen. Het stadsfestival, dat theater-, muziek-, dans- en circusvoorstellingen brengt, zet door corona zijn 26ste editie op pauze. Hi...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wegmarkeringsbedrijven De Groote smelten weer samen (07/08/2018 - De Tijd)
  14:30 Zowat een halve eeuw nadat ze elk hun eigen weg insloegen, komen de Oost-Vlaamse wegmarkeringsbedrijven De Groote Gaston en Wegmarkeringen De Groote - Deinze opnieuw onder één dak. Met hulp van de inv...
  [naar artikel]
 2. Bruno De Groote is de nieuwe gitarist van dEUS (06/02/2018 - VRT NWS)
  Jazz- en bluesgitarist Bruno De Groote (44) zal Mauro Pawlowski opvolgen bij de rockgroep dEUS. Bruno De Groote is vooral bekend als gitarist bij o.a. Axelle Red,  Raymond van het Groenewoud en Lady Linn. 
  [naar artikel]
 3. De balans na een mager Tour door de ogen van Patrick Lefevere (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat Patrick Lefevere niet honderd procent voor de wind, dezer dagen. Zijn Etixx-Quick.Stepteam moest het in de voorbije Ronde van Frankrijk
  [naar artikel]
 4. De balans na een magere Tour door de ogen van Patrick Lefevere (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat Patrick Lefevere niet honderd procent voor de wind, dezer dagen. Zijn Etixx-Quick.Stepteam moest het in de voorbije Ronde van Frankrijk
  [naar artikel]
 5. Matthias Van Beethoven en Arne De Groote winnen openingsrit jongerenzesdaagse (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Arne De Groote en Matthias Van Beethoven schreven de eerste rit van de Gentse jongerenzesdaagse op hun naam. De Deen Andreas Kron won de eerste puntenkoers, de Fransman Florentin Lecamus-Lambert de tweede. De Groote-Van Beethoven klokten de beste tijd (9.18) over de baanronde en waren een zucht sneller dan Jules Hesters en Bryan Boussaer (9.19.).
  [naar artikel]
 6. GrOOte Zondag afgelast: reuzen kunnen niet naar buiten door regen (06/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De vzw Gezellen van ’t Groot Volk heeft vanmorgen beslist om de GrOOte Zondag af te gelasten.
  [naar artikel]
 7. Info gezocht voor tentoonstelling WO I (16/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente en een speciale werkgroep WO I zijn al een tijdje bezig met de voorbereiding van de tentoonstelling ‘Kleine Heerse verhalen uit de Groote Oorlog’ om het verhaal van Heers tijdens de Groote Oorlog te vertellen.
  [naar artikel]
 8. Het motto van actrice Mieke De Groote: “Zie graag” (28/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De haat-liefdeverhouding tussen Mieke ‘Elly’ De Groote en haar tv-dochter Nicole geven de Eén-fictiereeks Zie mij graag extra pit. In NINA vertelt...
  [naar artikel]
 9. Bonheidense transgender Paulien De Groote overleden (07/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Transgender en Open Vld-kandidate Paulien De Groote is uit het leven gestapt. Vorige week getuigde de vrouw nog in uw krant over haar nieuwe identiteitskaart en de administratieve problemen die ze ondervond.
  [naar artikel]
 10. Vlaanderens Groote Oorlog (12/04/2019 - De Morgen)
  De herdenking van de Groote Oorlog zorgt voor communautaire wrevel. 'Vlaanderen wil zich profileren als toeristische trekpleister', vindt UCL-historica Lauren Van Ypersele. 'Helemaal niet', verdedigt Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA)
  [naar artikel]
 11. Transvrouw Paulien De Groote (44) overleden (07/07/2018 - De Morgen)
  Paulien De Groote (44), één van de transgenders uit de VRT-docureeks M/V/X, is uit het leven gestapt. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Ze was begin dit jaar één van de eersten die gebruik maakte van de wet om zonder operatie officieel van geslacht te veranderen. In haar woonplaats Bonheiden stond ze op de Open Vld-lijst.
  [naar artikel]
 12. Bruno De Groote is de nieuwe gitarist van dEUS (06/02/2018 - Knack)
  Jazz- en bluesgitarist Bruno De Groote (44), bij het grote publiek vooral bekend van zijn werk met Raymond van het Groenewoud en Axelle Red, is de vervanger van Mauro Pawlowski bij dEUS. Dat bevestigt de groep aan Knack Focus.
  [naar artikel]
 13. De Groote Oorlog in liederen (06/04/2019 - De Morgen)
  In het herdenkingsjaar van de Groote Oorlog kon het project Armistice 1918 van Bill Carrothers niet ontbreken. Vanavond brengt deSingel dat jazzproject naar Antwerpen. Het is tegelijk het allerlaatste jazzconcert in de Antwerpse cultuurtempel. Of toch niet?
  [naar artikel]
 14. Clubicoon Patrick Goots laat zijn licht schijnen over kwakkelend Antwerp: “Waren acht nieuwe spelers wel nodig?” (14/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Drie op vijftien. Het is de magere balans van Antwerp na Nieuwjaar. Zitten de spelers op hun tandvlees waardoor Play-off 1 op de helling komt te staan? Tijd om ex-speler Patrick Goots nog eens los te laten op de actuele thema’s rond de club.
  [naar artikel]
 15. Historicus Antoon Vrints: 'Eind jaren 20 zakte de belangstelling voor WOI ineens in elkaar' (11/10/2018 - Knack)
  Wordt het na alle herdenkingsgedruis van de voorbije vier jaar nu opnieuw stil rond de Groote Oorlog? Heeft het eeuwfeest ook nieuwe inzichten opgeleverd? Historicus Antoon Vrints maakt de balans op.
  [naar artikel]
 16. Gratisverhaal lokt 'de wereld' naar Boechout (30/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Nergens bekken de woorden gratis, festival en Sfinks zo goed als in Boechout. "Het gratisverhaal is belangrijker geworden dan we ooit hadden kunnen denken", stelt organisator Patrick De Groote.
  [naar artikel]
 17. 'Cultuur mag geen incest worden' (29/03/2019 - De Morgen)
  Ja, de Zomer van Antwerpen is er voor de blanke tweeverdiener, maar even goed voor de jonge urban dancer of de man die geen idee heeft wie Che Guevara was. Organisator Patrick De Groote verdedigt 'zijn' Zomer. Sarah Theerlynck
  [naar artikel]
 18. Hartje zomer in hart van 't stad (13/04/2019 - De Morgen)
  De Zomer van Antwerpen viert zijn twintigste editie. Sinds 1995 is de opkomst verzesvoudigd. Toch blijft het zijn charme van gezellig stadsfestival behouden. Patrick De Groote: 'Het verschil tussen grote en kleine voorstellingen doet er niet toe.'
  [naar artikel]
 19. De Groote Heide wil Bosland achterna (07/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Neerpelt en Hamont-Achel hebben een samenwerkingsverband ondertekend met de Nederlandse buren van Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende voor de uitbouw van natuurgrenspark De Groote Heide. Ze vormen nu officieel een grensoverschrijdende organisatie die een toekomstvisie zal ontwikkelen voor de natuur- en recreatiemogelijkheden in een gebied van zesduizend hectare.
  [naar artikel]
 20. Alleen koppigaards kunnen zo'n circulatieplan doorvoeren - Stijn De Groote (01/04/2017 - De Redactie)
  20 jaar na het mobiliteitsplan van Gents schepen Sas Van Rouveroij treedt maandag een nieuw mobiliteitsplan van schepen Filip Watteeuw in werking in de Arteveldestad. Hoewel de heren tot een andere partij behoren, ziet Stijn De Groote veel gelijkenissen.
  [naar artikel]
 21. Lionsclub Breughel serveert kerstmaaltijd in ’t Groote Verschil (18/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen woensdag stond ’t Groote Verschil in Lommel al in het teken van kerst. De medewerkers van vzw de Biehal STC en hun families genoten er van een gezellig kerstfeest. De leden van Lionsclub Breughel serveerden speciaal voor hen een lekkere kerstmaaltijd.
  [naar artikel]
 22. 'Loketbedienden moeten verkopers worden' (09/04/2019 - De Morgen)
  Commercieel directeur Bart De Groote (46) moet bij de NMBS meer geld in het laatje brengen en dus worden loketbedienden verkopers. Maar ook voor de klantenrelatie trekt De Groote middelen uit: vanaf vandaag kan iedereen terecht op de NMBS-Facebookpagina.
  [naar artikel]
 23. Stijn Meuris te gast over Groote Oorlog (05/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de seniorenacademie van Okra Trefpunt 55+, het Davidsfonds en De Markthallen is Stijn Meuris straks in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad te gast met zijn voordracht ‘Kleine verhalen in een Groote Oorlog’.
  [naar artikel]
 24. Dit staat er op het programma voor de ‘Zomer van Antwerpen’ (31/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met theater, muziek en circus biedt Zomer van Antwerpen, van 16 juni tot 3 september, weer de vertrouwde ingrediënten aan. De 23ste editie van het stadsfestival verrast vooral met nieuwe locaties. “Door de stadsontwikkeling verhuizen we soms uit noodzaak, maar even vaak ontginnen we nieuwe plekken”, zegt programmator Patrick De Groote.
  [naar artikel]
 25. 'Veel transgenders zijn ervan overtuigd dat ze minder waard zijn omwille van hun genderidentiteit' (21/06/2019 - Knack)
  Een jaar geleden stapte transvrouw Paulien De Groote, bekend van de documentairereeks 'M/V/X' op Eén, uit het leven. Jammer genoeg is De Groote geen uitzondering: acht op de tien transgenders in België worstelt met suïcidale gedachten. Wat kunnen we nu, een jaar later, leren uit het verhaal van Paulien?
  [naar artikel]
 26. Sfinks Mixed rondt kaap van 100.000 bezoekers: “We willen blijven inzetten op gezinnen met kinderen” (30/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met ongeveer 100.000 bezoekers, tropische temperaturen, liters zweet, tonnen energie en enkele onvergetelijke concerten was deze 43ste editie van Sfinks Mixed om in te kaderen. “Ons gratisverhaal heeft dit festival zoveel mooier gemaakt”, blikt organisator Patrick De Groote terug.
  [naar artikel]
 27. Patrick Lefevere maakt balans van hectische zomer: “Kittel weg? Volgend jaar geven we hem op zijn donder” (26/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Patrick Lefevere (62) heeft het druk: woensdag en donderdag zat de CEO van Quick.Step Floors nog 1.600 kilometer in de auto “om aan business te doen.” De ploeg voor volgend jaar is min of meer rond. Zonder Marcel Kittel, met Elia Viviani. De sponsoring is ook rond, alleen nog niet op papier. “Nog nooit meegemaakt. Op de een of andere manier raken de contracten niet getekend.”
  [naar artikel]
 28. De staat van ons voetbal #makelaarsenclubleiders (12/04/2019 - VRT NWS)
  10 oktober vorig jaar davert het Belgisch voetbal op zijn grondvesten. De politie valt binnen bij enkele clubs, arresteert clubleiders die wedstrijden zouden hebben verkocht en voetbalmakelaars die het voetbal proberen te manipuleren en scheidsrechters in hun macht hebben. Bij de start van de play-offs maakt Stijn De Groote de balans op, in twee podcasts, en bespreekt hij welke invloed de affaire heeft op de belangrijkste bijzaak in het leven.
  [naar artikel]
 29. Werkgroep WOI toont ‘Kleine Heerse verhalen uit de Groote Oorlog’ in Herkenrodehoeve (12/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De werkgroep WOI en de gemeente presenteren in de Herkenrodehoeve nog tot zondag 19 november ‘Kleine Heerse verhalen uit de Groote Oorlog’, een unieke tentoonstelling over alle oud-strijders uit Groot-Heers tijdens de Eerste Wereldoorlog.
  [naar artikel]
 30. 81 en 72 jaar en samen nog een cd gemaakt: “Vermoeiend? Musiceren geeft ons juist energie” (31/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Ze speelden voor het eerst samen in 1966. Meer dan een halve eeuw later ­hebben Paul Van Gysegem (81) en Patrick De Groote (72) een nieuwe cd uit, Boundless. En zijn ze te horen op het festival Citadelic. “Vermoeiend? Maar neen, het spelen van onze muziek geeft ons juist energie.”
  [naar artikel]
 31. VTM-journalist lanceert nieuw Antwerps bier (20/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Groote Witte Arend is donderdagnamiddag François Grand Cru voorgesteld: een nieuw bier, initiatief van François Huysmans van Foodtaster.be en VTM-journalist Patrick Van Gompel (64), die voor zijn 65ste nog vijf dingen wilde doen: drie boeken schrijven, een toneelstuk schrijven en een bier brouwen...
  [naar artikel]
 32. De staat van ons voetbal: #scheidsrechters (05/04/2019 - VRT NWS)
  10 oktober vorig jaar davert het Belgisch voetbal op zijn grondvesten. De politie valt binnen bij enkele clubs, arresteert clubleiders die wedstrijden zouden hebben verkocht en voetbalmakelaars die het voetbal proberen te manipuleren en scheidsrechters in hun macht hebben. Bij de start van de play-offs maakt Stijn De Groote de balans op, in twee podcasts, en bespreekt hij welke invloed de affaire heeft op de belangrijkste bijzaak in het leven.
  [naar artikel]
 33. Zomer van Antwerpen speelt in containerpark (30/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Van 16 juni tot 3 september neemt Zomer van Antwerpen weer de stad in. Meer dan ooit pakt het stadsfestival uit met voorstellingen op bijzondere locaties. Zo wordt er theater gespeeld in het Koninklijk Atheneum aan de Rooseveltplaats, maar evengoed in het containerpark van Berchem. ”Soms tikken we de plekken zelf op de kop, soms moeten verhuizen we uit noodzaak”, vertelt programmator Patrick De Groote.
  [naar artikel]
 34. Herdenking Wereldoorlog I in Neerharen (09/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Dorpsraad van Neerharen stond in november 2014 stil bij het begin van de eerste Groote Oorlog. Ook in 2016 en in 2018 zal de Dorpsraad hier een speciale activiteit rond organiseren in november. Naast de “11 november viering” met de herdenking van de gesneuvelden aan het monument heeft de Dorpsraad ook de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog in grote lijnen' geboekt.
  [naar artikel]
 35. Hilde (47) sinds zondagmiddag vermist (08/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Politie en parket zijn op zoek naar de 47-jarige Hilde De Groote. De vrouw verliet zondagmiddag het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Hilde De Groote is normaal gebouwd, heeft bruin, ros haar en draagt een bril met een donkere montuur. Ze droeg een lichtblauwe broek, een lichtblauw T-shirt met lange mouwen, zwarte sandalen en ze had ook een bruine handtas bij zich.
  [naar artikel]
 36. Werkgroep WOI publiceert ‘Kleine Heerse verhalen uit de Groote Oorlog’ (21/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De werkgroep WOI legt momenteel de laatste hand aan het boek ‘Kleine Heerse verhalen uit de Groote Oorlog’, een unieke publicatie over alle oud-strijders uit Groot-Heers tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op 10 november wordt het boek officieel voorgesteld tijdens een grote tentoonstelling.
  [naar artikel]
 37. De vuurdoop van Bruno De Groote als nieuwe dEUS-gitarist: "Nee, ik kan niet alle nummers spelen. Maar zij ook niet, hoor" (13/07/2018 - De Morgen)
  Zaterdag krijgt kersvers dEUS-gitarist Bruno De Groote zijn échte vuurdoop, op de wei van TW Classic. Maar twee dagen eerder besteeg hij al voor het eerst het podium bij een try-out in de Antwerpse Pekfabriek. 
  [naar artikel]
 38. Boussaer-Hesters stevig aan de leiding, De Groote-Happke ritwinnaar (08/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Oost-Vlaamse duo Bryan Boussaer en Jules Hesters blijven ook na de derde en vierde rit van de Tacx Talents Cup in Ahoy het klassement aanvoeren. Zaterdagavond wonnen de thuisrijders Zijlaard-Hoppezak, vandaag haalden Arne De Groote en de Duitser Luca Felix Happke het na een hectisch slot. In de aanloop naar de slotspurt reed er ieman in het voorwiel van Hesters, die meteen uitgeschakeld was voor de dagzege.
  [naar artikel]
 39. Vlaming in New York: "Dit had veel erger kunnen aflopen" (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een dode en 19 gewonden, dat is de voorlopige balans van de man die voetgangers aanreed in het hartje van New York vandaag. Vlaming Patrick Van
  [naar artikel]
 40. Sfinks Mixed streeft naar evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke artiesten: “Ons programma wordt er alleen maar mooier door” (24/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Geen enkel Belgisch festival zet procentueel zo veel vrouwelijke artiesten op het podium als Sfinks Mixed, de gratis vierdaagse die donderdag als vanouds de wereld naar Boechout haalt. “Wij hopen dat ze een rolmodel kunnen zijn voor een nieuwe generatie vrouwelijke muzikanten”, zegt bezieler Patrick De Groote.
  [naar artikel]
 41. Eén naam, twee partijen: hoe Patrick en Patrick al jaren lachen met verwarring (21/09/2018 - De Standaard)
  Stem gerust Patrick De Meulenaere, maar kies wel de juiste partij. In Blankenberge komen twee naamgenoten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen uit voor elk een andere partij. De twee kennen elkaar al veertig jaar en lachen hartelijk om de hilarische misverstanden waarmee ze al geconfronteerd werden. “Zijn vrouw stond plots op mijn belastingsbrief”, lacht Patrick van SP.A.
  [naar artikel]
 42. 'Patrick' trapt eindelijk campagne af (09/04/2019 - De Morgen)
  Hij heeft zich lang verscholen op 't Schoon Verdiep, maar de campagne van Patrick Janssens (sp.a) is eindelijk van start gegaan. De burgemeester zal elke Antwerpenaar een magazine laten bezorgen dat zijn naam draagt. Patrick, dus.
  [naar artikel]
 43. Als het maar geen luiaard wordt (23/09/2017 - De Tijd)
  06:00 Beleggers vrezen dat de balans van Solvay wat luie trekjes begint te krijgen. Applaus was er wél voor de intens zwetende balans van Kinepolis.
  [naar artikel]
 44. Groote Herdenking (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. 100 jaar ‘Groote Oorlog’: Antwerp tegen Beerschot, tussen écht oorlogsgebulder (18/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wanneer op 4 augustus 1914 het eerste Duitse schot op Belgisch grondgebied gelost wordt en de Antwerpse liberale burgemeester Jan De Vos twee maanden later capituleert en de stad valt, betekent dat vrijwel meteen het einde van het georganiseerde voetbal. Maar vreemd genoeg zou net ‘de Groote Oorlog’ een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling én expansie van de sport. In Antwerpen kruipt het bloed waar het niet gaan kan en ontstaan overal kleine straatvoetbalploegjes die de gekende clubs Antwerp, Beerschot en Berchem even moeten doen vergeten.
  [naar artikel]
 46. Patrick, 15 jaar geleden geïnterneerd: "In de gevangenis was ik een nummer, in de psychiatrie werd ik weer Patrick" (29/04/2018 - VRT NWS)
  Wat is er, na 25 Europese veroordelingen, verbeterd voor de 3.421 geïnterneerden in ons land? VRT NWS trekt een week lang door Vlaanderen op zoek naar antwoorden. Onze laatste halte is Tongeren. We kloppen aan bij Patrick. Patrick werd in 2003 opgepakt, maar is ondertussen opnieuw een vrij man. Hoe kijkt hij terug naar zijn internering? Hoe werd hij geholpen? En is hij intussen veranderd?
  [naar artikel]
 47. Darm in balans: door minder te eten kan je gezonder worden (30/09/2018 - Knack)
  Nieuwe studies tonen het belang van macrofagen, cellen uit ons afweersysteem, aan. Ze houden onze darmen in balans en voorkomen verteringsproblemen.
  [naar artikel]
 48. Patrick en Inneke (04/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Rovers Patrick (51) Eindhoven, warehouse manager Inneke Lenders (46), Rekem, assistent logistiek Rekem Hun kinderen: Glenn (16) Quinten (9) Alisha (17) Mika (15) Hoe hebben ze elkaar leren kennen: “Heel speciaal, het lot heeft ons samen gebracht”, vertellen Inneke en Patrick.
  [naar artikel]
 49. 139ste Brusselse Zuidfoor sluit met positieve balans (18/08/2019 - Metro)
  De 139ste editie van de Brusselse Zuidfoor sluit zondag met een positievere balans dan vorig jaar, aldus een schatting van Patrick de Corte, voorzitter van de vereniging van Brusselse professionele foorhouders. Vorig jaar werd de kermis door circa 1,5 miljoen personen bezocht. Voor deze editie zal de stad Brussel later cijfers bekendmaken, op basis van telefonie. Er gebeurde geen enkel noemenswaardig incident. De Zuidfoor tussen de Hallepoort en de Anderlechtpoort opende zaterdag 13 juli. “Voor ons was het een goede jaargang”, aldus Patrick de Corte. “Er was niet echt slecht weer. Gedurende de afgelopen vijf weken viel er niet veel regen. We schatten dat er iets meer bezoekers waren dan vorig jaar.”. Topdagen blijven het eerste weekend, rond de nationale feestdag. Ook het slotweekend geeft een opleving. “Na de regen vanmorgen is het publiek deze namiddag toch opgedaagd. We zullen in schoonheid kunnen afsluiten”. De foorhouders hopen volgend jaar op dezelfde laan tussen Hallepoort en Anderlechtpoort hun attracties te kunnen opbouwen. Die zone krijgt te maken met metrowerken tussen 2020 en 2023. De stad Brussel wil proberen de kermis in de wijk te behouden, aldus schepen van Economische Zaken Fabian Maingain. bron: Belga Het bericht 139ste Brusselse Zuidfoor sluit met positieve balans verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 50. Kleine verhalen uit Groote Oorlog (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.